Keskustelu

Ukko NooaJuankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen16.6.2014 17.38
Kaupunginhallituksen pöytäkirjassa keskusteluasiana on käsitelty PB:n velkasaneeraussopimuksen uusi selvitys.
Ote pöytäkirjasta: "

Kh § 119


1.Jari Karttunen esitteli Muuruveden kouluasiaselvityksen.



2.Lausunto kuntalain hallituksen esitysluonnoksesta



3.Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että Juankosken kaupunki puoltaa saneerajan tekemän esityksen hyväksymistä Premium Boardin yrityssaneerausohjelmasta."

Paljonko sopimus leikkasi tai leikkaa kaupungin velkoja. Juankosken kaupunginjohtaja kuuluu velkojain toimikuntaan, oliko hän kokouksessa mukana.
Missä on hallituksen päätös, ja missä on selvitys velkojen leikkaamisista. Nyt velat on merkitty saataviin ja käräjänoikeuden hyväksynnällä velat , siis Juankosken kaupungin palveluihin tarkoitetut varat, velat, leikataan tulevalla sopimuksella. PB on velkaa Juankosken vesilaitokselle ja ympäristöhuolto Oy:lle satoja tuhansia euroja ja lisäksi Biolämpö Oy:lle n. 7-800000 euroa. Voidaan olettaa, että ainakin poistoina pitää suorittaa n. 1 miljoona euroa heti käräjäoikeuden ratkottua asian.

Juankoski hakee ja haki tämän päivän kokouksessa valtion ylimääräistä tukea järjestettäviin peruspalveluihin, ja nyt hyväksyttiin keskusteluasiana miljoona euroa esim. vanhuspalveluista suoraan pois. Myös koululaisten palveluista leikataan. Mutta Juankoskella kaupungin toimialaan kuuluu hallituksen mukaan kartonkitehtaan omistajan velkojen anteeksiantaminen.
On mahtavaa seurata juankoskelaisena, kun meidän veroeuroja käytetään rahanpesuun, kasinopeliin ja ulkomaiselle henkilölle lahjoittavmiin miljooniin.




-----

KuntoRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen16.6.2014 18.03
Pöytäkirjassa lukee. että kaupunginhallitus on yksimielisesti hyväksynyt saneeraajan esityksen. Missä ja minkälainen on saneeraajan esitys. Kuten edellinenkin kirjoittaja kysyy: paljonko Juankoski ja hallitus on hyväksynyt leikata saatavia velkojaan. Nämä tiedot ovat julkisia tietoja.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen16.6.2014 18.09
Juankosken Nero on ollut taas veronmaksajien asialla. Laskua on näköjään tulossa Premium Board seikkailusta useita miljoonia.

Useiden miljoonien tappioita ei enää myöskään tarvitse käsitellä valtuustossa tai hallituksessa muuta kuin kahvipöytäkeskusteluna. Kangasperkon mielestä 5 milj. euron kaupungin saatavien menetys on vain suolarahoja.

Esteellisen Kangasperkon toiminta velkojaintoimikunnassa täyttää kaikki rikollisen toiminnan tunnusmerkit.

On erittäin outoa, että Juankosken hölmöläishallitus on vielä lähtenyt valtion ylimääräisen valtiontuen hakuun, kun rahat ovat menneet ulkomaisen yksityisen yrityksen erääntyneiden lainojen ja muiden maksujen hoitoon.

Jalasjärven kunta määrättiin maksamaan takaisin valtiolle JAKK:n väärillä perusteilla anottuja valtiontukia yli 34 milj. euroa. Valtio ei ole väärien avustusten takasinperinnästä luopunut, vaikka kunnanjohto on hattu kourassa sitä pyytänyt. Saatavien koroista on hieman soviteltu, mutta velka on tullut maksuun.

Kaupunginjohtaja Kangasperkon Juankosken veronmaksajia vahingoittavalle avustuskikkailuille on myös laitettava päätepiste. Juankoskella ylimääräiset valtiontuet ovat meneet rahanpesuun ja ulkomaisen huijariyrittäjän taskuihin.

JJRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen16.6.2014 21.33
Missä on päätös. Miksi hallitus ei päättänyt asiaa ns. virallisesti. Missä on keskustelupäätöksen viralliset asiapaperit ja paljonko tällä "päätöksellä" lahjoitettiin Samoritsille verovaroja. Kyse on sadoista tuhansista ja kun lisätään Biolämpö OY mukaan, niin summa nousee pariksi miljoonaksi euroksi.

RiteRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen16.6.2014 23.38
Jos ei ole päätöstä, on asia taas mennyt virheellisessä järjestyksessä.

kon ja kursRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen17.6.2014 8.05
Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että Juankosken kaupunki puoltaa saneerajan tekemän esityksen hyväksymistä Premium Boardin yrityssaneerausohjelmasta.

Saneerausmies on tehnyt selvityksen ja ilmeisesti ammattimiehenä todennut taloudelliset reaaliteetit velkasaneeraukseen pääsystä.

Eli yhtiöltä puuttuvat toimintaedellytykset
1. Ei ole käyttöpääomaa
2. Ei ole minkäänlaista uskottavaa rahoitusta
3. Ei ole kassavirtaa, kaikki toiminta tuo vain negatiivista kassavirtaa
4. Ei ole tuotannollista toimintaa
5. Ei ole tilauskantaa
6. Testiajoa tehty tyhjällä koneella ???
7. Tuotannollinen koeajo tekemättä????
8. Tuotannon aloituksen uskottavat suunnitelmat puuttuu
9. Osakeyhtiölakia sovellettu lakien vastaisesti
10. Todennäköinen rikosilmoitus osakepääoman järjestelyistä

Kymmenen kohtaa, joita on aika vaikea puhumalla muuttaa toiseksi.

Eli ei pääse velkasaneeraukseen 18.6.2014 ja tulee konkurssihakemus.

opintoja vaille lakimiesRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen17.6.2014 10.58
"Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen"

Tämä asia ei kuulu Juankosken toimivaltaan vaan käräjäoikeudelle.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen17.6.2014 13.42
Jokohan Juankosken kaupunki on lähettänyt ennakkoilmoituksen EU:n kilpailuvirastoon kaupunginhallituksen eilisestä yksimielisestä päätöksestä, että Premium Boardin velkoja tullaan leikkaamaan mahdollisesti jopa 80%, jotta PB:n ilmeistä konkurssia voidaan taas siirtää muutamalla kuukaudella?

Kaupungin sivuilla ei ole näkynyt tietoa siitä, että suunnitellusta velkojen leikkauksesta olisi vielä tehty EU:n SEUT sopimuksen edellyttämä ennakkoilmoitus Premium Boardin hyväksi jälleen kerran annetusta ns. valtiontuesta. Tästähän on selvästi kysymys, kun kaupungin laillisia lainoja- ja saatavia leikataan konkurssitilassa olevan PB:n tai biolämmön hyväksi.

Nyt olisi tärkeätä tietää, kuinka monta miljoonaa selvitysmies aikoo leikata Juankosken kaupungin laillisia saatavia, jotta voidaan tehdä eilistä kaupunginhallituksen yksimielisestä päätöksestä asiamukainen kantelu EU:n kilpailuvirastoon.

Eilinen hallituksen yksimielinen päätös on joka tapauksessa taas kaupunginjohtaja Kangasperkon mallisuoritus siitä, että mitään voimassa olevia lakeja- tai kilpailusäännöksiä ei Juankoskella tarvitse kunnioittaa.

Juankoski onkin erillistapaus Suomen kuntien joukossa ja koko EU:ssa. Juankosken kaupungin toimintaa eivät normaalit lait koske, koska hallitus päättää Juankoskella yksimielisesti, mikä on juridisestikin oikein tai väärin.

Juankosken nykyisessä hallituksessa istuvat henkilöt ovat tietysti toimistaan myös juridisessa- ja taloudellisessa vastuussa. Tiettävästi kaupunginhallitus ei voi tahallaan seuraamuksitta panna toimeksi päätöksiä, jotka tuhoavat koko kunnan talouden.

Alla on hieman osviittaa siitä, millaisen juridisen- ja taloudellisen osaamisen nojalla kriisikunnaksi ajautuneen Juankosken nykyinen kaupuginhallitus on tehnyt päätöksiänsä täydelliseksi katastrofiksi muodostuneessa Premium Board-asiassa.

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 17.1.2013 (pöytäkirja tarkastettu
22.1.2013) valinnut kaupunginhallituksen jäsenet toimikaudeksi 2013 ? 2014.

Kaupunginhallituksen kokoonpano vv. 2013 - 2014

Veijo Tirkkonen (SDP) puheenjohtaja (viimeistelijä, ei juridista- tai talousosaamista)
Matti Romppanen (KESK) varapuheenjohtaja (maanviljelijä, ei juridista- tai talousosaamista)

Varsinaiset jäsenet:
Hansen Aurora (SDP) (FM, rehtori, ei juridista- tai talousosaamista)
Hartikainen Kari (VAS) (nuorisotyöntekijä, ei juridista- tai talousosaamista)
Konttinen Eeva (PS) (perushoitaja, ei juridista- tai talousosaamista)
Partanen Anna (KESK) (erityisluokan opettaja, ei juridista tai talousosaamista)
Riekkinen Maarit (KESK) (maanviljelijä, ei juridista osaamista, merkonomi)
Nykänen Jarmo (KESK) (maanviljelijä, ei juridista tai taloudellista osaamista)
Wallius Mika (PS) (vanhempi konstaapeli, lain tuntemus, ei talousosaamista)

Kaupunginhallituksen esittelijänä toimii kaupunginjohtaja
Petri Kangasperko (YTM, ei juridista- tai talousosaamista)

jatkuu taasRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen18.6.2014 14.38
Tänään Savon Sanomat klo 11.39 netti
Yrityssaneerausohjelma jätetään käräjäoikeudelle

Premium Boardin veloista leikataan liki 90 prosenttia

Juankoskelaisen Premium Board Finlandin kartonkitehtaan saneerausohjelman on laatinut asianajaja Lassi Nyyssönen. Veloista on tarkoistus antaa anteeksi liki 90 prosenttia.

Jouko Juutilainen
11:39 (12:05)

Kartonkitehdas Premium Board Finland Oy:lle on valmistunut saneerausohjelma, jonka yrityksen suurimpien velkojien muodostama toimikunta on valmis hyväksymään. Myös Juankosken kaupunginhallitus kannattaa ohjelmaa.

? Ohjelma näyttää toteuttamiskelpoiselta. Nyt on vielä päätettävä, voidaanko se viedä niin sanottuna nopeutettuna menettelynä vai normaalia tietä, jolloin siihen tarvitaan lausuntokierros velkojilta ja mahdollisesti äänestys, kertoo saneerausohjelman selvittäjä, asianajaja Lassi Nyyssönen.

Vakuudettomien velkojen osalta saneerausohjelman lopputulos tulee olemaan hyvin lähelle sama kuin konkurssivaihtoehdossa. Premium Board Finlandin yli 20 miljoonan euron velkataakasta tullaan leikkaamaan liki 90 prosenttia.

Kartonkitehtaan liiketoimintaa on tarkoitus jatkaa päällystyskoneen Tecta-pinnoitetuilla tuotteilla. Nyyssösen mukaan päällystyskone käynnistetään jo kesäkuun puolella. Töitä on tarjolla alkuvaiheessa 30?35 työntekijälle.

Premium Boardin tuotannon käynnistämiseen saneerausohjelma on tuomassa uutta käyttöpääomaa 2,4 miljoonaa euroa, joka on peräisin yrityksen omistajalta Valerie Samorizilta ja ulkomaisilta pankeilta.

Kyllä osataan vedättää velkojia

Rahaa on vasta silloin kun se on käytettävissä paikallisesti tehtaalla.

Pena T.Re: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen18.6.2014 16.00
Kuinka Heimo ja Veijo voivat katsoa juankoskelaisia silmiin enää???
Kaupunginjohtajan tarinat uppoavat heihin kuin kuuma veitsi sulaan voihin.

päättelijä ja kyselijäRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen18.6.2014 18.43
Ei ole mikään yllätys, että Nyyssönen saa velat kontuulliselle tasolle, kun veloista pyyhkäistään noin vain pois lähes 90%:ia. Monissa muissa yrityssaneeraustapauksissa on riittänyt velkojen 80%:n leikkaus. Tratta PBF näyttää kuitenkin tarvitsevan tekohengitystä tavallistakin enemmän.

Kaupungille ja sen iloisille veronmaksajille on siis joka tapauksessa tulossa jälleen noin 5 milj. euron lisälasku Petri Kangasperkon hyvistä töistä. Ehdotan, että veronmaksajien lähetystö vie Petrin kotitalon portin pieleen kukkia hyvästä työstä. Kukat on syytä asettaa juhannuskoivujen viereen, mutta varjoisaan paikkaan, etteivät heti nuudu.

Elinkelpoista yritystä ei koutterin varaan voi valitettavsti rakentaa ja vain 2.4 milj. euron käyttöpääoma ei riitä muuta kuin koutterin koeajoihin, mutta kaupalliseen tuotantotoimintaan se ei valitettavasti riitä.

Markkinoile murtautuminen kestää vähintään puoli vuotta, joten sitten soitto on joka tapauksessa seis. Tratta PBF:n ongelmana on negatiivinen käyttökate ja lainojen nollauskaan ei siinä tilanteessa auta mitään.

Koutterin pyöritys ei myöskään ratkaise biolämmön ongelmaa. Mutta hyvä on leikata siitäkin lainoja saman tien 90%:n, niin näyttäähän tase sitten ainakin paremmalta seisovassa voimalasssa.

Samalla periaatteella kaikki kannattamattomat toiminnat saadaan Suomessa jälleen uuteen iskuun. Suomen valtiokin voisi harkita lainojensa leikkausta vaikka 50%:lla, niin ei tarvitsisi niistäkään jatkuvasti jankata.

Saataisiiin Suomen valtiokin pysymään samassa AAA luokkassa, johon Tratta PBF näin kätevästi Kuopion käräjäoikeudessa voi hypätä. Selvitysmies Nyyssösen apua taidetaan tarvita neuvontatoimissa myös jopa valtiovarainministeriötä myöten?

On häpeällistä, että valtiollinen Finnverakin on mukana tällaisessa pelleiiyssä. Ei ole mitään epäilystä siitä, että kysymyksessä on EU:n kilpailusäännösten törkeä rikkomus ja vielä jatkettuna. Suomessa on paljon oikeiden yrittäjienkin pyörittämiä yrityksiä, joita ei valitettavasti ole kohdeltu samalla tavoin..

Mikä on tehnyt ukrainalaisen yrittäjän omistamasta vanhasta kunnallisesta pahvitehtaasta tällaisen erityistapauksen?

Onko kepulaisilla asiassa puhtaat paperit? Mitähän mahtaa yrittäjä Juha Sipilä ajatella tästä Juankosken kähminnästä?

Juankoskesta on tulossa kepulle hyvä vaalimainos tulevia eduskuntavaaleja varten? Valtion omaisuus vaan myyntiin ja rahat tuottavaan työllistävään toimintaan. Toinen vielä suurempi kepulaisten mallihanke keikkuu konkurssin partaalla Talvivaaran massiivisessa jätekasassa.

JJRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen18.6.2014 19.17
Näin kävi Valkeakoskella.
Kaupunki muuten takasi 1,2 miljoonan euron omavelkaisen lainan ja sai vakuutena kaatopaikan, jonka muuten sama yhtiö, kuin Juankoskella arvioi n. 7,2 miljoonaksi euroksi, koska viskoosiyritys maksoi kuukausivuokraa kaatopaikalle, ja sai kassavirtalaskelman mukaisen konservatiivisen arvon n. 7,2 miljoonaa euroa. Onko tuttua.

--"
kuidunvalmistuslinjan pesurin sihtejä.


Avilon Fibres Oy ja sen tutkimus- ja kehitystoiminnasta vastannut Carbatec Oy ovat jättäneet keskiviikkona konkurssihakemukset Pirkanmaan käräjäoikeuteen.

Neo Industrial kertoo konkurssin syyksi viskoosikuidun erittäin matalan markkinahintatason. Tästä syystä Avilonin viskoosituotantoa ei ole kannattanut aloittaa uudelleen ja rahoittajat ovat olleet haluttomia sijoittamaan yhtiöön.

Neo Industrialin mukaan merkittävimmin Avilonin kilpailukykyä heikensivät energiakustannukset, jotka sen kiinalaisilla kilpailijoilla ovat huomattavasti pienemmät.

Avilonin edeltäjä Kuitu Finland Oy ajautui konkurssiin loppuvuodesta 2008. Neo Industrial osti konkurssipesältä Kuidun tuotantolaitoksen syksyllä 2010, ja tehtaan toiminta käynnistyi Avilon-nimisenä alkuvuodesta 2011.

Viskoosimarkkinoiden ylikuumeneminen, palosuojakuidun heikko kysyntä ja rahoitusvaikeudet pakottivat Avilonin keskeyttämään tuotantonsa kesällä 2011. Lomautukset eivät ehtineet päättyä tähän päivään mennessä.

Syksyllä 2011 Avilon hakeutui yrityssaneeraukseen, koska sen maksuvalmiustilanne oli muuttunut kriittiseksi. Velkaa oli kertynyt noin 34 miljoonaa euroa.

Yhtiön saneerausohjelma hyväksyttiin viime kesänä. Sen mukaisesti huomattava osa yhtiön veloista leikattaisiin, mutta velkaa jäi silti 13,3 miljoonaa.

Konkurssin vuoksi Avilonin saneerausohjelma lakkaa ja sen mukaisesti leikatut yhtiön velat palautuvat ennalleen.

Lisää tietoa aiheesta päivän mittaan VS:n verkossa.

Suosittele luettavaksi 272 suositusta Tulosta Lähetä linkki kaverille


Google Facebook Twitter Linkedin "

pRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen19.6.2014 9.59
Kiitän Juankosken kaupunkia siitä, että se on antanut pienen saatavani anteeksi kysymättä minun mielipidettäni.
Sovitaanko, että tämä rahani varastaminen kuitataan esim. siten, etten maksa kiinteistöveroa tänä vuonna lainkaan.
Summat menevät melkein vastakkain.
Sen verran luulen oppineeni, että luotolla en anna jatkossa mitään.

Juankosken EeroRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen20.6.2014 9.39
Nimimerkki P:lle. Uskon Juankosken kaupungin arvostavan sinun yritystäsi yhtä paljon kuin PBF:iakin. Lähetä lasku saatavastasi kaupungille, saat korvauksen varmasti.

Jii HuuskoRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen21.6.2014 7.15
Kaupunginhallitus16.06.2014

Keskusteluasiat Kh § 119
Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että Juankosken kaupunki puoltaa saneerajan tekemän esityksen hyväksymistä Premium Boardin yrityssaneerausohjelmasta.

MUUTOKSENHAKUKIELLOT
Kieltojen perusteet
Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,
koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Pykälät:105,106,107,108,111,112,113,118,119
Rautalangasta nämä päätökset pitäisi vääntää rivivaltuutetulle ja ehkä jopa hallituksen jäsenillekkin. Päätös saneraausohjelman hyväksymisestä on siis valmistelua ja täytääntöönpanoa, joka tapahtuu keskusteluasioissa. Näinkö se menee hyvää hallintotapaa noudattaen? Julkisesti esillä olevista asiakirjoista ei ainakaan saa tietoa millainen selvitysmiehen saneerausohjelma hallitukselle on esitetty ja miten se vaikuttaa juankoskelaisiin. En ota saneerausohjelman hyväksymiseen tai hyväksymättä jättämiseen kantaa. Enemmänkin olisin kiinnostunut tietämään, miten päätöksentekoprosesssi ja ja asian esittely olisi pitänyt hoitaa. Keskusteluasioissa tehty päätös vaikuttaa suorastaan vittuilulta.

Nänkö on?Re: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen21.6.2014 9.46
Juankoskella kaupunginhallituksen kaikki päätökset ovat ainoastaan rikoksen valmistelua, joista ei saa valittaa.

PVRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen21.6.2014 11.07
Moro,
ja olen ihmeissäni: jotain valtuutettua alkaa kummastuttamaan täysin perseestä oleva heikko hallintomenettely Juankoskella. Kiitos Huuskolle, joka on selkeästi oikealla tiellä kysellessään hallituksen ja kaupungin johdon toimintaa.
Ensinnäkin tarkastuslautakunta ja tilintarkastaja otti samaan asiaan selkeän kannanoton: hallituksen olisi pitänyt tehdä selkeä hallintopäätös takausmaksuin suorittamisessa. Minun tulkintani mukaan päätös olisi pitänyt tehdä valtuustossa. Nyt asia koskee lähes samaa luokkaa: päätös saneeraajan tekemästä ohjelmasta olisi pitänyt saattaa hallituksen päätöspykäläasiana, ei keskusteluasiana. Koska kyseessä on mittava alaskirjaus Juankosken talousarvioihin ja sittemmin tilinpäätöksiin, olisi asia pitänyt päättää virallisesti pykäläasiana, ei keskusteluasiana ilman perusteluja ja asiakirjoja.
Olin mukana kokouksessa, ja kaupunginjohtaja ei muistanut, kuinka paljon kaupunki joutuu leikkaamaan saamisistaan, mutta nythän se selvisi sanomalehden kautta, siis 90 prosenttia saamisista. Kaupunginjohtaja muisteli "jostain 50 prosentin luokasta".
Itse en myöskään ota kantaa siihen, oliko meidän parempi hyväksyä saneeraajan ohjelma, mutta menettely oli taasen hyvän hallinnon vastaista, siis suoraan kuntalain ja hallintolain vastaista( oma tulkinta).
Olen laatimassa selvityspyyntöä oikeusasiamiehelle Juankosken "tavasta" hoitaa päätöksensä keskusteluasioina ja ilman perustuslain mukaista julkisuusperiaatetta ja oikaisumahdollisuutta. Sitten sekin asia selviää.

asioista perilläRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen21.6.2014 18.39
On hyvä, että Moro Pekka valmistelee selvityspyyntöä Juankosken "hallintotavasta" oikeusasiamiehelle. Yksi oikeisasiamieshän on jo antanut oman lausuntonsa asiakirjojen salailusta. Nillä moitteilla ei tunnu olevan kuitenkaan mitään merkitystä. Hyi, hyi sentään, kun papereita salaillaan tuolla tavalla.

Koska tavalliset keinot eivät tunnu hallintotapaa korjaavan, niin Kangasperkon touhut on näköjään annettava keskusrikospoliisin tutkittaviksi. Siinä vaiheessa Juankoskellakin hallintotapa muuttuu normaaliin kuntakäytäntöön.

sivusta seuroojaRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen25.6.2014 14.58
Taitaapi PV:llä olla ruununrinssi tuossa Jii Huuskossa. Sotkeutua nyt selevään piätökseen ja eppäillä vilunkia. Antas vuan kaapunnin viranhaltijoitten ja hallituksen hoetoo asiat tolalleen.

PVRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen25.6.2014 16.17
Moro,
Huuskoa ihmetyttää ehkäpä samat asiat , elikkä hallintolain, kuntalain ja hyvän hallinnon säätämien sääntöjen ohittaminen, unohtaminen tai laiminlyönti.
En tiedä, olisiko oikea tapa olla kuulematta, puhumatta ja näkemättä mittään se oikea juankoskelainen tapa, vai yrittää muuttaa huonoa tapaa oikeaksi.
Mutta minä kannan tekemisistäni poliittisen vastuun, joten pulinat pois.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen28.6.2014 1.01
Juankosken kunnallinen pahvitehdas on harjoittanut tappiollista pahvitehtailua yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2003 lähtien. Tappiovuosia on putkessa siis yhteensä jo 12 vuotta ja kahtena viimeisenä vuonna tappiota kertyi yhteensä peräti yli 21 milj. euroa.

Koska yhtiöllä oli nettorahoituskuluja vuosina 2011-2013 vain noin 360 000 euroa, niin yrityksen käyttökate ja myös tulos olisi ollut vuosina 2011-2013 jo ilman lainojakin miinuksella suunnilleen -20 milj. euroa. Tällaisessa tilanteessa lainojen 90%:nkaan leikkauksesta ei ole mitään apua yhtiön ilmeiseen kassavirtaongelmaan.

Tecta tuli Römssyn tuotanto-ohjelmiin jo vuonna 2002-2003 eli siis yli kymmenen vuotta sitten. 14.6.2006 Stromsdal OyJ käynnisti osakeannin, jossa raskaasti tappiollinen ja ilman käyttöpääomaa oleva yhtiö suoritti osakeannin, jolla yhtiö pyrki keräämään rahaa ns. Sijoittaja- ja Instituutioannissa vähintään 7.0 milj. euroa ja enintään 11.4 milj. euroa.

Uutta pääomaa tarvittiin käyttöpääomaan ja ns. tervehdyttämisohjelmaan, jonka keskiössä oli uusi tehtaan talouden mullistava Tecta, jota osakeantiesitteen mukaan ei kuitenkaan ollut edes patentoitu.

Rahaa silloin kerättäessä yhtiön päätuotelinjat olivat seuraavat:
- StromPack
- StromCard
- GraphiArt Card
- Tecta

Tectasta kerrottiin antiesitteessä seuraavasti:

?Tecta on kierrätettävä ja kompostoituva elintarvikekartonki, jonka erikoisominaisuutena on tarjota vesi- ja rasvansulkuominaisuudet täysin ilman muovia. Tavoitteena on tehdä Tectasta yksi Stromsdalin päätuotteista, jolloin tehtaan kokonaiskannattavuutta saadaan oleellisesti parannettua. Tectan valmistuksen määrällinen lisääminen edellyttää niin markkinoinnin kehityshanketta kuin investointeja tuotteen valmistuskapasiteetin nostoon.?

Krister Kultasormi tuntuu edelleen laulavan samaa laulua samasta laulukirjasta, vaikka markkinat ovat täynnä Premium Boardin vahvempien kilpailijoiden Tectaa parempia mutta vastaavia brandejä.

Osakeantiesitteessä vuonna 2006 todetaan yhtiön liikevaihdon jakautuma vuonna 2005 seuraavaksi:
- GrafiArt Card 17.1 milj. euroa (30.4%)
- Yleiskartongit 35.6 milj. euroa (63.2%)
o StromPack 13.2 milj. euroa (23.4%)
o StromCard 22.4 mil. euroa (39.8%)
- Tecta 2.4 milj. euroa (4.3%)
- Muut 1.2 milj. euroa (2.1%)
- Kaikki yhteensä 56.3 milj. euroa (100.0%)

Tectan markkinoinnin alkuvuosina kyseisestä tuotteesta saatu liikevaihto kehittyi seuraavasti:
- v. 2003 1.1 milj. euroa
- v. 2004 1.6 milj. euroa
- v. 2005 2.4 milj. euroa
- v. 2006 5.0 milj. euroa
- v. 2007 6.3 milj. euroa
- v. 2008 6.5 milj. euroa (konkurssi)

Loppuvuodesta 2008 Stromsdal OyJ:n taloudellinen tilanne oli taas oleellisesti heikentynyt, tilausten saanti oli vaikeutunut ja käyttöpääomasta oli taas puutetta.

Yritys olikin suunnitellut jälleen uutta osakeantia, jossa tarkoitus oli taas tehdä Tectasta yhtiön päätuote. Rahaa oli nyt anottu 5.0 milj. euroa, mutta 30.10.2018 Primaca Partners ja sijoittajaryhmä vetäytyivät hankkeesta, jonka seurauksena yhtiö haettiin konkurssiin.

Konkurssivuonna 2008 Stromsdal OyJ:n liikevaihto nousi vain noin 55.7 milj. euroon ja Tectan osuus liikevaihdosta oli korkeintaan 12% liikevaihdosta. Henkilökuntaa Stromsdalilla ja vähää ennen konkurssia Pyrollille ulkoistetussa viimeistelyssä oli yhteensä noin 210.

Vertailun vuoksi todettakoon nyt vielä Krister Björkqvistin Premium Boardin yrityssaneeraussuunnitelma, jossa noin 30-35 työtekijän voimin Tectasta tehdään jälleen kerran kunnallisen pahvitehaan päätuote.

Ensimmäisenä toimintavuonna on tarkoitus päällystää ostopohjaa jo 50 000 tonnia. Vuoden 2014 liikevaihto nousee jo 39 milj. euroon ja vuonna 2015 PB:n liikevaihto on jo lähes kaksinkertainen verrattuna kunniakkaan Römssyn saavutuksiin konkurssivuonna 2008.

Täytyy ihmetellä ja ihailla, että vain 30-35 henkilöä pystyy tällaisiin rytminvaihdoksiin ja suorituksiin vanhassa tehtaassa. Tällä kerralla ei tiettävästi tarvita lainkaan investointeja, mutta kaupungin ja päävelkojien hyväksymä 90%:n lainojen leikkaus on välttämätön ja käyttäpääomaksikin tarvitaan vain 2.4 milj. euroa. Vanha Mersu ja biolämpökin on tarkoitus käynnistää vasta vuonna 2017, jos????

Liikevaihdosta laskien Kristerille ja selvitysmies Nyyssöselle näyttää nyt riittävän käyttöpääomaksi vain 2.5% liikevaihdosta laskien, mutta Kristerillähän on tunnetusti huono muisti, joten hän ei ole varmaan muistanut tarkistaa sitä, että Römssyllä käyttöpääoman osuus liikevaihdosta oli sen 13 viimeisen toimintavuotensa aikana keskimäärin 16.3% liikevaihdosta ja konkurssivuonna jo 16.6%.

Näin Juankosken Nero ja kultasormi Krister vetävät Juankosken vilpittömiä veronmaksajia ihan julkisesti nenästä. Käsittämätöntä.

konservatiivisesti arvioituRe: Juankoski hyväksynyt velkasaneeraussopimuksen28.6.2014 10.11
Yllä kirjoitettu asia johtuu siitä, että Juankosken johdossa on täysiä pöljiä ja tumpeloita.
Vapaalla Juankoskella on koko ajan ollut realistinen käsitys asioista ja lakien määräyksistä. Heitä ei kuseteta...
Katsotaan pian, mitä lainvalvojilla on sanottavaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: