Keskustelu

valetarkastajaKuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 11.34
Teollisuuslaitoksissa, jotka ovat jonkin kokoisia, on oltava tehtäväalueittain turvallisuusvastaavat. Sähkövastaava, kaasuvastaava, säteilyvastaava, ja vakuutukset on oltava kunnossa.
Tiettävästi Premium Boardilla ei ole vakuutuksia, ja vaativilla teknisillä alueilla vastaavana on Krister Björkqvist. Muistamme vielä sattuneet tapaturmat siltä n. vuoden tuotantoajalta.
Onko syytä antaa tehtaalle toimintalupaa edes koeajoihin näillä turvallisuusedellytyksillä? Milloin Stora Enson tehtaan turvallisuudesta on vastannut joku merkonomi, jolla ei ole mitään teknistä koulutusta tai kokemusta?
Entä, jos taas sattuu joku pienempi tai suurempi tapaturma?
Kangasperkoko vastaa nyt tehtaan rahoituskonsultin pätevyydellä?
Kohta tulee oikea tarkastaja...

lain mukaanRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 13.07
Lakien mukaan toimitaan ja sovellukset ukrainalaisittain.

Vastuuhenkilöt löytyy varmasti viimeistään lakituvassa, joten älkää kirjoittako asiattomuuksia.

PVRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 16.24
Moro,
ai kun nyt pitää heti kommentoida. Kansainvälisen oikeuden mukaan Suomessa pääkonttoriaan pitävä ja Suomen lakeja noudattava tehdas toimii Suomen lakien mukaan. Tarkoittaa eritoten turvallisuusseikkoja.
Kannattaa pitää Suomen laki mielessä, vaikka johtajana ja omistajana Ukranan kansalainen. Ja siinä on aloituksen kirjoittaja oikeassa, että jos löytyy selviä turvallisuusriskejä, asia kuuluu jokaiselle Suomen asukkaalle, ei vain tehtaan johdolle ja salailulle.
Mutta toivon, että pian päästäisiin näkemään päällystettyä Tectaa, ja kuulemaan uutisia onnistuneista ja turvallisista ajoista.

Aina saa kysyäRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 17.02
Jos aloitettaisiin vakuutuksista. Aivan järjestyksen vuoksi on mainittava, että vakuuttamattomaan tehtaaseen ja tuotantoon ei pitäisi mennä yhdenkään työntekijän.
Miten on Parviainen? Sinäkö vastaat?

uteliasRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 17.14
Mitä mieltä Veijo olisi, jos Metso toimisi ilman vakuutuksia eikä maksaisi laskujaan eikä palkkoja tai niiden sivukuluja? Menisikö sitten Metsollakin hyvin?
Mikä mies se on sellainen, joka muuttaa mielipiteensä käveltyään sillan yli?

greenpeaceRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 18.35
Valetarkastaja on ottanut esille tärkeän asian.

Onko varaton Premium Board Finland Oy huolehtinut siitä, että lähes kaksi vuotta seisseellä tehtaalla on kaikki toiminnan uudelleen aloittamisen edellyttämät luvat kunnossa?

Asia koskee paitsi työtekijöiden turvallisuutta tehtaalla ja tietenkin myös tehtaan ympäristöä.

Jo Premium Board Finland Oy:n käynnistettäessä ensi kertaa kesällä 2011 tehtaalla havaittiin puutteita, joista ELY-keskus oli tehnyt huomautuksia.

Tiettävästi tehtaalla saattui myös vakava henkilövahinko, kun vaarallista kemikaalia käsiteltiin varomattomasti tai puutteellisen ohjeistuksen ja valvonnan vuoksi.

Mikäli Premium Board nyt aikoo käynnistää vaikka ilmoituksensa mukaisesti vain tehtaan päällystyskoneen, on asianmukaiset luvat silti oltava kunnossa.

Yleisesti on tiedossa, että Suomessa on nykyään tiukat säännökset, jotka koskevat mm. propaanisäiliöitä, höyrystimiä, käyttölaitteita ja putkistoja.

Päällystysyksikössä joudutaan käyttämään myös erilaisia vaarallisiakin kemikaaleja ja tietenkin vettä eri muodoissa. Kysymykseen tulee myös monenlaisten paineenalaisten astioiden käyttö. Näitäkään vermeitä ei saa ottaa käytöön ilman asianomaisia tarkastuksia, lupia ja vakuutuksia. Laitteiden seisottua yli vuoden tarvitaan muutosilmoitukset niihin liittyvine tarkastuksineen.

Premium Board Finland Oy:n toiminnan kautta aiheutui jo kesällä 2012 merkittävä ympäristövahinko, kun tehtaan jaksottaisen toiminnan kautta Koillis-Savon Ympäristö Oy:n omistama jätevedenpuhdistuslaitoksen bakteerikanta kuoli ja laitos tukkeentui. Kysymyksessä oli selvä tehtaan ajovirhe, jota edesauttoi kokematon käyttöhenkilöstö.

Vahingon seurauksena Akonveden rannat menivät myös juonti- ja uimakelvottomiksi. Akonveden rantakiinteistöjen arvon todettiin myös laskeneen.

Kenen on vastuu?

Tiettävästi Koillis-Savon Ympäristö Oy:n hallituksessa istui vahingon tapahtuessa kaupunginjohtaja Pete Kangasperko ja Rane Kettunen. Yllä mainitun ympäristövahingon laajuus ei ole voinut jäädä kyseisten herrojen huomaamatta, kun jätevesilaitoksen ympäristössäkin todettiin myös runsaat hajuhaitat.

Tunnettu tosiasia on, että Ympäristöhuollolle aiheutui Premium Boardin töppäilyistä merkittävät kustannukset, joita ei taatusti ole asianmukaisesti edes velottu Premium Boardilta (kts. alla). Akonveden rantatonttien arvonmenetyksiä ei kukaan vielä ole edes arvioinut.

Alla Premium Board Finland Oy:n protestoituja laskuja vuoden 2013 lopulta:

1.11.2013 105 458 euroa; Velkojana: Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy
1.11.2013 55 991 euroa; Velkojana: VR-Yhtymä Oy
4.11.2013 19 000 euroa; Velkojana: Optimum Insurance Consultants Oy
28.10.2013 1 204 euroa; Velkojana: Suomen Perintätoimisto Oy
17.10.2013 3 933 euroa; Velkojana: Dnv Certification Oy Ab
17.10.2013 82 112 euroa; Velkojana: Kemira Oyj
17.10.2013 14 156 euroa; Velkojana: Kullaplast Ab
14.10.2013 669 euroa; Velkojana: Duetto Group Oy
10.9.2013 2 013 euroa; Velkojana: Suomen Perintätoimisto Oy
19.8.2013 1 550 euroa; Velkojana: Oy Teboil Ab

Ym. ympäristövahingon sattuessa kaupunginjohtaja Kangasperko on istunut Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy:n hallituksessa, kuten myös Rauno Kettunen, jopa puheenjohtajana. Ja tietenkin samaiset herrat ovat toimineet muutoinkin kaikin keinoin PBF:n hyväksi unohtaen täysin Juankosken veronmaksajien ja Akonveden rantatonttien omistajien intressit.

Alla pientä vinkkiä, miten ympäristövahinkoihin on ruvettu viime aikoina Suomessakin suhtautumaan. Ympäristöhuollon hallitusherrat eivät ole vastuustaan vapaat, kuten alta voidaan havaita.

"Hovioikeus: Piittaamaton ympäristön turmeleminen oli suunnitelmallista

Ympäristön turmeleminen toi Lokapoikien rikosjutun kahdelle päätekijälle neljä vuotta vankeutta ja yli miljoonan euron laskun. Lokapojat kippasi asumisjätevesiä luontoon pääkaupunkiseudulla vuosina 1999-2008.

Helsingin hovioikeus piti ennallaan Vantaan käräjäoikeuden tuomiot törkeistä petoksista ja törkeästä ympäristön turmelemisesta.

Lisäksi päätekijät ja hallituksen jäsenet Pentti Johannes Tiikkaja ja Tarmo Tapani Kunnasranta sekä Lokapojat-yhtiö määrättiin maksamaan valtiolle rikoshyötynä noin miljoona euroa. Eri osapuolille kaksikko joutuu maksamaan lähes 270 000 euroa vahingonkorvauksia.

Syyttäjät vaativat päätekijäkaksikolle vähintään viiden vuoden tuomioita. Syyttäjät olisivat maksattaneet myös hallituskaksikolle ja Lokapojille yhteisvastuullisesti noin neljä miljoonaa euroa rikoshyötynä.

Hovioikeus hylkäsi yhden syytteen, joka koski törkeää petosta. Hovioikeus piti myös käräjäoikeuden kaksikolle määräämän liiketoimintakiellon ennallaan viidessä vuodessa."

yläkoulun tytötRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?1.7.2014 21.18
Mainitkaa yksikin vakuutusyhtiö, joka myöntäisi Premium Board Finland Oy:lle mitään vakuutuksia edes käteismaksua vastaan.
Kerro, Kangasperko, miten tämä solmu aukaistaan. Mikä yhtiö antaa PBF:lle vakuutuksia?
Eikö ole aika panna Keskusrikospoliisi asialle, vaikka "puuhamiehet" siinä kastelevat jalkansa? Kuolleen yhtiönkin elvyttäminen ruumiin lahoamisvaiheessa ei ole eettisesti hyväksyttävää edes Juankoskella. Sen näytteleminenkin on irvokasta ja epärehellistä.

if on jos Re: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?2.7.2014 11.20
Vakuutukset on ukrainan ihvissä, se vajavarainen vakuuttaja.

valetarkastajaRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?2.7.2014 22.07
Ei se riitä, että "vakuutukset" on myöntänyt joku vakuutusyhtiö-niminen firma. Sen pitää olla sellainen vahvataseinen yhtiö, jolta ulosottomies voi hakea tarvittaessa korvaukset.
Vastaavatko Björkqvist ja Parviainen henkilökohtaisesti ja koko omaisuudellaan? Onko Kangasperko takuumiehenä?
Onneksi kaikki salataan, ja mistään ei keskustella. Tyypillistä juankoskelaista.
Työntekijöiden turvallisuudella saa ilmeisesti leikkiä ja pelata. Veijon ja Heimon jämerä toiminta pelastanee kuitenkin kaiken???
On tämä merkillinen paikkakunta.

eskimoRe: Kuka vastaa tehtaalla turvallisuudesta?3.7.2014 0.26
jos ei mittää tie, ei tuu kyllä suurta vahinkookaa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: