Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääni Keskusta on maakuntien ykkönen20.1.2022 19:03
Jokainen kunta ja aluekeskus tahtovat säilyttää vähintään nykyiset palvelut. Keskusta nauttii suurinta luottamusta näiden toiveiden toteuttajana.
Jokainen tietää, että tämä toive ei tule toteutumaan veroja nostamatta.
Koillis-Savon nykyisistä terveyskeskuksista ainoastaan yksi säilyy pitemmällä tähtäimellä.
Parhaat mahdollisuudet on jatkossa Juankoskella, jonka maantieteellinen sijainti on paras. Juankoski keskipisteenä voidaan piirtää ympyrä, jonka säde on 20 kilometriä. Tämän ympyrän sisään mahtuu Nilsiä, Säyneinen, Muuruvesi, Kaavi, Tuusniemi ja Riistavesi.
Jokaisessa näistä kunnista tai kuntien osista keskusta on vahvin puolue. Saa nähdä miten verisen sisäisen kamppailun keskusta joutuu tulevaisuudessa käymään.
Me emme Juankoskella tahdo riidellä tässä asiassa. Tahdomme ainoastaan huolehtia siitä, ettei kenenkään lääkärimatka ole kohtuuttoman pitkä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Keskusta on maakuntien ykkönen23.1.2022 23:30
Minun toivottiin pysyvän poissa keskustan vaalityöstä näissä vaaleissa. Kunnioitin toivetta. Tästä huolimatta tai ehkä juuri tämän vuoksi jäimme vaille juankoskelaista keskustalaista edustajaa aluevaaleissa. Tosin Anna Partanen pääsi 7. varaedustajaksi. Täytyy toivoa että varsinaiset valitut pysyisivät kotona, jos hiukankin tuntuu nuhaiselta. Muista puolueista valittiin Veijo Tirkkonen, joka on melkein keskustalainen ja Outi Peltola, persulääkäri. Juankoskelaissyntyinen lääkäri Mika Rissanen valittiin kokoomuksen listalta. Nämä vaalit osoittivat, miten tärkeää keskustan politiikan esillä pitäminen on. Tällainen kirjoitustyö ei kuitenkaan ole jokamiehen. Ennen toimeen ryhtymistä suosittelen Alkio-opiston opinto-oppaaseen tutustumista. No, keskusta oli kuitenkin Pohjois-Savon ylivoimainen ykkönen ja etumme tulee valvotuksi.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen24.1.2022 3:50
Sanna Marin: "Olemme voittaneet gallupit"

Yllä olevaan BILE SANNAN VOITON KILJAHDUKSEEN kiteytyy irvikuva siitä, mikä on Suomen demokratian nykytila.

Sanna Marin ei siis itsekään uskonut, että VAALEISSA ÄÄNESTETTIIN JOSTAIN SOTE-MALLIN SISÄLLÖSTÄ, vaan siitä, että KEPUN RUUNEPERI SAARIKOLLE ANNETTIIN VAPAAT KÄDET KAIKKIEN BUDJETTIKEHYSTEN RIKKOMISEEN VALTION RAHANKÄYTÖSSÄ, KOSKA SUOMESSA ON IKUINEN KORONAKRIISI.

NS. HYVINVOINTIALUEITA KOSKEVASSA vaalissa äänioikeutettuja on ollut seuraavasti:
□ Naiset 1 989 833 kpl
□ Miehet 1 937 895 kpl
□ Yhteensä 3 927 728 kpl

Klo 00:00 ääniä oli laskettu 99.3% ja hyväksyttyjä ääniä oli annettu yhteensä 1 848 430 kpl, jolloin äänestysprosentiksi näyttää tulevan vain 47.5%.

HYVINVOINTIALUEIDEN VAALISSA äänioikeutettuja oli siis nyt vain edellä mainittu 3 927 728 kpl. Vuoden 2019 EDUSKUNTAVAALISSA äänioikeutettuja oli yhteensä 4 510 040 kpl.

Näin ollen SUOMEN HYVINVOINTIPALVELUISTA VAALEISSA ei saanut lainkaan antaa ääntään 582 312 henkilöä, joilla rehellisesti järjestetyissä valtakunnallisessa ja demokraattisesti suoritetussa vaalissa olisi tietysti pitänyt olla sanansa sanottavana näinkin tärkeästä asiasta.

Kun hyväksyttyjä ääniä siis annettiin em. 1 848 430 kpl, niin todellinen äänestysprosentti koko valtakunnan SOTE-HUOLTOA AJATELLEN oli vain 40.98%.

Toisin sanoen peräti lähes 60% Suomen kansasta sanoi JYRKÄN EIN törkeän epädemokraattiselle HYVINVOINTIALUEIDEN VAALIJÄRJESTELYLLE JA MYÖS KOKO NYKYISEN BILE SANNAN JA KEPUN RUUNEPERI SAARIKON VÄKISIN EDUSKUNNASSA LÄPI AJAMALLE SOTE MALLILLE.

On täysin käsittämätöntä, että YLE:n toimittajien haastatellessa BILE SANNAA ja KEPULOISTEN RUUNEPERIA, he koko ajan ylistivät sitä, kuinka kansa oli nyt DEMOKRAATTISESTI valinnut edustajat HYVINVOINTIALUEIDEN VALTUUSTOIHIN.

Aamulla FAKE NEWS HESARIN PÄÄTOIMITTAJA KAIUS NIEMI kirjoitti otsikolla: "ÄÄNESTÄJÄ TULISI NOSTAA VAALIEN KESKIÖÖN"!!!

Päätoimittaja Niemi pelkäsi, että äänestysprosentti voi pudota jopa alle 40%:n rajapyykin.

Niemi pohdiskeli Suomen alhaisen äänestysaktiivisuuden syitä ja päätyi siihen, että Suomessa pitäisi uudistaa vaalijärjestelmä, koska suomalaisia vaivaa vaaliväsymys sen vuoksi, että meillä järjestetään turhan tiuhaan vaaleja ja kesällä kunnallisvaaleissakin äänestysprosentti jäi vain 55.1%:iin.

Niemi totesi, että Ruotsissa korkea 80%:n äänestysprosentti selittyy vaalien niputtamisella.

AKM:n käsityksen mukaan FAKE NEWS PÄÄTOIMITTAJA NIEMI ON KUITENKIN ULKONA KUIN LUMIUKKO ESITELLESSÄÄN KÄSITYKSIÄÄN SUOMEN NYKYISESTÄ DEMOKRATIAN ALENNUSTILASTA.

TODELLINEN JUURISYY SUOMEN ALHAISEEN ÄÄNESTYSAKTIIVISUUTEEN EI TIETENKÄÄN SELITY VAALIJÄRJESTELMÄLLÄ VAAN SILLÄ, ETTÄ SUOMESSA ÄÄNESTÄMÄLLÄ EI OLE KYMMENIIN VUOSIIN VOINUT VAIKUTTAA YHTEISKUNNAN KEHITTÄMISEN KANNALTA TÄRKEIDEN ASIOIDEN HOITAMISEEN.

Otetaanpa pieni kertaus siitä, millainen oli Suomen itsenäisyys kuuluisena ihanana YYA-aikana, jonka kotimaisena isäntänä hääri tietysti kepuloisten URHO KEKKONEN, jota myöhemmin seurasi tietysti demarien MANU ja muut TAIVAANRANNAN MAALARIT.

Kuka voi väittää, etteikö SUOMEN HALLITUKSESTAKIN PÄÄTETTY IHANANA YYA-AIKANA KREMLIN KOMMUNISTIEN TOIMESTA.

Otetaanpa esille toinenkin JUURISYY: MANUN aloitteesta Suomi liitettiin EU:hun ja heti kohta perään vielä EUROON.

RUOTSIN DEMOKRATIA ON TIETYSTI SUOMEEN VERRATTUNA AIVAN ERI LUOKKAA.

RUOTSILLA ON OIKEASTI AINA OLLUT ITSENÄINEN DEMOKRAATTINEN PÄÄTÖKSENTEKO, JONKA JOHDOSTA RUOTSILLA ON TIETYSTI MYÖS OMA KELLUVA VALUUTTANSA KRUUNU:

SUOMESSA EI TÄLLAISTA OLE, VAAN ME OLEMME SIDOTTUJA ULKOVALTOJEN MÄÄRÄYSVALTAAN.

TÄÄLLÄ SIIS TANSSITAAN NYKYÄÄN TÄYDELLISESTI EU:N KOMISSION JA POLIITTISEN EKP:N TALUTUSNUORASSA.

Suomen turvallisuudenkaan osalta SUOMI EI OLE ITSENÄINEN!!!

Meillä on ns. NATO-OPTIO, mutta NATOSTAKAAN MEILLÄ JOHTAVAT POLIITIKOT EIVÄT USKALLA PUHUA, KOSKA SUOMEN ITÄINEN NAAPURI VENÄJÄ ON JO KAUAN SITTEN PAALUTTANUT JA TODENNUT, ETTÄ NATON LAAJENEMINEN VENÄJÄN RAJALLE MUODOSTAA VENÄJÄLLE SOTILAALLISEN UHKAN.

Työmarkkinoilla meillä on ollut koko ajan voimassa vuoden 1940 tammikuussa tapahtunut epäonnistunut ns. TAMMIKUUN KIHLAUS, jolle on myöhemmin keksitty vähän arkisempi nimitys eli VALTAKUNNALLINEN TUPO PERÄLAUTOINEEN KAIKKINEEN, josta ei ole mistään hinnasta voitu luopua.

Vasta nykyiselle tulosopimuskierroksella on alkanut näkyä ensimmäisiä pieniä merkkejä siitä, että tämä IKUINEN AMMATTIYHDISTYSLIIKKEEN VETO-OIKEUS VALTAKUNNALLISEEN PÄÄTÖSENTEKOON ON VIHDOIN PANTU KOETUKSELLE.

Suomen poliittinen järjestelmä on siis kehittynyt vuosikymmenien saatossa sellaiseksi, että mitään muutoksia INSTITUUTIOISSA EI OLE HALUTTU/VOITU TOTEUTTAA ja tämähän taas näyttäytyy mm. siinä, että Suomessa työllisyysaste on huomattavasti heikompi kuin Ruotsissa. Valtion talous on myös meillä kertaluokkaa heikommassa jamassa kuin Ruotsissa.

Tietysti myös SOTE SEKTORI on SUOMESSA SELVÄSTI HEIKOMMASSA JAMASSA KUIN RUOTSISSA.

RUOTSISSA esim. sairaanhoitajien käteen jäävä palkka verojen jälkeen vuonna 2020 tuntuu olleen 2 800 EUR:a, kun Suomessa vuonna 2020 sairaanhoitajien ja kätilöiden BRUTTOPALKKA oli vain 2 996 EUR:a. Kun siitä ottaa verot pois, niin eipä taida nettona SUOMESSA SAIRAANHOITAJILLE jäädä kuin ehkä vain noin 2 000 EUR/kk.

Tässäkin SOTE-RYHMÄSSÄ palkkojen osalta suomalaiset näyttävät olevan RUOTSIIN VERRATTUNA 28.5%:n TAKAMATKALLA.

Kun vielä ottaa huomioon sen, että Suomen yleinen kustannustaso on ainakin 20% korkeampi kuin Ruotsissa, niin SAIRAANHOITAJIEN TODELLINEN OSTOVOIMA on ehkä jopa 50%:a heikompi kuin ruotsalaisten ammattisisariensa OSTOVOIMA.

Miksi meillä ei siis äänestettäessä mikään muutu?

Kun viimeksi Suomessa järjestettiin DEMOKRAATTISET EDUSKUNTAVAALIT, niin tulosten tultua julki YLE:n tulospalvelussa YLE:n politiikan toimittajat alkoivat heti kasata pöydälle eri puolueiden VAALIKUUTIOITA PÄÄLLEKKÄIN, JOIDEN AVULLA SAADAAN SELLAINEN ENEMMISTÖHALLITUS KASAAN, JOSSA AINA KEPUN TULEE OLLA EDUSTETTUNA.

KUN KEPU ON SIIS YLE:N KORRUPTOITUNEIDEN TOIMITTAJIEN LAATIKKOLEIKKIEN AVULLA SAATU ISTUTETTUA AINA JOKAISEEN HALLITUKSEEN, NIIN TIETENKÄÄN MITÄÄN HALLITUSTA EI SUOMESSA KOSKAAN SAADA ESIM. VÄLIKYSYMYSTEN AVULLA ÄÄNESTÄMÄLLÄ NURIN.

NÄIN OLLEN ENEMMISTÖHALLITUSTEN AIKANA EI MIKÄÄN VOI MUUTTAA POLIITTISEN PÄÄTÖKSENTEON SUUNTAA, VAIKKA ASIAT OLISIVAT MENOSSA VAIKKA TÄYTEEN KAAOKSEEN.

TIETENKÄÄN MIHINKÄÄN YHTEISKUNNALLISEEN KAAOKSEENKAAN EI MYÖSKÄÄN MEDIA PUUTU, KUN ENEMMISTÖHALLITUSTEN OHJAUKSESSA OLEVA MEDIA (LÄHINNÄ YLE JA HESARI) PITÄVÄT HUOLEN SIITÄ, ETTÄ ENEMMISTÖHALLITUSTEN TOIMINTAAN EI KOHDISTU MITÄÄN TODELLISTA KRITIIKKIÄ, koska lähes jokainen toimittajakin on koulutettu "TYÖVÄEN" YLIOPISTOSSA TAMPEREELLA tai ALKIO-OPISTOSSA!!!

KESKITTYNYT VALTAMEDIAKIN ON SIIS KAUTTA VUOSIKYMMENIEN OLLUT KORVIAAN MYÖTEN KORRUPTOITUNUTTA ? VAIN HALLITUKSEN USKOLLINEN VAHTI/SYLIKOIRA.

KUN TÄLLAINEN NS. PYSYVÄ ENEMMISTÖHALLITUS SUOMESSA ON SIIS ISTUNUT VUOSIKYMMENESTÄ TOISEEN, NIIN KOKO SUOMEN VIRKAMIESKUNTAKIN ON IKÄÄN KUIN SEMENTOITU IKUISIKSI AJOIKSI TOIMIMAAN NS. PYSYVÄN ENEMMISTÖHALLITUKSEN JA MINISTERIEN POLITTISTEN ERITYISAVUSTAJIEN OHJAUKSESSA.

KUN SUOMESTA VIELÄ MYÖS PUUTTUU RIIPPUMATON PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN, NIIN SE VIIMEISTÄÄN VARMISTAA SEN, ETTÄ MITÄÄN TARPEELLISIA MUUTOKSIA SUOMEN YHTEISKUNTAJÄRJESTYKSESSÄ EI VOI TAPAHTUA.

Kun nytkin ns. HYVINVOINTIALUEIDEN VAALISSA vain 40% SUOMEN KANSASTA IKÄÄN KUIN PÄÄTTI KYSEISTEN ALUEIDEN PERUSTAMISESTA JA LUONNOSTELI NIILLE VIELÄ LAIT, JOIDEN AVULLA SUOMESSA TULISI SOTE-ASIOISTA PÄÄTTÄÄ, NIIN PERUSTUSLAIN NÄKÖKULMASTAHAN KYSYMYS ON TIETYSTI VAKAVASTA PERUSTUSLAIN RIKKOMUKSESTA.

SEMENTOIDUN ENEMMISTÖHALLITUKSEN JA VIRKAMIESKUNNAN AVULLA KYSEINEN TÄYDELLISEEN SOSIO-EKONOMISEEN KAAOKSEEN JOHTAVA JÄRJESTELMÄ SAATIIN MAAHAN PYSTYTETTYÄ, VAIKKA SILLÄ EI TODELLAKAAN OLE MINKÄÄNLAISTA KANSAN SUUREN ENEMMISTÖN HYVÄKSYNTÄÄ NYT, EIKÄ MYÖSKÄÄN TULEVAISUUDESSA.

KAIKKI VAALEIHIN OSDALLISTUNEET PUOLUEETHAN TOTESIVAT, ETTÄ NYT LUOTIIN VAIN RAAMI, JONKA SISUSTAN TÄYTTÄMISTÄ VASTA ALETAAN MIETTIÄ!!!!

Onnellinen asia suoritetussa vaalissa kuitenkin on se, että selväksi vaalivoittajaksi nousi KRIITTINEN KOKOOOMUS, joka jopa vaalituloksen selvittyä totesi, että KEPUN väkisin voimaan ajama SOTE-MALLI TULEE AJAMAAN TÄYTEEN KAAOKSEEN, mutta tietysti KOKOOMUSKIN LÄHTEE NYT YHTEISTYÖSSÄ KEHITTÄMÄÄN ALUEIDEN SOTE-ASIOIDEN HOITOA, MIKÄ TIETENKÄÄN EI VOI ONNISTUA, KUN JÄRJESTELMÄSTÄ PUUTTUU RAHAT JA TIETENKIN MYÖS HENKILÖSTÖ.

TÖRKEÄN EPÄDEMOKRAATTISEN VAALIN KESKEINEN TULOS OLI SEURAAVA:

□ Kokoomus 398 662 ääntä, 21.5%
□ Demut 357 173 ääntä, 19.3%
□ Kepu 355 995 ääntä, 19.3%
□ Persut 205 385 ääntä, 11.1%
□ Vassarit 147 920 ääntä, 8.0%
□ Vihreät 136 075 ääntä, 7.4%
□ Ruotsalaiset 91 187 ääntä, 4.9%
□ Kristilliset 78 440 ääntä, 4.2%
□ Liike NYT 33 509 ääntä, 1.8%

BILE SANNAN, KORONA KIURUN, KEPUN RUUNEPERIN SEKÄ VASSARIEN LI ANDERSSONIN SEKÄ VIHERPIPERTÄJIEN LUOMA KORONAN HYBRIDISTRATEGIAKIN JA KOKO MAAPALLON ILMASTON PELASTAMINEN ON SIIS KÄYTÄNNÖSSÄ JOHTAMASSA KOKO SUOMALAISEN DEMOKRATIAN SOSIO-EKONOMISEEN KAAOKSEEN, JOSSA MM. NUORTEN MIELENTERVEYDELLISET ONGELMAT OVAT HALVAANNUTTANEET JO LÄHES 40% KAIKISTA NUORISTA.

VASTAAVAA KEHITYSTÄ ON TAPAHTUNUT MYÖS IÄKKÄÄMPIEN IHMISTEN KESKUUDESSA, JOSSA VIELÄ TOIMEENTULO-ONGELMATKIN OVAT KOROSTUNEET.

EPÄDEMOKRAATTISTEN VAALIEN AVULLA LUOTU KAOOTTINEN JÄRJESTELMÄ NÄYTTÄÄ SIIS VAIN ENTISESTÄÄN LISÄÄVÄN NUORISON JA MYÖS IÄKKÄÄMPIEN ASUKKAIDEN AHDINKOA.

TUNNETUSTIHAN ENEMMISTÖ NÄISTÄ SUOMEN NUORISTA TOIVOISTA ON VIELÄ NIILLÄ ALUEILLA, JOTKA EIVÄT EDES SAANEET OSALLISTUA EPÄDEMOKRAATTISEEN VAALIIN TAI JÄTTIVÄT MUISTA SYISTÄ ÄÄNESTÄMÄTTÄ VAALISSA.

Voisin kuvitella, että tulevissa EDUSKUNTAVAALEISSA PERUSTUSLAIN RIKKOJILLE on odotettavissa RÖKÄLETAPPIO, kun tulevissa vaaleissa BILE SANNAKAAN ei enää voi taistella vain GALLUPPEJA vastaan, kun vastassa on taatusti voimiensa tunnossa oleva LIITTOUTUNUT OPPOSITIO.

NYKYTULOSTEN VALOSSA NÄYTTÄÄKIN SILTÄ, ETTÄ SEURAAVAN HALLITUKSEN MUODOSTAJAKSI NOUSSEE KOKOOMUS, EIKÄ NIITÄ VAALEJA ENÄÄ VOIDA KÄYDÄ PELKÄSTÄÄN VANHAINKOTIEN ONGELMISTA JAUHAMALLA, KUN ON KUITENKIN KYSYMYS SIITÄ, ONKO SUOMEN TULEVAISUUS ELÄVÄN JA INNOVATIIVISEN NUORISON VARASSSA VAI EI.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Keskusta on maakuntien ykkönen24.1.2022 14:37
Koskaan aikaisemmin Juankosken keskusta ei ole jäänyt vaaleissa ilman ainoatakaan valittua edustajaa, jos nyt ei lasketa presidentin- tai eduskuntavaaleja mukaan. Kaiken lisäksi demarit ja Persut saivat yhden ehdokkaistaan läpi. Lopputulos oli katastrofi. Ehkä ehdokasasettelu ei ollut onnistunut. Monet muistavat, miten helposti Säyneisen koulu loppui Anna Partasen vastuukaudella. Varmaan tuli mieleen, että terveyskeskuksemme lähtee yhtä helposti.
Jari Korhosen rasitteena oli taloudellisesti raskaat ruokahuollon ratkaisut, jossa emännän työpiste siirtyi kaupungintalon hallintosiipeen aivan kunnanjohtajan ja hallintojohtajan viereen.
Nämä vaalit olisivat sopineet paremmin Rauno Kettuselle. Hänelle ei olisi pitänyt asettaa naisvaihtoehtoa lainkaan.
Hyvin ei keskustan käynyt Nilsiässä ja Kaavillakaan.
Nyt olemme siis aivan pohjalla. Kuka olisi osannut ennustaa tällaisen päivän koittavan.
Seuraaviin vaaleihin on aloitettava työ heti ja ensin on toteutettava sukupolvenvaihdos.
Demarien ja persujen varaan joudumme uskomaan seuraavan vaalikauden. Jos Juankoski onnistuu säilyttämään nykyisen palvelutasonsa tulevassa murroksessa, olen valmis tarkistamaan jopa omien näkemysteni uudistamista.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen24.1.2022 16:10
Kun katsoo vaalitulosta, niin heti näkee, että KOKOOMUS oli ylivoimainen vaalien todellinen voittaja.

Persut olivat myös selvästi voittajia, koska eivät katsoneet tarpeelliseksi äänestää lainkaan selvästi PERUSTUSLAIN VASTAISESSA VAALISSA.

Jos Suomessa olisi oikea PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN, NIIN VAALIT PITÄISI ILMAN MUUTA JULISTAA LAITTOMIKSI, KOSKA LAITTOMAN VAALIN KAUTTA KANSANTALOUDELLE JA MAAN SOTE-HUOLLOLLE TULLAAN AIHEUTTAMAAN KYMMENIEN MILJARDIEN TALOUDELLISET VAHINGOT JA LÄHES MITTAAMATTOMAT INHIMILLISET KÄRSIMYKSET.

KOKOOMUKSEN SELKEÄ VOITTO valeissa rakentui sen varaan, että KOKOOMUKSEN EHDOKKAAT olivat ylivoimaisen kyvykkäitä ja kriittinen sanoma SOTE-MALLISTA upposi kansaan.

KEPULOISET JA DEMUT VOITTIVAT GALLUPIT, mutta tällainen voitto oli selvästi ns. PYRHOKSEN VOITTO.

PERUSTUSLAIN VASTAISTEN VAALIEN JA SOTE-MALLIN AVULLA ajettiin kaaokseen koko SUOMEN SOTE-HUOLTO vuosiksi eteen päin kaikilla ns. HYVINVOINTIALUEILLA.

Maakunnissa SOTE HUOLLON massiivinen keskittäminen kiihtyy ja VASEMMISTOLAISEN IDEOLOGIAN MUKAISESSA JULKISEN VALLAN PAKKO-OHJAUKSESSA LÄHESTYTÄÄN VÄÄJÄÄMÄTTÖMÄSTI ENTISEN KOMMUNISTISEN NEUVOSTOLIITON MUKAISTA 5-VUOTIS SUUNNITTELUA.

TÄSTÄ AKM:LLÄ on hyvää omakohtaista kokemusta, kun jo 1990-luvun alussa minulle tarjoutui ihan konkreettinen tilaisuus yksityistää SIPERIASSA BRATSKIN MAHTAVA NS. PUUNJALOSTUSKOMBINAATTI.

Vuosien saatossa keskittämiseen nojautuva monipuolinen kombinaatti sisälsi kaikki mahdoliset puunjalostustuotteet ja mukaan lukien myös energia-, kemikaalihulto ja jopa koulutus.

Kyllähän jokainen täysjärkinen heti ymmärtää, millaisiin vaikeuksiin tällaisessa INTEGROIDUSSA KOMBINAATISSA voidaan joutua muuttuvassa maailmassa.

Sama koskee nyt myös TERRA SIPILÄN KEKSIMÄÄ SOTEN HORISONTAALISESTI JA VERTIKAALISESTI INTEGROITUA MAAKUNTAMALLIA!!!!

Sydäntä edelleen lämmittää, ne kiitokset, jotka minulle annettiin taannoin BRATSKIN JOHDONKIN TAHOLTA.

Parissa kolmessa vuodessa INTEGROIDUN KOMBINAATIN KARMEA TILANNE PALJASTUI KOMBINAATIN JA NEUVOSTOLIITON YKSITYISTÄMISKOMITEANKIN JOHDOLLE.

Projektin jälkeen minulle todettiin, että nyt alkoi AKM:llä 70 vuoden projektit.

KEPUN, DEMUJEN JA VIHERVASSARIEN PYRHOKSEN SOTE-VOITTO JOHTAA SIIS ainakin 70 vuotta kestävään ns. MIERON TIEN SOTE-MALLIIN, koska narulla ei voi työntää.

NARUA VOI KÄYTTÄÄ VAIN VETÄMISEEN JA KUKA NYT LÄHTEE OHUELLA NARULLA KOKO SUOMEN RASKASTA SOTE-REKEÄ VETÄMÄÄN.

MISSION IMPOSSIBLE!!!

VALITETTAVASTI RANESTA EI OLE ENÄÄ EDES JUANKOSKEN SOTE-REEN VETÄJÄKSI AINAKAAN KESÄKELILLÄ JA TUSKIN EDES VÄHÄLUMISENA TALVENAKAAN.

RANEN EVÄÄT ON SYÖTY JO KAUAN SITTEN.

KEPULOISET VOISIVAT OTTAA SOTE-HUOLLOSSA MALLIA VÄYRYSEN PAAVOSTA, JOKA KUULUU TEHNEEN 10 MILJ. EURON TULOT HEIKKO-OSAISTEN LASTEN SOTE-PALVELUISTA.

PAAVO ON HUOMANNUT SEN, ETTÄ RAHALLA SAA JA HEVOSELLA PÄÄSEE!!!!

Näitä samoja oppeja AKM on tietysti valmis soveltamaan myös yhdessä VIRALLISEN ÄÄNEN KANSSA JUANKOSKELLA, KUN ASIAA KOSKEVAT MAPIT ON JO VALMIINA HYLLYSSÄ.

TIETENKIN ME HYÖDYNNÄMME MODERNIA TIETOTEKNIIKKAA, MUTTA MOLEMMAT OLEMME JO IKÄMIEHIÄ, NIIN ME TIEDETÄÄN SEKIN, ETTÄ POTILAITA EI VOI HOITAA ILMAN AMMATTITAITOISTA TYÖVOIMAA.

Siivoustyön voi nykyään tehdä jo ROBOTEILLA, mutta ROBOTTI ei sovi IHMISEN SOTE-HOITOON.

IHMISTÄ VOI HOITAA VAIN TOINEN IHMINEN JA HAUTAANKAAN EI SUOMESSA PÄÄSE ILMAN PAPPIA JA KANTTORIA.

Varsinkaan etänä ei näitä tärkeitä ihmisen hoitotoimia voi tehdä.

Siis ihmisellä pitää olla kunnon SAATTOHOITOKIN, josta ei puhuttu maallistuneen KEPUN, DEMUJEN ja VIHERVASSARIEN VAALIOHJELMISSA MITÄÄN.

LAITTOMASSA SOTE-VAALISSA SYNTYI SIIS PÄÄTÖN LAPSI, mikä olikin odotettavissa, kun PÄÄTÖNTÄ LASTA SYNNYTETTÄESSÄ KÄYTETTIIN VAIN LEVEITÄ HARTIOITA, JOITA TARVITAAN VAIN OJAN KAIVUUSSA.

VILJAPELLON HOIDOSSAKIN PÄÄN KÄYTTÖ ON KESKEISESSÄ ROOLISSA.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen25.1.2022 4:17
Suomen oikeus- ja poliittisissa järjestelmissä on jotain pahasti vialla!!!

Suomessa järjestettiin juuri KOKO MAATA koskevat ns. ALUEVAALIT, joissa todellinen valtakunnallinen äänestysaktiivisuus jäi vain noin 40%:iin, kun ottaa huomioon sen, että vaaleissa päätettiin implisiittisesti myös Helsingin sote-palveluista, koska epädemokraattinen malli johtaa siihen, että väkirikkaammista Etelä-Suomen kunnista VALTION PÄÄTÄNTÄVASTUULLA OLEVISTA SOTE-RAHOISTAKIN POTTI JAETAAN TASAISEMMIN YMPÄRI MAATA.

Selvä enemmistö kansasta siis äänesti aluevaaleissa joka tapauksessa jaloillaan, joten kysymyksessä ei voinut olla perustuslain mukaiset vaalit.

Täytyy ihmetellä, että etenkin hallituspuolueet ylistivät sitä, että hallitus sai ajamalleen SOTE-hankkeelle vahvan kansan tuen, kun peräti noin 60% äänioikeutetuista jättivät äänestämättä muka Suomen kaikkien aikojen TÄRKEIMMÄSTÄ UUDISTUKSESTA, jota on jo ehditty verrataamaan jopa vuonna 1968 voimaan astuneeseen PERUSKOULUN PUITELAKIIN.

SOTE-RAHOJEN JAKOA TULKITTAESSA ON SIIS PIDETTÄVÄ MIELESSÄ JO FYSIIKASTAKIN TUTTU LAKI YHTYVISTÄ ASTIOISTA:

"Eli alhaalta yhteydessä olevat astiat (= ALUEVALTUUSTOT), täyttyvät NESTEELLÄ (siis esim. kusella) samalle korkeudelle astioiden (=ALUEVALTUUSTOJEN) muodosta (=POLIITTISESTA KOOSTUMUKSESTA) ja tilavuudesta (= VALTUUSTON KOOSTA) riippumatta, koska paine vaikuttaa saman suuruisena nesteeseen (= esim. kusessa eli rahan puutteessa) joka puolella nestettä."

THL vuonna 2020 laatimassa mallissa SOTE-PALVELUJEN RAHOITUSMALLI on karkeasti ottaen seuraava:

"Hyvinvointialueiden sote-palveluiden rahoitus
Hyvinvointialueiden rahoitus perustuu suurelta osin valtion rahoitukseen sekä osin asiakas- ja käyttömaksuihin. Niiden nettokustannusten arvioidaan olevan vuoden 2020 tasossa noin 19,86 mrd. euroa, josta sote-palveluiden osuus olisi noin 19,4 mrd. euroa.

Valtion rahoitus on laskennallista ja yleiskatteista.

Sote-tehtävien laskennallinen rahoitus on pitkälti tarveperusteinen, ja se perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) huhtikuussa 2020 julkaistuun tutkimukseen. Sote-palvelutarpeen (81,45 %) lisäksi mallissa huomioidaan asukasperusteisuus (13,4 %) sekä erilaisia hyvinvointialueiden olosuhteita kuvaavia määräytymistekijöitä (4 %), kuten vieraskielisyys, kaksikielisyys, asukastiheys, saaristolaisuus ja saamenkielisyys. Tämän lisäksi rahoitukseen sisältyy hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä kuvaava kerroin (1 %).

Pääosa (81,45 %) sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksesta kohdennetaan alueiden ikäryhmäkohtaisen asukasmäärän ja palvelutarpeiden perusteella. Rahoituksen taso tarkistetaan vuosittain, jolloin otetaan huomioon arvioitu palvelutarpeen ja kustannustason kasvu sekä hyvinvointialueiden mahdolliset tehtävien ja velvoitteiden muutokset.

Lisäksi hyvinvointialueelle myönnetty laskennallinen rahoitus tarkistetaan vuosittain jälkikäteen koko maan tasolla vastaamaan toteutuneita kustannuksia. Näin pyritään varmistamaan, ettei laskennallinen rahoitus irtaannu todellisista kustannuksista.

Yksittäisellä hyvinvointialueella on oikeus lisärahoitukseen, jos rahoituksen taso ei muutoin turvaa sote-palveluiden ja pelastustoimen palveluiden saatavuutta. Lisärahoitusta ei oteta huomioon kyseisen alueen seuraavan vuoden rahoitusta korottavana tekijänä.

Se ei myöskään vaikuta koko maan rahoituksen tasoon seuraavana vuonna, mutta nostaa jälkikäteen tehtävässä kustannusten tarkistuksessa huomioon otettavia toteutuneita kustannuksia.

Siirtymäkauden kustannuksia varten sosiaali- ja terveydenhuollon sosiaalimenojen palvelutarvearvioon lisätään 0,2 prosenttiyksikköä vuosina 2023?2029.

Palvelutarpeen arvioitu kasvu huomioidaan täysimääräisesti uudistuksen voimaantulovuoden ja sitä seuraavan vuoden (esityksessä ehdotetut vuodet 2023 ja 2024) rahoituksen tasossa, mutta sen jälkeen palvelutarpeen kasvu huomioidaan 80-prosenttisesti.

Vuosittainen rahoituksen muutos nykytilanteeseen verrattuna on siirtymäkauden lopulla (v. 2029) enintään +200 e/asukas ja -100 e/asukas. Enimmäismuutoksen ylittävä osuus tasataan toistaiseksi pysyvällä siirtymätasauksella. "

EIPÄ OLE JULKISUUTEEN TARKEMMIN KERROTTU, KUINKA MONTA MILJARDIA KULLEKIN 21 NS. HYVINVOINTIALUEELLE JA HELSINKIIN ON TARKOITUS RAHAA VALTION BUDJETISTA JAKAA KOKONAISUUDESSAAN VUOSITTAIN VUODESTA 2023 LÄHTIEN.

THL:n mallissa oletuksena näyttää kuitenkin olevan se, että koko Suomen hyvinvointialueiden SOTEN kokonaiskustannukset ovat ym. 19.86 miljardia EUR:a, johon on tietysti sitten vielä lisättävä myös valtion kassasta Helsingille myöntämät SOTE-RAHAT.

Helsingin kohdallahan vuoden 2020 SOTE- ja TERVEYDENHOITOKUSTANNUKSET olivat seuraavat:

□ Sosiaalikustannukset 824.2 milj. EUR
□ Terveydenhuoltomenot 697.5 milj. EUR
□ SOTE-MENOT YHT. 1 521.7 milj. EUR
□ Valtion osuus sotemenoihin 198.4 milj. EUR

Näin ollen näyttäisi siltä, että vuonna 2020 KOKO SUOMEN VALTION KATTAMAT SOTE-MENOT ovat olleet melko tarkasti n. 20 miljardia EUR:a.

Jos huomioidaan se, että maailman laajuisestikin inflaatio on jo kiihtynyt mm. VIHERVASSARIEN KIILUSILMÄISESTI AJAMAN EU:N UUSIUTUVAN ENERGIAOHJELMAN JOHDOSTA, eikä tälle hysterialle EU:ssa loppua ole nähtävissä, niin voidaan olettaa inflaatiovauhdin vielä entisestään kiihtyvän.

Jos teemme oletuksen, että tulevan 10 vuoden aikana reaalikustannusten nousu on Suomessa vaikka 2.5% p.a., niin Suomen ym. SOTEN KOKONAISKULUT kasvavat vuoteen 2032 mennessä korkoa korolle laskelman mukaan siis suunnilleen 25.67 miljardiin EUR:on.

MISTÄ SIIS SUOMEN VALTIO KUVITTELEE LÖYTÄVÄNSÄ BUDJETISTAAN PERÄTI N. 5.6 MILJARDIN EURON LISÄTULOT, kun SUOMEN KANSANTALOUDEN ENNUSTETAAN KUITENKIN KASVAVAN VANHENEVAN VÄESTÖN JA KORKEAN TYÖTTÖMYYDEN SEKÄ AKUUTIN TYÖVOIMAPULANKIN VUOKSI PITKÄLLÄ TÄHTÄYKSELLÄ ENINTÄÄN VAIN 1-2%:N VAUHTIA VUODESSA???

Nyt jos koskaan on siis jo korkea aika BILE SANNAN JOHTAMAN HALLITUKSEN TAHOLTA ESITTÄÄ ENSIN VUODEN 2021 SOTE-KUSTANNUKSET HYVINVOINTIALUEITTAIN SELKEÄSTI EXCEL-TAULUKOSSA JA KUINKA SOTEKULUT ON TARKOITUS JAKAA HYVINVOINTIALUEITTAIN VALTION VUODEN 2023 BUDJETISTA.

KOSKA KYSYMYKSESSÄ ON SIIS JULKISTEN RAHOJEN JAOSTA, NIIN SUOMESSA JULKISTEN ASIAKIRJOJEN TULISI TIETYSTI OLLA JOKAISEN HELPOSTI TARKASTELTAVISSA ILMAN SEN KUMMEMPAA OIKEUDELLISTA PROSESSOINTIA.

Tuntien nettikalastelujen nojalla onnistuin vihdoin löytämään Pohjois-Savon Liiton sivuilta Sosiaali- ja terveystoimen bruttomenot vuosille 2021-2023.

Epäselväksi tosin kuitenkin vielä jäi, onko kysymyksessä nykyiseen SOTE-MALLIIN perustuva laskelma vai vain pelkästään Pohjois-Savon liiton kyhäilemä oma laskelma.

Joka tapauksessa vuonna 2020 Pohjois-Savon liiton kunnissa oli asukkaista yhteensä 248 265 kpl ja SOTE-KUSTANNUSTEN kokonaissummaksi oli laskettu 1 068 923 000 EUR:a. Asukasta kohden lasketut kustannukset olivat siis 4 305.57 EUR/a.

Kuopion osuus ym. SOTEN kokonaiskustannuksista oli vuonna 2020 480 401 000 EUR:a eli siis 44.9%.

Juankosken kannalta keskeistä on tietysti se, miten Pohjois-Savon liitto on nähnyt sote-kustannusten kehittyvän Kuopiossa ja muutamassa naapurikunnassa tulevina vuosina.

SOTE-KUSTANNUKSET v. 2020 (x 1000 EUR)
□ Kuopio 480 401
□ Kaavi 17 242
□ Rautavaara 9 977
□ Tuusniemi 13 930
□ Joroinen 19 076
□ Muut 528 297
□ Kaikki yhteensä 1 068 923

SOTE-KUSTANNUKSET v. 2023 (x 1000 EUR)
□ Kuopio (ei saatavilla)
□ Kaavi 16 638, muutos 2021/23: -3.5%
□ Rautavaara 10 131, muutos 2021/23: +1.5%
□ Tuusniemi 13 930, muutos 2021/23: +-0.0%
□ Joroinen (ei saatavilla)
□ Muut (523 723, muutos 2021/23: -0,1%
□ Kaikki yhteensä 1 081 323, muutos 2021/23: +1.2%

Ainakaan yo. Pohjois-Savon liiton SOTE-KUSTANNUSTEN ennustetta ei voi mitenkään pitää luotettavana, koska KUOPION KAUPUNKI, jonka SOTE-KUSTANNUKSET edustivat koko alueen kustannuksista vuonna 2020 jo lähes 50%:a alueen kaikista kustannuksista, eikä Kuopio ole pystynyt esittämään näköjään minkäänlaista arviota vuoden 2023 SOTE-KUSTANNUKSISTAAN.

Lisäksi on tietysti huomattava vielä, että Kuopion kustannusten osuus tulee tietysti entisestään kasvamaan, kun keskuskaupungin asukasluku kaikesta päättäen kuitenkin hiljalleen kasvaa.

On tietysti myös täysin epärealistista olettaa, että SUOMEN KAIKKIA SOTEJÄRJESTELMIEN ICT-JÄRJESTELMIÄ YHDENMUKAISTETTAESSA KUSTANNUS OLISI ESIM. 1 MILJARDIN EUR:n LUOKKAA, KUTEN ON ENNUSTELTU. OIKEAMPI LUKU VOI OLLA HELPOSTI KAKSIN - KOLMIN KERTAINEN.

KOILLIS-SANOMIEN MUKAANKIN SUOMESSA ON YHTEENSOVITETTAVIA SOTE-JÄRJESTELMIÄ AINAKIN 100 KAPPALETTA, joihin VALTIO on varannut rahaa vain n. 400 milj. EUR:a.

Näitä SOTEN ICT-järjestelmiä näpelöitäessä on hyvä muistaa myös esim. HUS:in Meilahden Sairaalan APPOTTIJÄRJESTELMÄN rakentaminen, josta julkisuuteen on kerrottu mm. seuraavasti:

"Lokakuun lopussa on todellinen tulikoe. Silloin Apotti otetaan käyttöön Suomen suurimmassa sairaalakeskittymässä Meilahdessa ja hoitojonojen odotetaan kasvavan.

Hinta on lähes tuplaantunut

Asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apottia on suunniteltu ja kehitetty jo kahdeksan vuotta. Tänä aikana järjestelmän hinta on lähes tuplaantunut alkuperäisestä 350 ? 450 miljoonasta eurosta asiantuntija-arvioiden mukaan 774 miljoonaan euroon.

Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki luettelee kohonneiden kustannusten syiksi sosiaali- ja terveydenhuollon laajentumisen, konesalitoimintojen vaatimat investoinnit sekä viiden uuden kunnan mukaantulon."

KUOPION SEUDULLA HAASTEET NÄYTTÄÄ TULEVAN TAVALLISTAKIN VAIKEAMMIKSI, KOSKA KYSYMYKSESSÄ EI OLE NORMAALI TIIVIISTI RAKENNETTU KAUPUNKI VAAN VANHOJEN PIENTEN PÄÄASIASSA KEPULOISTEN HALLITSEMIEN KUNTIEN IKÄÄNTYVÄ VERKOSTO, JOSSA LÄHES KAIKKI PALVELUT ON VALITETTAVASTI JO KESKITETTY KALAKUKKOKAUPUNKIIN.

Kun em. PERUSTUSLAIN VASTAISESSA ALUEVAALISSA VALTUUSTOIHIN VALITTIIN NYT PÄÄASIASSA POLIITIKKOJA, SOSIAALIALAN HOITAJIA TAI LÄÄKÄREITÄ JA SAIRAANHOITAJIA, NIIN VOI HYVIN OUNASTELLA, ETTÄ VAIKEUKSIA KYLLÄ TULEE LÖYTYMÄÄN IHAN KIITETTÄVÄSTI.

MERKILLE PANTAVAA ON, ETTÄ ESPOOSSA KOKOOMUKSELTA VALTUUSTOON NOUSI KYBERNETIIKAN JA TYÖELÄMÄN PROFESSORI JARNO LIMNÉLL, joka sai ääniä kaikkiaan 4 046 ääntä.

ICT-alan todellinen asiantuntija LIMNÉLLHÄN on todennut SOTEN ICT HAASTEIDEN OSALTA mm. seuraavasti:

"TIETOJÄRJESTELMIEN uudistaminen on valtava ponnistus. Hyvinvointialueiden pitäisi olla toimintakykyisiä ensi vuoden alussa. Tässä on Limnéllin mukaan edessä sekä toteutuksena että taloudellisesti isompi urakka kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Puhutaan valtavasta digitaalisesta putkiremontista. Sanon, että tulemme käyttämään tähän ICT-uudistukseen miljardeja euroja."

Herää siis kysymys, ketä on uskominen näissä SOTE-KUSTANNUKSISSA?

Uskoako siis BILE SANNAA, KEPUN RUUNEPERI SAARIKKOA, YLE:n LASTENSAIRAALAN MOT OHJELMASSA LENNOSSA KYSELYTUNNILLE KIIREESSÄ HAASTATELTUA KORONA KRISTAA vai ESPOON JARNO LIMNÈLLIÄ NÄISSÄ SOTE:n ICT-ASIOISSAKIN???

AKM:N KÄSITYKSEN MUKAAN MEILLÄHÄN ON JO KOVA KIIRE, KUN JO VAJAAN VUODEN PÄÄSTÄ ON JAETTAVA N. 20 MILJARDIA EUR:a SOTE-RAHOJA ympäri Suomen niemen.

Kukahan mahtaa valvoa, meneekö rahojen jako vuonna 2023 lakipykälien mukaan, kun nyt ei nähtävästi voida enää syyttää JULKISESTI HIRTETTYÄ VTK:N TYTTI YLI-VIIKARIAKAAN???

LAKIKIRJOIHINHAN ON JO KIRJATTU SEKIN, ETTÄ ALUESOTE PYÖRÄHTÄÄ KÄYNTIIN JO 1.1.2023 ja ensimmäiset potilaat astuvat sisään samana päivänä NS. INTEGROITUUN SOTE-PUTKEEN YHDEN PYSÄHDYKSEN TAKTIIKALLA.

YLE:hän esittelikin jo mm. PIRKANMAAN 79 PAIKKAISEN MUTTA TYHJAÄN VALTUUTUSTOSALINKIN, JOSSA MUUTOSJOHTAJA JUKKA ALASENTIE ESITTELI VALTUUSTOSALIN JA VALTUUSTON TULEVAN OHJELMAN.

ENSIMMÄIN KOKOUS ON VASTA MAALISKUUSSA, JOLLOIN VALITAAN PUHEENJOHTAJA JA TOIMIHENKILÖT.

JO ENNAKKOON, on ollut tiedossa, että PIRKAMAAN 34.7 milj. EUR:n ICT-budjettikin oli STM:n toimesta jo heti leikattu 14.7 milj. EUR:on.

YLE:n alueuutisten haastatteluissahan kävi ilmi, että AKAAN KAUPUNKI JA URJALAKIN JÄIVÄT ILMAN EDUSTAJIA VALTUUSTOSSA, kun taas VALKEAKOSKELTA EDUSTAJIA TULI PERÄTI 5 ja TAMPEREELTAKIN 39.

HELLUREI, HELLUREI SUOMI ON VAPAASSA PUDOTUKSESSA, KUN BILE SANNA, KORONA KIURU ja RUUNEPERI SAARIKKO MAATA JOHTAA KAIKKIA GALLUPPEJA VASTAAN, EIKÄ VALTAMEDIA NÄYTÄ ASIALLE KORVIAAN LOTKAUTTAVAN.

ottoRe: Keskusta on maakuntien ykkönen25.1.2022 8:46
Pronssille jäi, tämä maakuntien ykkönen.

Niukasti, mutta jäi kuitenkin.

Vaaleissa, jotka olivat kansanvallan ja demokratian kannalta varsin murheelliset.

Kirkkaimman voiton sai nukkuvat. Selvästi yli 50 %. Sitä ei tosin ole noteerannut kukaan.

Ainakaan mediassa.

Vihreät ja persut ottivat köniinsä. Vihreiden kohdalta ei voi muuta sanoa kuin sen, että sitä saa mitä tilaa.

Persut taas on toinen juttu. Joka on vähänkin politiikkaa seurannut ja on siitä perillä, ei ole välttynyt huomaamasta miten erilaisen menestyksen tämä puolue eri vaaleissa saa.

Eduskuntavaaleissa menee puolen miljoonan äänen raja kevyesti rikki.

Eurovaaleisa tulos jää vajaaseen puoleen tästä. Kuntavaalit siinä välillä.

Aluevaalit eivät peruskansaa kiinnostaneet.

Se tiedettiin ennakolta.

Oliko sitten ihme, että ääniä tuli se mikä tuli?

Kansan, mukaanlukien kepulaiset, on syytä pitää terveydestään ja elintavoistaan jatkossa tarkempaa lukua.

Nuo Oripään pulskan emännän lähipalvelut kun eivät jatkossa ole kuin harvojen ja valittujen saatavilla.

Miksi? Ei ole rahaa...

ottoRe: Keskusta on maakuntien ykkönen25.1.2022 9:46
Josko palattaisiin lähtöruutuun.

Sippi-Sipilän aloittaessa todettiin jopa politikkojen suulla miten hoitoon pääsy takkuili.

Siellä perustasolla eli niissä lähipalveluissa. Lääkäriin pääsyä siihen omaan terkkariin (=terveyskeskus ei asema) sai odotella viikkokausia.

Toinen huoli oli raha. Olen tässä matkan varrella saanut jututtaa monen monen monta kunnanjohtajaa. Kaikkien suurin murhe oli maksuautomaatit nimeltä kuntainliiton...

Kun erityissairaanhoidosta tipahti kuntaan lasku, oli se maksettava riippumatta siitä, oliko tarkoitukseen varattu rahaa tai ei.

Pari, kolme suolaista laskua saattoi suistaa koko talousarvion raiteiltaan.

Oli aivan sama säästikö kunta muista palveluistaan rahaa tai ei. Talous saattoi mennä kuralle näiden kuntainliittojen lähettämien laskujen myötä milloin tahansa.

Ja näitä himmeleitä piisasi. Mutta yllättävin oli aina erikoissairaanhoito ja sieltä tulevat laskut.

On yleisesti tunnettua, jotta erikoissairaanhoidon petipaikan hinta kohosi muuta kustannustasoa nopeammin.

Yleisen kustannustason tuplaantuessa erikoissairaanhoidon kustannukset viisinkertaisuivat.

Tämä tuska johti lopulta siihen, että asialle piti tehdä viimein jotain.

Olihan kaksi yritystä jo epäonnistunut.

Sipilän hyvän yrityksen aikaikkuna meni kiinni.

Sen sulki eräs kiurunen.

Lähes sama kattila pistettiin uudelleen tulille. Vai sanottaisiinko sama keittiö..

Henkilökunta tosin vaihtui. Kepua lukuunottamatta.

Tämä yritys, ihme kyllä, läpäisi perustuslain.

Perustuslain, joka tunnetusti joustaa.

Ja hyvin se joustikin.

Pistettiin pystyyn uusi hallintoporras vaaleineen ja hallintohimmeleineen ilman, että perustuslakia korjattiin lainkaan.

Verotuskin tulee vielä.

Selvähän se vaikka muuta vakuutellaan.

Onko sitten ihme, että tuollaiset vaalit eivät kansaa kiinnosta.

Kysynpä vaan...

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Keskusta on maakuntien ykkönen25.1.2022 12:01
Hyvinvointialueiden valtuustot muistuttavat edustajiensa ammattirakenteelta melko tarkkaan entisiä sairaanhoitopiirien valtuustoja. Sinne kunnat lähettivät mielellään sairaanhoidon asiantuntijoita.
Sairaanhoitopiirien päätöksenteosta itselleni jäi sellainen kuva, että päätökset olivat taloudellisesti rohkeita verrattuna kuntien päätöksentekoon. Muutamat asiantuntijakellokkaat olivat kokouksissa äänessä ja jotkut mukaan päässeet pikkukuntien isäntämiehet istuivat hiljaa.
Pitkä perinne olikin, että kuntien piikkiin päätöksiä tehneet lääkäripäättäjät ylittivät talousarvioon varatun määrärahan säännöllisesti ja rohkeasti.
Oma arvioni on, että hyvinvointialueiden terveydenhuolto tulee kehittymään hyvin. Kustannukset tulevat nousemaan
Alan palkkakehityskin paranee, kun palkoista päätetään itse. Sosiaalipalvelujen parantaminen ei ehkä ole yhtä lähellä hyvinvointialueen hyväosaisen päättäjän sydäntä.
Pienten syrjäisten terveyskeskusten on aina ollut vaikeaa saada lääkäreitä. Tilanne paranee kuin itsestään, kun pienimmät palvelupisteet lopetetaan. On paljon mukavampi työskennellä työpisteessä, jossa lääkäreitä on useita. Tällaisen terveyspalvelujen palvelukeskittymän on helppo ylläpitää myös koulunsa ja kauppansa. Lääkäri voi jopa asettua kylälle asumaan.
Juankosken tulevaisuus hieman pelottaa. Meillä oli keskustassa aikaisemmin sellainen perinne, että huonosti menneiden vaalien jälkeen ei tuettu uusien päättäjien toimia. Kun meillä nyt on Persu ja demari edustamassa Juankoskea, voi pahimmassa tapauksessa käydä niin, että palvelumme taantuvat omista edustajistamme huolimatta.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen25.1.2022 16:12
PUNAMULTA maalarit lähti uudistamaan Suomen sote-huoltoa kommunisteilta perittyjen 5-vuotissuunnitelmien perusteella.

Ihmetellä täytyy, että tällainen on mahdollista (siis perustuslain mukaisesti mahdollista) Suomessa, jossa koko ajan MEDIA hokee Suomen olevan sivistys- ja hyvinvointivaltio.

Suomi on myös HESARIN jatkuvan jauhannan mukaan myös MAAILMAN ONNELLISIN VALTIO, jossa DEMOKRATIA on viety huippuunsa.

PUNAMULTA PÄÄTTÄJIEN ainainen tavoite on ollut päätöksenteon keskittäminen.

Kommunistien tapaan on kuviteltu, että keskitetty päätöksenteko johtaa tehokkuuden lisääntymiseen ja sitä kautta myös kustannusten alenemiseen.

Tällainen ajattelu on kuitenkin täysin idioottimaista, mikä nähtiin jo mm. NEUVOSTOLIITON 70-vuotisessa kokeilussa.

Otan nyt vain yhden esimerkin NEUVOSTOLIITOSTA: teräksen tuotanto.

Kommunistien tilastonikkarit asetti teollisuudelle kaikenlaisia 5-vuotis tavoitteita terästuotannon kasvattamiseksi ja tulosta alkoi syntyä.

Syntyi huonolaatuista mustaa terästä maailman ennätysvauhtia, mutta ruoste söi teräksen lähes samaa vauhtia kuin uutta terästä tehtiin.

AKM totesi tämän jo yhdellä iltakävelyllä, kun Moskovan kaduilla tepastelin tarkkailukävelyllä.

Betonin ja rakentamisen osalta totesin saman, kun minut kutsuttiin yksityiseen kotiin, jossa KGB:n entinen agentti esitteli minulle Moskovassa kotinsa, kun odottelimme kommunistisen järjestelmän sorruttua 6 tuntia keskellä yötä lentokoneen lähtöä Knukovan kentältä BRATSKIIN.

Sääliksi pisti agentinkin perhettä, joka isovanhempineen joutui nukkumaan betonisella muhkuraiselle lattialla vain ohuen maton päällä.

Tällaista on todellinen reaalikommunismi, johon Suomessa niin innokkaasti PUNAMULLAN avulla on pyritty jo kymmeniä vuosia.

Hengissä jotenkin ollaan, mutta jopa UNILUKKARIA myöten on kansalle jatkuvasti jankutettu, että jonottaminen on hyvä asia.

Jonottaminenhan on Suomessa viety ihan tieteelliselle tasolle ja tietysti liikemiehet ovat myös siihen liittyvän bisneksenkin huomanneet.

Pyrollin menestynyt yrittäjä Reino Uusitalokin esitteli minulle taannoin jonottamiseen liittyvän jonotusautomaatin, jonka kysyntä on Suomessa räjähtänyt käsiin.

Jokaisella luukullahan meillä Suomessa on jonkin tyyppinen jonotusautomaatti, josta tulee jonotusnumero ja sen jälkeen, kun palvelu on saatu, niin Apteekeissakin kysytään, menikö palvelu nappiin vai ei.

NEUVOSTOLIITOSSAHAN jonottaminen vietiin huippuunsa.

Kun kadulla, joku pysähtyi jonkun ovan eteen, niin jopa kohta hänen peräänsä syntyi 100 metrin mittainen porukka jonottamaan jotakin, mitä kuitenkaan ei ollut tarjolla.

Terveydenhuoltoa kehitettäessä Suomessa on PUNAMULTA ARKKITEHTIEN JOHTAMISSA KUNNISSA AINA EPÄONNISTUTTU, kun on unohdettu se, että lääkärien ja sairaanhoitajien täytyy hoitaa vain sairaita.

Terve ihminen ei ole sairas, joten tervettä ihmistä ei tarvitse hoitaa.

Omalta kohdaltani olen asiaa seurannut kohtalaisen tarkasti ja laskenut, että minä olen tarvinnut lääkäriä elämäni aikana muistaakseni esim. Pyhäsalmella siellä asuessani 18 vuotta vain kaksi kertaa.

Hyvä kunnanlääkäri käytti minun hoitamiseen yhteensä vain 2 tuntia. Toisella kerralla laittoi tikit nokan varteen, kun olin saanut jääkiekkomailasta iskun. Toisella kertaa samainen perheystävä ja lääkäri totesi, että angiinaksi luulemani kipu olikin imusolmukkeiden tulehdus. Sekin diagnoosi meni nappiin ja säilyin hengissä.

Myöhemmin on tullut käytyä pari kertaa kirurgin käsittelyssä ja pieniä vammoja hoitamassa ja tietysti pääkopan arvioinnissa, kun on jotunut ajokortin uusimaan.

Tosiasiahan siis on, ettei terve ihminen lääkäriä tarvitse, eikä myöskään sairaanhoitoa.

Tässä mielessä Suomen terveydenhioltoa kehitettäessä ja sunnitellessa on hyvä pitää mielessä se, että SOTE-PALVELUJA ei voida rakentaa esim. jonkun kunnan tai laajemman alueen asukasluvun perusteella.

Ihmisen hoitaminen on täsmäammuntaa.

On siis tunnettava hoidettava, eikä lääkärin pidä lähteä hoitamaan jotain tautia, jonka joku potilas on esim. lehdestä mahdollisesti itsestään havainnut.

Kun nykyään esim. YLE lähettää koronatiedotteitaan koko 5 milj. ihmisen porukalle 1/2 tunnin välein jopa tiuhempaan kuin pörssikursseja, niin ei ole epäilystäkään, että kaikki hyväuskoiset luulevat olevansa pahastikin sairaita ja ryntäävät erilaisiin testeihin jonottamaan.

Kaiken huipuksi STM:n ja THL:n ns. "terveysviranomaiset" jopa kehottavat kaikenlaisiin epävarmoihin KORONAN kotitesteihin, jotka sitten on vielä mentävä tarkistamaan tarkemmilla pcr-testeillä ja muilla raskailla toimenpiteillä.

Viimeinenkin koronavirus on saatava kiinni hinnalla millä hyvänsä!!!!

Hammashuollostakin on todettava, että ihmisen hampaat on luotu kestämään koko ihmisen elämän ajan.

Hampaat ovat siis luonnostaan niin vahvoja, että ne voivat kestää jopa 100 vuotta, jos vähänkään pitää huolta hampaistaan, eikä lähde telex-linjalle, johon meillä Suomessa vielä 1960-70 luvulla niin mielellään potilaat ohjattiin.

Minähän olen hampaiden osaltakin todennut pojalleni, joka on hammaslääkäri, että hampaiden on hyvä olla kunnossa, jos ihminen jossain elämänsä vaiheessa joutuu "hiekansyöntiin".

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että ihmisiä ei pidä lähteä hoitamaan missään suurissa laitoksissa, joissa henkilökuntaa on pilvin pimein.

Jos tällaisia laitoksia alettaisiin tarkemmin tutkimaan, niin silloin huomattaisiin se, että valtaosa hotohenkilökunnan ja myös potilaiden ajasta menee odotteluun, ei toimenpiteiden suorittamiseen.

Nykypäivänä Suomen terveydenhuolto on niin tarkoin lainsäädännöllisesti valvottua ja säänösteltyä, että erittäin suuri osa ns. hoitohenkilökunnan ajasta menee kaikenlaiseen tilastointiin ja erilaiseen konttorityöhön, ei varsinaisesti hoitotoimenpiteisiin.

Hammaslääkäri poikanikin mainitsi minulle esim. mm. muoviset hoitokäsineet, joita saattaa mennä hoitopisteessä miljoonia ja osa niistä voi käytössä revetä. Näistäkin revenneistä käsineistä täytyy olla kirjanpito ja selvitykset.

Hyvällä syyllä voi kysyä, onko tällaisessa säännöstössä mitään järkeä.

Tosiasiahan lienee se, että todella sairaita ihmisiä kaikissa ikäryhmissä on vain enkä noin 10-15% koko väestöstä.

Joten tehohoitotoimenpiteet on syytä kohdistaa vain näihin todelle hoitoa tarvitseviin ihmisiin.

Jos hoitotoimenpiteet kohdistetaan vain todella sairaisiin, niin 100%.n varmuudella SOTE-KULUISSA voidaan saavuttaa massiiviset säästöt ja samaan aikaan palvelujen taso oleellisesti paranee.

Keskiössä tulee olla jo alkuvaiheessa sellainen vastaanotto, jossa lääkäri tai hoitaja tunnistaa taudit.

Lääkäriltä edellytetään yleislääkärin taitoja ja tässä meillä Suomessa on suuria ongelmia, koska hyvin monet lääkärit pyrkivät erikoistumaan vain joidenkin tautien hoitoon, jolloin yhden potilaan hoitamiseen voidaan tarvita vaikka 10 erilaista spesialistia.

Konsulttialalla meillä on ollut myös vastaavaa kehitystä, mikä on sitten johtanut siihen, että meille on syntynyt massiivisia konsultti- ja asiantuntijaorganisaatioita, jotka ovat keskittyneet tutkimaan mitä ihmeellisimpiä asioita, joilla varsinaisen asian kanssa ei kuitenkaan ole mitään tekemistä.

Ajokorrtia uudistaessani muutama vuosi sitten keskustelimme tästäkin ilmiöstä lyhyesti taannoin erään hyvän yksityisen sairaalan lääkärin kanssa ja hän tuntui olevan kanssani täysin samaa mieltä.

Potilaan ja taudin tunnistaminen on hoitohenkilökunnan kohdalla oleellista.

Omalla kohdallani jouduin kerran kunnallisessa terveyskeskuksessa todelliseen pyöritykseen, jossa jo hengenmenokin oli lähellä.

Jalkaan tulleen haavauman johdosta sain jalkaani ruusun. Terveyskeskuksessa nuori lääkäri näytti minulle tietokoneelta erilaisia diagnooseja ja kyseli olenko ollut ulkomailla.

Kerroin käyneeni Bangladeshissä äskettäin. Siitä nuori lääkäri innostui olettamaan, että jalkaan on mennyt jokin mato. Totesin, ettei pidä paikkaansa, koska olin itse repäissyt kuivan nakhanpalan pois, josta iho vähän rikkoutui.

Hoidoksi antoi lievintä mahdollista antibioottia, joka johti siihen, että minut jo kohta määrättiin ultratutkimuksiin, koska lääkäri epäili jo veritulppaa ja minäkin jo valmistauduin viimeiselle matkalle.

Onneksi sitten lopulta menin yksityisen lääkärin vastaanotolle, joka teki asiasta diagnoosin, kun nostin vähän lahjetta. Hän totesi ilman tietokonetta, että kysymyksessä on JALKARUUSU.

Hoito joko tiputus Jorvissa tai vahva antibiooottikuuri kotona. Totesin, ettei jouda nyt tiputukseen, määrää tehokas antibioottikuuri. Pari päivää meni, niin antibiootti tepsi ja puoli vuotta sai syödä.

Kohtalaisen varma olen, että jos en olisi turvautunut tuohon kokeneen naislääkärin apuun, niin henki siinä olisi erikoissairaanhoidossa mennyt, kun ei alunperin osattu tunnistaa tautia ja antaa bakteerille heti tehokasta antibioottia.

Meillähän on hyvin yleistä, että terveyskeskuksissa antibioottihoito on alussa hyvin lievää, mikä voi sitten johtaa siihen, että esim. bakteeriperäiset tulehdukset riistäytyy täysin käsistä.

Em. syistä olen vahvasti sitä mieltä, että kunnon perhelääkäri järjestelmä on todennäköisesti kaikkein tehokkain ja myös kustannuksiltaan edullisin järjestelmä, mikä tietysti johtaa lähes kaikkien potilaiden kohdalla ensinnäkin yksilölliseen hoitoon ja todennäköisesti myös siihen, että hoidetaan vain todellisia terveysongelmia.

Esim. kokoomuksen ja liike nytin taholla tuotiin vahvasti esille yksityisten perhelääkärien tarjoamaa hoitovaihtoehtoa, jossa esim. Norjan mallin mukaan yksi lääkäri pystyy hyvin vastaamaan jopa 1200 potilaan normaalista terveydenhuollosta.

Yksityinen perhelääkäri ei tarvitse isoa terveysasemaa talomiehineen ja kaikkineen. Riittää aivan hyvin esim. jokin asiallinen vastaanottotila vähän isomman asunnon yhteydessä ja sillä siisti.

Yksityinen perhelääkäri voi ottaa myös käyttöönsä Kiminkisen tapaan oman autonsa, jolla käy potilaitaan hoitamassa vaikka potilaiden kotona.

Luulenpa, että moni kotipotilas saattaa tarjota perhelääkärille jopa kahvit, jolloin perhelääkäri voi samalla hoitaa myös potilaan tai koko perheenkin mentaalisia tarpeitakin.

Ei potilaiden mentaalisista tarpeista tarvitse missään suursairaalassa keskustella, koska kysymyshän on intiimeistä yksityisasioista.

Normaalia tervettä ihmistä ei todellakaan joka päivä tarvitse hoitaa, vaan ehkä vain yhden kerran vuodessa tai harvemmin.

Eri asia on sitten tietysti kroonikot ja vaikeasti sairaat, joiden hoito on tietysti järjestettävä muulla inhimillisellä tavalla, mutta silloinkaan hoitona ei pitäisi olla ns. makuutushoito kotona tai laitoksessa, jota voi myös kutsua systemaattiseksi saattohoidoksi.

ottoRe: Keskusta on maakuntien ykkönen3.2.2022 9:58
Kepu jäi pistesijoille sikäli kun vähääkään on uskominen noihin kannatuslukuihin.

On tunnettua, että näitä lukuja entrataan viimeksi käydyn vaalin ns. korjauskertoimella.

Se tarkoittaa, että kepun todellinen kannatus on vieläkin synkempi.

Persujen kannatukseen korjauskerrroin tekee juuri tuonkaltaisen loven.

Todellinen kannatus liikkuu haarukassa 17,5 - 19.

Tilanne on vakiintunut puhukaan haapalat ja muut analyytikot aivan mitä tahansa.

Marginaaliset pelleporukat eivät persujen kannatusta ole nakertaneet vaan tuo korjauskerroin.

Kepulla paluu arkeen on karu.

Onkin vain ajan kysymys miten kauan pulska ja ylimielinen emäntä Oripäästä saa tuota puoluetta hämmentää.

Johtajaongelmahan on päiväselvä.

Olisihan kepulla ollut laittaa peliin kaikin puolin mitat täyttävä puoluejohtaja.

Useampikin.

Mutta hyvä näin. Seuraava ottelu on jo näköpiirissä. Silloin punnitaan miten pulska emäntä pitää kiinni kehyksistään.

Pari kertaa on lipsunut.

Politiikan kevät tarjoaa muutakin kuin noita nootteja idästä.

Niihin ei pidä hurahtaa.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen3.2.2022 12:30
Nyt tuli KEPULOISILLE MADONLUVUT GALLUPISSAKIN TAAS!!!

Muutamassa yössä suli KEPULOISTEN VAALIVOITTO NOLLAAN.

FAKE NEWS TOIMITTAJAT yrittivät selittää, että PERSUJEN KANNATUS OLISI MUKA LASKENUT.

Sehän ei tietenkään ole totta, koska PERSUT eivät nykyisen PUNAMULTA MENON aikana hukkaa nyt turhaan ruutia, koska tämä korruptiohallitus näyttää istuvan kautensa loppuun ja sen jälkeen vasta VERI TULLAAN KYLLÄ PUNNITSEMAAN ja KUNNOLLA.

Yhteiskuntakin on pakko avata, koska jopa USA:n John Hopkinsin KORONA YLIOPISTOKIN julkaisi eilen raportin, että yhteiskunnan sulkutoimet ovat olleet USA:ssa pahasti haitallisia yhteiskunnan kannalta ja ovat ilmeisesti jopa lisänneet esim. kuolleisuutta koronaan.

Sama linja näyttää nyt levinneen jo ympäri maailmaakin moniin maihin, kuten esimerkiksi Tanskaan, Ruotsiin ja Englantiin.

Suomessakin poliittikseksi kähminnäksi menneen koronapandemian HYBRIDISTRATEGIAN luoja ja KORONAKEISARI MIKA SALMINENKIN antoi jo Hesariin seuraavan lausunnon:

"On vaikea kuvitella, että yhteiskuntaa sulkemalla pystytään jatkuvasti hallitsemaan tilannetta.

Se ei pitkän päälle ole viisasta, eikä kerta kaikkiaan mahdollista, sillä rajoitusten haitat ovat kasvaneet jo osittain kestämättömiksi.

Kyllä yhteiskunan pyörien pitää pyöriä, vaikka joukossa on uusi ikävä tauti, jota ei saada pois."

AKM selvitti jo kaksi vuotta sitten, että KORONA EI TARTU KUNNOLLA SUOMALASISIIN, joten BILE SANNAN, KORONA KIURUN ja KEPULOISTEN RUUNEPERI SAARIKON johtamalla KORONAN HYBRIDISTRATEGIALLA EI OLE OLLUT TIETEELLISTA POHJAA.

Kysymys on ollut nykyisen PUNAMULTA hallituksen kansan kiihotus- ja pelotteluoperaatiosta, jonka avulla on aiheutettu yhteiskunnalle vakavat sosio-ekonomiset ongelmat, jotka eivät tule vuosikymmeniin korjautumaan.

Siksi tulevissa eduskuntavaaleissa tarvitaan täyskäännös hallituspolitiikassa ja on syytä lopettaa esim. Sammakko Antin tapainen vouhotus, että Suomi olisi jotenkin kokoansa suurempi kansa.

Myös vihreiden yltiöpäinen ilmastovouhotus on laitettava kuriin, koska Suomi ei voi omilla toimillaan pelastaa koko maailmaa eikä ole syytäkään lähteä tällaisiin talkoisiin, joille ei ole olemassa sen kummempia tieteellisiä perusteita kuin vihreiden HURU UKKOJEN JA AKKOJEN uskomukset maailman lopusta.

Maailma loppuu sitten kuin aurinko sammuu, mutta aurinko ei ole lähivuosina onneksi sammumassa, joten FOLIOHATTUJEN on syytä siirtää ennusteidensa loppupistettä muutama miljardi vuosi eteenpäin.

Allah on antanut meille aikaa ja Allah on antanut meille aikaa tarpeeksi kaikkien asioiden hoitamiseksi!!!

YLE:n gallupin mukaan vain 12.7% rosenttia kansasta uskoo siihen, että pullaa leipomalla Suomen talous ja turvallisuus on turvattu, kuten kepuloisten RUUNEPERI SAARIKKO on sanonut.

Siis 87.3% rosenttia on täysin toista mieltä kuin RUUNEPERI SAARIKON johtama KEPU.

Kansa on siis uudessa gallupissa puhunut, joten hallitus nurin ja pulinat pois!!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Keskusta on maakuntien ykkönen3.2.2022 12:54
Olen seurannut koronaan sairastuneiden ja kuolleiden määrää Norjaan verrattuna. Norjassa tartuntoja nytkin moninkertainen määrä Suomeen verrattuna, mutta Suomessa kuolleita liki kymmenkertainen määrä.
Uskon, ettei Suomessa hoito ole niin paljon huonompaa, vaan syy saattaa olla siinä, ettei Suomessa sairastavuusluvut ole ajan tasalla.
Näissä lukuasioissa olemme lähempänä Venäjää kuin läntistä Eurooppaa.

ottoRe: Keskusta on maakuntien ykkönen3.2.2022 14:04
Muuten.

Paljonko Suomen kokonaiskuolleisuus on tämän koronan aikana kasvanut?

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen4.2.2022 2:02
Totuus on se, että Suomen kuolleisuus on kasvanut parina viime vuotena siksi, että väestö on tullut entistä iäkkäämmäksi, joten Suomessa KORONA KIURUN ja BILE SANNAN sekä KEPUN RUUNEPERIN johdolla tehdyt KORONAN KUOLLEISUUSTILASTOT sisältävät runsain mitoin iäkkäitä ihmisiä, joiden todellinen kuolinsyy on kuitenkin joku muu luonnollinen kuolinsyy.

Jos vähänkään perehtyy, miten kuolinsyitä määritellään Suomessa ja myös EU:ssa, niin tietää, mikä on totuus,.

Tietysti AKM on ottanut suoraan yhteyksiä niihin henkilöihin, joka meillä tekee ilmoituksia kuolleista, niin silloin asiat ovat tulleet kristallin kirkkaiksi.

AKM ei missään asioissa luota toisen käden tietoihin, koska aina täytyy muistaa valheiden ja etenkin poliittisten valheiden hierarkia: "VALE, EMÄVALE ja TILASTO"-

Amerikassa oli ennen Seniiliä Bidenin presidenttinä AKM:n tapainen PRESIDENTTi DONALD J. TRUMP, jolla on aina ollut periaatteena puhua VAIN TOTTA ja siksi FAKE NEWS MEDIA on jo lähes 10 vuotta koettanut muun muassa kaikkien mahdollisten GEORGE SOROKSEN rahoittamien syyttäjien avulla saada TRUMPIA syytteeseen ja tietysti vankiselliin jostain keksitystä jutusta, mutta ei ole toistaiseksi onnistunut, eikä onnistu, kun TOTUUS EI PALA TULESSAKAAN.

Viimeiset presidentin vaalitkin oli törkeästi vilpilliset, mutta FAKE NEWS MEDIA pitää sitkeästi yllä NARRATIIVIA, että vaalit oli USA:n historian rehellisimmät.

Tietysti tämä meni myös suomalaiseen SOPULI MEDIAAN kuin kuuma veitsi voihin.

Nythän kuitenkin jo useissa osavaltioissa on todettu, että sim. FACEBOOKIN MARK ZUCKERBERG rahoitti hyväntekeväisyysjärjestön kautta 417 milj. US taalalla ns. VOTER HARVESTEREITA, jotka kuskasi tuntemattomien äänestäjien (ilman VOTER ID, henkilötunnus) lipukkeita yksityisiin ns. DROP BOXEIHIN etenkin vaakieli osavaltioissa.

Näissä yksityisissä DROP BOXEISSA noin 90% äänesti SENIILIÄ JOE BIDENIA.

Voidaan siis esittää kysymys, miten hyvin ohjattu oli Suomessakin ALUEVAALIT, kun RUUNEPERI SAARIKON PUOLUEEN VAALEISSA VOITETTIIN GALLUPIT.

AKM epäilee, ettei Suomessa kuitenkaan KEPULOISILLA ollut vielä mitään yksityisiä DROP BOXEJA. eikä ÄÄNIEN KALASTELUA myöskään ollut samaan tapaan kuin USA:ssa oli, kun Suomessa ei äänestys ilman henkilötunnusta vielä onneksi onnistu.

USA:n korruptoituneista vaaleista saa jonkun mielikuvan, kun esim. New Yorkin paikallisissa pormestarin vaaleissa viime marraskuussa 800 000 henkilöä sai äänestää pormestarin vaalissa ilman henkilöpapereita ja demokraattien ehdokas Eric Adams valittiin 8 milj. asukkaan kaupungissa, kun rekisteröityjä äänioikeutettuja oli kaikkian 5 600 000, niin mustaihoista entistä demokraatti poliisia äänesti vain 754 000 äänestäjää. Republikaanien vastaehdokas sai Curtis Sliwa sai 312 000 ääntä.
Äänestysprosentiksi tuli vain 20.5%.

Ensimmäinen virkamies, jonka Eric Adams nimitti toimistoonsa turvallisuuspäälliköksi oli hänen Bernard veljensä seuraavasti:

"Bernard Adams, a retired police officer, will oversee governmental affairs in his role as a deputy police commissioner with the NYPD, the New York Post reported. The job comes with a salary of around $240,000, The Daily Beast said.

He most recently worked as assistant director of operations for parking at the medical campus of Virginia Commonwealth University, according to his LinkedIn, after retiring from the NYPD in 2006. He left the police department after 20 years of service, the Daily Mail reported."

Bernad Adams oli siis suomalaisittain Virginian osavaltion yliopiston parkkialueella PARKKIPIRKKONA toimiva entinen poliisi.

Kun Eric Adamsin nepotismia koskevia syytteitä alkoi tulla esiin, niin sen jälkeen Eric joutui pudottamaan veljensä palkan 1 $:aan.

Tästäkin pormestarin nimityksestä saa jotain mielikuvaa, miten korruptoitunut USA:n vaalijärjestelmä on.

Kepuloisten voittaessa aluevaaleissa galluput Suomen äänestysaktiivisuus oli vielä sentään n. 40%, joten vielä ei meillä olla korruptiossa ihan yhtä korkealla tasolla kuin Amerikan vaaleissa, vaikka kyllä meilläkin MAAN TAPA on tietysti erittäin paha KANSANTAUTI.

Suomessakin olisi jo korkea aika, että FAKE NEWS MEDIA alkaisi kyselemään edes jonkun verran poliitikoilta TOTUUDEN PERÄÄN.

Suomessahan esim. EDUSKUNNASSA termi VALE on kokonaan julistettu pannaan ja korruptoituneita kansanedustajia on ohjattu käyttämään perinteisen VALHEEN tai EMÄVALHEEN sijasta lievempää ilmausta "MUUNNELTU TOTUUS".

Eduskunnassa ei edes valehdellessa valheiden kohdalla käytetä edes eri asteista "MUUNNELLUN TOTUUDEN" asteita, jolloin EMÄVALEETKIN ovatkin vain tavallisia erittäin lievästi muunneltuja tarinoita.

THL:n johtaja PUUMALAINEN on todennut, että Suomessa tavalliseen influessaan jälkitauteineen kuolee vuosittain vähintään 500-1000 suomalaista ja laboratoriossa influenssa kuolleita rekisteröidään vain murto-osa todellisista kuolleista.

Tilastoissakin mystisesti laboratorioissa todetut influenssaan kuolleet vähenivät mystisesti vuosina 2019-2020 seuraavasti vuoden 2018 INFLUENSSAKUOLLEISTA:

□ 2018: 486 kuollutta
□ 2019: 186 kuollutta
□ 2020: 58 kuollutta

Kuolleisuustilastoissa kävi koronan aikana niin, että normaaliin influenssaan kuolleiden määrä väheni radikaalisti koronan aikana, kun iso osa tavallisen influenssaan kuolleista rekisteröitiin "KORONAKUOLLEIKSI".

Onkin todelle murheellista, että Suomessa Korona pandemian hoidossa on käytetty johtotähtenä KORONKUOLLEITA, kun todellista KORONAKUOLLEIDEN MÄÄRÄÄ EI KUKAAN OLE VARMUUDELLA TIENNYT.

PANDEMIAN HOIDON KANNALTA TYPERYYDEN HUIPPU on vielä se, että Suomen kuolleisuustilastotkin näyttävät laahaavan ainakin vuoden reaaliajasta jäljessä.

ottoRe: Keskusta on maakuntien ykkönen4.2.2022 12:43
Eikä tässä vielä kaikki.

Niin yksinkertaista tietoa, että kuinka monta ihmistä Suomessa on kuollut esim.
vuonna 2018, 2019, 2020 ja 2021 ei Tilastokeskuksen sivuilta saa millään irti.

Ei sitten millään.

Lienee selvää, että tavanomaisia influenssakuolemia on merkattu ties miten paljon koronan piikkiin.

Jos tuollainen yksinkertainen tilastotieto, kuinka monta suomalaista kuoli koronanavuosina ja ennen sitä, julkaistaisiin, veisi se viimeisenkin pohjan pois hallituksen johtamalta (?) koronasekoilulta.

Niistä maskeista alkaen.

Piti alkaa rekkaralli varmuusvarastoista aivan samaan malliin kuin alkoi kuvitteellinen rekkaralli Juankoskella kartonkitehtaan muka uudelleen käynnistyessä.

Rallimestarina molemmissa kepu.

Kuinkas muuten.

eeroRe: Keskusta on maakuntien ykkönen4.2.2022 18:17
En tiedä, mstä virallinen ääni on löytännä tilaston, joka osoittaa, et suomessa kuolleisuus on suurempi kuin Norjassa.

Toisaalla Ottopoika etsii epätoivoisesti edes jotakin tilastotietoa asiasta.

Minä sain luotettavasta lähteestä viimeisimmän tutkimuksen tulokset, joka osoittaa virallisen äänen saamat tilatotiedot virheellisiksi.
Tämä saamani tutkimustieto osoittaa, et suomi ja norja menee tasapelissä.

Molemmissa maissa kuolleisuus on todettu olevan yks per henki.

ristinsielulainenRe: Keskusta on maakuntien ykkönen5.2.2022 0:41
Maakuntien ykkönen,tuli myös keskustasta Kaavin ykkönen kun keskusta ulosti änkyrät pihalle.
Olisivatkohan kokoomustalaisiin siirtyneet.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen5.2.2022 0:43
OTOLLE ja MUILLE tarkempaa Suomen "virallista tilastotietoa" kuolleista ja koronakuolleista alla:

Koko Suomen väestö per 31.12.
2017: 5 513 130 hlöä
2018: 5 517 919 hlöä
2019: 5 525 292 hlöä
2020: 5 533 793 hlöä

Ikäjakautuma yli 65 vuotiaat
2017: 1 179 810 hlöä
2018: 1 202 906 hlöä
2019: 1 232 140 hlöä
2020: 1 256 171 hlöä

Muutos yli 65 vuotiaissa vuosina 2017-2020
76 361 henkilöä

00-54 Kuolinsyyt yhteensä, osuus yli 65 vuotiaista, %
2017: 53 670 kpl, 4.55%
2018: 54 523 kpl, 4.53%
2019: 53 962 kpl, 4.38%
2020: 55 498 kpl 4.42%

Kuolleiden määrä ja mediaani-ikä:
2017: 43 687 hlöä, 81.4 vuotta
2018: 44 491 hlöä, 81.4 vuotta
2019: 44 060 hlöä, 81.7 vuotta
2020: 45 314 hlöä, 81.7 vuotta

Kuolleissa yli mediaani-iän kuolleitten lukumäärä:
2017: 21 844 hlöä, yli 81.4 vuotta
2018: 22 245 hlöä, yli 81.4 vuotta
2019: 22 030 hlöä, yli 81.7 vuotta
2020: 22 657 hlöä, yli 81.7 vuotta

Kuolinsyyt Koronan ja tyypillisten muiden virusten osalta:

00 COVID-19-virusinfektio (U071, U072)
2017: 0 kpl
2018: 0 kpl
2019: 0 kpl
2020: 558 kpl

31 Influenssa (J09-J11)
2017: 256 kpl
2018: 436 kpl
2019: 185 kpl
2020: 58 kpl

31 Keuhkokuume (J12-J18, J849)
2017: 120 kpl
2018: 106 kpl
2019: 86 kpl
2020: 90 kpl

31 Keuhkoputkentulehdus ja keuhkolaajentuma (J40-J44, J47)
2017: 1 265 kpl
2018: 1 238 kpl
2019: 1 221 kpl
2020: 1 204 kpl

31 Astma (J45-J46)
2017: 83 kpl
2018: 74 kpl
2019: 63 kpl
2020: 67 kpl

31 Muut hengityselinten sairaudet (J00-J06, J20-J39, J60-J64, J66-J848, J85-J99)
2017: 360 kpl
2018: 380 kpl
2019: 414 kpl
2020: 330 kpl

Kuten tilastoista nähdään, niin Suomessa kuolleisuus ei COVID 19 pandemian johdosta ole millään tavoin merkittävästi kasvanut vuonna 2020.

Ihmetystä herättää se, että kuolinsyytilastoon on vuonna 2020 ilmestynyt ihan oma lokeronsa COVID 19 virukselle, kun muut virukset on näköjään perinteisesti luokiteltu erilaisiin J-luokkiin.

Mediassa THL:n toimesta koronatilastoja on pidetty lähes tunnin tarkkuudella ja THL:n tiedotteissa olemme nähneet, kuinka hyvin usein tartuntoja ja myös kuolleitten määriä on jouduttu korjailemaan, kun tietoja on saatu sairaanhoitopiireittäin vähän miten sattuu.

Välillä on ollut parin päivän tiedot ja sitten taas on ollut jopa viikon tiedot jne.

Se voidaan kuitenkin sanoa selvästi, että kuolleisuuden ja iän välillä on selvä korrelaation. Siis mitä vanhemmaksi ihminen tulee, niin sitä varmemmin hän valitettavasti myös kuolee.

Kun nyt tilastojen mukaan vuosina 2017-2020 yli mediaani-iän eli siis yli 81.4 vuoden ikäisiä ihmisiä on meillä kuollut vuosittain yo. tilaston mukaan 21 843-22 657 henkilöä, niin ainakin AKM epäilee, että lähes kaikki kuolleista henkilöistä on kuollut lopulta luonnollisen kuoleman, kun elämä on vain yksinkertaisesti päättynyt.

Tietysti on selvää, että jos tällaisella henkilöllä löydetään ruumiinavauksessa koronalöydös, niin on selvää, että kuollut kirjataan koronakuolleeksi. Korona on silloin ollut se viimeinen oljenkorsi, joka on katkaissut KAMELIN SELÄN.

Sitten voidaan kyllä myös pohtia sitä, että millainen TEHOHOITO KAPASITEETTI meillä pitäisi olla, jotta tätä KAMELIN SELÄN katkaisevaa ilmiötä ei yli 81.7 vuotiailla tapahtuisi.

Jos näitä erittäin suuren uhan alla olevia ihmisiä meillä kuolee vuosittain noin 22 000 henkilöä ja tehohoito jakson pituus lienee noin 14 päivää, niin silloin tehohoitopäivien lukumäärä on 308 000, joka taitaa merkitä päivittäistä noin 856 hoitopaikkaa. Tämä taitaa olla lähes 10-kertainen verrattuna nykyiseen tehohoitokapasiteettiin verrattuna.

Suurta ihmetystä kuolinsyytilastoinnissa herättää se, että edellä näytetyissä TILASTOKESKUKSEN kuolinsyyluokituksissa, jotka koskevat normaalin influenssan, keuhkojen ja muiden hengityselinten sairauksissa, ei ole havaittu näköjään mitään hälyttäviä muutoksia vuonna 2020, jolloin kuin salamana kirkkaalta taivaalta tilastoon on ilmestynyt COVID-19 kuolleita peräti 580 kpl.

Suuren ihmetyksen aihe herää tietysti myös siksi, että KORONA yllätettyä Suomen tammikuussa 2020 FAKE NEWS MEDIA ja kaikki mahdolliset ns. KORONA-ASIANTUNTIJAT ja virologit kertoivat vuolaasti mm. YLE:n uutislähetyksissä, kuinka KORONA iskee nimenomaan keuhkoihin ja mm. hengityskoneista on huutava pula ympäri maailman.

Kuitenkin nyt näyttää siltä, että VIRALLISTEN TILASTOJEN MUKAAN influenssa on lähes täysin hävinnyt vuonna 2020 Suomesta.

Keuhkokuumeen määrä oli myös erittäin alhaisella tasolla ja keuhkoputken tulehduksetkin vain laskivat. Samoin oli tilanne myös muissa hengityselinten sairauksissa. Astmassa sentään todettiin kahden henkilön kuolleen vuonna 2020 enemmän kuin edellisenä vuonna 2019.

Kyllä nyt olisi selvästi aihetta järjestää EDUSKUNNASSA KORONAKUOLLEITA KOSKEVA KYSELYTUNTI.

Kunnollisen keskustelun käynnistämiseksi olisi ennen kyselytuntia kuitenkin hyvä jonkun asiaan perehtyneen henkilön käydä syvähaastattelemassa myös seuraavia korona-asiantuntijoita aiheesta ?KORONATILASTOINTI COVID-19 HYBRIDISTRATEGIAN VALOSSA?:

□ Markku Tervahauta, THL
□ Taneli Puumalainen, THL
□ Markku Mäkijärvi, HUS
□ Mika Salminen, THL
□ Kirsi Varhila, STM
□ Krista Kiuru, STM
□ Sanna Marin, PM
□ Annika Saarikko, VVM

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen5.2.2022 1:02
Mitä taas tulee BENSAN hintaan, niin KUOPION SYRJÄKYLÄ NILSIÄN TAHKO LIENEE ENNÄTYSPAIKKA SUOMESSA.

SEON KYLMÄASEMALLA litrahinta jo muistaakseni 2.14 EUR/litra. Lienee jo lähellä MAAILMAN ENNÄTYSTÄ!!!!

Kyllä KEPULOISTEN ALUEPÄÄTTÄJÄT KUOPIOSSA OSAA!!!!

Bensassa 75% ainakin on veroa ja RAAKAÖLJYN HINNASSA OLLAAN TÄYSIN RHMÄLLÄÄN PUTININ EDESSÄ!!!!

Ja vielä NOOTTIKIN KREMLIN HERROILTA!!!

Oli karmeata kuulla aamulla, kun jotkut jälkiviisaat oli taas hörisemässä jotain, kun ANNA PERHOKIN MÖLÄYTTI, että parasta lääkettä Helsingissä järjestetylle CONVOY-safarille olisi, jos bensan hintaa vielä nostettaisiin reippaasti lisää.

Kyllä nyt suomalaisilla on mitta tullut täyteen KIILUSILMÄISTEN VIHERVASSARIEN ILMASTOPANELISTIEN JA MUIDEN YHTEISKUNNAN VIHOLLISTEN TOIMISTA JA AATOKSISTA.

Hallitus nurin ja tervejärkiset ihmiset remmiin mahdollisimman nopeasti!!!!

ottoRe: Keskusta on maakuntien ykkönen6.2.2022 6:56
Kiitokset AKM:lle sitkeästä tilastojen kaivelusta.

Johtopäätös lienee selvä: Korona ei ole merkittävällä tavalla lisännyt kokonaiskuolleisuutta väestön keskuudessa.

Sitä vastoin koronatoimet ovat erittäin merkittävällä tavalla vahingoittaneet maan taloutta.

Lienee selvä asia ilman tilastojakin.

Onko toimittu oikeasuhtaisesti?

Sitäkin voi kysyä.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen7.2.2022 4:39
John Hopkinsin KORONA YLIOPISTON selvitys KORONA KUOLEMISTA USA:ssa julkaistiin pari paivää sitten ja asiasta on noussut kiivas keskustelu USA:ssa, kun selvityksessä on kiistatta osoitettu, että yhteiskunnan ns. LOCKDOWNIT ja muut PANDEMIAN SAMMUTUSTOIMET kuten MASKIT ovat vain lisänneet kuolleisuutta ja tulevat lisäämään vain entisestään yhteiskunnallisia ongelmia.

Kuitenkin sikäläiset demokratit ja mm. opettajien ammattiyhdistysten johtajat ovat sitkeästi pitäneet yllä LOCKDOWNIEN positiivista MANTRAA.

Myös BLACK LIVES MATTER liike on saanut LOCKDOWNIEN avulla lisää vettä myllyynsä etenkin demokraattijohtoisissa suurkaupungeissa, missä rikollisuus on noussut ennätyksellisiin korkeuksiin. Murhissakin ja aseellisessa väkivallassa kasvua on ollut viimeisen vuoden aikana noin 45%:a.

Suomessa BLM TERRORISMI ei vielä ole noussut vastaaviin mittaluokkiin, mutta kun EU:n parlamentti nosti BLM liikkeen käynnistäneen taparikollisen GEORGE FLOYDIN samalla tavalla kuin SENIILI JOE BIDEN jopa merkittävämmäksi henkilöksi kuin TOHTORI MARTIN LUTHER KINGIN, niin on selvää, että meilläkin on heti innostuttu kaikkiin mahdollisiin KORONA LOCKDOWN TOIMIIN.

SUOMESSA KORONA PANDEMIAN HOITO MENI TÄYDELLISEKSI PUUROKSI PUNATLKKUJEN HALLITUKSESSA JO KEVÄÄLLÄ 2020, KUN UNILUKKARI SOTKEUTUI ASIAAN JA ALKOI VAATIA "KORONA NYRKKIÄ" PERUSTETTAVAKSI.

Täysin epäpätevät ministerit STM:n johdolla käynnistivätkin heti perustuslain vastaiset tartuntalakien hätäiset uudistukset ja rynnättiin jopa sota-aikaisten valmiuslakien käyttöön, kun perustuslain pykälillä pyyhittiin kylmästi persettä.

Heti havaittiin kuitenkin myös se, että meidän HUOLTOVARMUUSKESKUSKIN OLI VUOSIKYMMENET HUOLTANUT VAIN SITKEÄÄ PRINSESSA RUUSUSEN UNTA.

Kuukaan PUNATULKKU MINISTEREISTÄ ei kuitenkaan ole ollut toistaiseksi vielä minkäänlaisessa vastuussa kansalle aiheutetuista vahingoista, joka on kuitenkin mitattavissa kymmenissa miljardeissa euroissakin, kun otetaan huomioon kansalle pitällä tähtäyksellä aiheutetut sosiaaliset- ja taloudelliset vahingot.

Jo hyvin varhaisessa vaiheessa KORONAN HOITO SUOMESSA SIIS POLITISOITUI ja PANDEMIAN HOIDON JOHTOON NOUSI STM, jossa tahtipuikkoa heilutti BILE SANNA, KORONA KIURU ja KIRSI VARHILA.

Kyseiset MUSKETTISOTURIT määräsivät KORONA KEISARIKSI HEAVY MUSIIKKIA MIELELLÄÄN KUUNTELEVAN MIKA SALMISEN KORONAN FAKE NEWS LAUSUNTOJA ANTAMAAN.

MIKA ei kuitenkaan valikoitunut sattumalta KORONA KEISARIKSI vaan siksi, että MIKA oli ilmeisesti mukavan miehen maineessa ja TOTTUNUT kuuntelemaan esimiehiään mm. toimittuaan aiemmin mm. VIRUSOPIN LAITOKSELLA ASIANTUNTIJANA. Mikan pääasiallinen osaaminenhan on ollut lähinnä HIV-1 viruksen genettiisessä tunnistamisessa.

Niinpä tällainen kuuliainen henkilö voidaankin helposti määrätä myös halutun poliittisen viestin saarnamieheksi.

Kun nähtävästi USA:sta FAKE NEWS MEDIAN JA paikallisen KORONA ARKKITEHTI ANTHONY FAUCIN sensuroima todellinen koronatietous on alkanut vähitellen tulla esiin konservatiivisissa uutiskanavissa ja enenevästi myös SENAATISSA, niin nähtävästi MIKA SALMINENKIN on saanut viimein HERÄTYKSEN SYVÄSTÄ KORONA UNESTAAN.

Lauantaina 5.2.2022 KORONA UNESTA herännyt MIKA avasikin vihdoin sanaisen arkkunsa FAKE NEWS HESARISSA ja totesi seuraavasti:

"Johtaminen on keskittynyt pandemian alusta pitkälti Sosiaali- ja terveysministeriöön (STM). Salminen näkee tämän epäreiluna, koska pandemiasta muodostui nopeasti kriisi, joka koskettaa laajasti muitakin elämän alueita kuin terveyttä:"

MIKA vaati terveydenhuollon kapasiteetin kasvattamista, mikä on myös tullut esiin myös AKM:n asiaa koskevista selvityksistä.

AKM ei kuitenkaan voi yhtyä siihen KORONA MIKAN ajatukseen, että pelkästään kasvattamalla verotusta voitaisiin tehokkaasti estää koronan tapaisia pandemioita.

MIKAN vuodatuksesta kuitenkin näkee, että Suomessa kansa ei ole tottunut ajattelemaan omilla aivoillaan, vaan odotetaan sitä, että ohjeet meille annetaan jostain harmaasta norsunluutornista, jossa muka on kaikissa asioissa suurin mahdollinen viisaus.

Tästä syystä Suomessa viranomainen ja poliisi on aina erehtymätömiä.

Erehtymätön on ollut myös Helsingin palkittu Huumepoliisi Jari Aarnio, joka juuri vapautettin hovioikeudessa, vaikka Aarnio ei ollut puuttunut jonkun laitapuolen kulkijan murhan estämiseen, kun Aarnio ei ollut suoraan vastuussa laitapuolen kulkijan vartioinnista.

Erehtymättömiä ovat olleet Suomessa myös kaikki AVI:en viranomaiset vaatiessaan milloin minkäkin laisia näkymättömän KORONAN rajoitustoimia, vaikka terve järki on jo kauan sitten sanonut, että esim. baareissa koronavirus ei iske kohteisiinsa tunnin tai minuutin tarkkuudella, jota erilaiset KORONA MINISTERIT ja kuuliaisimmat viranomaiset ovat pitkin korona pandemiaa päivittäin YLE:n koronatiedotustilaisuuksissa esittäneet.

Lopputulos on BILE SANNAN johtamasta KORONAN HYBRIDISTRATEGIASTA kuitenkin se, että virheellinen strategia on johtanut koko maan SOTE-JÄRJESTELMÄN TÄYTEEN KAAOKSEEN, jota FAKE NEWS MEDIA ON TIETYSTI PITÄNYT INNOKKAASTI VIELÄ YLLÄ, koska se on merkinnyt tietysti MUHKEITA KASSAVIRTOJA etenkin ns. ISOILLE amerikkalaisille BIG TECH FIRMOILLE ja FAKE NEWS MEDIATALOILLE, mutta myös kotimaisille lähes monopoli asemassa oleville massatiedotusvälineille (YLE, MTV, HESARI ja monet muut).

Ym. KORONA MIKAN sinänsä asialliseen vuodatukseen HESARISSA viitaten AKM pitää kuitenkin isona puutteena sitä, ettei MIKA vuodatuksessaan puuttunut lainkaan COVID-19 taudin ominaisuuksiin ja siihen, miten tällaisia tauteja pitäsi oikeasti hoitaa.

AKM on sitä mieltä, että KORONAN HOITO on Suomessa viety poliittisesti aivan liian korkealle tasolle, jolloin esim. TAUDIN TUNNISTUKSESSA näyttää olleen suuria vaikeuksia.

Jos tautia ei pystytä tunnistamaan, niin on selvää, että koko terveydenhuollon kapasiteetti ajautuu nopeasti kriisiin, eikä mikään kapasiteetti ole riittävä pandemian hoidossa.

Sunnuntaina HESARISSA alkoi kuitenkin jo olla pieniä tiedonjyväsiä esim. IMMUNITEETIN osalta, kun THL:n tutkimuspäällikkö MERIT MELIN selitti selkokielellä RNA-rokottetteiden antaamaa suojaa koronan piikkiproteiinia vastaan ja samassa yhteydessä toi esille myös immuniteetin osalta käsitteet: soluvälitteisestä ja vasta-ainevälitteisestä immuniteetista.

MELIN totesi myös seuraavasti:

"Kun vasta-aineita on verenkierrossa tai limakalvolla riittävä määrä, tiedetään, että tartunta voi estyä. Mutta vaikka vasta-aineita ei enää ollut mitattavissa, niin immuniteetti on edelleen mitattavissa", MELIN toteaa.

MELININ immunologisen lausunnon perusteella voidaan heti kysyä, miksi KORONA PANDEMIAN levittyä SUOMEEN mm. nykyinen KEPUN EES TAAS URHEILUMINISTERI KURVIT SUORIKSI SUORIKSI ANTTI, julisti heti pannaan Suomessa ns. laumaimmuniteetin saavuttamisen.

Tämä laumaimmuniteetin kieltävä strategia todettiin sitten BILE SANNAN HALLITUKSESSA Suomen viralliseksi korona strategiaksi, jota alettiinkin heti pitää mediassa parempana kuin Ruotsin "AVOIMIEN OVIEN STRATEGIAA", joka varmasti johtaa laajamittaiseen laumaimmuniteettiin.

Ruotsin KORONAJOHTAJA TENGELL antoi jo 8.5.2020 lausunnon, että

"Ruotsi tulee hyötymään vähäisempiin rajoituksiin perustuneesta koronastrategiastaan syksyllä, kun taas Suomessa syksyllä mahdollisesti iskevä taudin toinen aalto voi olla vaikeampi, sanoo Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell brittiläisen Financial Timesin haastattelussa.

□ Syksyllä tulee olemaan toinen aalto. Ruotsissa immuniteetin taso tulee oleman korkea ja tapausten määrä todennäköisesti melko alhainen, Tegnell arvioi.

□ Mutta Suomella tulee olemaan hyvin alhainen immuniteetin taso. Joutuuko Suomi sulkemaan yhteiskuntansa taas täydellisesti? hän kysyy haastattelussa."

Tietysti Suomessa poliitikot ja kaikki Ruotsin koronatilannetta seuranneet YLE:n toimittajat kuten esim. KIRSI HEIKEL heti tuoreeltaan tulkitsi Ruotsin KORONASTRATEGIAN EPÄONNISTUNEEKSI ja selvästi Suomen HYBRIDISTRATEGIAA heikommaksi.

Nyt voidaan kuitenkin todeta, että SUOMEN KRITIIKITÖN MEDIA ja koko BILE SANNAN HALLITUS ON KORONASTRATEGIASSAAN TOTAALISTI EPÄONNISTUNUT.

KUN nyt HESARISA THL:N MERIT MELIN alkoi vihdoin puhua OMICRONIN jälkeen immuniteetista, niin THL nyt ilmoittikin 6.2.2022 HESARIN uutisoinnissa, että

"THL:n tavoite on tutkia tämän kevään aikana, millainen väestön kokonaisimmuniteetti KORONAVIRUKSELLE ON."

Nyt THL:n asiantuntijat ovat siis alkaneet puhua jopa "SUPERIMMUNITEETISTA", JOKA SYNTYY LIEVEMMÄN OMICRON VIRUKSEN JA RNA-ROKOTUKSEN YHTEISVAIKUTUKSENA.

Luonnollisesti sunnuntain HESARISSA STM:n kansliapäällikkö KIRSI VARHILA, jonka lääketieteellinen kokemus terveydenhuollosta rajoittuu Rotsin Karoliinisen Sairaalan siivoustehtävistä, tuomitsee jyrkästi KORONA MIKAN KORONAN TÄYTEEN KAAOKSEEN JOHTANEEN HYBRIDISTRATEGIAA KOSKEVAN KRITIIKIN.

Asiaan sopii hyvin ottaa vielä keskusteluun HESARIN toimittaja SASKA SAARIKOSKEN kolumini HESARISSA 6.2.2022 otsikolla

"ERIMIELISYYS AHDISTAA YHDEN TOTUUDEN KANSAA" seuraavasti:

"Suomi selvisi koronapandemiasta pitkään hyvin, mutta nyt pakka on hajoamassa.

Suomalaisille se on raskas tilanne, koska halu uskoa on niin suuri. Se näkyi hyvin epidemian alkuaikoina, jolloin luottamus poliittisiin päättäjiin, asiantuntijohin ja jopa mediaan ampaisi korkealle.

Luotamme vallanpitäjiimme lujemmin kuin juuri mikään muu kansa. Sitä pidetään kansallisena voimavarana, ja sitä se onkin. Luottamukseen liittyy kuitenkin autoritaarinen piirre.

Eniten luotetaan kansaa kokoaviin instituutioihin, kuten tasavallan presidenttiin, poliisiin, armeijaan, oikeuslaitokseen.

Mediasta eniten luotetaan isompiin eli YLE:en, HESARIIN ja MTV:on. Silti niiltäkin kysellään:

"Miksi ette voi kertoa pelkkiä tosiasioita niin kuin ennen teitte?

Lopuksi on syytä ottaa vielä esille täysin epäonnistuneeseen KORONAN HYBRIDISTRATEGIAAN LIITTYVÄT KUOLLEISUUS TILASTOT, jotka viime kädessä ovat olleet koko Suomen KORONASTRATEGIA YDIN.

HESARIN SUNNUNTAILIITTEESSÄ on nyt pitkä mutta mainio artikkeli "OPERAATIO KENTTÄSAIRAALASTA".

Kysymys on paniikkitilanteessa perustetusta kriisiajan KENTTÄSAIRAALASTA, joka perustettiin HELSINGIN KAUPUNGIN 7.1.2022 tekemällä päätöksellä, ja jonka perusteella avattiin pitkään purkutuomion kohteena olevassa Herroniemen sairaalakiinteistössä Herttoniemen varasairaala. Varasairaala käynnistyi 10.1.2022 eli siis vain kolme päivää päätöksen jälkeen.

En mene lähemmin kuvaamaan sairaalan ansiokasta toimintaa, jossa otettiin käyttöön täysin perinteistä poikkeavat hoitomenetelmät mukaan lukien myös hoitohenkilökunnan palkkaus jne.

Tavoitteena on ollut alusta lähtien byrokratian mahdollisimman tarkka kitkeminen ja keskittyminen oleelliseen eli vaikeassa asemassa olevien potilaiden hoitamiseen.

Mielenkiintoiseksi artikkeli tuli myös sen vuoksi, että sairaalan ylilääkäri 62-vuotias kokenut geriatri Tainan Hammarén, joka oli viimeksi työskennellyt Helsingin Laakson sairaalassa, kuvasi hoidossa olevia potilaita, joiden tyypillinen hoitojakso on vain noin 10 päivää.

Hammarén kertoi, että hoidettavana on ihmisiä laajasta ikähaarukasta lähinnä viisikymppisistä yli 90:iin, painottaen iäkkäämpiin.

Hammarén myös totesi, että "KÄYTÄNNÖSSÄ KAIKILLA POTILAILLA ON TAUSTALLA JOKIN MUU SAIRAUS ENNEN KORONAA"

Nyt sairaaloihin joutuvat erityisesti hauraimmat ja iäkkäimmat koronapotilaat, joilla usein on jokin perussyy.

Heidän osuutensa korostuu myös kuolleiden tilastoissa. Ja juuri heitä hoidetaan Herttoniemen varasairaalassa."

AKM:n mielestä nyt vihdoin alkaa olla korkea aika, ruveta puhumaan KORONASTA VAIN TOTUUKSIA.

TÄMÄ TAPAHTUU TIETYSTI SILLÄ TAVOIN PARHAITEN, että TOISTAISEKSI KORONA PANDEMIAN HOITOA JOHTANEET MINISTERIT JA VIRKAMIEHET, JOTKA NYT JO KAKSI VUOTTA PUTKEEN OVAT SYÖTTÄNEET ENIMMÄKSEEN SOOPAA SUOMALAISILLE, ON SYYTÄ TULEVISSA VAALEISSA JA MUUTOINKIN PANNA TILILLE TEKOSISTAAN JA HEIDÄN KANSALLE SYÖTTÄMISTÄÄN VALHEISTA JA NS. MIS-INFORMAATIOSTA, JOKA SUURELTA OSIN VALITETTAVASTI NÄYTTÄÄ YLTÄNEEN JO KOHDITTAIN JOPA KANSANKIIHOTUKSEN TASOLLE.

ex kepuliRe: Keskusta on maakuntien ykkönen8.3.2022 22:32
Hyvä että olet
"Juankosken keskustan virallinen ääni"
etkä
"Juankosken Keskustan virallinen ääni"
Joku voisi luulla että esität Juankosken Keskustan kannan, ainoastaan Juankosken keskustan mielipiteen, sehän olisi rikollista esiintyä Juankosken Keskustan nimissä

Ulkopuolinen tarkkailijaRe: Keskusta on maakuntien ykkönen9.3.2022 15:54
Mitä Juankosken virallisesta keskustasta on jäljellä?

Muistelen, että joskus Juankosken kaupunki puratti talonsa vastapäätä olleen OSULAn talon kiireellä parkkipaikakseen, kun ilmeni riski linnamaisen rakennuksen julistamisesta suojelluksi.

Sitten hävisi Agrin talo rautakauppoineen ja muine liiketiloineen. Anttosen talo sekä ainakin yksi poltettu talo apteekki- ja muine liiketiloineen on pantu myös matalaksi Juankosken keskustasta.

Tällä hetkellä Juankosken virallisen keskustan äänistä lienee kuitenkin vielä kuultavissa Osuuspankin talon perustuksien purkamisesta.

Onko enää kuultavissa ja nähtävissä Juankosken virallisen keskustan äänistä paikkoineen muuta kuin PATIS, KIRJASTO ja "Juankosken KAUPUNGIN TALO"?

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Keskusta on maakuntien ykkönen9.3.2022 22:34
Meillä on kieltämättä ollut epäonnea viimeisenä vuosikymmenenä. Tämä demokratiaksi kutsuttu järjestelmämme onkin toiminut niinkuin poliittinen tarkkailija tuossa on todennut. Keskusta ei onnistunut liittämään Kaavia ja Tuusniemeä Juankoskeen kuten olin toivonut. Olisimme voineet johtaa tätä Juankosken kuntaa näihin päiviin asti mikäli naapurimme olisivat olleet yhteistyökykyisempiä.
Mutta eihän meillä aivan huonosti mene nytkään. Meillä on oma kauppa ja asunnot ovat Juankoskella edullisia. Keskustan asema suuressa Kuopiossa on vahva ja Kuopion hyvinvointi säteilee tänne asti. Meillä on mahdollisuus ottaa vastaan Ukrainan pakolaisia Juankoskelle ja voimme helposti lisätä asulaslukuamme tuhannella.

alan kolmas miesRe: Keskusta on maakuntien ykkönen10.3.2022 23:17
Juankosken keskustan virallinen ääni voisi jo lopettaa höpötyksensä HUONOSTA ONNESTA.

Kysymys on ollut LAUTAPÄISYYDESTÄ, jota ei pitäisi Sivistysvaltiossa enää esiintyä.

Juankoskea on vuosikymmenet kehitetty KEPULOISEN PELIKIRJAN MUKAAN.

Tässä pelikirjassa kepuloiset lautapäiset päättäjät ovat aina kuvitelleet, että yhdistämällä kahden tai kolmen kunnan mieletön tappiollinen toiminta vaikka kaavalla 2 tai 3 X -2 milj. EUR:n vuotuinen tappio johtaa yhteenlaskettuna muka + 1 milj. EUR:n vuotuiseen positiiviseen tulokseen.

Tämä kepuloinen alkeeminen ajattelumalli perustuu pinta-alalisien perinteiseen maksutapaan, jossa maataloustuki on sitä suurempi, mitä suuremmasta pinta-alasta on kysymys.

Tai siihen, että mitä enemmän on lypsäviä lehmiä, niin sitä alhaisempi on VALION maksama maitolitran hinta. Ei sitten ole mikään ihme, että kaikki tilalliset on pankkien, lannoitefirmojen ja ulosottomiesten vasaroiden alla.

Kepuloisten aritmetiikassa lasketaan vain tulot, mutta unohdetaan kokonaan suureen pinta-alaan tai lehmien päälukuun liittyvät kulut ja tietysti kokonaan myös pääomakustannukset.

Juankoskella asunnot ovat tietysti LAUTAPÄISEN PÄÄTÖKSENTEON VUOKSI HALPOJA, mutta ongelmana on se, ettei paikalliset asunnot nykyään enää riitä asuntojen hankintaan tarvittavien lainojen vakuudeksi ja sama alkaa varmaankin koskea jo vanhempien rakennusten peruskorjauksien rahoittamistakin.

Sääliksi käy LAUTAPÄINEN PÄÄTÖKSENTEKO.

Tapahtuuko herääminen sitten, kun ukrainalaiset asettuu asumaan Juankosken tyhjiksi jääviin asuntohin ja kommunismista tarpeekseen saaneina alkavat vähitellen rakentaa Juankoskellekin aitoon markkinatalouteen liittyvää kylää ja hyvinvointipalveluja.

Ukrainalaisilla on viljankin viljely kyllä hyppysissä, joten tällainen verenvaihto Juankoskella olisi varmasti hyvinkin tervetullut.

Onhän tämäkin nähty jo NÄRPIÖSSÄ, jossa kotimaiset viljelijät on korvattu muista maista tulleilla ahkerilla työtekijöillä ja niinpä NÄRPIÖN kasvikset täyttää nykyisin jo kaikkien kauppojen myyntipisteetkin.

Miten se onkin tuo päätöksenteko muissa maissa ja Suomenkin länsirannalla niin paljon savolaista päätöksentekoa edellä???

Ennenhän neuvokkaita savolaisia arvostettiin heidän kaskeamistaitojensakin vuoksi, mutta nähtävästi kepuloisen päätökseteon seurauksena Savon kaskeajat muuttivat Ruotsiin jo kauan sitten ja nyt Savossakin vain panostetaan MOOTTORIKELKKAILUUN ja muihin hyödyttömiin huveihin yksityisten mailla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: