Keskustelu

JuutasOngelmia tehtaan koekäytössä4.6.2014 13.23
pikkulinnut kertovat, että ongelmia löytyy, esim: kaasupulloista puuttuu suuttimet, joita ei saa ilman velkojen maksua; lisäongelmia koneissa ja työstössä ja se vaatii jatkuvasti lisää rahaa, jota ei löydy; ja kaikki ongelmat johtuvat varojen puutteesta.
Nyt muuten oli nähty trukki pihassa, joten jostain on saatu lainaksi.
Nyt ei puutu kuin 25 miljoonaa euroa, joista ainakin puolet heti menee vanhojen velkojen maksuun, jotta saataisiin käteisellä jotain perustarvikkeita.
No nyt ei varmaan saa kakkukahveja luoolla, vaikkakin rautainen Vehnänen on auki.
Vedon lyönti on käynnissä, milloin käräjänoikeus ei enään hyväksy paskapuhetta.

Pauligin varastonhoitajaRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä4.6.2014 14.37
Kyllä käräjäoikeus saneerauksen hyväksyy, koska Juankosken Neron palkkaama pahvialan erityisasiantuntija on todennut, että negatiivinen kassavirta diskontattuna nykyhetkeen on vähintään 30 milj. euron arvoinen.

Kaikki Ojalan laskuopin lukeneet tietää, että 30 milj. euroa on paljon isompi luku kuin Juuttaan mainitsema 25 milj. euroa vanhojen velkojen maksuun.

Neron rahoitusneuvojen perusteella onkin varmaan jo käräjäoikeuteen vahvistettu, että pahvitehtaan oma pääomahan on 5 milj. euroa plussalla eikä virmalla ole yhtään velkaa.

Nero on varmaan myös velkojaintoimikunnassa vahvistanut selvitysmiehelle, että Premium Boardin aiemmissa tilinpäätöksissä oli tullut inhimillinen tekninen virhe. Velat oli kirjattu vahingossa veloiksi, kun ne olisi pitänyt kirjata omaan pääomaan. Tästä syystä PB:n kovenantitkin ovat olleet koko ajan kunnossa, joten on aivan turhaan hätäilty tuon 5 milj. euron takauksenkin laillisuuden kanssa.

Nerohan näyttää pistäneen oikein kunnan ilmoitustaululle, että hänen toimintansa velkojaintoimikunnassa on enemmän kuin hyväksyttävää. Sen parempaa rahoitusasiantuntijaa ja yrityssaneeraajaa ei Pohjois-Savosta voi löytyä.

Kyllä 5 milj. eurolla pahvitehdasta taas pyörittää yhden pitkän tilauksen verran ja sitten päästään taas juomaan tuotantoennätyskahveja. Viimeksi pitkää tilausta ajettiin nelisen kuukautta putkeen ja sitten 6 milj. euroa oli syöty.

Kun tuotanossa lähdetään juhannuksena nollasta, niin joka viikko on tehtaalla taas kahvihetki. Meillä ainakin tykätään, kun kahvi käy kaupaksi ja kahvin hintahan on kovassa nousussa.

AdamRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä4.6.2014 23.18
Vuonna 2011 alkaneet ongelmat jatkuvat. Veijo ja Heimo ovat pusikossa piilossa.

and eveRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä5.6.2014 1.00
Nyt onkin hyvä lymytä puskissa, kun on lehti puussa. Ei yhtään haittaa, vaikka "Juankosen Keisareilla" ei ole vaatteita. Ehkä Juankosken Nero on sanonut, että menkää te pojat vaan piiloon, minä hoitelen nämä likaiset hommat, kun ette niistä mitään kuitenkaan ymmärrä.

Onkohan Neron, Veijon ja Heimon suusta kuultu yhtään ainutta järjellistä kannanottoa kunnallisen pahvitehtaan tilasta, vaikka tehdas on seistä jököttänyt maamerkkina jo kohta kaksi vuotta. Seisonta-aika alkaa jo lähennellä Römssyn konkkapesän seisonta-aikaa.

Pitäisiköhän Neron soittaa Kuubaan Raul Castrolle, jos vaikka tulisi sikarilaatikkokartongille pitkä tilaus? Ai niin, mutta sehän ei olekaan TECTAlla päällystettyä pahvia.

Ei varmaan kukaan Hempankaan äänestäneistä arvannut, että mies on yhä edelleen Neron ohjauksessa. Hävettää äänestäjien puolesta.

naurava naapuriRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä5.6.2014 10.30
Kansa aikoinaan äänesti,joten pulinat pois.

valejournalistiRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä6.6.2014 11.04
Toimittaja Terävä tehtaalle kyselemään teräviä ja kertomaan sitten kuntalaisille. Ja tällä kertaa ilman valehtelua, mutta hyvällä kritiikillä.

kyselijäRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä6.6.2014 16.01
Alkaisi olla korkea aika saada todellista tietoa koeponnistuksen tuloksista ja juhannuksena tapahtuvastaa tehtaan uudelleen käynnistyksestä. Juhannukseenhan on aikaa enää vaivaiset pari viikkoa.

Ei olisi paljon vaadittu, jos Toimittjaa Terävä täräyttäisi tehtaalle autollaan ja kirjaisi lehtiöönsä tilannekatsauksen keskeisistä valmistelutöistä.

Toimittaja Terävä voisi kysäistä taas tehtaan johdolta ja työmiehiltä sekä merkitä vihkoonsa mm.:

- Paljonko on jo tilattu ostopohjaa päällystykseen?
- Onko ostopohjan ennakkomaksut jo hoidettu?
- Onko päällystyskemikaalit jo tilattu ja ennakkomaksut maksettu?
- Milloin ostopohja saapuu tehtaan varastoon?
- Paljonko on Tectalla ennakkotilauksia?
- Milloin Tecta-päällystetyn pahvin toimitukset alkavat?
- Onko sähkösopimukset ajan tasalla?
- Onko propaanisopimus tehty Teboilin kanssa?
- Montako henkilöä on tulossa ensi vaihessa tehtaalle töihin?
- Onko tehtaalla yhtään ammattitaitoista kartonkimiestä tai naista palkkalistoilla?
- Onko tehtaan paineastiat asianmukaisesti tarkistettu?
- Onko tehtaan muut lupa-asiat kunnossa?

Vihreän joen rannaltaRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä6.6.2014 16.36
Kyselijällä vaikuttaisi olevan kovasti kysymyksiä joihin vastaukset on varsin helppoja.

Eikös jokaisen asian pidä olla kunnossa ja hoidettu ennenkuin koeajoja voidaan ajaa? Ja ymmärtääkseni osa työntekijöistä on kutsuttu takaisin töihin tekemään juuri näitä valmistelutöitä.

päättelijäRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä6.6.2014 21.43
Vihreän joen rannalta löytyy näköjään helppoja vastauksia ripeästi.

Toivomukseni oli kuitenkin, että Toimittaja Terävä olisi käynyt kirjaamassa lehtiöönsä ns. vaikeita vastauksia.

Jos kaikki yllä mainitsemani asiat kerran vihreän joen rannalta katsottuna ovat kunnossa ja koeajot onnistuivat pari viikkoa sitten hyvin, niin miksi tehdas sitten edelleen seisoo, kun markkinatilanne on erinomainen?

Tratta PBF:hän aikoi tänä vuonna päällystellä ostopohjaa jo 50 000 tonnia, mutta nyt ei ole vielä päällystetty yhtään tonnia.

Lainojen lyhentäminenkin luvattiin aloittaa myös jo ensimmäisen kvarttaalin aikana tänä vuonna. Ehkä Krister tarkoittikin sitä, että yrityssaneerauksen velkojaintoimikuntaan nimitetty Junakosken Nero oli jo ohjeistanut ja sopinut selvitysmiehen kanssa, että selvitysmies leikkaa Samovaari-yhtiöiden lainat nolliksi yrityssaneerauksessa alkuvuodesta.

50 0000 tonnin tuotannon piti johtaa 20%:n käyttökatteeseen, mutta nyt tuotanto laahaa pahasti jäljessä ja taitaa jäädä korteintaan puoleen, kun tehdas ei vieläkään käy, eikä ostajia ole mailla eikä halmeilla.

Eiköhän totuus ole jälleen kerran entinen. Realistinen käyttökatetavoite tälle vuodelle on entinen -50%. Vai jääköhän vieläkin pienemmäksi?

Negatiivisesta käyttökatteesta ei voi euronkaan suuruisia lainoja lyhennellä.

Vihreän joen rannaltaRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä7.6.2014
Päättelijä vetelee liian leveällä pensselillä johtopäätöksiä. Lukaise uudelleen ja tällä kertaa ihan ajatuksen kanssa mitä kirjoitin.

Helpotan sen verran, että enkö kirjoittanut osimmoilleen näin: Eikös jokaisen asian pidä olla kunnossa ja hoidettu ennenkuin koeajoja voidaan ajaa? Ja ymmärtääkseni osa työntekijöistä on kutsuttu takaisin töihin tekemään juuri näitä valmistelutöitä.

Hienoa, että siellä on työntekijöitä tekemässä näitä valmisteluja koska kaiken täytyy olla kunnossa ja hoidossa. Tehtaan merkitystä ja työllistävää vaikutusta ei kukaan pysty kiistämään. Vaikka jotkut kuinka sitä näköjään kuinka haluaisikin.

AugustiRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä7.6.2014 11.45
Tehtaalla ei ole ollut mitään liikettä viime viikolla, paitsi kahtena päivänä viitisen autoa parkkipaikalla, kun eräät toimihenkilöt ovat testanneet tehtaan kahviautomaattia ja vessoja.

Ennen juhannusta tulee tieto, että rahoitus on hyvällä mallilla ja kiivaita neuvotteluja käydään "rahoittajien" kanssa. Haetaan lisäaikaa tehtaan koekäytölle ja saneeraukselle käräjäoikeudelta ja asianajaja saa mukavat kesärahat hakemuusten täyttämisestä.
Kaupunginjohtaja kertoo ja informoi, kuten aina tehtaan osakkaana, että kaupungin paras olisi tehtaan saama lisäaika sillä pahinta olisi konkurssi.
Ja näin saadaan taas totuudet ja virallisselvitys julkisine asiapapereineen pidettyä pois julkisuudesta. Ja tietenkin rikostutkinnalta.
Sama pätee kaupungin ja PB:n välistä lainatakausta, joka on välimies-selvityksessä ja asiapaperit pidetään visusti salassa.
Kaupunginjohtaja pääsee eläkeikään vuonna 2017, mutta tutkinta alkanee olkoon hän eläkeiässä.

päättelijäRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä7.6.2014 14.19
Kiitokset vain sinne vihreän joen rannan haaveilijalle kommentistasi.

Arvelen, että juuri sinä olit yksi niistä onnettomista Juankosken päättäjistä, jotka Juankosken Nero oli saanut ylipuhuttua valtuuston kokouksessa kevällä 2011, kun kaupunki myönsi katastrofaalisen 5 milj. euron takauksen, koska "tehtaan merkitystä ja työllistävää vaikutusta ei kukaan pysty kiistämään".

Samovaari-yhtiöiden kehittämä Römssyn käynnistyssuunnitelma oli Neron väittämän mukaan ainoa mahdollinen vaihtoehto ja tehtaan positiiviset ja salaisetkin positiiviset työllistävät vaikutukset ulottuivat kauaksi Pohjois-Savon naapurikuntiin.

Koska Samovaari-yhtiöiden esitttämä toimintasuunnitelma oli ainoa mahdollinen toteuttamiskelpoinen suunnitelma, niin miksi asiaa ei nyt jo uskota, kun toimintasuunnitelma on jo kaatanut kaupungin talouden ja tehdas on pääasiassa seissyt kevään 2011 lunastuksesta lähtien. Nyt ei voi olla enää vaihtoehtoista toimintasuunnitelmaa, koska juuri "koeponnistettu" oli ainoa mahdollinen toteuttamiskelpoinen suunnitelma.

Konkurssitilassa oleva yritys on jättänyt palkkansakin maksamatta, joita on haettu valtion palkkaturvasta.

Tappiota ainoa mahdollinen toimintasuunnitelma on tuottanut jo kohta 25 milj. euroa ja käyttökate on ollut -50% liikevaihdosta.

Mitään toimintaedellytyksiä parantavia investointeja tehtaalla ei ole tehty sen toiminnan aikana, pikemminkin sen toimintaedellytyksiä on entisestään heikennetty, tehtaan omistamat kiinteistötkin on myyty ja biovoimalakin on pysäytetty varattomana. Lisäksi Savon Voimakin on jo sanonut irti hyvän kaukolämpösopimuksen ja pystyttää vaihtoehtoista kaukolämpövoimalaa Juankoskelle.

Vuosina 2011-2012 työllistämishankkeeseen käytettiin lainarahaa ja avustuksia yhteensä ainakin 20 milj. euroa ja noin 140 henkilökunnan kautta luotiin työpaikkoja ehkä noin 40 (3 vuorotyö osalla). Yhden luodun työpaikan hinta oli vajaan vuoden yhtäjaksoisesta työstä pyöreästi 500 000 euroa.

Premium Boardin pahimman kilpailijan eli MetsäBoardin toimitusjohtajalle maksettiin palkka vuonna 2013 vähän yli 43 000 euroa kuukaudessa ja koko vuoden tili oli 606 534 euroa. Juankoskella vajaan vuoden mittaisen työpaikan hinta on siis ollut lähes yhtä arvokas. MetsäBoard on kuitenkin ollut alan kannattavin yritys viimeaikoina ja ehkä toim. johtaja Mikko Helander totesikin itsensä alipalkatuksi, kun lähti johtamaan K-kauppoja.

Kyllä joku kohtuus Juankosken kokemattomilla pahvityötekijöilläkin täytyy olla.

Vihreän joen rannan haaveilijan kannattaa lopettaa haaveilu ja tunnustaa realiteetit. Kaikki järjissään olevat ihmiset ovat toivoneet, että Römssy olisi käynnistynyt uudestaan konkurssin jälkeen, mutta käynnistykseen olisi tarvittu ns. alan miehiä ei huijariksi osoittautunutta ukrainalaista lankkukauppiasta osaamattomine porukoineen.

Nyt tilanne ei ole valitettavasti millään tavalla korjaantunut osaamisen kohdalla, joten miten luottamus tällaiseen yritykseen palautuisi asiakkaiden, toimittajien ja rahoittajien taholla?

Juankosken Neron ja Kristerin vakuuttelut ovat asiassa myös huonolaatuista "pahvia".

päättelijäRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 0.59
Kun tässä odotellaan yhdessä vihreän joen rannan haaveilijan kanssa Samovaari-yhtiöiden juhannuksena tapahtuvaa koeponnistuksen jälkeistä varsinaista käynnistystä, niin vilkaisin, olisiko Premium Board Finlandin kotisivuille ilmestynyt jo joitakin tiedotteita tulevasta käynnistyksen jälkeisestä toiminnasta.

Veronmalksajien olisi hyvä saada näistä suunnitelmista vähän lisätietoja, kun kaupunkikin vielä omistaa 30% biolämmöstä ja takauksestakin on välimiesmenettely parhaillaan käynnissä.

Vihreän joen rannan haaveilijahan on todennut, että kaikki tarvittavat asiat on kunnossa, kun niiden eteen tehdään hartiavoimin töitä yötä päivää ja kaikki tarvittavat työtekjätkin on jo kutsuttu töihin.

Erityisesti netissä minua kiinnosti tietysti myös Premium Boardin vuoden 2014 1. kvarttaalin tulokset. Valitettavasti en kuitenkaan löytänyt vielä 1. kvarttaalin tuloksia Prremium Boardin kotisiviulta, mutta kahdelta kotimaiselta Premium Boardin kilpailijalta kyllä löysin.

Siis ottakaamme kilpailijoiden tulokset nyt esille Juankosken Nerolle, Vexille ja Hempalle sekä niska limassa painavalle Kristerille ikään kuin tavoitteellisena tietona tulevaa tehtaan käynnistystä ja sotasuunnitelmaa varten.

Kun Tratta PBF:n talousosasto saadaan nähtävästi myös pian jalkautettua, niin kohta voidaan varmaan verrata, miten toiminta on lähtenyt käyntiin.

MetsäBoardilla ja Stora Ensolle menee näköjään vielä ihan mukavasti; mutta Tratta PBF:llä näyttää olevan vielä rutkasti parannettavaa, kuten alta huomaamme:

MetsäBoard (kotisivutieto):
MetsäBoard: Liikevaihto 501 MEUR
MetsäBoard: EBITDA (Käyttökate) 69 MEUR (13.8 % LV:sta)
MetsäBoard: Toimitukset 484 000 tonnia
MetsäBoard: Henkilökunta 3134 hlöä

Stora Enso (kotisivutieto):
Renewable Packaging: Liikevaihto 823 MEUR
Renewable Packaging: EBITDA (Käyttökate) 149 MEUR (18.1% LV:sta)
Renewable Packaging: Toimitukset 872 000 tonnia
REnewable Packaging: Henkilökunta 12 131 klöä

Premium Board Finland (kotisivutiteto):
Liikevaihto: 0 MEUR
EBITDA (Käyttökate): 0 MEUR (0 % LV:sta)
Toimitukset: 0 tonnia
Henkilökunta: 2 hlöä (Björkqvist & Jahkola)

Björkqvist on ilmoittanut ryhdikkäästi selvitysmies Lassi Nyyssöselle ja Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomareille, että Premium Board Finland pääsee jo ensimmäisellä kvarttaalilla vuonna 2014 20%:n käyttökatteeseen ja 25 milj. euron lainojen lyhennys alkaa myös välittömästi.

No, nyt ollaan valitettavasti vielä hieman jäljessä suunnitelmista, mutta kyllä se tästä lähtee varmaan juhannuksen jälkeen rullaamaan, kun luvattu koeponnistus on jo tehty. Tosin kotimaan ja EU:n markkinat sulkeutuu kesälomien takia ja venäjän ruplakin on devalvoitunut vain noin 15-20% viime vuodesta.

Koillis-Pravdan kokenut taloustoimittajakin on todennut muistaakseni jo ainakin vuosi sitten, että "pienen ja ketterän kunnallisen pahvitehtaan ei tarvitsekaan tuottaa tonnikaupalla pahvia".

Koillis-Pravdan toimittaja on sikäli oikeassa, että kun ei tee yhtään pahvia, niin tappiotkin pysyy kurissa, kun ei vain vahingossa mene keneltäkään lainaamaan rahaa tyhjän tavoitteluun.

Ikkunapöydän raatiRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 15.36
Metsä Board on lanseerannut uuden, kevyen elintarvikekartongin. Se on kevyempää kuin Premium Boardin kevyimmät laadut. Uuden laadun nimi Carta Dedica. Se soveltuu kuppeihin ja ruoka-astioihin ja muihin pakkaustarkoituksiin.
Carta Dedica on vahvaa ja soveltuu myös päällystämiseen ja painamiseen.
Emme kuitenkaan usko, että Metsä Board antaa Premium Boardille "keikkaa" päällystämiseen ennen vahvoja näyttöjä tehtaan toimintakyvystä. Ensimmäisinä tulee mieleen yli 10 milj. euroa uutta rahaa ja osaava, uusi johto.
Tulee mieleen paljon muutakin "puuhaporukan" pyykkien pesemiseksi.

Vihreän joen rannaltaRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 16.54
Katsos vain kun sensuuri tuntuu toimivan.

Kokeillaan siis toisen kerran josko sitten tämän seulan välttäisi.

En kopioinut aiempaa viesti talteen, mutta kokeilen nyt pääpiirteissään muistella kuinka sen sanoiksi muotoilin. Ja se lähtee näillä sanoilla:

Mistä se Päättelijä on noin pahoin katkeroitunut kun tuntuu, että tukahtuu omaan huonoon oloonsa? Ettei vain olisi omat sormet tässä pelissä mukana ja sekös suunnattomasti ahdistaa. Minulla ne ei ole eli voit tämän suhteen nukkua yösi rauhassa.

Päättelijän viestissä on runsaasti jos ei nyt suoranaisia valheita niin vähintäänkin epätotuuksia. Totaalinen floppi oli vetää nuo kotisivujen tiedot esiin. Yleensä kotisivuilla on vain ja ainoastaan yhteyshenkilöiden tiedot. Joten esim henkilöstömäärien vertailussa olisi ollut viisainta käyttää vertailuarvona Pankaboardia eikä näitä jättiläisiä. Eihän nyrkkeilyssäkään höyhensarjalainen ottele raskaansarjan mestarin kanssa.

Ja Päättelijällä tuntuu edelleen olevan vaikeuksia ummärtää luettua tekstiä tai vähintäänkin kova tarve muuttaa sitä mieleisekseen.

Otetaan taas esimerkki:

Minä kirjoitin: Eikös jokaisen asian pidä olla kunnossa ja hoidettu ennenkuin koeajoja voidaan ajaa? Ja ymmärtääkseni osa työntekijöistä on kutsuttu takaisin töihin tekemään juuri näitä valmistelutöitä.

Päättelijä luki ja kirjoitti: Vihreän joen rannan haaveilijahan on todennut, että kaikki tarvittavat asiat on kunnossa, kun niiden eteen tehdään hartiavoimin töitä yötä päivää ja kaikki tarvittavat työtekjätkin on jo kutsuttu töihin.

Ei siis edelleenkään tarvinne tämän enempää kommentoida.

Kopion tällä kertaa tämän viestin talteen sillä minulla ei ole aikaa joka kerta sitä uudelleen kirjoitella jos se sattumalta satutaan poistamaan.

ylläpitoRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 17.33
Ylläpidosta heippa,
läpä jauha paskoo. Sivuilla ei poisteta muita, kuin selkeästi virheellisiä ja tahallisesti loukkaavia viestejä.
Voit aivan hyvin luottaa PB:n nousuun, ja se on mainio juttu, kuten uskominen joulupukin ja pääsiäispupun olemassaoloonkin. Mutta älä kirjoittele valheita sivujen sensuurista, sillä sellaiset paskajutut kyllä poistamme sivuilta tajhallisina valheina.
Muttamekin pidämme peukkuja uusille PB saduille, ja emme takuulla poista tai sensuroi niitä, sillä sen verran huvittavia juttuja ja kiinnostavia uusia asioitalöytyy asiasta. Melkein parhaimmat jutut ovat varatoimitusjohtaja Jorkvitsin juttutuokiot ja selvitykset lehdistölle ja ne pitäisi pistää jo suureen kansioon , kuten Jerevan-jututkin.
Have a nice day-

Vihreän joen rannaltaRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 17.40
Viestini lienee sitten loukannut jotakuta koska se oli tästä ketjusta hävinnyt.

Minulla ei ole taipumusta puhua maajussin kultaa, ja ylläpitokin voisi jo ihan oman uskottavuuden puolesta käyttää asiallisempaa kielenkäyttöä.

Mutta eipä siinä mitään. Jatketaan taistelua kukin omalla rintamalla.

päättelijäRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 21.33
Kesäisiä terveisiä vain sinne vihreän joen rannalle.

Voin ilolla ilmoittaa vihreän joen rannan haaveilijalle, että minulla ei ole osaa eikä arpaa Samovaari-yhtiöiden sekoiluissa. Itse puuhamiehet ovat kaikki päätöksensä tehneet.

Olenpahan vain yhtenä kyrsiintyneenä Juankosken veronmaksajana alkanut päättelemään, että meitä on vedetty Juankosken Neron ja ukrainalaisten huijarien toimesta kerta kaikkiaan pahasti nenästä.

Kyseinen nenästäveto on tuhonnut Juankosken kaupungin talouden, ajanut syrjäkylinen koulut lakkautusuhan alle ja voi pahimmillaan viedä vielä Juankosken pienen kunnan itsenäisyydenkin.

Jos tässä ei ole syytä katkeroutua, niin missä sitten?

Vihreän joen rannan haaveilijalla ei taida vielä olla kuitukaapeliyhteyttä, kun on väittänyt minun kertoneen epätosia asioita Premium Boardin kotisivuilta.

Ihmettelen sitä, miksi minun olisi pitänyt lähteä vertaamaan Premium Boardia johonkin Pankaboardiin, koska Pankaboard ei ole ollut eikä Premium Boardin puuhamiesten laatimien Tecta-suunnitelmien mukaan tule koskaan olemaankaan Premium Boardin kilpailija.

Juankosken Nero ja Krister ovatkin yhdessä todenneet, että pieni ja ketterä Premium Board voi ihan oikeasti haastaa taive -, elintarvike- ja nestepakkauskartonkien sektoreilla sellaiset jättiläiset kuin MetsäBoard, Stora Enso, Iggesund, BillerudKorsnäs ja mm. amerikkalaiset MeadWestvaco ja IP puhumattakaan kovista kiinalaisista nousevista ja monista muista taivekartonkipelureista.

Vihreän joen varrelle voin nyt kertoa, että Pankaboard on löytänyt uuden elämänlangan raskaiden taive- ja solidien kartonkien alueelta. Vihreän joen varren haaveilija voi tarkistaa Pankaboardin kotisivuilta, että he panostavat BM 2:lla 275-560 gsm:n taivekartonkiin ja BM 3:lla pääpaino näyttää olivat 300-760 gsm:n solideissa kartongeissa.

Pankaboardilla on siis kaksi kartonkikonetta ja niiden tukena 100 000 t/a:n hiomo. Henkilökunnakseen Pankaboard ilmoittaa noin 160 henkilöä.

Kyllä tällaisellakin porukalla helposti kepittää tarvittaessa Samovaari-yhtiöiden puuhamiehet, jotka epätoivoisesti yrittävät todistaa jopa käräjäoikeuttakin myöten, että pelkän Tecta-koutterin voimin voi pärjätä kovassa kilpailussa vain parin kymmenen työmiehen voimin, kun tuotetta pitäisi myydä ympäri maailmaa.

Samovaari-yhtiöiden työtekijöiden kielitaitokin taitaa olla aika heppoisella tolalla, koska Paperiliittokaan ei taida vielä vaatia paperimiehiltä hyvää kielitaitoa. Samovaari-yhtiöiden johtohenkilöiden kielitaito on sen sijaan varmasti hyvä ja monipuolinen, kuten kansainvälisellä alalla kuuluukin olla. Premium Boardin johtohenkilöstö kuuluukin koostuvan menestyneistä kansainvälisistä liikemiehistä.

Premium Board ei pysty teknisesti valmistamaan pintapainoltaan Pankaboardin tapaan raskaita kartonkeja kannattavasti. Pankaboard kertookin olevansa aivan maailman kärjessä noissa raskaisssa kartongeissa. Hyvin erikoistuttu!!!

Sitä paitsi Pankaboardillakin on mennyt useita vuosia, kun ovat omalle erikoistumisalueelleen murtautuneet. Se ei ole tapahtunut muutamassa viikossa, kuten Krister nyt haaveilee mm. teknisesti erittäin vaativissa nestepakkauskartongeissa. Eikä Pankaboardin erikoistuminen ole tapahtunut kahden konkurssin jälkeen, vaan lentävällä lähdöllä, kun Stora Enso myi heikosti kannattavan mutta hyvin toimivan tehtaansa ns. alan miehille jo vuonna 2006.

Pankaboardin vuoden 2013 joulukuussa nimitettu CFO eli rahoitusjohtajakin on laittanut jopa oman CV:nsä Pankaboardin kotisivuille, josta havaitaan, että mies näkyy olleen myös M-realin palveluksessa 11 vuotta, joten kokemusta tuntuu olevan tällaisellakin johtajalla vähän toisella tyylillä kuin Premium Boardin raskaasti epäonnistuneella johtopopulalla. Tiettävästi Pankaboardin hallituksessa eikä siis näköjään rahoitusneuvonantajanakaan ole paikallinen kunnanjohtaja.

Silti jokainen saa rauhassa jatkaa taisteluaan omalla rintamallaan.

Oma mielenkiintonsa on silläkin, että Pankaboard aloitti toimintansa 1825 järvimalmitehtaana, joten alku on Pankakoskella ollut täysin sama kuin Premium Boardin edeltäjä Stromsdal OyJ:llä, mutta loppu näyttää olevan vähän erilainen.

YPRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä8.6.2014 21.49
Heippa vielä ylläpidosta,
Kekkonen aikoinaan aloitti erään kirjoituksensa, joka julkaistiin yleisissä lehdistösivuissa, : T"sinä saatanan tunari...." Mielestäni kirjoitus oli sangen uskottava ja vkevä. Ja on aika selvää, että sivustomme ylläpito käyttää väkevää sanavarastoa sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka kirjoittavat paskaa sivustolle.
On myös selvää, että PB:n toiminta soisi saada kunnon Kekkosmaista kritiikkiä, sillä maksumiehiksi on suunniteltu veronmaksajat, heikkoosaiset ja sairaat.
Joten todellakin omilla saroilla tässä "tapellaan". Tuntuu vain siltä, että esim. vihreän joen rannalla- kirjoittelija tukee jo todistetuksi tullutta julkisten varojen hukkaamista. Liekö oma "lehmä" ojassa. Tai suossa. "Jeden die einem"

Sadut on satujaRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä9.6.2014 9.29
Ei saa kyllä saa ääniä harjoitetulla päätöksenteolla on niin pielen mennyt tehdaskuvio, että Juankoski on sen vuoksi polvillaan. Kyllä oli eräs ryhmä oikeassa kun vastusti viidenmiljoonan euron kuntatakausta. Ja nyt nuo rahat menivät ulkomaalaisen taskuun. Tulla rahalla olisi luotu oikein menetellen satoja uusia työpaikkoja kun raha olisi hajautettu pienyrittäjien työllistämisen tukemiseen. Olisi pitänyt kuunnella neuvoja. Voi, voi noita veronmaksajien rahojen haaskaajia ihan tässä sääliksi käy.

reviisoriRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä9.6.2014 17.46
Ongelmat jatkuvat. Onko Juankoski saanut saamisensa kassaan? Mitä pelleilyä Pete, Veijo ja Heimo oikein harrastavat kuntalaisten rahoilla? Luulevat olevansa ovelia ja etteivät asiantuntijat ymmärrä heidän muka salattuja kuvioitaan.
Veronmaksajien tappiot maksimoidaan kuten muissakin kepumafian junailemissa hankkeissa.
Tarkastuslautakunta voisi terästäytyä ja alkaa kertoa kuntalaisille totuuksia aivan silkan lannoitteen sijasta.

tilit tutkinutRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä9.6.2014 23.20
Jokohan julkinen tlintarkastuskertomus vuodelta 2013 on laitettu kaupungin sivuille kaikkien luettavaksi? Itse en ole vielä huomannut.

Tässäkin asiassa täytyy vähitellen aktivoitua, koska vuoden 2013 tilipäätösasiakirjat sisältävät runsain mitoin täyttä potaskaa.

Vastuuvapauttahan ei voi tuollaisen vessapaperikasan laatijoille ja tilivelvollisille mitenkään antaa, jos tilintarkastaja aikoo jatkaa tulevaisuudessakin vielä tilintarkastustehtaviä.

varavaltuutettuRe: Ongelmia tehtaan koekäytössä10.6.2014 8.26
Vaikka kepumafia junailisi vastuuvapauden valtuustossa, se ei poista "puuhamiesten" rikosoikeudellista vastuuta (toteutui se sitten, tai ei). Seurataan, ketkä valtuutetuista ovat rehellisiä kuntalaisten puolustajia.
Tosiasia on se, että tehtaalla on leudosta talvesta huolimatta pakkasvaurioita. Pahimmat vauriot tulivat siitä, kun ei maksettu laskuja.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: