Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääni Vapaa Juankoski laajenee1.2.2021 10.53
Näyttää siltä, että Juankosken asiat on käsitelty. Kirjoitusten painopiste on siirtynyt Kaavin, USA:n ja Suomen valtakunnan politiikkaan. Tähän kehitykseen ei minulla ole mitään pahaa sanottavana. Juankoskella vallitsee sanomisen vapaus. Reilussa kymmenessä vuodessa kaikki alkaa olla sanottu omista asioista. Pöydän altakaan ei löydy mitään salattavaa. Avoimuutta kaivataan nyt muualla. Kaavi, Suomi ja Amerikka ovat ehtymättömiä salaisuuksien lähteitä. Oma kompetenssini ei yllä näin laajalle, vaikka jotakin osaan sanoa jokaisesta aiheesta. Mielelläni olisin viipynyt vielä hetken Juankosken asioissa. Ainakin kunnallisvaalien tuloksen selviämisen tahtoisin katsoa. Näin siitä huolimatta, vaikka osuutemme Kuopion suuresta valtuustosta jää pieneksi. Pienemmäksi kuin Juankosken pienimmän puolueen, Kokoomuksen, vaikutus Juankosken politiikkaan. Juankosken vähäisen poliittisen voiman ehtyessä Kuopion valtuustossa olisin ollut halukas määräämään ainakin keskustan edustuksesta vähän laajemmin. Tästä syystä pyysin ehdokkaaksemme entisen Juankosken kaupunginjohtajan Petri Kangasperkon. Petri ei ole vastannut kieltävästi pyntööni, joten häntä voitaneen pitää keskustan ehdokkaana samalla tavalla kuin Olli Rehniä pidetään keskustan presidenttiehdokkaana seuraavissa presidentinvaaleissa.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee1.2.2021 22.39
Ei Juankosken asiat ole vielä lähellekään käsitelty.

Tyyntä kuitenkin ennen myrskyä.

Oleellista on nyt hetkeksi kuitenkin keskittyä tuleviin kuntavaaleihin, kun kepuloisten RUUNEPERI SAARIKKOKIN on jo Iltalehdessäkin todennut, että nyt KEPU on jo SILLASSA!!!

RUUNEPERI on näköjään lukenut AKM:n ennustukset, joissa on todettu, että KEPUN kannatus tulevissa vaaleissa jää ensi kertaa historiallisen KUSIRAJAN eli alla 10%:n kannatuksen.

Syy on yksinkertainen ja selkeä: KEPU PETTÄÄ AINA!!!

KIVIHIILI JA NIKKELI OLLISTA ei voi tulla presidenttiä, koska OLLI on lukenut väärät kansantalouden oppikirjat ja voimisteli PUTININ kanssa FENNOVOIMAN omistajaksi (34%) RAOS VOIMA OY:n, joka on osa Venäjän valtion omistamaa ROSATOM konsernia.

Tällä tavoin Suomen sähköhuolto tulee kaikin puolin alisteiseksi Venäjän ihmisoikeuksia polkevalle aggressiiviselle politiikalle.

KIVIHIILI ja NIKKELI OLLI presidenttinä olisi pahempi kuin URKKI aikoinaan.

Herra varjele kaikkia patrioottisia suomalaisia KIVIHIILI ja NIKKELI OLLISTA!!!!

YlläpitoRe: Vapaa Juankoski laajenee2.2.2021 18.56
JuanKoskisella todella suuri lukija määrä. Lieneekö yhtään muuta sivustoa Juankoskella tai edes koko Koillis-Savossa, jotka yltäisivät läheskään JuanKoskisen sivuston lukemiin. Tässä lukemat 02.02.2021. Yksittäisiä käyntejä yhteensä 5159680 Sivulatauksia yhteensä 7550086 Kiireisin päivä 2.12.2020 Yksittäisiä käyntejä kiireisimpänä päivänä 21990 Sivulatauksia kiireisimpänä päivänä 22083

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee2.2.2021 21.41
KEPUN RUUNEPERIN KORTTIPELI ÄSSÄHAILLA EI KAUAA KESTÄNYT ? vain vajaa neljä kuukautta!!!

Iltalehden Lauri Nurmi ja Juha Ristamäki sen paljastivat, kun RUUNEPERI esitti TANSSIINKUTSUN PERSUJEN JUSSILLE.

Olisi luullut RUUNEPERIN tietävän, ettei hänen kannata lähteä pyytämään tanssiin niin huomattavasti itseänsä älykkäämpää ihmistä.

RUUNEPERIA ja KEPULOISTEN YDINRYHMÄÄ huolettaa nyt, kun KEPU menestyy heikosti sosiaalisessa mediassa.

Minua ei kyllä yhtään ihmetytä, miksi KEPU menestyy heikosti sosiaalisessa mediassa ja muutenkin.

Asialla on yksi keskeinen syy: kepuloisten aate on kuollut jo kauan sitten, kun KEPU PETTÄÄ AINA!!!

Kukaan ei siis voi luottaa KEPUUN, kun se pettää aina. Tässä tilanteessa ei silloin mikään poliittinen viestintä auta. On vedettävä johtopäätökset.

Nyt RUUNEPERI yrittää sosiaalisessa ja perinteisessäkin FAKE NEWS MEDIASSA kiinnittää huomiota hallituksen talouslinjaan ja ylivelkaantumiseen.

Sanoisin, että aika myöhään RUUNEPERILTA herätty, kun itse on hallituksessa ollut päättämässä mm. velanotosta ja mielettömästä polttoaineiden verojen korotuksesta ja työpaikkakiusaaja HAAVISTON erityiskohtelusta.

RUUNEPERI on mainostanut olevansa VIESTINNÄN AMMATTILAINEN. Sitä hän todella onkin.

Levittää koko kansalle kaikissa uutisvälineissä täysin valheellista tietoa, niin luulisi hänen ymmärtävän, että tietysti metsä vastaa ihan niin kuin sinne huudetaan.

Minä olen kokeillut tätä KAIKU ILMIÖTÄ ihan omakohtaisesti Saimaan saaressa kuulaana kesäiltana. Voin vakuuttaa, että se pitää kyllä paikkansa.

Nyt RUUNEPERI on jo pyytänyt kepuloisten YDINRYHMÄÄ apuun peräti sähköpostilla.

Ketä RUUNEPERI onkaan pyytänyt apuun, kun KEPUN LAIVA on pysyvästi karilla ja uppoamisvaarassa:

□ Seppo Kääriäinen (Kirman eläkepappa, uskon palauttaja)
□ Jussi Yli-Lahti (RUUNEPERIN "salarakas")
□ Petri Honkonen (Turve Petri)
□ Riikka Pakarinen (Panimomestari)
□ Markus Lohi (Sotealan hurmoshenkinen erikoisasiantuntija)
□ Antti Kurvinen (Kurvit suoriksi Antti)
□ Antti Kaikkonen (Tanssimestari, Nuoriso-säätiöhai)
□ Jari Leppä (Kotitien päällystäjä)
□ Mika Lintilä (Hippos ja TERRAFAME mestari)
□ Jari Partanen (Taxi-ministeri Bernerin salkun kantaja)
□ Riikka Pirkkalainen (Sote Rehulan perustuslain vastaisen lääketieteen 1100 sivuisen käsikirjan kirjoittanut filosofian maisteri ja RUUNEPERIN erityisavustaja)
□ Anna-Mari Vimpari (Harmaan Matin ja Mari Kiviniemen viestintämestari, FACEBOOK FAKE NEWS asiantuntija)
□ Mauri Pekkarinen (Siltarumpu Mauri, harmaa eminenssi)
□ Matti Vanhanen (Harmaa Matti, Tuppeen sahaaja, Nuorisosäätiö-konkari)
□ Martti Pura (Kirjailija, itsenäisten kuntien puolustaja)
□ Markku Rajala (Entinen törkeä rattijuoppo ja KEPUN tiedotuspäällikkö)
□ Kari Hokkanen (Alkio Rehtori, kepu filosofi)
□ Katri Kulmuni (Petetty Katri)
□ Ossi Martikainen (Paavon opetuslapsi, maaherran poika)
□ Tuomo Puumala (RUUNEPERIN valtiosihteeri, Päivi Nergin SOTE PIMITYKSEN neuvonantaja, pro-gradu eduskunnan budjettivallasta)
□ Kimmo Tiilikainen (Geologian professori, Tangomarkkinoiden puhujamestari, musiikkineuvos)

Ei voi muuta sanoa kuin, että sekalaista on RUUNEPERIN neuvontasakki.

Ihmetystä ei siis herätä se, keneltä RUUNEPERI merihädässä pyytää nyt neuvoja vaan se, keneltä RUUNEPERI ei neuvoja nyt kysy.

RUUNEPERIN sähköpostilistassa ei ollut seuraavia nimiä:

□ TERRA SIPILÄ
□ SUOMI KUNTOON TÄHTI PAULA LEHTOMÄKI
□ MASKI & TRAFIGURA JANNE KÄNKÄNEN
□ SOTE & HIPPOS REHULA
□ RIKKIDIREKTIIVI MINÄ AJATTELISIN ANU
□ MIGRI NEUVOS PÄIVI
□ LIISA FIMEA HYSSÄLÄ
□ LAPSIVALTUUTETTU JA VALTIOSIHTEERI MARIA KAISA AULA
□ PEKKA PERTTULA, ENT. PUOLUESIHTEERI
□ TIMO (PASTORI) LAANINEN, ENT. PUOLUESIHTEERI
□ JARMO KORHONEN, TIETOKIRJAILIJA, ENT. PUOLESIHTEERI
□ ANNELI JÄÄTTEENMÄKI, ENT. PÄÄMINISTERI & TARJA GATE VAKOILIJA
□ ESKO AHO
□ KIVIHIILI JA NIKKELI OLLI

RUUNEPERIN mediapeli ei näytä onnistuvan, koska KEPU pettää aina. Niinpä KEPUN äänisaalis tulevissa kuntavaaleissa jää tasolla 8%.

Kuntavaalien jälkeen KEPULLA ei ole enää perusteita olla hallituksessa. Luojalle kiitos, pitkälle kepuloiselle juonittelulle tulee vihdoin loppu.

Kivihiili ja Nikkeli Ollin eväätkin on presidentin tehtäviä ajatellen jo syöty, kun YLE:n haastattelussa Olli yritti vielä esiintyä riippumattomana pankkiirina, vaikka Ollinkin pankkiirin ura on ollut suora seuraus siitä, kun hän on käynyt reserviupseerikoulun ja hänellä on ollut syntymästään saakka KEPUN jäsenkirja.

Kivihiili ja Nikkeli Ollille voi kuitenkin antaa kiitosta siitä, että hän pelasti ystävänsä ALPO RUSIN perusteettomalta STASI-ajojahdilta.

ALPOKAAN ei olisi joutunut syytettyjen penkille, ellei MANU oli määrännyt TIITISEN LISTAA SUPON KASSAKAAPPIIN.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski laajenee2.2.2021 22.40
Nimeäni ei ollut tuossa jälkimmäisessäkään listassa. Niin huonosti ei keskustan Kuopiossa käy, etteikö tuo akm:n veikkaamaan 8 prosentin kannatus toteutuisi kolminkertaisena. Tämäkin tulos olisi vain torjuntavoitto. Se kuitenkin takaa suurimman puolueen aseman, koska persut vievät ääniä sekä demareilta että kokoomukselta.
Meillä ehdokkaita tulee täysi lista. Petrille pidämme vielä ovea avoinna, mutta emme me enää pitkään odota hänenkään vastausta.
Kuopion talous on nyt kunnossa. Mittavaksi ennakoitu alijäämä kääntyi reiluksi ylijäämäksi ja Juankosken takaustappio pystytään maksamaan yhden vuoden ylijäämillä kevyesti. Uskoisin, että Petrin monipuoliselle ideahautomolle olisi nyt tilaa tai suorastaan tilaus. Täältä Juankoskelta katsoen Kuopion kaupunginjohtoa vaivaa aneemisuus.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee4.2.2021 16.22
AKM:n ei tarvitse laittaa keskustan virallista ääntä millekään listalle, koska me kaikki tunnemme virallisen äänen ajattelutavan läpikotaisin.

Virallinen ääni on luonnostaan huono tulevaisuuden ennustaja. Aivan samoin kuin Ahti Karjalainen aikoinaan.

Virallisella äänellä on vaikeuksia ennustaa myös sitä, mitä menneisyydessä Kangasveijari ja kepuloinen apparaatti teki Juankoskella.

Tuhosi hyvän itsenäisen Koillis-Savon vauraan kaupungin.

RUUNEPERIKIN on jo joutunut kysymään neuvoja itsenäisiä kuntia puolustavalta Martti Puralta, joka on tehnyt KEPUn harrastamasta menosta omat johtopäätöksensä ja on ryhtynyt kirjailijaksi.

YLE näköjään yrittää vielä vedättää uudessa gallupissaan KEPUN ja DEMUJEN kannatusta, mutta PERSUT ja KOKOOMUS hengittää jo piikkipaikalla olevien DEMUJEN niskaan.

KEPU on jo YLE:kin gallupin mukaan pudonnut kyydistä kuin eno veneestä, eikä taatusti naarata.

Loppu lähenee. Virallisen äänen keräämä lista ei auta, koska virallinen ääni luulee, että KEPUN vaalitulos paranee, jos ehdokkaita on runsaasti.

Kuopion KEPU etsii ehdokkaita 18.4.2021 kuntavaaleihin seuraavalla viestillä:

"Kuopion Keskusta etsii riveihinsä ehdokkaita ympäri Kuopiota. Etsimme 88 paremman arjen puolustajaa eri lähtökohdista, eri ikäisiä, erilaisista harrastuspiireistä ja koulutustaustoista.

Tärkeintä on, että koet tunteenpaloa kotikaupunkisi kehittämistä kohtaan. Vaalimme keskustalaisia arvoja; yhteisöllisyyttä, oikeudenmukaisuutta, ylisukupolvisuutta, paikallisuutta ja kestävää luontosuhdetta."

Sanoisin, että nykypäivänä tällaiset tunteenpalon ajajat eivät kiinnosta ketään. Täytyy puhua konkreettisista asioista kuin:

□ mieletön ilmastovouhotus
□ politisoitu koronahöpötys
□ KEPUN rooli TERRAFAMEN katastrofissa (akkukemikaalitehdas fiasko)
□ kehitteillä oleva perustuslain vastainen HYVINVOINTIALUEIDEN SOTE
□ HAAVISTOLLE annetut erityisoikeudet
□ KATRI KULMUNIN selkään puukotus
□ Turveteollisuuden mieletön alasajo
□ EU:n mieletön ELVYTYSVÄLINE on maaseudun tuho. Italian "koronaelvytys" ei Kuopiota auta pätkääkään. Vie tuhkatkin pesästä.

Pelkällä kepuloisella tunteenpalolla ei näitä akuutteja asioita voida ratkoa. On käytettävä maalaisjärkeä, ei tunteenpaloa.

Minusta vaalimatematiikka menee seuraavasti:

Jos KEPULLA on Kuopiossa vaikka 88 täynnä tunteenpaloa olevaa ehdokasta vaaleissa ja KEPUA äänestää enää esim. 8%:a 45 000 Kuopion äänestäjästä, niin kepuloisten äänisaalis jää tasolle 3 600.

Jos taas 3 600 ääntä jaetaan tasaisesti 88 ehdokkaalle, niin keskimäärin kukin ehdokas saa silloin noin 40-41 ääntä.

Tulos on mainio. Tuskin kukaan enää pääsee Kuopion valtuustoon!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski laajenee4.2.2021 17.44
Tuo 3600 on totuttu keräämään jo Juankoskelta. Oma veikkaukseni on, että Akm:n ennusteeseen on laitettava ykkönen eteen. Lupaan katsoa vaalien jälkeen kumpiko meistä oli lähempänä lopullista tulosta. Häviäjä postittaa kahvirahan Martin teekkiin.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee6.2.2021 16.18
Minä lähetän mielellään kahvirahan TEEKKIIN viralliselle äänelle, tulipa KEPUlla tappio tai voitto.

Muista kuitenkin ilmoittaa tämä pieni vaaliavustus vaalivirkailijoille, ettet joudu käräjille raitapuku päällä lahjuksen ottamisesta syytettynä.

Muistaakseni taannoin joku kokoomuksen poliisimies oli käräjillä vähän saman suuntaisesta rötöksestä syytettynä.

Kepuloisten Timo Kalli kuitenkin aikoinaan totesi muistaakseni, että vaaliavustusten ilmoittamisvelvollisuus ei koske kepuloisia. "Hätä ei lue lakia."

Juridiikka on vaikea laji:

Nyt apulaisvaltakunnansyyttäjä hakee valituslupaa KKO:sta Raaseporin tasoristeyssurman Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden ja Helsingin hovioikeuden ratkaisuista, joissa molemmissa hylättiin turma-auton kuljettajan syyte.

Herättää kysymyksiä, miksi tämä asia vaatii vielä KKO:n ratkaisun.

Fakta lienee se, että tasoristeys oli vartioimaton ja näkyvyys olematon. Kelikin oli huono.

Tuleeko harkittavaksi törkeä varomattomuus liikenteessä?

Tuleeko harkittavaksi se, että surma-auton kuski oli määrätty ajamaan auto junaradan yli kohtalokkaaseen aikaan?

Oliko armeijan auto rakenteeltaan sellainen, että sen ajoturvallisuus oli kyseenalainen?

Mikään oikeus ei kuitenkaan voi muuttaa sitä tosiasiaa, että tasoristeys oli vartioimaton ja kuljettajan piti valitettavasti ajaa auto tuo radan yli juuri samaan aikaan, kun juna tulee kyljestä sisään.

Raskaan auton työntäminen radan yli ei liene ollut kuitenkaan mahdollista edes porukalla.

Olihan meillä 1950-luvulla Kuurila-Iittala rataosuudella pahempikin tapaus, kun 1957 kaksi junaa törmäsi toisiinsa aamuhämärissä, jolloin onnettomuudessa 26 kuoli ja 59 loukkaantui seuraavasti:

"Onnettomuus tapahtui aamulla kello 9.45 noin kaksi kilometriä etelään Kuurilan rautatieasemalta metsäisessä kaarteessa.

Poriin matkalla ollut moottoripikajuna 41 ja etelään matkalla ollut, Torniosta lähtenyt, Hr1-sarjan höyryveturin vetämä yöpikajuna 64 törmäsivät toisiinsa.

Onnettomuudessa moottorijunan vetovaunu Dm4 nro 1607 tuhoutui täysin ja yöpikajunan veturi Ukko-Pekka Hr1 nro 1005 kaatui. Useita puu- ja metallirakenteisia vaunuja tuhoutui lähes täysin. Lähes kaikki kuolonuhrit olivat junien ensimmäisissä vaunuissa.

Törmäys oli erittäin raju. Kevytrakenteinen moottorijunan vetovaunu tuhoutui täysin, kun satatonninen Ukko-Pekka jyräsi sen kirjaimellisesti keskeltä halki. Lisäksi moottorijunan ensimmäinen vaunu tuhoutui täysin.

Yöpikajunan ensimmäinen vaunu, puurakenteinen makuuvaunu, kiilautui höyryveturin ja sen hiilivaunun alle ja murskaantui täydellisesti.

Junahenkilöstöstä molemmat moottoripikajuna 41:n kuljettajat kuolivat sekä yöpikajuna 64:n kuljettaja. Junan lämmittäjä selvisi vähäisin vammoin.

Junat törmäsivät kaarteessa, jossa näkyvyys oli metsikön vuoksi huono.

Tämän vuoksi veturinkuljettajien suorittamista hätäjarrutuksista ei ollut apua, vaan junat törmäsivät toisiinsa.

Onnettomuuden syy oli katkos liikenteenohjauksen tiedonkulussa.

Noin 90 minuuttia aikataulustaan jäljessä olevalle yöpikajunalle 64 oli annettu määräys kohdata moottorijuna 41 Kuurilan rautatieasemalla, mutta kohtaus olikin viime hetkellä siirretty Iittalan asemalle.

Teknisen tutkinnan ja sitä seuranneen oikeudenkäynnin jälkeen todettiin Kuurilan aseman junanlähettäjä syylliseksi. Hänet tuomittiin sakkoihin ja vahingonkorvauksiin.

Oikeudenkäynnissä oli otettu huomioon junanlähettäjään kohdistuneet suuret henkiset paineet sekä tarvittavan yhteydenpidon mahdollisuuksien kuten radiopuhelinten puute."

Raaseporin tapauksessa on myös selvästi ollut "katkos tiedonkulussa". VR ja armeijan yli- ja alempikin johto eivät selvästi ole kommunikoineet keskenään, vaikka nyt on jo kaikilla kännykät, navigaattorit ja internetkin käytössä.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee6.2.2021 16.27
Kepuloisten FAKE NEWS nettitaituri VIMPARI pani ilmaveivillä viimeisen naulan KEPU ARKKUUN.

Iltalehden tiedotteessa VIMPARI oli ruutuvihkoonsa analysoinut PERSUT ja varmaan myöskin muut oikeistolaiset puolueet. Sellaiset harakanvarpaat VIMPARIN oli kirjannut ruutuvihkoonsa.

Ei ollu käyttänyt edes STUPUKAN kolmen kohdan POWER POINT esitystä.

Tuolla kepuloisella tyylillä viesti ei taatusti mene perille.

Tulos Persuista:

"Vimpari ei säästele sanojaan kirjoituksessaan, jonka otsikkona kuuluu, että "Hyssyttely Halla-ahon ympärillä saisi loppua."

□ Perussuomalaiset on äärioikeistolainen puolue ja sellaisena sitä pitää myös ryhtyä keskustassa ja julkisuudessa käsittelemään, Vimpari ohjeistaa.
Hänen mukaansa puheenjohtaja Jussi Halla-aho "venyttää isänmaallisuutta patriotismin ja jopa rasismin suuntaan."

□ Sekö on ollut ja on Suomen vahvuus ? Suomi suomalaisille? Halla-aho on kyllä siistinyt julkiset puheensa ja kirjoituksensa, mutta sallii edelleen joukoissaan rasistisen puheen. Puheen, joka näyttää muuttuvan myös teoiksi ainakin meidän verrokkimaissamme.

Vimparin mukaan Halla-ahon johtama PS ammentaa ideologiansa äärioikeistolaisesta ajattelusta.

□ Myös perussuomalaisten talousajattelu sitä kysyttäessä pohjautuu "haittamaahanmuuton" karsimiseen. Maahanmuuton torjumisesta ei kyllä löydy sellaista rahasampoa, joka turvaisi Suomen hyvinvoinnin tulevina vuosina."

VIMPARI näyttää seuravan jo amerikkalaista FAKE NEWS MEDIAA ja on ottanut jo RASISMI KORTIN käyttöönsä.

Vielä on yksi kortti VIMPARILLA hihassa: BLACK LIVES MATTER.

Tuleekohan tästä kepuloisten kuntavaalien loppukirihuuto? Viimeksi se oli SUOMI KUNTOON RENKUTUS!

VIMPARILLE ja RUUNEPERILLE vain sellaista terveistä, että kyllä kaikki tietää sen, että KEPU on piilovasemmistolainen puolue. Puolue, joka pelaa kaksilla korteilla. Pettää aina!!!

Tämä on se juurisyy, miksi Suomen kansa ei KEPUA enää äänestä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski laajenee6.3.2021 10.19
Kokoomus, Persut ja demarit käyvät kovaa taistelua siitä, kuka pääsee keskustan kumppanina käyttämään valtaa Kuopiossa. Minulle näistä kukaan ei ole toistaan mieluisempi. Joku näistä pääsee ensin neuvottelemaan kanssamme, mutta kyllä me lopulta kilpailutamme kumppanimme ja valitsemme kyvykkäimmän, siis yhteistyökykyisimmän.
Perinteisesti demarit on näistä mieluisin. Siksi olen suositellutkin Veijo Tirkkosen äänestämistä. Jos haluamme Juankoskelta maksimaalisen määrän edustajia, niin äänestämme Veijoa. Lösösen jäätyä pois, ovat demarit lähempänä ensimmäistä paikkaa kuin me toista.
Veijo on kaavilaissyntyinen maatalon poika. Persut ja Vasemmistoliitto saavat edustajansa läpi omalla voimallaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski laajenee6.3.2021 19.17
Aluksi siirsimme vaaleja, seuraavaksi harkitsemme vaalien perumista. Vapaan Juankosken lukijoille asia ei tullut yllätyksenä.
Nyt elvytetään ja jaetaan tukia. Kesäkuuhun mennessä tyytyväisyys nykyiseen hallitukseen kasvaa. Koronarajoituksetkin poistetaan ja veronkorotuksia lykätään.
Kesäkuu on kaikin puolin parempi aika vaaleille.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee6.3.2021 21.03
Keskustan virallinen ääni elää historian havinoissa.

Kalakukkokaupunki Kuopio on valitettavasti putoamassa kehityksen kärjestä kuin eno veneestä.

Kuopio on kyllä yliopistokaupunki, mutta Kuopion kehitystä hidastaa se, että Kuopiossa kepuloisten vaikutusvalta on ollut ylivertainen. Kuopion tulevaa kehitystä ei voi rakentaa pelkästään sen varaan, että Kuopio on Suomen suurin maitokaupunki.

Kuopio on ylvästellyt jo pitempään sillä, että Kuopion väestö on kasvanut nopeasti.

Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt se, että Kuopion väkiluvun kehitys on perustunut lähinnä lukuisiin kuntaliitoksiin, jossa ikärakenteeltaan epäedullisia maitokuntia on liitetty emo Kuopioon.

On kuviteltu, että väestömäärän kasvu on positiivinen ilmiö, mitä se ei valitettavasti ole, jos kuntaliitosten kautta emo Kuopioon liitetään suuri määrä eläkeläisiä ja merkittävän sosiaalisen avun varassa eläviä ihmisiä.

Kysymys on siis merkittävästä kaupungin kehitystä hidastavasta kustannustaakasta.

Vuonna 2003 Kuopion väkiluku oli 88 250 henkilöä ja se kasvoi vuoteen 2019 mennessä 119 282 henkilöön. Väkilukua on kasvattanut kyseisenä aikana seuraavat kuntaliitokset:

□ Vehmersalmi 2004: 2268 asukasta
□ Karttula 2010: 4167 asukasta
□ Nilsiä 2012: 6487 asukasta
□ Maaninka 2014: 3746 asukasta
□ Juankoski 2016: 4727 asukasta
□ Kuntaliitokset yhteensä 21 395 asukasta

Ilman kuntaliitoksia Kuopion nykyinen asukasluku olisi vain 97 887, jossa siinäkin on mukana kuntaliitoalueilta tullut väestön luontainen kasvu. Kuopion emokaupungin vuotuinen väestön kasvu on ollut vaatimaton vain noin +0.65%.

Kuopiota sopii verrata esim. Espooseen, joka on nopeasti kehittyvä nuorekas kaupunki. Espoon väestökehityksestä muutama luku alla:

□ Vuonna 1990: 172 629 asukasta, muutos +12.8%
□ Vuonna 1995: 191 247 asukasta, muutos +10.8%
□ Vuonna 2000: 213 271 asukasta, muutos +11.5%
□ Vuonna 2005: 231 704 asukasta, muutos +8.6%
□ Vuonna 2010: 247 970 asukasta, muutos +7.0%
□ Vuonna 2015: 269 802 asukasta, muutos +8.8%
□ Vuonna 2019: 289 731 asukasta, muutos +7.4%

Jos Kuopion väestönkehitystä vertaa Espoon väestönkehitykseen, niin kyllä heti huomaa, että kaupunkien välillä on isot erot.

Tietysti ensinnä täytyy tarkastella kyseisten kaupunkien eroja ennen kaikkea kaupunkien hallinnoinnin kannalta.

Hallitukset (tarkastelu: kokoomus/kepu):

Kuopion hallitus:
□ Jäseniä yhteensä 11
Kepu 3
Kokoomus 3

Kuopion valtuusto:
□ Jäseniä yhteensä 59
Kepu 14
Kokoomus 12

Espoon hallitus:
□ Jäseniä yhteensä 15
Kepu 1
Kokoomus 5

Espoon valtuusto:
□ Jäseniä yhteensä 75
Kepu 3
Kokoomus 27

Kyllähän näistäkin luvuista jo näkee, että mitä suurempi sananvalta on kaupungissa kepuloisilla, niin sitä hitaampi on kaupungin kasvu. Kysymyksessä on nähtävästi ns. luonnonlaki!!!

Jos kaupungin väestö kasvaa luontaisesti vain 0.65% vuodessa, kuten Kuopiossa on ollut sisäsyntyisesti tapana, niin siitä seuraa, että myöskään kaupungin budjetti ei voi kasvaa sitä enempää vuodessa muuta kuin velkaantumalla korviaan myöten.

Keskustan virallisen äänen taannoiset verohöpötyksen onkin syytä heittää välittömästi ns. Ö-MAPPIIN.

Keskusta virallinen äänikin mainostaa nyt kepuloisten rökäletappion kynnyksellä, että demujen Tirkkosen Veijonkin sukujuuret on syvällä Kaavin maaseutuhistoriassa.

Ei ole siis ihme, että Veijokin Juankoskella äänesti KHO:n laittomaksi todetun kaupungin takauksen ja biovoimalan laittomien järjestelyjen puolesta ja sen seurauksena Koillis-Savon vaurain itsenäinen Juankosken kaupunki jouduttiin liittämään Kuopioon.

Perinteinen puna-multa mulle-mulle-mulle politiikka kuoli jo 1980-luvulla, kun Urkki saatettiin ensin saattohoitoon ja sittemmin haudan lepoon onnettoman Islannin kalareissun jälkeen.

Täytyy vain toivoa, ettei virallinen ollut äänestämässä, kun näistä Premium Boardin laittomista järjestelyistä äänestettiin.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Vapaa Juankoski laajenee7.3.2021 4.39
Oikea tapa vertailla Espoon ja Kuopion paremmuutta on katsoa kaupunkien menestystä eri palloilulajien sarjoissa. Löytyykö espoolaista seuraa jalkapallon, jääkiekon, lentopallon, koripallon, pesäpallon, salibandyn pääsarjoista niin miesten kuin naisten. Kukapa tuo hiihdon mitalit lajin mm-kisoista Suomeen. Kuka kehittää koronarokotteet ja huolehtii väestönsä terveydestä. Kummassako kaupungissa tilataan enemmän Savon Sanomia. Espoossa on ainoastaan insinööriseminaari, jonka ansiosta tunnemme kaupungin. Kyllä se Kuopioon näyttäytyy paremmin Helsingin nukkumalähiönä ja tunnetaan akm:n ahtaasta ajattelusta. Jos Suomen pääkaupunki valittaisiin nyt, niin se olisi todennäköisesti Kuopio. Kuka meistä seuraa vapaan Espoon nettisivuja. Ainoastaan akm:n ansiosta Espoo pysyy Suomen kartalla meidän näkökulmasta katsottuna.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski laajenee7.3.2021 18.57
Palloilu on on kautta historian ollut Kuopion vitsaus.

Palloillen ei oikein missään hommassa pärjää.

Espoossakin huomattiin nopeasti, ettei edes Makkara Perijä Jussin rahat riittäneet jäähallin pyöritykseen, vaikka kaupunkikin oli ostanut kaikki aitiot tyhjän pantiksi.

Nytkin korona-aikana uskoisin, että Kuopiossa kaikki palloiluhallit ammottaa tyhjyyttään ja varmaan kaupungin veronmaksajat maksaa viulut ties kuinka pitkään, koska kohta tulee jo koronan kolmas, neljäs ja viides aalto.

Hiihdon osalta on todettava, että kisat meni Kuopion hiihtäjiltä ilman muuta alakanttiin.

ILKKA HEROLALLE pitää kyllä nostaa hattua, mutta IIVOKIN pilasi kisansa, kun meni ajamaan tukkansa klaniksi.

Klanius vei valitettavasti JONI MÄENKIN voimat viestissä, jossa tarjolla oli ainakin pronssi.

Jo Raamatun kertomuksista tiedetään, että Simsoninkin voimat meni, kun filistealaiset menivät leikkaamaan Simsonin tukan seuraavin seurauksin:

"Heikkouden hetkellä Simson paljasti voimansa salaisuuden Delilalle, filistealaiselle naiselle, jonka kanssa hän oli. Samalla hetkellä hänet voitettiin.

Filistealaiset leikkasivat Simsonin hiukset hänen nukkuessaan, ja saivat hänet lopultakin vangikseen.

Kun Simson heräsi, hän uskoi edelleen voivansa voittaa heidät, mutta koska hän oli rikkonut liittonsa Jumalan kanssa, Herra oli poistunut hänestä. Nyt hän oli kuin tavallinen mies.

Filistealaiset puhkaisivat hänen silmänsä ja veivät hänet Gazaan ja sitoivat hänet. Hänen piti vääntää jauhinkiviä vankilassa."

Minusta MM hiihdoissa olisi parasta keskittyä hiihtoon ja voiteluun, eikä noihin parturihommiin, joilla pyritään vain herättämään FAKE NEWS MEDIAN huomiota.

Minä muistelen, ettei HAKU VEIKKO tai MIETAAKAAN koskaan ajaneet päätään tahallaan kaljuksi, kun tavoittelivat mitaleita.

Sama koskee myös MÄNTYRANNAN EEROA ja kaikkia KARPAASEJAKIN.

Totuushan on, että mitä karvaisempi mies, niin sitä kovempi on kyyti ladulla.

Tieteellisesti ei ole voitu myöskään todistaa sitä, että pipo päinen kalju hiihtäjä hiihtää yhtään kovempaa kuin sellainen hiihtäjä, jolla on tukka päässään.

IIVO siis keskittyi MM-kisoissa mainostemppuihin ja suuriin puheisiin. Teot jäivät valitettavasti vähiin.

Minusta ennen MM kisoihin lähtöä olisi ollut paikallaan järjestää Suomen joukkueella RAAMATTUPIIRI, niin jopa olisi mitaleita tullut aivan toista tahtia.

Se on totta, että Espoossa ei MULLIKKA BLADETIA tilata, mutta silloin tällöin joutuu lukemaan, kun Premium Board kertoo julkisuuteen, että RÖMSSYN mäkilähtökäynnistys on taas epäonnistunut.

Kuntavaaleissa käy Kuopiossa kepuloisille kylmät. On korkea aika Kuopiossakin herätä nykyaikaan.

Kannattasi miettiä sitä, miten loistava tulevaisuus Kuopiota odottaa, jos vain kepuloiset saadaan hätistettyä hallituksessa ja valtuustossa oikealle tasolleen eli noin 8-10%:n korkeintaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: