Keskustelu

alan kolmas miesMIKSI HAAVISTO LÄHTI PIETARIIN???20.2.2021 15.59
Iltalehden tavallisesti kohtalaisen hyvin asioista perillä oleva historioitsija LAURI NURMI otsikoi HAAVISTON PIETARIN MATKASTA alla olevalla otsikolla:

HAAVISTO PÄRJÄSI PIETARISSA HYVIN

Pietarissa HAAVISTO huomautti useaan kertaan KIVIKASVO LAVROVILLE, että EU:n Venäjä politiikka on myös Suomen politiikkaa.

KIVIKASVO LAVROV latasi HAAVISTOLLE takaisin täyslaidallisen seuraavasti:

□ FENNOVOIMAN ja ROSATOMIN Suomeen rakenteilla olevan ydinvoimalan merkitystä ei voi aliarvioida, koska FORTUMILLA on meneillään suuria investointeja Venäjällä. Lavrov sivuutti sen pienen yksityiskohdan, että Säteilyturvallisuuskeskus (STUK) on havainnut ROSATOMILLA olevan suuria vaikeuksia toimittaa ydinvoimalaa koskevia turvallisuustietoja.

HAAVISTO sai siis kuulla suoraan hevosen suusta, että FORTUMIN miljardisijoitukset Venäjällä on nyt tiukasti panttina.

□ NORDSTREAM 2 kaasuputkea ei käsitelty, koska kysymys on FORTUMIN ja VENÄJÄN sekä SAKSAN välinen asia, josta muut EU-maat ja USA ovat jo pitempään olleet näreissään. Amerikan viisas Presidentti DONALD J. TRUMP halusi pysäyttää putkihankkeen, koska EU ostamalla fossiilista energiaa Venäjältä itse asiassa maksaa kaksinkertaisesti kaikki Venäjän sotilas- ja varustelumenot ja näin tukee esim. GEORGIAN, UKRAINAN ja SYYRIAN sotia.

NORDSTREAM-hanke, jonka toimitusjohtaja Matthias Warnig on entinen Itä-Saksan tiedustelupalvelu STASIN AGENTTI ja Venäjän Presidentti Vladimir Putinin tuttu jo Putinin Saksa-ajoilta 1980-luvulta.

Kysymyksessä on siis kaikin puolin mieletön hanke, jonka johdossa on siis korruptoituneet Itä-Saksan poliitikot sekä Angela Merkel. On täysin häpeällistä, että tietysti Suomen poliitikot ja heidän kärkimiehenään Suomen Mooses Lipponen ja Nokian nykyinen toimitusjohtaja Pekka Lundmark toimiessaan FORTUMIN toimitusjohtajana ovat sotkeneet haavoittuvan Suomen tämän mielettömän hankkeen takuumieheksi!!!!

□ Suomen turvallisuuspolitiikasta käytiin lyhyt keskustelu, jossa KIVIKASVO totesi HAAVISTOLLE, että Venäjä arvostaa sitä, että Suomi noudattaa perinteistä puolueettomuuspolitiikkaa vuoden 1975 ETYK-konferenssin hengessä, jolloin meille kaikille vielä niin tuttu YYA sopimus oli meillä kirjattu perustuslain salaiseen lisäpöytäkirjaan.

□ KIVIKASVO myös totesi, että ETYK kokouksen Helsingin päätöslauselmaan kirjattuun jakamattomaan turvallisuuteen kuuluu se, että Euroopan tulisi olla yhteinen alue, jossa Venäjällä olisi oma etupiirinsä.

□ HAAVISTO yritti selittää KIVIKASVOLLE, että meilläpä on turvallisuuspoliittisessa selonteossa ns. NATO optio.

Kysymyksessä oli tietysti täysin lapsellinen veto, koska kyllä KIVIKASVO oli varmasti huolella lukenut Suomen turvallisuuspoliittisen selonteon ja totesi jo heti kärkeen, ettei Venäjällä tykätä tästä NATO asiasta, eikä me olla enää edes EU:kaan kanssa kunnon väleissä.

□ HAAVISTO otti tietysti esille Suomen ja Venäjän välisen rajan ja esitti pahoittelunsa NAVALNYIN, historiantutkija JURI DMITRIJEVIN sekä EU:n korkean virkamiehen JOSEP BORRELLIN saamasta huonosta kohtelusta.

□ UKRAINAN sodastakin käytiin keskustelua, jossa HAAVISTO joutui toteamaan, että SUOMI, EU ja VENÄJÄ ovat sen asian suhteen samaa mieltä ainoastaan vuosiluvuista, muutoin ollaan täysin eri mieltä. SO WHAT? Rakkikoirat haukkuu, mutta PUTININ karavaani kulkee.

□ KIVIKASVO LAVROV totesi myös, että Venäjän ja EU:n välinen railo levenee nimenomaan EU:n toimesta.

HAAVISTO kävi siis Pietarissa keskustelun KIVIKASVO LAVROVIN kanssa, jota voi kuvata vanhalla ilmauksella "hyvää päivää kirvesvartta". Minusta tällainen keskustelu olisi voitu järjestää etänä, kun on korona-aikakin. Miksi vihreä ulkoministeri turhaan polttaa kallista kerosiinia, kun etänä olisi hyvin voinut järjestää tällaisen ulkomaanmatkan.

KIVIKASVO LAVROV paalutti HAAVISTOLLE seuraavan kylmän viestin:

□ Venäjä katsoo, että Suomi kuuluu Venäjän etupiiriin ja sitomalla Saksa tiukasti Venäjän energiatoimitusten varaan Venäjä pitää käytännössä myös koko hampaatonta EU:ta täysin omassa vallassaan.

Ilta-Sanomien tavallisesti myös hyvin Venäjän asioista perillä oleva toimittaja ARJA PAANANEN kirjoitti myös NÄKÖKULMA kolumnissaan HAAVISTON PIETARIN MATKASTA.

PAANANEN totesi, että HAAVISTO esiintyi SERGEI LAVROVIN rinnalla tiukan selkeästi ja silti tyynen diplomaattisesti.

PAANANEN oli otsikoinut NÄKÖKULMA kolumninsa lennokkaasti "Taidokas venäläinen vihje".

PAANANEN luetteli suunnilleen samat asiat kuin toimittaja Nurmikin, mutta PAANANEN korosti HAAVISTON kärsivällisyyttä, kun HAAVISTO:

□ Totesi, ettei EU ole voimaton, vaan meillä on 27 maan jäsenmaan voimavara.

□ Ns. venäläisenä vihjeenä HAAVISTO muistutti kuin ohimennen tuhansista Euroopassa opiskelevista venäläisistä opiskelijoista ja venäläisille tarjolla olevista Schengen-viisumeista. PAANANEN arveli, että tämä vihje meni hyvinkin perille ainakin venäläiselle eliitille.

Venäläisissä uutisvälineissä KIVIKASVO LAVROVIN ja HAAVISTON tapaamista hädin tuskin mainittiin. Tietääkseni ainakaan tätä venäläiselle eliitille suunnattua viestiä eivät paikalliset uutismediat millään tavoin uutisoineet.

□ PAANANEN pani merkille myös KIVIKASVO LAVROVIN toteamukset, ettei Suomen ja Venäjän suhteissa ole mitään negatiivista, vaikka Venäjän ja EU:n suhteiden perustaa ei LAVROVIN mukaan enää ole olemassa.

□ PAANANEN oli myös pannut merkille sen, että LAVROV oli lukenut Suomen valkoisen kirjan eli Turvallisuuspoliittisen selonteon, jossa Suomen liittoutumattomuus vahvistetaan.

PAANASEN mukaan HAAVISTO väänsi tässä kohtaa kärsivällisesti oikein "rautalangasta mallin", että Suomi tekee yhteistyötä NATON kanssa ja Suomella on myös NATO OPTIO.

□ Tietenkään KIVIKASVO LAVROVIN ei tarvinnut tähän turvallisuuspoliittiseen rautalankamalliin vastata mitään, koska Venäjän käsityksen mukaan ETYK hengessä Suomi kuuluu Venäjän etupiiriin ja maiden välillä on pitkä avoin raja.

Venäjä ei myöskään katso hyvällä, jos Suomi tarttuu NATO OPTIOON, eikä EU:kaan ole enää luotettava yhteistyökumppani Venäjän kanssa.

Minun käsittääkseni kaikki nämä asiat ovat suomalaisilla olleet valitettavasti tiedossa jo toisen maailmansodan päätteeksi Pariisissa 10.2.1947 solmitusta rauhansopimuksesta lähtien.

Tietysti on selvää, että Suomen tulee olla hyvissä väleissä Venäjän kanssa, mutta toivottavaa tietysti olisi, että Suomi voisi itsenäisesti päättää omista asioistaan siten, ettei meidän tarvitse olla kuin harakka paskatunkiolla, jolla vuoroin on nokka paskassa EU:n suuntaan, kun jo seuraavana päivänä on pyrstö taas paskassa Venäjän suuntaan.

Minkä ihmeen takia Suomi ei ota mallia SVEITSISTÄ ja kaiken lisäksi liity vielä NATOON, jos meillä viherpipertäjä HAAVISTONKIN RAUTALANKAMALLIN MUKAAN ON SELLAINEN OPTIO????

Onko asia niin onnettomasti, että UNILUKKARI on jonkin puhelinkeskustelun aikana luvannut PUTINILLE, ettei Suomi ainakaan UNILUKKARIN aikana liity NATOON, koska Venäjälle ei tykätä NATOSTA???

UNILUKKARIHAN taannoin ennen vaaleja ilmoitti kylmästi kokoomuksen STUPUKALLEKIN, ettei tulevissa vaaleissa saa hiiskua sanaakaan NATOSTA.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: MIKSI HAAVISTO LÄHTI PIETARIIN???20.2.2021 18.42
Nyt oli hyvä neuvo Akm:ltä. Otetaan mallia Sveitsistä. Siinä lähtisi Suomelta 1300 km yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Keneltä olet ajatellut tämän alueen lohkaista?
Olen aina luullut, että maantieteelle emme mahda mitään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: