Keskustelu

alan kolmas miestehdäänkö TECTA:n koeponnistus jo aamuvuorossa?20.5.2014 19.00
Huomenna se sitten on nyt vihdoin Samovaari-yhtiöiden tärkeä päivä.

Viimeksihän Krister lupasi selvitysmies Lassi Nyyssöselle ja käräjäoikeuteen sekä ilmoitti myös Savon Sanomien toimittaja Juutilaiselle, että Mersun perässä oleva TECTA- päällystyskone koeponnistetaan 21.5.2014.

Toimittaja Juutilainen kirjoitti tulevasta tärkeästä tapahtumasta mm seuraavasti:

"Pohjois-Savon käräjäoikeus hyväksyi Premium Board Finlandin saneerausmenettelyyn 13. tammikuuta. Yhtiön taloudellisesta tilasta edellytettiin selvitystä maaliskuun 7. päivään mennessä, mutta määräpäivää on lykätty kahteen kertaan. Viimeisin oikeuden asettama aikaraja talousraportin jättämiselle on tänään keskiviikkona.

Liiketoiminnan uudelleen käynnistämistä yhtiö on väläytellyt viimeksi maanantaina, jolloin työntekijöille järjestettiin tiedotustilaisuus päällystyskoneen koekäyttöpäivästä 21. toukokuuta. Premium Boardin oma kartonkikone Juankoskella on seisonut vuoden 2012 marraskuusta. Yhtiön 140 työntekijää ovat olleet siitä lähtien lomautettuna."

Nyt odotamme jännityksellä tapahtuuko koeponnistus jo heti aamuvuorossa alkaen klo 06:00. H-hetkeen olisi nyt aikaa vain pyöreästi 11 tuntia. Kyllä jännittää, miten koeponnistuksessa käy.

Vai meneeköhän koeponnistus kuitenkin vielä ilta- tai peräti yövuoroon. Yövuoro voisi olla siinä mielessä kuitenkin hyvä, että kaikki uteliaimmatkin lehtimiehet lienevät jo silloin toimituksissa kirjoittamassa seuraavan päivän tuoreimpia juttujaan ennen lehden menoa painoon. Asiallahan on nyt todella kiire, kun 18.6.2014 painaa jo kovasti päälle ja silloin on jo luvattu saneerausohjelman yksityiskohdat selvitysmiehelle.

Olisi hyvä saada koeponnistuksen näytteet mahdollisimman nopeasti maailmalle, jotta selvitysmieskin voisi asiakkailta tarkistaa, että näytteet ovat todellakin peräisin Mersun perässä olevasta päällystyskoneesta ja että asiakkaatkin ovat varmistuneet siitä, että laatu on kohdallaan. Kotimaassahan TECTA-päällystetyn kartongin laadun voi tarkistaa vaikka Nestlen nykyiseltä Turengin jäätelötehtaalta.

Näytteitä ei kannata kuitenkaan lähettää Austraaliaan asti, koska niitä ei saada toimitettua loppuasiakkaille Pohjois-Savon käräjäoikeuden säätämässä tiukassa aikataulussa.Puhumattakan siitä, että loppuasiakas ehtii suorittaa TECTA:n laatutestauksen ja paikallisen koemarkkinoinnin.

durbanRe: tehdäänkö TECTA:n koeponnistus jo aamuvuorossa?20.5.2014 19.37
Pitäis kai ensin maksaa pankkiin työntekijöiden palkkarästit ja sen jälkeen vasta ajatella koeajella.

Durbanissa on sanonta: If don't pay, it don't play



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: