Keskustelu

PVTotuus kuntatakauksesta13.6.2014 23.24
Moro,
ja kun tietyt huonomuistiset luottamushenkilöt tahallaan vääristelevät faktoja, niin tässä on ote kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjasta 11.04.2011:

--
Alla tekemäni esitykset kokonaisuudessaan.

Kaupunginhallitus

§ 72

28.02.2011

Kaupunginvaltuusto

§ 11

04.03.2011

Kaupunginhallitus

11.04.2011

102

Premium Board Oy:n investointeja ja kartonkitehtaan käynnistämistä varten nostettavan lainan omavelkainen takaus



Esitän, että kaupunginhallitus ei päättäisi esittää valtuustolle 5,0 milj. euron omavelkaista takausta luotettavan ja merkittävän pankin Premium Board Oy:lle myöntämään enintään 6,25 milj. euron suuruiseen lainaan, ennen kuin kyseiselle takaukselle saadaan riittävä vakuus. Premium Board Oy on esittänyt vakuudeksi Farocon Oy:n hallinnoimaa Hangon kaupungin satama-alueella sijaitsevaa vuokra-aluetta ja alueella sijaitsevaa varastohallia, joka on osoittautunut pätemättömän valtuustokokouksen 04.03.2011 jälkeen tarkasteltaessa huomattavasti alempiarvoiseksi kuin silloin valtuustolle esitetty 7,6 miljoonan vakuusarvo. Tämän johdosta esitän lisäesityksenä, että pikaisen hankkeen käynnistymisen varmistamiseksi tulee sopia ostajan kanssa turvaavasta vakuudesta. Vakuuden tulee olla kiinteistökiinnitys Premium Board Oy:n ostamaan tehdaskiinteistöön, joka sisältää maa-alueet sekä rakennukset, laitteet ja mahdolliset patentit.

Perustelut

Nyt uudelleen hallitukselle tuotu esitetty esitys ei poista eikä muuta tilannetta kuin siltä osin, että kaupunginjohtaja ei ole käsittelemässä asiaa esteellisenä. Koska esteellisyyden perusteella on katsottu, että 04.03.2011 pidettyä valtuustonkokousta ei voida katsoa lailliseksi ja päteväksi ja tähän vedoten nyt esitetään pidettäväksi uusi valtuuston kokous.

Tekemälläni esityksellä ja lisäesityksellä ja turvaavalla kiinnityksellä turvataan tehtaan käynnistyminen, koska se ei anna mahdollisuuksia valituksien läpimenoon eri oikeusasteissa toisin kuin nyt hallitukselle tehty esitys, jota aiotaan esittää valtuuston vahvistettavaksi tulevaan kokoukseen.

Esitykseni mukaisesti menetellen paperimiehet ja naiset pääsevät työllistymään pika pikaa tehtaan käynnistymisen seurauksena koska turvaavan kiinteistökiinnitysvakuuden perusteella mitään estettä mielestäni ei ole kaupungin viiden miljoona euron takauksen antamiselle.

Esitykseni pohjautuu edellä esittämäni perusteiden lisäksi siihen, että osa kuntalaisista on ottanut yhteyttä minuun ja ovat sitä mieltä, että veronmaksajien etua varten meidät luottamushenkilöt on tehtäväämme valittu. Koen velvollisuudekseni toimia juuri esittämälläni tavalla. Kuntalaisten rahoista tulee pitää parempaa huolta kuin omista, joten tunnen tekeväni oikean ratkaisun niiden tietojen perusteella, mitä minulla on juuri tällä hetkellä käytettävissä.

Pyydän, että esitykseni kirjataan pöytäkirjan liitteeksi.

Juankoskella 11.04.2011 Martti Pohjolainen







102

Premium Board Oy:n investointeja ja kartonkitehtaan käynnistämistä varten nostettavan lainan omavelkainen takaus

Eriävä mielipide:

Esitän, että kaupunginhallituksen ei olisi pitänyt esittää valtuustolle 5,0 milj. euron omavelkaista takausta luotettavan ja merkittävän pankin Premium Board Oy:lle myöntämään enintään 6,25 milj. euron suuruiseen lainaan, ennen kuin kyseiselle takaukselle saadaan riittävä vakuus. Premium Board Oy on esittänyt Farocon Oy:n hallinnoimaa Hangon kaupungin satama-alueella sijaitsevaa vuokra-aluetta ja alueella sijaitsevaa varastohallia, joka on osoittautunut pätemättömän valtuustokokouksen 04.03.2011 jälkeen tarkasteltaessa huomattavasti alempiarvoiseksi kuin aiemmin valtuustolle esitetty 7,6 miljoonan vakuusarvo. Nyt olisi pitänyt aloittaa tehtaan ostajan kanssa pikaiset neuvottelut turvaavasta kiinteistökiinnityksestä viiden miljoonan euron takauksen vakuudeksi. Vakuuden olisi tullut olla kiinteistökiinnitys Premium Board Oy:n ostamaan tehdaskiinteistöön, joka sisältää maa-alueet sekä rakennukset, laitteet ja mahdolliset patentit.

Perustelut

Samat perustelut kuin muutosesityksessä.

Pyydän, että eriävä kirjataan pöytäkirjan liitteeksi.



Juankoskella 11.04 .2011

Martti Pohjolainen


Masa Pohjolainen esitti asian valtuustoryhmämme kokoukse jälkeen, jossa halusimme tuoda asian esille hallituksessa ennen valtuuston päättävää kokousta, jossa päätettiin PB:n annettavasta kuntatakauksesta. Siinä valtuustonkokouksessa oli ryhmämme esittänyt turvaavan vastavakuuden tuomista uudeksi takauspantiksi, mutta sehän kaadettiin ja me vastustimme silloin kuntatakausta ja Masa ja Pena jätti asiasta vielä eriävän mielipiteen, kun äänestyksessä ryhmämme hävisi äänin 23-4.

EI OLLUT PÄÄTÖS YKSIMIELINEN, kuten valtuutettu Vatanen ja Konttinen näin taas kerran väittivät. Kun on politiikassa ja luottamustehtävissä, olisi muistinkin toimittava.

tosi bisnessAkateemisuutta ja kulttuuria14.6.2014 8.32
Juankoskelle on palkattu akateemisia ja kultturelleja ihmisiä aina ammoisista ajoista lähtien. Sitten nämä hyväkkäät ovat edenneet vuosien palkannauttimisen jälkeen kunnallisiin johtotoimiin.

Nyt kun oltaisiin tarvittu muutakin kuin palkannostajan pätevyyttä, käy näin.

"Mitäpä tuosta", tuumaavat nämä hyväkkäät. Kun on omakotitalo virranmutkassa ja kesämökki Halsualla niin mitä yhdestä kunnan maineesta.
Palkka juoksee ja jo kohta pääsee kuopiolaiseksi.
Hellurei ja silirimpsis konjakkia ja sampanjaa - juankoskelaiset maksakoon...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: