Keskustelu

Eino MiettinenKiusatut / Kiusaajat7.2.2021 17.55
Kaavilla 26.6.2019 kunnanhallituksessa
§ 73 on käsitelty ensimmäisen kerran epäasialliseen käytökseen puuttuminen. Asianosaisina oli kaksi luottamushenkilöä ja kolme viranhaltiaa.
Päätös. Laaditaan selvitys 26.8.2019
§ 78 kunnanhallitukseen. Asia Salassa pidettävä. Ketä suojeltiin ja oliko asianosaisia mukana, kun päätettiin salata. 23.9.2019 § 90 käsilelty salaisina samoja asioita. Uusi kiusaaminen johon osallistunut Eino Miettinen on julkinen ja asiat tulee kaikiltaosin kaikkien tietoon.
Kysymys. Onko Kaavilainen operatiivinen johtaminen niin kovaa, että kohteeksi joutunut joutuu todeamaan, Lainaus Oli kaksi vaihtoehdoa. Joko lähteä tai jäädä ja tulla työkyvyttymäksi. lainaus päättyy. Minä pidän tälläistä toimintaa työpaikkakiusaamisena ja ajojahtina siksi olen kiusaaja. Eino Miettinen

alan kolmas miesRe: Kiusatut / Kiusaajat8.2.2021 14.44
Työpaikka kiusaamista on juuri tutkittu laajasti perustuslakivaliokunnassa vihreiden HAAVISTON kohdalla.

HAAVISTO vapautui syytteistä, kun KEPU petti taas ja todettiin, että vihreä ministeri saa kiusata ketä vaan.

Tietääkseni Kaavilla ei ole hallituksessa tai valtuustossa ainuttakaan ministeriä, joten Einon on parasta ottaa yhteys poliisiin ja tehdä tutkintapyyntö.

Tietojen salaaminen on tietysti jo sinänsä rikollista toimintaa.

Persuja kiusataan siksi, että persut on oikeistolainen laillinen puolue.

Eduskunnan puhemies "Minä ajattelisin" Anu Vehviläinen totesi lauantaiaamussa viherpipertäjä Vaaherkummulle, että Eduskunnassa pitää sipsutella sievästi ja puhua kuin kirkossa hiljakseen, ettei kukaan loukkaannu.

Kansanedustajat ovat nykyään niin herkkiä, kun joka suunnasta tulee kuittia.

Mistähän se johtuu, että kansanedustaja joutuu aina kuittailemaan. Olisikohan toiminnassa jotain vikaa???

Olisi parasta kaataa mahdollisimman pian kyvytön hallitus.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kiusatut / Kiusaajat11.2.2021 9.30
Molemmat aamun lehdet sekä Savon Sanomat että Koillis-Savo kertovat keskustan hajoavan Kaavilla. Vuosikausia jatkuneet riidat ovat huipentumassa muutaman vanhuksen lähtöön puolueesta. Lähdetään puolueesta, mutta kynsin hampain tarraudutaan valtuustopaikkaan jossakin toisessa ryhmässä.
Tämä ei kuulosta hyvältä. Yhdenkään lähtijän perään ei saa itkeä. Puolueloikkaria ei tule katsoa hyvällä. Mitään muuta tietä ei keskustalla saa olla. Loikkaria ei saa äänestää.
Jos epäsovun Kylväjä jää puolueen listalle, tämä on poistettava laillisesta järjestyksessä
Kukaan ei ole korvaamaton.

Eino MiettinenRe: Kiusatut / Kiusaajat3.3.2021 11.12
Kaavilla puolustettiin Jormaa ja Elviä kun olivat kiusaajina. Kiusaajat olivat erottamassa Einoa hallituksesta ja juheenjohtajan paikalta. Kaikki olimme kiusaamassa kunnanjohtaajaa, näin hän väittää. Voiko johtaja olla näin herkkä kiusaamiselle, jos olet erimieltä asioista olet kiusaaja. Asiat ovat minun erottamisessa julkisia, tilapäinen valiokunta salasi minun antamani vastineet. Valiokunta totesi, kaikki tietää nämä asiat, onko tälläinen menettely asiallista. Näin toimitaan Kaavilla, syytetylle ei annettu selvitystä vaan sanotaan olet puuttunut operaatiiviseen johtamiseen toistuvasti ja pyydetyt vastineet salattiin.Toimikunnan puheenjohtajana Reijo Ruhtines oli kenttätuämion tuntu valtuuston kokouksessa. Voiko johtaja olla näin herkkä kiusaamiselle (johtajalla pitää olla karismaa ). Minua ei ole kiusattu olen kokenut vääryyttä.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kiusatut / Kiusaajat3.3.2021 11.47
Kritiikki ja erilaiset mielipiteet kannattaa esittää mahdollisimman julkisesti joko lehdissä tai vaikkapa tällä palstalla. Jos pysyy totuudessa ei ole mitään pelättävää. Julkiseen kritiikkiin on vastattava julkisesti. Kähminnälle on jätettävä mahdollisimman vähän, mieluummin ei ollenkaan tilaa.
Nyt jää hämärän peittoon mistä on keskusteltu eikä kukaan tiedä mitä on sanottu.
Vaalikampanjaan kannattaa käydä avoimesti ja nostaa kissa pöydälle.

alan kolmas miesRe: Kiusatut / Kiusaajat3.3.2021 19.16
Keskustan virallinen ääni on mielestäni oikeassa. Kannattaa puhdistaa pöytä ja keskustella VAPAASSA asiallisesti, mistä on kyse.

Nykyään ollaan turhan hieno hipiäisiä, jos joku sanoo jotain. Selkeät erimieliset puheet eivät ole ns. vihapuhetta.

YLE:n Itse Valtiaissa Mooses Lipponen ja Saukko Niinistö keskusteli jostain asiasta ja yht'äkkiä teoreetikko Erkki Tuomioja tuli höpisemään joistain teorioistaan, niin Mooses latasi: "Turpa kiinni kukkakeppi", niin jopa teoreetikolle tuli äkkilähtö.

Minusta asiat pitää sanoa niin kuin ne on, eikä kuiskutella takarivissä mitä sattuu kuin entiset TELELAITOKSEN JUORUILEVAT KESKUSNEIDIT - ILMEISESTI KATEELLISIA VANHOJA PIIKOJA!!!

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kiusatut / Kiusaajat4.3.2021 8.30
Herkkähipiäisyys saattaa olla kaavilainen ominaisuus. Tuossa toisessa keskusteluosiossa kirjoitin Eeron ikiomalle tosimiesten palstalle. En kirjoita enää. Toivottavasti en saa syytettä kiusaamisesta.
Ihmiselle on asuinpaikkakunnasta riippumatta ominaista, että hän on valmis sanomaan toisesta kovinkin kohtikäyvästi, mutta loukkaantuu herkästi, jos sana sattuu itseensä. Meissä keskustalaisissakin ole havainnut tällaista.
Herkkähipiäisyys ei ole vain kaavilainen ominaisuus. Se on inhimillinen ominaisuus. Politiikka on sellainen elämänala, jossa nahka parkkiintuu ajan mittaan.

Eino MiettinenRe: Kiusatut / Kiusaajat4.3.2021 9.09
Kaavilla tapahtui vakava työpaikkakiusaaminen johon minä puutuin.Poliittisesti tämä oli operatiivistä johtamista,jonka takia minut eroitettiin. En voi paljastaa asiaa,koska asia tutkinnassa. Koillis- Savossa oli, missä kiusattu sanoi ( oli kaksi vaihtoehtoa joko lähteä tai jäädä ja tulla työkyvyttömäksi ). Puolustan oikeutta ja kannan vastuun. Valiokunnan puheenjohtaja sanoi paikallislehdessä että ei minun kirjallisista aineistosta saanut selvää ( siksikö ne piti salata ). Tilapäinen valiokunta on julkisuuslain 4.1 §:n 4 kohdassa tarkoitettu kunnallinen viranomainen, ja sen laatimiin ja vastaanottamiin asiakirjoihin sovelletaan julkisuuslakia. Pujeenjohtaja olisi voinut kysyä neuvoa jos ei itse ymmärrä ( vaikeaa jos on kaiken tietävä ).
Minua ei kutsuttu suullisesti kuultavaksi ( puheen ymmärtäminen ).

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kiusatut / Kiusaajat4.3.2021 10.22
Kiusaaminen ja kiusaamisella politikointi on mennyt mauttomuuksiin. Työsuojeluviranomaisillekaan kiusaamisen selvittäminen ei ole helppoa. Yleensä kuvitellaan, että syy on sen, josta ensin kannellaan. Näin ei ole. Taitavat kiusaamisen osapuolet voivat ensimmäisinä lähestyä työterveyshuoltoa, työsuojelupiiriä ja kunnan poliittisia päättäjiä, mutta ovat todellisuudessa itse kiusaajia.
Yleensä asiat ratkaistaan kuten Kaavilla. Löydetään syyllinen, joka ei välttämättä ole todellisuudessa syyllinen. Yhtä usein syytön osapuoli nostaa kätensä pystyyn ja lähtee pois tällaisesta leikistä ja kärsii epäoikeudenmukaisesta kohtelustaan loppuikänsä. Asian vieminen loppuun vaatii suurta kärsivällisyyttä, rohkeutta ja vaivaa. Näissä asioissa vastuu on myös niillä, jotka vierestä seuranneina tietävät totuuden, mutta mukavuussyistä vaikenevat.

alan kolmas miesRe: Kiusatut / Kiusaajat4.3.2021 23.49
Kiusaamiskeskustelu on viety Suomessa jo liiallisuuksiin.

Kysymys on vähän samasta ilmiöstä, jota Amerikassa on FAKE NEWS MEDIAN toimesta harjoitettu vuosikaudet maan ehkä kaikkien aikojen parasta presidentti Donald J. Trumpia kohtaan.

Samaan aikaan jenkeissä ja EU:ssakin on alettu ihannoimaan mm. Black Lives Matter - liikettä, jonka ainoa tehtävä on äärimmäistä fyysistä- ja henkistä väkivaltaa ja yhteiskunnallista kaaosta hyväksi käyttäen hajottaa perinteisiä yhteiskunnallisia rakenteita ja instituutioita, ns. Orwellilainen Culture Censure!!!

Suomeen tällaiset liikkeet ovat rantautunee mm. @meetoo ja vihapuhekeskusteluna, joiden avulla pyritään mustamaalaamaan aivan tavallisia ihmisiä, jotta oma tekopyhä pesä saadaan näyttämään mallikelpoiselta.

Henkilökohtaisesti törmäsin tällaiseen ilmiöön oman poikani kohdalla, jota hänen "yli-innostunut" opettaja alkoi jahdata ja lähetteli minulle lähes päivittäin viestejä WILMASSA kiusaamisesta.

Kun otin "yli-innostuneen" opettajan luokalle, niin kävikin ilmi, että minun poikaani olikin kiusannut koko ajan muuan häiriintynyt tyttö. Kun puutuin asiaan, niin kiusaaminen päättyi siihen kuin seinään.

Tässä tullaan juuri siihen, mitä virallinen ääni yllä viisaasti toteaa, että monissa tapauksissa ns. kiusaaja onkin itse asiassa kiusattu, joka syystä tai toisesta ei uskalla tai osaa ottaa asiaa esille oikeiden ihmisten kanssa.

Tämä ns. kiusaamiskeskustelu on vastenmielistä populismia, jossa täysin syyttömiä ihmisiä voidaan mielivaltaisesti piinata jopa vuosia.

Eino Miettisen kommentista (jos ymmärsin oikein), huomaan, että Kaavilla ilmeisen selvää kiusaamistapauksen käsittelyä on näköjään pyritty salaamaankin.

En tunne tapausta läheisesti, mutta usein meillä kunnissa valitettavasti systemaattisesti toimitaan julkisuuslain vastaisesti. Uskoisin, että erilainen kiusaaminen ja kuiskuttelu on osa tätä kunnallista mädännäisyyttä.

Alla pari julkisuuslain säännöstä:

"1 §
Julkisuusperiaate
Viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, jollei tässä tai muussa laissa erikseen toisin säädetä.

Oikeudesta seurata eduskunnan täysistuntoa, valtuuston ja muiden kunnallisten toimielinten kokouksia sekä tuomioistuinten ja kirkollisten toimielinten istuntoja säädetään erikseen.

5 §
Viranomaisen asiakirja
Asiakirjalla tarkoitetaan tässä laissa kirjallisen ja kuvallisen esityksen lisäksi sellaista käyttönsä vuoksi yhteen kuuluviksi tarkoitetuista merkeistä muodostuvaa tiettyä kohdetta tai asiaa koskevaa viestiä, joka on saatavissa selville vain automaattisen tietojenkäsittelyn tai äänen- ja kuvantoistolaitteiden taikka muiden apuvälineiden avulla.

Viranomaisen asiakirjalla tarkoitetaan viranomaisen hallussa olevaa asiakirjaa, jonka viranomainen tai sen palveluksessa oleva on laatinut taikka joka on toimitettu viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa.

Viranomaisen laatimana pidetään myös asiakirjaa, joka on laadittu viranomaisen antaman toimeksiannon johdosta, ja viranomaiselle toimitettuna asiakirjana asiakirjaa, joka on annettu viranomaisen toimeksiannosta tai muuten sen lukuun toimivalle toimeksiantotehtävän suorittamista varten."

Minusta oleellista on Eino Miettisen tapauksessa se, onko täyttääkö Einon laatima selvitys julkisen asiakirjan tunnusmerkit. Jos täyttää, niin kysymys on julkisesta asiakirjasta.

Muistaakseni 28.2.2021 entinen valtakunnan syyttäjä prof. Matti Kuusimäki otti kantaa Hesarissa myös TYÖPAIKKAKIUSAAJAKSI TODETUN JA FAKE NEWS MEDIAN LÄHES PRESIDENTIKSI NOSTAMAAN TAPAUS HAAVISTOON.

Sinänsä Kuusimäki ei käsitellyt kyseistä tapausta sinänsä, vaan otti esille sen, että Suomessa ministerit näyttävät nauttivan rikosoikeudellisissa tapauksissa poikkeuksellisen korkeata syytesuojaa, josta Suomi on saanut Euroopan neuvoston korruption vastaisen komitea GRECON huomautuksen jo ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja uudelleen vielä viimeksi vuonna 2018. Mitään muutosta ei ole tapahtunut, vaikka Suomi väittää olevansa muka ns. Oikeusvaltioiden Partiopoika.

Kepuloisten Anu "minä ajattelisin" Vehviläinenkin on pitänyt tätä ongelmallisena, mutta on kuitenkin tyhmyyttään taas todennut, että asia pitäisi ratkaista umpipoliittisesti perustuslakivaliokunnassa.

Tällä tavoin umpipoliittinen ANU haluaa varmistaa sen, että kepuloisten ja muidenkin poliittisten kähmijöiden korruptiotoimilla on Eduskunnan ja tietenkin enemmistöhallituksen toimesta täysi tuki ja turva.

On syytä kuitenkin muistaa, että entinen oikeuskansleri Jaakko Jonkka taannoin pisti Jutta Urpilaisen ollessa valtiovarainministerinä hänet ruotuun Kreikalle myönnetyn takauksen osalta, kun Jonkka totesi, että takauspaperit ovat julkisia asiakirjoja, mutta "yksittäisten poliitikkojen" pankkitilien numeroita ei tarvitse julkistaa.

Nykyinen oikeuskansleri Tuomas Pöysti on näköjään jo kallistunut sille kannalle, että meilläkin olisi hyvä, jos perinteistä poliittista perustuslakivaliokuntaa ainakin täydennettäisiin perustuslakituomioistuin käytännöllä.

Onkin täysin selvää, että raskassoutuinen ja hidas lainsäädäntöä valvova ennakoiva poliittinen perustuslakivaliokunta ei voi toimia tehokkaasti, kun maata kohtaa esim. pandemian tapainen yhteiskunnallinen kriisi.

Monet kriisit eivät valitettavasti ole ennakoitavissa, mutta myös näihin ennalta arvaamattomiin kriiseihin täytyy voida puuttua myös jälkijättöisesti ilman, että kysymyksessä on syystä tai toisesta poliittista päätöksentekoa.

Tästä Suomessa on hyvänä varottavana esimerkkinä ns. jälkijättöinen sotasyyllisyysoikeudenkäynti, jossa Suomen itsenäisyyden turvanneet henkilöt iskettiin kylmästi ja häpeämättömästi kuritushuoneeseen.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kiusatut / Kiusaajat5.3.2021 10.21
Juankoskella oli aikanaan ongelmia julkisuuslain kanssa. Jouduimme perustamaan Kehitysmasuuni Osakeyhtiön. Osakeyhtiön päätökset eivät olleet julkisia, joten vaikeat asiat oli helppo siirtää sinne. Pidimme huolen siitä, että osakeyhtiön hallintoon otettiin vain luotettavia henkilöitä. Me tarvitsimme yhtiötä ennenkaikkea siihen, että kunnan rahaa ei tarvinnut enää siirtää valituksiin johtavilla valtuuston päätöksillä. Yhtiö oli kätevä, mutta sen ylläpito oli kallista. Rahanjako ilman demokraattista kontrollia johti nopeasti konkurssiin.
Kaavi ei ole enää hoidettavissa tällä tavalla. Meillä ei ole Kaavilta tällaista valtaa eikä kunnanjohtaja Sopasella ole myöskään rohkeutta. Silloin ei auta muu kuin lukea kunnallislain salassapitopykäliä.

Eino MiettinenRe: Kiusatut / Kiusaajat10.3.2021 11.16
Kaavilla äänestettiin kunnanhallitukseen uudet puheenjohtajat. Valtuutettuja oli 15 toista 1 varavaltuutettu eli 16 äänioikeutettua. Kaikille jaettiin kaksi äänestyslippua ( miksi ) Ääniä tuli 27 kpl joista Antti ja Jukka saivat kumpiki 11 ääntä (tasatuloksen ) ja Eino 5 ääntä. Vaali ratkaistiin arvalla ja Antti voitti Jukan. Kysymys, mikä vaalitapa tämä oli listavaali enemistövaali vai kaavilainen vaali. Meillä on erittäin hyvät viranhaltiat, käyttävät asioiden valmistelussa kaavilaisia menetelmiä jotka lieneen laillisia tai luottamushenkilöiden enemistön hyväksymiä. Tämä on poliittista peliä, jota johtaa johtavat viranhaltiat, päättäjät hiihtelevät perässä ( hyvät hiihtokelit ). Kiusattuja on johtavat viranhaltiat, Ari sopanen ei ole kiusaaja ( omasta mielestään ) vaan toiminta kuuluu operatiiviseen johtamiseen. Kuka on seuraava kunnanjohtajan johtamisen kohde. Salaiseksi julistetut päätökset on nyt julkisia, jatkossa käsittelen niitä ja kaavilaista peliä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: