Keskustelu

juristin alkuKittilän kautta Juankoskelle10.2.2021 3.52
Kittilässä on alettu penkomaan eläköityneiden kuntapäättäjien pöytälaatikoita.

YLE tiedotti eilen, että Kittilässä alkaa nyt näköjään lopullinen VALKOPYYKKI.

"Kittilän kunnan ongelmia on syyttäjän mukaan yritetty ratkoa ostamalla lakipalveluita ohi kunnan virallisen hankintaprosessin.

Syyttäjän mukaan silloiset Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja ryhtyivät joulukuussa 2013 hankkimaan lakipalveluita kunnan lukuun ilman, että asiasta oli hankintapäätös. Syytteen tekoaika ulottuu helmikuuhun 2015.

Syytteen mukaan kunnanhallituksen tuolloinen puheenjohtaja Timo Kurula ja kunnanvaltuuston silloinen varapuheenjohtaja Markku Mäkitalo toimittivat asiakirjoja juristille.

Kurula ja kunnanhallituksen tuolloinen varapuheenjohtaja Aki Maunula allekirjoittivat syyttäjän mukaan lakipalveluista syntyneen 9 500 euron laskun, vaikka heillä ei ollut oikeutta hyväksyä laskuja kunnan lukuun.

Syyttäjän mukaan juristin neuvoja hyödynnettiin ainakin hissiyhtiö Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta koskevan tutkintapyynnön peruuttamiseen ja kunnanjohtaja Anna Mäkelän potkuihin liittyen.

Syyttäjä vaatii kolmikolle ehdollista vankeutta ja oheissakkoa törkeän petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kaikki kolme kiistävät syytteet.

Kurulan ja Maunulan mukaan erillistä hankintapäätöstä lakipalveluiden hankkimiseen ei tarvittu, sillä kunnanhallitus oli tehnyt asiassa hallinnolliset päätökset.

Mäkitalo kiistää antaneensa toimeksiantoa lakipalveluiden saamiseksi."

Kittilän laittomat oikeudenkäyntikulu ovat kuin hyttysen kusi Itämeressä, kun niitä verrataan Juankosken laittomaan menoon ja kaupungin laittomasti palkkaamiin yksityisiin asianajotoimistoihin, joista kaupunki maksoi ilmeisesti peräti 700 000 EUR:a, mutta kaiken lisäksi vielä hävisi laittomat juttunsa NEW STROMSille 10:0 kaikissa oikeusasteissa ja EU:n komissiossakin.

Juankoskella on kyllä ollut juristien palkkauksesta hallituksen päätökset, mutta päätökset ovat olleet laittomia ja kyseinen laiton ainakin vuoteen 2018 saakka ulottunut menettely on määrätty purettavaksi.

HAO:n juristien palkkaamista koskevat purkupäätökset vain kiihdyttivät tahtia Juankoskella, kun kysymyksessä näytti olevan korkeimman luokan takauspetokset ja muut laittomat biovoimalajärjestelyt.

Kun Kittilän asia on selvitetty, niin sitten täytyy näköjään ottaa tapetille Juankosken laiton meno.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: