Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen äänimitä pienempi m.. sen suurempi ...26.6.2014 14.11
Pienillä miehillä on suuria ongelmia. Tein tämän havainnon yrittäessäni huipulle moukarinheittäjänä. Pyörähdyksissä leka paukkui jatkuvasti maahan enkä saanut heittoa lähtemään riittävän korkealle. Olisin tarvinnut lyhytvartisen moukarin, mutta eihän sellaista saa lentämään pitkälle.
Ehkä juuri tämän pienen kasvuni vuoksi hakeuduinkin politiikkaan. Huomasin monista voimakkaista poliitikoista, että he olivat pienikasvuisia ja heillä oli tarmoa enemmän kuin muilla. Eduskunnasta voi löytää tällaisia pekkarisia ja zysckovitsijä, jotka vahvistavat teoriani. Siis mitä pienempi mies sen suurempi salkku eli ego tai toimintatarmo.
Pieni mies ottaa monesti turhan suuren vaimon ja ajaa tarpeettoman suurella autolla. Pienten miesten toimintatarmo vie usein sivuraiteille ja aiheuttaa edustamalleen yhteisölle haittaa. Yleensä nämä pienet miehet onnistuvat kääntämään vastoinkäymiset voitokseen ja säilyttävät suuren salkkunsa tarpeettoman kauan.
Ei ole kohteliasta etsiä isosalkkuisia miehiä omasta kunnasta, mutta naapurista tällaisia voi löytää. Esimerkiksi Kaavilla saattaa olla tällaisia. He voivat näyttää kunnon keskustalaisilta, mutta eivät oikeasti ole. Miten muuten olisi mahdollista, että Juankosken keskustalaiset olisivat niin kaukana Kaavin keskustalaisista.
Pienten miesten osallistuminen politiikkaan on sallittua, mutta sillä voi olla vakavia seurauksia. He voivat toiminnallaan tappaa kokonaisia seutukuntia kuten on täällä Koillis-Savossa tapahtunut.

PVRe: mitä pienempi m.. sen suurempi ...26.6.2014 15.26
Moro,
ja kiitos pienikokoisen, mutta niin suuri kynäisen virtuoosin aloituskirjoituksesta.
Olen itse aina ollut salkuton, holtiton, isoautoinen ja luultavimmin monen mielestä isoöykkärimäinen. Mutta uskon, että olen aina ollut pienen immeisen asialla.
Olin myös tarmokkaana ajamassa yhteistyötä Kaavin kanssa, mutta sopimusehdot eivät täyttäneeet Kaavin odotuksia ja siksi he tekivät sopimuksen Tuusniemen kanssa.
Tämä seikka tarkoittaa sitä, että menetämme monia erittäin hyviä opettajia Kaavin ja tuusniemen yhteiselle koululle, jota varmasti vielä kehittävät Koillis-Savon parhaammaksi. Myös Tuusniemen lukio saa näillä eväillä jatkaa yhteistoiminnassa Kuopion lukioiden kanssa ja kehittää etäopiskelua ja uusia ulottuvuuksia opetusjärjestelmässä.
Sopimus olisi ollut meille mitä tärkein ja nyt se on liian myöhäistä. Ja en voi muuta, kuin syyttää omaa itsekyyttämme ja sopimusneuvottelukyvyttömyyttä.
Sopimus on aina kahden kauppa ja se toimii vain, jos ehdot ovat molempia osapuolia tyydyttävät ja samalla ilman "toispuolisia" ehtoja.
Herää kuitenkin kysymys: onko Juankosken neuvottelijoissa ja neuvottelutavassa jotain vikaa, sillä kaikki sopimukset Koillis-Savossa ovat menneet ohitse. Jossain se vika on, sillä ei aina voida syyttää muita. Ainoastaan neuvottelut pakkoliitosta ovat menneet hyvin, sillä menetämme kaikki palvelut, lähidemokratian ja itsenäisyyden ja vielä hyvässä sovussa.
Minä en omista salkkua, vaan vain ison auton ja pohjalaisittain talon ja hevosia. Siksi olisin hyväksynyt Kaavin kanssa heidän ehdottamat sopimusehdot. Ja olisin hylännyt Kuopion kanssa tehdyn sopimuksen, jossa menetämme kaikki. Onkohan minulla liian iso auto. Moukarinheittäjänä olen noviisin tasolla, mutta kiekko lentää edelleen.

yksittäinen havaintoRe: mitä pienempi m.. sen suurempi ...26.6.2014 17.05
Ei se salkku ole yhtään suurempi pienellä miehellä. Se vain näyttää suuremmalta lyhemmässä ja ohemmassa varressa...

päättelijäRe: mitä pienempi m.. sen suurempi ...26.6.2014 19.00
Juankosken keskustan virallinen ääni on oikeassa moukarihäkissä tekemiensä havaintojen perusteella.

Koolla on väliä sekä politiikassa että muussa.

Maailman suurten johtajien ja harhaanjohtajien pituuksista alla vielä epätäydellinen tilasto:
- Iranin presidentti ja maailman maineeseen noussut äykkäri Ahmadinejad on aivan omassa luokassaan, vain 157 cm:n napero

Muut:
Angela Merkel 165 cm
Vladimir Putin 170 cm
Francesco Franco 163 cm
Vladimir Lenin 165 cm
Josef Stalin 165 cm
Adolf Hitler 173 cm
Benito Mussolini 167 cm
Napoleon 168 cm

Tuohon porukkaan verrattuna Suomen Sauli Niinistö vaikuttaa vielä pitkältä, 177 cm, mutta on selvästi lyhempi kuin Obama, 185 cm.

Amerikassa ei valita poliittisiin tehtäviin mielellään pieniä miehiä ja siksi Obama tuli valituksi presidentiksi, koska kilpailija John McCain oli vain 170 cm:n mittainen.

Olisi kyllä hyvä tarkistaa Juankosken poliittisten päättäjien pituudet, kun kaupungin hallinto- ja talousasiat on hoidettu nykyiseen katastrofaaliseen malliin, jossa kylässä ei näytä jäävän Kuopioon liityttäessä kiveä kiven päälle. Ei ole sattumaa, että kaikissa yhteistyöneuvotteluissa jää Juankoskella vain luu käteen.

On kepulaisissa myös todella pitkiä miehiä. Matti Vanhanen, jopa Euroopan seksikkäimmäksi pääministeriksi mainittu, on peräti 198 cm pitkä. Siirryttyään politiikasta Perheyritysten Liiton toimitusjohtajaksi Mattikin on selvästi rentoutunut ja puhuu talouspolitiikastakin nykyään suurimmaksi osaksi asiaa ja ihan selkokielellä. Ei oikein enää tunnista kepulaiseksi.

Matti Vanhasen isä, emeritus prof. Tatu Vanhanen, voitaisiin kutsua Juankoskella tutkimaan hölmöä päätöksentekoa. Prof. Vanhasella on tällaisista tutkimuksista hyvää näyttöä. Taannoin hän todisti häkellyttävällä tavalla mutta yksinkertaisesti regressioanalyysin avulla, että neekerien älykkyysosamäärä näyttää säännönmukaisesti jäävän valkoihoisten älykkyysosamäärää alemmalle tasolle. Ero taisi olla jopa 70%:n luokkaa,

Regressioanalyysin avulla voidaan varmasti selvittää myös pituuden ja älykkyysosamäärän välinen yhteys. Jos lyhyt poliittinen päättäjä vielä sattuu olemaan laiha, niin varmasti tästäkin löytyy selvä korrelaatio toimeliaisuuteen. Tunnetustihan alhainen älykkyysosamäärä ja ahkeruus on tuhoisa yhdistelmä.

tarkennustaRe: mitä pienempi m.. sen suurempi ...27.6.2014 13.51
Ei kai Aatu ollut kuin 165 cm. Lienee mitattu koppalakki päässä ja korkokengät jalassa?

piinaviikkoRe: mitä pienempi m.. sen suurempi ...27.6.2014 16.23
Kyllä olen samaa mieltä Keskustan virallisen äänen kanssa, pienten politikkojen ansioista. Olen hiukan ihaillut esim. Mauri Pekkarista, pientä miestä, jolla on niin suuri sielu, että kehtaa vetää reilusti kotiin päin. Katsokaa vaikka Jyväskylään vieviä maanteitä. Niimpä, aika hyvässä kunnossa.
Sellaista mauria olisimme tarvinneet tännekin. Olisihan se, joku keskustalainen maanomistaja, voinut tarjota Maurille metsästysmajatonttia kirkasvetisen järven rannalta. Niin olisi maanteiden kunto kohentunut tännekin perähikiälle. Mauri ei ajele kuoppaisilla teillä.
Vaan ei kukaan hoksannut.
Veikko Vennamo oli pieni mies. Mutta muistiin on jäänyt. Aikoinaan Veikon puheita mustavalkoisesta bostonista katselin ja ihailin sitä tunteen paloa. Monta miestä Veikkoa tarvittiin kantamaan ulos sen puheen päätyttyä.
Benin en muista suuria urotekoje tehneen, mukavaltahan se näyttää. Harmittoman oloinen mies, saa hyvää palkaa olemalla söpö.
Nyt maata johtaa pitkä Stubb, twiittaa ja kuntoilee. Iltapäivälehdet kirjoittavat hurmiossa, kuin meille suomalaisille olisi viimein saatu kuningas. Juankosken peräkylillä ei paljon kiinnosta, paljonko stubbi jaksoi polkea ja mitä, vaan tekikö jotain valtakunnan asioiden hyväksi.
Stubbin pituudesta johtuen poliittiset saavutukset jääneen pieniksi, mutta täyttäähän se hyvin palstatilaa.

poliittinen tarkkailijaRe: mitä pienempi m.. sen suurempi ...27.6.2014 20.47
Siltarumpu Mauri on kyllä erittäin ahkera työmyyrä ja ansiot syrjäteiden kunnossapidosta ainakin Maurin kotiseudulla ovat erinomaiset. Maurin poliittiset näytöt ovat myös muuten kiistattomat.

Maurin teollisuuspoliittiset ja kansantaloudelliset näytöt ovat sen sijaan jääneet vähemmälle. Lähinnä tulee mieleen metsäteollisuuden lähes totaalinen alasajo syksyn 2008 globaalin talouskriisin jälkeen. Maurin usko katosi lähes tyystin Suomen perinteiseen teollisuuden selkärankaan.

Kontalleen menneen metsäteollisuuden sijasta ahkera Mauri oli havainnut pitkinä iltoinaan valtioneuvoston linnassa, kun yksinäiset valot vielä paloivat muutoin pimeässä rakennuksessa Maurin huoneessa, että Suomen tulevaisuus onkin syytä rakentaa kaivosteollisuuden ja pelien varaan.

Maurilla ei kellot tuntunut soivan, vaikka Outokumpu ja Rautaruukki olivat kilvan sulkeneet kannattamattomia ja pian ehtyviä kaivoksiaan sekä myyneet niitä ulkomaisille isommille kaivosfirmoille, joiden rahkeet ovat aivan toiset kuin pikkuisessa Suomessa tai Kainuun kepulaisilla omistajilla.

Talvivaaran surullisen tarinan tuntevat nyt jo kaikki ja Pekka Pelottoman hasardihankehan ei olisi koskaan edennyt ilman kepun voimakasta tukea.

Kyllä ahkera Mauri on jo Juankoskellakin puuhastellut. 3.12.2012 MOT ohjelmassa Vision Huntersin toimitusjohtajakin totesi, että TEM:n taholta oli pyydetty Vision Huntersin "asiantuntijoita" apuun, jotta konkkaan ajautuneelle Römssylle löytyisi jatko. VH valmistelikin "uskottavan toimintasuunnitelman" hankkeen rahoittajille.

Kyllähän Römssylle jatko löytyi, kun "valtakunnan virallinen saattohoitaja" oli astunut remmiin ja Römssyn konkurssipesä myytiin pilkkahinnalla Premium Board Finland Oy:lle.

Premium Boardin rahoituksen virallinen saattohoitaja järjesti ukrainalaiselle tuntemattomalle yrittäjälle saman kuvion kautta, jota virallinen saattohoitaja myös TEM:n kutsusta käytti Valkeakoskella Avilon Oy:n kohdalla.

Valitettavasti VH:n rahoituskuvio ei Avilonin tapauksessa toiminut ja yrityssaneerauksen jälkeen Avilon Oy ajautuikin konkurssiin ja valtiolle jäi hoidettavaksi ainakin 6.1 milj. euron maisemointilasku. Avilonin konkurssi johtui siitä, että suunniteltua tuotetta ei saatukaan kaupallistettua.

Juankoskella samanlainen rahoituskuvio Premium Boardin kohdalla on nyt edennyt yrityssaneerausvaiheeseen ja sen jälkeen voimmekin jäädä odottelemaan Avilonin tapaan konkurssivaihetta. Minkäänlaista näyttöä ei ole siitä, että Tectan varaan rakennettu köyhä koutteriviritys alkaisi leipoa leipää Juankosken kidutetuille veronmaksajille.

Talvivaara Oy:n kohdalla odotellaan nyt myös konkurssivaihetta, eikä Kainuun maisemointilasku ole vielä kenenkään tiedossa, mutta ympäristövahingon suuruudesta kertoo jotain, kun todetaan, että kysymyksessä taitaa olla suurin yksittäinen ympäristökatastroofi Euroopassa miesmuistiin.

Politiikassa voi ahkeruudella päästä pitkälle, mutta teollisuudessa tarvitaan muitakin taitoja kuin vain ahkeruutta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: