Keskustelu

PVMattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-527.5.2014 16.16
Moro,
tarkastuslautakunnan jäsen Matti Vento oli jättänyt eilen tarkastuslautakunnan kokouksessa eriävän mielipiteensä vastuuvapaus-asiassa:

Tarkastuslautakunta

Vastuuvapauslauselma
Juankosken tarkastuslautakunta esittää, että vastuuvapaus jätetään avoimeksi kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan, kamreerin ja hallintojohtajan osalta, kunnes puolueeton viranomainen on tutkinut koko Premium Board ?vyyhteen ja takaukseemme liittyvät asiat, esteellisyydet, salaamiset ja mahdolliset virka-aseman väärinkäyttämiset. Tutkintaperspektiivin pitäisi olla vuoden 2010 loppupuolelta tähän hetkeen asti.
Kysymykset, joita liittyy Pehami BV:hen, Premium Board Finland Oy:hyn, Juankosken Biolämpö Oy:hyn, Farocon Oy:hyn ja päätöksentekoon ja näiden yhtiöiden talouteen liittyvään salailuun, edellyttävät huomattavasti pätevämpää juridista osaamista, kuin mitä löytyy Juankosken johdosta tai luottamusmiehiltä. Asianosaisuusongelman takia ehdotan Keskusrikospoliisin tutkimuksen pyytämistä. Ulkomaalaisten yhtiöiden ja selvän konkurssirikoksen takia ei paikallinen poliisi ole sopiva tutkimusten tekijä. Keskusrikospoliisi tutkii juuri tämäntapaisia juttuja.
Vastuuvapauden myöntäminen tai epääminen johdon osalta jätetään tutkinnan tulosten selviämisen jälkeiseen aikaan.
Tarkastuslautakunta esittää, että vastuullisille ei myönnetä nyt vastuuvapautta ja että Keskusrikospoliisiin yhteyden ottajaksi pyydetään Juankosken johdosta riippumaton henkilö.
Juankoskella 26.5.2014


Matti Vento
tarkastuslautakunnan jäsen

luottomiesRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-527.5.2014 18.05
Tämä on selvää puhetta. Vieläpä löytyi yksi selkärankainen luottamusmies, joka ei laske palloa haarojen välistä läpi. Pettynyt olen Helviin ja Samuliin.
Ihmettelen miten köykäinen edustus puolueilla on tarkastuslautakuntaan asetettu.

tutkintaanRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-529.5.2014 10.25
Oikeata toimintaa, keskusrikospoliisin tutkittavaksi kaikki Samoriz-yhtiöiden toiminta ja niihin liittyvät päättäjien toiminnat.

Mitä kontteja on Juankosken Biolämmön piha-alueella?

Rosterilla hyvä hintaRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-529.5.2014 12.48
Purkavat tietysti rosteriputkistoja.

tilit tutkinutRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-529.5.2014 16.37
Polttoainetta, varsinkaan TECTA -päällystyksessä tarvittavaa propaania, ei tavallisesti kuskata konteissa.

Taitaa olla Samovaari-yhtiöiden kirjanpito matkalla Maltalle.

Selvitysmies Lassi Nyyssösen olisi hyvä pyytää tarkistamaan konttien sisältö.

Jos Samovaari-yhtiöiden puuhamiehet Risteferi nokkamiehenä ovat jo ryhtyneet purkamaan biolämmön rosteriputkistoja, niin joku voisi ystävällisesi käydä huomauttamassa Risteferille, että taitaa porukka purkaa kaupungin vielä 30%:sti omistamaa kohtalaisen uutta bioimalaa.

Voi onko käynyt, niin että Juankosken Nero on kertonut Riusteferille salloopäin, että nyt kun nopeesti viet rosterit Kuusakoskelle, niin vielä ehit. Taitaa kohta vouti käydä liputtamassa tyhjilään seisovan biolämmön lippusiimalla, jossa lukee "hukkaamiskiellossa"?

Asiat keskusrikospoliisin syyniin vain parsta mahdollista vauhtia.

reviisoriRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-530.5.2014 7.34
Veijo, Rissas-Pena ja Heimo ovat niin syvällä salailun syvyyksissä, ettei heidän toimestaan synny asioiden selvittämistä. Toisaalta he eivät edes ymmärrä, mitä Pete on tosiasiassa tehnyt "puuhamiesten" kanssa. Säälittää narussa kuljetettuja ihmisiä.
Olisi muutenkin aihetta lisätä rehellistä otetta Juankosken johtamiseen. Jos on tehty virheitä, mies se, joka niitä alkaa korjata. Missä ovat Juankosken miehet?
Tarkastuslautakunnassa ainoa, jolla on housut, on Vennon Masa. Tilintarkastajakin voidaan luokitella hameporukkaan.

Jykä siilinjärveltäRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-530.5.2014 7.38
Miten ne voi purkaa rosteri putkia jos pannu on täynnä vettä? Vai onko se viety sillä sinisellä pakulla jonneki Lauttasaareen myyntiin?

Vedet pihallaRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-530.5.2014 8.51
Pakkanen on jo aikoja siten halkaisut pannut. Siksi ei pahvitehdas edes käynyt sitä luvattua päivääkään. Paineet ei riittä.

tarkkailijaRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-530.5.2014 10.13
Ei, vaan tavaraa ei saatu purettua rekoista, kun trukit oli viety pois.
Lopulta rekat lähtivät kuormineen takaisin.
Käynnistämisestä saatiin siis tarvittavat kokemukset, että ei onnistu.

realistiRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-530.5.2014 10.48
Hallituksen hätäkokous kokoon heti!
Mikä on suunnitelma B?
Aloitetaanko hakemalla firmat konkurssiin?

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Mattti Vennon eriävä mielipide tarkastuslautakunnan kokouksessa 26-530.5.2014 14.37
Kekkoselle oli tapana ennen sanoa:

"Asiat on, miltä ne näyttää".

Samovaari-yhtiöt on konkkatilassa, Samovaari-yhtiöiden varattoman Pehami BV emoyhtiön osakkeet on ukrainalaisen huijarin käsissä ja Juankosken Nero on omin päin mennyt maksamaan konkkatilassa olevan Premium Boardin lainoja suoraan kaupungin kassasta yli neljällä milj. eurolla. Kaupungin myöntämän takauksen vastavakuuden eli Faroconin varastohallin arvo on myös nolla.

Kun Samovaari-yhtiöitä ei ole saatu Juankosken Neron vänkäilyjen johdosta toistaiseksi konkkaan, niin nyt Samovaari-miehet voivat tehdä biolämmön ja pahvitehtaan omaisuudella, mitä huvittaa. Ei ollenkaan ihmetytä, että rosterikontit on jo kuskattu biolämmön tontille. Ei olisi mikään ihme sekään, jos biolämmön vermeistä osa kuskattaisiin vaikka Savon Voiman rakenteilla olevaan uuteen biovoimalaan. Pohjois-Savon kuntienkin alkaa olla hyvä ruveta kyselemään sen perään, että mitä tämä Juankosken bioenergian rakentaminen oikein on?

Ihmetellä täytyy, että Juankosken Nero Savon Pohjois-Savon kuntien omistaman Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajana on jo puuhastelemassa toista biovoimalaa Juankoskelle. Eikö yksi konkkaan ajettu 9 milj. euron biovoimala olisi riittänyt?

Vastaava pesän puhdistusoperaatiohan on jo nähty mm. Samovaari-yhtiöiden salatuissa kiinteistökaupoissa, joissa niissäkin tuli kaupungille takkiin Juankosken Neron toimesta ja avustuksella.

Tilanne on se, että konkkatilassa olevassa pesässä on käynnissä maksimaalinen rahastus ja jälkien peittely, jossa Juankosken Nerolla on sormensa pelissä joka käänteessä.

Selvyys saadaan, kun keskusrikospoliisi tutkii asian. On ikävää, että Veijo ja Heimo ovat jo sotkeutuneet samaan soppaan. Itse ovat joka tapauksessa päätöksensä tehneet siitä, että asioihin ei puututa, vaan hoidetaan ne salassa.

15 milj. euroa on iso raha pienen kunnan kukkarossa. Veijolle ja Heimolle tulee järki käteen viimeistään silloin, kun omakin omaisuus menee hukkaamiskieltoon.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: