Keskustelu

Kouraan ajattelijaArviointia8.12.2021 11.08
Pidan akm:n kirjoituksista. Keskustan virallinen aani on vaiennut tai se on poistettu jostakin syysta. Tama on hyva. Kirjoitukset olivat mitaansanomattomia ja mauttomia. Voi olla, etta Keskustapuolue on antanut hanelle kirjoituskiellon. Nyt palstaa on mukava lukea.

alan kolmas miesRe: Arviointia8.12.2021 22.14
Harvoin on kiitoksia tullut AKM:lle, mutta sydäntä lämmittää Kouraan ajattelijan kommentti.

AKM on usein ollut Kouraan ajatelijan kanssa samoilla linjoilla.

Olemme nähtävästi molemmat ymmärtäneet, että maailma ei ole valmis ja nyt meitä viedään kohti jotain sellaista, jota me tolkun suomalaiset emme missään tapauksessa halua.

Meidän on tajuttava se, että valtamedia syöttää meille nyt sellaista pajunköyttä, ettei koskaan ennen ole oltu vastaavassa tilanteessa.

DIGI maailma on tämän kehityksen ytimessä. Sadat miljradit taalat ja EUROt valuu muutamien Kalifornian aktivistien pankkitileille, kun mainosrahat vaihtaa omistajaa Kiinan kommunistien ja FACEBOOKIN, TWITTERIN, GOOGLEN ja CNN tapaisten propagandaorganisaatioden kesken.

Onneksi Amerikassa on jo käynnitynyt laajamittainen vastarinta FAKE NEWS MEDIAN pakkosyöttöä ja sensurointia vastaan.

Veikkaanpa, että USA:n välivaalinen 2022 jälkeen meno muuttuu ja vapaa mielipiteen muodostus vapautuu.

Suomessa tarvitaan uudet eduskuntavaalit, jossa kansa saa vapaasti lausua mielipiteensä esim. metsien TAKSONOMIAN osalta.

Tukka nousi tänäkin aamuna pystyyn, kun katsoin HESARISSA ollutta Suomen sähköhuollon karttaa kylmänä talvipäivänä.

Fingridin mukaan tänä talvena voidaan vielä olla tilanteessa, että Suomen sähkönkulutus on 15 100 MW, jolloin tarvitaan 3 800 MW:n sähkön tuonti pääasiassa Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

7.12.2021 rajasiirrot olivat seuraavat:
Tuonti:
□ Ruotsi ja Norja 2 522 MW
□ Venäjä 1 400 MW
□ Yhteensä 3 922 MW

Vienti:
□ Viro 846 MW

Nettokauppa:
□ Kauppayhteensä - 3 076 WW

Sähkö ei kuitenkaan ole kaikki energia, mitä Suomi tarvitsee. Ei Suomessa tulla toimeen ilman myöskään lämpöenergiaa.

Suomen energiahuolto on jo pitempään ollut täysin hoiltittomassa tilassa, kun VIHERVASSARIT ja muut poliitikot ovat tehneet kaikkensa Suomen energiahuollon omavaraisuuden heikentämiseksi.

En käy nyt laajempiin luennointeihein, mutta alla olevat luvut kertovat selvästi, mitä on tapahtumassa.

Primäärienergia kysyntä Suomessa:
□ vuonna 2010 1.30 exajoulea
□ vuonna 2020 1.10 exajoulea
□ muutos -15.4%

Sähköenergia tuotanto Suomessa:
□ vuonna 2010 81.1 TWh
□ vuonna 2020 68.8 TWh
□ muutos -15.2%

Sähköenergian tuotannon väheneminen Suomessa on tietysti huolestuttavaa, kun IT maailmassa nykyään puhutaan myös suurella innolla, kuinka tulevaisuudessa on ryhdyttävä LOUHIMAAN BITCOINEJA, joissa tunnetusti tarvitaan suuret määrät sähköenergiaa ja muuta modernia tehnologiaa.

Mieletön päästökeskustelu Suomessa on johtanut siihen, että poliitikot puhuvat helposti vain päästöistä, kun taas esim. sähkön ja lämmön yhteistuotannosta ei kukaan tunnu hiiskahtavan sanaakaan, vaikka tällä tavalla Suomessa on perinteisesti pystytty tuottamaan erittäin kilpailukykyisesti sähköä esim. sellu- ja paperitehtaissa.

Moderni sellutehdashan on itse asiassa iso voimala!!!

Energian osalta ollaan siis tuhon tiellä, koska nykypäivänä ei voida kuitenkaan mitään tehdä tai yhteiskuntaa pitää ympärivuotisesti asuttavana, ellei kohtuuhintaista energiaa (sähköä ja lämpöä) ole käytettävissä.

VIHERVASSARIT näyttävät tavoittelevan jotain 1950 luvun romanttista tilannetta, jolloin metsätyötkin vielä tehtiin pokasahan, kirveen ja hevosten avulla.

AKM on varma siitä, ettei ainutkaan VIHERVASSARI lähde keskellä talvea näillä alkeellisilla hakuu- ja juontovehkeillä tukkimetsään, vaikka Eduskunnassa kyllä pidetään yllä suurta haloota PAHAN IHMISEN AIHEUTTAMASTA ILMASTONMUUTOKSESTA.

Ja mikä onkaan nykyään parempaa bisnestä kuin kakkosnelosen sahaaminen modernissa sahassa tai sellun keitto ja kartongin valmistus modernissa tehtaassa.

Kuoleva on sellainen valtio Suomen leveysasteilla, jossa energiaa ei ole kohtuu hintaan saatavilla.

On täysin käsittämätöntä, että Suomen kaltaisessa pohjoisessa maassa esim. kotimainen turve on systemaattisesti poliittisen päätöksenteon kautta ajettu jo lähes rikolliseksi toiminnaksi.

Energian kohtuuton verotus, jolla on isketty päähän kaikkia sähkönkäyttäjiä ja tietysti myös autoilijoita on kuin tikarinpisto suoraan sydämeen, vaikka maailman ilmastopäästöjen todelliset RIKOLLISET löytyy kommunistisista maista, jotka vuosikymmeniä ovat yrittäneet pakottaa koko maailman heidän ideoimaansa komentotalouteen.

Suomenkin energiahuollossa isot ongelmat on vielä edessä, kun esim. nykyinen primäärienergian tarve n. 1.1 exajoulea ratkaistaan tulevaisuudessa, koska fossiilisten energialähteiden osuus on nykyään (2020) suunnilleen 50.9%, kuten alta selviää:

□ Öljy 0.36 exajoule (32.7%)
□ Maakaasu 0.07 exajoule (6.4%)
□ Kivihiili 0.13 exajoule (11.8%)
□ Ydinvoima 0.21 exajoule (19.1%)
□ Vesivoima 0.14 exajoule (12.7%)
□ Uusituvat 0.19 exajoule (17.3%)
□ Kaikki yhteensä 1.10 exajoule (100.0%)
□ Fossiiliset yhteensä 0.56 exajoule (50.9%)

Suomen vesivoima lienee jo kokonaan rakennettu ja lohijoet tuhottu, turvetuotanto on päätetty ajaa alas ja kivihiilestä ei kukaan saa enää puhua tai edessä on kohta käräjätupa.

Venäjän ydinvoiman varaan ei meillä Pyhäjoellakaan tietystikään voida lähteä isojen poliittisten riskien vuoksi.

Joten tässä tilanteessa ei juuri kannata sahata sitä oksaa, jonka varassa koko yhteiskunta elää, kun koko Suomen maata ei voida myöskään tuulivoimala puistoilla pilata, eikä aurinkoenergia riitä kaamosalueilla kattamaan kuin vain murto-osan esim. joulunaikaisesta valon tarpeesta. Eikä auringosta taida olla Suomessa myöskään lämmönlähteeksi.

Tietysti voidaan harkita sitä, että kotitaloudet ryhtyy polttamaan Suomessa vähäpäästöisiä EKP:n painamia 100 Euron seteleitä lämpimikseen, kun niitä tuntuu olevan loputtomasti saatavilla ja tuleehan setelien valmistuksesta jonkin verran tuloja myös itävaltalaisten omistamalle Tervakosken vanhalle paperitehtaallekin.

Kouraan ajattelijaRe: Arviointia9.12.2021 15.24
Pidän myös Oton kirjoituksista. Molemmat kirjoittajat voisivat kirjoittaa useammin. Paikallista näkökulmaa voisi myös lisätä.
Molempien kirjoittajien tarkastelunäkökulma on lähellä perussuomalaisia, mutta tämä ei ole paha asia.
Toivoisin kummaltakin kirjoittajalta vähintään yhtä kirjoitusta päivää kohti.

alan kolmas miesRe: Arviointia9.12.2021 16.38
Kouraan ajattelija voisi myös tuoda esille paikallista näkökulmaa, joka pakostakin jää etätyöskentelyssä valitettavasti liian vähälle huomiolle.

Virallinen ääni toi tuota paikallista näkökulmaa kyllä esille kohtalaisen hyvin, mutta jostain tuntemattomasta syystä vaikeni muistaakseni jo syyskuun puolessa välissä, kun vielä esitti jonkin viimeisen kommentin Römssyn tilanteesta.

Meilläkin oli tarkoitus juoda TEEKISSÄ NILSIÄN EERON ja VIRALLISEN ÄÄNEN KANSSA OLYMPIAKAHVITKIN, mutta ei taida kahveista tulla mitään, kun virallinen ääni katosi yllättäen taivaan tuuliin.

OLYMPIAKAHVEILLA olisi ollut hyvä ja tarkoituskin tuulettaa paikallisia asioita oikein kunnolla.

Pohjolaisen Masalta kuitenkin kuulin pari päivää sitten, että TEEKISSÄ asiat on hyvässä kunnossa ja tilauskirjat on täynnä.

Tästäkin näkee, että kyllähän Juankoskellakin voidaan bisnestä tehdä, jos liiketoimintasuunnitelma on kunnossa.

Toivottavasti virallisen äänen kohdalla ei kuitenkaan korona ole tullut taloon vieraaksi!!!

Kyllähän se tosiasia on, että Kuopion syrjäkyliltä on vaikea saada nykyään ääntään kuuluville.

Juankosken etäisyys Kuopiosta on selvästi iso sosio-ekonominen ongelma.

Kun polttoaineiden hinta on verotuksellisin keinoin hilattu taivaisiin ja sähköautot ovat vain rikkaiden ulottuvilla, niin on selvää, että elämä syrjäkylissä väkisinkin näivettyy....



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: