Keskustelu

alan kolmas miesYLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI28.7.2021 23.24
A-STUDION VIITTÄ VAILLE SOSIONOMIKSI PÄÄTYNYT TOIMITTAJA ALI-HOKKA ALOITTI SOSIOLOGIAN OPINNOT TAMPEREEN YLIOPISTOSSA vuonna 1985, mutta sitten kesätoimittajan työt kutsuivat häntä Ilta-Sanomissa.

"Heikki Ali-Hokan opinnot jäivät siihen "tavalliseen toimittajavaiheeseen".

Tutkinnosta puuttuu tutkielma ja muutama kirjatentti.

□ Kyllä tutkinnon saattaminen loppuun oli mielessä usein ja täytyy sanoa, että asia soimasi omaatuntoa. Varsinkin kun muut huomauttelivat.

Muistanpa joskus saaneni jopa terveisiä apulaisprofessori Esko Salmiselta, mutta ei se riittävästi kannustanut minua. Paluu tutkielman pariin ei houkuttele

Nyt yliopiston penkille paluu ei enää houkuttele Ali-Hokkaa. Hän sanoo, että nykyisin elämässä on niin paljon muuta puuhaa, ettei hän näe tutkinnon suorittamista tarpeellisena.

□ Totta kai olisi hauska olla sosionomi, mutta en jaksaisi enää ryhtyä tutkielman tekemiseen, vaikka ei se yletön urakka olisikaan. Kyllä tämä ala on sellainen, ettei loppututkinto ole niin välttämätön kuin monella muulla alalla.

Käytännön opetus parasta antia

Ali-Hokan mielestä Tampereen vuodet antoivat paljon käytännön taitojen kannalta.

□ En väheksy teoreettistakaan puolta ja kyllä kirjatenteistä on jäänyt jotain selkäytimeen.

Tärkeimmät opit ovat varmasti uutisten arvottamista ja journalista etiikkaa koskevat tiedot.

Heikki Ali-Hokka korostaa myös opintojen sosiaalistavaa puolta; yliopistossa tutustui tuleviin kollegoihin ja oli hyödyllistä nähdä heti aluksi, miten eri tavalla ihmiset työskentelevät.

□ Kyllähän sekin on jo jonkin sortin meriitti toimittajalle, että on käynyt alakuppilassa kahvia juomassa!"

Nyt ALI-HOKKA oli A-Studiossa pohdiskelemassa TOTUUSKOMISSIOTA JA KANADAN kaltoin kohdeltuja alkuperäiskansalaisia, joiden joukossa on ollut myös Suomen saamelaisia.

ALI-HOKKA kaivoi kysmyksillään esiin Kanadan muinaiset katolisen koulun hautausmaat ja sen jälkeen vielä esitti koko studion seinän peittävällä kuvalla, jossa Saksan Willy Brandt pyytää anteeksi ison delegaation edessä Natsi Saksan hirmutekoja.

Näiden kauhukuvien jälkeen ALI-HOKKA kaivoi esiin SUOMEN SISÄLLISSODAN KAUHEUDET ja alkoi asiantuntija raadissa pohdiskella, voiko näitä hirmutekoja pyytää anteeksi, vai mitä pitäisi tehdä?

ALI-HOKKA yritti vielä syöttää eetteriin SENIILIIN JOE BIDENIN BLACK LIVES MATTER LIIKETTÄKIN.

TÄSSÄ BLM VYÖRYTYKSESSÄÄN ALI-HOKKA KUITENKIN EPÄONNISTUI PAHASTI, KUN ALI-HOKKAA KORKEAMMIN KOULUTETUT ASIANTUNTIJAT PITIVÄTKIN BLM MIELENOSOITUKSIA ONGELMALLISINA.

KUN YLE:N A-STUDION PORUKKA ON NIIN INNOSTUNUT PYYTÄMÄÄN MAAILMAN VÄÄRYYKSIÄ ANTEEKSI JA PERUSTAMAAN SITÄ VARTEN TOTUUSKOMISSIOITA, NIIN PORUKKA VOISI VÄHITELLEN SIIRTYÄ LÄHEMMÄKSI NYKYAIKAA.

ENSIMMÄISEKSI OLISI PERUSTETTAVA LAURA HUHTASAAREN TAANNOISISSA PRESIDENTINVAALEISSA EHDOTTAMA TOTUUSKOMISSIO.

TÄMÄN TOTUUSKOMISSION TEHTÄVÄNÄ OLISI 1990-LUVUN LAMAN AIHEUTTAMIEN HIRMUTEKOJEN TUNNUSTAMINEN, ANTEEKSIPYYNTÖ JA SUOMALAISILLE AIHEUTETUN VAHINGON JA KÄRSIMYSTEN KORJAAMINEN.

TUOSSA MAUNO KOIVISTON JA SUOMEN PANKIN IDIOOTTIMAISEN TALOUSPOLIITTISEN AJATTELUN NOJALLA SYNTYNEESSÄ LAMASSA PERÄTI n. 35% SUOMALAISTEN YRITTÄJIEN ja YKSITYISTEN IHMISTEN OMAISUUDESTA SIIRRETTIIN PANKKIEN, SUURYRITYSTEN JA KEINOTTELIJOIDEN (MYÖS POLIITTISTEN) KÄSIIN.

TIETOJENI MUKAAN VASTAAVAA TEMPPUA EI OLE TEHTY MISSÄÄN MUUSSA EU-MAASSA KUIN EHKÄ KORKEINTAAN SAKSASSA.

SAMASSA A-STUDIOSSA ALI-HOKKA HAASTATTELI MYÖS STM:N KIRSTI VARHILAA KORONAPASSISTA JA KORONAN KAUHEUKSISTA.

VARHILA POHDISKELI TAAS SITÄ, KUINKA KORONAPASSIN AVULLA VOIDAAN PERUSTUSLAKIA KIERTÄEN MÄÄRÄTÄ, KUKA VOI MENNÄ BAARIIN KALJALLE TAI ELOKUVIIN.

ERITYISEN ONGELMALLISIKSI TULEE TIETYSTI LASTEN PIIRRETYT ELOKUVAT JA SE VOIKO PERHEPIIRISSÄ HARRASTAA SEKSIÄ, JOS MOLEMMAT KUMPPANIT EIVÄT OLE JOSTAIN SYYSTÄ VIELÄ ROKOTETTU TAI HEITÄ EI VOI ROKOTTAA.

MASKIN KÄYTÖSTÄ EI MYÖSKÄÄN SUOMESSA OLE VIELÄ LAINSÄÄDÄNTÖÄ JA SUOSITUKSIA SEKSIÄ HARRASTETTAESSA.

SIINÄPÄ SE ISO ONGELMA NYT ON KANSANEDUSTAJILLAKIN, KUN SAMALLA PITÄISI SAADA SUOMEN SYNTYVYYSKIN NOUSUUN.

TARVITAANKO SUOMESSA SIIS TOTUUSKOMISSION LISÄKSI VIELÄ ERILLINEN "KOHTI NOUSUA" SYNTYVYYSSEMINAARIKIN???

ALI-HOKAN STUDIOSSA KIINNITTI HUOMIOTA myös, kun keskusteluun kutsutuista asiantuntijoista Turun yliopiston dosentti RAITA MERIVIRTA useampaan kertaan käytti nyt täysin LAITTOMAKSI JA SYRJIVÄKSI SOMESSA KATSOTTUA TERMIÄ "KANTASUOMALAINEN".

HYI HYI RAIJA, EIKÖ TOIMITTAJA OLLUT SANONUT, ETTÄ SUOMESSA EI SAA KÄYTTÄÄ YLE:N HAASTATTELUISSA TERMIÄ "KANTASUOMALAINEN".

ALI-HOKKA OTTI STM:N VARHILAN KANSSA ESILLE HETI ALUKSI SENKIN, ETTÄ EDUSKUNNAN APULAISOIKEUSASIAMIES MAIJA SAKSLIN OLI ANTANUT ANKARAT MOITTEET VARHILAN JOHTAMALLE ORGANISAATIOLLE KORONAROKOTUSTEN JA MUIDEN KOIRONASEKOILUJEN OSALTA.

ALI-HOKKALA PÄÄSTI VARHILAN TÄSSÄKIN ASIASSA KUIN KOIRAN VERÄJÄSTÄ, VAIKKA LAITTOMUUDET MYÖS EDELLYTTÄISIVÄT VÄHINTÄÄN TOTUUSKOMISSION PERUSTAMISTA.

KRIITTINEN TOIMITTAJA EI TIETENKÄÄN OLISI HYVÄKSYNYT SITÄ, ETTÄ VARHILA KERTOI ASIASSA TAPAHTUNEEN PELKÄSTÄÄN TIEDOTTAMISVIRHE.

VARHILA MUKAAN SYY EI TIETENKÄÄN OLLUT STM:SSÄ TAI THL:SSA, KOSKA PÄÄTÖKSENTEKO ON HAJAUTUNUT ERI MINISTERIÖHIN JA AVEIHIN JNE., EIKÄ KENELLÄKÄÄN OLE VASTUUTA MISTÄÄN.

MUTTA NYT VARHILAN mukaan STM ja THL ovat tehostaneet oikeullista arvointiprosessia ja lähiaikoina päätämme uusista rajoitustoimista, koska suomalaisia uhkaa nyt DELTA VARIANTTI, eikä tiedetä, miten monta muuta uutta varianttia vielä tulee.

Kuitenkin Suomessa laumaimmuniteettikin on jo saavutettu viimeistään lokakuussa, kun koko aikuisväestö on jo rokotettu ja monella on jo ennestään immuniteetti KANTASUOMALAISTEN EDULLISEN GEENIPERIMÄN JOHDOSTA.

ottoRe: YLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI29.7.2021 8.43
Täyttä asiaa AKM:ltä.

Se viimeinen tolkku Ylessä meni verorahoitukseen siirryttäessä.

Katkaisin lupamaksut Tarden voitettua vaalit silloin vuonna 2000.

Onneton Pula-aho meni ottamaan pataan vieläpä naiselta, joka...

Kun viimeinen pidäke, eli pelko lupamaksutulojen romahtamisesta poistettiin umpipoliittisella päätöksellä, on meno YLEssä kiihtynyt kohti täydellistä totalitärismiä vauhdilla, josta P-Korean kollegat ovat taatusti kateellisia.

Jos vaan sattuisivat Ylen "aaltopituudelle" vahingossa pääsemään.

Olisi siinä oppituntia kerrakseen.

Vapaat mediat alkavat olla pannassa eli demonisoituja yksi toisen jälkeen.

Harmi, jotta se Venäjän äänikin on kadonnut eetteristä.

Siellä valehdeltiin tosin aamusta iltaan mutta jokunen uutinen saattoi sisältää edes siteeksi totta.

Sitä on turha Yleltä etsiä.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: YLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI29.7.2021 9.32
Kun luen ystävieni oireilusta, pelkään heidän kärsivän sähkösäteilystä tai tuulimyllyjen aiheuttamasta äänihäiriöstä.
Syytä olisi myös tarkistaa oletteko saaneet koronarokotteen yhteydessä sirun, jossa toimintojanne tarkkaillaan.
Itselleni kävi rokotuksessa juuri näin. Heti rokotuksen jälkeisenä päivänä avasin radion heti aamulla. Kuuluttaja toivotti hyvää huomenta ja sanoi minun kuuntelevan Ylen ykköstä.
Mistä ihmeestä hän tämän tiesi. Tietysti siksi, että rokotuksessa saamani siru kertoi tämän.
Jotakin on tehtävä. On hyvä, että tähän piiriimme kuluu tekniikan koulutuksen saaneita tietäjiä ja taitaa Ottokin olevan asian harrastaja.

alan kolmas miesRe: YLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI29.7.2021 18.37
Amerikassa on vihdoin huomattu, mitä KESKITTYNYT MEDIA voi saada aikaan.

Ns. FAKE NEWS MEDIA on ajautunut 90%:sti yhden puolueen eli demokraattien käsiin.

USA:ssa ihmisten luottamus mediaan on kuitenkin romahtanut jo noin 40%:n tasolle. Enemmistö eli n. 60% kansasta ei siis enää luota MEDIAAN.

Asia ei ole pelkästään amerikkalaisten ongelma vaan selvästi globaali ongelma, koska kyseiset FAKE NEWS MEDIA yhtiöt hallitsevat nykyään kaikkea globaalia kommunikaatiota ja saavat rahoituksensa isojen kansainvälisten yhtiöiden mainosrahoista.

FACEBOOK, TWITTER, GOOGLE, AMAZON ja muutamat kiinalaiset yhtiöt tytäryhtiöineen hallitsevatkin sensuureineen 90%:sti kansainvälistä informaatiovirtaa.

Tähän informaation omistamiseen on vielä luettavat valtioiden harrastama systemaattinen tiedustelu ja hakkerointitoiminta.

Tilanne on mennyt sellaiseksi, ettei edes Juankosken virallinen ääni voi enää olla rauhassa, jos on sattunut ostamaan ÄLYKÄNNYKÄN, TIETOKONEEN tai aamulla avaa RADIONSA.

MINÄKIN OLEN TARKKAILLUT NUORISOA JA VANHEMPAAKIN PORUKKAA, KUN HE KÄVELEVÄT KADUILLA JA MISSÄ IKINÄ LIIKKUVATKIN.

KATSE ON KOKO AJAN ÄLYKÄNNYKÄSSÄ JA MENNÄÄN KUIN ELLUN KANAT ILMAN OMIA AIVOJA.

KÄNNYKÖISSÄKIN ON TIETYSTI JO NAVIGAATTORIT, JOSSA ESIM. MAANTEILLÄ JO NEUVOTAAN MISTÄ KURVASTA KÄÄNNYTÄÄN VASEMMALLE JA/TAI OIKEALLE.

KUN TÄLLAISEEN LIIKKUMISEN OHJAUKSEEN HAKKERI ISKEE, NIIN KONGINKANKAAN REKAN JA LINJA-AUTON TÖRMÄYKSISTÄKIN TULEE ARKIPÄIVÄÄ JA JALANKULKIJAT TAPETAAN SUOJATEILLÄ.

KÄNNYKÖISTÄ VOI MYÖS TARKISTAA SÄÄT, NOPEUDET JA KAIKKI THL:N AAMUISET OHJEET "TOLKUN IHMISEN" KÄYTTÄYTYMISTÄ VARTEN.

MEILLÄ SUOMESSA MEDIASSA EI JUURI OLE VAIHTOEHTOJA, KOSKA KRISTA KIURUN TOIMESTA YLE:LLE LUOTIIN MASSAINFORMAATIOON MONOPOLI.

YLE:N PITÄISI LAINSÄÄDÄNNÖN MUKAAN OLLA KANSAN RADIO, MUTTA TODELLISUUDESSA YLE ON HALLITUKSEN RADIO JA AINA KULLOINKIN VAIN MYÖS MUUTAMAN POLITISOITUNEEN INFORMAATIOALAN IHMISEN JOHTAMA ORGANISAATIO.

RADION SOITTOKANAVILLAKIN MUSIIKKI ON MEILLE VALITTU VALMIIKSI.

MINUNKIN KÄYTTÄMÄLTÄ KANAVALTA SOITETAAN JOKA PÄIVÄ ELVIKSEN ?WISE MEN?.?-BIISIÄ useampaan kertaan. En tiedä miksi???

KUN KUULEN TUON PÄIVITTÄISEN SAIRAAN NARKKARIN VAIKERRUKSEN, VAIHDAN VÄLITTÖMÄSTI KANAVAA, MUTTA TOISELTA KANAVALTA ALKAA TIETYSTI TULLA HETI BEATLESIN "LET IT BE, LET IT BE" KIRKKOMUSIIKKIA TAI JONKUN RÄPPÄRIN LAUSUNTAA SUPERVOIMISTA.

YLE EI SIIS VUOSIKYMMENIIN OLE OLLUT RIIPPUMATON INFORMAATIOKANAVA. SAMA KOSKEE MYÖS MTV:N KANAVIA. SUOMESSA ESIM. UUTISET OVAT KUIN YHDESTÄ PUUSTA TEHTYJÄ.

TÄLLAISISTA INFORMAATIOKANAVISTA VANHEMPI SUKUPOLVI MUISTAA NEUVOSTOLIITON PRAVDAN JA TIETYSTI NUOREMPI PORUKKA PUTININ "MONIARVOISET" TELEVISIOIDUT PUHEET KANSALLE.

HISTORIALLISESTI SUOMESTA VOIDAAN OTTAA ESILLE VAIKKA YLE:N PÄÄJOHTAJINA/TOIMITUSJOHTAJINA TOIMINEET HENKILÖT NS. MODERNIN VIESTINNÄN AIKANA SEURAAVASTI:

□ Hella Wuolijoki 26.4.1945?31.12.1949
□ Einar Sundström 1950?1964
□ Eino S. Repo 1965?1969
□ Erkki Raatikainen 1970?1979
□ Sakari Kiuru 1980?1989
□ Reino Paasilinna 1.1.1990?31.3.1994
□ Arne Wessberg 1.4.1994?30.4.2005
□ Mikael Jungner 1.5.2005?30.4.2010
□ Lauri Kivinen 1.5.2010?
□ Merja Ylä-Anttila 1.9.2018?

Kun katsoo ym. listaa johtajista, niin kenellekään ei jää epäselväksi, että millaista massakommunikaatiota YLE on Suomessa vuosikymmeniä harrastanut veronmaksajien piikkiin.

Pitkä lista kommunisteista, kepuloisista, depoloisista ja liberaaleista globalisteistä.

1960-luvulta tulee mieleen JATKOAIKA, jossa TARTSA HALONEN JA HARRI HOLKERI oli ohjelmassa laitettu väittelyyn. TAISI OLLA REPO RADION AIKAA, JOLLOIN KAIKKI PANTIIN RANTTALIKSI.

Säälitti HARRIA, joka ei saanut sanottua SÄKÄTTÄVÄLLE TARTSALLE YHTÄÄN MITÄÄN ja taustalla DEMUJEN toimittajat ARVO SALO ja HANNU TAANILA nauraa räkättivät kippurassa koko kansalle lähetetyssä viihdeohjelmassa.

HARRI teki oikein, kun poistui pilkkaajien pöydästä kesken lähetyksen.

Käsittääkseni tällaista INFORMAATIOLLA PÄÄHÄNLYÖNTIÄ EI ENÄÄ OLE SUOMESSAKAAN VOINUT HARJOITTAA, KOSKA NYKYÄÄN MIELIPIDEVAIKUTTAMINEN ON HIENOVARAISEMPAA.

NYKYÄÄN YLEISTÄ MIELIPIDETTÄ OHJATAAN SENSUROIMALLA JA SOSIAALISEN MEDIAN AVULLA, JOSSA KONSERVATIIVISESTI AJATTELEVISTA IHMISISTÄ TEHDÄÄN "ÄÄRIOIKEISTOLAISIA" JA "DEMOKRATIAN VASTUSTAJIA" SIIS TOISEN LUOKAN KANSALAISIA.

SITTEN MEDIASSA OTETAAN VIELÄ KÄYTTÖÖN "OIKEUSVALTIOPERIAATE", JONKA AVULLA ESIM. MEDIAN IHAILEMA DEMUJEN TYTTI TUPPURAINEN ON JO EHTINYT ISKEMÄÄN PÄÄHÄN MM. PERSUJEN ERINOMAISTA RIIKKA PURRAA.

MINKÄHÄN TAKIA RIIKKA ON HUONOMPI SUOMALAINEN KUIN KIIHKODEMU TYTTI, JOKA KUVITTELEE, ETTÄ DEMUT VAIN NOIN 15-17%:n KANNATUKSEN TURVIN HALLITSEVAT KOKO SUOMEA???

SAMALLA TAVALLA KOKOOMUKSEN PIA KAUMA JOUTUI JOPA OMAN PUOLUEEN EDUSTAJIEN ARVOSTELUN KOHTEEKSI, KUN JOSSAIN KOKOOMUKSEN VAALIOHJELMASSA OLI KÄYTETTY TERMIA "KANTASUOMALAINEN".

MINUSTA KANTASUOMALAINEN ON KIROSANA VAIN KIEROUTUNEILLE IHMISILLE, JOTKA TARKISTAVAT JOKAISEN SUUSTA PÄÄSTETYT SANAT TAI KIRJOITETUT TARINAT SUOMEN KIELITOIMISTOSTA.

TÄLLAISET KIELENTARKISTAJAT JA SENSUURIT EIVÄT ENÄÄ ELÄ NYKYAJASSA, VAAN JOSSAIN AGRICOLAN AIKAISESSA PIMEÄSSÄ MAAILMASSA.

MINUN TIETÄÄKSENI SUOMESSA ON VUONNA 1999 VOIMAAN TULLEESSA PERUSTUSLAISSAKIN VAHVISTETTU JOKAISELLE SUOMLAISELLE SANAN- JA USKONNON VAPAUS!!!!

JOTEN SANANVAPAUDEN RAJOITTAJIEN TOIMET VOIDAAN JÄTTÄÄ OMAAN ARVOONSA.

YLE:N OHJELMISTA VIELÄ VOIDAAN OTTAA ESILLE PÄÄTOIMITTAJAN ROOLI.

NYTHÄN LÄHES JOKAISEN TELKKARISSAKIN LÄHETETYN OJELMAN ALANURKASSA LUKEE VASTAAVA TOIMITTAJA: JOUKO JOKINEN.

SIIS JOUKO JOKINEN ON TARKKAAN LUKENUT JA TARKASTANUT JOKAISEN YLE:SSÄ LÄHETETYN OHJELMAN SISÄLLÖN JA OHJELMASSA ESITETYT FAKTATIEDOT - EPÄILEN VAHVASTI.

VAI ONKO TOIMITTAJA KERROTTU SIKSI, ETTÄ NS. FAKE NEWS TIEDOTE MUUTTUU SEN AVULLA VIRALLISEKSI TOTUUDEKSI???

ENNEN JOUKOA SIINÄ LUKI ATTE JÄÄSKELÄINEN, JONKA SUUHUN TERRA SIPILÄ KERTOI ASIAT SELLAISIKSI, JOINA TOTUUS PITÄÄ SUOMEN KANSALLE ESITTÄÄ.

ATTELLE TULI KUITENKIN TUON JUOKSUPOJAN ROOLINSA TAKIA POTKUT YLE:STÄ, MUTTA ATTELLE ON NYTTEMMIN LÖYTYNYT TÄRKEITÄ TÖITÄ JO VALTIONEUVOSTOSTA SEURAAVASTI:

"Valtioneuvosto on nimittänyt opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen Atte Jääskeläisen 1.10.2020-30.9.2025 väliseksi ajaksi.

Ylijohtaja toimii ministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston päällikkönä.

Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston toimialaan kuuluvat yliopisto-opetus, ammattikorkeakouluopetus, tiede ja tutkimus sekä arkistotoimi.

Ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen nimitetty Atte Jääskeläinen on koulutukseltaan varatuomari ja oikeustieteiden kandidaatti.

Jääskeläinen on toiminut Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston Professor of Practicena vuodesta 2018 lukien ja on myös yliopiston Advisory Boardin puheenjohtaja.

Jääskeläinen on toiminut toimitusjohtajana ja konsulttina omistamassaan yrityksessä vuodesta 2017 lukien.

Aikaisemmin Jääskeläinen on muun muassa työskennellyt Yleisradion johtajana ja uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavana päätoimittajana, STT:n toimitusjohtajana ja päätoimittajana sekä Helsingin Sanomissa toimitusten esimiestehtävissä ja toimittajana.

Virkaa haki määräajassa 16 hakijaa. Ylijohtajan virka tuli avoimeksi viran edellisen haltijan tultua nimitetyksi toiseen virkaan."

SAA NÄHDÄ, TULEEKO ATTESTA VIELÄ PRESIDENTTI, KUN KEPULOISTEN KIVIHIILI JA NIKKELI OLLIN KANNATUS ON OLLUT GALLUPEISSA VAIN 15%:N ALHAISTA LUOKKAA.

LOPUKSI ON VIELÄ OTETTAVA ESILLE "SUOMEN VERKOSTOITUNEIN IHMINEN" ELI YLE:N NYKYINEN TOIMITUSJOHTAJA MERJA YLÄ-ANTTILA.

MERJA ON KIELTÄMÄTTÄ HYVIN VERKOSTUNUT, MUTTA SE EI TIETENKÄÄN OLE HYVÄKYTTÄVÄÄ VERKOSTOITUMISTA, ETTÄ MERJAN JOHTAMA ORGANISAATIO RAHOITTAA MM. MIEHENSÄ ARIN JOHTAMAN YRITYKSEN ALIHANKINTATYÖTÄ TUNNETUILTA TIETOKIRJAILIJOILTA KUTEN MARKUS LEIKOLALTA JA JUHANI SEPPÄSELTÄ.

SEN VERRAN ON TULLUT TUTKITTUA YLE:N JA OPETUSMINISTERIÖN RAHOITTAMAA MEDIATYÖTÄ, ETTÄ ESILLE ON TULLUT NE KYMMENET MILJOONAT, JOTKA VERONMAKSAJIEN RAHOJA SYYDETÄÄN TÄHÄN VALITTUJEN KULTTUURITOIMITTAJIEN JA MUIDEN TUKITYÖHÖN.

TAANNOINEN LEIKOLAN KORONAOHJELMA OLI KAIKKEA MUUTA KUIN TIETEELLINEN SELVITYS KORONASTA.

SEN SIJAAN JUHANI SEPPÄSEN VENÄJÄÄ KOSKEVA OHJELMA OLI KYLLÄ MIELENKIINTOINEN.

ARI YLÄ-ANTTILAHAN OLI VALITTU TV 1:N DOKUMENTTIOHJELMIEN PÄÄLLIKÖKSI JO VUONNA 2000.

JO MTV:N AIKAAN MERJAN "ULKOISTAMISTAITOJA" PIDETTIIN HÄNEN PARHAIMPANA MERIITTINÄÄN.

NORMAALISTIHAN YRITYKSISSÄ KUITENKIN PYRITÄÄN ULKOISTUKSEN AVULLA VÄHENTÄMÄÄN YRITYSTEN KUSTANNUKSIA.

YLE:SSÄ MERJA NÄYTTÄÄ KUITENKIN TOIMIVAN TOISIN ILMEISESTI, KOSKA VEROPIIKKI ON TIETYSTI OLLUT KOKO AJAN APPOSEN AVOIMENA.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI29.7.2021 22.15
Tiedonvälitys on hyvä olla demokraattisessa kontrollissa. Meillä oli kaksi keskustalaista lehteä, jotka kertoivat Juankosken asioista. Vähän väliä kunnassa ilmeni kriittisiä soraääniä, jotka pyrkivät arvostelemaan päätöksentekoamme. Yleisön osastoihin kirjoiteltiin hyvinkin kärkevästi. Siitä emme pitäneet.
Koillis-Savo ja Savon Sanomat yleensä kilpailivat siitä kumpi oli keskustalle suosiollisempi, mutta lehdillä oli tietysti kiusaus olla mieliksi tilaajilleenkin.

Joskus teimme päätöksen, että säästösyistä pudotamme kunnalliset ilmoitukset jommasta kummasta lehdestä. Tämä oli tehokas temppu. Uutisointi pysyi näin asiallisena. Toimituksissa vallitsi itsesensuuri ja lehdet kilpailivat siitä kumpi on Juankosken keskustalle mieluisempi.

Näin me teimme eikä kukaan voinut väittää, että puutui me uutisoinnin vapauteen.

eeroRe: YLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI30.7.2021 8.24
Eikö virallinen ääni muista, ko sillo ennenvanhaanhyväänaikaan oli kolme kepulehteä.
Mullikkabladet, nilsiäläisen, Kostilaisen perheen perustama koillispaperi ja edesmenneen Erikan, koillispaperitoimittajakauden jälkeen perustama lyhytaikainen juankosken sanomat.

Oli meillä kaavilla sillo näyttävästi esillä alkiolaista propagandaa.

Olipa siinä silloisella juankosken kunnalla maksettavaa, ko kolmeen lehteen joutu laittamaan kunnalliset, viralliset ilmoitukset ja tiedotteet.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: YLE:n A-STUDIO PYYTÄÄ NYT ANTTEEKSI30.7.2021 12.42
Muistan tämän juankoskelaisen lehden. Sen kautta opimme, että tiedotuksen hallinta on tärkeää. Juankosken liike-elämäkin alkoi siirtymään uuden lehden taakse. Emme hyväksyneet lehden linjaa. Pistimme kunnan ostot kapinaliikkeistä jäihin. Muistan äärimmäisen toimen, kun siirsimme koulukirjojen hankinnan kirjakaupasta osuuskauppaan. Lopulta Juankosken Sanomat meni kunnan boikottiin ja nurin. Nopeasti palasimme tuttuun ja turvalliseen.
Opiksi tämä oli Koillis-Savollekin.
Mononen oli Juankosken kunnalle sopiva päätoimittaja.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: