Keskustelu

piinaviikkoTeurastamo Juankoskelle4.6.2014 9.53
radio Savo uutisoi juuri äsken, että Pielavedelle suunniteltu teurastamohanke on peruuntunut. Koko uutinen tämän linkin takana http://yle.fi/uutiset/teurastamokauppa_kaatui_asukkaiden_vastustukseen_pielavedella/7277402

Nyt juankoskelaiset puuhahenkilöt liikkeelle, meilläkin on ammattikoulu tyhjillään ja meillä olisi melko joutava keskuskeittökin tähän tarpeeseen. Paikkakunnalla on lihakarjatiloja, joten raaka-ainettakin olisi tarjolla. Työvoimaakin olisi saatavilla.
Keskuskeittiön voisi vuokrata, sopivalla hinnalla teurastamoyrittäjälle. Myymällä siitä ei juuri saisikaan mitään.

Väkkärä, se ainoa oikea.Re: Teurastamo Juankoskelle4.6.2014 11.46
Mutta entäs jos Juankoskelaiset vastustaa, että tulisi työpaikkoja? Eiköhän elvytetä vain tehdasta? * tämä oli vitsi*

V. EpäilysRe: Teurastamo Juankoskelle4.6.2014 15.23
Piinaviikolta ihan mielenkiintoinen idea. Mutta matkassa on vielä monta mutkaa. Alla pieni lainaus terastuksesta:

"Teurastuksella tarkoitetaan ihmisravinnoksi tarkoitetun eläimen lopettamista.Teurastustoiminta on säädeltyä ja valvottua toimintaa ja eläimiä saa teurastaa vain hyväksytyissä teurastamoissa.Teurastajat ovat työhönsä koulutettuja liha-alan ammattilaisia.

Teurastuksesta pyritään tekemään eläimille mahdollisimman stressitön tilanne hyödyntämällä tieteellistä tutkimustietoa, eläinten normaalia käyttäytymistä, luontaista uteliaisuutta ja laumavaistoa."

Pelkään pahoin, että Juankoskelta ei taida löytyä "ammattitaitoista" teurastajaa tai hankkeen puuhamiestä. Pielavedellä sellainen tuntuu olevan.

Toisaalta on mainittava, että onhan meillä Suomessa pieniäkin liha-alan yrittäjiä, kuten esim. Veikko Wotkin.....Tällaisilta ihmisiltä voi löytyäkin joku liiketoimintakonsepti.

Varmaa on kuitenkin se, että sellaista konseptia ei löydy Juankosken Nerolta eikä hänen palkkaamiltaan elinkeinoasiamiehiltä. Viranomiesten kehittämä hampunjalostuksen - ja lampaanviulutehtailunkin tarina päättyi siihen, kun lampaanviulurekka kepsahti kumoon Viemannin mutkassa. Halvalla meni viulut ja veronmaksajat maksoivat kaiken.

Teurastuksessa kysymys ei ole siitä, saadaanko eläin hengiltä, vaan siitä, minne teuraat jatkojalostetaan. Kun alaa vähän selvittää, niin huomaa, että asim. Atria on lisännyt ulkomaisten (Itä-Eurooppa) teurastamojen käyttöä.

Kunnan pitää todellakin irtautua nopeasti kannattamattomasta ja veronmaksajille todella kalliiksi tulleesta Keskustankeittiöstä, mutta epäilen, että teurastamalla ei Sillikuukin ongelma ratkea ihan vähään aikaan.

juuRe: Teurastamo Juankoskelle4.6.2014 20.41
teurastajiahan täältä löytyy ,mutta luulen ,jotta löytyykö jatkokäsittelijöitä!?

valekonsulttiRe: Teurastamo Juankoskelle4.6.2014 23.15
Turha väistellä sitä tosiseikkaa, että Keskustan Keittiö oli hirvittävä erehdys. Miksi vastuulliset eivät edes halua korjata virhettään?
Kaikki uudet ajatukset ovat tervetulleita veronmaksajille.
Miksi Kuopion kuvitellaan haluavan toista katastrofikeittiötä, kun KYS:iä palveleva cook and chill -keksintö on heillä omana taakkanaan?

päättelijäRe: Teurastamo Juankoskelle5.6.2014 1.57
Sillikuukin kohalla kortit on jo katottu. Ruokaverstaan hintalappu oli muistaakseni yli 4 milj. euroa ja sillä satsauksella saatiin kaupunkiin ikiajoiksi aikaan vain 500 000 euron vuotuinen tappio veronmaksajille maksettavaksi.

Kuten valekonsultti kertoo yllä, niin Kuopiossa on jo omat ja kalliit keittiöt. Mahdollisessa kuntaliitoksessa Kuopion herrat sanoo ensimmäisenä, että Juankosken Sillikuukki on sulettava, koska ainakaan Kuopio ei rupea toista tappiollista keittiötä pyörittämään.

Sillikuukin vaihtoehdot ovat siis vähissä. Juankosken veronmaksajia ei voi myöskään pakottaa maksamaan vuodesta toiseen tappiollista ruokavertasta ja Kuopio ei sitä koskaan huoli. Alkaa olla kiire päättää, mitä tuolle tumpeloinnille tehdään.

Tämän massiivisen virheinvestoinnin hinnaksi on tulossa 12 milj. euroa.
Mahtaako Nero, Vexi ja Hemppa tajuta, että kysymyksessä on aivan turha ylimääräinen rasitus veronmaksajille? Kehotan, että arvon herrat ottavat laskukoneen käteensä ja suorittavat laskelman. Jos eivät itse siihen pysty, niin joku tuore ylioppilas voi sen laskelman tehdä 10 minuutissa.

Sitä paitsi suuri osa keittiöhenkilökuntaakin kuuluu olevan työssään uupuneita, joten täytyy kysyä oikein Juankosken Nerolta, miksi hän harjoittaa tämän tyyppistä työpaikkkakiusausta?

Kyllä keittiöhenkilöstökin tarvitsee arvostusta työtään, eikä kukaan voi olla tyytyväinen, kun tietää, että omasta työstä tulee vain raskaat tappiot veronmaksajille, eikä eväät edes tunnu maistuvan koululaisille. Vanhuksiltahan ei varmaan asiaa ole edes viitsitty kysyä.

Pitäisi panna joku muu kuin Nero ja elinkeinoasiamies selvittämään, mitä Sillikuukille pitää tehdä.

Jos muu ei auta, niin täytyy ensimmäisenä laittaa kaupungin kotisivuille ilmoitus: "myytänä yksi kunnallinen pahvitehdas, sen kyljessä oleva vähän käyetty biovoimala ja lähes uunituore Sillikuuk-keittiö, jonka ateriakapasiteetti riittää ainakin 20-30 000 asukkaan kaupungin tarpeisiin".

Tällainen kokonaispaketti saattasi hyvinkin ruveta kiinnostamaan kansainvälisiä rahamiehiä. Tulvien turmelemassa Serbiassa tai Bosnia & Herzegovinassa saattaa nyt hyvinkin löytyä pikkukaupunkeja, jotka pitää kokonaan rakentaa uusiksi työpaikkoineen kaikkineen.

Juankosken mahdollinen kokonaispaketti saattaa hyvin mahtua Kansainvälisen Punaisen Ristinkin budjetteihinkin, jossa pelkästään Suomen osuus on jo 400 000 euroa. Jos sakemannit lähtee tällaiseen vielä mukaan, niin silloinhan aletaan jo puhua miljoonista euroista. Ja amerikkalaisethan ne vasta kovia on köyhiä auttamaan.

WotkinRe: Teurastamo Juankoskelle5.6.2014 22.01
Veijo Votkin, eikä tuo niin pieni firma ole, lihan-leikkaajaksi ei opita hetkessä, tuskin tehtaan työttömäksi joutuneet pystyvät kyseiseen työhön, nopeus puuttuu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: