Keskustelu

alan kolmas miesKanki Kaikkosen osakkeet nousi huimasti11.12.2021 23.30
Kanki Kaikkonen osoitti olevansa yhtä hyvä puolustusministeri kuin aikoinaan Elisabeth Rehn.

Elisabeth valitsi aikoinaan parhaat hävittäjät.

Nyt myös Kanki valitsi taas parhaat hävittäjät, vaikki VIHERPIPERRYKSEEN rakastunut media elätteli jo toiveita, että tämäkin hanke saadaan vesitettyä kotimaiselle PURJEKONE-asteelle, kun Suomen itsenäisyyden puolustaminen tulee muka KORONA PANDEMIAN ja ILMASTOHYSTEERIAN aikana kalliiksi.

Suuresti ilahduttaa myös se, että häivehävittäjiin tulee myös modernit aseet.

Meillähän oli viimeksi sotaan jouduttaessa ns. Cajanderin EVÄÄT eli vain korkardi hattuun, kun talvisotakin syttyi:

"Heinäkuun alussa 1939 Mannerheim esitti sotatarvikkeiden hankkimista Ruotsista, puolustusvoimien perushankintaohjelman kiihdyttämistä ja neljän jalkaväkidivisioonan varustamista.
Näin Suomessa alettiin vasta nyt suunnitella kenttäarmeijan divisioonamäärän nostamista tasolle, jota Hornborgin komitea oli jo 1920-luvulla esittänyt.

Heinäkuun puolivälissä yleisesikunta esitti uuden perushankintaohjelman, jonka loppusumma oli lähes 5,4 miljardia markkaa. Tämä oli liikaa varsinkin valtiovarainministeri Väinö Tannerille, jonka mielestä varustelumenojen oli pysyttävä kohtuuden rajoissa.

Vaikka puolustusmenot kattoivat vuonna 1939 jo puolet Suomen valtion kokonaismenoista, maan puolustusvalmius ei oleellisesti parantunut, koska hankintojen suorittaminen vaikeutui kesällä 1939.

Suomen poliittinen johto ei kuitenkaan ollut huolissaan, koska sodan ei uskottu olevan ovella.

Karjalankannaksella elokuussa 1939 pidettyjen suurten sotaharjoitusten päättäjäisissä pääministeri Aimo Cajander ilmaisi ilonsa siitä, että Suomi ei ollut käyttänyt vähiä rahojaan asevarusteluun."

"Saksan ja Neuvostoliiton jaettua Puolan syyskuussa 1939 Stalin aktivoitui Neuvostoliiton luoteisrajalla ja pakotti Baltian maat luovuttamaan sotilastukikohtia ja solmimaan avunantosopimukset Neuvostoliiton kanssa.

Lokakuun alussa myös Suomen hallitus sai kutsun lähettää ulkoministeri Erkko tai muu valtuutettu Moskovaan neuvottelemaan "konkreettisista poliittisista kysymyksistä".

"Neuvostoliitto vaati rajan siirtämistä Karjalankannaksella kauemmas Leningradista, Suomenlahden saaria, Petsamon Kalastajasaarennon länsiosaa sekä tukikohtaa Hankoniemeltä ja tarjosi vastineeksi alueita Itä-Karjalasta.

Hallitus valitsi viivyttelytaktiikan, koska sen mielestä Baltian tapahtumat osoittivat, ettei kiirehtiminen parantaisi neuvottelutulosta."

"Neuvottelut päättyivät tuloksettomina 13. marraskuuta ja suomalaisneuvottelijat palasivat Helsinkiin mielessään Neuvostoliiton ulkoministerin Vjat?eslav Molotovin viimeisen neuvottelukierroksen aikana lausumat pahaenteiset sanat:

"Nyt ovat siviiliviranomaiset käsitelleet asiaa, ja kun ei ole päästy sopimukseen, täytyy asia antaa sotilaiden haltuun."

Tämän jälkeen Neuvostoliiton lehdistö aloitti voimakkaan Suomen hallitusta ja erityisesti pääministeri Aimo Cajanderia ja ulkoministeri Eljas Erkkoa vastaan suunnatun arvostelu- ja parjauskampanjan, joka huipentui marraskuun lopulla."

Talvisodan sytyttyä 30.11.1939 useille reserviläisille ei riittänyt omaa univormua ja he saivat vain kokardin päähineeseensä erottamaan sotilaan siviilistä.

Tätä sotilaspukua kutsuttiin malli Cajanderiksi. Samoin puolustusministeri Juho Niukkasen nimestä keksittiin useita puolustusbudjettiin liittyviä irvailuja.

Parlamentarismista poiketen Cajanderin hallitus ei jättänyt paikkaansa täytettäväksi eduskuntavaalien 1939 jälkeen."

KORONA SANNAN hallituksessa suurin huoli on ollut TAISTELU OLEMATONTA ILMASTONMUUTOSTA JA NÄKYMÄTÖNTÄ KORONAA VASTAAN, mutta onneksi PUOLUSTUSVOIMISSA on oltu tietoisia siitä, että meillä on todellisiakin sotilaallisia uhkia aivan rajan pinnassa, vaikka valtakunnan korkein poliittinen johto UNILUKKARIA myöten ei ole sitä turvallisuuspoliittisissa selonteoissaan uskaltanut jostain syystä selkokielellä todeta.

Kun nyt F-35 hankinnasta on päätetty, niin ehkäpä vihdoin voidaan myös todeta, että konkreettinen sotilaallinen uhka Suomeen näyttää kohdistuvan.

Seuraavan loogisen askeleen tuleekin olla NATO-OPTION täytäntöönpano.

Hakupaperit on syytä lähettää jo ennen vuoden vaihdetta. Kansanäänestys voidaan järjestää hakupaperien jättämisen jälkeen.

Kun hakupaperit on sisällä, niin NATO:n kannattajia onkin meillä yhtäkkiä 90%:a kansasta, koska UNILUKKARILLA on yli 90%:n kannatus ja NATO OPTION lunastaminen vain lisää UNILUKKARIN kansansuosiota.

Saksassa venäjämielisen MERKELIN siirtyminen syrjään on noteerattu varovaisen positiivisesti USA:ssa, koska uusi kansleri Scholz on jo ottanut entistä tiukemman linjan Venäjän ja Kiinan aggerssiivisille globaaleille autoritaarisille pyrkimyksille.

ottoRe: Kanki Kaikkosen osakkeet nousi huimasti13.12.2021 15.59
Enpä kehu Kaikkosta.

Miestä, joka osti koko rahalla koneita.

Mutta sotavaltio teki oikeat laskelmat ja oikean valinnan.

Valintaa auttoi muutama sata tuhatta venäläistä Ukrainan rajalla.

Hallituksessakin.

Muutoin olisimme saaneet kuulla näiden erkkituomiojien venkoiluja ties miten kauan.

Eikä mitään varmuutta siitä, että ns. hallitus olisi kuunnellut asiantuntijoita olisi ollut.

Mutta nuo joukot Ukrainan rajalla.

Ne olivat parhaat asiantuntijat tässä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: