Keskustelu

alan kolmas miesRONSSI RUUSKANEN TOKIOON27.6.2021 17.22
RONSSILTA meni Saarijärven kisat pipariksi, kun RONSSI oli joutunut koko yön valvomaan nähtävästi jälkikasvun märäksi hurahtaneita vaippoja vai olisiko mahdollisesti kysymys maitoallergista johtuneesta vatsan kipristelystä tai olisiko tyttövauvalla ollut muuten vain ilmavaivoja.

RONSSILLE pitäisi nopeasti järjestää koulutusta näissä asioissa, koska itsekin olen tällaisissa tapauksissa joutunut kantapään kautta opettelemaan oikeat otteet ja röyhtäytykset sun muut.

TOSIASIA kuitenkin on, että RONSSI on edelleen paras Suomen nykyisistä keihäänheittäjistä, vaikka ilkeät kielet ovat jo innostuneet antamaan RONSSIN tilasta "menneen talven lumen lausuntoja".

JOS RONSSIA ei TOKIOON valita poliittisista tai muista syistä, niin silloin SUOMESTA ei ole syytä lähettää TOKION KISOIHIN ainuttakaan KEPIN HEITTÄJÄÄ!!!

KUORTANEEN KISOISSAKIN SUOMEN ENTISET KEIHÄSHIRMUT vain katseella seurasivat, kun ulkomaalaiset kepin heittäjät paukutti koko ajan 90 metrin viivaa tai jopa sitäkin pidempiä kaaria.

Meillä näyttää olevan valmennuksessa selvä vika.

TAPIO KORJUKSEN kehittämä heittokone taitaa olla parasta siirtää museoon ja rakentaa vähän järeämpi katapultti, jolla saksalaiset nykyään harjoittelee entisen hirmuheittäjä BORIS HENRYN ohjauksessa.

KYLLÄ jokainen sen tietää, että keihäänheitossa tarvitaan voimaa. Pelkkä taito tai halu heittää pitkälle ei auta, jos sattuu tyyni ilma.

alan kolmas miesRe: RONSSI RUUSKANEN TOKIOON2.8.2021 16.03
ARVASIN, ETTÄ TÄSSÄ KÄY NÄIN.

RONSSI ON OLLUT SUOMEN VARMIN KEPIN HEITTÄJÄ VUOSIKYMMENET PUTKEEN JA HÄNELLÄ OLI TOKIO TAVOITTEENA.

RONSSILLA OLI MYÖS TASKUSSAAN MUISTAAKSENI YLI 85 METRIN TULOS LÄHIVUOSILTA.

NYT TUORE ISÄ LAITETTIIN NOVIISIEN VIRKAMIESTEN KANSSA KISAAMAAN VIELÄ KAIKILTA VAIPPAKIIREILTÄÄN JA KORONAHÖPÖTYKSILTÄ JOITAKIN SELVÄSTI RAAJARIKKOISIA NUORIA KUNDEJA VASTAAN JOISSAIN KYLÄKILPAILUISSA.

ON SELVÄÄ, ETTÄ TUOLLOIN RONSSILLEKIN VOI TULLA HETKELLINEN HENKINEN TEKNIIKKA VIRHE - APINA SELKÄÄN.

NYT JO KUULTIIN SITTEN, ETTÄ HELANDERIN JALKAKIN MENI TOKIOSSA.

ÄSKETTÄIN HAASTATTELUSSA HELANDER SANOI JOENSUUN KAIKILTA EPÄONNISTUNEEN PANNUKAKKUKUKISAN JÄLKEEN, ETTÄ KÄSI EI OLE HEITTOKUNNOSSA - LEIKKAUS ODOTTAA.

JOENSUUSSA HELANDER VOITTI RONSSIN SIIS TÄYSIN EPÄONNISTUNEESSA KISASSA SEURAAVIN KYLÄSARJAN TULOKSIN:

- HELANDER 78.95 M
- RONSSI 77.49 M

IP-LEHTIEN ANALYYSI:

"Helanderin keskiviikkoillan paras syntyi viimeisellä kierroksella ja kantoi 78,95. Sitä ennen Helander oli heittänyt 76,49.

Ruuskasen toisella kierroksella irronnut paras heitto kantoi 77,49. Se oli hänen ainoa mitattu heittonsa."

"Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki avasi Ilta-Sanomille prosessia valintapäätöksen takana.

□ Meillä on periaatteessa kolmiportainen valintajärjestelmä. Ensinnäkin, molemmat olivat valintakelpoisia, joka on se pohja.

Moni on esittänyt kisakoneeseen Topias Lainetta, joka olisi hyvä ja varteenotettava vaihtoehto, mutta Topias ei ole vielä valintakelpoinen, Lehtimäki totesi.

□ Valinta tehtiin näiden kahden välillä. Aikaisemmat esitykset olivat suhteellisen tasaisia, kuitenkin niin, että Oliverilla oli se pidempi heitto alla.

Helanderin kauden paras heitto on kesäkuun alussa Paavo Nurmi Gamesissa syntynyt 80.82. Ruuskanen on heittänyt tällä kaudella kahdesti 77.89-metrisen heiton.

LEHTIMÄKI toteaa, että keskiviikon tulokset olivat valinnassa todella isossa roolissa.

□ Tilanne oli ennen tätä iltaa, että jos molemmat pystyvät heittämään normaalilla tavalla useita heittoja Joensuussa, niin parempi valitaan.

Miehet tiesivät etukäteen, että Joensuun kisan painoarvo oli ratkaiseva, Lehtimäki toteaa.

□ Iso arvoitus oli se, kun Oliver joutui pitämään Orimattilan jälkeen lähes kuukauden kilpailutauon. Sen takia halusimme varmistaa, että hän on heittokykyinen ja terve.

Helander myönsi kilpailun jälkeen Ylen haastattelussa kärsivänsä yhä pienistä vammoista, mutta vakuutti olevansa Tokiossa heittokunnossa.

Mika Lehtimäki soitti henkilökohtaisesti Antti Ruuskaselle olympiapaikan kohtalon ratkettua.

LOPULLINEN valinta tehtiin pikatahtia heti kilpailun päätyttyä.

□ Pidimme heti Sulin valmennusjohdon kanssa lyhyen Zoom-palaverin, jossa kävimme tilanteen läpi ja saimme myös tarkat tiedot urheilijoilta, Lehtimäki kertoo.

□ Antin kanssa keskustelin puhelimessa:

"Halusin soittaa hänelle henkilökohtaisesti, kun on kysymys urheilijasta, joka on ollut kahdeksan kertaa arvokisoissa kuuden joukossa ja on olympiahopeamitalisti ja Euroopan mestari, ja jäi nyt tässä taistelussa ilman kisapaikkaa. Ihan arvostuksenkin vuoksi halusin keskustella suoraan hänen kanssaan."

Ruuskanen otti uutisen vastaan Lehtimäen mukaan tyynesti.

□ Antti totesi anttimaiseen tapaansa, että reilu peli ja tilanne on nyt tämä. Hän hyväksyy asian, Lehtimäki kertoi."

FAKE NEWS MEDIASSA MIELELLÄÄN ESIINTYVÄN MIKA LEHTIMÄEN VALINTAKUVIOIDEN SEPUSTUKSISTA KÄY ILMI TODELLINEN SYY SIIHEN, MIKSI RONSSI EPÄONNISTUI VALINTAPROSESSISSA.

KESKEISEKSI SYYKSI RONSSIN EPÄONNISTUMISEEN NÄYTTÄÄ LOPULTA PALJASTUVAN MIKA LEHTIMÄEN JA VALINTAKOMITEAN SYVÄ EPÄLUOTTAMUS RONSSIIN.

RONNSIA ON JO AINAKIN PARIN VUODEN AJAN PIDETTYKIN VALITSIJOIDEN MIELESTÄ ENTISENÄ KEPIN HEITTÄJÄNÄ, KUN TAAS SAMAAN AIKAAN ON HEHKUTETTU KOKO AJAN TERO PITKÄMÄKEÄ JA TIETYSTI JORMA KINNUSTA SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN PARHAINA KEPINHEITTÄJINÄ.

PITKÄMÄKIHÄN ON ENIMMÄKSEEN KUITENKIN EPÄONNISTUNUT SUURKILPAILUISSA, KUTEN ESIM. KOTIKISOISSA HELSINGISSÄ.

KINNUNENKAAN EI OLE KOSKAAN OLLUT KULTAPALLILLA OLYMPIAKISOISSA.

NYT RONSSI EI SITTEN ENÄÄ EHDI TOKIOON.

KUN TILANNE TIEDETTIIN, NIIN MIKSI RONSSIA EI LÄHETETTY TOKIOON JO MUIDEN MUKANA.

TUNTUU, ETTÄ TÄMÄ ON TULLUT TAVAKSI RONSSIN OSALTA.

RONSSI ON JO AIEMMINKIN JÄTETTY VARAMIEHEKSI, MUTTA SITTEN RONSSI ONKIN HYVÄKSYTTY NÖYRYYTTÄVÄN VALITUSPROSESSIN JÄLKEEN JA RONSSI ONKIN SITTEN OLLUT PARAS HEITTÄJÄ KISASSA ELI SIELLÄ, MISSÄ ON TOSI MIEHEN OTTEITA TARVITTU.

TARKOITUSHAN ON OLLA PARAS VARSINAISESSA KISASSA JA LOPPUKILPAILUISSA, EI KARSINNASSA.

VAIKUTTAA SILTÄ, ETTÄ SUL:N SAMI ITANIN JA OLYMPIAKOMITEAN VALINTAKOMITEAN TAPAISET TUNARIT OVAT JOSTAIN SYYSTÄ AINA HALUNNEET SYRJIÄ RONSSIA.

HERÄÄ KYSYMYS, JOHTUUKO SYRJINTÄ RONSSIN SAVON MURTEESTA JA METSÄSTYSHARRASTUKSESTA?

RONSSIN OLISI VARMAAN PITÄNYT KERTOA JULKISUUTEEN, ETTÄ KOTIOLOISSA ILTAISIN HÄN EI TEE MUUTA KUIN PELAA SUPERCELLIN TIEOKONEPELEJÄ, NIIN JOPA OLISI FINNAIRIN TOKION LIPUT OLLEET ANTILLA HYLLYSSÄ JO KUUKAUSIA SITTEN.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: