Keskustelu

JunnuSäyneisen koulu jatkaa22.5.2014 11.49
Kaupunginhallitus tullee päättämään seuraavaa, josta on jo valtuustoryhmien päätös.
-" Kh:n liite nro 45 (sivistyslautakunnan liite nro 8).



Kaupunginjohtajan

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättää seuraavaa:



1.Säyneisen koulun toiminta jatkuu vielä ainakin lukuvuoden 2014 - 2015.


2.Syksyn 2014 aikana tarkastellaan koulun oppilasmäärää ja oppilasennustetta. Mikäli tiedossa oleva oppilasmäärä syksyllä 2015 on alle 30 oppilasta esioppilaat mukaan lukien, käynnistetään tällä päätöksellä valmistelu ja toimenpiteet koulun lakkauttamiseksi niin, että toiminta lakkaa 31.7.2015. Asia tuodaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi keväällä 2015.


3.Mikäli syksyn 2014 tietojen perusteella koulun oppilasmäärä on syksyllä 2015 vähintään 30 oppilasta, jatkuu koulun toiminta vielä lukuvuonna 2015 - 2016. Silloin syksyn 2015 aikana tarkastellaan koulun oppilasmäärää ja oppilasennustetta. Tiedossa olevan oppilasmäärän tulee syksyllä 2016 olla vähintään 36 oppilasta ilman esioppilaita, jotta koulun toiminta voisi jatkua lukuvuonna 2016 - 2017. Muussa tapauksessa käynnistetään valmistelu ja toimenpiteet koulun lakkauttamiseksi tällä päätöksellä niin, että toiminta lakkaa 31.7.2016. Silloin asia tuodaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi keväällä 2016.


Päätös
"

Nyt kävi ohraisesti koulun lakkauttamista ajaneelle . Ei onnistunut paskamainen yritys.




-----

päättelijäRe: Säyneisen koulu jatkaa22.5.2014 14.07
Jos Junnun kertoma tieto valtuustoryhmien päätöksistä pitää paikkansa ja toteutuu myös hallituksen kokouksessa 26.5.2014, niin täytyy todeta, että vihdoinkin Juankoskella on tehty viisas päätös.

Tulevassa päätöksenteossa olisi hyvä varmistaa, että Säyneisten koulu jatkaa aluksi täysiverisenä eli kolmiopettajaisena, jolloin pystytään varmasti tarjoamaan kaikille oppilaille täysipainoinen opetus.

Yrittäjä Kettusen on myös syytä tuoda tulevaan hallituksen kokoukseen sitova lupauksensa siitä, että Säyneisten koulussa kaikille halukkaille oppilaille tulee kättöön henkilökontainen tabloidi.

Ehdotukseni on, että Moro Pekka sekä Ulla Niskanen ja Salme Harjunen voisivat yhdessä opetushenkilöstön kanssa myös valmistella tulevaan hallituksen kokouseen myös alustavan suunnitelman siitä, miten Säyneisten koulusta tehdään "mallikyläkoulu", jota konseptia voidaan sitten soveltuvin osin monistaa ympäri Suomea ja mahdollisesti myös tuotteistaa laajempaankin käyttöön EU:n alueella osana Suomen niin tarpeellista kehittyvien palvelutuotteiden kauppaa.

Mallikyläkonseptin ei tarvitse olla vielä 26.5.2014 valmis, mutta on tärkeätä kertoa päättäjille, että tämä projekti on jo pitemmällä kuin tavallinen "savolainen projekti", jota ei ole vielä edes aloitettu.

Joka tapauksessa "mallikyläkoulukonsepti" on paras tae sille, että Säyneisissä on tulevaisuudessa vähintään opetushallituksen edellyttämät oppilasmäärät.

Pelkät puheet ja hyvätkään päätökset eivät kuitenkaan auta ja siksi nyt on oikeasti pantava hihat heilumaan!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: