Keskustelu

alan kolmas miesYLEN TYÖREFORMI MENI JÄIHIN1.9.2021 21:54
A-STUDION SAKARI SIRKKANEN OLI OTTANUT AGENDALLE TAAS SUOMEN TYÖELÄMÄN KOHTAANTO-ONGELMAN - SAKARI AJOI SELVÄSTI "KIROTTUA" TYÖREFORMIA SUOMEEN.

Paikalle oli kutsuttu keskusteluun taas seuraavat ns. FAKE NEWS ASIANTUNTIJAT:

□ Merja Kauhanen, Palkansaajien tutkimuslaitos
□ Olli Kärkkäinen, VVM
□ Sanna Kuronen, EVA

Kyseisten tahojen asiantuntijat ovat juhlapuheissa kertoneet näistä ns. KOHTAANTO-ONGELMISTA PUTKEEN JO AINAKIN 30 VUOTTA, mutta ratkaisua ei ole löytynyt, eikä näy löytyvän ainakaan 50 tulevaan vuoteen.

Kärkkäinen totesi kyllä hyvin, että kohtaanto-ongelman ydin on se, että työikäinen väestö vähenee.

Sitten myös todettiin, että asunnot niillä alueilla, joissa töitä on, ovat niin kalliita, ettei perheellinen ihminen voi ajatellakaan asuvansa sellaisilla alueilla.

Todettiin myös, että työhakijoilta yleensä edellytetään suomen kieltä, vaikka teräspalkkia pystyy hitsaamaan vaikka olisi MYKKÄ.

Työn vastaanottaminen on myös tehty sosiaaliloukkuun pudonneille mahdottomaksi, koska joka ikisestä työtunnista, jonka töihin päässyt saa käteensä, tulee välittömästi verottajan ja valtion viranomasiten toimesta iso tappio.

TYÖREFORMI KESKUSTELUSSA ei monta sanaa puhuttu palkoista, mutta onhan se kerta kaikkiaan omituista, että Suomessa palkkahaitari on seuraava:

□ Työmarkkina- ja elinkeinoelämän järjestöjohtajat: 8 247 EUR/kk
□ Politiikka ja suunnitelujohtajat: 7 059 EUR/kk
□ Ylilääkärit: 8 020 EUR/kk
□ Sairaanhoitajat, kätilöt: 2 996 EUR/kk
□ Jätteiden lajittelijat (katalysaattori varkaat?): 1 611 EUR/kk

AKM ihmettelee sitä, että miksi ylilääkäri, joka johtaa jotain osatoa sairaalassa tai on vastuussa esim. epäonnistuneesta KORONA OPERAATIOSTA tienaa 2.7 kertaisesti sairaanhoitajan palkan.

Sairaanhoitajahan on ensimmäinen, joka joutuu vastuuseen esim. kuolettavasti sairastuneesta ihmisestä tai voi omalla suoralla toiminallaan pelasta vuorotyössä keskellä yötä useita ihmishenkiä samaan aikaan, kun johtava ylilääkäri viettää rauhallista "LAATUAIKAA" kotonaan, vaikka lääkärikollegoidensa kanssa.

Tärkeässä kollegoiden kanssa käydyssä keskustelussahan aiheena saattaa olla esim. erinomaisen tarkka eksponentiaalinen SOTEN MAAKUNTAMALLI.

LAATUKESKUSTELUSSA saatetaan varmaan sivuta myös sitä, ettei sairaanhoitajille voida missään tapauksessa antaa laajaa reseptien kirjoitusoikeutta edes tavallisiin antibiootteihin, koska niiden käyttöön saattaa liittyä joku ongelma, joillakin erittäin herkillä ihmisillä.

Poliitikot luulee, etteivät ihmiset osaa laskea, mutta jos aletaan olla viimeisellä viivalla, niin kyllä siinä laskutaito ihmeesti paranee.

Kaikkein hirveintä on, että VVM edustaja ilmoitti, että nyt on löytynyt joitakin ns. laskennallisia työpaikkoja 40 000 ja toiset laskennalliset 40 000 työpaikkaa esitetään sitten nähtävästi ns. PALANEESSA BUDJETTI RIIHESSÄ ensi viikolla.

Se on joka tapauksessa selvää, että VIHERVASSARIT tulevat ilmoittamaan, että UUDET TYÖPAIKAT KAIVETAAN NYT ILMASTONPILLUUSTA, joka on ns. IKUISESTI LUPAAVA ALA aivan samalla tavalla kuin RÖMSSYN kunnallinen pahvitehdas on aina ollut IKUISESTI LUPAAVA KARTONKITEHDAS.

Ym. työstä puhuvat ns. FAKE NEWS ASIANTUNTIJAT eivät valitettavasti ole koskaan tehneet mitään kunnollisia töitä, vaan ovat olleet erilaisten järjestöjen hyväpalkkaisissa ns. asiantuntijatöissä, joten heillä ei voi olla kunnollista tietoa siitä, mitä työ ja työteko oikeasti on.

AKM on taas elämässään ollut kymmenien ellei satojen asikaiden erilaisia töitä suorittamassa ja AKM on myös mielellään katsellut ihan pienestä pitäen miten erilaista työtä pitää tehdä.

AKM on jo noin 10 vuotisena lastannut kaivospöllejä juniin ja ollut talonmiehen apurina, kun VAPON halkoja, hiiliä ja koksia on lapiotu ja heitelty pannuhuoneen uuniin.

Postin ja TVH:n hommissakin nuorna miesnä on tullut huhkittua hiki hatussa. Ei sitä ennen vanhaan valitettu, vaikka työtä tehtiin olemattomalla palkalla lauantaina ja jopa sunnuntaina.

Heinätalkoista tai muista talkoistahan ei mitään palkkaa tietenkään saatu. Heinätalkoissakin korkeintaan mustikkapiirakan pieni pala ja kuppi kahvia.

Kyllä siinä silloin tietää, mitä on työteko ja ennen kaikkea, mitä on työ.

Ennen kuin YLE:n asiantuntijat lähtevät työttömyyden ongelmaa selvittämään, heidän olisikin hyvä selvittää, mitä työ tänä päivänä on.

Kun EUROSTOLIITOSSA ja etenkin SUOMESSA järjettömän kalliin EURO:n seurauksena työpaikat Suomesta on jouduttu lopettamaan kannattamattomina, niin tietenkään tällaisten töiden tekijöille ei löydy töitä edes kirveelläkään tästä maasta.

Toisille työttömiksi joutuneille taas löytyy lähes välittömästi ns.HÄTÄAPUTÖITÄ esim. TERRAFAMEN kaltaisissa VALTION RAHOITTAMISSA katastrofihankkeissa, jotka siten taas johtavat ainoastaan siihen työkierteeseen, että jossain vaiheessa aloitetaan sitten ympäristötuhojen ennallistaminen - siinäkin on sitten uskomaton tarve erilaisille pysyville ns. VIHREÄN AALLON TULEVAISUUDEN TÖILLE.

Toisella palstalla kerroin jo siitä, miten VAISALAN tapainen innovatiivinen ns. HIGH TECH firma luo työpaikkoja Suomeen.

Nykyäänhän VAISALAN palveluksessa on vähän vajaa 2000 ihmistä töissä, joista noin puolet on ulkomailla, joten tulevaisuus näyttää siltä osinkin lohduttomalta.

Sirkkasen järjestämässä TYÖREFORMI KESKUSTELUSSA Markus Lehtonen EUROPRESS firmasta kertoi Keravan noin 55 henkilön tehtaasta, jonne yhtiö olisi halukas heti palkkaamaan 10 hitsaria, mutta sellaisia ei ole löydetty.

Työtehtäviä välittävän Baronan edustaja puolestaan kertoi, ettei halukkaita nykyään enää ole heidän hakemiinsa töihin tarjolla.

Herää tietysti kysymys, millaisiin töihin Barona ihmisiä on palkkaamassa?

On selvää, että taloudellisesti epävarmassa Suomessa ihmiset mielellään hakautuvat sellaisten yhtiöiden palvelukseen, joissa paitsi on haasteita, on myös mahdollisuuksia edetä urallaan.

Voi hyvin olla, etteivät EUROPRESSIN hitsaushommat kiinnosta, koska hitsaamiseen saattaa liittyä myös terveydelle vaarallia tai raskaita töitä.

Tietysti myös yritysten taloudellinen tilanne aina huolettaa.

EUROPRESS näyttää kuitenkin tässä suhteessa olevan ihan kunnollinen firma ainakin alla olevista vuoden 2020 tuloksista päätellen:

□ Liikevaihto 42.8 milj. EUR
□ Tulos 3.0 milj. EUR
□ Konsernin henkilöstö 243 hlöä

Vertailun vuoksi laitan alle Suomen lippulaivojen vastaavat tiedot:

□ UPM
Liikevaihto 8 580 milj. EUR
Tulos 568 milj. EUR
Koko henkilöstö 18 014 hlöä
- Suomen työtekijät 6 803 hlöä
- ulkomaiset työntekijät 11 211 hlöä

□ STORAENSO
Liikevaihto 8 553 milj. EUR
Tulos 617 milj. EUR
Koko henkilöstö 23 000 hlöä
- Suomen työtekijät 5 980 hlöä
- ulkomaiset työntekijät 17 020 hlöä

Näistä tosiasiasiallisista tiedoista nähdään, että Suomen johtavat pörssiyritykset eivät palkkaa Suomeen uusia työtekijöitä, koska Suomessa ei kannata tehdä nykyisenä EURO aikana edes TAUNO MATOMÄEN 1990-luvun laman aikana mainitsemaa hevosen kokoista esinettä, kun markan arvo oli tuolloin Suomen Pankin poliitikkojen noudattaman kaistapäisen (demarien ajaman) VAHVAN MARKAN POLITIIKAN AVULLA HILATTU "SATAMAJÄTKÄ" MAUNO KOIVISTON INNOSTAMANA TAIVAISIIN.

Nyt samanlaiset arkkitehdit ovat Suomen kansantaloutta hoitamassa ja tulokset on jo aikaa sitten nähty.

Kun työttömiä on nykyän vähintään 350 000 ja piilotyöttömät mukaan luettuna jopa yli 500 000 niin jokainen, joka vähänkään ymmärtää kansantaouden kiertokulkua tietää, että työttömyysongelman ratkaisu Suomessa on nykyjohdolla mahdoton tehtävä.

Metsäteollisuus näyttää nyt kuitenkin ottaneen ohjat omiin käsiinsä ja on todennut önkyröivälle Paperiliitolle, että liittokohtaiset neuvottelut meni nyt jäihin.

Täytyisiköhän AKM kutsua nyt välittäjäksi, koska RÖMSSYN lunastusneuvotteluissa AKM ja PAPERILIITON JOUKO AHOSEN kanssa SAMASSA VENEESSÄ SAMAAN SUUNTAAN SOUTU onnistui erinomaisen hyvin?

Ongelmaksi silloin valitettavasti nousi viime metreillä vielä PAPERILIITON änkyrät, joille JOUKON ja AKM suunnittelema operaatio ei käynyt, vaan paikalle kutsuttiin lopulta ns. KANSAINVÄLISET LIIKEMIEHET, joista yksi näyttää nyt olevan matkalla KOLMEN VUODEN EHDOTTOMAAN JÄLKI-ISTUNTOON.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: