Keskustelu

alan kolmas miesKORONA SANNA "LAUKKULAHJUS"17.9.2021 5:10
KORONA SANNA PISTI TAAS KURVIT SUORIKSI.

EI OLE MONTAA PÄIVÄÄ, KUN KORONA SANNA VEDÄTTELI TAAS JOSSAIN PINTAYÖKERHOSSA VALOMERKKIIN SAAKKA SARJAYRITTÄJÄ MIEHENSÄ KANSSA.

OLIVAT ILMEISESTI JUHLIMASSA, KUN SARJAYRITTÄJÄMIEHEN Prezella Oy niminen yritys haettiin konkurssiin.

Eihän konkurssissa välttämättä mitään rikollista ole. On vain huonoa liikkeenjohtoa ja huono liikeidea.

Pääministerin aviomiehen tapauksessa asia ei kuitenkaan ole ihan tavallinen epäonnistumistapaus.

Hämäräksi konkurssin tekee se, että Prerzella Oy oli saanut VIERASTA PÄÄOMAA VALTIOKONTTORISTA SIEVOISEN SUMMAN JA KONKURSSIHETKELLÄ VALTIOKONTTORIN MYÖNTÄMIEN VELKOJEN MÄÄRÄ OLI PERÄTI 201 000 EUR.

Onhan siinä aihetta juhlia, kun Prezella Oy:n olematon omaisuus realisoidaan ja VALTIOKONTTORIN VELAT SAADAAN NOLLATUKSI.

KORONA SANNA EI OLE ENSI KERTAA ASIALLA VALTION PIIKKIEN KANSSA.

HYVÄSSÄ MUISTISSAHAN KAIKILLA ON, KUN KORONA SANNA SYÖTTI VIRKA-ASUNNOLLAAN LÄHES KOKO SUKUNSA AAMUPALAT VALTION PIIKKIIN JA TAISIPA SIINÄ SAMASSA RYTÄKÄSSÄ MENNÄ UUSIKSI MYÖS PERHEEN HUONEKALUTKIN.

NYT KORONA SANNA NÄKYY TAAS OLEVAN YSTÄVIÄÄN AUTTAMASSA KYSEENALAISIN KEINOIN.

KORONA SANNA NÄYTTÄÄ OTTANEEN MALLIA TARZAN TAANNOISESTA RAAHATTAVASTA KÄSILAUKUSTA, JOKA HERÄTTII JOPA KANSAINVÄLISTÄ HUOMIOTAKIN, KUN TULI EPÄILYS, OLIKO ISOSSA LAUKUSSA PERÄTI YDINPOMMIN LAUKAISUnN NAPPULAT.

NYT KORONA SANNALLA NÄYTTÄÄ OLEVAN HIEMAN TYYLIKKÄÄMPI LAUKKU, MUTTA KUTENKIN SELVÄSTI MAXIKOKOA.

HERÄÄ KYSYMYS, MIKSI PÄÄMINISTERILLÄ ON NOIN RASKAS LAUKKU, KUN DEMUJEN JUTTA URPILAISELLAHAN PITI OLLA KOKO EU:N KAIKKEIN RASKAIN LAUKKU.

JUTAN RASKAS LAUKKUHAN ON TIETYSTI HYVIN PERUSTELTU, KOSKA JUTTAHAN JOUTUU KIERTÄMÄÄN EU:N PUOLESTA KÖYHIÄ AFRIKAN MAITA JA KÄY JAKELEMASSA ISIS-TAISTELIJOILLE ESITTEITÄ SUOMEN LOISTAVISTA HIINTOKESKUKSISTA JA MUUTOINKIN HYVÄSTÄ SOSIAALITURVASTA.

Siinähän ei ole tietenkään mitään moitittavaa, että KORONA SANNA pitää suuressa arvossa suomalaista suunnittelua ja laadukkaista muotilaukkuja jne.

ILTALEHTI kuitenkin jo noin vuosi sitten kirjoitti rikosoikeuden professori MATTI TOLVASEN huomauttaneen, ettei poliitikon ole syytä kovin herkästi ottaa lahjoja vastaan tarjottaessa (kts. alla):

"Vuosi sitten keskustelua nostatti vihreiden Fatim Diarran kaupallinen yhteistyö Instagramissa. Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen arvioi tuolloin Iltalehdelle, että poliitikon on riippumattomuussyistä syytä kieltäytyä lahjoista."

Nyt ILTALEHTI RAPORTOI KORONA SANNAN LAUKUSTA SEURAAVASTI:

"Pääministeri Marin on eri yhteyksissä korostanut maksaneensa itse asiat, joita on tuonut esille sosiaalisessa mediassa.

Opiskelukaverin siskon yritys

Jutun julkaisemisen jälkeen Iltalehti sai tietoonsa, että Marin tuntee Pihka Collectionin toisen omistajan, Roosa Mattsonin, siskon Ruut Rissasen (o.s. Mattsson).

Pirkanmaan liiton suunnittelujohtajana työskentelevä Rissanen on Marinin koulukaveri, ja hän on luonnehtinut Marinin persoonaa Ylen ja Helsingin Sanomien henkilökuvissa.

Ylen mukaan Rissanen ja Marin kävivät samaa yläastetta ja lukiota Pirkkalassa.

□ Naiset liikkuivat samassa kaveripiirissä, Ylen jutussa kerrotaan.

IL kysyi pääministerin kabinetista, tunteeko Marin Pihka Collectionin omistajia, Sofia Salmea tai Roosa Mattssonia.

□ Pääministeri tuntee Pihka Collectionin toisen omistajan Roosa Mattssonin sisaren. Repun ostaminen ei liity tähän, eikä yritys ole pyytänyt pääministeriä julkaisemaan mitään tähän liittyvää sisältöä, kabinetista viestitetään.

Kabinetin mukaan Marin on aiemminkin halunnut huomioida suomalaisten yritysten tuotteita ja osaamista.

□ Pääministeri suosii kotimaista suunnittelua ja tuotantoa, ja haluaa edistää suomalaisten yritysten pärjäämistä ja menestymistä myös kansainvälisesti."

Tietenkään KORONA SANNA EI OLE itselleen ottanut mitään lahjaan viittaavaa, mutta avoimesti ystävänsä omistaman firman valmistamien tuotteiden mainostaminen ja promovointi saattaa RIKOSLAIN LAHJUKSEN OTTAMISPYKÄLÄN SÄÄNNÖSTEN MUKAAN OLLAKIN LAITON TEKO, KOSKA LAHJUKSEN OTTAMISEN SANAMUOTO ON: "ITSELLE TAI TOISELLE".

PÄÄMINISTERIN YSTÄVÄN TUOTTEIDEN MAINOSTAMINEN ON SUOSITUN PÄÄMINISTERIN KOHDALLA JOKA TAPAUKSESSA ARVOKAS TOIMI (kts. alta):

"1 § (12.7.2002/604)

Lahjuksen ottaminen
Jos virkamies toiminnastaan palvelussuhteessa itselleen tai toiselle

1) pyytää lahjan tai muun oikeudettoman edun taikka tekee muutoin aloitteen sellaisen edun saamiseksi,

2) ottaa vastaan lahjan tai muun edun, jolla vaikutetaan tai pyritään vaikuttamaan taikka joka on omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa palvelussuhteessa, taikka

3) hyväksyy 2 kohdassa tarkoitetun lahjan tai edun tai lupauksen tai tarjouksen siitä,

hänet on tuomittava lahjuksen ottamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Virkamies on tuomittava lahjuksen ottamisesta myös, jos hän toiminnastaan palvelussuhteessa hyväksyy 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetun lahjan tai muun edun antamisen toiselle taikka lupauksen tai tarjouksen siitä.

Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

Rikosoikeuden prof. Matti Tolvasen olisikin syytä perehtyä tähän KÄSILAUKKUASIAAN lähemmin.

Tietysti myös tuo em. aviomiehen sarjayritystoiminta VALTIOKONTTORIN MYÖNTÄMIEN LAINOJEN OSALTA VAIKUTTAA MYÖS HIEMAN HOLTITTOMALTA TOIMINNALTA JOPA RIKOSLAIN NÄKÖKULMASTA TARKASTELLEN:

"7 § (12.7.2002/604)

Virka-aseman väärinkäyttäminen
Jos virkamies hankkiakseen itselleen tai toiselle hyötyä taikka aiheuttaakseen toiselle haittaa tai vahinkoa

1) rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa osallistuessaan päätöksentekoon tai sen valmisteluun tai käyttäessään julkista valtaa muissa virkatehtävissään taikka

2) käyttää väärin asemaansa käskyvallassaan tai välittömässä valvonnassaan olevaan henkilöön nähden,

hänet on tuomittava virka-aseman väärinkäyttämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

Virka-aseman väärinkäyttämisestä on rikoslakiin 8§:ään kirjattu myös törkämpi tekomuoto, kun kysymyjsessä on merkittävän hyödyn tuottaminen."

KORONA SANNAN HALLITUKSESSA ONKIN OLLUT EHKÄ ENEMMÄN KUIN MISSÄÄN MUUSSA HALLITUKSESSA EPÄSELVYYKSIÄ NOIDEN JURIDISTEN KYSYMYSTEN OSALTA.

VIIMEKSIHÄN EDUSKUNNAN APULAISOIKEUSASIAMIES MAIJA SAKSLIN JOUTUI TAAS JÄREIDEN MOITTEIDEN VOIMIN OPASTAMAAN JOTAIN STM:N SUURTA JOHTAJAA, JOKA OLI HAUDANNUT ALKOHOLIN ETÄMYYNTIÄ KOSKEVAT EIT:N PÄÄTÖKSET TAAS VAIN KYLMÄSTI Ö-MAPPIIN.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: