Keskustelu

ottoEi oo pulppii, pulppii, pulppii...26.1.2022 9:13
Ei ole eikä tule.

Kiitos vihreän ideologian.

Sehän tässä viimeisen sanan sanoi.

Ja Kiitos kepuloisten, jotka takaavat tämän vihreyden.

Sama vihreys on vienyt maasta monta elinkeinoa. Viimeksi meni turve.

Hakerekat tulevat nyt Venäjältä.

Maatalous vetää viimeisiään. Maitokaan ei kannata enää. Konkurssiuutisia tulee.

Mutta oli se hyvä jotta kepu voitti vaalit.

Maakunnissaan. Alueiksi niitä tosin nyt kutsutaan. Näitä ministeriön etäpäätteitä.

Pian ne niukkuutta jakavat palvelluita karsien.

Kyllä vaan se pulppi olisi tarvittu. Jotta olisi tullut jotain mitä jakaa. Omasta takaa, itse hankittua.

Nyt jaetaan lainarahaa.

Rahaa, jota ei loputtomasti tule.

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...26.1.2022 16:40
Finn Pulpissa oli alun pitäen iso valuvika ja siksi pidin lähestulkoon varmana, että hanke ei toteudu.

Hankkeella ei ollut kunnollista Isäntää, joten sellainen hanke ei voi toteutua.

Hankettahan on ollut vetämässä seuraava hallitusporukka:

□ Niilo Pellonmaa (Veitsiluoto Oy, Pöyry Oy)
□ Jyrki Yrjö-Koskinen (Metsä-Botnia, Finncell)
□ Martti Fredriksson (Forchem Oy, Arizona Chemical Oy)
□ Tommy Hui (Hengan International Group)
□ Peter Ingman (Ingman Group Oy)
□ Martin Li (Hengan International Group)
□ Gustaf Björnberg (Björnberg 1871)
□ Timo Piilonen (Metsä-Botnia, Gunns Pulp Mill, Tasmania, Fray Bentos Uruguay)
□ Gunfy Zhang (Hengan International Group)

Periaatteessa hanketta on valmistellut vahvasti PÖYRYN entisten konsulttien porukka, josta Timo Piilonen on jo toisen polven pöyryläinen, joka on ollut mukana monissa selluhankkeissa.

Fray Bensosin eucalyptus sellutehdas hanke Uruguayssa on ollut onnistunut, vaikka vaikeuksia siinäkin oli.

Tasmanian Gunns hanke ei taas tunnetusti ollut rahoittajien mielestä järkevä. Mission Impossible.

Hengan International Group on taas kiinalainen Hongkongissa listattu Tissue ja vaippayhtiö.

Henganin keskeiset taloudelliset tiedot vuodelta 2020 on seuraavat:

□ Liikevaihto 3 136 milj. EUR
□ Käyttökate 1 325 milj. EUR
□ Investoinnit 82 milj. EUR

Finn Pulpin investointiarvio on ollut 1 600 milj. EUR:a ja tehtaan piti tuottaa valkaistua havusellua 600 000 t/a.

Ei ole mitään epäilystä, että Finn Pulp olisi ollut Suomessa hyvin kannattava hanke, mutta sijainti ei ollut ideaalinen, mikä on nähtävissä myös KHO:n päätöksistä.

Puutahan Finn Pulp olisi tarvinnut kaikkiaan n. 6.7 milj. mottia vuodessa ja puuta oli ajateltu hankittavan kotimaasta 5.7 milj. mottia ja ulkomaista puuta (ilmeisesti venäläistä) oli tarkoitus hankkia 1.0 milj.mottia vuodessa.

Kotimainen puunhankinta oli ajateltu seuraavaksi:

□ Pohjois-Savo 2.1 milj. mottia/a
□ Pohjois-Karjala 1.5 milj. mottia/a
□ Kainuu 1.4 milj. mottia/a
□ Muut 0.7 milj. mottia/a

Voisi hyvin kuvitella, että suunnitellussa puuhuollossakin voisi tulla ongelmia, koska esim. Stora Enso Enocellkin on ollut ongelmissa, vaikka yhtiöllä on oma puunhankintaorganisaatio Karjalan metsissä.

AKM tuntee edelleen suurta mielihyvää, että aikoinaan oli vahvasti mukana Enocellin hankkeen ja siihen liittyvän puunahankintaorganissation rakentamisessa, vaikka nyt Stora Ensossa usko tuntuu välillä horjuvan.

Putinin metsästrategiaan on jo myös pitempään kuulunut ajatus, että raakapuu on jalostettava Venäjällä, joka on asettanut sitten mm. UPM:n Kaukaan sellutehtaankin mietintämyssyyn Jussi Pesosen kohdalla.

Kun vielä sakemannit ovat keksineet senkin, että sellutehdas saattaa aiheuttaa EU:ssa isonkin ongelman päästöjen vuoksi, vaikka aikoinaan Metsä-Botnia Timo Poranen suositteli AKM:lle jopa Metsä-Botnia Äänekosken sellutehtaan jäteveden maistelua, koska vesi oli hänen ja myös AKM:n mukaan täysin juomakelpoista.

Siis kyllä nykypäivänä sellutehdas voidaan rakentaa täysin ympäristöystävällisesti ja ainakin 100 kertaa turvallisemmaksi kuin konsanaan TERRAFAMEN tapaiset karmeat ympäristön tuhoamiskeskukset.

Kuitenkin valitettavasti Finn Pulpissa ei siis ollut todellista isäntää ja selvästi myöskään Hengan Groupin kyky osallistua peräti 1 600 milj. EUR:n hankkeeseen isännän ottein vaikutti täysin mahdottomalta.

Siitä ei ole epäilystä, että hankkeen kehittelijät saivat kuitenkin työstään varmasti riittävän korvauksen istuttuaan tällaisen hankeyhtiön hallituksessa vuositolkulla.

Meillähän on ollut muitakin kiinalaisten himoitsemia investointihankkeita, mutta monta kertaa sitten on kuitenkin käynyt ilmi, ettei niistä syystä tai tosesta olekaan tullut mitään muuta kuin hienoja suunnitelmia.

Vanha sanontahan meillä on, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja puoliksi on näissä kiinalaisissa hankkeissa teko yleensä myös jäänyt.

Kyllä kiinalaiset sen tietää, että he voivat saada havusellun ostettua huomattavasti edullisemmin Venäjän Siperiasta, kun asia sovitaan Putinin kanssa Kremlin pääkonttorissa.

Voi hyvin olla niinkin, että Vanhaa Kettua eli Pellonmaan Niiloakin tässä kiinalaiset vedätti, jotta Putinin Siperian selluhankkeisiin saatiin vauhtia.

Vihreän joen rannaltaRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...26.1.2022 21:07
Mutta onneksi on Römssy joka seisoo tukevasti noilla sijoillaan maailman tappiin asti eikä sitä heiluttele venäjän puut ja hankinta-alueeksi riittää biolämmön asfaltin läpi puskevat pajut pitkälle tulevaisuuteen.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...27.1.2022 6:40
Olihan sillä pulpilla isäntä:

KHO. Kävi peräti paikan päällä.

Ja pisti hankkeen jäihin.

alan ainoa miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...27.1.2022 14:14
AKM on vissiin tullut vanhaksi, kun referoi Finnpulpia pieneksi 600 kt/a tehtaaksi. Pitäisi jo investointikustannuksen ja puunkulutuksen automaattisesti hälyttää, ettei tuollaisia kirjoittele

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...29.1.2022 1:39
alan ainolle miehelle kiitos, kun huomasit virheen AKM Finnpulpin sellukapasiteetissa.

Kapasiteettihan oli käsittääkseni 1 200 000 t/a.

Siis kohtalaisen iso yksilinjainen tehdas.

AKM oli aikoinaan vahvasti mukana, kun Metsä-Botnia rakensi ensimmäisen sellutehtaansa Kaskisiin.

Sellutehtaan kapasiteetti oli silloin 250 000 t/a, kun tehdas käynnistyi erittäin huonossa markkinatilanteessa vuonna 1977.

Satuin silloin tekemään PÖYRYn ensimmäisen kunnon rahoituslaskelman ko. tehtaasta ja totesin esimiehilleni, että suunnitelluilla rahoitustiedoilla edessä on konkurssi.

No, kysymyksessähän oli ns. päätetty projekti, joka oli saatava pankeissa toteuttamiskelpoiseksi.

Tämänhän pystyi tietysti laskennallisesti saamaan toteuttamiskelpoiseksi, kun sellun hintaodostuksia vähän petrattiin.

Asia oli kerrottu herroille ja esimiehille, että vastuu ei ole sitten AKM:llä.

Niinpä projekti toteutettiin, mutta yhtiöhän meni käytännössä konkurssiin vuonna 1977, kun sellun hinta oli ruotsalaisten massiivisten varastojen vuoksi alamaissa useita vuosia.

No, omistajathan joutuivat silloin laittamaan lisää rahaa yhtiöön ja niinpä projektista tuli sitten pitemmässä juoksussa erinomainen.

Kun Metsä-Botnia sulki Kaskisen sellutehtaan vuonna 2009 tehtaan kapasiteetti oli kasvanut jo 450 000 t/a ja purettu tehdas myytiin sittemmin Intiaan Ballarbur Industries yhtiölle.

Nuo sellu- ja paperimiehet ovat historian saatossa olleet ihmeellisen kekseliäitä ja säännön mukaisesti tuotantolinjojen kapasiteetit ovat kyllä kiitettävästi kasvaneet aikojen saatossa.

Mikäli Finnpulp olisi toteutettu, niin olisi tietysti ollut olemassa vaara, että jo noin 10-15 vuoden päästä tehtaan johto olisi ilmoittanut, että nyt Finnpulpin kapasiteetti joudutaan nostamaan 2 400 000 t/a.

Kyllä viimeistään siinä vaiheessa olisi varmaan Kuopiossakin jo jouduttu kulmakarvoja kohottelemaan.

Olen edelleen sitä mieltä, että Finnpulpilla ei ollut kunnollista isäntää monestakin syystä.

Metsä-Fibrellä on jo tekeillä Kemiin vähän vastaava laitos, eikä kiinalaisten resurssit näytä tällaisiin hankkeisiin riittävän.

Näyttääkin siltä, että kiinalaiset vain odottivat pääsevänsä pikkurahalla kiinni hyvään sellutehtaaseen, jonka rahoitus oli selvästi kaatumassa suomalaisten veronmaksajien niskaan.

Ovelat kiinalaiset yrittivät näköjään Kuopiossa samanlaista temppua, jolla Ähtärissä pandoihin ihastuneet kepulaiset saatiin täysin järjettömän pandapuiston rakentajiksi ja ylläpitäjiksi, vaikka alkuhuuman jälkeen on huomattu, että hanke näyttää lopulta upottavan koko Ähtärin kunnan.

Stora-Ensolla on omat mm. puunkankintaan liittyvät ongelmansa, jotka tuntuvat olevan tärkeitä myös UPM:n sellutehtaiden kohdalla.

Jussi Pesonenhan jo uhkasi sulkea ainakin Pietarsaaren sellutehtaankin, jos AKT ja Paperiliiton änkyröitä ei saada kuriin.

Jussi Pesonen ja Nesteen päättäjät ovat myös jo heittäneet kylmää vettä kiukaalle, kun ovat päättäneet rakentaa tulevat bioenergiatehtaansakin mieluummin Rotterdamiin kuin Suomeen.

Kyseiset investorit ovat suorittaneet noita projektejaan koskevia laskelmia ja niissä on esille tullut, että SUOMI ei ole ollut hankkeiden kannalta taloudellisesti mielekäs paikka tehdä noita investointeja.

Kiitos Suomen investointi-ilmaston pilaamiseen meneekin tietysti mm. nykyiselle PUNA KAADERIEN ja VIHERVASSARIEN varassa toimivalle HALLITUKSELLA.

Erikoiskiitos voidaan näissä toteutumatta jääneissä hankkeissa antaa tietysti etenkin KEPULOISILLE, kun puolueohjelmaan on näköjään kirjattu tärkeimpänä metsäteollisuuden projektien saattohoito ja teollisuuden alasajolinja sekä terveiden hankkeiden korvaaminen ikivanhalla ja kannattamattomalla maankaivuu- ja tuulimyllyteknologialla.

Tuulimyllyissäkin KEPULOISTEN LINJA PERUSTUU NÄKÖJÄÄN VAIN SILLE, ETTÄ TUULIVOIMALOISTA VOIDAAN KOVALLA TUULELLA SAADA KUNTAAN VEROTULOJA, jotka sitten ohjataan kunnallisiin vanhainkoteihin ja tehottomiin terveyskeskuksiin.

KEPULOISISSA TERRA SIPILÄN AJATUSHAUTOMOISSA on laskettu, että Suomen bruttokansantuote kasvaa parhaiten, kun vanhukset ryhtyvät keskenään parturoimaan toistensa tukkia. Silloinhan kaikki mahdolliset työkykyiset on saatu nerokkaasti kiinni tuottavaan työhön.

Vallanhimoiset KEPULOISET näyttävät RUUNEPERI SAARIKON johdolla keskittyvän vain vanhainkotien rakentamiseen, kun metsäteollisuudesta edes hieman ymmärtänyt luonnonkaunis KATRI KULMUNI piti väkisin korvata pullantuoksuiseen LAUSUJAMESTARI RUUNEPERIIN.

KEPULOISILLA on outo tauti aina innostua erikoisesti rakentamaan utopistisia, milellään MEGALUOKAN HANKKEITA, joissa ei minkään aritmetiikan mukaan ole tulevaisuutta.

Maataloudessakin kepuloiset ovat keskittämispolittiikkansa avulla tehneet rumaa jälkeä läpi koko Suomen niemen ja lopulta jälki tulee olemaam karmea, kun taas väkisin suomalaisetkin pakotetaan vegaaneiksi.

Tunnetustihan VEGAANILINJA vain entisestään lisää suomalaisen kuluttajan ja vähävaraisenkin kurjuutta, kun vegaanieväiden hinnatkin ovat lähes järjestään vähintään kaksinkertaiset verrattuna tuontituotteisiin ja myös lihapitoisiin kotimaisiin eväisiin.

Turveteollisuus on niin ikään kepuloisten toimesta jo päätetty lahdata ja tietysti liipasimella on myös jo pitkään ollut myös turkisteollisuus.

Ja kyllähän kaikki ovat huomanneet senkin, mitä KEPULOISTEN ohjauksessa on käynyt Suomen kalastuselinkeinollekin.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...29.1.2022 7:00
Kyllä siitä on pian 10 vuotta kun tämä pulppi ensimmäistä kertaa uutisoitiin.

Savon Sanomissa. Kuinkas muuten,

Hanke oli olevinaan tuolloin kovinkin salamyhkäinen. Ensin kerrottiin miten suuren tontin se tarvitsee.

Meni jonkin aikaa kun selkis: Sellukomboahan tässä oltiinkin pykäämässä.

Kallaveden rannalle, jossa on sellainen ollut jo 60-luvulta lähtien.

Heti kärkeen muuan metsäman, Kärkkäinenkö oli, alkoi epäillä jotta riittääkö puu.

Kun on se Äänekoskikin jo.

Suureelliset oli laskelmat. Niin ja niin monta junalastia päivässä...

Tottako oli vai oliko jonkun eläkkeellesiirtymisriitti?

Pani vähän miettimään silloin.

Kyllähän tässä savolaisia vedätettiin. Helsingin kirkonkylällä näet tiedettiin jo melko pian, jottei sellaista hanketta ole vielä olemassa.

Asia kai linjattiin jo silloin. KHO sai hoitaa likaisen työn.

Kuten sitten hoitikin.

Mutta jäihän kuitenkin tontti.

Ja hyvä liikenneyhteydet. Kiitos uusittujen kallansiltojen.

Jotain tästä vielä kuuluu.

Kun on ne vaalitkin sitten vuoden päästä...

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...30.3.2022 14:37
OTTO oli oikeassa. Kyllä Finnpulpista kuultiin eilen.

AKM oli myös oikeassa, kun totesi jo kauan sitten, että hankkeella ei ole KUNNON ISÄNTÄÄ, niin sellaiset hankkeet eivät yleensä toteudu.

Samalla tavalla KHO on myös torpannut TERRAFAME HUIJAREIDEN SOKLI HANKKEET.

SOKLILLAKAAN ei ole kunnon isäntää, koska TERRAFAMEN KORRUPTIOPORUKKA EDUSTAA ENTISIÄ VALTION VIRKAMIEHIÄ, joilla ei ole mitään kokemusta kaivosteollisuudesta.

Eikä heillä ole myöskään mitään käsitystä, mitä vahinkoja kyseinen kannattamaton pohjoinen hanke aiheuttaa Saamelaisten tuhansien vuosien aikaisille elinkeinoille ja luonnolle.

Maailman luokan yhtiöt ovat hankkeen tutkineet ja todenneet sen kannattamattomaksi, joten entisten valtion virkamiesten on turha kuvitella, että NARULLA VOI TYÖNTÄÄ.

Kysymyksesä on yksinkertaisesti laiton veronmaksajien rahojen käyttö.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...15.6.2022 13:25
Joopa.

Tontti jäi.

Hyvä paikka varastokirjastolle kun sille lehtitietojen mukaan ollaan rakentamassa kokonaan uutta rakennusta.

Eiköhän se sille tontille mahdu...

Vai mitä sanoo KHO?

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...16.6.2022 14:22
Suomi on innovatiivinen kansa ja meillä on maailman innovatiivisin entinen pääministeri TERRA SIPILÄ.

Puolankalainen TERRA SIPILÄ suoritti vain yhden vaalikiertueen KAINUUSEEN ja heti löytyi KAINUUN IHME.

AKM:llä on myös puolankalaista kokemusta ja innostusta, joten AKM on vakuuttunut siitä, että TERRA SIPILÄ on nyt laitettava asialle PULPIN TONTIN osalta.

Kajaaniinkin kuuluvat rakentaneen maailman toiseksi suurimman LUMI tietokoneen heti kohta, kun UPM päätti sulkea Kajaanin kohtalaisesti kannattaneen paperitehtaan.

Kun tuo PULPPI meni nyt jäihin ja tontti jäi, niin tontille kannattaa nyt näköjään rakentaa maailman SUURIN TIETOKONE, joka ainakin aluksi voisi olla kapasiteetiltaan kaksi kertaa suurempi kuin LUMI.

Ennen Kajaanin tehtaan sulkemista AKM jo kävi tutustumassa tehtaaseen yhdessä TIETO-yhtiön kanssa, jolloin oli jo nähtävissä, mitä modernin tietotekniikan avulla voi saavutta.

Nythän norjalainen EVRY:hän on jo ostanut TIETO:n samalla tavalla kuin YARA on ostanut myös lainnoitetehtaat esim. Siilinjärvellä.

Tästäkin voidaan päätellä, että norjalaisia tulee varmasti kiinnostamaan nyt tyhjilleen jäänyt PULPIN TONTTI.

AKM epäilee sitäkin, että nerokkaat norjalaiset saattaa vielä jossain vaiheessa ostaa myös SUOMEN TURVESUOT, kun suomalaiset eivät tunnu ymmärtävän rikkauksistaan mitään.

Viisaat norjalaisethan ne pani aikoinaan 1970-luvulla pystyyn ARACRUZIN sellutehtaankin, josta tietysti AKM antoi puoltavat lausunnut IFC:lle.

Siinäkin tehtiin taas historiaa, kun huomattiin, miten hyvä kuitu eucalyptus on ja kuinka nopea on eucalyptus-puiden kasvu.

AKM:n mielestä PULPIN TONTILLE tulevan koneen nimeksi voitasiin laittaa joko SAVO tai SAMPO.

Mikäli tällainen kone saadaan pystyyn, niin samalla voidaan tietysti ajaa alas kaikki Kuopion kaupungin ilmoja pilaavat kaukolämpövoimalatkin, jolloin KUOPIOSTA tulee samalla myös virallisen äänen havittelema täysin hiilijalanjäljetön ERITYISTALOUSALUEKIN, mutta JUANKOSKEA laajempana.

Tämän massiivisen investoinnin seurauksena lähes kaikki kaupungin viranomaiset voidaan myös siirtää yksityiselle puolelle SAVON tai SAMPON leipiin, josta seuraa se, että KUOPION kuntavero ja kiinteistöverot voidaan käytännössä kokonaan poistaa.

Kun Suomikin kohta pääsee NATOn jäseneksi, niin KUOPION SAVO:lla tai SAMPO:lla voidaan simuloida päivittäin NATOLLE ja AMERIKKALAISILLE erittäin korkeaan hintaan puolustus- ja sotasuunnitelmia VENÄJÄN ja KIINAN kommunistien vehkeilyjen varalta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...16.6.2022 15:18
Kainuu on ollut keskustan taloudellisen erityisoperaation koekenttänä jo pitkään. Soten Kainuun malli on toteutettu koko maassa ja Pauli Hännisen hautaan johtaman Kajaani Oy:n jälkihoito on poikinut menestystä laajasti.

Juankosken kartonkitehtaan jumittuminen vieraiden käsiin on ainut syy Juankosken kehityksen hetkellisen hidastumiseen.

Akm on Puolangan kasvattina ja kehittyvän Suomen ystävänä velkaa Juankoskelle.

Keskustan taloudellisen erityisoperaation alkuun on vielä kynnys ylitettävänä, koska vieraan omistaman tehtaan nostaminen kukoistukseen ei onnistu helposti.

Juuri tästä syystä johtoryhmään on valittava pommin rakentajia, koska heillä on kokemusteni mukaan paras kyky pommin purkamiseen. Tälle työlle on nyt otollinen aika aivan kansainvälisistä suhdanteistakin johtuen.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...16.6.2022 17:03
Yön yli nukuttuani harkitsin vielä tuota varastokirjaston sijaintipaikkaa vähän tarkemmin.

Ja myös laajemmasta näkökulmasta.

Vähän riskialtis paikka Kuopio tuollaiselle olisi toki ollut.

Uutisista on näet tullut selväksi nuo itäisen maan viisaitten aivoitukset.

Jos haluaa tuhota kansan ja sen kulttuurin ei kirjaa kirjan päälle saa jättää.

Kyllä ne on potkittava hajalle ja poltettava kuten joskus on tehty.

Ja tehdään tänäänkin.

Kyllä Kuopio jää tässäkin mopen osalle kuten siinä Fimeassakin kävi. Ja pulpissa.

Itse sijoittaisin tuon kirjavaraston jonnekin Hakkaraisen Teukan kotiseuduille tahi ainakin sinnepäin.

Nelos-ja viitostien välimaastoon.

Sinnepäinhän se yksi "pulppi" jo laitettiin.

Ja hyvinhän tuntuu siellä jauhavankin.

Puuta sille kun piisaa omasta takaa.

Pulpille ei olisi riittänyt. Haaveiden varaan sitä kyhättiin aivan samalla tavoin kuin sahoja Juankoskelle joskus.

Eikä pelkästään sahoja...

Kuuleman mukaan venäläisessä alakoulussa opetetaan sikäläisille lapsille jotain suomalaisista, näistä tsuhnista siis. Savolaisistakin.

Hyväuskoisia hölmöläisiä, sivistymättömiä luonnonlapsia, joita on helppo naruttaa.

Näin meidät siellä nähdään.

Eikä ainoastaan siellä.

Onko sitten ihme. jotta asiat ovat kuten ovat.

Juankoskellakin.

Se lastulevykauppias muuten tarvitaan siihen johtoryhmään. Ja hauskat pojat tietysti. Puhos Boardilta vähän apuja myös.

Suhdanteet kun ovat paranemaan päin ja entisiä ei pian enää muistella.

Muuten, kysynpä itseltään kolmannelta mieheltä, jotta oliko se Puolangan yläkoulun ope hyväkin tuttu, se Sipilän isä?

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...16.6.2022 17:56
Virallisen äänen ei pidä heristellä sormea Paulille.

Pauli on AKM:n kurssikaveri ja joutunut tekemään vaikeita päätöksiä, koska johtajat joutuvat aina ottamaan huomioon myös sijoittajien mielenliikkeet.

Tästä syystä AKM on aina huolehtinut myös suhteistaan noihin sijoitusguruihin ja piireihin.

AKM ei ole tietenkään mitään velkaa Juankoskelle, koska virallinen ääni ei tunnu tietävän sitäkään, että AKM kehitti aikoinaan sellaisen tietokoneohjelman tiiminsä kanssa, joka asiakkaiden ilmoituksen mukaan MUUTTI VELATKIN SAATAVIKSI.

PAULI muuten tykkäsi AKM:n kehittämästä OHJELMASTA (PROFIT MAKER) ja AMERIIKKAAKIN MYÖTEN ohjelmaa pidettiin mullistavana yrityksen ohjausjärjestelmänä.

Yhteistyökumppanina meillä oli omenayhtiö APPLE, joten ei ollut mikään ihme, että jopa JAAKKO LASSILA halusi konttoriinsa AKM:n kehittämän järjestelmän.

Nykyäänhän NORDEA on markkina-arvoltaan Suomen arvokkain yhtiö.

Noin viikko sitten tarkistin, että NORDEAN markkina-arvo oli 36 110 milj. EUR:a ja Helsingin pörssin kaikkien yhtiöiden markkina-arvo oli vain vaatimaton 319 213 milj. EUR:a.

APPLEn markkina-arvo on puolestaan 2 027 750 milj. EUR:a eli siis 6.35 kertainen koko Helsingin Pörssiin verrattuna.

Tällaisessa tilanteessa esim. SAMMAKKO ANTIN hallitusohjelmaa varten kehittämä ajatus, että Suomi on jotenkin kokoansa suurempi valtio tai että KYLÄPÄÄLLIKÖN ja RISTOFERIN kehittämä olematon TECTA PATENTTI on yhtä euroa arvokkaampi, kuulostaa HURU-UKKOJEN PUHEILTA.

Inflaation kiihtyessä voimme vain arvailla, mitä NORDEANKIN markkina-arvolle ja virallisen äänen ilmeisesti OSUUSPANKISSAKIN oleville säästöille tulee käymään, mikäli lainojen maksamattomat korot alkavat taas jauhaa korkoa korolle muutamaksi vuodeksi putkeen.

Varmuuden vuoksi tarkistin, millaiseen kaaokseen Suomessakin saatetaan pian joutua, kun EKP:n pankkiviskaalit alkavat laittaa rahalle jotain arvoa.

Mikäli viivästyskorko nousee 15%:iin vuodessa, niin yhden miljoonan euron lainasta myöhästynyt 100 000 EUR:n lyhennyserä on kolmen vuoden päästä jo 152 087 EUR:a.

Jos koko laina menee ulosottoon, niin ylimääräistä maksettavaa tulee kolmessa vuodessa n. 520 870 EUR ja ulosottomaksut päälle. Harva tästä selviää.

Kuitenkin ym. AKM:n MALLILLA JUANKOSKEN KYLÄPÄÄLLIKÖN RÖMSSYYN KEHITTÄMÄT VELAT voidaan ja tulisikin mmahdollisimman pian muuttaa saataviksi.

AKM on jo käynnistänyt tämänkin hankkeen kehittelyn ja mielellään kutsuu mukaan myös VIRALLISEN ÄÄNEN, niin sitten nähdään, miten KUSSAKIN TAPAUKSESSA SIIRTYMINEN "ERITYISTALOUSALUEISIIN" TÄYTYY HOITAA.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...16.6.2022 18:56
Ei kai akm ajattele, että jo reilun kymmenen vuoden työ, jonka olen uhrannut akm:n virheellisen ajattelun korjaamiseen ja matematiikan aakkosten opettamiseen olisi ollut aivan ilmaista. Keskustalaiseen tapaan en ole vailla korvausta itselleni, vaan enemmänkin yhteisölle eli Juankoskelle. Tästä siis on syntynyt velka Juankoskelle.
Jos en ole aivan väärässä oli Pauli Hänninen syntyisin Kajaanista. Hänellä saattoi olla yhtiön voiton maksimoinnin ohella jotakin keskustataustaenemmistöistä asuinyhteisöään kohtaan. Hän saattoi tuntea ns. lukkarinrakkautta synnyinkuntaansa, joka saattoi jopa pitkittää kipeiden ratkaisujen tekemistä. Hän ehkä ehti varmistaa tehtaan lopettamisen jälkeen jonkinlaisen jälkihoidon.
Kun olen tuonut esiin joitakin nimiä Juankosken aseman korjaamiseksi, olen erityisesti tahtonut antaa mahdollisuuden niille, jotka ovat hyötyneet hyvin voineen kotikuntansa menneisyydestä.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...17.6.2022 6:23
Velkoja on toki muutettu saataviksi ilman tietokoneita tahi niiden "omenia".

Juankoskella jos missä se tiedetään.

Siis ainakin ne tietävät ja ikänsä muistavat, jotka rahansa ja omaisuutensa noissa leikeissä menettivät.

Viittaan aikaan, jolloin "hyviin sijoituksiin" kannatti ottaa vaikka lainaa.

Ja moni ottikin.

No, siinä kävi kuten kävi. Ahneella kun useimmiten on tietty loppu.

Mutta eihän tuo kolmannen miehen ohjelma niin ainutlaatuinen ole.

Oliko se Jutta, joka sanoi jotta mehän "tienataan tällä". Otti ensin valtiolle lainaa ja sitten vippasi ne kreikkalaisille.

Sinne jäi ne rahat mutta velka jäi.

Joskus muinoin sanottiin, että mustalainen huijaa helposti venäläisen,
juutalainen taas mustalaisen. Kuka huijaa juutalaisen? No kreikkalainen tietysti.

Suomalaisilla näissä leikeissä on yksi ainoa rooli...

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...17.6.2022 18:00
Harvoin näkee niin "epäitsekästä ihmistä" kuin keskustan virallinen ääni.

Ylläkin virallinen ääni ujosti ilmoittaa ääneen seuraavasti:

"Keskustalaiseen tapaan en ole vailla korvausta itselleni, vaan enemmänkin yhteisölle eli Juankoskelle. Tästä siis on syntynyt velka Juankoskelle."

Kuitenkin virallinen ääni on perustamassa Juankoskelle "ERITYISTALOUSALUETTA" ja ilmeisesti kielipitkällä olettaa, että hän lähes ainoana Juankosken asukkaana pääsee AKM:n siivellä nauttimaan tulevan verottoman "ERITYISTALOUSALUEEN" kaikista mahdollisista eduista.

AKM:ää on jo pitkään harmittanut sekin, että ERIKALTAKIN jäi työ kesken, kun hän lupasi kuvata AKM:n biovoimalan kellarin seinälle.

Nyt tuonkin kuvan sijoittaminen biovoimalan kellarin seinälle voi olla lähes mahdoton tehtävä, kun biovoimala myytiin lahjahintaan MILININ "bioenergian erityisasiantuntijoille".

Ennen MILININ kauppoja KYLÄPÄÄLLIKKÖHÄN oli jo todistanut hankkimiensa erityisasintuntija EKURIN kassavirtalaskelmien avulla, että biovoimalalla ei ole hintaa, joten se voidaan myydä RISTOFERI KULTASORMEN perustamalle yhtiölle 13 200 EUR:lla.

Loppupeleissa biovoimala tulee kuitenkin palauttaa biovoimalan konkurssipesälle.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...18.6.2022 7:50
Tällä tavalla kustannukset kohdistuvat oikein. Mielestäni kaikkia sivukuluja ei ole viisasta siirtää ruuan hintaan, vaan ne on perittävä sieltä missä ne ovat syntyneet. Näin vältymme inflaation tarpeettomana noususta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...18.6.2022 8:43
Olen saanut paljon kritiikkiä siitä, että toimintani ruuan tuottajana on tehotonta, koska käytän paljon hyödyllistä aikaa keskusteluun. Arvostelijani ovat sitä mieltä, että tällainen toiminta nostaa ruuan hintaa. He eivät tietysti ole tässä täysin väärässä.
Samasta syystä myös puun hinta teollisuuden raaka-aineet nousee. Ensiharvennukset viivästyvät ja lopulta kallistunut vessapaperin hinta rasittaa jokaista.
Oma toimintani yhteiskuntamme tärkeimmässä tehtävässä on tehotonta vain siksi, että uhraan liikaa aikaa akm:n opettamiseen.
Olen yrittänyt kertoa itselleni, että akm on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja on tärkeää, että tällaiset vaikuttajayksilöt ymmärtävät maamiehen hyvinvoinnin tärkeyden.
On tietysti totta, että yksinkertaiset maan hiljaiset lopulta maksavat merkittävässä asemassa olevien ajankäytön kustannukset.
Juuri tästä syystä olen edellä vedonnut akm:n yhteiskuntavastuuseen ja pyytänyt häntä tehokkaammin vaikuttamaan erityisesti Juankosken ja pienemmässä määrin muidenkin kehittyvien alueiden hyvinvointiin.

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...19.6.2022 2:02
AKM on tullut täysin samaan johtopäätökseen kuin keskustan virallinen ääni (KVÄ).

KVÄ on todellakin käyttänyt liikaa aikaa tupailloissa keskusteluihin ja tyhjänpäiväiseen politikointiin.

AKM on sitä vastoin pragmaattinen ja pyrkii aina saamaan aikaan nopeasti tuloksia.

AKM sielunmaisema on siten hyvin samanlainen Amerikan loistavan tulevan Presidentin eli Donald J. Trumpin kanssa.

Lauantain vastaisena yönäkin AKM tuli taas seuranneeksi Trumpin puhetilaisuutta Tennesseen Nashvillessä pidetyssä FAITH & FREEDOM kokouksessa.

Sanoma oli vahvaa ja siitä syystä heti Suomessa ILTALEHDEN FAKE NEWS toimittaja Jari Himanen lähti taas syöttämään suomalaisille täyttä potaskaa JANURARY 6 2021 Capital Hillin mellakasta.

AKM on jo pienestä pitäen onnistunut pitämään silmät ja korvat aina auki, kun on sattunut syystä tai toisesta liikkumaan ympäri Suomea ja mualimoo.

AKM on jo pitempään ollut ollut huolissaan siitäkin, että Suomessa poliitikot ovat aina juosseet kulloistenkin IDEALISTIEN ja TAIVANRANNAN MAALAREIDEN perässä.

Tämä MAAN TAPA on itse asiassa tuhonnut koko Suomen sosioekonomisen järjestelmän ja talouselämän.

Suomi on kuitenkin aina ollut maantieteellisesti NEUVOSTOLIITON/VENÄJÄN ja myös SAKSA-vetoisen EU:n kainalossa.

Venäjällä on aina ollut asukkaista noin 140 miljoonaa ja Saksa-vetoisessa EU:ssa jopa yli 500 miljoonaa asukasta.

On siis täysin käsittämätöntä, että kuitenkaan Suomeen ei ole pystytty luomaan nykyistä suurempaa hyvinvointia ja työttömyysastekin on Suomessa vieläkin lähellä 8%:ia, joka on sinällään myös VIHERPIPERRYSUNIONIKSI muutetun EU:n keskimääräinen työttömyysprosentti.

VIHERPIPERTÄJÄT ovat kautta historian julistaneet, että VIHREÄ SIIRTYMÄ luo runsain mitoin uusia hyväpalkkaisia työpaikkoja ja kaiken maailman innovaatioita, mutta todellinen kehitys EU:ssa näyttää kuitenkin menevän aivan toiseen suuntaan.

Tilastokeskuksen vuotta 2021 koskevista väestötilastoista nähdään, että Suomessa on nykyään asukkaista vain noin 5.5 miljoonaa ja toiminnan mukaan per 31.12.2021 15-74 vuotiaiden työllisyystilanne oli karkeasti seuraava ( x 1000, suluissa muutos 2018-2021, %):

□ 15-74 vuotiaat: 4 123 (0.0%)
□ Työvoima: 2 766 (2.1%)
□ Työlliset: 2 555 (1.9%)
□ Työttömät: 212 (5.0%)

Työttömyysaste 7.7% (2.7%)
EU:n tilasto:
EU maat (27) 8.7%
Suomi 6.7%
Saksa 8.8%

Suomessa työvoiman ulkopuolella:
□ Työvoiman ulkopuolella: 1 357 (-4.1%)
□ Työvoiman ulkopuolella osuus 15-74 vuotiasta: 32.9%
□ Työvoimaosuus: 67.1% (2.1%)
□ Kokoaikatyö: 2 073 (-0.4%)
□ Osa-aikatyö: 473 (11.8%)

□ Suomen työlliset työsuhteen mukaan
Yksityinen: 1 914 (3.3%)
Kunta 475: (-7.9%)
Valtio 148: (11.3%)
Julkisten työnantajien osuus: 623 (-4.0%)
Julkisten työnantajien osuus työsuhteista 24.4% (-5.8%)

□ Työlliset ammattiaseman mukaan
Palkansaajat: 2 193 (1.1%)
Yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet: 361 (6.8%)

Lukuja en lähde nyt lähemmin analysoimaan, mutta yhteenvetona voi vetää mm. seuraavat johtopäätökset:

□ Väestökehitys on Suomessa aneemista
□ Työvoima ei sanottavasti enää näy kasvavan
□ Työvoiman ulkopuolella on peräti 32.9% työikäisistä
□ Julkisen sektorin palveluksessa on lähes JOKA NELJÄS suomalainen
□ Kummallista, että 100:n suomalaisen yksityisen palveluksessa olevan
työtekoa valvomaan tarvitaan peräti noin 25 julkista erityisasiantuntijaa ja työteon valvojaa
□ Maatalousyrittäjiä Suomessa oli vuonna 2019 enää vain 43 411 kpl

Vaikka meillä johtavat poliitikot ja FAKE NEWS MEDIA syöttää meille jatkuvasti ns. olematonta HYVINVOINTI MANTRAA, niin tilastojen valossa SUOMI on valitettavasti POHJOLAN TAKAPAJULA, jossa hyvinvoinnista ei SUOMESSA pitäisi puhua mitään.

UNILUKKARI sai vihdoin NATO PAPERIT postiin ja HAAVISTO laittoi NATO KYNÄNKIN jo museoon, niin eikös UNILUKKARI jo heti aloittanut vaikerrustaan SUOMEN TALOUDEN HEIKOSTA tilasta.

Kumma juttu, että UNILUKKARI VASTA NYT HUOMAA SUOMEN TALOUDEN HEIKON TILAN, kun kaikki muut ovat TALOUSJUMIN HUOMANNEET jo heti sen jälkeen, kun SUOMEN MARKKA UNILUKKARIN ohjauksessa vaihdettiin EUROON, jonka arvo kansainvälisillä rahamarkkinoilla suhteessa USA:n taalaan heiluu kuin LAMPAAN SAPARO.

UNILUKKARI perusteli aikoinaan EURO-liitosta EURO valuutan vakaudella.

Kuitenkin UNILUKKARI tapansa mukaan suoritti valuutankin kohdalla ns. OSAOPTIMOINNIN ja unohti EINSTEININ SUHTEELLISUUSTEORIANKIN.

UNILUKKARI on luullut, että SUOMI on koko maailmankaikkeuden napa ja SAMMAKKO ANTTIKIN päätyi nykyistä hallitusta muodostaessaan ajatukseen, että Suomi on kokoansa suurempi vakaa valtio.

UNILUKKARIN istuessa ns. "AIKUISTEN" KANSSA NEUVOTTELUPÖYDISSÄ, UNILUKKARIN PITÄISI ensinnä tiedostaa se, että UNILUKKARIN NEUVOTTELUPÖYTÄ PYÖRII maapallon akselin ympäri 1670 km/h nopeudella.

Toisaalta neuvottelupöytä kiertää samaan aikaan aurinkoa 107 200 km/h nopeudella ja koko Aurinkokunta taas liikkuu 800 000 km/h nopeudella avaruudessa ja LINNUNRATAKIN tuntuu olevan vielä ilmeisesti 226 km/s kiertoliikkeessä ja mahdollisesti päätyy vielä johonkin MUSTAAN AUKKOONKIN ennen pitkää.

Tästäkin syystä Suomessa ei pitäisi hirttäytyä vapaaehtoisesti sellaiseen MANTRAAN, että EURO on ikuinen valuutta ja että EU tai peräti Suomi voisi olla MAAILMAN NAPA ja/tai LUOMAKUNNAN LÄÄKÄRI.

Tällaiset harhaiset käsityksen voivat viedä Suomessakin kaiken päätöksenteon pahasti väärille raiteille, mitä ei sitten voida korjata, vaikka yleisesti tiedetään, että suunta on väärä.

Suomen ns. HYVINVOINNISTA todettakoon vuodelta 2022 seuraava GDP per capita tilasto USA:n dollareissa:

1. Luxembourg: 118 001
2. Singapore: 97 057
3. Irlanti: 94 392
4. Qatar: 93 508
5. SVEITSI: 72 874
6. Norja: 65 000
7. USA: 63 416
18. Ruotsi 54 146
19. Saksa: 54 076
24. Suomi: 49 853

KVÄ:n ehdottaman Juankosken "ERITYISTALOUSALUEEN" osalta laitan vielä alle tulevaa ALUESUNNITTELUA varten lyhyen listan SUOMEN NYKYISESTÄ ALUEITTAISESTA HYVINVOINNISTA (GDP per capita vuonna 2019, EUROA, suluissa muutos 2000-2019, %):

1. Maarianhamina: 72 918 (33%)
2. Porvoo: 65 694 (57%)
3. Helsinki: 57 342 (53%)
4. Hki-Uusimaa: 56 858 (57%)
29. KUOPIO: 39 685 (85%)
90. Koillis-Savo: 28 089 (100%)
96. Keski-Karjala: 24 247 (46%)

Näistä HYVINVOINTILISTOISTA AKM on jo aiemmin ollut yhteydessä Tilastokeskukseen, jotta sielä saataisiin tällaiset listat kunnittain.

Kuitekin Tilastokeskuksesta on kerrottu AKM:lle, että meillä on lopetettu kuntakohtaisten listojen laatimen jo kauan sitten ja on alettu laatimaan vain laajempia alueita koskevia listoja.

Kohta varmaan päädytään siihen, että Suomesta laaditaan vain koko maata koskeva HYVINVOINTILISTA.

Sen lisäksi AKM:lle kerrotiin Tilastokeskuksesta, että kyseisten hyvinvointilistojen laatijat ovat jo jääneet eläkkeelle, joten ei ole sitten mikään ihme, ettei kukaan Suomessa nykyään tiedä kuntien hyvinvointitasosta tai niiden muutoksista ainakaan pienempien kuntien osalta yhtikäs mitään.

Tilanne on siis hyvin samankaltainen kuin meillä on ollut KORONAN SEURANNASSA ja tietysti myös THL:n alkoholin kulutuksen seurannassa, jossa ulkomailta tuodun alkoholin seurannassa on joudutta turvautumaan perinteiseen TUKKIMIEHEN KIRJANPITOON SAIMAA ASKIN kanteen.

Yo. lyhyestä alueittaisesta hyvinvointilistasta nähdään, että KUOPIO, joka taannoin mainosti itseään Juankosken liitoksen jälkeen Suomen johtavana MAITOKAUPUNKINA, ei näytä menestyneen kovinkaan hyvin yo. HYVINVOINTIVERTAILUSSA.

Itse asiassa Koillis-Savon ns. HYVINVOINTI näyttää kehittyneen selvästi paremmin kuin maitokaupunki KUOPIOSSA on käynyt.

Edullisen geopoliittisen asemansa vuoksi Suomen HYVINVOINNIN olisi siis tietysti täytynyt kehittyä vuosien saatossa vähän samaan tapaan kuin on käynyt SVEITSISSÄ.

Sveitsissä on tätä nykyä n. 8 600 000 asukasta.

Maa on jaettu 26 kantoniin ja 148 hallintoalueeseen. Kuntia Sveitsissä on nykyään n. 2 100 kpl, joiden keskimääräinen koko on vain 3 700 asukasta.

SVEITSI ei siis ole lähtenyt SUURUUDEN HULLUUDEN TIELLE, jota SUOMESSA on kautta aikojen aina harrastettu.

Kunnissakin päätöksenteko täytyy siis pitää ruohonjuuritasolla, niin se turvaa parhaiten minkä tahansa kylän elin- ja pito- sekä vetovoimaisuuden.

Sveitsin GDP per capita näyttää nykyään olevan 1.45 kertainen Suomen vastaavaan hyvinvointi-indikaattoriin verrattuna.

Koillis-Savon HYVINVOINTI taas yltää vain noin 33%:iin Sveitsin keskimääräisestä hyvinvointitasosta.

TARTTIS SIIS TEHDÄ JOTAIN VÄLILLÄ OIKEINKIN SAVON SYRJÄKYLILLÄ, eikä vain keskustella kepuloisten politiikasta TUPAILLOISSA.

Kepuloisten johdolla nämä jalot periaatteet on kuitenkin valitettavasti unohdettu.

Amerikan entisen hyvän Presidentti RONALD REAGANIN sanontaa lainatakseni voin lopuksi todeta, että "AINA VOIDAAN ALOITTAA ALUSTA".

Tähän työhön Suomessa olisi nyt vihdoin ryhdyttävä sekä valtiollisella että myös kunnallisella tasolla.

Kepuloisten maahan väkisin ajama ns. HYVINVOINTIALUEIDEN SOTE karkotti entistä varmemmin päätöksenteon kunnista maata kiertävälle radalle.

Pitemmän päälle tämä kehitys tulee Suomen kansalle todella kalliiksi.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...19.6.2022 13:25
Olen Akm:n kanssa täysin samaa mieltä, mutta aivan päinvastoin, mitä tulee pienten kuntien itsenäiseen päätöksentekoon ja itsemääräämisoikeuden siunauksellisuuteen

Juankoski osoitti viimeisinä elinvuosinaan tämän, vaikka vallassa oli oma rakas keskusta. Luonnolliset vaihtelut päätöksenteossa ja virkakunnassa saattavat johtaa ikäviin tilanteisiin. Kuopion kokoisessa kunnassa tällaisen vaihtelun vaarat ovat pienemmät.
Isossa joukossa löytyy aina näkijöitä, jotka myös rohkenevat avata suunsa.
Akm:n hyvä ominaisuus on tämä suun avaamisen lahja. Hänen taitonsa johtaisi suureen mahdollisuuteen selviytyä elämään vaikkapa vain linnunpoikana.
Juuri tämän ominaisuutensa vuoksi olen tullut siihen tulokseen, että tulevan hyvinvointialueemmme johtoryhmään nimeäisin Akm:n Hannakaisa Heikkisen tilalle.
Hannakaisa on korvaamaton kotonaan pienen lapsen äitinä ja alkutuotannon työntekijänä eikä hänen paras antinsa ehkä olekaan talouspolitiikan osaamisessa. Muuruveden edustus sitäpaitsi tulee hoidetuksi minun ja Kristerin kautta.
Arvostan Akm:n osaamista kartongin teossa niin paljon, että en anna sairaalloisen Trumpin ihailun vaikuttaa valintaani.

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...19.6.2022 14:44
HANNAKAISAN ongelma lienee se, että hän muistaakseni itki marjassa ja taisi itkeä myös Eduskunnassa.

FAKE NEWS MEDIA on toistuvasti asettunut vahvasti julkisesti itkevien puolelle.

WIKIPEDIA tietää itkemisestä seuraavaa:

"Itkijä on itämerensuomalaisten kansojen ja slaavilaisten kansojen keskuudessa määrätyissä tilanteissa, kuten häissä ja hautajaisissa, itkuvirsiä esittävä henkilö.

Historia
Rautakaudella itkijällä oli tietäjän ohella tärkeä roolia yhteisössä. Itkijöillä oli kyky puhua kuolleiden kieltä ja he ylläpitivät suhteita yhteisön esivanhempiin.

Itkijät vierailivat kalmistoissa ja viestivät siellä erityisellä kielellä."

Yo. selvitys on kuitenkin pahasti puutteellinen, koska tiedetään, että itkemään saatetaan siis ryhtyä monesta eri syystä.

Joku itkee ilosta, joku itkee surusta ja joku toinen saattaa itkeä kiukusta.

Niinpä HANNAKAISAN kohdallakin on voinut jäädä epäselväksi, miksi HANNAKAISA itki esim. EDUSKUNNASSA?

Ehkä HANNAKAISAN olisi pitänyt nauraa Eduskunnassa.

Amerikan entinen LOISTAVA PRESIDENTTI RONALD REAGAN ei ottanut hommia kovin vakavasti, vaan käytti apunaan huumoria, joka upposi kansaan kuin kuuma veitsi voihin.

AKM:n mielestä julkinen itkeminen on vähän niin kuin YDINASE, ettei sitä pitäisi ruveta ihan tavallisissa tilanteissa käyttämään - saattaa pommi laueta omiin käsiin.

AKM tulee tietysti mielellään apuun Juankoskelle, jotta autioituvan kylän rippeet vielä saadaan nostettua UUTEEN NOUSUUN.

On erinomainen asia, että AKM tuntee hyvin myös RISTOFERIN ja tietää senkin, missä suhteessa RISTOFERI ajautui pahoille harharetkille RÖMSSYN kanssa.

KUITENKIN AINA VOIDAAN ALOITTAA ALUSTA.

MONOPOLISSAKIN aika usein joutuu nostamaan SATTUMA KORTIN, jossa määrätään palaamaan lähtöruutuun.

Onhan MONOPOLISSA sellainen SATTUMA KORTTIKIN, jossa määrätään menemään suoraan vankilaan.

MONOPILISSA täytyy aina vain osata heittää arpakuutiota oikein.

Ei se sen kummempaa ole tuo MONOPOLIN peluu ja rikastuminen liiketoiminnoissa!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: