Keskustelu

yläkoulun tytötElisan 4G-verkko laajenee25.5.2014 17.30
Koillis-Pravda kertoi Elisan 4G-verkon laajenemisesta 30.4.2014.
Halvalla saa 42 Mb nopeuden, joka tulee 800 MHz:n verkossa. Tukiasemia tarvitaan melko vähän. Ei liittymismaksuja, ja mobiililaajakaistan edut tableteille, älypuhelimille ja mokkuloille. 4G:n suuri etu on myös hyvä kuuluvuus sisällä.
Savon Kuituverkko tarjoaa esihistoriallista tekniikkaa superkorkeilla hinnoilla.
Niistähän varoitti Vapaa Juankoski!
Siksi kukaan ei halua kiinteää, maahan piilotettua laajakaistaa.
Vetäkää, Veijo ja Heimo, johtopäätöksiä ja säästäkää rahojamme.
Viisaat kaavilaisetkin haluavat eroon Savon Valokuidusta.

Hyvä sijoitusRe: Elisan 4G-verkko laajenee25.5.2014 21.17
Juankoski lahjoitti avustuksena lähes 400.000 euroa Savon Valokuitu Oy:lle ja metriäkään kuitua ei ole sillä rahalla saanut.

realistiRe: Elisan 4G-verkko laajenee28.5.2014 18.20
Ukkoverkot Oy tuo tänä vuonna 99,9 %:lle suomalaisista talouksista ja yrityksistä 4G LTE -verkon mobiilina. Ei taida kaikki pärjätä tälle tarjoukselle.
Aikovatko Veijo ja Heimo viedä Savon Kuituverkon tappiommekin Kuopioon? Taisi tulla virhearviointi... Eivät kuopiolaiset niin tyhmiä ole.

tyhmä maksaaRe: Elisan 4G-verkko laajenee28.5.2014 19.00
Äkkisiltään hinta kuulostaa hiukan kovalle."Kuluttajille verkon käyttö maksaa pienimmillään noin 50 euroa kuussa"

http://www.hs.fi/talous/Tuore+teleyhti%C3%B6+rakentaa+m%C3%B6kkiseuduille+vaihtoehdon+nopeaksi+verkkoyhteydeksi/a1400984892159

Tosin onhan tuokin halvempaa kuin kuuluisat valokuituhinnat, on muuten alkaneet markkinoida valokuitua lähettämällä viestejä mahdollisien asiakkaiden liittymiin. Alkaa olemaan valokuidun markkinointi jo niin epätoivoista että ei mitään rajaa. Oma operaattori tarjoaa 4G (LTE) -yhteyttä hintaa 10 ekee /kk, siinä voi jokainen miettiä kohdallaan paljonko arvostaa sitä parin tonnin valokuitua ja loppuun satasen kk-hintaa.

hevoseton poikaRe: Elisan 4G-verkko laajenee28.5.2014 20.30
Se on ihan selvä, että esihistorillaisen "kuitukuapelin" markkinointi tulee vielä veronmaksajille kalliiksi.

Kun kukaan ei pakollakaan osta "kuitukuapelia", niin varmaan Juankosken Nero kohta tuo aloitteen valtuustoon, että ruvetaan maksamaan niille, jotka ottaa kuluttajaystävällisen "kuitukuapelin" käyttöön.

"Kuitukuapelin" ottajille olisi ihan kohtuu tarjous maksaa jokaisesta liittymästä tuollainen 4 500 euroo.

Tarkastuslautakunnassa voitaisiin taas sitten selitellä, että "kuitukuapelin" markkinointikustannus ylitti valitettavasti "kuitukuapelin" maahankaivukustannukset, mutta piäasiaha on se, että suatiin vietyä rojekti loppuun. Ois ollu tosi noloo kaivaa "kuitukuapeli" maahan ja taas ylös ja käyttämättömänä taas takasin rullalle.

Onneks rahalla saa ja hevosella pääsee.

liebuskaRe: Elisan 4G-verkko laajenee28.5.2014 21.01
Nyt pitäisi pistää pystyyn Juankosken Premium - biolämpö-kuituverkostointi OY, jossa yhdistetään kaikki järjettömän hienot talousnerot, ajatukset yhteen ja viestinviejänä Koillis-Pravda. No vot sanoi ukranalainen , vot vot toinen juankoskelainen.

it-konsulttiRe: Elisan 4G-verkko laajenee28.5.2014 21.38
Pyydetään viestintäalan erikoisosaaja, Erika Suominen, vetämään laajakaista kaikille -projektia eteenpäin. Luultavasti 0,5 milj. euroa ei riitä mihinkään.
Heimo ja Veijo voisivat myöntää kerrankin, että pieleen meni, mutta irtautumalla hankkeesta irtaudutaan lisäkustannuksista.
Erika ja Rane lupasivat valtuustossa 2-3 vuotta sitten, että saamme rahamme takaisin, jos kuituverkkoa ei tehdä.
No, nyt on sitten aika vaatia rahat takaisin, kuten Kaavikin teki. Kaavilla ollaan viisaita.
Muistaako kukaan, kun Masa, Eino, Pekka, Pena T., Erkki N. ja Seppo vaativat hankkeesta luopumista, ja perusteluina nyt esiin tulleet seikat?
Kuituverkkoon mukaan lähteminen tehtiin salailujen kera pikapäätöksenä. Niinhän Ranen kaudella tehtiin monta miljoonapäätöstä. Miksiköhän?
Eikö persuista löydy rohkeutta mihinkään? Samanlaisia lampaita kuin rivikepulaiset.

nestorRe: Elisan 4G-verkko laajenee28.5.2014 21.45
Ois tässä toinenkii ohje Juankosken Nerolle.

Ku nyt on jo nähty, miten Kuopion käräjäoikeus hoitelee kuntien yritysanneerausasiat, niin Savon Kuitukuapel voitasiin myös hakkee yrityssanneerauksee. Oispaha sitte suojassa ilikeiltä velekojiltaan.

Lassi Nyyssönen sanneeraa "Kuitukuapelin" nyt varmaan sammaan hintaan Samovaari-yhtiöijen kanssa. Tulis paljousalennuskii. Näihän myö suatas ne kuapelvelatkii kätevästi saneerattuu poikkee, joten oisha se sillo "Kuitukuapelin" tasekii varmaan paljon kevveempi. Voitasiin sitten myyvä tuo kuapelyhteyskii huomattavasti nykystä halavemmalla. Ale hinnoin. Juhannus-ale kun pannaan tässä pystyy, nii jopa tässä kauppa alakaa käyvä.

Tiiä häntä, vaikka Tarkastuslautakunnan puhheenjohtajakin ottas tuon kuapelyhteyven. Oisha se niin soma kaupungin tasseitakkiin kiikkutuolista kuapelia pitkin tutkii. Vois varmaan lopettoo jo pajunvitsalla virpomisenkii.
Eikös nuo pajukotkii pitäs jättee jo rauhaan. Tulloo näet kohta jo puupula, ku Mehtälittokii tekköö sen biotehtaansa Iänekoskelle

Harri hakkarainenRe: Elisan 4G-verkko laajenee14.6.2014 11.39
Hieman pitää oikoa näitä käsityksiä täällä, ettei aivan metsään mennä noissa verkko asioissa, varsinkin jos ei ole asiasta tietoa.

Kuitukaapeli ei ole mitään "esihistoriallista" tekniikkaa, vaan tälläkin hetkellä ylivoimaisin siirtotie bittilogistiikassa. Runkoverkoissa käytännössä ainoa mahdollinen siirtotapa, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
Mutta onko kuidusta joka torppaan, on toinen asia.
Lähes kaikilla teknisillä mittareilla vastaus on kyllä, mutta kun tullaan hintaan, niin vastaus on ei. Ja tuo hinta on niin vahva, että se peittoaa kaikki muut kohdat. Myös mobiliteetti vaatimus syö kovasti kuidun veto perusteita. Kuituvarkkohankkeiden vetäjien pitäisi tajuta, että emme enää elä -90 luvun loppua vaan ollaan jo vuodessa 2014 ja maailma on muuttunut noista ajoista. Tuolloin kuidulle ei ollut vaihtoehtoja, nyt on.
Rautavaara nosti liittymien hintaa 500eur, ja se on liian kova hinta. he eivät saa uusia liittyjiä tarpeeksi. miten sitten lähes 2000eur hinta?

Kuituhanke on hyvä ja kannatettava, mutta toteutustapa täysin väärä.
Ei sitä kuitua joka torppaan pidä vetää, vaan joka tukiasemaan. Siinä samalla sitä voidaan aurata halukkaille talouksille/yrityksille. Mutta lähtökohtana pitää olla tukiasemat.
3G/4g yhteydestä kun ei ole mitään iloa, jos tukiasemalta ei lähde kunnon yhteyttä eteenpäin. Ja voitte olla varmoja, että operaattorit ei auraa kuitua korpimastoille omarahotteisesti. Se investointi ei maksa ikinä itseään takaisin.

Muuten mm elisan ja saunalahden 4g ei ole mikään oikea 4g, jos se on toteutettu ns "dual carrier" järjestelmällä. He myyvät sitä 4G:na vaikka oikeasti se on 3G. Oikea 4G on LTE tekniikkaa. Tosin suurimmalle osalle käyttäjistä tekniikalla ei ole mitään merkitystä, vain saatu kapasiteetti ratkaisee. Ja tämä on päättäjiltä unohtunut.

yksi maksajistaRe: Elisan 4G-verkko laajenee14.6.2014 12.12
Kannattaisi tutkia, mitä Juankoskella luvattiin kaikkea, jotta päätökset olisivat Savon (kepuli) Kuituverkolle suosiollisia. Hintapuoli salattiin kuitenkin tarkasti, etteivät laskutaitoiset kuntalaiset oivaltaisi kyseessä olevan "valokuitupuhallus".
Yhdellä Suomen velkaisimmista kunnista ei ole varaa tällaisiin rahan hukkaamisiin, joita tuntuu tulevan esille joka mutkassa.
Heimo ja Veijo, yrittäkää edes puolustaa kuntalaisten rahoja. Toistaiseksi ette ole sitä tehneet, päinvastoin.
Haloo, Heimo ja Veijo! Kirjoittakaa jotain. Lopettakaa samalla Koillis-Pravdan harjoittama tehdasvalehtelu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: