Keskustelu

alan kolmas miesHANNAKAISA HYVÄLLÄ ASIALLA31.7.2021 3.48
AKM:n on VAPAASSA puuttunut lukemattomia kertoja MONOPOLI VALION toimintaan ja kepuloisten harjoittamaan maatalouspolitiikkaan, mitkä yhdessä johtavat kolmeen koko maan kannalta keskeiseen asiaan:

□ maatalouselinkeino kuihtuu
□ kansanterveys tuhoutuu
□ kansantalous tuhoutuu

TÄSSÄ VAKAVASSA TILANTEESSA EDUSKUNNASSA ON NOUSSUT MYRSKY, KUN HANNAKAISA OLI TIEDOTTANUT RUUNEPERIN AVUSTAJA TIMOSELLE TILANSA ALOITTAMASTA A2-PROTEEINI MAIDON TUOTANNOSTA.

TODELLISUUDESSAHAN LIENEE KUITENKIN KYSYMYKSESSÄ HANNAKAISAN MIEHEN HARRI KÄRKKÄISEN KIURUVEDEN MAATILAYRITYKSESTÄ
(Y-1715848-8), jonka tilipäätöstietoja ei kuitenkaan ole valitettavasti saatavilla.

EDUSKUNNASSA VAKAVAKSI ONGELMAKSI ON NOUSSUT, KUN HANNAKAISAN MAINOSTYYPPINEN ILMOITUS ON MENNYT EDUSKUNNAN EMAILIIN.

VOI HERRAN JUMALA, MITEN HIRVEÄ VIRHE!!!!

AKM SUORASTAAN TOIVOISI, ETTÄ EDUSKUNTAAN TULISI MUITAKIN POSITIIVISIA TIEDOTTEITA ?PAHOINVOINTIALUEILTA?.

KANSANEDUSTAJILLAHAN ON TAPANA AINA TURVAUTUA VAIN EDUSKUNNAN OMAAN TIETOPALVELUUN.

MUTTA KUN OMAKOHTAISESTI OLEN KÄYNYT TUTUSTUMASSA EDUSKUNNAN KIRJASTOON, OLEN HUOMANNUT, ETTÄ SE EI KOVIN PALJOA OLE ERONNUT HYVIN HOIDETUSTA KYLÄKIRJASTOSTA.

ROHKENEN TÄLLAISENKIN HAVAINNON ESITTÄÄ, KUN ON VUOSIKAUSIA SAANUT OLLA TEKEMISISSÄ ESIM. AALTO-YLIOPISTON JA MUIDENKIN
TIETEELLISTEN KIRJASTOJEN KANSSA.

KUN "PAHOINVOINTIALUEET" ON NYT PERUSTETTU, NIIN HANNAKAISAN EI TARVITSE ENÄÄ NARSKUTELLA KAALINLEHTIÄ VALIOKUNNASSA.

NYT HANNAKAISA VOIKIN SITTEN MUUTTAA MAAILMAA IHAN REAALIMAAILMASSA.

PERIMMÄINEN KYSYMYS ON KUITENKIN VALION MONOPOLISTA, JOKA ON SELVÄSTI RAJOITTANUT YKSITTÄISTEN MAATALOUTTA HARJOITTAVIEN TILOJEN LIIKETOIMINTOJEN KEHITTÄMISTÄ JO VUODESTA 1905 LÄHTIEN.

VALION MONOPOLIN PERUSAJATUS ON: PALJON TASALAATUISTA MAITOA MAHDOLLISIMMAN HALVALLA.

TÄMÄ LIIKEIDEA PITÄÄ SISÄLLÄÄN SEN, ETTEI YKSITTÄINEN TILA VOI KEHITTÄÄ TILAN LIIKETOIMINTAA HALUAMALLAAN TAVALLA.

LIIKEIDEA JOHTAA MYÖS MAATILOJEN KOON KASVUUN, JOLLOIN TILALLISET JOUTUVAT JATKUVASTI PAINISKELEMÄÄN KALLIIDEN RAAKA-AINEIDEN (MONOPOLI TOIMITTAJAT) JA PÄÄOMAKULUJENSA KANSSA.

KUN NYT EU NÄYTTÄÄ OLEVAN SOSIALISOIMASSA VIELÄ MAATALOUSYRITTÄJIEN METSÄT JA HIILINIELUT, NIIN SILLOIN SE MAATALOUDEN RAKENNEMUUTOS VASTA ALKAA - JYVÄÄKÄÄN EI JÄÄ ENÄÄ MAATALOUSYRITTÄJÄN KÄTEEN.

TÄLLEKIN KEHITYKSELLE ON KUITENKIN VAIHTOEHTO: ERIKOISTUMINEN

HANNAKAISA NÄYTTÄÄ USKOVAN ERIKOISTUMISEEN JA ON LÄHTENYT KEHITTÄMÄÄN A2-MAITOTUOTANTOA. ONNEKSI OLKOON!!!

Näiden haitallisten kansantaloudellisten ilmiöiden keskeinen KUUMEMITTARI on suomalaisten maailman ennätystasolla oleva vuosittainen maidon juonti.

Nykyään tämä maidon vuotuinen keskikulutus Suomessa on suunnilleen tasolla 100 kg per capita. Esim. Keski-Euroopassa taso on n. 40-60% alempi.

OTTAEN HUOMIOON SUOMEN KORKEAN KESKIMÄÄRÄISEN MAIDONKULUTUKSEN JA MAIDON SISÄLTÄMÄN D-VITAMIINISISÄLLÖN, AKM ONKIN TULLUT JOHTOPÄÄTÖKSEEN, ETTÄ KORONAPANDEMIASSA MAITOA YHDISTETTYNÄ SUOMALAISTEN AINUTLAATUISEEN GEENIPERIMÄÄN VOIDAAKIN NYT PITÄÄ SUOMEN SALAISENA ASEENA ELI "KORONATYKKINÄ".

THL:N MASKI JA MUUT SEKOILUT OVATKIN SIIS KAIKESTA PÄÄTTÄEN OLLEETKIN VAIN NS. VALOHOITOA.

TÄSSÄ TILANTEESSA ON SYYTÄ SELVITTÄÄ, MITÄ MAITO OIKEASTI ON.

Raakamaito on monipuolinen ravintoaine, joka yhtä tilavuusyksikköä (esim. litraa) kohden sisältää lähes lukemattoman määrän erilaisia kemiallisia aineita veteen liuenneena seuraavasti:

□ Vesi n. 87.3%
□ Maitorasvoja (10 rasvatyyppiä) n. 3.9%
□ Muita ei rasvoihin luettavia kiinteitä aineita 8.8%
□ Yhteensä 100%

Maidon ei rasvoihin luettavat kiinteät aineet ovat karkeasti seuraavat:

□ Proteiinit (9 kpl, tärkein kaseiini)
□ Maitosokeri eli laktoosi n. 4.6%
□ Mineraalit (12 kpl) n. 0.65%
□ Hapot (5 kpl) n. 0.18%
□ Vitamiinit/Entsyymit n. 0.12%
□ Yhteensä n. 8.8%

Yllä esitetyn raakamaidon koostumuksen perusteella nähdään, että maito on erittäin monipuolinen ravintoaine, mutta monet maidon sisältämistä aineista ovat vahingollisia etenkin aikuisille.

Prosessoimalla meijereissä raakamaidosta voidaan valmistaa monipuolisesti ravintoaineita.

Raakamaidon koostumus riippuu suuresti myös maitoa tuottavista eläimistä:

Maidossa voi esiintyä karjarodusta riippuen neljäntyyppistä beta-kaseiini (β-kaseiini) -nimistä peptidiproteiinia: A1-, A2- sekä B- ja C-kaseiinia. Maidossa voi esiintyä joko vain yhtä tai sitten kahta eri beta-kaseiinia rinnan.

Beta-kaseiini A1 on Suomessakin yleisten friisiläis-, Ayrshire- ja Holsteinlehmistä lypsetyn maidon proteiinissa yleisesti esiintyvä variantti. A1-geenimuodon yleistyminen liittyy siihen, että eurooppalaisista lehmistä on jalostettu yhä tuottavampia.

A1-geenimuodon runsaus riippuu tutkimusten mukaan enemmän siitä, missä päin kantaa on jalostettu kuin itse rodusta, joten pelkkää A1-kaseiinia sisältävää maitoa lypsävien lehmien osuus samasta rodusta voi vaihdella jopa Euroopan eri alueilla 97 prosentista 3 prosenttiin.

A2-kaseiinia sisältämää maitoa myydään enimmäkseen Australiassa, Uudessa Seelannissa, Kiinassa, USA:ssa ja Englannissa ja Ranskassa.

Kotimaiset kyyttölehmät tuottavat A2-kaseiinipitoista maitoa.

Ravintoaineena maito ei ole ongelmaton tuote etenkään prosessoituna ja maito onkin yhdistetty mm. vatsatauteihin, diabetekseen ja etenkin maitoallergisiin reaktioihin (laktoosi-intoleranssi).

Meijereissä maito separoidaan, pastöroidaan ja homogenisoidaan, jotta raakamaidosta saadaan bakteerivapaata ja tasalaatuista tuotetta.

Valion tiedotteen mukaan pastöroinnissa maidon lämpötila nostetaan tyypillisesti n. 72 ⁰C:seen 15 sekunniksi, jolloin useimmat maidossa olevat bakteerit saadaan tuhottua.

Kuitenkin yleisestikin on tiedossa, että esim. mycoplasma bakteeri ei välttämättä tuhoudu normaalin pastöroinnin avulla.

Tiettävästi mycoplasma voidaan varmimmin eliminoida autoklaavissa, jossa lämpötila nostetaan 121⁰C:seen 15-20 minuutin ajaksi. Tällöin voidaan vetää sellainen johtopäätös, että normaali pastörointi ei pysty tuhoamaan mycoplasmaa, jos sitä sattuu olemaan maidossa.

Markkinoille on viime vuosina tullut enemmän myös korkeapastöroituja (ESL) maitoja, kuten Valio Eila® Laktoositon maitojuoma ja Valio Plus® maito.

Nämä tuotteet pastöroidaan korkeammassa lämpötilassa kuin perusmaidot. ESL-tekniikassa maito kuumennetaan +125?135 ⁰C:seen 0,5?2 sekunnin ajaksi. Nykyään näiden tuotteiden markkinaosuus on vielä kuitenkin vähäinen.

Mycoplasmahan todettiin Suomessa vasta vuonna 2012 ja vielä 3.5 2021 tartuntatiloja on näköjään 218 kappaletta, joista 48 on ollut lypsykarjoja. Mycoplasma näyttää myös levinneen ympäri Suomen.

Vaikka mycoplasman saaneita lypsytiloja on Suomessa varmaankin ainakin noin 50, niin VALIO ei ole mycoplasmasta kummempaa ääntä pitänyt ja sekin on outoa, että mycoplasma läydettiin Suomessa vasta vuonna 2012, kun MONOPOLIYHTIÖ VALIOKIN OLI PERUSTETTU JO VUONNA VUONNA 1905, kuten alta Wikipedian tiedoista selviää:

"Valio Oy on suomalainen vuonna 1905 perustettu elintarvikeyritys, joka jalostaa ja markkinoi pääasiassa maitotuotteita. Sen omistavat 17 suomalaista maidontuottajaosuuskuntaa.

Omistajaosuuskunnista kahdeksan toimittaa 6 400 omistajansa tuottaman maidon Valiolle.

Yhtiön päätuoteryhmiä ovat tuoremeijerituotteet, juustot, rasvat, mehut, maitojauheet ja demineralisoidut herajauheet sekä suurkeittiötuotteet. Valio on Suomen suurin maidonjalostaja ja vastaanottaa 85 prosenttia Suomessa tuotetusta maidosta."

Joka tapauksessa näin TOKION OLYMPIAKISOJEN AIKAAN on hyvä tiedostaa, että mm. urheilulääkäri PIPPA LAUKKA on todennut, että vaikeasti hoidettava mycoplasman on todettu olleen useiden huippu-urheilijoiden vaikeiden ja pitkittyneiden sairauksien takana.

Tietysti silloin herää siis kysymys, mistä mycoplasma on urheilijoihin päässyt tarttumaan?

Ensinnä tulee tietysti mieleen ravinto ja juomat. Veikkaanpa, että aika moni urheilija on ollut mainostamassa maitoa.

Yleisestikin on myös tiedossa, että raakamaidon edulliset ravinnolliset vaikutukset ainakin osittain tuhoutuvat esim. MONOPOLIYHTIÖ VALION ja ARLAN homogenisointiprosesseissa. ARLA tiedote maidon homogenisoinnista on seuraava:

"Homogenointi tarkoittaa maitorasvan pilkkomista mekaanisesti pienemmäksi. Homogenoinnin avulla estetään maitorasvan nouseminen maidon pinnalle ja saadaan aikaan mukava ja tasainen suutuntuma.

Homogenointiprosessissa noin +60 asteeseen lämmitetty maito johdetaan korkealla paineella kapean homogenointipään läpi, jolloin maidon rasvapalloset pilkkoutuvat pienemmiksi.

Homogenoimattomassa maidossa, kuten luomumaidoissa, kerma nousee maidon pinnalle, jonka vuoksi maitoa onkin hyvä ravistaa hiukan ennen sen kaatamista lasiin."

Maidosta on moneksi:

"Raaka-maidosta valmistetaan erilaisia maitotuotteita. Maidot voidaan jakaa muun muassa rasvamäärän mukaan (täysmaito 3,5 %, kevytmaito 1,5 %, ykkösmaito 1,0 %, rasvaton maito 0,0 %). Maito voidaan käsitellä vähälaktoosiseksi (laktoosia alle 1 %) tai laktoosittomaksi (maitojuoma, jossa laktoosia alle 0,01 %). Maito voidaan myös iskukuumentaa hyvin säilyväksi UHT-maidoksi.

Erityisiä maitotyyppejä on useita, muun muassa luomumaito, ternimaito, yömaito, kalsiummaito, homogenisoimaton maito sekä äidinmaidonvastike. Kerma on maidosta valmistettu maitoneste, jossa on rasvaa vähintään 10 prosenttia.

Maitohappokäymisen avulla maidosta valmistetaan piimää, viiliä, ranskankermaa, rahkaa, smetanaa ja jogurttia. Lisäksi maidosta valmistetaan juustoja ja jäätelöä. Raakamaito on käsittelemätöntä maitoa ja maitojauhe valmistetaan maidosta kuivaamalla."

"Vuonna 2010 julkaistu miehillä tehty kohorttitutkimus osoitti, että runsas maitorasvan saanti puolittaa miehillä riskin sairastua kakkostyypin diabetekseen. Diabetesriskin vähentyminen liittyy Harvardin yliopiston terveystieteiden laitoksen tutkimuksen mukaan maitorasvasta saatuun transpalmitoleenihappoon."

"Myös maidon sydänterveyttä edistävä vaikutus saattaa liittyä maitorasvaan. Esimerkiksi vuonna 2009 julkaistun ruotsalaisen tutkimuksen mukaan eniten maitorasvaa käyttäneet maanviljelijät saavat 75 prosenttia vähemmän sydänkohtauksia kuin vähiten maitorasvaa käyttäneet."

"Australialaisessa tutkimuksessa havaittiin, että rasvaisia maitotuotteita käyttäneillä oli alentunut riski sydän- ja verisuonitautikuolemiin verrattuna vähärasvaisia maitotuotteita käyttäneisiin.

Maitotuotteiden kokonaiskulutus ei sen sijaan korreloinut sydänkuolleisuuden kanssa."

"Vuonna 2016 julkaistussa kliinisessä tutkimuksessa havaittiin, että kun verenpainetta alentavaa DASH-dieettiä muunnettiin vaihtamalla tuoremehu ja vähärasvaiset sekä rasvattomat maitotuotteet täysrasvaiseen maitoon, juustoon ja jugurttiin, tutkimukseen osallistuneiden veren rasva-arvot paranivat."

Edellä todettujen tosiasioiden ja tutkimustulosten mukaan voidaankin todeta, että:

MAITO ON YHÄ EDELLEEN SUOMALAISILLE SUURI MYSTEERI SEN VUOKSI, ETTÄ MAITOON LIITTYVÄ TUTKIMUS NÄYTTÄÄ SUOMESSA AJAUTUNEEN JA KESKITTYNEEN SUUREKSI OSAKSI MONOPOLIYHTIÖ VALION KÄSIIN.

VOIDAANKO MAITOJEN OSALTA SIIS KYSYÄ, ONKO KEVYT- JA RASVATTOMAN MAIDON SUURELLE MARKKINAOSUUDELLE OLEMASSA
KANSANTERVEYDELLISTÄ NÄYTTÖÄ NYKYPÄIVÄN MAAILMASSA?

LUKEN VUODEN 2019 TILASTON MUKAAN SUOMESSA JUOTIIN MAITOA
KESKIMÄÄRIN N. 102 LITRAA PER CAPITA SEURAAVASTI:

□ Kevyt maito 58.5 litraa per capita (57%)
□ Rasvaton maito 30.4 litraa per capita (30%)
□ Täysmaito 11.9 litraa per capita (12%
□ Tilamaito 1.0 litraa per capita (1%)
□ Yhteensä 101.8 litraa per capita (100%)

TÄSSÄ TILANTEESSA SEKIN IHMETYTTÄÄ, ETTÄ THL:N JOHTAJANA PITKÄÄN TOIMINUT PEKKA PUSKA KESKITTYI AIKOINAAN POHJOIS-KARJALA TUTKIMUKSISSAAN MM. VOIN VAHINGOLLISUUTEEN, MUTTA NYTTEMMIN ON NÄYTETTY, ETTEI SITÄKÄÄN SUOSITUSTA OLE VOINUT TIETEELLISEN NÄYTÖN NOJALLA PERUSTELLA:

"Vuonna 2014 ja 2016 julkaistut tutkimukset osoittavat, että PUSKAN/WHO:n kehotukset rajoittaa rasvan saanti 30 energiaprosenttiin ja tyydyttyneen rasvan saanti 10 energiaprosenttiin olivat jo alun perin ristiriidassa tieteellisen näytön kanssa.

Sekä kliinisissä että epidemiologisissa tutkimuksissa oli havaittu jo vuoteen 1977 mennessä, ettei rasvan tai tyydyttyneen rasvan saannin rajoittaminen vähennä kokonaiskuolleisuutta eikä sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta."

"Vuonna 2020 julkaistun meta-analyysien kokoomakatsauksen tuloksena oli, että suurin osa kliinisistä tutkimuksista ja väestötutkimuksista tehdyistä meta-analyyseista päätyy siihen, ettei tyydyttyneen rasvan rajoittaminen vähennä sydän- ja verisuonisairauksia tai kokonaiskuolleisuutta, vaan päin vastoin lisää niitä.

Esimerkiksi täysrasvaiset maitotuotteet, prosessoimaton liha ja tumma suklaa eivät lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Yhdysvaltojen johtavat ravitsemustieteilijät ja joukko Yhdysvaltojen ravitsemussuosituksen neuvoa antavan komitean (DGAC) entisiä jäseniä antoivatkin vuonna 2020 Yhdysvaltojen kongressille julkilausuman, jonka mukaan tyydyttyneiden rasvojen käytön rajoitusta ei pidä enää jatkaa, koska sille ei ole olemassa pitäviä tieteellisiä perusteita."

PUSKAHAN ON MYÖS OLLUT RAIVOKAS ALKOHOLILAIN UUDISTUKSEN
VASTUSTAJA JA LAKIA UUDISTETTAESSA ESITTI ASIASTA VASTAAVIA KAUHUSKENARIOITA, JOITA RUOTSALAINEN ILMASTOAKTIVISTI JA KOULUPINNARI GRETA THUNBERG ON ESITTÄNYT MAAILMAN LOPUSTA.

ALKOHOLISSAKIN NUORISO NÄYTTÄÄ KUITENKIN MUUTTANEEN KÄYTTÄYTYMISTAPOJAAN, JOTEN RÄKÄKÄNNIT EIVÄT ENÄÄ OLE NUORISOLLA MUODISSA.

HANNAKAISA ON SIIS SELVÄSTI NYT OIKEALLA ASIALLA JA SAATTOI OLLA MYÖS TERRA SIPILÄN HALLITUKSEN AIKAANKIN, KUN KEPU OLI YHDESSÄ KOKOOMUKSEN KANSSA AJAMASSA MONIARVOISTA MAAKUNTA SOTEA, JONKA KEPUN RUUNEPERIN VYÖRYTTÄMÄ "PAHOINVOINTIALUEIDEN SOTE MALLI" NYT NÄYTTÄÄ LOPULLISESTI TUHOAVAN.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: HANNAKAISA HYVÄLLÄ ASIALLA31.7.2021 12.23
Hyvä Hannakaisa. Perhe ja navetta.
Hyvä akm. Järki ja keskusta. Molemmilla tavoite on joka päivä lähempänä.
Kasvu ja kehitys ovat iloisia asioita. Eikä tällainen kasvu ole uhka ihmiskunnalle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: