Keskustelu

Pena T. (vanha norssi)Juankosken lukio repäisi24.5.2014 15.37
Onneksi olkoon lukio. Valtakunnan rankingissa sija 70.
Itsekin olen suhtautunut skeptisesti entisenä norssina tällaiseen "maalaislukioon", kun monet hyvät oppilaat menevät Kuopion lukioihin. Yksi vuosi ei kesää tee, mutta ylioppilaskirjoitusten eri aineiden arvosanojen oppilaskohtaisena keskiarvona 18,48 on varsin hyvä. Lukiohan on niinkin pieni kuin 23 kirjoittajaa / tämä vuosi.
Kuriositeetin vuoksi mainittakoon Helsingin Normaalilyseon tulos: 21,63 pistettä.
Sama tulos Juankoskella ensi vuonna, niin maineemme mutasarjalaisina voi muuttua.
Miten on se oppilsmäärä? 23 kirjoittajaa ja korkeat kustannukset. Pitääkö Karttusen matematiikan mukaan Juankosken lukio nyt sulkea?
Vapaa Juankoski kannattaa oman lukion kehittämistä ja jo keskikoulusta alkaen ainevalikoiman "optimointia". Opettajia saa rahalla, mutta veronmaksajat hoitavat maksupuolen.

hyvä sijoitusRe: Juankosken lukio repäisi24.5.2014 15.46
MTV3:n julkaisemassa tilastossa Juankosken sijoitus oli jaettu 45:s. Tuusniemen lukiokin sijoittui melko hyvin ollen jaetulla 92:lla sijalla. Nilsiä sen sijaan näyttää jääneen häntäpäähän.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lukiovertailu-etela-tapiolan-lukio-espoosta-karjessa/3394156

kehitysoptimistiRe: Juankosken lukio repäisi24.5.2014 16.10
Onneksi olkoon Juankosken abeille ja opettajille valtakunnallisestikin merkittävästä saavutuksesta!!!

Siinä se taas nähtiin se suuruuden ekonomia. Mahtava suoritus pieneltä Juankosken lukiolta. Aivan sama temppu voidaan tehdä Säyneisten "Mallikyläkoulussa" ja monessa muussa. Nuorissa se voima on.

Teoriaherrat puhuu siitä, että uuden ajan lukiossa pitää olla muka 500 oppilasta, jotta se pärjää. Minä taas olen 100 varma siitä, että esim. 15 oppilaan lukio voi nousta valtakunnallisen lukiolistan kärkeen, jos oppilaat ovat oikealla tavalla motivoituneita ja ohjaajat ovat tehtäviensä tasalla.

Lukionkaan petraamisessa ei nyt ole tarvittu himpun vertaa Kuopionkaan apua. Asiaan osalliset ovat vain laittaneet hihat heilumaan ihan omasta tahdostaan. Juuri näin pitää toimia.

Vielä kerran onnea ja menestystä Juankosken uusille lakitettaville ylioppilaille!!
Jos epäonnistumisia tuli, niin virheet on helppo korjata kesän aikana ja yrittää uudestaan kohti omia tavoitteita ja unelmia.

mievuanRe: Juankosken lukio repäisi25.5.2014 17.59
Kun on pieni oppilasmäärä, niin myös sijat valtakunnallisissa lukiovertailuissa hyppivät paljon. Ensi vuonna luku voi taas olla täysin eri, kun muutamalla oppilaalla on joko huonompi/parempi menestys. Jos nyt tarkemmin ajatellaan, niin pienessä lukiossa pitäisi olla suuremmat sijat. Kun oppilaiden vähäisyyden vuoksi opettajat voisivat keskittyä oppilaiden opiskeluun "henkilökohtaisemmin" ja tarkemmin, että epäonnistumisia ei tulisi.

Tuskin sijan nouseminen tällä hetkellä uusia oppilaita houkuttelee, ja mitä sitten, kun oppilasmäärä laskisi alle 20:een?

kehitysoptimistiRe: Juankosken lukio repäisi25.5.2014 20.38
Pessimisti "mievuan" on lähtenyt heti epäilemään Juankosken lukion hyviä tuloksia yo. kirjoituksissa.

Kaikissa lukioissa vuosittainen vaihtelu on suurta, mutta Juankosken lukion hyvä menestys osoittaa, että tekemällä töitä "hihat heiluen" tuloksiakin syntyy.

Tänä tärkeänä jääkiekkoiltana voidaan ottaa mallia Suomen jääkiekkojoukkueen menestyksestä. Suomi ei ole yhtä suuri maa kuin Venäjä, USA tai Kanada, mutta silti Suomen nuori joukkue on MM-kisojen loppuottelussa kärkkymässä kultamitaleita.

Saa nähdä miten käy, mutta harva uskoi siihen, että kokematon joukkue pärjää näinkin hyvin ja vielä alkuerien heikkojen esitysten jälkeen. Tiimityö on kaiken menestyksen salaisuus.

Juankoskella kaikki hyöty on nyt otettava irti lukion hyvästä menestyksestä ja tärkeintä on havaita se, että tässä menestyksessä ei ole lainkaan tarvittu huomattavasti suuremman Kuopion apua ja moni Kuopion lukio sai kirjoituksissa katsella haikeana Juankosken lukion perävaloja!!!

kehitysoptimistiRe: Juankosken lukio repäisi26.5.2014 13.34
Kultaa ei lätkässä valitettavasti illalla tullut venäläisten käyttäessa taas vippaskonsteja, kun hyllytetty "kurkunleikaaja" valmentaja Putinin taputtaessa jakeli piippuhyllyltä ohjeitaan apuvalmentajan korvakuulokkeeseen.

Vielä ei ole selvitetty sitä, oliko vastaava kuuloke myös päätuomarin kypärän sisällä. Kyllä sen verran harkitusti jäi venäläisten "tähtien" rötökset viheltämättä ja Suomelta saatiin ukot boxiin pelkän henkäisyn takia. Neljä maalia taisi venäläiset saada värkattyä, kun suomalaiset istui boxissa. Venäläisten harrastama filunki on jopa pahempaa kuin doping ja tästä syystä rehellisen pelin voittaja oli eilen Suomi tuloksella 2-1.

Rötöstelijöistä ei pidä välittää ja kun ottelut siirretään puolueettomalla maaperälle, niin tuomaritkin valitaan varmaan vähän viisaammin. Joka tapauksessa venäläisten toiminta on tuomittu laajasti jo ulkomailla ja perinteinen Suomen kova kilpakumppani Ruotsikin on jo todennut, että Suomi oli rehellisessä ottelussa parempi.

Kirvelevä jääkiekkotappio ei saa masentaa Juankosken lakitettavien eikä muidenkaan lukiolaisten tulevaa juhlaa.

Tämän vuotinen Juankosken lukion saavutus on joka tapauksessa historiallinen ja erinomainen. Tulos osoittaa esimerkillään sen, että Juankoski ei tarvitse millään tavoin suurissa taloudellissa vaikeuksissa kahlaavaa suurta ja mahoa Kuopiota omaehtoisen kunnan kehittämisen riippakiveksi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: