Keskustelu

alan kolmas miesISON OMENAN "MURHA"27.1.2023 4.38
KYLMÄVERINEN "MURH"? KESKELLÄ PÄIVÄÄ NÄYTTÄÄ OLEVAN SUOMESSA TÄYSIN SALLITTU TOIMENPIDE POLISIISIN JA VARTIOLIIKKEIDEN MIELESTÄ, JOS JONKUN ASIAKKAAN PÄRSTÄ OTTAA PÄÄHÄN JOTAIN TOISTA ASIAKASTA OSTOSKESKUKSESSA TAI MUULLA JULKISELLA PAIKALLA!!!

FAKE NEWS MTV:n toimittajat kääntyivät ISOSSA OMENASSA tapahtuneen TÖRKEÄN PAHOINPITELYN tai jopa "MURHAN" johdosta VAASAN YLIOPISTON TURVALLISUUSALAN "ASIANTUNTIJA" JYRI PAASOSEN puoleen asiassa ja julkaisivat alla olevan selostuksen asiasta.

YDINKYSYMYKSET ovat seuraavat:

□ Isossa Omenassa miespuolinen asiakas oli jostain syystä ärsyyntynyt hennon naisihmisen käytöksestä, joka ei ole ollut kuitenkaan millään tavoin miespuolista asiakasta uhkaava eikä myöskään vakavasti loukkaava.

Mediatietojen mukaan kysymys oli siitä, että hieman poikkeavasti käyttäytyneen hennon naisihmisen PÄRTSÄ oli nähtävästi alkanut ärsyttää ns. "KUNNOLLISTA" miespuolista asiakasta.

□ Ärsyyntynyt miespuolinen asiakas oli tehnyt ilmoituksen vartijoille, että hento naisihminen ärsyttää häntä ja hento naisihminen on poistettava ostoskeskuksesta.

□ Ärsyyntynyt miespuolinen asiakas siis yllytti/kiihotti vartijat käymään käsiksi ilmeisen syyttömään ostoskeskuksessa kävelleeseen hentoon naisihmiseen.

□ Koska hento naisihminen ei selvästikään tuntenut tehneensä mitään väärää asioidessaan kauppakeskuksessa, hän tietysti vastusteli sitä, kun raavaat vartiomiehet kävivät häneen käsiksi ja lähtivät poistamaan häntä ostoskeskuksesta.

□ Naisen vastustelu johti siihen, että tarvittiin peräti neljä raavasta miestä, jotka painoivat hennon naisen väkisin alleen kuin konsanaan PAININ OLYMPIAKISOISSA!!!

□ Noin 10 minuutissa hento, toista tuntematonta miespuolista asiakasta ärsyttänyt naisihminen kuoli pitkällisestä elvytyksestä huolimatta.

HENNON NAISIHMISEN KUOLTUA KESKELLÄ PÄIVÄÄ TÖRKEÄN VÄKIVALLAN UHRINA, KUN ÄRSYYNTYNYT TOINEN MIESPUOLINEN ASIAKAS OLI YLLYTTÄNYT VARTIJAT HENNON NAISEN KIMPUUN, ALKOI TILANTEEN SELVITTELY VIRANOMAISTEN ja FAKE NEWS MEDIAN TOIMESTA.

POLIISI EPÄILEE NELJÄÄ VARTIJAA HENNON NAISEN KUOLEMAN TUOTTAMUKSESTA.

IHMETYTTÄÄ, että poliisi vain EPÄILEE neljää VARTIJAA kuoleman tuottamuksesta, kun MURHAPAIKALLA/PAHOINPITELYPAIKALLA oli ainakin 10 silminnäkijää ja ainakin joku silminnäkijä oli jo soittanut ilmeisesti HÄTÄKESKUKSEENKIN, kun oli nähnyt silmittömän väkivallan käytön hentoa naisihmistä vastaan.

Hento naisihminen oli myös huutanut apua!!!

FAKE NEWS MEDIASSA esiintyneiden asiantuntijoiden ja myös POLIISIN lausuntojen perusteella yritetään nyt siis kaikin keinoin keksiä keinoja, joilla voidaan sekä vartijat että myös vartijoiden kiihottaja samaan vapaaksi koko prosessista.

Ilmeisesti asiaa tutkiva poliisikin pyrkii löytämään "lailliset perusteet" väkivallan käytölle, koska aina voidaan vedota siihen, että järjestyksen valvojilla on oikeus tietyissä tilanteissa käyttää myös voimakeinoja häiriköivän asiakkaan poistamiseen esim. ostoskeskuksesta.

Kun ISON OMENAN tapauksessa hennon naisihmisen poistamiseen on tarvittu peräti neljä vartijaa, niin kyllä silloin jokaisen vartijan PÄÄSSÄ OLISI PITÄNYT KELLOJEN SOIDA, että MITÄ TÄSSÄ NYT OLLAAN TEKEMÄSSÄ.

On todennäköistä, että hennon naisihmisen ohjaamiseen ulos ostoskeskuksesta olisi riittänyt pelkkä ystävällinen puhe.

Toisaalta olisi myös voitu kysyä väkivaltaan yllyttäneeltä mieshenkilöltä, onko hento naisihminen tehnyt jonkun rikoksen tai mahdollisesti uhannut jollain tavoin VARTIJOITA HARKITTUUN MURHAAN TAI TÖRKEÄÄN PAHOINPITELYYN YLLYTTÄNYTTÄ MIESHENKILÖÄ.

Näin ei kuitenkaan tehty, vaan NELJÄ RAAVASTA ja ILMEISESTI TATUOITUA VARTIJAA HYÖKKÄSI HENNON NAISEN PÄÄLLE SILLÄ SEURAUKSELLA, että nainen kuoli.

Varmuuden vuoksi siis neljä ilmeisesti noin 80-100 kg:n vartijaa makasivat vielä hennon naisen päällä ainakin 10 minuuttia, jonka jälkeen todettiin, että hento nainen oli kuollut, eikä vironnut elvytyksestä huolimatta.

POLIISI ja FAKE NEWS MEDIA eivät tietenkään ole paljastaneet aluksi edes sitä, kuoliko hento nainen tukehtumalla vai jostain muusta syystä.

Oleellistahan tässäkään tapauksessa ei ole se, mihin hento nainen kuoli, kun häneen kohdistettiin silmitöntä väkivaltaa, vaan se, että hento nainen kuoli KYSEISEN VÄKIVALLAN SEURAUKSENA.

Tulevassa oikeudenkäynnissä vartijoiden ja myös pahoinpitelyyn yllyttäneen mieshenkilön asianajajat tulevat todennäköisesti selittämään, että hennon naisen fyysinen kunto oli niin heikko, että hän olisi saattanut kuolla kupsahtaa jo siitä, että häntä lähdettiin kahden vartijan toimesta poistamaan ostoskeskuksesta.

Tällöin käräjäoikeudessa voidaan todeta, että ainakaan liiallista väkivaltaa ei käytetty ja hento nainen vastusti voimallisesti ostoskeskuksesta poistamista.

HENNON NAISEN TAPPAMISELLE OLI SIIS OLEMASSA LAILLINEN SYY ja VARTIJOILLA OIKEUS TOIMIA TAVALLA, joka korkeintaan tuottamuksellisesti johti vahingossa HENNON ja PUOLUSTUSKYVYTTÖMÄN NAISEN KUOLEMAAN.

KAIKKI VARTIJAT ja VARTIJOIDEN YLLYTTÄJÄ ovat tietysti äärimmäisen pahoillaan tapahtuman johdosta.

Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että kysymys on ollut kylmäverisestä murhasta tai törkeästä pahoinpitelystä keskellä päivää ISON OMENAN lattialla ja asialla on ollut vielä kymmenittäin silminnäkijöitäkin.

MURHALLA/TÖRKEÄLLÄ PAHOINPITELYLLÄ on siis motiivi ja tekijöinä on ainakin yllyttäjä ja neljä vartijaa, joilla kenelläkään ei ole alibia.

Tällaisesta tapauksesta annettiin juuri Amerikassa Tennesseessä Memphisissä tuomiot viidelle mustalle poliisille, jotka pahoinpitelivät yhden musta moottoripyöräilijän, joka kuoli sairaalassa kolmen päivän kuluttua pidätystilanteessa tapahtuneesta pahoinpitelystä seuraavasti:

"Five fired Memphis police officers were charged with second-degree murder in the death of Tyre Nichols, Tennessee authorities announced Thursday. Nichols died three days after a violent arrest by police earlier this month.

Second-degree murder is a class A felony punishable by 15 to 60 years in prison under Tennessee law."

Siis viidelle poliisille on tulossa kullekin ehdoton 15-60 vuoden linnatuomio, kun aiheuttivat kuoleman pidätetylle henkilölle.

AKM:llä on omakohtaista kokemusta SECURITAS-YHTIÖN ISON OMENAN VARTIJOISTA asioidessani noin puoli vuotta sitten sikäläisessä PRIMASSA.

En näpistänyt mitään, enkä puhunut kenellekään mitään, vaan katselin, josko löytyisi sopivat pitkät housut.

Yht?äkkiä VARTIJA alkaa kävellä kohti ja alkaa soittaa suutaan.

Onneksi tajusin pitää suuni kiinni, niin VARTIJA HIIPPAILI sitten loitommalle. Tein asiasta valituksen PRISMAN johtajalle, joka myöhemmin pahoitteli tapahtumaa.

Toisen kerran kävin kantakaupassani pari viikkoa sitten ESPOONLAHDEN S-MARKETISSA iltapäivällä ruokaostoksilla.

Kaupassa panin jo merkille, että hyllyjen välissä hiippaili taas SECURITAS yrityksen vartiomies.

Maksettuani ostokset kävelin kaupasta ulos ja kyseinen vartija meni edelläni 10 metrin päässä autoaan kohti ja minä siis kävelin hänen perässään omaa autoani kohden, joka oli perkkeerattu lähemmäksi kauppaa kuin vartijan auto.

Yht?äkkiä kyseinen vartiomies kääntyi minuun päin ja kysyi minulta, miksi minä kävelen häntä kohti. Vartija alkoi kävellä minua kohti minusta hyvinkin uhkaavan näköisesti.

Totesin vartijalle, että minä en ole mitenkään häntä kohti kävelemässä ja minä ihmettelen tällaista kysymystä, jonka jälkeen vaan kävelin autooni ja menin kuljettajan paikalle.

Vartija tuli sitten vaan lähemmäksi ja totesi, että minä voin tehdä hänen käytöksestään valituksen hänen firmaansa, jos minulla on jotain huomauttamista hänen käytöksestään.

Ajattelin, että tähän lankaan minä en nyt ainakaan mene ja poistuin paikalta.

Seuraavana päivänä tein valituksen S-MARKETIN johtajalle, joka totesi, että kyseinen vartija ei ollut heidän normaali vartijansa ja hänestä oli tehty jo useampia muitakin valituksia minun lisäkseni.

IHMISTEN VALVONTA ALKAA SUOMESSAKIN NÄKÖJÄÄN MUISTUTTAA TAANNOISTA GESTAPON JA STASIN VALVONTAA LÄNSI- ja ITÄ SAKSASSA, KGB:n ja FSB:n VALVONTAA NEUVOSTOLIITOSSA ja VENÄJÄLLÄ, KIINAN KOMMUNISTISEN PUOLUEEN VALVONTAA KIINASSA ja tietysti FBI:n VALVONTAA USA:ssa.

Meillä alkaa olla jo korkea aika miettiä, mitä tarkoitetaan esim. PERUSTUSLAIN 7 §:n säännöksellä:

"7 § Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti.

Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta.

Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin.

Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi.

Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla.

tai PERUSTUSLAIN 9 §:n säännös:

9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

tai PERUSTUSLAIN 22 §:n säännös:

22 § Perusoikeuksien turvaaminen
Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen."

ISON OMENAN KESKELLÄ PÄIVÄÄ TAPAHTUNUT JONKUN VARTIOITA YLLYTTÄNEEN MIESHENKILÖN JA VARTIJOIDEN TOIMESTA TAPAHTUNUT HENNON NAISEN "MURHA" TAI KUOLEMAAN JOHTANUT TÖRKEÄ PAHOINPITELY ei ole VAIN SURULLINEN TAPAHTUMA, kuten alla MTV:n asiasta haastattelema tutkija PAASONEN esittää.

Kysymyksessä on siis PERUSTUSLAISSA mainittujen kaikkien ihmisoikeuksien törkeästä loukkaamisesta, joka edellyttää sitä, että JULKISEN SYYTTÄJÄN - nähtävästi siis VALTAKUNNAN SYYTTÄJÄN on nostettava asiasta syytteet ja haettava asialle lopulta ratkaisu myös Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelta.

MTV:n viimeisin uutisointi ISON OMENAN PAHOINPITELYSTÄ/MURHASTA alla:

"Kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa kuoli reilut kaksi viikkoa sitten vartijoiden ja järjestyksenvalvojien kiinniottama nainen.

Vartijoiden ja järjestyksenvalvojien toimivalta eroaa olennaisesti toisistaan.

Poliisi onkin tällä hetkellä erityisen kiinnostunut siitä, miksi 35-vuotias espoolaisnainen otettiin kiinni ja oliko siihen perusteita.

□ Näiden kauppakeskusten osalta tilanne on tosiaan vähän erikoinen, koska siellä voi olla sekä vartijoita sekä järjestyksenvalvojia, kertoo turvallisuusalan tutkija Jyri Paasonen Vaasan yliopistosta.

□ Jos tätä tarkastellaan ihmisten oikeusturvan kannalta, niin kyllä heidän on hyvin vaikea tietää, että minkä turvallisuustoimenpiteen kohteena he ovat ja millä toimivaltuuksilla yksityisellä turvallisuusalalla milloinkin toimitaan.

Varsinkin kauppakeskusympäristö on sellainen.

Poliisin mukaan Ison Omenan voimakäyttötilanteessa oli mukana vartijoita ja järjestyksenvalvojia.

Neljää heistä poliisi epäilee kuolemantuottamuksesta.

Yleisillä paikoilla kuten kauppakeskuksen käytävillä vartijalla on suppeammat oikeudet kuin järjestyksenvalvojana työskentelevällä henkilöllä.

□ Vartijan kiinniotto-oikeus on puhtaasti pakkokeinolain yleinen kiinniotto-oikeus eli kiinniottoon täytyy olla rikosperuste, Paasonen sanoo.

□ Eli jos henkilö on vaikka kaupassa tehnyt jonkun näpistyksen taikka vastaavan, silloin vartija voi ottaa verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksesta epäillyn kiinni.

Toimivallassa eroja

Vartijan ja järjestyksenvalvojan toimenkuva ja toimivaltuudet eroavat lain mukaan jonkin verran toisistaan.

Lain mukaan vartija suojaa rikoksilta vain rajattua vartioimisaluetta, siellä työskenteleviä henkilöitä ja siellä olevaa omaisuutta.

Järjestyksenvalvojan nimikkeellä toimivan tehtävänä voi olla turvata koko kauppakeskusalueen järjestystä ja turvallisuutta sekä estää rikoksia ja onnettomuuksia siellä.

Järjestyksenvalvoja voi puuttua rikosten lisäksi laajasti muihinkin häiriöihin.

□ Järjestyksenvalvojalla on taas poistamisoikeus, jos henkilö aiheuttaa häiriötä päihtymyksen takia tai käyttäytyy muutoin sillä tavalla, että uhkaa tai meluaa tai on väkivaltaisesti taikka vaarantaa turvallisuutta.

Tai ylipäätään häiritsee järjestystä.

Mutta myös järjestyksenvalvojan puuttumisella on rajansa.

Riittääkö poistamisen syyksi se, jos henkilö sanoo toiselle asiakkaalle, että tällä on ruma paita tai naama?

□ No harvoin tällainen yksittäinen sanominen täyttää poistamisperustetta ja tietysti ylipäätään ennen poistamista on pyrittävä neuvoin ja kehotuksin saamaan henkilö korjaamaan käyttäytyminen, Paasonen sanoo.

Lue myös: Ison Omenan kuolemantapauksen tutkinta etene Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella.

Voimaa ei saa käyttää varmuuden vuoksi
Paasonen muistuttaa, että laissa tyhjentävästi määriteltynä tilanteet, jolloin toimivaltuuksia ja voimakeinoja voidaan käyttää.

□ Ja sitten tietysti niitä pitää käyttää tilanteen mukaisesti ja niitä ei voi vain varmuuden vuoksi käyttää.

Voimankäyttö on aina lopetettava, kun vastarinta lakkaa tai tilanne on muutenkin hallinnassa, Paasonen sanoo.

Eli jos ihminen ei vastustele lainkaan, maassa makuuttaminen pitää lopettaa siihen.

□ Kyllä ilman muuta. Henkilö pitää ottaa ylös ja sivuun odottamaan mahdollisesti poliisin saapumista paikalle.

Lue myös: MTV:n Rikostoimittajat: Miksi poliisi tiedotti Ison Omenan -tapauksen kuolinsyystä epätarkasti?

Vain perusteltu voimankäyttö sallittua

Poliisin mukaan Isossa Omenassa voimankäyttötilanne kesti kymmenen minuuttia, jonka päätteeksi 35-vuotias espoolaisnainen kuoli.

POLIISIN MUKAAN NAINEN ELÄISI ILMAN TÄTÄ TILANNETTA.

Poliisi on kuulustellut naisesta häiriöilmoituksen tehnyttä miestä, ja kertoo pyrkivänsä kuulemaan häntä uudelleen lähiaikoina selvittääkseen uhrin kiinniottoperusteita.

Paasonen sanoo, että yksityisellä turvallisuusalalla tehtävät pitäisi suorittaa aiheuttamatta suurempaa vahinkoa tai haittaa kuin on välttämätöntä.

□ Tietysti tässä ei saa puuttua kenenkään oikeuksiin sen enempää kuin se on välttämätöntä.

Toimenpiteet pitää pystyä perustelemaan ja voimakeinojen täytyy olla oikeassa suhteessa tehtävien tärkeyteen ja kiireellisyyteen ja ylipäätään siihen, mikä tilanne on kokonaisuutena, Paasonen toteaa.

Paasonen pitää Ison Omenan kuolemaa surullisena.

□ Kyllä tämä on hyvin ikävä ja surullinen tapaus kokonaisuutena. On tärkeää, että poliisi tutkii tapauksen perinpohjaisesti ja käy sen läpi, Paasonen sanoo.

□ Alan kannalta on tärkeätä tarkastella tapahtumaa laajalti ja ottaa opiksi, ettei tällainen pääse enää toistumaan.

On se sitten lainsäädännön uudistamista, koulutukseen tai voimankäyttöön liittyviä uudistuksia.

Lue myös: Olivatko nämä Isossa Omenassa kuolleen uhrin viimeiset lauseet? - Poliisilta odotetaan nyt tietoa, miksi vartijat päättivät ottaa naisen kiinni

Ensihoitolääkäri Juha todisti, kun sata ihmistä seisoi toimettomana elottoman ihmisen ympärillä: ?Miksi ihmiset eivät auttaneet??

Maahan mahalleen painaminen voi aiheuttaa äkkikuoleman - näin ensihoitolääkäri kommentoi voimankäyttötavan ongelmallisuutta

Lue myös:
Vartijoita ja järjestyksenvalvojia epäillään asiakkaan pahoinpitelystä jopa 600 kertaa vuosittain - väitteissä liian kovista otteista korostuu yksi tilanne La 21.1.

Nämä kysymykset ovat edelleen vailla vastausta Ison Omenan kuolemantapauksen tutkinnassa To 12.1.

Ison Omenan tragedian tärkein avoin kysymys ratkennee tänään: "Se määrittelee rikosnimikettä" - Pekka Lehtinen ei yhdistäisi tapausta mitenkään Avarn-skandaaliin Ti 10.1.

Poliisi Ison Omenan kuolemantapauksesta:

Voimankäyttö näytti "kohtuullisen asianmukaiselta" - nyt arvioidaan, olivatko vartijat huolimattomia Ma 9.1.

Turva-alalla paljastuneet väkivaltatapaukset ovat marginaali-ilmiö, sanoo ammattiliitto: "Vain murto-osa" Su 8.1."

VAIKUTTAA SILTÄ, ETTÄ TURVA-ALAN VÄKIVALTATAPAUKSET OVAT ENEMMÄNKIN NS. MAAN TAPA.

Olisikin aiheellista ensimmäisenä soveltuvuustestinä turva-alalle pyrkiviltä edellyttää ÄLYKYYSTESTIÄ.

ÄLYKYYSTESTI on huomattavasti tärkeämpi testi kuin FYYSISEN VOIMAN TESTI tai JUDO OTTEET.

Jos älykkyystestissä havaitaan VARTIJAKSI PYRKIVÄN HENKILÖN ÄLYKYYSOSAMÄÄRÄ PIENEMMÄKSI kuin 85-90, niin sellaista henkilö ei pitäisi hyväksyä vartijan tehtäviin, vaikka nostaisi maasta painoja 200 kg.

VARTIJAN TEHTÄVÄ EI OLE VOIMA- vaan TAITOLAJI.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: ISON OMENAN "MURHA"27.1.2023 7.44
Olen jo jonkin aikaa ollut huolissani akm:n turvallisuudesta siellä etelässä. Vaikka tiedän, että akm ei ole sellainen henkilö, joka käytöksellään provosoisi väkivaltaan, olen kuitenkin ollut huolissani. Hieman vanhemmalle ja rauhaa rakastavalle ihmiselle Muuruvesi on varmasti sopiva ja suorastaan miellyttävä elinympäristö. En ole kuullut, että Pienen traktorin puodissa turvamies olisi koskaan joutunut puuttumaan asiakkaan käytökseen. Joku asiakas saattaa olla puhelias eikä aina huomaa jonon kasvavan kassalla kertoessaan kuulumisiaan. Tämän pahempaa en ole kuullut. Akm ei varmaankaan lisäisi turvallisuushuolia kylällä. Aluksi ehkä kummastelisimme outoa ihmistä, mutta tottuisimme häneen. Jotkut suorastaan ihmettelisivät näin hiljaista ja hillittyä käytöstä ja suorastaan ihastelisivat hänen kirjakielistä puhetapaansa. Itsekin suhtautuisin tulokkaseen ymmärryksellä. Kun lopulta saisi kuulla, että outo tulokas on akm, rohkaisisin mieleni ja muistuttaisin häntä eräistä vaalikahveista, jotka olisi hyvä nauttia Teekissä.

alan kolmas miesRe: ISON OMENAN "MURHA"27.1.2023 19.14
Virallinen ääni on pitkään ollut hiljaa ja taannoin virallinen ääni totesi myös, että hänelläkin oli ollut jonkinlainen selkkaus, josta puhuminen olisi johtanut samanlaiseen sensuuriin, jonka kohteeksi Amerikassa ent. Presidentti Donald Trump on joutunut, kun tuli paljastaneeksi SETELISELKÄRANKAISTEN vaali- ja muut korruptiokähminnät.

AKM ymmärtää tällaiset nykyiseen WOKISTISEEN yhteiskuntaan pesiytyneet sairaat piirteet, jotka on kitkettävä yhteiskunnasta mahdollisimman tarkoin pois.

AKM voi vakuuttaa sen, että kassojen kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, koska AKM:n käytös on aina ollut moitteeton ja kassoilta on hyvä aina kysyä, miten päivä on sujunut.

Kassojen työ on monotonista ja heidän täytyy stressautua helposti työssään.

Tulee mieleen taannoiset koulussa kiertäneet pienoisröntgenkuvaajat, joiden työpäivät kestivät helposti 6 tuntia ja koneen hoitaja joutui koko ajan hokemaan noin parin minuutin välein:

"Hengittämättä, hiljaa, valmis" ja sen jälkeen pienoisröntegen kopin ovi avattiin seuraavalle kuvattavalle.

Ei ole sitten mikään ihme, että PETRIKIN selosti AKM:lle joka yhteydessä, kuinka Juankoskella oli aina riitaa röntgenistä Kaavin kanssa.

Tosin kassojen tervehtiminen on todelle Etelä-Suomessa vaarallista, koska kännyköitään ja navigaattoreitaan tujoittelevilla ihmisilla on aina TULI PERSEEN ALLA ja näillä henkilöillä on aina myös tarve huomautella muille asiakkaille milloin mistäkin asiasta.

AKM on vakuuttunut, että hän sulautuisi mainiosta myös MUURUVEDEN IHMISVILINÄÄN, mutta pientä epävarmuutta on tuosta MUURUVEDEN PALVELUTARJONNASTA.

SITÄ PAITSI PREMIUM BOARDIN TILANNEKIN ON VIELÄ TÄYSIN AUKI!!!

Taannoinkin jouduin antamaan S-Marketin kassalle ohjeita keskellä yötä, kun kaveri totesi, että hänellä on aamulla työhaastattelu tulevasta toimesta läheisen LIPPULAIVAN PRISMASSA.

Kassakaveri kertoi yksityiskohtaisesti AKM:lle, millaista on osa-aikatyötä tekevän kassan elämä. Ei ollut hurrattavaa, jos töitä ei ollut kaikille päiville tarjolla.

Eipä ole enää kyseistä osa-aikaista työtä tehnyttä kassaa näkynyt, joten hän varmaan sai AKM:n neuvojen kautta heti aamulla pysyvän työpaikan.

AKM pitääkin tällaista yksityistä rekrytointineuvontaa selvästi tekokkaapana kuin perinteisiä TE-toimistoja, joissa ei ole kaavakkeissa kuin vain murto-osa valittavana erilaisia työtehtäviä.

Nuo VALTION KAAVAKKEET on ilmeisesti hankittu jostain VALTION HANKINTAKESKUKSEN PÖLYYTTYNEESTÄ VARASTOSTA ja ilmeisesti on valtion toimesta tilattu joskus 1990- luvun suuren laman aikaan.

Ei ole siis mikään ihme, ettei Suomen pitkäaikaistyöttömyyttä saada millään laskuun, kun kyseisiä ammatteja ei ole enää olemassakaan.

AKM on pannut senkin merkille, että nykyään lähes kaikki ainakin YLE:n käyttämät ns. erityisasiantuntijatkin tuntuvat olevan TYÖELÄMÄPROFESSOREJA.

Ennen vanhaan meillä oli professoreita sentään vähän joka alalle, mutta nykyään näköjään kaikki tutkii työelämää, jota valitettavan vähän on enää Suomessa olemassa.

Ovat vähän kuin entisaikojen Lemmenjoen kullankaivajat, jotka ovat jo kuolleet sukupuuttoon.

Jokunen kaivaja on vielä sentään jäänyt mm. geologiseen tutkimuslaitokseen ja sinnehän onkin palkattu LUOMU KIMMO RUOKOLAHDELTA edistämään harvinaisten maametallien etsintää kaikista sorakuopista, turvesoista ja muista ennallistettavista maa- ja vesialueista.

Kyllähän se niin taisi olla, että AKM:lle tuli voitto siinä OLYMPIAVEIKKAUKSESSAKIN ja yleensähän voittajalle tarjotaan MITALIKAVIT.

Ja jos voittaa hiihtokilpailussa, niin vähintään järjestetään voittajalle omakotitalo tai ainakin hyvä rantatontti.

AKM ei ole kuullut tällaisestakaan vielä mitään VIRALLISELTA ÄÄNELTÄ???

Pitäsi muistaa, että AKM on lähes ainoana Suomen talousasiantuntijana suhtautunut myötämielisesti ANNIKA SAARIKON ehdotukseen, että asuntolainojen korkovähennysoikeus on syytä palauttaa verotukseen jo seuraavan hallituksen ohjelmassa.

Tietysti lähes kaikki TYÖELÄMÄPROFESSORIT ovat heti torpanneet tämänkin ANNIKAN erittäin hyvän ehdotúksen.

SEIREENI SANNAKIN on ensimmäisenä jo ehdottanut sitäkin, että listaamattomien yhtiöidenkin osingot laitettava verolle.

SEIREENI SANNA tuntuu pitävän PERUSSUOMALAISIAKIN PERÄTI RASISTEINA.

Kyllä SEIREENI SANNA NÄYTTÄÄ VOITTAVAN SUVAITSEVAISUUDESSAN JOPA SENIOR SUVAKINKIN!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: