Keskustelu

Kysynpöhän vaan Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 8.12
Eilisessä Koillis-Savossa ollaan huolissaan Muuruveden koulun kohtalosta, josko siihen ei mittavaa remonttia tehtäisikään vaan koulu yhdistettäisiin Sakkyn tiloihin. Olisi hulluuden maksimointia tässä tilanteessa lähteä laittamaan satoja tuhansia euroja koulurakennukseen! Muuruvedellä on siis muitakin mahdollisuuksia lähikoulun säilyttämiseen.
Älkää nyt hyvät ihmiset siihen vanhaan koulurakennukseen rahaa enää tuupatko. Ei riitä nuo lehdessä arvioidut euromäärät varmaan lähellekkään siihen remonttiin.
Eikös se välimatka Muuruveden ja Juankosken välillä ole aikalaila lyhyt? Eikö Muuruveden lapsia viedä Juankoskelle jos heille ei Sakky yhteistyö käy?
Tämä taitaa olla se juttu,jota on haudottu pikkuhiljaa hissunkissun monen muun pinnalla kiehuvan asian taustalla. Satsataan kuitenkin Muuruveden kouluun? Onkohan tuo tasapuolista mitenkään?

Kuuroille korvilleRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 10.58
Amiska ei kelvannut... pantiin 4 milj. euroa Juantehtaan koulun täysremonttiin saamatta muuta kuin velat ja isommat kulut.
Rane, Joke, Pete ja Erika tietävät tästä paljon enemmän kuin ovat kertoneet.
Hyvän Muuruveden koulun hyödylliset ja välttämättömät korjaukset eivät ole edes 0,5 milj. euroa. Käytetään järkeä nyt. Koulun sijaintikin on tärkeä pointti.
Ranen intressit maatalousoppilaitoksen osalta voidaan jättää omaan arvoonsa. Amiskan menettäminen oli varsinainen tappoisku Koillis-Savon nuorisolle.

rakennusmiesRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 11.08
Kepumafialta ei konstit lopu kuntalaisten ajamisessa pois Juankoskelta.
Kaavilla katsellaan huolestuneina Juankosken purkamista perustuksia myöten.

kysymyksiä lisääRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 11.10
Mutta jos sakky säilyisi ja kenties lähikoulu muuruvedellä eikö Se olisi hyvä asia. Vaikka Juankoski taitaa olla lähikoulu etäisyydellä myös ?

JuutasRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 12.29
Muuruveden kouluasiaa ei ole keskusteltu ja käyty julkisuudessa tai kokouksissa, sillä opetustoimen johtaja Karttusen vaimo on Muuruveden koulun johtaja, ja jos koulu lakkautettaisiin, loppuisi myös johtajan virka. Esteellisyys on ain vaivannut Juankosken virkajohtoa.
Samaan aikaan Karttunen on ollut kieltämässä kuljetuspalveluja nilsiäläisille ja trautavaaralaisille oppilaille, jotka olisivat olleet tulossa Säyneisen kouluun. Näin ollaan saatu Säyneisen erittäin hyväkuntoinen ja mainio koulu lakkauttamisuhan alle. Jos oppilaiden anomukset kuljetuspalvelujen osalta olisi mennyt oikealaisesti, olisi Säyneisen koululla oppilaita n. 50-60 oppilasta. Härskiä peliä ja sen tietävät kaikki.

miksi näinRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 12.55
Juutas puhuu totuutta jolta päättäjät sulkevat silmänsä ja korvansa ,miksi?

läpinäkyvääRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 13.25
ja pakkomielteistä on Säyneisen koulun alasajo. Karttunen on valmis maksamaan Kaavilaisille koulukyyditykset Juankoskelle. Muttei Rautavaaralaisille ja Nilsiäläisille Säyneiseen.

koulupsykologiRe: Raha-asiaa ja koulurakennuksista6.6.2014 14.42
Koulukiusaaminen on jälleen aloitettu Juankoskella.

Juuri kun Savon Sanomissa aloitettu Säyneisten oppilaita ja oppilaiden vanhempia koskeva koulukiusaaminen saatiin onnellisesti loppumaan, niin nyt Koillis-Pravdassa alkaa Muuruveden oppilaiden ja heidän vanhempiensa "koulukiusaaminen".

Tiedossa on, että koulutoimen johtaja puuhatelee vaimonsa intrerssien ajajana. Ei muuta kuin koko koulu täysremonttiin, jotta vaimon työpaikka on turvattu hamaan tulevaisuuteen.

Jopa vapaaehtoinen kuntaliitos Kuopion kanssa kieltää massiiviset investoinnit. Nyt onkin pyydettävä koulun remontointitarjous virolaisilta alan asiantuntijoilta. Ensimmäisessä vaiheessa ei ole mitään syytä uhrata kunnostukseen 500 000 euroa enempää. Tämä kunnostuskustannus on nähtävä vaihtoehtona Muuruveden oppilaiden kuskaamisesta Juankosken kouluun.

Noin 60-70 oppilaan kuskaaminen Muuruvedeltä Juankoskelle ja takaisin maksanee vuodessa lähes 100 000 euroa. Noin viidessä vuodessa kohtuuhintainen remontti maksaa siis yhtä paljon kuin oppilaiden kuskaus. Kohtuullisesti remontoitu Muuruveden koulu toimii vielä hyvin vuosikausia esi- ja luokkien 1-6 opinahjona. Kuskaustapauksessa taas Muuruveden koulu menee arvottomaksi.

Olisi vähintään kohtuullista, jos johtaja Karhunen alkaisi vähitellen puhumaan erilaisten koulutusvaihtoehtojen kokonaiskustannuksista ja muista koulujen sivuvaikutuksista eikä pelkästään oppilaskohtaisista kuluista, joiden perusteella ei koulutointa voi ylläpitää eikä kehittää.

Muuruveden koulun täysremontti vaimon työpaikan turvaamiseksi vaikuttaa aika kalliilta työllistämiseltä, vaikka asiasta onkin jo näköjään salaa keskusteltu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: