Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääni Käräjäoikeus 201423.8.2021 11.37
Premium Boardin velkasaneerauspäätöksen pöytäkirjat päätettiin salata 50 vuodeksi. Olemme vuonna 2064 useimmat liian vanhoja perehtymään tosiasioihin.
Nyt, kun velkasaneeraus on päättymässä, voitaisiin aivan hyvin myös pöytäkirjat julkistaa. Omasta puolestani olisin tähän valmis.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201423.8.2021 17.53
VIRALLISELLE ÄÄNELLE TIEDOKSI.

Ei oikeudelllista huolta.

Pahin huoli on se, että vastuullisten tahojen kohdalla kiinteistöjen arvo on Juankoskella romahtanut vuodesta 2011, joten uloshakutapauksessa voi lähteä sukulaistenkin omaisuutta uloshakuun.

Ei tarvitse odottaa noita papereita enää turhaan, koska ne on ollut AKM:llä jo pitemmän aikaa tutkittavana.

Koska Virallisella äänellä ja AKM:llä selvästi on luottamuksellinen suhde, niin VÄ voi ottaa suoraan yhteyttä AKM:ään, niin AKM voi opastaa, mitä VÄ voi tehdä, ettei joudu itse tässä tilille.

AKM on jo senkin kertonut, että paras tapa auttaa rikosvyyhden selvittelyssä on paljastaa rötöstely samaan tapaan kuin UPM teki puukartelliasiassa. UPM:hän selvisi isoista korvauksista ihan kuivin jaloin.

AKM:llä on myös muita asiaan liittyviä kiistattomia asiakirjoja, jotka todistavat, miten kymmenien miljoonien rötökset on tehty kunnan ja muiden rötösherrojen avustuksella.

Minulla ei ikä ole mitenkään haitannut asioiden selvittelyä, vaikka en tässä enää mikään nuori poika olekaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Käräjäoikeus 201423.8.2021 20.16
Keskustassa yhteinen asia on aina omaa asiaa suurempi. Henkilökohtaista etua emme kukaan ole tavoittelemassa. Suurimmassa vaarassa olevat eivät ole vuosiin omistanut muuta kuin kengät.
Ihmettelen, jos salaiseksi julistetut asiakirjat ovat vuodetta. Tämähän on pahempi asia kuin takausvirhe.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201423.8.2021 21.29
Virallinen ääni näyttää nyt ryhtyvän puolustamaan törkeää laitonta menettelyä, vaikka OIKEUSKANSLERI JAAKKO JONKKAKIN ON OPASTANUT POLIITIKKOJA LAITTOMIEN TAKAUSPAPEREIDEN SALAUKSEN OSALTA.

JONKKA TOTESI, ETTEI TILINUMEROJA TARVITSE PALJASTAA, MUTTA KYLLÄ PANKKIEN NIMET OVAT JULKISIA.

KYLLÄHÄN JUANKOSKELLA KAIKKI TIETÄÄ, MITKÄ RAHOITTAJAT OVAT OLLEET ASIALLA. AKM:KIN ON MONEEN KERTAAN VAROTTANUT NÄISTÄ SUHAREISTA, MUTTA JUANKOSKELLA EI OLE KORVIA LOKSAUTETTU, VAAN ON KÄYTY AKM:N KIMPPUUN SÄÄLITTÄ.

EI TAKAUSASIAKIRJOJA JA TILINPÄÄTÖSTEN ASIAKIRJOJA VOI HÄVITTÄÄ MUUTA KUIN POLTTAMALLA.

SILLOIN TÄYTYY JUANKOSKELTA LÄHETTÄÄ KENGÄTTÖMIEN KEPULOISTEN POLTTOYKSIKKÖ PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSEN ARKISTOON TAI SITTEN AKM:N KOTIIN.

AKM:N KOTI ON KUITENKIN VIELÄ KOTIRAUHAN PIIRISSÄ, VAIKKA HUUMEHÖRHÖT JO YRITTI TUHOTA AKM:N TURBO VOLVONKIN.

TOIVOTTAVASTI KYSEISET SUHARIT EIVÄT KUITENKAAN KUULUNEET JUANKOSKELTA LÄHETETTYYN PIONEEERIOSASTOON.

NUO SUHARIT KYLLÄ LAITETAAN VASTUUSEEN, KOSKA POLIISI ON JO SUHAREIDEN JÄLJILLÄ.

ottoRe: Käräjäoikeus 201423.8.2021 22.45
Kun ensi kerran kuulin tuon nimen Premium board, aloin miettiä mitä muuta se mahtaa tarkoittaa kuin huippukartonkia.

Lopuksi päädyin vapaaseen suomennukseen "huippupöytä"

Sellainenhan tuo varmaan on pelaajilleen ollutkin.

Ja näyttää olevan edelleen.

Mutta, mutta. Jos tuolla tehtaalla joskus todella aletaan jotain kartongiksi nimitettävää puunjalostetta tuottamaan eikä pelkästään pinnaamaan jonkun toisen tekemää, on asiassa paljon mutkia matkassa.

Onpa hyvinkin.

Kuten AKM:n talous&tekniikkaosasto hyvin tietää, kunnon tavaraa syntyy vain ahkeruuden ja osaamisen kautta,

Siihen pitää laittaa ripaus tunnollisuutta ja hiukka hyvää onneakin mukaan.

Ja hyvä nenä tarvitaan. Ja korvakin myös.

En tarkoita sitä agentti-Pulliaisen korvaa, joka suodattaa paskamusan pois ja hyvä jää siten jäljelle.

Pitää osata lukea näet niitä pienen pieniä heikkoja signaaleja.

Ajan merkkejä ja ehkä myös taivaankin merkkejä.

Ja olla nöyrä niiden edessä.

Näin kerrotaan ruukin ammoisina aikoina vaikuttaneiden patruunoiden toimineen.

Eikä pelkästään patruunoiden. On se ollut melkoista "alkemiaa" kun aistivaraisesti on rautaa malmista erotettu. Sitä muuten tehtiin jo silloin kun mittayksikkö nimeltä celsius-aste oli vielä työpöydällä.

Ei oltu päätetty laitetaanko 0 astetta veden sulamiseen vai kiehumiseen liittyväksi suureeksi.

Mutta rautaa tehtiin. Ja hyvää se kuuleman mukaan on ollutkin. Ajan myötä sekä jokaisen laskun opettamana aina laatu vain parani.

Moni hytillinen pilattiin ensin väärällä puhalluksella. Neuvoa antavan kanssa oli oltava tarkkana jottei hyvä rauta palanut "kruunupäinä" harakoille.

Sitten kartonkikaudella oli opittava ihan uudet niksit.

Laatua parannettiin alituisesti. Siitä on muistona tien varressa nyt oleva nähtävyys - jenkkisilinteri.

Tarkkaa ja tunnollista hommaa se on nykyäänkin.

Ei mestariksi eikä kisälliksi tahi pelkäksi sälliksi kelpaa kuka tahansa.

Tämän vuoksi vähän epäilen noita venäläisiä. Olisivatkohan jo oppineet sen saman työn jäljen kuin silloin toista sataa vuotta sitten oli.

Senhän näkee noista ruukin alueen rakennuksista vieläkin.

Kuka ne muuten nyt mahtaakaan omistaa?

No se ei nyt kuulu tähän.

Sittemmin venäläisille sen vallankeikauksen jälkeen työ muuttui vapaudeksi ja oli vuosikymmenet pelkkää juhlaa.

En usko jotta olisivat vielä 30 vuodessa paljonkaan oppineet.

Enkä oikein usko että tämä olisi täälläkään mennyt päähän vielä 10 vuodessa.

Enemmän aikaa se ottaa...enemmän.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 0.21
Noista Virallisen äänen mainitsemista takaajien kengistä tuli mieleen Espoon Lippulaivan suutarit, joiden palveluja olen vuosikymmenet käyttänyt.

Yksi suutareista saattuu olemaan erään minun tuntemani suutarin entinen pitäaikainen työtoveri.

Tämän minun tuntemani suutarin isä oli kunnostanut minun vanhan mökkini Säämingin kunnassa Saimaan rannassa isossa urakassa. Siitä lähtien ja joap sitä ennen olen tuntenut suurta kiitollisuutta kaikkia pienyrittäjiä ja käsityöläisiä kohtaan.

Äitini oli myös kova käsityöihminen.

Näistä syistä minä siis avauduin tälle espoolaiselle suutarille omista suutarin töistäni teekkariaikana, kun rahat oli opiskelijalla vähissä, kun piti lainan turvin opiskella.

Siihen aikaan ei valtiontukemista opintolainoista ollut tietoakaan. Hattu kourassa piti mennä lainan takausta pyytämään.

Säästöpankistahan sitä lainaa silloin minullekin yksityishenkilönä annettiin. Maanviljelijät haki Osuuspankista isompia lainoja ja yrittäjät KOP:ista.

Siihen aikaan TOPMAN nimiset kengät oli kovassa huudossa, mutta minun TOPMANEISTA meni pohjat.

Koska olin PYHÄSALMELLA käynyt useita kertoja katsomassa paikallisen suutarin työskentelyä, niin minä ajattelin, että kyllähän minäkin voin kokeilla onnistuuko suutarin työ minulta.

Hankin pohjanahkat ja kantalaput sekä liimat ja naulat ja toteutin korjauksen muutamassa minuutissa ja tulos oli loistava. Lestinä käytin tyhjää viinipulloa.

Sitten minulle tuli tarve lähteä hankkimaan lentoliput silloisesta Finnairin toimistosta, joka oli Hotelli Intercontinentalin takana keskellä Helsinkiä aivan Eduskuntatalon lähellä.

Sain liput Jyväskylään ja odottelin ratikkaa hotellin edessä pysäkillä, mutta samaan aikaan tuli kova sadekuuro, jolloin jouduin seisomaan pitkän aikaa vesilätäkössä.

Kun sitten pääsin bussiin, niin huomasin, että meikäläisen laittamat pohjat olivat irronneet. Tämä oli niin kova isku minulle, että lopetin siihen paikkaan suutarin hommat.

Minä olen kuitenkin jo pitemmän aikaa katsellut, kuinka Suomesta lähes kaikki jalot käsityötaidot ovat hävinneet, mikä on sitten johtanut nykyiseen kerskakulutukseen.

Noin 15 vuotta sitten ostin sitten itselleni laatukengät Tapiolasta ihan kenkäliikkeestä ja olen mieltynyt niiden erinomaiseen lestiin ja olenkin niitä sitten käyttänyt milloin missäkin hommassa.

En tietenkään maksanaut näistäkään kengistä läheskään samaa hintaa, jonka muistaakseni VIHERVASSARIEN TAANNOIN AALLONHARJALLA TEPASTELLUT TOUKO AALTO KEHUI MAKSANEENSA NAHKAISISTA LAATUKENGISTÄÄN JOLLEKIN SUUTARILLE.

MUISTELEN, ETTÄ TOUKO AALLON KENKIEN HINTAKIN OLI NOIN 1 500 EUR:a ja ihmettelin, kuinka Savonlinnasta lähtenyt vihervassari oli voinut laittaa noin suuret summat kenkiinsä.

TOUKO ON SITÄ IKÄLUOKKAA, ETTEI TOUKO OLLUT SYNTYNYTKÄÄN VIELÄ SILLOIN, KUN KUVA POSTI NIMISESSÄ LEHDESSÄ OLI KUVA MUISTAAKSENI TANSKAN JONKUN PRINSSIN KENGÄSTÄ, KUN PRINSSI ISTUI JOSSAIN JUHLATILANTEESSA ETURIVISSÄ TOINEN JALKA POLVELLE NOSTETTUNA.

KUVASSA OLI SITTEN VALKOISELLA YMPYRÄLLÄ RENGASTETTU PRINSSIN KENGÄNPOJASTA KUVA, JOSSA OLI POHJASSA ISO REIKÄ.

TEKSTISSÄ LUKU, ETTÄ KORKEASTI SIVISTYNYT HENKILÖ KÄYTTÄÄ AINA LOPPUUN ASTI OSTAMANSA KENGÄT.

NIINPÄ MINÄ OLEN TOTTUNUT AINA TARKKAILEMAAN, MILLAISILLA KENGILLÄ IHMISET LIIKKUU.

KUN JUANKOSKELLAKIN MOT-OHJELMAN TOIMITTJA KÄVI HAASTATTELEMASSA KANGASVEIJARIA KAPUPUNGINTALOLLA, NIIN TELKKARIKUVASTAHAN NÄKI, ETTÄ PETRILLÄ OLI ERITTÄIN LEVOTTOMAT LAMPAAN SAPAROA MUITUTTAVAT JALAT SAMALLA TAVALLA KUIN ELÄMÄNI BIISI-OHJELMASSA VIERAILLEELLA THL:N ENTISELLÄ PÄÄJOHTAJA "VOI PEKKA" PUSKALLA.

PETRILLÄ OLI MYÖS HYVIN SAMAN NÄKÖISET MUSTAT NAHKAPOHJAISET KENGÄT LEVOTTOMISSA JALOISSAAN KUIN TAANNOIN OLI TUOLLA TANSKAN ILMEISEN KORRUPTOITUNEELLA PRINSSILLÄKIN.

Noin neljä vuotta sitten vein kyseiset em. laatukenkäni korjattavaksi tuolle em. espoolaissuutarille, joka totesi heti, ettei niitä voi korjata- osta uudet.

Kun minä sitten kerroin hänelle tuo oman suutarikokeiluni tulokset, niin sitten hän suostui korjaamaan kengät.

Parin vuoden päästä menin uudestaan saman suutarin juttusille ja pyysin taas korjauspalvelua ja lankkausta. Taas minulle sanottiin, ettei kenkiä voi korjata.

Minä taas totesin, että paljollako korjaat kengät, niin suutari ilmoitti, että 25 euroa. Minä taas totesin, että kiinni veti.

Suutari korjasi kengät taas loistokuntoon, mutta noin 4 viikkoa sitten huomasin, että pohjista oli lohjennut pienet palat.

No mitäs siinä, vein kengät taas samalle suutarille tutkittavaksi ja totesin, että voisitko paikata nuo vauriot.

Suutari totesi suorastaan närkästyneenä, että enkö minä usko, että he jo viime kerralla sanoivat, ettei kenkiä voi korjata.

Minä taas totesin, että paljonko maksaa, jos hän kuitenkin ne korjaa, koska minähän olen maksava asikas ja olen kullut, että asiakas on aina oikeassa.

Sutarin elekielestä (nykyään tätä havainointia pidetään erittäin tärkeänä esin. USA:ssa, jossa SENIILIN BIDENIN eleitä puhujapöntössä seuratan hain lailla) huomasin, että suutarilta paloi selvästi päreet, että nyt kysymyksessä on nähtävästi KYLÄHULLU.

Suutari totesikin sitten, että korjauslasku on 130 EUROa, eikä kengistä kuitenkaan tule hyvät, johon minä taas sanoin, että NO WAY, minä tarvitsen vain parin kympin remontin ja minä tulen sitten taas uudestaan, jos täytyy laittaa lisää rahaa likoon.

Sitten suutari sanoi, että hänellä on 84 paria kenkiä itsellään ja minun pitäisi ostaa 4 paria kenkiä, että asiat olisivat kunnossa.

Sitten minä vielä kysyin, millä aineella nuo kengät pitäisi korjata, jolloin hän totesi, että he käyttää siinä akryylimassaa ja näytti minulle pientä pulloa, jonka hinta oli yli 5 euroa.

Minun olisi pitänyt siitä ymmärtää, että kenkieni korjaus tulee kaalliiksi

Sitten suutari vielä luennoi minulle suutarin ompelukoneen hinnatkin ja totesi, ettei näillä vehkeillä kannata minun kenkiäni lähteä korjamaan.

No asiahan ei minua haitannut. Menin Motonettiin ja ostin massat ja K-RAUDASTA MIRKAN hionta sienen ja laiton kengät kuntoon.

Kuntoon laittoon meni aikaa noin puoli tuntia ja eniten meni massan ja hientasienen hankintaan.

K-RAUDASSA nuori innokas myyjä esitteli minulle ensin 20 EUR:n raspia, kun kyselin, että onko mitään edullista hiontavälinettä, mutta sitten löytyi alahyllyltä 1.27 EUR:n MIRKA sieni.

K-RAUTAAN taas menin, kun MOTONETISTÄ etsi edullista puukkoa, niin siellä halvin puukko oli BACHON puukko, jonka hinta oli muistaakseni 9.90 EURa.

Minä pidin puukkoa kalliina ja kysyin neuvoa Motonetissa asioivilta vanhemmilta korjausmiehiltä, jotka tutkivat rakennustyökaluja.

Kyseiset asiakkaat sanoivat, että kallis puukko näyttää olevan. He on nähneet K-Raudassa vähän alle 2 EURON puukkoja.

K-Rauta reissullani kysyin sitten myös nuorelta mieheltä halpoja puukkoja, kun oli omat puukkoni antanut poikani käyttöön.

Poika esitteli ensiksi minulle myös ne kaallit BACHO puukot, mutta minä taas sanoin, että kaivelepas hyllyjä, kun minä olen kuullut , että teillä myydään alla 2 EUR:n puukkojakin.

Niinhän siinäkin sitten kävi, että poika löysi alahyllyltä taas aivan hyvän alle 2 EUR:n puukon.

Tämän kokeilun perusteella tulin johtopäätöksiin, että Suomessa ei näköjään enää edes suutareihin voi luottaa.

Me ollaan nyt samassa tilanteessa kuin 1990-luvun alussa, jolloin hyvin tunemani ja arvostamani TAUNO MATOMÄKI totesi ennen 40%:n devalvaatiota, että Suomi on maa, jossa ei kannata rakentaa hevosta pienempää esinettä.

Itse asiassa EUROSTOLIITTO on vienyt meidät sille tasolle, ettei Suomessa nyt enää suutarinkaan työ ole kannattavaa.

Itse asiassa EUROSTOLIITON SUOMESSA ei enää KORONA AIKANA kannata tehdä mitään muuta kuin odottaa, että RYSSELIN VIRKAMIEHET alkaa lähettä meille hätäapupaketteja.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Käräjäoikeus 201424.8.2021 4.51
No nyt sain vahvistuksen jo vuosia askarruttaneille epäilyilleni. Akm:tä vaivaa suhteellisuudentajun puute. Kärsin tuosta vammasta nuorena miehenä, kun voimat pakottivat ruumista. Pitkien Alkio-opistovuosien jälkeen olen oppinut tekemään nopeita arvioita siitä, missä on järkeä ja missä ei.
Kenkäneuroosi on valitettavasti elinikäinen vamma. Jos saisin akm:n kengännumeron, niin voisin etsiä kunnon kengät tapaamiseemme. Eihän tuossa ole laitaa, että mies kulkee ympäri Espoota etsimässä suutaria ja Juankoskella jokaisella keskustalaisella olen ylen määrin kunnon kenkiä kaapissaan.
Miten se on akm:llä tuo rukkas- ja lakkipuoli? Meillä on monta kirpputorimyymälää, josta pienellä rahalla löytyy helpotusta arkeen.
Rauhattomien jalkojen ongelma on pitkälti kytköksissä kenkiin. On harmi, että MOT-ohjelman kuvaaja on etsinyt ohjelmaansa epäoleellisen näkökulman tehtaan ongelmiin. Nykyisen omistajan aikakaudella ongelmat ovat erilaisia.
Kannattaa akm:kin muistaa, että markan suutarilla pyrkii juuri tulemaan niitä kympin vahinkoja.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Käräjäoikeus 201424.8.2021 9.46
Juankoskella emme koskaan valinneet halvinta konsulttia. Rainer Häggblom, vai mikä se oli, oli muuten huono, muttei se ollut halpa.
Hänen sanallaan oli hyvä luotto. Halvan hallin arvo riitti 5 miljoonan lainaan. Emme osanneet epäillä arviota, koska Rainerin palkkio oli suuri.
Olemme joka tapauksessa oppineet sen, minkä toivoisimme akm:nkin oppivan eli konsultilta täytyy löytyä referenssejä.
Kuntatalouden konsulttina käytimme myös parhaita nimiä. Tämä Pälkäneen kokoomuslainen kunnallispoliitikko oli hyvä. Nimikin on jo unohtunut, mutta hän elää edelleen konsultintöillään. Hän pisti nimensä konsultintyön alle vaikka itse sanelimme työn sisällön.
Kyllä jokainen ymmärsimme, että konsulttityötä ei pidä tilata Unto Murrolta Rautavaaralta, joka vaatii omia näkemyksiään paperille. No nyt tuli sen Pälkäneen miehen nimikin mieleen. Se oli Eero Laesterä.

ottoRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 11.18
Parasta päältähän se kepu on aina ottanut:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/23/kunnat-kuntoon-konsultti-kasikirjoitus

Taitaa linkki vielä pelittää.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 13.55
Viralliselle äänelle konsulteista sen verran, että tietysti AKM tuntee Rainerin hyvin, koska Rainer tuli AKM:n jälkeen Pöyrylle hommiin, kun Suomen johtavat metsäalan yritykset kutsuivat AKM:n vaativampiin tehtäviin varmistamaan, että Suomessa konsulttirintamalla ei ajauduta VALION tapaiseen monopolitilanteeseen.

Rainerin katteettomilla sanoilla onkin ollut TEM:n ja FINVERAN hankkeissa kova luotto, mutta lähes jokainen hanke on epäonnistunut ja maksajina on ollut valtio ja Juankosken tapauksessa kunnan veronmaksajat.

Laesterän ns. "painemalliin" törmäsin ensi kertaa JUANKOSKEN kohdalla.

Ihmettelin Laesterän laatimia selvityksiä, joissa kunnan kustannusrakenteita oli EXCEL mallissa laitettu taulukkoon ja sitten oli kerrottu "lautapäisille" kaupungin päättäjille ja virkailijoille, miten kuntaa pitää kehittää.

Kun näin Laesterän mallilaskelman otin tietysti selvää, millaisesta konsultista on kysymys. En ollutkaan sitten lainkaan yllättynyt, että ns. PAINEMALLISTA on tullut niin suosittu monissa kunnissa.

Noista Laesterän laskelmista tuli tietysti ensimmäisenä mieleen ns. MUSIIKKI KAUPAN KONSULTTI.

KONSULTTI oli kutsuttu musiikkikauppaa auttamaan, kun piti saada korkeita kustannuksia pudotettua, jotta putiikki pysyisi pystyssä.

KONSULTTI suoritti LAESTERÄN PAINEMALLIN MUKAISEN KUSTANNUSANALYYSIN ja suositti kauppiasta keskittymään oleelliseen.

KONSULTTI oli huomannut, että kauppias myi kaupastaan nuotteja muusikoille, joista kate oli olematon.

KONSULTTI suositti, että olisi hyvä lopettaa nuottien myynti välittömästi.

Kauppias noudatti KORKEAPALKKAISEN KONSULTIN NEUVOJA ja LOPETTI NUOTTIEN MYYNNIN.

NUOTTIEN MYYNNIN LOPETUKSEN SEURAUKSENA MUSIIKKIKAUPAN ASIAKKAAT SIIRTYVÄT TOISEEN MUSIIKKIKAUPPAAN ja konsultoitava musiikkikauppa ajautui konkurssiin.

Kun sitten konkurssin jälkeen haastateltiin konkurssiin ajautuneen musiikkikaupan omistajaa ja johtajaa ja kysyttiin, mistä konkurssi johtui, niin johtaja totesi, että nuottien myynnin lopetuksen johdosta muusikot eivät enää ostaneet siinä sivussa myytyjä kalliita soittimia, vaan suunatasivat sellaiseen liikkeeseen, josta samalla vierailulla sai ostettua sekä nuotit että soittimet.

Laesterän "PAINEMALLISSA" näkyy olevan konsultoinnin keskeinen PERUSVIRHE, että LAESTERÄ ei ymmärrä, millä tavoin kunnissa erilaiset kustannukset ja tulot ovat sidoksissa toisiinsa.

Tästä syystä Laesterän "PAINEMALLIN" avulla koeponnistetut pienet ja isommatkin kunnat yleensä aina liitetään vielä isompiin kuntiin ja lopulta ilmeisesti EU:n komission ROSKAKUNTA VARASTOON.

Juankosken jälkeen minua pyydettiin avustamaan myös erästä pientä kuntaa, jossa Laesterä oli "PAINEMALLINSA" avulla määrännyt hyvän kyläkoulun lakkautettavaksi.

Heti huomasin, että kyseissä kunnassa oli ajauduttu ahdinkoon täysin samoista syistä kuin Juankoskelle.

Onneksi ehdin hätiin ja kyläkoulu pelastui. Kyseisessä tapauksessa kunnan päättäjät olivat ulkoistaneet palvelujaan, eikä kenelläkään ollut mitään tietoa, mihin kunnan piikkiin lähetetyt miljoonien suuruiset laskut perustuivat.

Laesträn "PAINEMALLISSA" on myös se perustavaa laatua oleva ongelma, että Laesterä ei näytä tajuavan sitä, että nykypäivänä kuntakonsernit hoitavat monenlaisia liiketoimintoja, joiden sisällöstä, niiden päätöksenteosta tai kehitysmahdollisuuksista LAESTERÄ ei koulutuksensa ja menetelmiensä johdosta näy ymmärtävän mitään.

"PAINEMALLI" KONSULTOINNISSA on silloin kysymys ns. MUSIIKKIKAUPPA KONSULTOINNISTA, joka useimmissa tapauksissa johtaa konkurssiin.

ottoRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 14.10
Otto totesi tuossa edellä tietävänsä jotain noista kunnan asioista.

Jotain? ein bisschen, sanois saksalainen tahi a little britti..

Ruotsinkielen vastine ei nyt heti tule mieleen vaikka ruotsi noista vieraista kielistä vahvin mulla olikin.

Mutta se ei nyt kuulu tähän.

Mutta Se painelaskelma.

Onkohan se jotain korkeampaa matematiikkaa?

Kovasti olen pohtinut sitä.

Ja sitä pohti se MOTinkin toimittaja.

Mikään marxilainen käsite se ei ole, olisihan toimittaja sen hyvin hallinnut.

Ei kyse ole siis negaation negaatiosta.

Eikä sen käytöstä eli negeeraamisesta.

Pohdin jotta voisiko se olla tangentin kulmakerroin eli viittaisi derivointiin.

En usko siihenkään.

Asiahan ei minulle kuulu mutta sain uutisista lukea miten Kuntaliiton kouluutusorganisaatio FSG meni ja osti kovalla rahalla se Perlacon Oy:n.

Se on osa sitä lafkaa nyt.

Ja eräs tuttu kertoi, jotta nyt siellä kuntaliitossakin joka toinen hokee tuota sanaa painelaskelma.

Olen todella huolissani.

Todella.

Vosiko AKM valaista, uplysna, jotta mikä on tuo painelaskelma?

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 21.29
OTON pitäsi olla tarkempi noiden yritysten nimien kanssa.

Perlacon Oy:hän osti kuntaliiton konsulttiyritys FCG eli Finnish Consulting Group.

Finnish Consulting Group on taas tullut tunnetuksi ns. TILAUSTÖITÄ suorittavana veronmaksajien rahoittamien konsulttitoimeksiantojen tekijänä.

TILAUSTÖISSÄHÄN tilaaja tilaa konsultilta KEHÄPÄÄTELMÄN mukaisen toimeksiannon.

Tällaisissa toimeksiannoissa konsulttia pyydetään erilaisten laskelmien avulla todistamaan, että toivottu tulos on tosi. Eli, jos kunnassa halutaan esim. lakkauttaa kyläkoulu, niin FCG:n konsultti esittää tilatut laskelmat, että mitään ei ole tehtävissä. Koulu on parasta sulkea.

Juankoskellakin suljettiin Säyneisen hyvä Kyläkoulu, vaikka AKM näytti kiistattomin laskelmin, että koulu oli Juankosken kustannustehokkain koulu ja täysin vapaa homeesta.

Näissä kehäpätelmiin nojaavissa toimeksiannoissa PERLACONin "PAINEMALLIN" avulla kuntien talous ajetaan selvitystilaan päättäjille pidetyissä seminaareissa teoreettisten POWER POINT esitysten avulla.

Näissä esityksissä PERLACON esittää kunnan vuotuiset historialliset tulo- ja kustannuslaskelmat ja sitten niiden perusteella ennustaa tulojen ja kustannusten kehityksen eteenpäin noin viisi vuotta.

PERLACON ennustukset on tietysti vedetty täysin hatusta olettaen, ettei mitään asiaa kunnissa voi muuttaa. Tämä laskentamalli on peräisin VR:n laskentaosastolta, jossa on tututtu siiihen, että kiskoilla oleva juna menee aina kiskoja pitkin eikä suuuntaa voi muuttaa.

Juankosken tapauksessa Laesterä oli selvittänyt, että kaupungintulot kasvoivat aikavälillä 2005-2010 seuraavasti:

□ Käyttömenot
- 2002: 28 510 kEUR
- 2010: 36 718 kEUR

□ Terveydenhuoltomenot
- 2005: 8 778 kEUR
- 2010: 10 380 kEUR

Terveydenhuoltomenoissa Laesterä oli havainnut, että Juankoskella menot ovat kasvaneet enemmän kuin maassa keskimäärin seuraavasti:

□ Juankoski 4.56% vuosittain
□ Muu Suomi keskim. 3.79% vuosittain

Tällaisilla vertailuilla ei tietenkään ole mitään todistuspohjaa ennustettaessa, miten Juankosken talous tulisi kehittymään.

On selvää, että jos valtuusto olisi antanut PETRILLE luottamuspulan perusteella potkut, niin joko enemmän kustannuksia seuraava kunnanjohtaja olisi milloin vain voinut leikata Juankosken kustannuksista 2-5 milj. EUR:a.

Tällaisten alakoulutasoa olevien laskelmien mukaan JUANKOSKI tietenkin ajautui LAESTERÄN mukaan selvitystilaan, jos mitään ei tehdä.

Jos tällainen konsultti esittäisi tällaisia laskelmia yritysmaailmassa, niin kyseinen herra heitettäisiin heti ovesta ulos.

Tällaisia kehäpäätelmiin liittyviä laskelmia voidaan esittää vain sellaisille kuulijoille, joilla ei ole alkeellisintakaan tietoa, kuinka esim. organisaatioiden budjetointeja pitää tehdä.

Esim. ns. NOLLA BUDJETOINNISSA kustannukset pikemminkin laskevat kuin nousevat. Se että Laesterä olettaa kustannusten aina nousevan johtuu siitä, että LAESTERÄ ei tiedä, mistä kustannukset johtuvat.

Minkään yrityksen hankintapäälliköksi tällaista tohtoria ei voi harkita.

AKM:llä on myös omakohtaista kokemusta FCG:n erityisasiantuntija RIITTA EKURIN työstä, kun Kangasveijari oli pyytänyt kehäpäätelmän mukaisen arviolausunnon JUANKOSKEN BIOLÄMPÖ OY:stä.

Petri oli vuosikauden väittänyt, että VOIMALA on arvoton, vaikka VOIMALA oli rakennettu Stromsdal Oy:lle vuosina 2004-2006 peräti n. 8.7 milj. EUR:lla.

Voimalahan myytiin Premium Boardille vain n. 13 200 EUR:lla, jonka jälkeen EKURI todisti, että VOIMALA on arvoton.

AKM teki KHO:sta virallisen asiakirjapynnön laskelmista, jotka KHO toimitti AKM:lle.

EKURIN raportissa kaikki laskelmat ja taulukkojen luvut oli salattu, mutta johtopäätös oli Kangasveijarin määräyksen mukainen: VOIMALA ON ARVOTON.

BIOLÄMPÖ haettiin sitten konkurssiin 15.5.2017 ja myytiin 1 190 kEUR:n kauppahinnalla MHL:lle 14.9.2017, joten arvottomasta voimalasta ei ollut kysymys.

FCG:n EKURI ei näköjään kehäpäätelmiensä mukaisissa laskelmissaan ollut ottanut huomioon edes sitä, että ilmaisten päästöoikeuksienkin hinta on moninkertaistunut sinä aikana, kun BIOLÄMPÖ oli joutunut 3.2.2011 tehdyn ilmeisen laittoman sopimuksen johdosta Premium Boardin käsiin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 22.13
Näinhän se konsulttityö tehdään. Kyllä se maksaja sanoo, mitä konsultti kirjoittaa. Emmehän me tietenkään valtuustolta kysyneet mitä konsultti kirjoittaa, vaan tilaajaa edustivat kaupunginjohtaja ja valtuuston sekä hallituksen puheenjohtajat, ei puheenjohtajisto.
Sattumoisin tämä kolmikko koostui keskustalaisista. Me kerroimme, että Juankoskella kunnan perustehtäviin kuuluu kartonginteko ja kaikki muu on alisteista tälle. Ei Laesterä tätä kyseenalaistanut. Me kerroimme mitkä virat lopetetaan.
Säästöjä ei syntynyt. Eihän siitä kulttuurisihteerin viran lopettamisesta ihmeitä kertynyt.
Jos Laesterä olisi saanut raporttinsa itse kirjoittaa, niin varmasti jotakin olisi syntynyt.
Keskustaa ei voi syyttää heikkoudesta. Juankosken kehitys ja kohtalo oli koko ajan käsissämme. Meillä vain oli epäonnea tehtaan jatkajaa valitessamme.
Tämän jälkeen on tehty kaikki oikein ja nyt meidän on hyvä olla.
Ensi talveksi on luvassa rakennusalan töitä. Ainakin kaksi kerrostaloa näyttää tyhjennetyn joko peruskorjausta tai purkua varten. Itse olisin valmis antamaan talot Afganistan tuleville perheille.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201424.8.2021 22.52
NYTHÄN VIRALLINEN PUHUU JO MELKEIN ASIAA.

Ei ollut epäonnea tehtaan jatkajaa valittaessa.

Oli olematonta järjen käyttöä. Tai järkeä käytettiin sen verrain kuin oli saatavilla ja se ei riittänyt edes oikean tehtaan jatkajan valintaan.

Nyt on sitten vellit housuissa, eikä sille voi mitään, koska kyllä Suomessakin oikeus toteutuu, mutta valitettavan hitaasti.

On erittäin hyvä, että virallinen ääni nyt jo tunnustaa, että Juankoskella poikkeuksellisesti KARTONGINTEKO kuuluu kaupungin perustehtäviin.

Tämähän on tietysti ihan hyvä peruste jopa laittoaman takauksenkin antoon, mutta minusta kaupungin hallintosääntöön ei ole kirjattu sellaista kartongintekoa, jossa ei tarvitse tonnikaupalla kartonkia tuottaa.

Laitonta takaustahan oli sillä puolusteltu jopa ERIKAN FAKE NEWS LEHDESSÄ, että pienen ja ketterän pahvitehtaan ei tarvitse kartonkia tuottaa kuin muutaman kilon kuukaudessa ja tuotantoon lasketaan mukaan myös 80% hylkykartonki.

Minusta VÄ on ihan armelias ja jo lähes Senior Suvakin luokkaa, kun jo on valmis antamaan ilmeisesti KAUPUGINTALONKIN AFGAANIEN KÄYTTÖÖN.

AKM toivoo, ettei VÄ kuitenkaan luovuta remontoituja taloja AFGAANEILLE korvauksetta.

KABULISSAHAN USA:n SENIILI BIDENKIN luovutti 1000 milj. USD:n arvoisen lähetystön TALEBANIEN käyttöön ja on vielä luvannut auttaa TALEBANEJA n. 400 MIlj. USD:n vuotuisella koulutusavustuksella.

Onneksi Juankosken päättäjät olivat näiden lahjoitusten osalta hieman varovaisempia kuin SENIILI BIDEN.

PB:lle luovutetun VIIMEISTELYHALLIN käypä hintahan oli muistaakseni 6.2 milj. EUR:a Pöyryn Handelsbankenille tekemän selvityksen mukaan ja sehän luovutettiin muistaakseni nollan euron hinnalla, kun ostajaksi oli epäonnisesti arvottu PATRUUNANMÄEN UUSI ISÄNTÄ.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201425.8.2021 3.16
Tulinpa tilanneeksi LEHTO nimisen JUANKOSKEN KAUPUNGIN ja PREMIUM BOARDIN SEKÄ BIOLÄMMÖN LUOTETTAVAN PANKKIIRIN HELSINGIN HOVIOIKEUDESSSA 18.8.2021 saaman tuomion 21/133516 tutkittavaksi.

Syyttäjä oli ensisijaisena syytekohtana vaatinut rangaistusta Törkeästä kavalluksesta.

Toissijainen syyte koski Luottamusaseman väärinkäyttöä.

Erinomaista työtä on oikeudessa tehty, 44 sivua millimetrin tarkkaa työtä.

Ensimmäisestä syytekohdas tuli ehdotonta vankeutta 3 vuotta.

Lehto menetti myös alikersantin sotilasarvonsa ja hänelle tuli korvattavaa neljälle yksityishenkilölle aiheuttamastaan vahingosta 750 000 euron korvaus.

Oikeudenkäyntikuluja tuli korvattavaksi 20 770 EUR:a ja Lehdon omaisuutta laitettiin 750 000 EUR:a uloshakuun.

Tuomiopapereissa näytti olevan tietoja siitäkin, että kyseisessä rikosvyyhdessä asianosaisina olleilla henkilöillä oli ollut pankkisuhteita Nemea Bankissa.

Kun Juankoskella myönnettyä laitonta takausta ja muita hämäräoperaatioita on hoidettu yhdessä hyvinkin intiimisti Nemea Bankin kanssa, niin asianosaisten on näköjään oltava varuillaan, jos sattuu olemaan henkilökohtaisia vastuita Nemea Bankissa ja parasta olisi, jos armeijasta ei olisi kovin korkeita natsoja tullut hankittua.

Harmi, että laiton takaus johti Juankosken kiinteistöjen arvojen noin 50% romahdukseen, joten vastuuhenkilöillä melko varmasti lain koura käy jopa lähisukulaisten kiinteään omaisuuteen kiinni.

ottoRe: Käräjäoikeus 201425.8.2021 6.32
Todettakoon jotta Otto pelkkä maalaismies joten terminologiassa voi olla klappia.

Mutta, mutta. En saanut paljonkaan tiedon valoa tuosta painelaskelmasta.

Miten se laaditaan ja miten tuo yhtälö rakennetaan?

Kysmyksessähän on laskelma eli puhutaan selkeästi matematiikasta.

Tai äkkinäinen näin olettaa.

Voiko AKM valaista lisää?

ottoRe: Käräjäoikeus 201425.8.2021 11.22
Joutuu väkisinkin pohtimaan jotta onko se tuo AKM jonkun sortin sosialisti.

Niin ärhäkästi ja pitkään on ollut mittaamassa toisten omaa ulos.

Ulosmittaamiseen yleensä tarvitaan lainvoimainen tuomio tuolla ns. siviilioikeuden puolella.

Ja jotta voidaan ulosmitata tulee olla ns. ulosmittauskelpoista omaisuutta.

Ja jotta ulosmittaamiseen ylipäätään päädytään, tulee olla ensin käydä oikeusprosessi hamaan lopulliseen tuomioon saakka.

Näin siellä "akatemiassa" silloin ennenwanhaan opetettiin.

Voihan toki olla jotta tässä eurostoliitossa kaikki on toisin.

Totesihan KHO lopulta juuri näihin EU-pelisääntöihin nojaten jotta tuki oli sitä kiellettyä lajia. Tosin äänin 3-2.

Jäänee nähtäväksi mikä on tuon saldo sitten joskus.

Käräjöinti kun ei koskaan ole ollut ilmaista...

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Käräjäoikeus 201425.8.2021 11.29
Mika Lehdolle määrätty korvaussumma on sen verran mittava, että Juankoskella oleva omaisuus saattaa mennä myyntiin. Lehdon Revestor omistaa virran varren kylän puoleiset maat rakennuksineen. Rakennukset ovat huonokuntoisia ja arvokas kartanorakennus puistoineen on kallis remontoitava. Saattaa jäädä 750000 korvaussumma saamatta Juankoskelta.
Kuopion kaupunki voisi ostaa vanhan kansallismaiseman nyt halvalla. Elämähän Juankoskella jatkuu ja tehdaskin voi vielä käynnistyä. Kotkamills vaihtoi juuri omistajaa ja itävaltalainen omistaja alkaa tuottaa biohajoavaa kahvikuppia ja investoi heti uuteen tuotantoon 20 miljoonaa.
Olisipa Akm 30 vuotta nuorempi, niin käynnistäisimme tehtaan uudelleen.

ottoRe: Käräjäoikeus 201425.8.2021 11.43
Lehto kuuleman mukaan keräili kartanoita siinä missä joku keräilee esimerkiksi postimerkkejä. Tahi kauppakirjoja.

Ei voi olla lainkaan varma tuon alueen kohtalosta.

Ja kerrotaanhan, jotta mm. spedevisioilla kerätty omaisuus olisi tuon revestorin takana.

Mene ja tiedä. Voi olla vain kateellisten ilkeitä puheita.

Muuten, jokohan se uusi museo on jo avattu. Kerrottiin jotta paikallinen kulttuuriseura teki tuossa kevään korvalla muuttoa.

Hyvän sään aikaan.

alan kolmas miesRe: Käräjäoikeus 201425.8.2021 14.33
Virallinen ääni otti esille AKM:n kohdalla ikärasismin.

Ei AKM:ää ikä paina. Tehdas olisi käynnistetty jo vuonna 2011, jos ei olisi tarvinnut lähteä kepuloisille rautalangasta vääntämään, mikä on laillista toimintaa ja mikä ei.

OTTO on jälkijunassa tuon 3-2 KHO tuomion kanssa. Sen jälkeen on tullut ainakin VIISI KAPPALETTA 5-0 KHO tuomiota sekä takauksen että biolämmön osalta, että laittomat päätökset on kumottava.

Mitään ei kuitenkaan ole tapahtanut, joten alkaa tässä lehmänhermoiselta AKM:ltä pinna palaa.

Sellaisen porukan kanssa on mahdotonta minkään tehtaan käynnistämistä harkita, jolla on mielessä vain sellaiset toimet, joilla lakia voisi mahdollisimman hyvin kiertää.

Siinähän OTTO on oikeassa, että Juankosken tapauksessa ketään ei ole vielä saatu tuomiolle, mutta LEHDON kytkeytyminen Premium Boardin operaatioihin on kiistaton näyttö rikollisesta menettelystä, joten valtakunnan syyttäjän on mahdotonta jättää Juankosken asia vain silleensä....

Nuorempana tuli voimisteltua kuten moni muukin nuori joutuu voimistelemaan finnien kanssa. Silloin huomasin, että mätäpaiseen puhkaiseminen on välttämätöntä, jotta iho voi parantua.

Historiasta myös tiedetään, että ns. Gordionin solmu saadaan avattua miekalla vain sekunnin murto-osassa.

Kepuloiset ovat nyt yrittäneet ratkaista RÖMSSYN GORDIONIN SOLMUA jo RÖMSSYN JOULUNA 2008 TAPAHTUNEESTA KONKURSSISTA LÄHTIEN ja jopa ennen sitä vilpillisin keinoin.

NIILLÄ KEINOILLA GORDIONIN SOLMU EI AVAUDU. SE ON HYVÄ VÄHITELLEN USKOA.

RISTOFERIHAN OLI KONKURSSIN KOITTAESSA RÖMSSYN RAHOITUSJOHTAJA JA MYÖHEMMIN RAHOITTAJIEN LUOTTOMIES, MUTTA RISTOFERILLA EI VALITETTAVASTI OLE KARTONGIN TEON ASIANTUNTEMUSTA.

SE ON PAHA PUUTE, KUN KYSYMYKSESSÄ ON VANHA MONIMUTKAINEN TEHDAS.

MONIMUTKAISTA TEHDASINTEGRAATTIA EI VOI KÄYNNISTÄÄ, JOS EI OLE OSAAVAA HENKILÖKUNTAA EIKÄ OLE ASIALLISTA JOHTOA.

PB:N TAPAUKSESSA TARVITAAN VIELÄ ISO KASA RAHAA, EIKÄ KUKAAN SIJOITTAJA LAITA RISTOFERIN PAJATSOON ENÄÄ LISÄÄ RAHAA, KUN ON NÄHTY, MIHIN SE JOHTAA.

AKM:LLÄ EI KUITENKAAN OLE MITÄÄN RISTOFERIAKAAN VASTAAN JA MIELELLÄÄN TARJOAA APUA, JOS SELLAISTA PYYDETÄÄN.

KOSKA PREMIUM BOARDIN LIIKEIDEA ON KÄYTÄNNÖSSÄ KUOLLUT, NIIN TARVITAAN PÄIVITETTY LIIKEIDEA.

VÄ:n ym. IKÄRASISMI AKM:n suhteen vaikuttaa oudolta.

Amerikassa JOE BIDEN ON SENIILI IKÄNSÄ puolesta (n. 79 vuotta), mutta myös siksi, että hän on parhaimpina päivinäänkin ollut ikäluokkansa huonoimpia juristeja, mutta hyvä KORRUPTIOSSA SENAATTORINA.

SENIILI BIDEN EROTETTAISIIN VIRASTAAN VÄLITTÖMÄSTI, JOS KIKATTAVA VARAPRESIDENTTI KAMALA HARRIS OLISI VAKAVASTI OTETTAVA HENKILÖ.

SENIILIN JOE jälkeen Amerikan presidentiksi näyttää nousevan Donald J. Trump ja hän on silloin n. 78 v, mutta mentaalinen ja fyysinen kunto näyttää olevan erinomaisen hyvä.

VÄ:lle haluaisin vielä huomauttaa, että Amerikassa ei Suomen kaltaista isärasismia esiinny ja esimerkkinä voidaan ottaa vaikka Alan Greenspan, entinen FED:in puheenjohtaja ja suursijoittava Warren Bouffet.

□ Alan Greenspan
- synt. 6.3.1926
- Fed:in johtaja 11.8.1987-31.1.2006
- Fed ero: 80 vuotta
- mm. Deutsche Bankin konsultti eläköitymisen jälkeen

□ Warren Bouffet
- synt. 30.8.1930
- ikä nyt 91 vuotta
- omaisuus nyt noin 101.8 miljardia USD
noin 90 miljardia EUR

AKM uskoo, että VÄ:n ym. ikärasismi AKM:ää kohtaan ei kuitenkaan ole aitoa, koska VÄ itsekin ainakin salaa harjoittelee vielä mm. moukarin heittoa ja vaatii moukarihäkkejäkin jo joka kylään Juankoskellakin.

VÄ:n ns. ikärasismin taustalla näyttääkin olevan taas kepuloinen lyhytnäköinen taktikointi, jolla lähes 15 vuoden kieroilujen avulla on vain pyritty estämään se, että AKM tulisi SATEENTEKIJÄKSI JUANKOSKELLE.

Täytyy toivoa, ettei tässäkin asiassa ole taas kysymys kateudesta.

VÄ:n on kuitenkin turha pelätä sitä, että AKM ottaisi KYLÄPÄÄLLIKÖN TEHTÄVÄT VIRALLISELTA ÄÄNELTÄ POIS, VAIKKA TULISIKIN KÄYNNISTÄMÄÄN RÖMSSYN UUDELLEEN.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Käräjäoikeus 201426.8.2021 5.45
Akm:tä ei ikä paina. Syynä voi olla hyvät unen lahjat. Hän todennäköisesti nukkuu tälläkin hetkellä, vaikka itse olen ollut täydessä työvalmiudessa jo reilun tunnin.
Riittävä yöuni on kyllä hyvä lahja. Sillä on hyvä vaikutus esim. muistiin. Olen pannut merkille, että akm:n muisti on hyvä.
Juankosken kannalta hyvä muisti ei ehkä ole tavoitellun ominaisuus uudelta sateentekijältä.
Tehdas on seuraavan kerran käynnistettävä olosuhteissa, jossa lopputuotteen on oltava kilpailukykyinen markkinoilla.
Tämä on aivan uusi tilanne. Kartonginteko ei olekaan kunnan perustehtävä eikä ollenkaan kunnan tehtävä. Onko tällaiselle tehtaalle olemassaolon paikkaa tulevaisuudessa. Viimeisen vuosikymmenen kokemusten perusteella ei ole.
On ehkä kohtuutonta vaatia tällaisen kysymyksen ratkaisua tällä palstalla. Mutta voiko meidän tehdasta verrata esim. Kotkamillsin tehtaaseen, johon itävaltalainen omistaja on valmis panostamaan heti 20 miljoonaa nesteen kestävän biohajoavan kartongin tuotantoon.
Oma käsitykseni on sellainen, että näin pienen koneen pyörittäminen on mahdollista vain ainutlaatuisen erikoistuotteen tuotannossa.

ottoRe: Käräjäoikeus 201426.8.2021 5.50
Se painelaskelma. Askarruttaa edelleen...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: