Keskustelu

alan kolmas miesPERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!14.8.2021 16.17
YLE oli järjestänyt PERSUJEN PUOLUEKOKOUKSEEN HAUTAJAISSAATTUEEN KOMMENTOIMAAN SUOMEN EHKÄ PARASTA PUOLUEEN PUHEENJOHTAJAN VALINTAA.

YLE:n puolesta paikalla oli tietysti PIRJO AUVINEN ja haastattelut hoiti JYRKI HARA.

POLITIIKAN ASIANTUNTIJOIKSI oli taas tietysti kutsuttu EDUSKUNNAN TUTKIMUSKESKUKSEN JOHTAJA MARKKU JOKI-SIPILÄ ja tutkija EMILIA PALONEN Helsingin yliopistosta.

RIIKKA PURRA valittiin jo ensimmäisellä kierroksella 774 äänen turvin puheenjohtajksi, kun ääniä annettiin muistaakseni yhteensä 1302.

ONNEKSI OLKOON RIIKKA PURRA!!!

VIHERVASSARIEN JA SOSSUJEN SUOMESSA RIITTÄÄ KIRVEELLÄ TÖITÄ JA HUOMENNA SAAMME KUULLA RIIKAN NS. LINJAPUHEEN!!!

YLE:n asiantuntijapaneli asemoi taas PERSUT ÄÄRIOIKEISTOLAISIKSI JA TIETYSTI POPULISTISEKSI PUOLUEEKSI.

YLE:N LÄHETTÄMÄN PUOLUEKOKOUS SESSION LOPUKSI PIRJO AUVINEN YRITTI VIELÄ VETÄÄ VIIMEISEN KORTIN HIHASTAAN JA ALKOI JO SYTTÄÄ PERSUJA RASISTEIKSI SAMAAN TAPAAN KUIN AMERIKASSA JOKAINEN DEMOKRAATTI JA SENIILI BIDEN MUISTAA SUUN AVATESSAAN AINA HUOMAUTTAA, ETTÄ DONALD J. TRUMP ON RASISTI, KOSKA TULEVISSA PRESIDENTINVAALEISSA 2024 TRUMPIN VARAPRESIDENTTI EHDOKKAANSA NÄYTTÄÄ OLEVAN TUMMAIHOINEN CHARLESTONIN YLIOPISTOSTA VALMISTUNUT ENSIMMÄINEN REPUBLIKAANI SENAATTORI TIM SCOTT.

SENAATISSA SCOTT VALMISTELI TRUMPIN TOTETTAMAN PAIKALLISEN RIKOSLAIN UUDISTAMISEN, JOTA DEMOKRAATIT TIETYSTI VASTUSTIVAT JA VARMISTI NS. SCHOOL CHOICE MADOLLISUUDEN MYÖS MUSTILLE OPPILAILLE PERUSOPETUKSESSA JA MYÖS RAHOITUKSEN 10 VUODEKSI YLIOPISTO-OPETUKSEEN.

TIETYSTI TÄLLAISET MM. TRI MARTIN LUTHER KINGIN TAPAISET ELIITIN TAI VALTAAPITÄVIEN VIRKAMIESTEN ULKOPUOLISET ASIAT AINA KOETAAN NYKYÄÄN RASISTISIKSI USA:SSA JA ENENEVÄSTI MYÖS SUOMESSA.

IHMETYTTÄÄ MYÖS TUO POPULISMIN VOUHOTUS SUOMESSA JA EU:SSA, KOSKA POPULISMIHAN VIITTAA ITSE ASIASSA KANSAAN JA KANSANSUOSIOON.

MITÄÄN PAHAAHAN EI TIETENKÄÄN VOI OLLA KANSANSUOSIOISSA, KUNHAN KANSANSUOSIO EI JOHDA TYRANNIAAN, JOHON EU:N VIIME AIKAINEN KEHITYS TAAS VALITETTAVASTI NÄYTTÄÄ JOHTANEEN.

NEANDERTALIN AIKAISEEN AJATTELUUN KESKITTYVÄT YLE:N KOMMENTAATTORIT PYRKII NÄKÖJÄÄN KAIKIN KEINOIN DEMONISOIMAAN PERSUJA, KOSKA PERSUJEN KANNATUS ON SELVÄSTI SUUREMPI KUIN ESIM. KEPULOISTEN JA TULEVISSA EDUSKUNTAVAALEISSA ILMEISESTI MYÖS SUUREMPI KUIN DEPOLOISTEN.

LÄHES JOKAISELLA TÄRKEÄLLÄ PALLILLAHAN VALTION HALLINNOSSA JA VIRKAMIESKUNNASSA NÄYTTÄÄ KUITENKIN NYKYÄÄN ISTUVAN KUIN TATTI AINA POLIITTISIN NIMITYSTEN PERUSTEELLA VALITUT JEES MIEHET JA NAISET.

ALKAA OLLA KORKEA AIKA VALITA OIKEISTOLAISIA MYÖS VALTIONHALLINNOSSA TÄRKEISIIN PÄÄTTÄVIIN VIRKOIHIN.

MILLOIN NÄHDÄÄN ENSIMMÄINEN PERSUVALINTA VALTIOSIHTEERIKSI???

VIIMEISILLÄ VOIMILLAAN YLE:N TOIMITTAJA KYSYI VASTA VALITULTA PERSUJEN PUHEENJOHTAJA RIIKKA PURRALTA, ONKO HÄN VALMIS PÄÄMINISTERIKSI?

RIIKKA EI EPÄRÖINUT SEKUNTIAKAAN, VAAN TOTESI, ETTÄ TOTTA KAI!!!

TOIMITTAJA JYRKI HARA VARMAAN AJATTELI, ETTÄ DEPOLOISTEN KORONA SOSSU SANNA ON AIEMPIEN TAMPEREEN OSUUSKAUPAN ASIAKASPALVELUTEHTÄVIENSÄ JOHDOSTA JOTENKIN PAREMMIN PÄÄMINISTERIN TEHTÄVÄÄN SOPIVA KUIN SELVÄSTI OIKEISTOLAISESTI AJATTELEVA RIIKKA PURRA.

RIIKKAHAN ON VALMISTUNUT TURUN YLIOPISTOSTA JO VUONNA 2004 JA ON VALMISTELLUT JOPA TOHTORIN VÄITÖSKIRJAA VUONNA 2019.

KAIKEN LISÄKSI RIIKALLA ON TIETTÄVÄSTI KAKSI LASTAKIN JA ON NORMAALI PERHEEN ÄITI.

ONHAN RIIKAN ANSIOT IHAN TOISESSA LUOKASSA KUIN KORONA SANNALLA, JOTA FAKE NEWS MEDIA ON KAIKIN KEINOIN PYRKINYT TUKEMAAN.

VAPAASSA JA DEMOKRAATTISESSA MAASSA EI VOI OLLA NIIN, ETTÄ KEPULOINEN VALITAAN JOKAISEN VALTION OMISTAMAN ORGANISAATION JOHTOON, KUN KEPULOISTEN KANNATUS ON NYKYÄÄN VAIN NOIN 10%:N PINNASSA.

ESIMERKIKSI OTAN NYT VAIN LUOMU KIMMON VALINNAN GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOON.

JOHTAJA NIMITYKSEN YHTEYDESSÄ LUOMU KIMMO VIELÄ SEPPELÖITIIN LAAKERILEHVIN JA HÄNELLE JÄRJESTETTIIN PROFESSORIN ARVONIMIKIN.

KUN LUOMU KIMMONKIN RETKIÄ ON TULLUT SEURATTUA, NIIN TULEE ELÄVÄSTI MIELEEN TIETYSTI VANHAN HYVÄN ROOMAN AIKAISET KEISARITKIN JA HEISTÄ ERITYISESTI NERO.

KEISARI NERO PITI KYLPYLÄELÄMÄTÄ JA ROISTA SEKÄ HARPPUMUSIIKISTA JA LOPULTA PÄÄTTI POLTTAA KOKO SILLOISEN ROOMAN KAUPUNGINKIN.

NEROLLA OLI TIETTÄVÄSTI JOKU HENKINEN HÄIRIÖ JA HÄN PÄÄTTIKIN PÄIVÄNSÄ LOPULTA ITSEMURHAAN.

LÄPEENSÄ KORRUPTOITUNUT ROOMA OLI AIKOINAAN HIENO IMPERIUMI, MUTTA VALITETTAVAN MONI KEISAREISTA KOKI KUITENKIN KOVAN KOHTALON, JOKA EI OLLUT LUONNOLLINEN KUOLEMA.

YLE:N PIRJO AUVISEN asiantuntijat pitivät erittäin pahana asiana sitä, että PERSUJEN LINJA KOOSTUU SEURAAVISTA ÄÄRIOIKEISTOLAISISTA JA POPULISTISISTA AINEKSISTA:

□ SUOMEN ETU
□ EU KRIITTISYYS
□ ILMASTOKRIITTISYYS
□ MAAHANMUUTTOKRIITTISYYS
□ KORONAKRIITTISYYS

AKM EI NÄE NÄISSÄ ASIOISSA MINKÄÄNLAISTA ÄÄRIOIKEISTOLAISUUTTA TAI NEGATIIVISEN POPULISMIN HÄIVÄÄ.

KYSYMYSHÄN ON AIVAN TAVALLISISTA JOKAISTA IHMISTÄ KOSKEVISTA ASIOISTA.

MIKSI NIISTÄ EI VALTAAPITÄVIEN MIELESTÄ VOI KESKUSTELLA KRIITTISESTI???

VAIKUTTAAKIN SILTÄ, ETTÄ EUROSTOLIITOSSA KALKKEUTUNEET NEANDERTALIN AIKAISET PUOLUEET KUTEN DEPOLOISET JA KEPULOISET SEKÄ VIHERVASSARIT OVAT AJAUTUNEET DEMOKRAATTISESSA KATSANNOSSA SELVÄSTI MARGINAALIIN.

TÄSSÄ TILANTEESSA TIETYSTI NEANDERTALIN AIKAISET FOSSIILIT OVAT RYHTYNEET JAKAMAAN KANSAA VUOHIIN JA LAMPAISIIN, JOSSA KATSANNOSSA PERSUISTA JA JOPA KOKOOMUKSESTA ON TEHTY ÄÄRIOIKEISTOLAISIA PUOLUEITA, JOTKA EIVÄT OLE HALLITUKSEEN SOVELIAITA.

OMASSA YLE:N NORSUNLUUTORNISSAAN PERSUJEN KANNATUSKÄYRIÄ TULKINNUT PIRJO AUVINEN OSOITTI PERSUJEN SINISELLÄ KÄYRÄLLÄ, ETTÄ PERSUJEN ENNAKOITU KUNTAVAALIVOITTO JÄI OSITTAIN PIIPPUUN.

TUTKIJA EMILIA PALONEN TAAS OMASTA PUOLESTAAN MYÖS VAHVISTI KÄPPYRÄN KEHITYKSEN, JOSSA OLI HIENOISTA LASKUA EDUSKUNTAVAALEISTA.

PIRJO AUVISEN ASIANTUNTIJAPANEELI KUITENKIN EPÄONNISTUI TÄYSIN POLITIIKAN ILMASTON TULKINNASSA:

PIRJO AUVISEN ESITTÄMÄSTÄ KÄPPYRÄSTÄ VOIDAAN SANOA, ETTÄ KÄPPYRÄN TARKASTELUAIKANA FAKE NEWS MEDIA ON LANSEERANNUT POLITIIKAN ISONA KUVANA SEURAAVAT KAKSI ASIAA:

□ ILMASTON MUUTOS JA HYSTERIA
□ KORONAHYSTERIA

KORONAHYSTERIASSA VIHERVASARIEN JA THL:N EKSPONENTIAALISTEN KORONAMALLIEN AVULLA ENSIN KUNTAVAALIT SAATIIN SIRREETTYÄ USEILLA KUUKAUSILLA ILMAN TODELLISTA SYYTÄ JA VIELÄ KESÄKUUSSA ISO OSA ÄÄNESTÄJISTÄ JÄTTI KORONAN VUOKSI ÄÄNESTÄMÄTTÄ.

TULEVISSA EDUSKUNTAVAALEISSA ÄÄNESTYSPROSENTTI TULEE SELVÄSTI KASVAMAAN, KOSKA KANSA HALUAA MUUTOSTA VIHERVASSARIEN JA KORONA SANNAN JOHTAMAAN KANSALAISTEN KYYKYTTÄMISEEN.

LÄHES KAIKISSA MAISSA IHMISET OVAT SAANEET JO KYLLIKSEEN FAKE NEWS MEDIAN LEVITTÄMÄSTÄ KORONAHYSTERIASTA JA TÄMÄ GLOBAALI ISO TRENDI EI TULE MYÖSKÄÄN SUOMEA OHITTAMAAN.

alan kolmas miesRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!15.8.2021 19.53
TUHKA ON PERSUJEN PUHEENJOHTAJA VAALIN JÄLKEEN LASKEUTUNUT.

PERSUT SAI ERINOMAISEN PUHEENJOHTAJAN.

Iltalehden hyvä toimittaja LAURI NURMI nosti heti esiin HALLA-AHON ja UNILUKKARIN välille nouseen kiistan sananvapaudesta, joka on kirjattu vapaan uskonnon harjoittamisen ohella peräti SUOMEN PERUSTUSLAKIIN.

Kuitenkin SUOMEN RIKOSLAISSA on sananvapauteen liittyvä pykälä, jossa ns. "kansankiihottaminen" on säädetty vakavaksi rikokseksi ilmeisesti valtiota ja kansanryhmiä vastaan.

On täysin selvää, että SUOMEN NYKYINEN RIKOSLAKI "kansankiihottamisen osalta" on alisteinen SUOMEN PERUSTUSLAILLE ja myös sopusoinnussa SUOMEN SOPIMIEN IHMISOIKEUSSOPIMUSTEN HENGEN JA SÄÄNNÖSTEN KANSSA.

LAURI NURMI KIRJOITTAA UNILUKKARIN TAANNOISESTA AJATTELUSTA SEURAAVASTI:

"Presidentti Niinistön kritiikki kohdistui suoraan perussuomalaisiin ja Halla-ahoon. Siitä ei jäänyt kenellekään epäselvyyttä.

"Maalittaminen ja vihapuhe ovat uudempaa ilmaisua yleisessä keskustelussa", Niinistö sanoi.

"Lainsäätäjämme on kuitenkin ollut kaukaa viisas. Esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan sekä yksilön kunniaa, rauhaa tai yksityisyyttä loukkaavat teot ovat jo vanhastaan olleet rangaistavia. Muita ihmisiä kohtaan rikoksen tekevä joutuu siitä vastuuseen", tasavallan presidentti painotti.

Niinistön ja Halla-ahon välit olivat ja ovat jännitteiset, etäisetkin.

Halla-aho ei presidentin esittämästä kritiikistä hätkähtänyt vaan kritisoi puolestaan Iltalehden haastattelussa Niinistöä."

UNILUKKARI ON TODENNUT USEAAN KERTAAN SENKIN, ETTÄ HÄNELLÄ ON ERITTÄIN HYVÄT JA TOIMIVAT YHTEYDET VIRKAVELJEENSÄ VLADIMIR PUTINIIN.

PUTINILLA ON TAAS ERITTÄIN HYVÄT JA TOIMIVAT SUHTEET VALKO-VENÄJÄN ITSEVALTAISEEN LUKASHENKAAN.

UNILUKKARIN, PUTININ JA LUKASHENKAN KANNATUS LÄHENTELEE KUNKIN PRESIDENTIN JOHTAMASSA MAASSA JO 100%:A.

KAIKISSA YM. MAISSA PRESIDENTTIEN ARVOVALTAA EI VOI ASETTAA KYSEENALAISEKSI.

VENÄJÄLLÄ POIKKIPUOLINEN SANA VIE VÄLITTÖMÄSTI KALTEREIDEN TAAKSE TAI KUOLEE YLLÄTTÄEN ILTASAIKKAA JUODESSAAN.

SAMA NÄYTTÄÄ OLEVAN MENO MYÖS VALKO-VENÄJÄLLÄ ENTISTÄ HERKEMMIN, KUN KANSAN SILMÄT AVAUTUIVAT TÖRKEÄSTÄ VAALIVILPISTÄ VIIME VUODEN PRESIDENTIN VAALEISSA.

ONKO SIIS EM. MAISSA KYSYMYKSESSÄ DEMOKRATIA VAI TYRANNIA - SITÄ SOPII KYSYÄ???

AMERIKASSA ON PARHAILLAAN MENOSSA MYÖS VASTAAVA KEHITYS, JOSSA SENIILI JOE BIDEN JA PAIKALLISET KORRUPTOITUNEET VIRKAMIEHET PYRKIVÄT MÄÄRÄÄMÄÄN, MITEN AMERIKKALAISET SAAVAT AJATELLA KOULUISSA, YLIOPISTOISSA, SUURKAUPUNKIEN KADUILLA, KIRKOISSA JA KOTONAAN.

KEHITYS ON USA:SSA JOHTANUT MARXISTISEN JA VÄKIVALTAISEN BLACK LIFE MATTER-LIIKKEEN IHANNOINTIIN SOSIAALISESSA MEDIASSA , YRITYSELÄMÄSSÄ JA AIVAN TAVALLISTEN IHMISTEN PUHEIDEN SENSUROINTIIN JA DEMONISOINTIIN KAIKILLA MAHDOLLISILLA TAVOILLA.

PIENESSÄ SUOMESSA ON KUITENKIN KAIKIN MAHDOLLISIN KEINOIN TAISTELTAVA TÄLLAISTA TOTALITARISMIA VASTAAN.

SUOMESSA SANANVAPAUS ON PERUSTUSLAISSA TURVATTU JOKAISELLE KANSALAISELLE JA SILLOIN VOIDAAN SANANVAPAUDENKIN OSALTA SITEERATA VAIKKA KARJALAN EVAKKOA JOHANNES VIROLAISTA.

PERUSTUSLAKI ON SÄÄDETTY JO VUONNA 1999, JOTEN PERUSTUSLAIN SÄÄNNÖSTEN VASTUSTAJIEN ON SYYTÄ LOPETTAA PULINA VANHENTUNEEN RIKOSLAIN YMPÄRILLÄ!!!

KAIKILLE SUOMALAISILLE KUULUU SANAN VAPAUS JA MYÖS VAPAUS USKONNON HARJOITTAMISEEN RIIPPUMATTA SIITÄ, MITÄ MIELTÄ JOKU VIRKAMIES TAI SATRAAPPI SATTUU MILLOINKIN ASIASTA OLEMAAN (PL 12 § ja 11§).

ottoRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!17.8.2021 9.37
Ottokin on samaa mieltä.

Hyvin persuille kävi.

Tai oikeastaan vielä paremmin.

VÄ lienee samaa mieltä?

Alan voida pahoinRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!24.8.2021 17.30
LOPETTAKAA SE HUUTOUHO!
Ettekö te seniilit (pers)eläkeläiset sen vertaa nettietiketistä tiedä, että isoilla kirjaimilla kirjoittaminen on HUUTAMISTA.

Jotain tolkkua näillekin palstoille please

ottoRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!25.8.2021 11.32
Kuka täällä huutaa? MItäh? Heikko vatsako?

Hyvän johtajan persut eli peruskansa sai.

Ei tarvitse kuin seurata tuota keskustelua tästä JOE-sedän viimeisimmästä offensiivistä.

Eivät kaikki niihin koneisiin mahdu, ei.

Purra oli oikeassa. Lähialueille todellakin tarvitaan valtaisa telttakylä kaikille naisille ja lapsille.

Ainakin tuollaiset 30 vuotta.

Ei se auta yhtään jos 100, 200, 300, tahi vaikkapa 3000 tuodaan tänne kelan huostaan.

Mutta jos kaikki naiset ja lapset, erityisesti naiset evakuoitaisiin sieltä pois turvaan lähimaihin, niin 40 vuoden kuluttua on rauha tuossakin maassa.

Purralla on tässä järkeä enemmän kuin neukuilla ja jenkeillä yhteensä.

YK:kin on niin hiljaa...

ottoRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!25.8.2021 13.47
...vaikka juuri YK on sitä varten jotta avun tarpeessa olevia autetaan.

Olenko ymmärtänyt oikein?

Mutta ei se YK yksinään tästä urakasta selviä. Selvähän se.

Suurvallat ja niiden politiikka se todellinen ns. juurisyy tähän on. Kuten nykyään sanotaan.

Pitikö neukkujen mennä sinne sohimaan? Enpätä tyhmempi ja nuorempi puskan Ykä? Koko maako piti laittaa mullin mallin kun jokunen rekkuloitisja piileksi jossain vuorilla tihujaan suunnitellen.

Kysynpä vaan.

Kyllä tässä on ne vastuulliset tässä jutussa.

Sensijaan että alettiin 20 vuotta sitten pommittamaan vuoristoja summamutikassa olisi pitänyt pistää päälle kunnon käräjät.

Etsiä ensin se vastuullinen toimija, joka päätti lentää ne koneet sinne nykiin.

Ja laittaa koko lafka Haagiin antaa ainakin yhtä pitkä kakku kuin sille Hessille annettiin.

Tai Nürnbergiin.

Mutta että alettiin pommittaa.

Täysin tolkuton juttu.

Eikä siinä kaikki. Koottiin vielä koalitio.
Johon meidänkin pässit meni mukaan.

Purra on aivan oikeassa jotta lähialueille pitää apua antaa. Mitä maita siinä nyt onkaan Pakistanin ja Iranin lisäksi?
Ainakin IVY ja Kiina. Käsivarren verran ainakin.

Sinne ne kaikki naiset tulee turvaan viedä. Ja tyttölapset myös ja pojankoltiaiset, joiden päätä ei ole vielä sekoitettu.

Venäjä vastaa neukkujen tekosista. Niin on sanottu Kremliä myöten. Saisi antaa kaikki telttansa ja huopansa. Kiina saa antaa sitten ainakin riisiä ja muuta syötävää. Ameriikassa taas on tavaraa enemmän kuin on tarvis.

Niin ja YK. Se saa katsoa jotta homma pelaa.

Tätä se Purra varmaan tarkoitti.

ottoRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!25.8.2021 14.00
Niin. Jatkanpa sen verran kun noita uutisia on tullut pidettyä silmällä.

Siellähän lentokentän pohjoispuolen vuorilla tuntuu jo nämä ISIS-hemmot olevan valmiina. Ja onhan siinä Hamid Karzain ympärillä vuoristoa vähän jokapuolla.

Valmiina siellä ollaan.

Trumppi jakoi käsiarmatuurit ainakin 300.000 talibanille. Isis käyttää venäläisvalmisteista.

Sisällissota siellä alkaa vielä ennen lumia.

Eli parasta olisi saada ne naiset ja lapset pois sodan jaloista.

Sen jälkeen saavat sotia ainakin sen toiset 40 vuotta.

Keskenään.

Sitten maailma on parempi paikka jos vaan sinne ei taas joku ulkopuolinen mene sohimaan.

ottoRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!28.8.2021 6.37
Mutta jatketaanpa.

Tuhoisan pommi-iskun jälkeen yksi jos toinen torvi toitotti muutamista kuolleista ja korkeintaan kymmenistä haavakoista.

Pikku hiljaa noiden iskujen todellinen laajuus selvisi: 200 kuollutta ja tuplasti eri tavoin vammautuneita.

Nyt JOE-setä aikoo etsiä syyllisiä ja kostaa. Tämäkään nero ei puhu mitään oikeudellista toimista.

Ei sanaakaan mistään kansainvälisestä oikeudesta vaan hammurapi päälle nyt ja heti.

Iskuissa kuoli ja vammautui naisia ja lapsia. Heitä, jotka eivät jääneet kotiin tappamistaan odottamaan vaan päättivät yrittää.

Yrittivät siis päästä pakoon tätä takapajuista hirmuvaltaa.

Siis sitä ah, niin ihanaa ja eksoottista toiseutta, jossa kaikki on aivan toisin.

Purra sanoi jotta naiset ja lapset on sieltä saatava turvaan lähimmälle turvalliselle alueelle.

Missä on nyt YK? Mitä se tekee? Mikä sen rooli olikaan?

Tai olisi pitänyt olla.

Onko se toiminut millään tapaa suurvaltojen ja alueen hallitusten kanssa?

Kysynpä vaan.

alan kolmas miesRe: PERSUILLE HYVÄ JOHTAJA!!!28.8.2021 14.18
Kuten AKM on jo kertonut, niin AKM:llä on ollut jo 1950-luvun lopussa tilaisuus keskustella USA:n entisen Afganistanin suurlähettilään Angnus Wardin (1952-56) kanssa eksoottisen maan tilanteesta.

Suurlähettiläs oli selvästi hieno herrasmies, mutta ei pelännyt tarttua rautakankeenkaan metsätöissä.

Eipä Afganistanin asiat aivan sekaisin olleet WARDIN aikana Afganistanissa, mutta sukuriitojen ja Neuvostoliiton sotkeuduttua Afganistanin asioihin vuosina 1973-1978 saatiin KÄÄRMEKEITTO KIEHUMAAN oikein kunnolla kuten alta selviää:

"Vuoden 1928 sisällissotaa seurasi pitkä vakauden aika pääasiassa kuningas Muhammad Zahir ?ahin alaisuudessa, kunnes hänen serkkunsa Mohammed Daoud Khan syöksi hänet vallasta 1973.

Vuonna 1978 kommunistinen PDPA nousi valtaan saur-vallankumouksessa. Kommunistihallinto ajautui pian kaaokseen sotilaskapinoiden ja islamistisissien uhkaamana, mikä puolestaan uhkasi Neuvostoliittoa.

Vuonna 1979 Neuvostoliitto miehitti Afganistanin ja seuranneessa Afganistanin sodassa Neuvostoliiton joukkoja ja sen valtaan nostamaa uutta Afganistanin hallitusta vastassa olivat mujahideen-sissit, joita Kiina, Pakistan, Saudi-Arabia ja Yhdysvallat tukivat.

Neuvostoliiton joukot vetäytyivät maasta 1989.

Vuodesta 1986 presidenttinä toiminut Mohammad Najibullah menetti tärkeimmän tukijansa Neuvostoliiton luhistuttua 1991.

Afganistanin demokraattinen tasavalta kukistui huhtikuussa 1992, kun mujahideen-joukot valtasivat Kabulin.

Uudeksi presidentiksi tuli sissipäällikkö Burhanuddin Rabbani. Sota jatkui eri ryhmittymien välisenä sisällissotana, johon ulkovallat Saudi-Arabia, Pakistan ja Iran sekaantuivat.

Vuonna 1994 alkoi voimistua Taliban-liike, jonka sissit valtasivat Kabulin vuonna 1996 ja teloittivat miltei ensi töikseen julkisesti entisen presidentin Najibullahin.

Maassa otettiin käyttöön ?aria-laki erittäin ankarasti tulkittuna. Vuoden 1998 lopulla Taliban hallitsi 90 prosenttia maasta.

He tuhosivat muun muassa yhtä maan tärkeimmistä vientiartikkeleista, unikkopeltoja, sillä islamin lakien mukaan päihteiden (alkoholi, huumeet ym.) käyttö on kiellettyä.

Vuonna 2001 Yhdysvallat ja Britannia hyökkäsivät Afganistaniin syyttäen Talibaneja New Yorkiin ja Washingtoniin suunnattujen terrori-iskujen takana olleen Al-Qaida-terrorijärjestön tukemisesta, ja Talibania vastustava Pohjoisen liittouma syöksi Talibanin vallasta.

Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian lisäksi useat muut länsimaat lähettivät maahan omia sotilaitaan osana Yhdistyneiden Kansakuntien valtuuttamia ISAF-joukkoja.

Talibania vastustavat afganistanilaisryhmät tapasivat joulukuussa 2001 Bonnissa ja solmivat sopimuksen maan vakauttamisesta.

Hamid Karzai nimitettiin väliaikaishallinnon (Afghan Interim Authority) puhemieheksi vuonna 2001. Hänet valittiin presidentiksi vuonna 2004 ja toiselle kaudelle marraskuussa 2009.

Turvallisuusvastuu alkoi 17. heinäkuuta 2011 siirtyä vähitellen Isaf-joukoilta Afganistanin omille voimille.

Ashraf Ghanin nousi uudeksi presidentiksi 2014. Valinta presidentiksi toiselle kaudelle vahvistettiin 18.2.2020. Vaalit pidettiin syyskuussa 2020, mutta tulos voitiin julkistaa vasta usean kuukauden viipeellä. Sen mukaan Ghani sai 50,64 prosenttia äänistä.

Yhdysvallat (MIKE POMPEO) neuvotteli vuonna 2020 Taliban-liikkeen kanssa sopimuksen, jonka mukaan Yhdysvaltojen tuli vetäytyä Afganistanista 1.5.2021 mennessä."

Amerikkalaisten vetäytymisen toteuttaminen jäi valitettavasti SENIILIN JOEN hoidettavaksi. Tulokset tiedetään ja ne tulevat vaikuttamaan merkittäävästi koko maailman tulevaan kehitykseen.

Luultavasti historian pahin strateginen virhe, mutta JOEN SENIILIYDEN VUOKSI TÄYSIN ODOTETTAVISSA.

SENIILI JOE oli ollut jo OBAMAN kaudella 2009-2017 hämmentämässä varapresidenttinä Afganistanin asioita ja OBAMAN porukkahan ei saanut Islamisteja, jotka tilanteen mukaan seilasivat Pakistanin ja Afganistanin välillä kuriin. Vaikka erillisoperaatiossa Osama Bin Laden tapettiin Pakistanissa.

OBAMA on aina ollut utopistisia pilvilinnoja HARVARDIN YLIOPISTOSSA HAUTONUT KANSAN KIIHOTTAJA JA AKTIVISTI, JONKA ISO UNELMA ON USA:N MUUTTAMINEN VALTIOJOHTOISEKSI KÄSKYVALLAKSI.

YK on taas ollut hampaaton perustamisestaan lähtien, koska YK:ssa on paha valuvika samalla tavoin kuin myös EU:ssakin on iso valuvika.

YK epäonnistui ennen Afganistania esim. KORONAN torjunnassa, koska WHO oli ajautunut kommunistisen KIINAN KÄSIIN.

YK on epäonnistunut Afganistanissa myös siksi, että YK:n agendassa on jo pitkään ollut vain ILMASTON VALVONTA, MIKÄ ON TOIVOTON TEHTÄVÄ.

YK EI VOI PÄÄTTÄÄ AURINKOKUNNAN ASIOISTA, NIISTÄ PÄÄTTTÄÄ "JUMALA".

YK:n sotilasoperaatioista taas päättää turvallisuusneuvosto, joka VALUVIAN JOHDOSTA (VETO OIKEUS) on RAMPA, kuten alla olevien jäsenten lista selvästi kertoo:

"Pysyviä jäsenmaita ovat Iso-Britannia, Kiina, Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat.

Vaihtuvien jäsenten joukossa on epävirallisen säännön mukaan kolme Afrikan maata, kaksi Aasian maata, kaksi Latinalaisen Amerikan ja Karibian maata, yksi Itä-Euroopan maa ja kaksi Länsi-Euroopan maata. Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti lasketaan Länsi-Euroopan ryhmään. Yleensä turvallisuusneuvostossa on yksi arabimaa.

Jokaisella turvallisuusneuvoston jäsenmaalla on yksi ääni. Päätöksiä varten tarvitaan vähintään yhdeksän jäsenen äänet.

Jos yksikin pysyvistä jäsenmaista äänestää päätöslauselmaehdotusta vastaan eli käyttää veto-oikeuttaan, päätöslauselmaa ei voida hyväksyä. Tämä on tehnyt turvallisuusneuvoston päätöksenteosta ajoittain vaikeaa (=lähes mahdotonta)"



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: