Keskustelu

VäinöJäävi9.6.2014 18.13
Ajoin juuri Savon voiman uuden lämpökeskushankkeen ohi Juankoskella ja ajattelin:
-Juankoski sai valtiolta tukea ja samalla käytti miljoonia euroja biolämpölaitoksen avaamiseen vuonna 2005. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että yksityisiä kuntalaisten varoja ja valtion avustuksia käytettiin yhden kartonkitehtaan toiminnan hyväksi, vaikka varat piti olla ja tulla kaupunkilaisten kaukolämmön tuottamiseen. Ja silloin kartonkitehtaan hallituksessa istui muuan Juankosken kaupunginjohtaja Kangasperko, joka myös oli ja vielä omisti tehtaan osakkeita runsaasti. Tätä hanketta ajoi hissukseen silloin kepuloisten hallituksen puheenjohtaja Sakari Toivanen, jonka veli oli myöhemmion kartonkitehtaan osakeomistaja isolla panoksella ja myös hallituksen jäsen.
Nyt Biolämpölaitos on konkurssitilassa, ja muuten aikaisemmin vielä vuonna 2011 muuan kaupunginjohtaja istui myös biolämpölaitoksen hallituksessa. Nyt hän istuu energiaholding-yhtiön toimitusjohtajana ja sama yhtiö on Savon voiman omistajayhtiö. Siis herää kysymys, onko jauhot puhtoisia ja onko julkiset ja yksityiset varat menneet sekaisin ja samaan pussiin.
Myös onkohan yhteys Kuopion energian ja energiaholding-yhtiön välillä, koska Kuopio hyväksyy Juankosken kaupunginjohtajan menettelyn ja velkavastuun. Eikös Kuopion energian ja Savon voiman ja energiaholding-yhtiön välillä ole kaupat tulossa.

On kristallinselvää, että harmaa alue on muuttunut jo mustaksi, kun edes ajattelee Juankosken kaupunginjohtajan sitoutumisia ja nykyhetken toimintaa.
Nyt kun vielä miettii PB:n velkasaneerausta ja kaupunginjohtajan toimintaavelkojaintoimikunnassa ajamassa kaupunkilaisten "etua"- hänhän on vastannut lähes joka suhteessa PB:n medialle ja kuntalaisille ja nyt myös kuopiolaisille annetusta tiedotuksesta. Hän on myös vastannut siitä, että ilman hallituksen tai valtuuston päätöstä on takaus maksettu ja asia viety julkisuudesta salaisuuden varjoon välimiesmenettelyn kautta.

nestorRe: Jäävi9.6.2014 23.09
Kunka kauan tällainen jäävi "virkamies" voi jatkaa toimessaan, eikä kukaan siihen oikeasti puutu?

Tässä ei ole enää mitään epäilystä siitä, että julkiset ja yksityiset varat ovat menneet sekaisin.

Ainoa epäselvä asia on, kuinka paljon julkisia varoja on hujahtanut yksityisten taskuun. Juankosken kaupungilta on ainakin joka tapauksessa viety kunnajohtajan toimesta näissä hänen sivutoimissaan ainakin noin 20 milj. euroa veronmaksajien rahoja. Viimeinen iso kaupungin maksama yksityisen Premium Boardin lasku oli Handelsbankenille maksettu 4.1 milj. euroa.

Olkaamme siis "kiitollisia" sille, että Juankosken kaupungin veroprosentti on saatu näiden tumpelointien avulla jo 21.5%:iin. Jos kaupynginjohtajan peliä ei puhalleta poikki, niin veroprosentti on meillä kohta 25%.

Jäävi Jäävinjäävi (herra)Re: Jäävi10.6.2014 8.33
Tämä sama jäävi on tehnyt jo vuosia kaikkensa, ettei Juankosken asioita panna järjestykseen ja taloutta korjata, päinvastoin.
Hän on nähnyt "kaavilaiset" ja "hallintokunnat" Juankosken kehityksen esteinä.
Tämä jääveistä jäävein edustaa Juankosken kepun käsitystä hyvästä ja lainmukaisesta hallinnosta.

kuka sen tekee?Re: Jäävi10.6.2014 8.43
No kuka jäävit pistää teoin kuriin? Kai tämän pitäisi olla oikeusvaltio ?

JJRe: Jäävi10.6.2014 11.28
Jäävit laittaa kuriin ne, joilla on rohkeutta ja hyvää kansalaiskuntoa tehdä valituksia asian suhteen. P.Tolvanen, New Ströms Oy ja eräät muut.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: