Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniParemmat ajat tulossa17.6.2014 18.26
Uusi tietokone on nyt käytössä. Minun on helppo samaistua paperimieheen, joka käynnistää koneen kuukausien jälkeen. On sellainen tunne, että tuotos on täydellistä ja markkinat huutavat koko ajan lisää.
Uusi tietokone valmistui sopivasti potkupallon MM-kisojen aikaan. En ole koskaan sietänyt potkupallofaneja, jotka liimautuvat kolmen ottelun ajaksi tv:n ääreen. Minusta kaksi ottelua päivälle on sopiva määrä. Näin varsinkin nyt, kun vanhat suosikkini ovat jo sivussa. Takana on ne ajat, jolloin Kusiucco tuli melkein puskista ja piteli Kakan piilossa koko pelin.

Juankosken asiat kiinnostavat nyt kovasti. Tehtaan kohtalo ratkeaa ensi viikolla. Pahalta näyttää juuri nyt. Samoritsin poika, siis Valerin poika, oli sitä mieltä, että päällystyskone pitäisi pyöriä 15 miehellä. Tavallaan hän on laskelmissaan oikeassa. Kannattava tuotanto ei kestä useampaa palkattavaa. Joidenkin mukaan tuossakin määrässa olisi viisi liikaa. Juankosken kaupunginhallitus on ollut suunnitelmiin tyytyväinen ja puoltaa saneerauksen hyväksymistä. Kaupunki onkin nyt tehnyt kaikkensa tehtaan käynnistämisen hyväksi. Jokainen tietää, että enempään emme pysty.

Jos velkasaneeraus kaatuu niin se kaatuu siis meistä riippumattomista syistä ja näin on hyvä. Siitä olen ollut iloinen, että meillä kuitenkin on saatavillemme turvaava vakuus. Voimme tarvittaessa ottaa Farocon Oy:n liiketoiminnan itsellemme. Tarvitsemme ainoastaan 1 miljoonan euron sijoituksen. Tällä miljoonalla saamme ensisijaisen pantin haltijan ulos ja omistamme hallin, johon mahtuu kokonaisen kaupungimme asukkaat yhdellä kertaa. Tai ainakin kaikki keskustalaiset mahtuvat. Veden pitävistä halleista meillä alkaakin olla pula, joten sanoisin, että onni potkaisi meitä sopivaan aikaan.

Varmasti tilintarkistajat ja tarkastuslautakunta olisivat puuttuneet asioihin, jos jotakin huomautettavaa olisi löytynyt. Puheenjohtaja Rissanenkin totesi, että ainoa virhe ja sekin kosmeettinen tuli siinä, että takauksen maksua ei päätetty hallituksessa. Harvoin näin virheettömään suoritukseen hallintoviranomaiset pystyvät. Muistelen, että omana aikanakin tuli enemmän virheitä.

JussiRe: Paremmat ajat tulossa17.6.2014 19.19
Heippa vaan viralliselle äänelle. Olen samaa mieltä Hangon metsässä sijaitsevasta vanhasta varastosta, että tilaa löytyy ja Juankoskihan on kaivannut sisäliikuntahallia, ja nyt sellainen on hankinnassa. Todellakin saamme n. miljoonalla lisäinvestoinnilla varaston lähes 10000 neliömetrin sisähallin, jossa voisi harjoittaa talvella jääkiekkoa ja kullinkia, sillä kylmä sisällä on. Varasto sijaitsee myös vapaakauppa-aluelella, joten voisimme myydä halpaa vironvotkaa ja pilseniä edulliseen hintaan katsojille ja urheilijoille. Nyt vain vielä puuterminaali , jonka Lösönen oli luvannut yhdessä hallituksen puheenjohtaja Tirkkosen kanssa Juankoskelle, joten saamme vietyä juankoskelaisia sinne tavaravaunuilla, härkävankkureilla, elämysmatkana ja sitten vaikka rodeoratsastusta varastohallissa ja halpaa vironvotkaa hullunjuureksi.
Kyllä voimme olla iloisia ja ylpeitä kaupunginjohdon pitkänäköisyydestä ja järjenkäytöstä, kun hankki meille tälläiset mahdollisuudet.
Nythän tehdas jo melkein pyörii ja lupaukset ei kun kasvavat. Tehdasta lämmitetään käyntiin ja mersu jo hyrrää uudella moortorin kanssa. Saneeraaja on saanut juankoskelaiset hallituksen jäsenet taas haltuun uusilla jutuillaan ja nyt päästään myös pois vanhoista tilinpäätöstä haittaavista merkinnöistä, elikkä vanhoista veloista, vaikka niiden pitkin olla saatavia. Mutta eihän ne omia ole, vaan valtion, kunnan, ja kuka se valtio tai kunta sitten on, en nimittäin ainakaan minä.
Nyt hauskan pittoon ja huutamaan hurraata ukranalaiselle ziljaadöörille, joka on uskaltanut laittaa "omia" rahoja tehtaan toimintaan, vaikkakin kaikki rahat olivatkin veronmaksajien, kunnan, valtion, veroviranomaisen, palkkasaatavien, satojen velkojien massia. Ja jos oikein pikkuviisastellaan, onhan se totta, että herra Ukraina ei laittanut ruplaakaan omaa lanttia peliin, vaan rahoittajien pesukoneellisia. Mutta paskaako sillä on väliä, kun on verotulot kasvaneet ja työllisyys lisääntynyt sadoilla--- vai oliko se todellisuudessa niin, että verotulot on vähentyntyneet ja työttömyys kasvanut. Mutta mitä pikkuseikoista, kun on jussia pidellyt.

Kohti Nousua seminaarin osallistujaRe: Paremmat ajat tulossa17.6.2014 20.20
Hienoa, että keskustan virallisen äänen uusi tietokone on lopultakin saatu nyt iskuun.

Vihdoinkin saadaan jotain luotettavaa tietoa kylämme asioista. Heti näkee, että virallinen ääni on hyvin lähellä ns. "alan miehiä" analyyseissään.

Virallinen ääni onkin todennut Valerin pojan laskelmat tavallaan oikeiksi. Pahalta kuitenkin näyttää, kun tehtaan miehityksessäkin on vielä 50%:n haarukka Valerin pojan ja joidenkin muiden arviomiesten arvioiden välillä.

Kyllä tehtaan ja kunnankin miehityksellä on suuri ero toiminnan taloudellisuuden kannalta. Juankosken kaupungin vuoden 2013 tuloskin ilman onnettoman satunnaisen takauksen maksua olisi ollut peräti 5.6 milj. euroa ylijäämäinen, jos kaupungin käsittämättömän korkea virkamiesarmeija olisi ollut 50% nykyistä pienempi.

Muut samankokoiset kunnat tuntuvat selviävän hyvin noin 50% vähemmällä henkilöstöllä kuin pieneksi kutistunut Juankosken kaupunki. Mistähän tällainen massiivinen henkilöstön tarpeen ero mahtaa johtua?

Kaupungintalolla taannoin kahveilla käynyt ja korkean virkamiehen kanssa keskusteltuaan virallinen ääni tietää, että kaupunkikaan ei vain enää enempään pysty Valerin pojan hankkeiden auttamisessa.

Tässä suhteessa virallinen ääni ei ole nähtävästi vielä ehtinyt lukemaan, miten mahtavan ja luovan ehdotuksen velkojaitoimikuntaan ängännyt ja ängetty kaupunginjohtaja on vielä kehittänyt Juankosken veronmaksajien jo entisestään pitkään maksupiikkiin.

Kaupunginjohtaja on nyt ilmoittanut selvitysmiehelle velkojaintoimikunnassa, että Juankoski hyväksyy saataviensa massiiviset leikkaukset yrityssaneerauksesssa.

Uuden ehdotuksen hintalappu veronmaksajille voikin olla taas 5 milj. euron luokkaa. Energialalla pääasiassa puuhastelva kaupunginjohtaja on tottunut käsittelemään miljoonia. Hänestä muutama miljoona euroa veronmaksajien maksettavaksi on pikkuraha.

Ovelana kepulaisena viralliselta ääneltä ei ole kuitenkaan näköjään jäänyt huomaamatta Farocon Oy:n tyhjillään seisovaan ikivanhaan varastohalliin liittyvä mahdollinen uuden uutukainen liiketoiminta. Virallinen ääni onkin todennut, että tyhjään varastohalliin mahtuu yhdellä kerralla ainakin kaikki kunnon Juankosken keskustalaiset.

Uuden liiketoiminnan luonteesta virallinen ääni ei vielä virka mitään, mutta hallin saa näköjään lunastettua itselleen, kun maksaa vain 1 milj. euron kynnysrahan.

Kun tuosta varastohallista ei tullut koko Euroopan kattavaa Valerin haaveilemaa "logistiikkakeskusta", niin nyt voidaan suorittaa yli 7 milj. euron arvoisessa varastohallissa ns. tuotantosuunnan muutos, kun tuo yhden millin kynnysraha on ensin maksettu.

Ehdotankin, että tyhjä varastohalli muutetaan alastomien juankoskisten uimahalliksi, koska kunnon uimahallia ei ole vielä saatu järjestettyä Juankoskelle. Uimahalliin on syytä järjestää sitten erilliset uimavuorot naisille ja miehille, jotta juankoskisten uintiharrastus pysyy edes jollain tavoin säädyllisissä puitteissa.

Uimahallia voi pitää jopa yhtenä Juankosken viihtyvyyden keskeisenä peruskivenä, jonka varaan vapaa-ajan sekä kuntoilutoiminnan tuleva kehitystyö on hyvä perustaa. Akonveden rannatkin lienee vielä aika arveluttavassa uimakunnossa Premium Boardin taannoisten tumpelointien takia.

Toteutuessaan Hangossa oleva Juankosken kunnostettu uusi uimahalli tulee myös tuomaan mahtavan jokapäiväisen pendeliliikenteen Juankosken ja Hangon välille. On aivan selvää, että tällainen massiivinen joukkoliikennöinti kiinnostaa myös monia paikallisia liikennöitsijöitä. Alkuvaiheessa tarvitaan ehkä 10 linja-autoa, joilla tuota massiivista pendeliliikennettä harjoitetaan.

Alustavien selvitysten mukaan varastohallin muutostyöt kunnon uimahalliksi, jonka yhteyteen on syytä rakentaa myös kunnolliset majoitus ja ravitsemustilat, noussee ehkä noin 20 milj. euroon. Tällainen muutostyö voidaan nyt helposti toteuttaa, kun Kuopionkin kanssa on jo laadittu vapaaehtoinen kuntalitossopimuskin.

On selvää, että massiivisen muutostyön jälkeen tällaisen uuden virkistyskeskuksen arvo on vähintään 30 milj. euroa. Näin ollen takaus saadaankin lopulta moninkertaisena takaisin. Oltiin taas kaukaa viisaita!

Liikennöitsijöidenkin on aina Hankoon matkatessa helppo ottaa matkan varrelta kuopiolaisia vaikka ilmaiseksi kyytiin, jos joskus sattuisi käymään niin, että linjuri ei tule aivan täyteen masentuneita juankoskisia virkistysmatkalle kuskattaessa.

UImahallihanke on syytä polkaista käyntiin siitäkin syystä, että äskettäinhän todettiin Juankoskella masentuneisuuden nousseen käsittämättömiin mittasuhteisiin, kun Premium Boardin pahvitehdas on etupäässä seissyt vuoden 2008 joulukuusta lähtien.

Eikä Juankosken Nerokaan ole vielä toistaiseksi saanut puhallettua tehdasta tulille, vaikka on kaikki lailliset ja laittomat keinonsa käyttänyt.

Farocon Oy:n hallissa on selvästi Juankosken kaupungin uuden nousun avaimet. Ehdotan pikaista uutta talousseminaaria vaikka teemalla "Nousulle Vauhtia!".

kolmospolttajaRe: Paremmat ajat tulossa17.6.2014 20.57
Sotshin talvikisojen päivistä on tässä saanut seurata henkeään pidätellen suuren maailman melskeitä. Maidanin aukioltahan se sitten lähti. Eipä aikaakaan kun epämääräiset pyssyhemmot alkoivat ilman tunnuksia säätää rajoja kuten Aatu aikanaan.

Tietyllä tapaa tämä meidän galliin lainen ruukinkylä eli aikaansa edellä. Jo kymmenluvulle tultaessa oli tänne kehkeytymässä vähän samankaltainen asetelma kuin Krimille kevään korvalla.

Nämä hemmot täällä tosin operoivat tussareiden sijaan rahalla eikä kukaan oikein tiennyt minkä maan ja minkä valuutan komentoa nämä lopulta tottelevat. Aikanaan alkoi selkiytyä: Ukrainan uroo vastaan veli venäläinen!

Meidän pojilla oli kova paikka silloin. Piti valita kahdesta pahasta se pienempi.
Länttä kohden sitten lopulta oli kumartaminen hartaassa uskossa että jospa se tästä vielä lähtee. Ukrainalais-hollantilainen, sopiva liikemies...

Ei lähtenyt. Tiesihän sen jokainen vähänkin omalla päällään pelaava jo silloin mutta työtä, työtä kansalle oli järjestäminen hinnasta viis. Oli näet vuosikymmenten aikana kertyneiden vaalilupausten lunastamisen aika...

Ja maksoihan se. Ja maksaahan se vielä. Onneksi maksajia on tulossa lisää. Kuuleman mukaan ja melko varmasti Kuopio tulee "vapauttamaan" meidät.

Mutta miten meidän olisi käynyt jos olisi valittu toisin? Olisi kumarrettu itään kuten moni viisas vieläkin neuvoo? Niin liehuisi patruunanmäen lipputangossa trikolori nurinniskoin!

Paremmat ajat ovat tulossa mutta olisi tässä huonomminkin voinut käydä. Tämän "keskustan virallinen ääni" hyvin tietää.

Palloilusta puheenollen. Pupella pyyhkii hyvin. Lähdetään katsomaan joku peli ihan paikan päältä. Aina se ruudun tuijottamisen voittaa ja samalla voidaan opetella kannustamaan tulevia omia.

Voin maksaa lipunkin...

YmärRe: Paremmat ajat tulossa17.6.2014 21.28
Jep ja jossitteluun sitä... entäs jos Juankosken mahtihallitus olisi antanut 10 miljoonan euron takauksen, tai jos olisi antanut 50 miljoonan euron takauksen, entäs miten sitten olisi käynyt.
Jep olisi voinut käydä huonomminkin ja patruunanmäen lippusalossa olisi vaikka nyt Burkinafason, ylä-Voltan tai Nauru-saarten lippu, joka muuten olisi parhaiten sopinut patruunanmäen kartanon, ja tehdasmuseon, jotka nyt ovat maltan lipun alla, .
Niin ja entäs, jos ei olisi tehty mittään, niin ei olisi velkojakaan, ei takausmaksuja ja ei vaaaaltaaavia verotulojen lisäyksiä ja satoja uusia työpaikkoja, joita tuli Ukrainan lipun myötä hallituksen kaukokatseisen ja taloustietämyksen seurana.

Mutta onneksi meillä oli kaukoviisaat, maailmaa nähneet, talousoppineet finanssinerot johtamassa Juankoskea nousuun. Kiitos teille...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: