Keskustelu

alan kolmas miesKORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA10.7.2021 22:16
Nyt sekin on selvitetty.

KORONA MARIN on syönyt pelkästään aamiaiselle 14 363 EUR:n edestä, vaikka KORONA SANNA ei ole ollut pääministerinä vielä edes täyttä kahta vuotta.

SAMAKKO ANTTI tarjosi HETALLE juhannuksena grillilihat valtion piikkiin, mutta maksoi 126.44 EUR:n tilauksen takaisin.

KATAISEN JYRKI oli myös kohtalaisen vähäruokainen. Ruokalasku vain 2 464.80 EUR:a.

KORONA SANNA näyttää siis syöneen 5.8 kertaista vauhtia JYRKIN perheseen verrattuna.

Kun ottaa huomioon KORONA SANNA lyhyen toimikauden pääministerinä, niin vauhti JYRKIN perheeseen verrattuna on lähes 10-kertainen.

KORONA SANNA on kuitenkin hyvin sutjakka nainen, niin herää tietysti kysymys, kuka nuo veronmaksajien maksamat kalliit eväät on todellisuudessa syönyt.

ottoRe: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA11.7.2021 6:55
En usko jotta ne eväät olisi muihin kuin Sannan suihin päätyneet.

Onhan aateli aina hyvin syönyt.

Ja mikäpä on syödessä kun joku toinen kulungit maksaa.

Eikä Sanna tässä yksin ole.

Ei tarvitse vastaavaa kaukaa etsiä.

Juankoskenkaan horisontista...

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA11.7.2021 10:41
Ns. syömävelkaa kartoimme kuin ruttoa. Poliitikon syömiseen sovelsimme vanhan testamentin ohjetta:"Riihtä puivan härän suuta ei tule sitoa". Akm voi tuosta tekstistä pitää vaikka saarnan ja kertoa mitä se tarkoittaa.

Näillä ohjeilla selvisimme kunnialla loppuun saakka. Juankosken kuntaa ei syöty eikä juotu Suomen kartalta.

ottoRe: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA11.7.2021 14:03
Annetaan tämä AKM:lle.

Aivan kohteliaisuudesta.

alan kolmas miesRe: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA11.7.2021 21:40
Virallisen äänen yllä esittämä lyhyt runo lienee kuultu kepuloisten RUUNEPERILTA.

Tavallisesti minä ymmärrän suomea ja savvookin mukiin menevästi, mutta koulussa suomen opettaja moitti minua lukion ensimmäisellä luokalla moneen kertaan suomen kieliopista, josta minä en ymmärtänyt mitään.

Minä olinkin selvästi parempi englannissa ja ruotsinkielessä, osittain myös saksassa. Harmittamaan jäi vain se, ettei Pyhäsalmella ollut aikoinaan venäjän ja ranskan kielen opetusta.

Jos minä nyt tarkastelen virallisen äänen ym. runoa, niin minua kyllä askarruttaa tuo poljento, koska en ole koskaan kuullut, että härkä pui riihtä. Enkä sitä, että riihi pui härkää.

Sen olen kyllä kullut, että riihessä voidaan puida ja jo edesmenneellä tätini miehellä oli usein tapana opettaa meitä saunan saloista seuraavasti:

"Saunassa on hyvä olla, saunassa minä söisin."

Nuorena miehenä minulle ei jäänyt epäselväksi, mitä tuo savolainen viäräleuka runollaan tarkoitti.

Sen olen kyllä kuullut, että monissa hölmöläisten kylissä riihiin on kannettu valoa säkeillä ja kun valo ei ole riittänyt, niin sitten on kaadettu riihistä seinät.

Virallinen ääni on tälläista toimintaa, jota on vuosikymmet harrastettu kepuloisten johdolla Juankoskella, pitänyt ensiarvoisen tärkeänä kylän kehitystyönä.

Nykyään ilmeisesti jo lähes 40% Juankosken työikäisistä ja työkuntoisista nuorista miehistä taitaa ollakin näissä kuihtuvan yhteiskunnan kannalta välttämättömissä "rakennushankkeissa".

Tätä tyhjänpäiväistä työtä voidaan nykyään kutsua myös modernisti "kierrätystyöksi".

Suomen ehkä pahin FAKE NEWS MEDIA YLE:n lisäksi eli siis HESARI lähti taas innokkaasti kannustamaan EVÄÄNSÄ SYÖNYTTÄ KORONA SANNAA, kun Islannista kuultiin, että nelipäiväinen työviikko on selvästi parempi kuin viisipäiväinen työviikko.

KORONA SANNAHAN oli jo aiemmin ehdottanut, että Suomessakin siirrytään nelipäiväisen työviikkoon, joka on kuulema työviihtyvyyden kannalta edullista.

KORONA SANNA on myös todennut, että työajan muutos on tehtävä siten, ettei palkkoihin puututa ainakaan siten, että niitä laskettaisiin.

Päin vastoin palkkojahan voidaan nostaa, koska työn laatu ja tuottavuus parantuu.

Minulle kyllä sopii erinomaisen hyvin se, että julkisella puolella työaikaa lyhennetään niiltä henkilöitä, jotka eivät ole ns. linjavastuussa.

Linjavastulla tarkoitan esim. sairaanhoitajia ja muuta hoitohenkilökuntaa, jotka ovat usein vuorotöissä eli siis koko ajan linjavastuussa.

Julkisella puolella huomattava osa virkamiehistä on kuitenkin töissä lähinnä muodollisesti.

Suurin osa heidän työajastaan meneekin ns. odotteluun, suunnitteluun, peukaloiden pyörittelyyn ja kahvin juontiin työpaikoilla.

Aina kun olen soittanut julkisen hallinnon työtekijöille, minulle on kerrottu, että kyseinen henkilö ei ole paikalla, hän on kokouksessa tai sitten hän on jo ehtinyt lähteä kotiin tai jollekin perhe- tai muulle vapaalle.

Meillähän on kuntiinkin luotu lainsäädännön avulla peräti 500 erilaista turhaa työtehtävää, joita varten täytyy sitten olla joko kokopäiväiset tai osa-aikaiset työtekijät kaikkine lomittajineen.

Minulla on sellainen käsitys ja myös tutkimukset tukevat sitä, että esim. kuntien viranomaisten ajankäytöstä ainakin 30% ellei enemmän menee erilaisten paperipinojen siirtelyyn pöydillä ja turhien kokousten järjestämiseen, kun tuotantoketjuissa on vakavia informaatio- ja muita pullonkauloja, joita joudutaan päivittäin korjailemaan.

Julkisella puolella puutteellisen suunnittelun ja heikon johtamisen vuoksi sääntönä on se, että monet työtehtävät tehdään vähintään kahteen-kolmeen kertaan, kun kukaan ei valvo millään tavoin ns. viranomaisten toimitaa.

Aikoinaan tällainen ilmiö oli yleistä myös tukinuitossa, kun tukit jostain syystä (yleensä puutteellisen suunnitelun johdosta) ajautuivat ns. tukkisumiin.

Sehän on jo 1970-luvulla selvitetty, että kaikkein raskainta työtä on ns. passiivinen työ, kun työtekijä joutuu odottamaan sitä, että hänen pitäisi alkaa se varsinainen työteko.

Savolaisilla ennen varsinaista työtekoa tarvittava ns. harkinta-aika on myös tyypillisesti ns. pasiivista ja henkisesti sekä ruumillisesti erittäin kuormittavaa työtä.

Niinpä ei ole mikään ihme, että esim. Säyneisen koulun entinen opettajakin on jo opiskellut ja hakeutunut psykoterapeutin toimeen ja vastaanottoaikojen perusteella tuntuu olevan täysin työllistetty.

Siis minulle sopii varsin hyvin se, että tuota erittäin raskasta passiivista työtä lyhennetään, mutta samaan aikaan on huolehdittava siitä, että pasiivista työtä pääasiasiallisesti tekevien henkilöiden kohdalla heidän palkka asetetaan aktiivisen ja tuottavan työnteon mukaiseksi.

Tällainen uusi ajattelutapa johtaa välittömästi siihen, että ns. linjavastuussa olevien julkisenkin alan työtekijöiden palkkoja voidaan nostaa ainakin 30%:lla, mutta niiden henkilöiden palkkoja, jotka tekevät lähes pelkästään ns.passiivista työtä, tietysti työaika ja palkka asetetaan vain aktiivityön tasolle.

Tämä uusi työ- ja palkkajärjestely johtaa myös lähes välittömästi nykyisen alhaisen työllisyysasteen nopeaan nousuun.

Pahimmillaanhan tämä pasiivinen mutta maksettu työ tuli julkisuuteen, kun saatiin kuulla, että VTV:n kohdalla käytännöksi oli tullut sellainen työskentelytapa, että pasiivisen työn tekijälle maksettiin vuosikausia täyttä palkkaa, mutta oli sitten todettu ja sovittu, että työhön ei kuulu muuta työsuoritusta kuin suun pitäminen supussa.

Kyllä minä sen myönnän, että tällaisen passiivisen työn tekeminen on sekä henkisesti että ruumiillisesti erittäin raskasta kenelle tahansa.

Siinä on sekä työtekijä, että työnjohtajat suurissa vaikeuksissa niin kuin on jo nähty.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA12.7.2021 14:49
Lainaus on 5. Mooseksen kirjasta. Härillä puitiin jo tuolloin niin, että ne tallasivat jyvät irti korsista. Työtä tekevällä härällä oli oikeus syödä työnsä tuloksesta osansa.
Näin on myös poliitikoilla. Työmies on palkkansa ansainnut. Tästä syystä me emme Juankoskellakaan pitäneet vääränä emmekä valtionkaan taholla paheksu yhteisten varojen oikeudenmukaista jakoa.
Tämä yhteisen potin jakaminen on politiikkaa eikä siihen ole keksitty vielä parempaa keinoa kuin demokratia ja demokraattinen kontrolli.


.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA12.7.2021 15:06
Lainaus on 5. Mooseksen kirjasta. Härillä puitiin jo tuolloin niin, että ne tallasivat jyvät irti korsista. Työtä tekevällä härällä oli oikeus syödä työnsä tuloksesta osansa.
Näin on myös poliitikoilla. Työmies on palkkansa ansainnut. Tästä syystä me emme Juankoskellakaan pitäneet vääränä emmekä valtionkaan taholla paheksu yhteisten varojen oikeudenmukaista jakoa.
Tämä yhteisen potin jakaminen on politiikkaa eikä siihen ole keksitty vielä parempaa keinoa kuin demokratia ja demokraattinen kontrolli.


.

ottoRe: KORONA MARIN SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA12.7.2021 15:53
Ken härillä ajaa, se häristä puhuu.

Näin olen kuullut sanottavan.

En tuota tapaa puida oikein suosittele ainakaan tänne Savonmaalle.

Ei täällä ole hevostenkaan annettu tulla riihen tallomaan.

Mitä edesmenneeseen Juankoskeen taas tulee, niin siellähän oli kutakuinkin sama jotta kynnettiinkö vai etsittiinkö hevosta.

Näin olen kuullut kerrottavan...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: