Keskustelu

JJKarttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset7.7.2014 22.03
Sivistystoimen kokousesityslistassa seuraavaa:
-"



10.07.2014




53

Alakoulujen rehtorijärjestelyt 2014 elokuun alusta lukien



Sivltk


Valmistelija/lisätiedot:

Hallintojohtaja Kaisu Matinniemi, puh. 040-5409813, kaisu.matinniemi(at)juankoski.fi

Esittelijänä pykälässä toimii hallintojohtaja Kaisu Matinniemi, joka sijaistaa kaupunginkamreeria tämän vuosiloman aikana.



Sivistystoimen osastopäällikkö/Juantehtaan koulun rehtori on hakenut virkavapautta 1.8.2014-31.7.2015. Kaupunginhallitus päättää osastopäälliköiden virkavapaudesta ja päätös asiasta on todennäköisesti tiedossa kokouksessa.



Mikäli tehtävät tulevat avoimiksi, on perusteltua pyrkiä täyttämään ne sisäisesti ennakoiden tulevaa kuntaliitosta ja sen vaikutusta henkilöstöjärjestelyihin. Kyseinen tehtävä on ollut nykyisellään yhdistelmätehtävä, joka on osoittautunut työmäärältään melko haasteelliseksi. Mikäli myös päivähoito siirretään sivistystoimeen vuoden 2015 alusta, kasvaa työtehtävien määrä entisestään, jolloin tehtävien erityttäminen tulisi tehdä joka tapauksessa. Siksi kyseiset tehtävät on perusteltua erottaa toisistaan.



Juantehtaan rehtorin virkaan voidaan siirtää vakituisessa virassa oleva alakoulun koulunjohtaja (rehtori). Jos rehtorin tehtäviin jatkossa yhdistetään muidenkin alakoulujen rehtorin tehtäviä, voidaan rehtorin opetusvelvollisuutta käyttää opetukseen ko. koulujen osalta. Tämä mahdollistaisi jakotunteja erityisesti alkuopetuksessa, johon on myös tarvetta. Rehtorilla tulisi silloin olla alkuopetuksen tuntemusta.



Juantehtaan rehtorin tehtävät voidaan täyttää sisäisesti siirtämällä Muuruveden koulun rehtori Riikka Karttunen Juantehtaan koulun rehtorin virkaan 1.8.2014 alkaen. Tarvittaessa tehtävään voidaan liittää muidenkin alakoulujen rehtorin tehtäviä tai muita koulutoimen valmistelutehtäviä. Palkkahinnoittelu tapahtuu OVTES:n mukaan kohdan 4 03 01 10 1 mukaisesti, mikä on tasoltaan pienempi kuin nykyisen rehtorinviranhaltijan ja lähellä koulunjohtajan kokonaispalkkaustasoa. Opetusvelvollisuus on myös suurempi kuin nykyjärjestelyssä, mikä tuo opetukseen lisätunteja käytettäväksi.



Riikka Karttusta on kuultu asiassa ja hän antaa suostumuksensa siirtoon (liite 29).



Tällä järjestelyllä tehtävään voidaan yhdistää Muuruveden koulun rehtorin tehtävät lukuvuoden 2014 alusta. Säyneisen koulun osalta on jo täytettynä määräaikainen luokanopettajan virka lukuvuodelle 2014-2015, johon voidaan liittää koulunjohtajan tehtävät määräaikaisesti.





Ehdotus

Sivistyslautakunta päättää asian esityksen mukaisesti.



Päätös on ehdollinen, mikäli kokoushetkellä ei ole vielä lopullista varmistusta virkavapauden myöntämisestä tai tehtävien auki tulemisesta."



Kun Karttunen lähtee, niin tilalle hänen vaimonsa. Näinhän se on aina mennyt Juankoskella, kun toimit johtavien puolueiden mukaisesti.

yläkoulun tytötRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset7.7.2014 22.54
Hyvä kepumafia! Näin vältetään kustannusten karsinta ja organisaation kehittäminen. Kuopio on varmasti ikikiitollinen.
Nyt olisi mahdollisuus tarkastella sivistystoimen organisaatiota ja ottaa huomioon mahdollinen kaavilaisten ja muidenkin oppilaiden väheneminen.
Kustannuksia on saatava alaspäin. Kaisun selitykset eivät riitä päätöksenteon pohjaksi.
Sitä paitsi Jaana Kujala olisi omaa luokkaansa koulutoimen johtajana. Eikö osaamisella ole Juankoskella mitään merkitystä? Onko kepun jäsenkirja ainoa tärkeä paperi... esimerkkinä oppilaille?

PVRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset7.7.2014 23.34
Moro,
kevennyksenä: säästetään nimessä ja johtaja Karttusen toimen nimessä.

Aina tietysti herää ajatus, että nyt taas kasvatetaan johtajien määrää, koska Herra Karttunen on myös virassa, vaikkakin virkavapaalla. Näin tehtiin teknisessä toimessa, kun johtajana oli ainoana Kauppinen ja lopulta meillä on nyt ainakin 4 teknisen toimen johtajanvirkaa. Poistuuko sosiaalitoimesta joku johtajavirka, kun päivähoito siirtyy pois sosiaalitoimelta.

maalaistsykookiRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset7.7.2014 23.53
Minä en ole koskaan kuullut sellaisesta, että koulutoimen tai rehtorin virka olisi perinnöllinen tai perustuisi avio-oikeuteen.

Voiko tällainen säännös olla meillä vielä Juankosken johtosäännössä? Tässä täytyy nyt olla varmasti joku väärinkäsitys.

Kyllä tätä asiaa täytyy nyt ihan kysyä kuntaliiton lakimiehiltäkin.

Toisaalta meillä on kyllä kaupungissa syvällisesti lakia opiskellut Moro Pekka, jolla on varmasti pätevyys lausua tästä omituisesta ja ilmeisesti ikiaikaiseen avio-oiketeen tai nautintaan viittaavasta kunnallisesta johtosäännön pykälästä.

Tuskin tällainen pykälä kuitenkaan voi enää meilläkään olla voimassa. Eihän Juankosken kaupunki sentään mikään sisäsiittola ole?

Vuoden mittainen virkavapaus vaikuttaa kyllä pitkältä, kun on kysymyksessä niinkin keskeinen peruspalveluja hoitava henkilö, kun koulutoimen johtaja väistämättä on.

Olisi myös hyvä tietää, mikä mahtaa olla noin pitkän virkavapauden perustelu ja syy. Asian esittelijä hallintojohtaja Kaisu Matinniemi näyttää viittaavan virkaesityksessään koulutoimenjohtajan tehtävän haasteelliseen luonteeseen.

Tästä voidaan vetää sellainenkin johtopäätös, että koulutoimen nykyinen johtaja on uupunut työssään ja kaipaa lepoa.

Yleisestihän on tiedossa, että Juankoskella koulutoimen asiat ovat olleet jo pitkään hunningolla, kun mm. Säyneisten kyläkoulun oppilaita ja heidän vanhempiaan on palloteltu lähes samalla tavalla, kun koulutoimen asioita hoidetaan Nigerian ja Malin kyläkouluissa.

Voi myös olla niin, että koulutoimen johtaja on myös uupunut senkin vuoksi, että koulutuskilpailussa hävittiin vastikään yllättävästi Kaavin perinteinen arvokas koulutussopimus Tuusniemelle.

Koulutoimen johtaja saattoi masentua tämänkin tärkeän asian johdosta, koska oppilaskohtaiset kustannukset Juankoskella tästäkin onnettomasta syystä johtuen nyt vain kasvavat entisestään ja pienempiä kouluja uhkaa lakkauttaminen myös Juankosken Neron ajaman onnettoman kuntaliitoshankkeenkin vuoksi.

Tällaiseen masennukseen ihminen voi joutua kun tiesi, että Juankosken oppilaskohtaisissa kokonaiskustannuksissa Kaavin kanssa keskusteltaessa oli paljon ilmaa, joka taas johtui siitä, että mm. kalliin Keskustankeittiön kustannuksia piti vyöryttää ilmeisesti melkein miljoonan euron edestä oppilaskohtaisiin kustannuksiiin erilaisina palvelumaksuina ja korkeina ns. sisäisinä vuokrina.

Kyllä kuka tahansa rehellinen ihminen masentuu ja upuu, jos joutuu tällaistakin taakkaa mukanaan kantamaan.

Onkohan Juankosken Nero tai muut virkamiehet mahdollisesti painostaneet koulutoimen johtajaa tällaiseen epäeettiseen toimintaan?

Keväällähän koulutoimen johtaja oli hyvin turhautunut, kun häneltä kyseltiin Säyneisten kouluun liittyvistä epäselvyyksistä. Koulutoimen johtajaa jopa luonnehdittiin arrogantiksi, kun ei suostunut puhumaan asiasta. Turhautuminen voi johtua siitäkin, että ihminen ei jostakin syystä pystynyt kertomaan kaikkia asiaan liittyviä yksityiskohtia tai salassa tehtyjä päätöksiä. Kyllä siinäkin paineet kasvaa.

AKT:ssahan Hilkka Ahdekin joutui työpaikallaan monenlaisen kiusauksen kohteeksi ja meni työkyvyttömöksi pitkäksi aikaa ja valtion hallinnossakin jouduttiin äskettäin maksamaan isoja korvauksia, kun virkamiehet olivat aloittaneet toisen virkamiehen kiusaamisen.

Koulutoimenjohtajan virkavapaus ja siihen liittyvät järjestelyt näyttävätkin vaativan lisäselvityksiä.

UntamoRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 11.01
Funtsikaa tällä tavalla: on jo kuultu uutisia Muuruveden koulun lakkauttamisesta. Nyt Karttusen siirryttyä virkavapaalle säilyttäen virkansa, siirtyy hänen vaimonsa, Muuruveden ala-asteen johtaja, nyt hänen tilalleen Juantehtaan koulun rehtoriksi. Kun Karttunen tulee virkavapaalta takaisin, palkataan hänet taas sivistystoimen johtajaksi ja nyt on turvattu perheen uudet johtajavirat Kuopioliitoksessa. Ja näin Juankoski kasvatti taas johtajien virkoja, vaikka niitä piti lakkauttaa selvityksen mukaan. . Juankoski on esimerkki perhesiteistä virkanimityksissä.

JuankoskelaistaRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 17.55
Muuan Juankoskelta oleva rehtori Jari Karttunen on valittu Kuopion Puijonsarven ala-asteen koulun rehtorin virkaan.
Miksi hän hakee Juankoskelta virkavapaata, vaikka valmis virka on Kuopiossa.
Onko tässä Karttusen vaimolle haettu rehtorin virkaa ilman julkista virkahakuprosessia. Näin sitä vedetään kotiinpäin.
Mutta miksi virkavapaa pitäisi hyväksyä. Mitkä ovat laissa vaaditut perusteet.

...koeajallaRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 19.20
Virkavapaa selittynee...

maalaistsykolookiRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 20.40
Ennen masentunut pessimisti mietti hiljaa itsekseen: "jukoliste, nyt on saavutettu päätepiste".

Saatuansa spriitä, virkistyi hän kohta siitä.

Ei tainnut rehtori Jari Karttunen ollakaan oikeasti masentunut tai uupunut. Oli vain muina miehinä lähtenyt "liikematkalle" ja haastatteluun Kuopion Puijonsarven ala-asteen rehtorin virasta ja ilmeisesti oli myös jo ottanut hakemansa viran vastaan.

On selvää, että eihän tällaista virkavapautta voi mitenkään pitää hyväksyttävänä perusteluna kunnallisissa palvelutehtavissäkään ja että vielä vaimo avio-oikeuden ja kepun jäsenkirjan avulla perisi Juankosken "haasteelliseksi" mainitun koulutoimen johtajan viran ilman normaalia viranhakumenettelyä.

Kepuilla näyttää olevan vielä laajasti tyylinä, että virkailijoilla on aina varastossa joitakin pakastevirkoja, jotka tarpeen tullen otetaan käyttöön, jos yksi palli sattuu syystä tai toisesta häviämään alta.

Mahdollisen kuntaliitoksen toteuduttua Jari Karttusella ja hänen vaimollaan onkin sitten turvattuna ainakin kolme viiden vuoden suojatyövirkaa, ellei vaimo sitten vielä innostu hakemaan vastaavalla tavalla vielä jotain rehtorin pakastevirkaa vaikka Kuopion Koilliselta koulutusalueelta.

Kuopion Puijonsarven ala-aste on osa Kuopion Koillisen koulutusalueen Puijonsarven yhtenäiskoulua, jossa oppilaiden kokonaisvahvuus oli vuonna 2011 427 oppilasta.

Vuonna 2011 valmistuneen koulurakennuksen nykyinen oppilasvahvuus lienee nykyään pienempi ainakin vuonna 2011 laaditun koulustrategiaselvityksen mukaan. Joka tapauksessa vain osa Puijonsarven koulun oppilasvahvuudesta on ala-asteella.

Tältä pohjalta arvioiden Puijonsarven ala-asteen rehtorin virka vaikuttaa Juankosken koulutoimen virkaa vaatimattomammalta, koska Juankosken koulutoimen piirissä oli vuonna 2013 vielä 635.5 oppilasta Johtaja Karttusen laatiman Juankosken koulujen kustannusten yhteenvetotaulukon mukaan.

Mikä seikka on siis saanut Johtaja Karttusen hakeutumaan selvästi nykyistä pienemmän ja vaatimattomamman viran hoitajaksi?

Onko asiassa jo laadittu joku salainen Kuopion tulevaa koulutointa koskeva sopimus, vaikka Juankosken ja Kuopion mahdollinen kuntaliitos toteutuu vasta vuonna 2017?

Hallintojohtaja Kaisu Matiniemen ehdotusta Koulutoimen johtajan ja rehtorin täyttämiseksi ei pidä hyväksyä, ellei virasta järjestetä normaalia hakumenettelyä.

Hakumenettelyn perusteella haasteelliseksi todettuun tehtavään onkin syytä valita pätevin henkilö, ei kuitenkaan jostain syystä automaattisesti virkavapautta anoneen virkamiehen vaimoa, elleivät näytöt riitä normaalissa hakumenettelyssä. Vaimon suostumus virkaan ei ole mikään osoitus hänen pätevyydestään kyseiseen "haasteelliseksi" todettuun virkaan.

Kepun Juha Sipiläkin on jo moneen kertaan toitottanut, että nykyään kepussa virkailijat valitaan pätevyyden, ei puolueen jäsenkirjan perusteella. Kyllä kai Juankoskellakin täytyy ottaa huomioon, mitä kepun puheenjohtaja sanoo.

Sipilän mukaan myös "sulle, mulle" ajat ovat kepussa ohi.

selittyneenRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 20.42
4kk koeaika

Minä vaanRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 21.20
Ei karttusen jarin pätevyydessä ole moitteen sijaa. Yhtä tunnollista työntekijää on vaikea löytää ja helppohan se on arvostella sivusta kuin mennä itse tekemään. Niinhän se sanonta kuuluu että koirat haukkuu mutta karavaani kulkee. Harvalla löytyy yhtä paljon kanttia kuin hänellä esittää konkreettisia toimenpiteitä ja viedä säästökuuria läpi eikä ilman supistuksia säästöjä tule. Ei ole jarin vika että juankosken talous on kuralla ja nyt hän joutuu siivoamaan toisten sotkuja. Ilman pbf harharetkeä olisi tilanne huomattavasti parempi joten kannattaa selvittää taustat eikä räksyttää jos kaupungilta löytyy kerrankin oikea johtaja joka uskaltaa toimia eikä vaan puhu lämpimiä.

HelttuRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 21.44
Voi sinua naivia pässinpäätä- minä vaan-.
Jari on ollut todella tunnollinen ja ahkerakin, mutta juuri ahkera ja vähemmän älykäs saa aikaan niin paljon huonoa, että pahaa tekee.
Mutta virkamiehenä hän on saanut aikaan Kaavin ja Juankosken yhteistyön hajoamisen; investoinnit Juantehtaan kouluun, kun olisimme voineet kehittää Muuruveden ja Säyneisen ja entisen lukion tiloja. Nyt meillä on sellainen velkataakka, joka johtui investoinneista, että jokainen vanhus ja vauva on veloissaan n. 7000 euroa. Juuri Karttunen halusi Juantehtaan koulun paskasaneerausta, joka nyt kohtapuolin näyttää omat nurjat puolensa.
Ei Juankosken talous kaatunut 5 miljoonaan takauseuroon, vaan yhtäaikaisiin yli 20 miljoonan euron investointeihin, jolla pistettiin Juankosken talous paskamahalle ja sitten pakotettiin sopimukseen Kuopion kanssa. Virkamiesten tehtävä on ajatella ja nähdä tulevaisuus ja nyt menetämme lukion, kaavilaiset ja osan kouluista. Ja näinä aikoina Karttunen on ollut sivistystoimen johtaja.

Tunnollinen, mutta kenelle--- ei ainakaan juankoskelaisille veronmaksajille. Ja nyt se nähdään, miten ahneena haetaan virkavapaata. Ja vaimolle johtajan virka.
Otappa ne tylsän idiootin lasit silmiltä ja usko jo todeksi.

toiminnan miesRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 21.48
Alijäämät ja alibudjetointi kertovat jotain. Varsinaista johtajuutta on Keskustan Keittiön maksaminen koululaisille ja vanhuksille tarkoitetuista rahoista.
Tunnollinen kepulainen ja Peten juoksupoika on.
Kepuporukasta ei ole löytynyt yhtään kuntalaisten etua ajavaa virkamiestä. Ei kuuliaisuudesta kannata kehua.
Sulkekaa se Keskustan Keittiö, ja saamme 500.000,- enemmän vuodessa palveluihin.

voehan sapetusRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 22.27
toiminnan mies puhuu oikeeta asiaa,sulkekaa keskuskeittiö!!
mitä hyödyttää näpertely sosiaalipuolella, vanhustenhoidon huonontaminen,ei paskan vertaa, jos ei muualta ala säästöjä löytymään!!
työntekijät ovat jaksamisen äärirajoilla Iivolassa ja kotihoidossa! Miten voidaan pakottamalla vaatia ja lähes uhkailla vanhuksia ottamaan hoiva-apu yksityiseltä, (joka ei sinänsä ole paha vaihtoehto) ja lisäksi ruokahuoltokin on retuperällä!!
Vanhukset näkevät nälkää, kun ei rahat riitä ostamaan kalliita aterioita ja maksavat, jopa toisen aterian hinnan kuljetuksesta.
HÄVETKÄÄ HERRAT!!! Ja sulkekaa joutavat ,tappiolliset vouhotukset.
Ei mitään virkavapaita kellekään ,joka menee toiseen työhön, nähty asia on miten virkavapaata haetaan lisää,lisää, ja lisää, ja näin hallitaan useampaa työpaikkaa yhtäaikaa, ja virat täytetään määräaikaisilla työsuhteilla,jopa epäpätevillä! Se ei ole kenenkään edunmukaista
Jos menee uuteen duuniin ,niin lopputili edellisestä,ja virka hakuun, jos ei pärjätä ilman viranhoitajaa!!!! Saattais olla tässä taloudellisessa ahdingossa parempi alkaa lopettamaan virkoja virastolta!! mitäs se Laesteran paperi sanookaan????

vai mitäRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset8.7.2014 23.33
jos Karttunen on kaupungissa ainut oikea johtaja, niin hänenhän pitäisi silloin olla kaupungin johtaja. Tämä nykyinenhän puhuu vain lämpimikseen.

maalaistsykolookiRe: Karttunen virkavapaalle, Karttunen tilalle, eläköön Karttuset9.7.2014 1.04
Ahkera ja tunnollinen Johtaja Karttunen on ilmeisesti sittenkin uupunut ja masentunut.

Johtaja Karttunen on joutunut henkiseen ristiriitaan, kun on ehkä havainnutkin, että raskaat kouluinvestointiurakat ovat "kusseet". Huolimatta miljoonien eurojen satsauksista koulujen katot vuotaa ja keväällä epäiltiin ilmastollisia ongelmiakin. Kouluissa oppilaat vähenee, eikä Johtaja Karttunen ole voinut tehdä muuta kuin vuodesta toiseen todeta huolestuttavan trendin jatkuvan.

Samaan aikaan Juankosken Nero on koko ajan lyönyt löylyä lisää kiukaalle ja huolettomana käynnistellyt tietämättömien veronmaksajien rahoilla kaiken maailman konkassa olevia pahvitehtaita ja biovoimaloita kuin paraskin kartonki- ja energialan konsultti.

Näillä toimillaan Nero on saanut aikaan kylässämme joukkopaon, jonka seurauksena tietysti koulujen oppilaat vähenee ja Johtaja Jari karttusen laskemat koulujen oppilaskohtaiset kustannukset tasaisaisti kasvaa

Kohta voidaankin tehdä koulukustannuksista laskelma, jossa Juankoskella on vain yksi koulu, jossa oppilaita on korkeintaan 350-400. Kun koulujen kokonaiskustannuksissa ei tietenkään voi säästää ainakaan palvelujen ja ns. sisäisten vuokrien osalta. Niin kustannusten oravanpyörä on valmis.

Kun kaikki kustannukset, joita nykyään alkaa jo olla lähes 7.0 milj. euroa lopulta vyörytetään oppilaiden niskaan, niin keskimääräinen oppilaskohtainen vuotuinen koulutuskustannus alkaakin jo lähestyä 20 000 euroa per oppilas. Kyllä tällainen kehitys masentaa kenet tahansa.

Johtaja Karttunen on tehnyt ison virheen, kun on johtanut koulutointa oppilaskohtaisiin kustannuksiin perustuen. Johtaja Karttusen olisi pitänyt tajuta, että Juankoskella sovellettava palvelujen ja sisäisten vuokrien vyörytys on ikiaikainen jäänne, joka ei tänä päivänä enää voi olla voimassa.

Nykypäivänä jopa kuntien hankintalakikin edellyttää, että palvelut pitää kipailuttaa. Kilpailun avulla palvelumaksut pysyy kurissa, eivätkä nouse automaattisesti vuodesta toiseen, kuten Juankoskella on ollut aina tapana tehdä.

Säyneisten hyvä kyläkoulu meinattiin lopettaa näiden virheellisten kustannuslaskelmien perusteella ilman minkäänlaista järkeen käypää syytä, Kaavin arvokas koulusopimus on menetetty, koska Juankosken Nerolle kuuliainen "kouluahertaja" ei ole uskaltanut tai ymmärtänyt sanoa Juankosken Nerolle, että nyt riittää lumi tuvassa.

Jari Korhosen olisi pitänyt vain jämäkästi sanoa Nerolle, että koulujen ja vanhusten hoitoilaitosten niskaan sinä et muuten vyöryttely noita Keskustan Kettioön ja konkassa olevan pahvitehtaan kustannuksia. Maksa ne omista korkeista sivutuloistasi, eläkä revi niitä lasten ja vanhusten selkänahoista.

Kun tuo uupunut Jari olisi tuon totuuden rohjennut sanoa, niin tiedä vaikka olisi voinut laittaa hakupaperit vetämään kaupunginjohtajan hommiin. Siihenkin hommaan valittavan henkilön täytyy kuitenkin olla ennen kaikkea pätevä, ei niinkään välttämättä sopiva.

Olisi myös hyvä, jos kaupunginjohtaja ei olisi kovin ahkera ja nopea, sillä hitaasti kiiruhtaminen on hyvä tapa. Laskutaitoinen kunnanjohtajan pitää kuitenkin olla.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: