Keskustelu

Jii HuuskoUrheilukentän remontti21.5.2014 18.00
Katselin tuossa hallituksen kokouksen esityslistan innoittamana hyväksymäämme vuoden 2014 budjettia.
Investointiosassa lukee seuraavaa
Liikuntapaikkarakentaminen, Urheilukentän peruskorjaus 440 000 euroa (nettoin. avustus 20 % alv.kustannuksiin) vuonna 2014, 320 000 euroa.
Tähän asti ihan selvää, ainakin silloin olin ymmärtäväni, että urheilukenttä remontoidaan.
Sitten kaupunginhallituksen esityslista 26.5.2014
Urakkaohjelmassa on lause: " Tilaaja pidättää itsellään oikeuden hylätä kaikki tarjoukset, mikäli tilaaja saa kielteisen valtionapupäätöksen urheilukentän rakentamiseen haetusta valtionavusta, tai avustus on niin pieni, ettei tilaajan hankkeeseen varaama rahoitus yhdessä myönnetyn valtionavun kanssa riitä hankkeen toteuttamiseen."
Vietiin kuin litran mittaa, missään vaiheessa lukiessani budjettiesitystä en tajunnut, että suluissa oleva lauseke ( nettoin avustus 20% alv.kustannuksiin) tarkoittaa sitä, että urheilukentän peruskorjauksessa on ehdollinen lauseke ja remontti ei toteudu mikäli valtionapua ei saada.
Vanaha sanonta humalasta aena seleviää, mutta pöljyyvestä ee ikinä. Tuntuu osuvan omalle kohalle ainakin tässä asiassa.

kehitysoptimistiRe: Urheilukentän remontti21.5.2014 19.07
Kun "kärmemiehet" ovat syytäneet kaikki veronmaksajien rahat Samovaari-yhtiöille, niin kyllä silloin kaikissa muissa vähemmän tärkeissä hankkeissa rahat on loppu.

Juankosken keskustan virallinen äänikin olisi tarvinnut rahat Muuruveden moukarihäkin kunnostukseen, mutta ei sekään hyvä hanke taida edetä muuten kuin talkoilla. Virallisen äänen uusi tietokone ei ilmeisesti ole vielä kunnossa, kun moukarihäkkiremontista ei ole vähään aikaan kuulunut mitään.

Kyllähän yksi urheilukenttä myös aina talkoilla pystytään remontoimaan. Kun meillä ei ole enemmälti noita edustusurheilijoitakaan, niin ei kai me täysiveristä tyhjää stadioniakaan tarvita.

Sitäpaitsi Juankoskella voidaan urheilukentän puuttuessa keskittyä enemmälti maastojuoksuun. Kaupunki voisi myös lähteä sponsoroimaan hyviä kenialaisia maastojuoksijoita. Itse asiassa Juankoskelle voitaisiin perustaa asiaa varten ihan oma maastojuoksulukiokin. Tähänkin kansainväliseen projektiin saadaan taatusti EU-rahat tai maataloustuki, kun anomuspaperit täytetään asiantuntevasti.

11.5.2014 Lempäälän maastossa kenialainen Lewis Korir IF Länken:stä kepitti kevyesti Jukka Keskitalonkin 4 km matkalla ajallaan 11.25:

"Korir veti neljä kilometriä läpi keskiarvolla 2.51 per kilometri.

- Ei siinä ole kahta sanaa. Turpaan tuli niin, että tukka lähti, veisteli Keskisalo Yle Urheilun haastattelussa."

Maastojuoksulukio jos mikä nostaisi Juankosken kaupunginkin surkeata imagoa. Pitää myös muistaa, että urheilussa pyörii suuret sponsorirahatkin (ei välttämättä kunnan), jos menestystä tulee muutenkin kuin vippaskonsteilla.

Pielavedelläkin Sampo on ollut monet vuodet Suomen kärkijoukkueita lentopallossa ja varmasti on osaltaan parantanut Pielaveden tunnettuutta myös kuntana. Onhan siellä Pielavedellä myös Ruuskasen Asko, Lontoon ronssimitalisti keihäässä. Askollahan ei tahdo riittää edes Tanhuvaaran kenttä ainakaan harjoitusheitoissa. Shanghaissa Askolla oli vielä äsken tyylivirhe, mutta kyllä se keppi taas kesällä lentää vihaisesti.

Miksi meillä Juankoskella ei urheilussakaan päästä pitemmälle kuin kunnanvirkailijoiden ja naisten potkupallo-ottelut, joissa vielä verkkaritkin repeää virkailijoilta?

Jii Huuskon ei kannata kuitenkaan menettää toivoaan, sillä kyllä viisaat konsultit löytää kaikkiin vaikeisiinkin ongelmiin ratkaisun, kun ei vain lähdetä hankkeita "kärmemiehien" kanssa pyssyn piippuun ajamaan.

Vanhainkodin vasamamilläs täi nykii jos ei hartioita21.5.2014 21.42
Hullua velalla elää mutta eikun vaan jos sille tunruu.
Eikä äänestä jos lottovooitto tulis?

vanhainkodin vasamaRe: Urheilukentän remontti21.5.2014 21.45
Ota vielä selvää jii-huusko sukulaissuhteet.
Tulet viisaamaksi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: