Keskustelu

PVKunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 11.08
Moro,

tässä muistutus Kuusamosta, jossa korkeita virkamiehiä tuomittiin vankeuteen ja viraltapanoon:
"Moro,
rikosoikeuden professori Terttu Utriainen Lapin yliopistosta kirjoittaa seuraavaa (aamuradiossa 2012):"




Vuonna 1999 korkein oikeus antoi päätöksensä niin sanotussa Tulihta-jutussa, jossa kuusamolaisia silmäätekeviä kunnanjohtajaa myöten oli tuomiolla. Jutussa oli kysymys määräalan kaupasta, jossa kauppahintaa oli sovittu palautettavaksi ostajalle, jos rakennusoikeus jäisi sovitun kerrosneliömetrimäärän alle.

Ostajapuolella esiintyivät paikallisen pankin ohella pienen paikkakunnan hyvin toimeentulevat kansalaiset, jotka asemaansa hyväksikäyttäen ryhtyivät omaksi edukseen suhmuroimaan rakennusoikeutta alaspäin seurauksin, että pankinjohtaja sai poistua paikkakunnalta ja kunnanjohtaja, kaavoitusinsinööri ja nimismies pantiin viralta. Heillä oli jutussa kaksoisrooli: he olivat paitsi kiinteistökaupassa ostajina, myös virkojensa puolesta asemassa, jossa pystyivät vaikuttamaan kaavan sisältöön.



Tällaisia juttuja ei ole helppo nostaa. Pienillä paikkakunnilla niin juristit, apteekkarit, insinöörit, opettajat, lääkärit kuin toimitusjohtajatkin ovat usein verkottuneet samoihin paikallisiin paistinkääntäjiin ja naisten ja miesten hyväntekeväisyysompeluseuroihin.



Pienillä kunnilla ja lähidemokratialla on omat etunsa, mutta on sillä omat haittansakin. Tulihta-juttukaan ei koskaan olisi päätynyt tuomioistuimeen, ellei paikkakunnalla olisi sattunut olemaan nyt jo edesmennyttä asianaja Antti Pakomaa, joka ei pelännyt ottaa hoidettavakseen tällaista juttua. Hän näki paljon vaivaa saadakseen jutun ensin rikostutkintaan ja sen jälkeen syytteeseen.""

Utriainen oli myös minun rikosoikeuden proffani. Ja A. Pakoma enoni.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 13.28
Hesari kirjoitti 27.1.2015 "Perkojen-suvusta"

Lieneekö Kangasperko samaa Perkojen sukuhaaraa kuin Espoon Suu(r)perko?

Espoon kaupungin liiketoimintajohtaja Suu(r)perkolla ja rakentajilla on läheiset välit golfyhtiössä.

Suu(r)perko on on Espoon johtava virkamies, joka on valtakirjalla hoitanut rakentajien omistuksia golfliiketoiminnassa.

Suu(r) perko ei jäävännyt itseään päätöksenteossa, vaikka Suu(r)perkon liikekumppani Fredrik Fazer on Oy Karl Fazer Ab:n jäsen ja omistaja. Kysymys oli 19 milj. euron golf-yhtiön rakennusurakasta.

Suu(r)perko oli golfyhtiön hallituksen jäsen. Golf-yhtiön asiakirjojen mukaan Suu(r)perko on useiden yhtiön osakkaiden luottohenkilö.

Suu(r)perko on myös suurin osakas Nordcenter Investments-yhtiössä, joka omistaa osuuden Raaseporissa sijaitsevasta golfkentästä. Yhtiö omistaa myös laajoja maa-alueita Nordcenter-golfkentän ympäristössä.

Espoon kaupunki oli hankkinut ja Suu(r)perko oli hyväksynyt esim. vuosina 2012-2013 hankintoja Lemminkäiseltä 8 milj. euron arvosta.

Hankinnat on kilpailutettu ja Espoon kaupungin hankintasäännön mukaan toimialan johtaja Suu(r)perko teki asiassa päätöksen.

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli-Mäenpään mukaan valtakirjalla edustaminen ei välttämättä muodosta esteellisyyttä virkamiehelle, mutta hänen mielestään tilannetta on arvioitava tapauskohtaisesti ja kokonaisuutena.

Mäepää kuitenkin toteaa: "Ulkopuolisen silmin näyttää siltä, että Suu(r)perko on yhtiöiden luottohenkilö. Koska hänen vastuualueelleen kuuluu myös rakentamiseen liittyviä asioita, on astelma ongelmallinen."

Juankoskella kaikki elinkeinoasiat kuuluvat Kangasperkon rooteliin.

Em. astelmassa Suu(r)perkolla oli valtakirjat Nordgolf-asiassa seuraavilta tahoilta: SRV (Ilpo Kokkila), Lemminkäinen, Pontos (Ilpo Kokkilan sijoitusyhtiö), Olli-Pekka Kallasvuo ( ja hänen Entrada-sijoitusyhtiö) (omistaa 6% Nordcenter Investmentistä).

Mauri Suu(r)perko omistaa Neuter omaisuudenhoitoyhtiönsä kautta 45% Nordcenter Investmentistä.

Espoon kaupunki siis tilasi Lemminkäiseltä erilaisia urakoita miljoonilla euroilla, mutta samaan aikaan Lemminkäinen toteutti urakoita myös Nordgolf-yhtiölle.

Mitä tästä opimme?

Juankoskella Kangasperko on varsinainen hallitushai, joka on kunnanjohtajan asemansa turvin toteuttanut Juankoskella ja laajemminkin Pohjois-Savossa erilaisia oikeustoimia, joissa myös kysymykseen on tullut valtakirjalla toimiminen.

Näistä toimista mainittakaan esim. seuraavat:

- Nivala Timber (konkurssi), miljoonien eurojen menetykset kaupungille

- Stromsdal OyJ hallituksen jäsenyys (Kangasperkolla myös omaa huomattavaa osakeomistusta yhtiössä)

- Savon Voima OyJ hallituksen jäsen (kannattamattoman biolämmön rakentaminen Stromsdal Oy:lle, jonka yksi omistaja oli Kangasperko)

- Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajuus (Savon Voima OyJ:n emoyhtiö, kaksi biovoimalaa Juankoskelle, toinen suljettu)

- Juankosken Biolämpö Oy (Kangasperko pitkäaikainen hallituksen jäsen ja perustaja) (JBOY yrityssaneerauksessa, lainoja leikattu 90%)

- Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy (Kangasperko hallituksen jäsen) merkittävät investoinnit yhtiöön Römssyn konkan jälkeen

- Juantehtaan kouluremontit

- Raskaasti tappiollisen Keskuskeittiön rakentaminen

- Savon Kuituverkko Oy (hallituksen jäsen) (yhtiö rahoitusvaikeuksissa)

- Premium Board Finland Oy (Kangasperko velkojaintoimikunnassa) (yrityssaneerauksessa, jossa lainoja leikattu 90%)

- Primary Energy Finland Oy (JBOY:n laittomat kaupat ja lainajärjestelyt. Esteeelliseksi todettu Kangasperko osakassopimusten allekirjoittaja ja sopijapuoli)

- Farocon Oy (välimiesoikeuden käynti Kangasperkon junailemassa laittomassa kaupungin takauksessa, takausasiassa esteellinen Kaupunginjohtaja neuvomassa asiasta)

- Muuruveden hoivakoti (kunnan merkittävä infrarakentaminen, vuokraus ja rahoituksen järjestäminen)

- Seurakuntatalon veivaus

- Iivolan Hoivakodin sumeat kaupat

- Savon Energiaholding Oy:n ja Kuopion Energian kariutuneet pitkät fuusioneuvottelut

Yo. "työlista" on pitkä, eikä sitä kukaan tavallinen ihminen voi hoitaa sivutoimisena.

Espossa Suu(r)perkolta on ruvettu kyselemään sivutoimien määrääkin, kun Suu(r)perko on hakenut vastuullista teknisen toimen johtajan paikkaa. Suu(r)perko kertoi Hesarille seuraavanlaisen tarinan:

"Olen ilmoittanut sivutoimeni esimiehelleni ja myös sen, että ne eivät vie työaikaa. Yhtiöt ovat passiivisia omaisuudenhoitoyhtiöitä, eivätkä ne toimi päivittäismarkkinoilla. Sivutoimet eivät haittaa viranhoitoa. Eivät nyt eivätkä haettavana olevassa tehtävässä."

Kangasperkon tapauksessa lukuisat sivutoimet eivät myöskään ole haitanneet viranhoitoa ja niistä on esimiehiä informoitu (miten?).

Mutta Kangasperkon ahkerasta viranhoidosta ja sivutoimista on jostain syystä kuitenkin aiheutunut Juankosken veronmaksajille ainakin 8 milj. euron suoranaiset tappiot ja mm. kouluja suljetaan kiihtyvään tahtiin.

Kunta on menettänyt itsenäisyytensä. Kunta on myös menettänyt vetovoimansa. Asukasluku laskee ja palvelut heikkenee kovaa vauhtia, vaikka kaupunki päätti liittyä Kuopioon.

ErikaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 14.11
Heikki, taas haukut väärää puuta. Aikuistu.

ReviisoriRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 14.13
Okey. Erika oli kaupunginhallituksen pj. 2005-2008. Hänen osuutensa Juankosken romahduttamisessa on ollut merkittävä. Ei kunnan tuhosta voi antaa kiitoksia pelkästään Petelle, Jokelle ja Ranelle.

Tuottelijas on ollutRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 14.46
Näin Erika oli ja nyt on keskustapuolueen äänenkannattajan koillispaperin tuottajan, joten ei hänen osuuttaan voi hyvistä töistä unohtaa.

Matti, entinen tehdastyöläinenRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 14.58
Oliko Erika keskustan mandaatilla kaupunginhallituksella? Minä luulin että hän oli demareitten valtakirjalla siellä.

Joopas JooRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua30.1.2015 15.51
Suominen on aina ollut kepuli aina suupohjan kepukoulusta lähtien.
Hän on saanut monopoliaseman myydessään yrityksensä kautta lukiolle tiedotusoppia. Ei kilpailutusta. Samaan aikaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua31.1.2015 13.11
Matti, entinen tehdastyöläinen!

Hyvä, että heräsit. Jo pikku poikana havaitsin sarjakuvalehdistä, että susi esiintyi usein lammasten vaatteissa. Sen suden nimi oli Sepe.

Kepuilla on usein myös tapana esiintyä lammasten vaatteissa. Tästä syystä Maalaisliiton nimikin piti vaihtaa Kepuksi, kun oli herännyt epäilys, että Urkki näyttääkin viihtyvän vähän liian hyvin Novosibirskissä metsästysretkillä.

Urkki tiesi hyvin sen, että kunnon maalaisliittolaisen täytyy esiintyä aina muissa kuin omissa vaatteissaan.

Urkilta ei salanimiä puuttunut ja eiköhän Urkin nimi löydy kepun ent. Supon päällikön kassakaappiin sulkemalta Tiitisen listaltakin.

Sen verran läheiset välit Urkilla oli aikoinaan Supoon. Alla listaa Urkki "Suden" käyttämistä salanimistä. Näiden lisäksi Urkilla oli vielä sitten pitkä lista erilaisista nimimerkkejä:
o Erasmus
o Esa
o Esaijas Kohennuskeppi (haku Kohennuskeppi, Esaijas)
o Esaijas Ranstakka (haku Ranstakka, Esaijas)
o Huoltomies
o Itsenäinen suomalainen
o Karjalainen talousmies
o K. Y. Laaksonen (haku Laaksonen, K. Y.)
o Känä
o Köpi
o Lakimies
o Lautamies
o Liimatainen
o Maalaisliittolainen
o Mies suomalainen
o Olli Tampio (haku Tampio, Olli)
o Pekka Peitsi (haku Peitsi, Pekka)
o Pentti
o Puhuva kivi
o Simo Sakari (haku Sakari, Simo)
o Suomalainen
o Urho Sorsimo (haku Sorsimo, Urho)
o Veljenpoika
o Vienalaisia
o Yksi monista

Kun kepujen kanssa toimii, ei koskaan tiedä mitä siitä seuraa.

Mutta se on kuitenkin varmaa, että meno on vauhdikasta, jota ei edes kunnon kepulaiset uskalla jälkikäteen lukea kuin peiton alla taskulampun valossa sängyssä.

Näin raportoi kepujen erotettu entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen kirjassaan Väyrysen Valtakunta (alla pieni lainaus Korhosen blogista):

"Kirjoittamani kirja Väyrysen Valtakunta (Tammi) säikäytti ja kauhistutti ilmestyessään kansanedustaja, keskustapuolueen ex-puoluesihteeri Seppo Kääriäisen pahan päiväisesti.

Hän ilmoitti ennen kuin oli edes nähnyt kirjaa, että hän ei aio edes avata sitä tai lukea. Kirjan kannet pysyvät kuulemma kiinni.

Kääriäinen kauhistui menneisyytensä luurankojen esiinmarssia. Menneisyys pelottaa vahvaa miestä. Harmi.

Olen varma, että reservin majuri Kääriäinen on rohkea mies ja lukee kirjan peiton alla taskulampun valossa, jolloin jokainen sivu on silloin hänelle suuri nautinto.

Paavo Väyrynen luki kirjan 48 tunnissa ja säikähti. Kirja oli liian rehellinen hyvien, että myös pimeiden varjojen yössä tehtyjen töiden osalta.

Häntä harmitti se, että oli pyytänyt minua tutkimaan rakennusliike Noppa Oy:n taloussotkuja 1970?1980-luvulta. Valitettavasti totuus oli Paavolle liian kamala.

Rakennusliikkeen pimeät rahat eivät menneetkään kokonaan puheenjohtaja Virolaiselle ja hänen tukimiehilleen, vaan löysivät tiensä myös keskustapuolueen tileille ja myös Paavon omaa aatteellista toimintaa vauhdittamaan.

Väyrysen Valtakunta teos on Väyryselle ja Kääriäiselle käsikirja omaan menneisyyteen. Jokainen joka lukee kirjan, niin tietää saman, jonka Väyrynen ja Kääriäinen tiesivät jo 25 vuotta sitten. Tieto luo tasa-arvoa myös menneisyyden osalta.

Olen tutkinut vuoden ajan ulkomaista pimeää puoluerahaa keskustapuolueella, SDP:lle ja kokoomukselle vuosilta 1959?2014.

Väyrysen Valtakunta teoksessa on luettavissa keskustapuolueen pimeä puoluerahoitus vuosilta 1970?1988, josta on osa ulkomaisesta rahasta.

Kokoomukselainen Verkkouutiset ja Nykypäivä kertoivat uutisessaan 13.9.2014, että lehdet olivat käyneet läpi Britanniassa julkistetun Vasili Mitrohinin arkiston Neuvostoliiton KGB:n ulkomaantiedustelusta vuosina 1972?84.

Verkkouutiset ja Nykypäivä olivat löytäneet asiakirjan, jossa oli suomalaista peitenimi "Mauria" koskeva liuskan pituinen juttu. "Maurin" henkilöllisyyden paljastavat kohdat oli asiakirjassa peitetty.

Asiakirjassa todettiin, että ?vuoden 1973 maaliskuussa "Mauri" liitettiin PGU:n agentuuriverkostoon agenttina. Lehtien selvitysten mukaan kyse oli suojelupoliisin päälliköstä Arvo Pentistä, joka toimi virassa vuosina 1972?1978.

Suojelupoliisin päällikkö, Mannerheimin ristin ritari Arvo Pentti oli presidentti Urho Kekkosen luottomies, joka oli toiminut kansanedustajana 1958?1970 ja neljästi puolustusministerinä 1960?1970-luvulla.

KGB:n arkistonhoitajan taltioiman asiakirjan mukaan KGB olisi antanut merkittävän rahasumman, 150 000 markkaa suojelupoliisin päällikölle Arvo Pentille.

Suojelupoliisin päällikkö Arvo Pentti tiesi ja tunsi pimeän puolue- rahoituksen erinomaisesti. Hän oli Maaseudun yhteisvaliokunnan säätiön hallituksen varapuheenjohtaja ja jäsen vuosina 1964- 1983. Maaseudun yhteisvaliokunnan säätiö oli maalaisliiton ja keskusta- puolueen merkittävin pimeän puoluerahoituksen hankkija ja kuluttaja.

Väyrysen Valtakunta teoksessa kirjoitin:
"Valtiontarkastusvirasto tutki Maaseudun Yhteisvaliokunnan säätiön tilit ajalta 1970?1982. Tutkijoilla ei ollut käytössä kaikkia säätiön asiakirjoja.

Säätiö oli saanut selvityksen mukaan tukea yrityksistä ja yhteisöiltä reilun kymmenen vuoden aikana 404 300 markkaa.

Tutkimuksessa ei saatu selville, mistä säätiö oli vuosina 1971?1973 saanut tileilleen 219 300 markkaa. Toisaalta tutkimuksessa ilmeni, että Oulun Maanrakennuspojat Oy oli antanut säätiölle selvityksen mukaan vuosina 1974?1978 yhteensä 140 000 markkaa väärennetyillä ja tekaistuilla konsulttilaskutuskuiteilla.

Lisäksi OMP Oy oli antanut Vähätiiton Tarveasunnot Oy:lle 30 000 markkaa. Taloudellinen tietotoimisto antoi vuonna 1977 säätiölle 30 000 markkaa presidentinvaaleja 1978 varten.

Kansamme Puolesta ry tuki säätiötä 45 000 markalla, ja Nokia Oy antoi 24.11.1981 yhteensä 15 000 markkaa, kaksi päivää Ahti Karjalaisen kokeman Kuopion presidenttiehdokkuus- tappion jälkeen."

Kun katsoin 8.11.2014 säätiön kuitteja läpi niin, suojelupoliisin päällikkö Arvo Pentin elokuun 1972 Moskovan matkan jälkeen säätiön tileille talletettiin "pimeää rahaa" 2.10.1972 yhteensä 19 300 markkaa, 13.10.1972 yhteensä 2000 markkaa, 18.10.1972 yhteensä 10 000 markkaa, 1.11.1972 yhteensä 25 000 markkaa, 9.4.1973 yhteensä 15 000 markkaa, 16.8.1973 yhteensä 30 000 markkaa, 27.12.1973 yhteensä 8 000 markkaa ja 31.12.1973 yhteensä 30 000 markkaa. Yhteensä pimeitä tukia tuli Maaseudun yhteisvaliokunnan säätiön tileille 15 kuukaudessa 139 300 markkaa."

Kepujen tahtopolitiikka ei päättynyt Urkin aikaan. Mari Kiviniemikin erehtyi pitämään itseään "valtiomiehenä", kun kuvattiin takaa Hesarin sivuille.

Mutta sitten tulikin totaali floppi, kun vaalirahasotkussa ryvetyttiin taas, vaikka pöydän piti olla niin puti puhdas.

Nytkin uusi puoluesihteeri Laaninen on heittäytynyt opiskelemaan jopa teologiaa Marxin Pääoman rinnalla. Lieneekö Laaninen ryhtynyt teologia-opintoihin, kun kuuli Juha Sipilän viihtyvän hyvin lestadiolaisten parissa?

Laaninen perustelee opiskelupäätöstään seuraavasti:

"Pääaineekseen Laaninen valitsi Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian. Oppiaine antaa melkoiset eväät ymmärtää maamme henkistä ja hengellistä kehitystä halki vuosisatojen.

? Kyllä minulla sellainenkin haave olisi, että aikanaan voisin valmistuttuani palvella kirkkoa jollain tavalla. Sehän voisi olla vaikka kappalaisen työ jossain pienessä maalaisseurakunnssa, pohtii Laaninen."

Kuulostaa ihan vilpittömältä, mutta onko niin?

Erikan mielestä Suomen kunnissa ei ole rakenteellista korruptiota. Ole hyvä ja todista väitteesi.

Erikankin on hyvä muistaa, että ?tiikeri ei pääse raidoistaan?.

Juankoskella kannattaa selvittää, kuinka paljon "vaalirahoitusta" Juankosken kaupungin tileiltä on eri muodoissaan luiskahtanut esim. Erikan tuottamaan Koillis-Pravdaan.

Koska kunta on julkinen laitos, niin nämä kuitit löytyy tietysti heti kamreeri Kähköseltä. Jarmo Korhonen näyttää tuntevat hyvin nuo kuittihommat, joten Jarmo varmaan mielellään auttaa Erikaa ja kamreeria kuittien keräilyssä.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua31.1.2015 13.40
Hyvät Juankosken 0-saamattomat, esittäkää nyt pikimmiten joku konkreettinen asia, josta kaupungin virkamiehet tai luottamushenkilöt ovat hyötyneet toiminnassaan ja kuinka paljon rahallisesti. Muuten on turha jankata aina samaa.

On aika naurettavaa ottaa esimerkiksi vanha Tulihta-juttu, jossa on todellakin hyödytty.

PRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua31.1.2015 15.43
Moro,
ja insinööri pysyy nyt vaan lestissään. Itse olet suomi24-sivustolla syyttänyt lähes kaikkia ties mistä ja siksi pidän sinun jankutustasi hyttysen paskanhajun vertaisena.
Kyse on hallinnollisesta virkatoiminnasta ja menettelystä. Siksi myös valitukset ovat KHO_ssa.
Kunnan viranhaltijat toimivat virkavastuulla kuten myös hallituksen jäsenet ja jos väärinkäytöstä on syntynyt, kyse on virkavirheistä, mahdollsista vahingonkorvausasioista.
Toivon, että pysyt insinööritietosi sisällä ja kirjoitat asiallisia kommentteja.
Koko asia on vielä täysin auki. Kun KHO antaa päätöksensä, on tutkinnan vuoro myös muistakin seikoista.
Alan mies, jos ett pysy housuissasi, kirjoittele omille sivuillesi ja jatka oman itsesi kehumista siellä. Näillä sivuilla olet jo liikaa esiintynyt besservisserinä, vaikka et ole muuta tehnyt, kuin jauhanut potaskaa.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua31.1.2015 17.38
alan mies on insinööri, jonka juristinen ansioluettelo on tietääkseni lyhyt.

alan mies on kyllä ansiokkaasti neuvonut yhteen avioeroon liittyvässä ositusriidassa, jossa lopullinen oikeudellinen ratkaisu olisi löytynyt myös käyttäen hyväksi ns. naisen logiikkaa.

Naisen logiikan mukaan osituksessä olevan yksityisen yrityksen käypänä arvona ei voida käyttää yrityksen substanssiarvoa. Käypä arvo saadaan määrättyä luotettavammin tuottoarvon perusteella.

Tässäkin asiassa juristit pitävät tärkeänä sitä, että tuottoarvossa otetaan kohtuullistavana tekijänä huomioon se, jos voidaan katsoa puolison työpanoksen vaikuttavan jollain tavoin yrityksen tuottoarvoon.

Juridiikassa haetaan aina oikeudenmukaista ratkaisua ja usein joudutaan menemään mikroskooppiselle tasolle, jopa saivartelun asteelle.

Yllä alan mies toteaa, että Juankosken kaupungin virkamiesten ja myös monien luottamushenkilöiden lainvastainen toiminta tulee rikolliseksi vasta silloin, kun tekijällä on motiivi.

Minun käsittääkseni tuomio tulee oikeudessa, vaikka motiivi ei selviäkään. Katsopas, mitä Iltalehti kirjoitteli 22.8.2014 Oulun vauvasurmista taannoin:

"Poliisi yhä ymmällään: Vauvasurman motiivi voi jäädä paljastumatta
Perjantai 22.8.2014 klo 18.552

Tietääkseni vauvasurmissa motiivi ei ole vieläkään selvinnyt, mutta minun käsittääkseni syyte on ja tuomiokin on varmasti tulossa.

Minä ajattelen niin, että jos tapat kylän raitilla vaikka vastaan tulleen vanhemman naisen ilman mitään syytä, niin taatusti tulee tuomio Suomessakin.

Jos tappaja on taas syyntakeeton, niin tuomiota ei taida tulla, mutta hoitolaitokseen taitaa tulla lähtö.

Jos taas asiaan liittyy suunnitelmallisuutta, niin sekään ei käsittääkseni ole mikään motiivi. Se on vain toimintasuunnitelma.

Jos tappamiseen liittyy erityistä raakuutta, niin tappo voi mennä harkituksi murhaksi, josta tulee sitten elinkautinen. Tietysti tappaja voi heittäytyä hulluksi, kuten Esa Saarisen murhaa yrittänyt puukottaja, joka todettiin sitten jostain syystä syyntakeettomaksi.

Tietysti henkirikoksissa oikeussalissa hupparipäinen murhamies voi Suomessa saada lyhyenkin tuomion, jos katuu syvästi toimiaan ja kertoo itkusilmässä, kuinka vaikea lapsuus hänellä on ollut.

Talousrikoksista ei Suomessa elinkautisia tule.

Itä-Suomessa raiskaustuomiossa sen sijaan otetaan aika usein huomioon myös raiskaajan henkilökohtaiset ominaisuudet ja lieventänä seikkana on otettu huomioon jopa se, että raiskaaja on vakituisessa työssä käyvä ihminen.

Varmaan varakkaan suorittama raiskauskin on Itä-Suomessa lievempi teko kuin muualla Suomessa.

Minun on vaikea kuvitella, onko vakituisessa työssä käyvä raiskaaja jotenkin hellempi kuin hyvätapainen työtön raiskaaja?

Itä-Suomessa oikeuskäytäntö näyttää vielä olevan vähän hakusessa.

Ehkä juuri siksi Juankoskella onkin päättäjien toimesta katsottu, että Suomessa ja EU:ssa voimassa oleva lainsäädäntö ei koske ainakaan vielä meitä Juankoskella..

Sitä en ole kuullut, onko talous- ja hallintorikoksissa katsottu lieventäväksi asianhaaraksi se, että rikoksen tekijä on esim. ansiotyössä tai sivutoimessa.

Myymälävarkauksissa esim. Tanja Karpelan entinen mies ja elokuvaohjaaja sai muistaakseni tuomion, kun yritti Espoon Lippulaivassa liueta Anttilan ovasta ulos maksamatta ostamiaan sängynpeittoja.

Luulisin, että kaikissa lainrikkomuksissa kysymys on siitä löytyykö näyttöä ja näyttöä siten, että ei jää epäilyksen häivää tapahtuneesta rötöksestä.

alan miehen ei tarvitse olla huolissaan siitä, etteikö poliisi tutki huolellisesti, jos esim. Tratta PBF:n kohdalla on kysymys talousrikollisuudesta, mahdollisesti julkisten varojen (esim. valtionapujen) väärinkäytöstä tai petoksenluontoisesta toiminnasta.

Kyseistä konkurssiitilassa pitkään ollutta Samovaari-yritysryhmäähän on kuitenkin kaikin mahdollisin keinoin ja kaupungin varoin tuettu ja pyritty pitämään hengissä vuosi tolkulla. Tästäkin asiasta on selvää näyttöä.

Kysymyshän on kuitenkin kaiken aikaa ollut yksityisen yritysryhmän tukemisesta.

Se ei valitettavasti ole kuulunut kunnan toimialaan, jolloin katsantokanto voisi olla tietysti toinen.

On tietysti valitettavaa, että niin moni Juankosken kaupungin virkamies ja luottohenkilö on sotkeutunut tähän Samovaari-sotkuun. Se ei kuitenkaan mitenkään poista tai lievennä tapahtuneita rikkeitä.

Kyllä asia on niin, että joukkoraiskauksessakin kaikille tule tuomio, jos tavataan rysän päältä. Kiteellähän tämä nähtiin taannoisessa pesäpallon mestaruusjuhla bileissä. Ihan kaikkia ei tuomittu.

Asiassa ei siis yhtään auta vaikka tehtaan pystyssä pitäminen ja sen toivominen olisi kuinka ollut valtuuston enemmistön päätöksen mukainen.

Nythän täytyy ottaa huomioon sekin seikka, että kun laitonta takausta myönnettiin, niin valtuustossa istui komeasti päättäjien joukossa myös uudelleen käynnistyneen pahvitehtaan työntekijöitä.

Kuten alan mies huomaat, niin Tratta PBF:n tapauksessa löytyy kyllä riittävästi näyttöä ja jopa motiiveita.

Yleisesti on tiedossa sekin, että Suomen lainssädäntö on talosurikoksissa huomattavan ankaraa verrattuna esim. väkivaltarikoksiin.

Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että alan mies vähättelee virkamiesten esim. kunnille tahallisesti aiheuttamia vahinkoja.

Tietysti jää nähtäväksi millaisen kannan oikeuslaitos Juankoskella aikanaan ottaa, kun kuitenkin näyttää siltä, että käräjätupaan Samovaari-seikkailu tulee vielä johtamaan.

alan miehelle toteaisin vielä sen, että esim. KHO ja KKO saattavat haluta käsitellä jonkun asian senkin vuoksi, että yleinen etu vaatii sitä.

Nythän KHO on jo kaupungin 5 milj. euron takauksen osalta kieltänyt sen täytäntöön panon. Tämänkin päätöksen perustelu tiedetään hyvin. Lopullinen ratkaisu siitä, onko takaus ollut vailla turvaavaa vastavakuutta riippuu näyttöjen laadusta.

Kuntalaki edellyttää turvaavaa vastavakuutta. Kaiken järjen mukaan näytöt ovat riittävät. Siitäkään ei ole epäilyksen häivää, että EU:n SEUT sopimuksen säännöksiä on rikottu.

Rikkomus on ollut tahallista ja pitkäkestoista. Tiettävästi KHO on luvannut antaa ratkaisunsa lähi vikkoina. Odotelllaan vain rauhassa oikeuden päätöksiä.

alan mieskin hyvin tietää, että Juankosken päättäjät ovat tahallisesti laittaneet ilman turvaavaa vakuutta olevan takauksen täytäntöön.

Koska asia on ollut kaikkien tiedossa, niin harkittavaksi tullee, onko kysymys takauspetoksesta. Näyttö ainakin vaikuttaa täysin selvältä. Tosin minä en ole tuomari, joten asia jää tuomarien harkintaan, jos todetaan, että kysymyksessä oli laiton 5 milj. euron takaus.

Sama koskee myös JBOY:n järjestelyjä. Niissäkään ei ole noudatettu päättäjien toimesta EU:n SEUT sopimuksen säännöksiä ja JBOY:n tapauksessakin näitä säännöksiä on rikottu jo kolme kertaa peräkkäin.

Kysymyksessä ei siis voi olla enää tietämättömyydestä, taitamattomuudesta tai tuottamuksesta.

Kysymys on siis ollut harkitusta, hyvin valmistellusta ja suunnitelmallisesta työstä, jossa on vielä lainvastaisesti käytetty hyväksi Suomen kalleimpia yksityisiä asianajotoimistoja, joista Juankosken veronmaksajille on aiheitunut jo lähes 500 000 euron lasku.

Palatakseni tuohon KHO:n määrittelemään yleiseen etuun ja myös ennakkopäätöksiin, niin voidaan todeta, että Suomen uudessa kuntalaissa tulee sellaiset säännökset, että Juankosken kaupungin kaltaiset "imaginääristen perustelujen" (esim. aloitteleva alle 3 vuotta vanha pk-yritys) avulla yksityisille yrityksille annetttuja kunnan takauksia ei voida enää antaa entiseen hurlum-hei tyyliin.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua31.1.2015 18.18
Juankoskella on osaamattomuutta ja saamattomuutta. Ei osata toimia eikä saada ilmiantoja aikaiseksi. Te jotka olette siellä asiaan paneutuneet, voisitte tosiaan toimia eikä vain odotella oikeuden tulevia nahkapäätöksiä.

Korruptio on vakava rikos. Olen monta kertaa tästäkin puhunut. Onko Juankosken korruptiosta lähetetty poliisille nettivinkki. Ja onko lähetetty ilmianto transparency Finlandille. Täältä pääsee alkuun. Salapoliisit vain hommiin:

https://www.poliisi.fi/nettivinkki

http://keskustelu.transparency.fi/laheta-ilmianto/

JooseRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua31.1.2015 19.32
Alan mies- rikosilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, kuten sinä.
Olet haukkumassa kaikkia, joten jos munaa löytyy suupaltulta, tee ilmoitus. Omien sanojesi mukaan olet alusta lähtien todennut lainvastaisuudet. Toimi, tai pidä turpas kiinni.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua1.2.2015 0.25
Tarkistin alan miehen ehdottamat salapoliisinetin linkit.

Ei lähdetä tuolle tielle. Suomessa tehdään silloin tällöin ilmoituksia poliisille myös polkypyörävarkauksista, mutta niitä tulee kuitenkin niin paljon poliisille, että poliisi siirtää ne heti ö-mappiin.

Sen ymmärtää, koska poliisin on huomattavasti helpompi ajella siviiliautossa tutkapistoolinsa kanssa ja karsia liikenteestä kaikki, joilla on jäänyt AKE-maksu hoitamatta. Lähde nyt sitten etsimään varastettua polkupyörää. Ei helkkarissa.

Sen vielä ymmärtää, jos poliisi lähtee etsimään alan miehen kehittämää pahvipyörää, koska silloin puhutaan jo kansallisaarteesta ja sellaisen havaitsee heti kummajaisena.

Tutkapistoolilla saadaan kuitenkin tehokkaasti rikostilastot täyteen suoraan auton etupenkiltä ja voidaan todeta, että ei Suomessa ole rakenteellista korruptiota, kun kukaan ei ole jäänyt meillä kiinni kymmeniin vuosiin.

Ainoat, jotka meillä on näissä asioissa kärähtäneet, olivat tietysti kepulainen eli valtakunnan koplaajamestari ministeri Kauko Juhantalo ja Kanki Kaikkonen.

Antin tapauksessa oli kuitenkin hyvä, että häntä ei enää enemmälti piinattu, kun oli kotioloissa jo joutunut viranomaisten tarkkailulistalle.

Sehän oli viranomaisten mielestä ilman muuta selvää, että Antti ja Satu ovat vanhemmiksi sopimattomia, kun Antti oli jäänyt kiinni "maan tavasta".

Nyt Kauko pyrkii taas eduskuntaan ja on jo todennut, että eduskuntaan pitää valita kokeneita ihmisiä.

Epäselväksi minulle on kuitenkin jäänyt, tarkoittaako Kauko sitä, että koplauksessa on hyvä olla kokemusta. Vai mistä tässä vanhan kepulaisen rynnistyksessä on kysymys?

Minua ihmetyttää myös, miksi meillä vain yksi koplaaja on jäänyt kiinni?

Entinen kepun puoluesihteeri Jarmo Korhonenkin on jo tutkimuksissaan paljastanut, että koplaaminen on kautta Suomen koko historian ollut maan tapa ja kepulaiset ovat tässäkin kunnostautuneet eniten.

Pena T.Re: Kunnan korruptioon voi puuttuua1.2.2015 22.21
Kyllä rikosilmoituksen teko kuuluu Juankosken kaupunginhallitukselle. Tekihän se tutkintapyynnön (varsinainen vitsi) New Stromsin lainmukaisista toimista, joita poliisi ei edes viitsinyt ottaa tutkittavaksi.
Jos Heimolta ja Veijolta ei löydy munaa pistää tutkintaa käyntiin ja ottaa asioita esiin luottamushenkilöelimissä, ollaan tosi heikoilla. Vieraspaikkakuntalaistenko täällä pitää laillisuutta valvoa?
Tähän mennessä New Stroms on voittanut juttunsa ja Juankoski saanut maksaa kuluja. Se taas on perikepulainen tapa, että oikeuden päätöksiä ei noudateta ja valitetaan veronmaksajien piikkiin mahdollisimman kauan.
Alan mies on korruptioporukkaa, joka ei osaa arvostaa veronmaksajien puolustajia, kun on ilmeisesti oma tai kavereitten lehmälauma ojassa.

jaskaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua1.2.2015 22.52
Miksi te annatte vieraspaikkakuntalaisen Heikki Salosen aiheuttaa kustannuksia kaiken maailman huttu-jutuillansa? Asianajopalkkiot jo pelkästään huitelee taivaissa. Ja jos olisi edes järkevää toimintaa, mutta kun eihän tuo johda mihinkään. Kiusataan vain Kangasperkoa, joka jää kohta eläkkeelle kuitenkin. Miten tämä maailma on parempi, jos saa syytteen jostin tai ei.

Jännä nähdä, montako juttua Heikki uskaltaa vielä nostaa vai rupeaako pelottamaan, että jotain jää itselle maksettavaksikin. Heikki tietenkin on vararikossa, joten eipä tuo paljoa vaikuta. Sossu hoitaa.

Ihmellistä on tämä kaupungin virkamiesten toiminnan ajojahti, kun ovat kuitenkin sivuroolissa. Hollantailais-ukrainalainan huijari jatkaa tehtaan päällä istumista ja miten voi olla mahdollista, että hänen kaikki toimet on muka niin laillisia, ettei edes Heikki keksi mitään oikeusjuttua sinne päin nostaa. Eihän tästä muuta johtopäätöstä voi tehdä, kuin että Heikillä on oma lehmä ojassa. Joku linkki Samoritziin.

reviisoriRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 8.13
Takauksesta olisi pitänyt jo tulla päätös KHO:sta. Sitä odottelemme.
Juankosken kaupunginhallituksen olisi pitänyt hakea Premium Board Finland ja Biolämpö konkurssiin, jotta olisimme voineet saada edes jotain.
Nyt Juankosken virkamies- ja poliittinen johto on estänyt asioiden tutkimisen.
Jaska ei ole asioiden tasalla. Juankosken johdon avustuksella olemme menettäneet jo n. 10 milj. euroa ja Finnvera ja ELY-keskus n. 8 milj. euroa. Jaska vain huokailee Kangasperkon yksityisesti hankkimia asianajokuluja.
Juankoskella rehottaa laittomuus.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 13.59
Jaskan päättelytaito on olematon. Kunniallisilla ihmisillä ei ole yhteyksiä Samoritzin kaltaisiin "kansainvälisiin liikemiehiin".

Samovaari-hankkeissa NS on tehnyt kaksi kunnallisvalitusta.

Ensimmäinen koski 5 milj. euron laitonta takausta, joka kaatoi lopulta Juankosken talouden. Kamgasperko oli tässä puuhamiehenä ja hylkäsi NS:n paremmman tarjouksen Römssyn konkkapesästä.

Toisen kunnallisvalituksen NS teki JBOY:n laittomista osakekaupoista ja epämääräisistä rahoitusjärjestelyistä. Tiettävästi NS on voittanut molemmat valitukset.

Takausta ei saanut laittaa voimaan, mutta se kuitenkin laitettiin. Kohta tulee lopullinen päätös KHO:sta. JBOY päätökset on kaikki purettu Itä-Suomen HAO:n päätöksin jo moneen kertaan. Siitäkin tulee KHO päätös pikapuoliin.

Päätösten jälkeen alkaa sitten lopullinen pesänselvitys.

Molemmat em. valitukset olivat hyvin perusteltuja oikeuksien mukaan ja NS:llä oli kunta- ja perustuslain mukainen oikeus niiden tekemiseen.

Kangasperko on valjastanut Suomen kalleimmat yksityiset asianajotoimistot todistaakseen, että hänen neuvottelemansa sopimukset olivat laillisia. OIkeudet ovat olleet toista mieltä.

Kangasperko on käyttänyt lainvastaisesti yksityisiä asianajotoimistoja ja siitä on aiheutunut jo tarpeeton non 500 000 euron lasku Juankosken veronmaksajille.

Jaskan on hyvä keskittyä oleelliseen ja lopettaa haukkuminen väärän puun alla.

ErikaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 15.58
Heikki J.W Salonen, elikkä NS alan kolmas mies unohtaa aina, että tarjouksella ei merkitystä, kun sitä rahaa ei löytynytkään. Tämä viesti taas sellainen, että Heikki sen poistaa alta aikayksikön.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 17.03
Luulisi, että Erikalla olisi muutakin tekemistä kuin räkyttää VAPAAssa täysin tuntemattomillle ihmisille.

Keskity kuolevan Koillis-Pravdan tuottajan töihin. Levikki on laskussa.

Vaalit lähestyy, kerro, miten keput luo työpaikkoja ja yrityksiä Koillis-Savoon. Kannattaa aloittaa syväanalyysillä Samovaari-hankkeesta.

Eli temppu ja miten se tehdään - 160 (todellisuudessa max 30) "pysyvää työpaikkaa" luotu ja rahaa käytetty suuruusluokassa 30 milj. euroa.

Yhden työpaikan hinta 1 000 000 euroa.

Huomaat varmaan itsekin, että pienen Juankosken kaupungin kassa ei kestä tällaista työllistämistä.

Miksi kaupunki ja julkiset tahot ovat satsanneet 30 milj. euroa 30 työntekijän takia? Kylässä on vielä sentään vähän yli 4 800 muutakin asukasta.

Mieti tätäkin kysymystä, kun teet Koillis-Pravdaan analyysiäsi.

Tratta PBF:n työtekijät eivät ole syllisiä tässä katastroofissa, mutta heidätkin on vedetty mukaan likaiseen kepu-demu juonitteluun. Sääliksi käy..

opettajan koiraRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 17.26
Nimim. "Erika" lienee joku muu kuin kuuluisa Juankoski nousuun -tuottajamme. Siis kaksi eri asiaa ja ihmistä.
Ko. nimimerkin juttuja ei kannata noteerata mitenkään.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 17.36
Silti oikean Erikan kannattaa tehdä syväanalyysi Samovaari-hankkeesta.

Saattaapi lähteä jopa Koillis-Pravdan levikki vielä kasvuun, jos kerrot asiat niin kuin ne on.

Voimia vain oikealle Erikalla!

silleenRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua2.2.2015 17.58
Eihän se Erika mitään poikkitelaista uskalla kirjottaa, kaikki on aina hyvin ja pahvitehtaalla uusia tuotantoennätyksiä suunnitellaan. Aku Ankastakin löytyy enemmän totuutta

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua3.2.2015 10.56
Potkupalloilijaksi heittäytynyt valtuuston jäsen ei tunne Pöyryä. Sen kehitystä ja historiaa.

Selvennyksenä mainittakoon, että Heikki ei koskaan ole saanut mitään potkuja Pöyryltä.

alan mies on oikeassa siinä, että Häggblomista tuli CEO Jaakko Pöyry Consulting Oy:hyn, mutta se tapahtui sen jälkeen, kun Heikki oli jo lähtenyt Pöyryltä kohti "uusia haasteita", kun Suomen teollisuus oli sitä pyytänyt. Suomen teollisuudessa oli kyllästytty yhden vaihtoehdon polittiikkaan ja neuvoihin.

VH:ssa alan kolmas mies on arvostellut lähinnä konsulttiyhtiön heikkoa track recordia:
- Puhos Board Oy (yrityssaneerauksesta konkurssiin)
- Avilon Oy (yrityssaneerauksesta konkursiin)
- Vaahto OyJ (perheyrityksen hajoitus ja projektiliiketoiminnan myynti myynti Gebr. Bellmer GmbH:lle, osakeen arvon muutos vuotta -95.12%)
- Premium Board Finland Oy (yritysaneerauksesta konkurssiin?
- JBOY (yritysaneerauksesta konkursiin?)
- ja monet muut katastroofisuoritukset
- Häggblomin kymmenet hallitushai-tehtävät puhuvat sen puolesta, että ahkerakaan mies ei niitä ehdi hoitamaan kunnolla.

Vaahdon varsinaisessa yhtiökokouksessa 10.4.2013 hallituksen jäsenmääräksi vahvistettiin neljä jäsentä.

Hallitukseen valittiin Sami Alatalo, Reijo Järvinen, Topi Karppanen ja Mikko Vaahto. Hallitus valitsi puheenjohtajaksi Reijo Järvisen ja varapuheenjohtajaksi Sami Alatalon. Häggblomia ei enää valittu hallitukseen.

Edelliseltä tilikaudelta Rainer Häggblomille Vaahto maksoi "hyvistä neuvoista" enää 5.277 euroa.

VH:n tilinpäätösistäkään vuosina ei ole tietoa vuosina 2010-2012, jolloin Tratta PB hankkeet olivat kuumimillaan. Vuonna 2013 tappiota tuli 132 000 euroa ja henkilökuntaa oli 12 kappaletta.

Sitä en kiellä, että VH:lla on ollut erittäin hyvät välit TEM:iin.

ErikaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua3.2.2015 15.07
VH ei ole koskaan kuitenkaan minun tietääkseni tehnyt ensimmäistäkään kunnallisvalitusta, vaikka VHkin joskus hävinnyt tarjouksia. Mistähän se kertoo??

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua3.2.2015 15.17
Nyt nimimerkki Erika sotkee asioita. Teollisen yritystoiminnan aloittaminen on aivan eri juttu kuin pienen konsulttitarjouksen häviäminen. Konsultit tekevät ani harvoin tarjouksia nimissään aloitettavan yritystoiminnan alkuun panemisesta.

VH on pahimpia esimerkkejä HV-toiminnasta. Kun RH on Pekkarisen kaveri, niin se sai TEMmiltä rahakkaita toimeksiantoja riippumatta siitä, ovatko ne järkeviä. Mauria on yhtä helppo vetää nenästä kuin Petriäkin.

Toisaalta kyllä Petri ja Mauri osaavat sitten valtiota eli meitä veronmaksajia kupata. En viitsi avata enempää nepotismiä järjettömissä tuulivoimatariffeissa.

kyselijä ja päättelijäRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua3.2.2015 16.22
Nuo RH:n Pekkarisen toimeksiannot ovat tulleet käsittääkseni kilpailuttamatta

Siltarumpu Mauri on ollut vähintään yhtä ahkera bioenergiassa ja tuulivoimatariffeissa kuin RH konkkapesien käynnistyksessä TEM:n ja Finnveran rahoin.

Jos tämä ei ole kepujen ikiajat jatkunutta HV-toimintaa, niin mitä tämä on?

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua3.2.2015 16.36
Nimimerkki Erika voisitko ystävällisesti kertoa VH:lle, mistä yhtiö voisi tehdä Juankoskellla tai muualla kunnallisvalituksen?

Juankoskella siitä voisi tietysti valittaa, että Samovaari-hanke on mennyt kiville ja Bio Petterin lupaamat isot konsulttitoimeksiannot ovat jääneet toteutumatta.

Sitten nähtäisiin, otetaanko tällainen valitus käsittelyyn?

VH:n puuttuvat tilinpäätökset vuosilta 2010-2012 viittaa siihen, että ainakin yksi konsulttitarjous ei ole johtanut tilaukseen.

Pena T.Re: Kunnan korruptioon voi puuttuua3.2.2015 18.17
Arvoisa alan mies ja eräät muutkin. Jos puhut itsestäsi ja omista mielipiteistäsi, ei tarvitse kenenkään turhautua tai vetää herneitä nenään.
Toisten nimimerkkien käyttäjät jääköön omaan arvoonsa.
Perustuslain ja kuntalain suomaa valitusoikeutta on Juankoskella syytä käyttää, jotta me veronmaksajat emme menettäisi puhevaltaamme omien asioidemme hoitamisessa sellaisille, jotka kumartavat aina ensiksi rahalle ja vallalle.
Rehellisyys ei ole akateeminen kysymys. Se on tavallisen ihmisen turva viranomaisissa.

ItsenäisyysmiesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 16.36
Viime kuntavaalien yhteydessä Timo Soini kuulutti persujen vastustavan korruptiota oikein voimallisesti. Tämä agenda on jäänyt kokonaan pois Juankosken persujen papereista.
Onko kukaan huomannut persujemme tekevän jotain Juankoskella rehottavalle korruptiolle ja salailulle? Paitsi tukemalla kepumafiaa.
Toisaalta... puhuihan Ranekin ponnekkaasti avoimuudesta 2009 valtuuston avauspuheessaan. Tulos oli se, että Juankoskella salailu kasvoi uusiin ennätyksiin.

ReviisoriRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 19.08
Joku puolueeton korruption tuntija voisi ehkä analysoida Juankosken käytäntöjä ja viime vuosien tapahtumia. Siinä eivät rahat menisi hukkaan.
Voisiko joku yliopiston väitöskirjan tekijä ottaa Juankosken tutkimisen kohteeksi?

maksumiesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 19.42
MOT- ohjelmasta pitäisi pyytää jatko-osaa. Uskoisin suomalaisia kiinnostavan yhteisten eurojen käyttö kotimaassamme. Asia olisi nyt hyvin ajankohtainen, kun korruption ongelmien uskotaan olevan vain Etelä-Euroopan vitsaus.
Maanantainen ohjelma Bensowin säätiön seikkailuista oli sekin hämmästyttävä.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 19.55
Pitäisi kai olla jotain indikaatiota korruptiosta, mutta minä en ole kuullut enkä havainnut mitään. Korruptiopuheet ovat silkkaa oletusta. Ei poliisi rupea tutkimaan ihan noin vaan.

Sen sijaan tehtaan toimintaan satsattujen rahojen hävittäminen tuntuu vakavalta rikokselta, mutta siinä ei ole kysymys korruptiosta.

poliittinen tarkkailijaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 20.12
Onko alan miehelle jäänyt aurinkolasit päälle, kun ei näe Juankosken Samovaari-hankkeessa "korruption häivää".

Eihän meillä poliisit tutki rakenteellista korruptiota. Sitä tutkitaan Vaasan yliopistossa.

Meillähän on ns. maan tapa voimassa, josta Juha Sipiläkin on jo joutunut totemaan, että sulle-mulle aika on ohi.

Johtuukohan tästä lausunnosta, että Juhalle on tulossa vaaleissa iso "pötkö"?

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 20.36
Alla olevassa linkissä on todella rakenteellista korruptiota. Siinä on aikomus käyttää Juha Sipilän aiemmin tukeman firman tekniikkaa. Kun Sipilästä tulee pääministeri, niin ehkäpä Chempolis säästyy konkurssilta. Tosi sievää, mutta laillista.

Kun tämäkin näyttää mahdolliselta, niin Petrin pitäisi nyt pikimmiten siirtyä eläkkeelle ja PBF:n palvelukseen.

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/371314/Markku-Koski-siirtyy-uusiin-haasteisiin

Kouraan ajattelijaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 21.43
Alan miehen kokemuksen mukaan tämä on ollut normaalia liiketoimintaa, johon nyt on vain liittynyt huonoa onnea. Lähtökin myöhästyi kuten muistamme.
Me monet näemme tässä hieman muutakin.

poliittinen tarkkailijaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 22.11
Petrillähän on runsaasti hallituskokemusta, joten vielä voisi yrittää luovia Tratta PBF:n ja biolämmön selville vesille. Aikaa ei kuitenkaan ole enää paljon. Veikkaisin, että parisen viikkoa.

Petrin pitää kuitenkin varoa, ettei mene hallitustyökentelyssä ylikuntoon.

Soili Suonojalle tuli vauhtisokeus ja sitten valtionyhtiöiden hallitusjäsenyydet sai jäädä. Teki ehkä viisaasti, ettei lähdetty penkomaan laajemmin hänen sähläyksiään. Tietysti Soili oli laajasti arvostettu "verkostoituja".

Sievissä toimitaan "sievästi". Ei ruveta ovia paukuttelmaan, kun on ansioituneesta kunnanjohtajasta ja bioenergiasta kyse.

Mielenkiinnolla odotan, kun insinööri Juha Sipilä alkaa ohjata valtiolaivaa kuin yritystä.

Insinööri Sipilä on kuitenkin unohtanut kepun vaalihuumassa sen, että kunnilla ja valtiolla on verotusoikeus. Yrityksillä ja yksityisillä veronmaksajilla on vain veronmaksuvelvollisuus.

Siis poliittisesti kokematonta Juhaa voisi vielä opastaa, että esim. valtion ja kunnan tilinpäätös näyttää ihan toiselta kuin yrityksen tilinpäätös, vaikka kaikissa tilinpääöksissä on tuloslaskelma, tase ja rahoituslaskelma.

Ei siis ihme, että Juha meinasi mennä myymään valtion omaisuuttakin jo kahdella miljardilla erolla. Lineekö Juha käyttänyt osakkeiden käyvän hinnan arvonmäärityksessä samoja kepun eksperttejä, joita Nero käytti taannoisissa voimalakaupoissaan.

Meinaako insinööri Sipilä laittaa valtion ja kunnat veronmaksajiksi.

Selvästi tästä on tulossa "jytkypötkö".

Kepu pettää aina!!!

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 22.34
Minä olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Juankosken johto ja kaupungin kaikki viranomaiset, ihan kaikki, ovat toimineet ala-arvoisesti, hyväuskoisesti ja osaamattomasti.

Mutta on aivan eri asia, katsotaanko heidän toimineen silloisen lain ja oikeuskäytäntöjen mukaan niin laittomasti, että joutuvat henkilökohtaisiin korvauksiin.

Minä olen vain pessimistinä ennustanut asioita ja se on aivan eri asia, mitä mieltä olen asioista. Jos kaupunki sitten joutuu korvauksiin, niin sehän on veronmaksajille vielä pahempaa.

Toisaalta PBF-ryppäältä ei varmasti saada mitään takaisin. Lihansyöjänä kysyn vaan, missä on pihvi.

Sitä paitsi olen koettanut sanoa, että Suomenkin lait ovat tehottomat rakenteellisen korruption edessä, vaikka Suomi on arvioitu joskus jopa maailman korruptiovapaimmaksi maaksi.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua4.2.2015 22.46
Selventääkseni sanottavaani totean vielä, että Juankoskesta voi todeta kaverini sanoin, kun hän palasi Venäjältä. Kysyin miten viihdyit siellä ja hän sanoi, että siellä on kaikki muu paskaa paitsi kusi.

Kaikki muut ovat tämän sanottavastani huomanneet, mutta ei kouraan ajattelija. Tosin kerran olen ryhtynyt ylistämään Martti Pohjolaisen viime vuosien toimintaa, kun ei näyttänyt kukaan noteeraavan moista.

kentiapuliRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua5.2.2015 11.22
Kyllähän Rauno Kettunen oli välillä aivan "hiilenä", kun Martti Pohjolainen yritti estää kuntalaisten rahojen lypsämistä kaikenlaisiin isoihin projekteihin ja niihin liittyviin "konsulttiselvityksiin". Olisi Masaa tarvittu 2013 alkaenkin hallituksessa ja valtuustossa.
On ihme, että vuosien 2008-2014 härskiä toimintaa kannattivat muut, paitsi pieni ryhmä osaajia. Ei ole kohtuutonta tuoda nyt totuuksia esiin ja toivottavasti myös saada vastuullisia vastuuseen. Sitä vastuunkantoa Erika Suominen toi usein esille. Nyt ei ole ketään jäljellä henkseleitä paukuttelemassa ja vastuuta haluamassa.

Tosi kalliiksi tuliRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua5.2.2015 12.42
Kyllä se vaan on niin, että suuräänimäärä ei luo sitä viisautta minkä sen soisi tuovan. On karmaisevaa ihan selkäpiittä karmii kun valtuuston ja hallituksen johtoon pääsivät täysin ummikot. Ranen ja Joken aina Juankoski menetti mahdollisuutensa olla Koillis- Savon keskus. Tuho tuli karmaisevalla tavalla ja nyt väki pakenee ken vaan voi ja yritykset lopettaa väestön pakenemisen seurauksena. Karmaisevaa se oli meno joka johti Juankosken tuhoon. Juankoski on kunta joka hävisi äkkinäisten politikkojen seurauksena.

OnervaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 0.08
Mitkä ihmeen 'osaajat' tämän kylän olisivat pelastaneet?
Miksi ne eivät toimineet silloin kun johonkin olisi pystynyt vaikuttamaan.
Jälkiviisas osa olla tyhmäkin!

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 1.03
KHO:ssa tiettävästi valmistellaan loppulausuntoa takauksesta, joten jo lähes neljä vuotta kestänyt taistelu Juankosken korruptiokaupungin virkamiehiä ja päätöksentekijöiden mielivaltaa vastaan on tulossa päätepysäkille.

28.1.2011 NS:n edustajat kävivät Juankoskella esittämässä kaupunginjohtajalle alustavan liiketoimintasuunnitelmansa "New Stroms & El Dorado ? Golden City".

NS oli arvioinut Römssyn konkurssipesän arvon olevan pyöreästi 4 milj. euroa, josta kartonkitehtaan osuus oli 3 milj. euroa muu osa pesää 1 milj. euroa.

Myöhemmin NS myös teki tämän suuruisen tarjouksen konkurssipesälle, mutta hävisi tarjouskilpailussa Tratta PBF:lle, kun Kangasperko oli luvannut järjestää Tratta PBF:lle 5 milj. kaupungin takauksen, jotta Tratta PBF pystyi lunastamaan Römssyn konkurssipesän noin 3.1 milj. eurolla.

NS:n alustavassa liiketoimintasuunitelmassa (El Dorado ? From Ash to Gold!) oli katsottu, että vuonna 2020 kartonkitehtaan arvo nousisi noin 40 milj. euroon ja muut liitännäiset noin 12 milj. euroon.

JBOY:n järjestelytkin NS oli valmis hoitamaan kiinteistöyhtiön osakkuuksien kautta, joka olisi turvannut kaupungille 20-30% yhteisesti omistetusta kiinteistöyhtiöstä.

Tratta PBF:n tapauksessahan kävi niin, että kiinteistöt luiskahtivat kätevästi Nemea Bankin omistajille ja kaupunki jäi nuolemaan näppejään. Biovoimalan Kangasperko taas lahjoitti Tratta PBF-yritysryhmälle.

Kaikissa näissä järjestelyissä Kangasperkolla oli sormensa pelissä. Kangasperko ajoi näissä järjestelyissä myös Nemea Bankin etuja kaupungin etujen kustannuksella!!!

Kangasperko ei kuitenkaan koskaan vienyt em. NS:n lunastussuunnnitelmaa asianmukaiseen käsittelyyn Juankosken päättäjien kanssa.

Päin vastoin Kanagsperko vielä päätettäessä kaupungin PBF:lle myöntämästä takauksesta kertoi valtuustolle, että mikään muu taho ei ole ollut kiinnostunut tehtaan lunastuksesta.

Miksi Kangasperko valehteli valtuustolle, kun NS oli hänen kanssaan keskustellut tehtaan lunastuksesta useampaan otteeseen jo heti vuoden 2009 keväästä lähtien?

Mitkä olivat ne Kangasperkon henkilökohtaiset tai muut syyt, että Kangasperko Römssyn konkurssipesän velkojaintoimikunnassa suositteli pesänhoitaja Makkoselle, että pesä pitäisi myydä Tratta PBF:lle, joka oli tehnyt pesästä selvästi NS:iä huonomman tarjouksen?

Mitkä olivat ne Kangasperkon henkilökohtaiset tai muut syyt siihen, että Römssyn konkurssipesän lunastuksen yhteyteen niputettiin vielä täysin pesän ulkopuoliset JBOY:n osakkeet (kapungin 11% omistusosuus ja Savon Voiman 40% omistusosuus)?

Oliko Kangasperko tullut siihen tulokseen, että kukaan ei lunasta Römssyn konkurssipesää millään hinnalle, ellei lunastusta aviteta vielä ylimääräisen lähes 10 milj. eruon arvoisen biovoimalan avulla lunastuksen kylkiäisenä?

Jos Kangasperko ei olisi päässyt asiaa sotkemaan, niin Juankosken ilme olisi voinut hyvinkin olla täysin toinen kuin nyt. Nyt tehdas ja biolämpö seisovat, eikä kukaan enää pysty niitä käynnistämään.

Juankoskesta ei tullut El Doradoa vaan Kuopion synkkä takapajula ja tyhjä Ghost City ? Aavekaupunki.

Varoittava esimerkki siitä, miten rakenteellinen valtionhallintoon asti ulottuva korruptio toimii.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 1.15
Korruptio tarkoittaa sitä, että viranomainen toiminnallaan hyötyy jotenkin. Mikä on Kangasperkon hyöty ollut tai oleva?

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 12.40
Korruptio on toimivallan väärinkäyttöä yksityisen edun tavoitelluun. Korruptiossa vastuullisessa asemassa oleva henkilö, esimerkiksi virkamies lahjotaan antamaan lahjojalle etua säännösten vastaisesti.

Transparency International jakaa korruption tioimivallan mukaiseen ja toimiallan vastaiseen korruptioon.

Toimivallan mukaisessa korruptiotilanteessa virkamies voi lahjuksen saatuaan järjestää jonkun asian käsittelyn helpommaksi tai nopeammaksi. Lahjuksen suuruudenhan ei tarvitse olla kovin suuri.

Taanoinhan kävi niin eräässä kansanedustajan ylinopeustapauksessa, että kansanedustaja, ent. poliisi, yritti kahvilahjonnalla välttyä sakoilta. Kansanedustaja ei kuitenkaan saanut syytettä lahjonnasta.

Yritätkö alan mies väittää, että Kangasperko on korvauksetta ja pelkästään suoraselkäisyyttään ryhtynyt kepun kusitolpaksi Juankoskelle. Taannoinhan entinen inttikaverini kepun Hannes Manninenkin totesi eduskunnasta jäätyään, että kyllä hänellekin riittää 41 vuotta kansakunnan kusitolppana oleminen.

Pitkäaikaisena koirantaluttajana tiedän omasta kokemuksestani, että ei kukaan ihminen lähde kusitoplaksi korvauksetta.

Yritätkö alan mies väittää, että Kangasperko tilaamat kalliit ja laittomat kaupungin oikedenkäynti - ja konsulttipalvelusopimukset Samovaari-yhtiöiden etujen edistämisestä eivät täytä korruption tunnusmerkkejä?

Yritätkö alan mies väittää, että Kangasperkon kaupunginjohtajan virkatehtävässään Tratta PBF:lle junailema ja kaupungin piikistä jo maksettu 5 milj. euron realisoitunut takaus ei täytä korruption tunnusmerkkejä?

Onko sinulla alan mies arviota siitä, kuinka monet illalliset Vallu-Setä ja Tratta PBF:n puuhamiehet ovat joutuneet hoitelemaan, jotta Petri Kangasperko lähti Tratta PBF:n kusitolpaksi?

Yritätkö alan mies väittää, että Petri Kangasperkon ja hallintojohtaja Kaisu Matiniemen NS:ä vastaan käynnistämä aiheeton polliisitutkinta NS:n tekemän laillisen kunnallisvalituksen johdosta ei täytä korruption tunnusmerkkejä?

Tälläkin toimenpiteellä Juankosken virkamiehet pyrkivät estämään NS:n täysin laillisen liiketoiminnan ja kaikin mahdollisin keinoin edesauttamaan Samovaari-yhtiöiden hämäraliiketoimia.

Korruptoitunneeseen virkamiestoimintaan liittyy myös jäävinä toiminta.

alan miehelle on syytä todeta, että Kangasperko on eri oikeusasteissa jo kahdesti todettu toimineen virkamiehenä jäävinä: takauksen myöntäminen ja biovoimalakauppa.

Jäätyään jääviydestä kiinni takauasiassa Kangasperko totesi jopa lehdistöön, että hänen täytyi kantaa vastuuta, koska Juankoskella ei ole ainuttakaan jäävitöntä virkamiestä.

Virkamiehen esteellisestä toiminnasta pieni tiedote alla:

"Virkamies käyttää virassaan julkista valtaa eli hänellä on oikeus tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat yksilöiden oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Juuri julkisen vallan käyttäminen on keskeinen elementti viranomaistehtävissä.

Oikeus käyttää julkista valtaa asettaa erityisiä vaatimuksia viranomaisen toiminnan lisäksi hänen henkilölleen ja sidonnaisuuksille. Julkista valtaa tulee käyttää puolueettomasti lakiin perustuen."

Kangasperkon sivutoimet kaupunginjohtajan virkatehtävän ohella ovat maakunnallisestikin mittavat.

Väitätkö sinä alan mies, että Kangasperko ei esim. tapauksessa JBOY, millään tavoin ole ollut myötävaikuttamassa siihen, että kaupungin ja Savon Voiman 70%:sti omistama lähes 10 milj. euron arvoinen voimala luiskahti ukrainalaiselle huijariyrittäjälle todennäköisesti vain noin 61 200 euron osakekaupoilla?

Väitätkö sinä alan mies, että Kangasperko ei ole saanut lukuisista sivutoimistaan mitään henkilökohtaista etua?

Verotilastotkin kertoo, että Kangasperkon tulot ovat kunnan kokoon ja muiden vastaavien kuntien kunnanjohtajien tuloihin verratuna olleet korkeita.

Vaasan yliopiston korruptioprofessorin Ari Salmisen kannattaa antaa väitöskirja-aihe jollekin innokkaalle tutkijalle tapauksesta "Juankosken kaupugin taistelu ja tuho".

Joopas JooRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 13.13
Alan mies-- muistathan laittaa käsitteet oikein: viranomainen tarkoittaa koko laitosta tai orgaania. Viranhaltija on yksityinen henkilö. Esim kunta on viranomainen ja hallintojohtaja viranhaltija. Menikö perille.

JRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 13.22
Kaikentietävälle -alan miehelle: "


Jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa tavalla, joka ei täytä minkään muun virkarikoksen, kuten virka-aseman väärinkäyttämisen, tunnusmerkkejä, eikä teko ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hän syyllistyy virkavelvollisuuden rikkomiseen. Vähäisyyden arvioinnissa otetaan huomioon teon haitallisuus ja vahingollisuus sekä muut tekoon liittyvät seikat.

Rangaistuksena virkavelvollisuuden rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos hän on syyllistynyt virkavelvollisuuden rikkomiseen rikkomalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä."

Tässäpä yksi esimerkki virkarikoksista. Muitakin löytyy ja ehkäpä soveltuu vieläkin paremmin.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 14.28
Maksimirangaistukset ja oikeuskäytäntö teon vakavuuteen nähden naurettavan pienet. Olen nuo monta kertaa lukenut.

reviisoriRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 14.44
Korruptioon kuuluvat mm. salailu, verhojen takana toimivat hyvä veli -verkostot ja veroparatiisien osuus rahaliikenteessä. Käteismaksut ovat yleinen tapa hoitaa rahaliikennettä palkkioiden osalta. Käytetään bulvaaniyhtiöitä kuten Farocon Oy:tä.
Juankoskella on korruptiota on enemmän kuin koko Pohjois-Savossa yhteensä.
Alan mies voisi tutustua merkittävien lainoppineiden lausuntoihin korruption luonteesta. Lue joku Interpolin raportti julkisten varojen puhaltamisesta ja viemisestä ulkomaille.
Miten persaukisella Samorizilla ja hänen persaukisilla yhtiöillään oli varaa mihinkään 2011? Rahanpesua ja veronmaksajien rahaa. On naurettavaa puhua varakkaasta liikemiehestä, joka käyttää miljooniaan Juankoskella hienoihin bisneksiin. On se Björkqvistikin entisellä valehtelulinjallaan Koillis-Pravdassa tällä viikolla.
Korruptiotapauksissa julkisuuteen annetaan yleensä puhdasta bullshit'iä lausuntoina. Niinhän me olemme nähneet sen tapahtuvan.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 15.26
En ole kiistänyt etteikö korruptiota ole, vaan päin vastoin. Olin varmaan ensimmäinen, joka pani Vaasastakin linkkejä. Nyt olen vain todennut, että on vielä liian aikaista toivoa, että joku a) pystyisi todistamaan jotakin ja b) korvaisi pientäkään osaa aiheutetusta vahingosta.

Juankoskisten valitsema tie näiden ongelmien ratkaisuksi oli siis suhteellisesti melko mitätön ja vain lisäkustannuksia aiheuttava. Ainoa hyöty on, että ns. osaajat voivat kehua olleensa lainopillisesti oikeassa. Pitäisi kuitenkin osata olla hiukan pragmaattisempi, että ansaitsisi osaajan tittelin.

PVRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 16.32
Moro,
alan mies oli varmasti ensimäinen, joka lähetti linkkejä Vaasan tapauksesta. Hienoa. P. Tolvanen on ollut ainoa todellinen totuuden etsijä koko vyyhdissä. Masa Pohjolainen toimi Juankosken hallituksessa mahdollisuuksien mukaisesti ja vastusti hallinnollisia päätöksiä, joilla rikottiin lakia, syydettiin kunnan varoja yksityisille tekijöille. Minä olen ollut seuraamassa takavasemmalla lähinnä mielenkiinnolla seuraten , miten käy.
New Ströms on ollut asiassa asianosainen ja toiminut Suomen perustuslain mukaisella oikeudella ja.
Olen itse kertonut, että kun asiat ovat selvinneet jollain tavoin, on aika antaa koko paketti tutkittavaksi.
Minä en puhu korruptiosta, vaan puhun virkalainsäädännön rikkomisista. Ja niihin haluan saada selvyyden. Poliisi tutkii rikosasiat ja mahdolliset syytteet syyttäjä.
Otin tuon Kuusamon tapauksen siksi, että itsekin olen ollut tapausta selvittämässä asiakirjojen perusteella ja enoni kertomusten perusteella.
Kyse on aina siitä, uskalletaanko puuttua viranomaistoimintaan, vai ollaanko hallinto-alamaisia lammaslaumassa.
Jos sinun rooliasi koko Juankosken vyyhdissä kuvaisin, sanoisin toimintaasi etäsosiaaliseksi hölötykseksi, huutosakki-toiminnaksi. Kuitenkin olet lähettänyt hyviä linkkejä, mutta kuten kuvasin, on puskista hyvä huudella. Toivottavasti olet oman kaupunkisi asioista kirjoitellut ja laatinut selkeitä ja hyviä vastaesityksiä ja lauselmia, sillä aivan yhtä heikkoa on nykyajan Oulussa, vai Jyväskylässä tai pääkaupunkiseudulla tai Vaasassa, Levin suunnassa tai Valkeakoskella. Meille Juankoski on kotikunta ja siksi olemme täällä päättäjinä ja vastuunkantajina.

hawaijiltaRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 17.39
Mitä siellä Koillis-Pravdassa tällä viikolla kirjoitellaan? Piti lähteä reissuun, niin en ole päässyt lukemaan paikallispostia.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 17.55
alan mies on siinä suhteessa oikeassa, että Suomessa virkamiesten rapsut rikollisesta toiminnasta ovat äärettömän lieviä.

Muistaakseni eilen kuuntelin eduskunnan kyselytuntia toisella korvalla. Ensimmäinen kysymys käsitteli Suomen raiskaustuomioiden lepsuutta.

Vastauksessaan oikeusministeri Henrikson totesi, että aiempi yleinen ehdollinen tuomio - siis korkeintaan varotus, on jäämässä pois lainmuutoksen myötä.

Nyt raiskauksesta tuleekin jo heti ehdotonta ja tapauksesta riippuen kakku on 2-10 vuotta.

Ihmettelen vielä sitä, että miksi tuo haarukka on pantu noin väljäksi?

Syy lienee kuitenkin se, että huppupäässä katumalle voidaan taas käyttää tuomioissa alarajaa.

Kun käräjäoikeudessa tarpeeksi nyyhkyttää huppu päässä, niin yleensä kepu enemmistöisten kunnan valtuustojen valitsemat ns. "puolueettomat" lautamiehet toteavat, että kyllä suositus on nyt alempi raja, koska kysymys on ison talon isännän mieron tielle joutuneesta hulttiopojasta.

Suomesta oikeusvaltiona syntyy irvikuva kansainvälisestikin, kun suomalainen oikeuskäytäntö on sellainen, että viranomaisen rötöstelystä maksimirangaistus jää usein huomautuksen, moitteen tai vain viraltapanon asteelle.

Tässä tulee mieleeni valmentaja Kari-Pekka Kyrön tapaus.

Hänelle langetettiin peräti elinikäinen toimitsijakielto, kun avusti kepujohtoisessa Hiihtoliitossa hemohessin pumppauksessa.

Muutama muukin Hiihtoliiton ilmeisesti kepun jäsenkirjan omaavia lääkäreitä ja valmentajia sai toimitsijakieltoja, mutta nyttemmin Hiihtoliitto on ryhtynyt hakemaan niiden purkua.

Ei ole lainkaan ihme, että vilunki on ollut vallalla vuosikymmenet myös kepujohtoisessa Hiihtoliitossa. Sillä yleisestihän tiedetään, että kepu pettää aina ja kepun lonkerot ovat syvälle juurtuneet joka puolelle suomalaiseen yhteiskuntaan.

Urkki oli tajunnut jo nuorena miehenä, että urheilujärjestöt on erinomainen kanava viedä kepuaatetta läpi Suomen maaseutua nuorten ja vanhempienkin kautta.

Urkkihan toimi SVUL:in ja SUL:in puheenjohtajana vuosina 1928-47 ja sen perään kunniapuheenjohtajana vielä 1948-1986. Joten kukaan ei voi väittää, etteikö perspektiiviä Urkilla ollut.

Nykyisen kepu-koneiston vahvuus näkyy siinä, että Suomessa alkutuotannon osuus työvoimasta on vain noin 7%. Kuitenkin nykyään viimeisen gallupin mukaan jo yli 26% äänestäjistä tuntuisi äänestävän kepua ja hyväksyisi kepulit toimintatavat.

Pohjois-Koreassa, Kiinassa, Venäjällä ja kepussa voi kuitenkin käydä niin, että henkilö voi joutua koneiston epäsuosioon, jos on jäänyt suoraan rysän päältä kiinni jostain rötöksestä. Kyrö jäi ryssän päältä kiinni, kun unohtui se kuuluisa hemohess kassi kiireessä huoltoaseman pihaan.

Rysän päältä havaittu henkilö halutaan tietysti vaieta heti kuoliaaksi, mieluummin ikiajoiksi. Kepun entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on tästä hyvä esimerkki.

Hiihtoliitossakaan ei kukaan ole lähtenyt Kyrö raukan tueksi, jotta hän voisi harjoittaa sitä ammattia, jossa hän kieltämättä on ammattimies. Minulle on jostain syystä jäänyt vaikutelma, että Kyrolla ei taida olla kepun jäsenkirjaa.

Valtion taholta ollaan harmaan talouden jahdissa laitettu jo vuosia eri toten Suomen pienyritysten toimintaa ahtaalle kaiken maailman rekistereiden ja verokorttien avulla.

Vastavuoroisesti verovelvollisten alkaa olla aika ryhtyä vaatimaan myös virkamiesten ja politiikojen toimiin läpinäkyvyttä ja nuhteetonta käytöstä.

Koska virkamiehelle on säädetty toimivaltaa, hänellä täytyy itse asiassa olla tavallistakin ihmistä ankarampi vastuu toimistaan.

Virkamieslaki näyttää siis tarvitsevan pikaisen uudistuksen esim. virkarikosten kohdalla.

Vaikuttaa perustuslain vastaiselta, että Suomessa virkamiehet ovat toimissaan täysin eriarvoisessa asemassa kuin muut kansalaiset.

Kepujen lempilapsi eli 5 vuoden suojatyö kuntaliitoksissa on hyvä esimerkki tästä selvästi perustuslain vastaisesta toiminnasta ja käytönnöstä.

Kepu pettää aina!!!

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua6.2.2015 19.55
Minäpä esitän spekulaation Petri Kangasperkon tulevaisuudesta. Aina kun ihmiset täyttävät vuosia, pääsevät eläkkeelle tai kuolevat, heitä kehutaan vuolaasti. Ennen eläkkeelle pääsyä kuuliaiset kepun vasallit palkitaan vielä ruhtinaallisesti. Niinpä Petrille järjestetään huippupaikka Juankosken jälkeen tai jopa ennen kaupungin liittämistä Kuopioon.

Finnpulpin suunnitelmiin kuuluu yhdessä Powerfluten kanssa, että koko Savon energiatuotanto järjestetään uudelleen. Powerfluten ja Finnpulpin energian tuotanto ulkoistetaan yhdistettyyn Savon Energiaan ja Energiaholding lopetetaan. Tämä on aika iso juttu, koska moderni sellutehdas tuottanee noin 200 kWh/t sähköäkin. Siitä tosin mennee yli puolet omaan kulutukseen, mutta vajaa puolet jää myytäväksi. Powerflute lähtee Finnpulpin osaomistajaksi.

Miksi ne yhdistymisneuvottelut ovat jumiutuneet, johtuu siitä, että neuvotellaan ensin koko potin myymisestä esimerkiksi Fortumille. Näin saadaan yhtymälle hintalappu.

Kepulainen OP-pankki on suomalainen päärahoittaja ja puunhankinnan hoitaa Harvestia Oy. Kaikki suuret puunomistajat taputtavat käsiään, kun saadaan kilpailua ja Petri saadaan sitten suurena ja arvostettuna energiajohtajana eläkkeelle jättieläkkeen kera. Hänen nuhteetonta uraansa ylistetään suurena energiasektorin näkijänä ja tekijänä.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua7.2.2015 15.50
alan mieheltä kerrassaan raikas spekulaatio Bio Petterin tulevaisuudesta, mutta ei mielestäni realistinen.

Saattaisi todellakin olla aiheellista alkaa kerätä maakunnallista ansiolahjaa Peterille sinnikkäästä työskentelystään vaikealla energia-alalla.

Koska Savon Voiman ja Kuopion Energian lupaavasti edenneet fuusioneuvottelut yllättäen päättyivät tuloksettomina, niin Bio Petterin energiauraan on väkisinkin syntymässä taannoisten Juankosken tapahtumien jälkeen ikävä kupru.

Energia-alalla uran huippukohdaksi on siis jäämässä Savon Energiholding Oy:n toimitusjohtajuus. Energiaholding on Savon Voima OyJ:n emoyhtiö, joka huolehtii mm. SV:n osinkotulojen tilittämisestä Energiaholdingin osakkaille eli kunnille.

Tarkistin tuossa nopeasti Savon Voiman saavutukset energiahuollon alalla vuonna 2013 ja kirjasin alla olevat tiedot vuodelta 2013:

- Liikevaihto 196 milj. euroa
- Voitto 21.3 milj. euroa
- Lämpövoimatuotanto 598 GWh
- Polttoaineiden hankinta 933 GWh, josta turpeen ja metsäperäiset polttoaineet lähes 800 GWh)
- Sähkön tuotanto 585 GWh jakaantuen seuraavasti:
-- vesivoimaa 79 GWh
-- omat lämpövoimalaitokset 30 GWh
-- oma tuulivoima 15 GWh
-- muu sähkö 399 GWh (lähinnä hiililaudesähköä)
-- ydinvoima 30 GWh

Savon Voiman energiaoperaatioista voidaan todeta, että kysymyksessä on tyypillinen kepulainen energiayhtiö, jonka energiahuollossa kotimaisuusaste on korkea ja tietenkin myös verovaroin ylläpidetty energiatuotanto on huipussaan. Runsaista tuista johtuen SV:n kannattavuus oli vielä ihan kohtuullisella tasolla. Voitto tosin laski vuonna 2013 36%:ia

Tässä mielessä ei ole siis enemmälti moittimista Bio Petterin aikaan saannoksista, joskin SV:n vuosikertomuksessa on vain vähän avattu ns. varavoimalakysymystä.

SV:n vuosikertomuksessa kirjoitetaankin vähän varomattomasti:

?Lämmönhuollon varmistamiseksi rakennamme ja pidämme valmiudessa varalämpökeskuksia?.

Juankoskellekin on rakennettu ja pidetty valmiudessa tällaisia varalämpökeskuksia viimeisten vuosien aikana vähintään 10-kertainen kapasiteetti paikalliseen tarpeeseen verrattuna.

Huomioni tietysti kiinnittyi Savon Voiman Kemin Ajoksen tuulivoimapuiston 6 MW:n osuuteen, josta saatoin tarkistaa, että tuulivoimala tuotti sähköä vain 2500 tuntia vuonna 2013. Yleisestikin on tiedossa, että tuulivoimaloista ei oikein tyvenellä sähköä synny.

Minulle oli kuitenkin yllätys, että Kemissäkin tulee noin harvoin.

Ei olekaan siis mikään ihme, että aika moni noista Siltarumpu Mauri Pekkarisen lempilapsista onkin karahtanut konkursiin, vaikka Siltarumpu Mauri oli kehitellyt lempilapsilleen muhevat syöttötariffitkin. Hyvin ymmärtää, että samainen Siltarumpu oli ruvennut vihamaan sähköveroilla jopa omien aurinkopanelien rakentajiakin.

Minusta alan mies olisi voinut tarkistaa vielä nuo Finnpulpin ja Powerflute yhteiset energiasuunnitelmat.

Kyllähän se on selvää, että jos Finnpulpin sellutehdas joskus tulee, niin se tuottaa kyllä huomattavasti enemmän sähköenergiaa kuin 200 kWh/t, jonka alan mies mainitsee uuden sellutehtaan sähkön ominaistuotannoksi. Minusta oikeampi luku on lähempämä 500-600 kWh/t.

Jos tällainen selluvoimalaitos rakennetaan Powerfluten kylkeen, niin se on selvä, että SV:n sähkönäpertelyt kalpenisivat sen rinnalla, koska yhdestä pisteestä tulisi myytävää sähköä noin kaksi kertaa enemmän kuin koko Savon Voimasta nykyään, eikä sitä sähkön tuotantoa tarvitse rahoittaa kepulaiseen tyyliin verovaroin.

alan miehen kaavailema hintalappupeli Fortumin kanssa ei vakuuta minua.

Fortumilla on paljon tuottavampi energiapeli menossa rajan tuolla puolen Karjalassa, jossa Fortumin salkkuun on jo suljahtanut kymmeniä isoja vesivoimaloita.

Mikään ei ole niin rahakasta puuhaa kuin veden valuttaminen turbiinin läpi. Pitää muistaa vain pitää turbiinien akselit riittävässä rasvassa, niin sähköä tulee ikuisesti.

alan mies ei ollut ilmeisesti kanssani eräässä Brysselin sellumiesten konferenssissa, jossa Dermont Smurfitin Michael veli esitelmöi Jefferson Smurfitin (JSG) menestystarinasta.

Tarinahan lähti liikkeelle Dublinin lähellä oleesta Michael ja Dermont Smurfitin isän 1934 käynnistämästä pienestä aaltopahvitehtaasta.

Massiiviset akvisiitiot yhtiö aloitti USA:sta 1974 ja 2000-luvun alussa yhtiö oli alallaan maailman suurin.

Esitelmävuotenaan Brysselissä Michael Smurfit totesi, että JSG-on myös maailman kannattavimpia metsäyrityksiä. Taisi olla kannattavuudessaan järjestyksessään silloin viidenneksi paras.

Michael vielä totesi, että he eivät ole muuten koskaan rakentaneet uutta paperikonetta tai sellutehdasta, eikä sellainen kuulu heidän menestystrategiaansa.

Michael totesi myös, että he olivat havainneet sen, että aina kuin metsäyritykset ilmoittaa isoista investoinneista, niin yhtiöiden osakekurssit ottaa valittömästi korjausliikkeen alas päin.

Kun olen jonkin verran seurannut myös Dermont veljen touhuja, niin samansuuntaiset näyttää olevan hänellä strategiat. Ostetaan ammattitaidolla halvalla. Laitetaan tehtaat kuntoon ja tuottamaan rahaa. Näin toimii viisas sijoittaja ja teollisuusmies.

Valitettavasti Kangasperko ei sovi tällaisten herrojen neuvottelupöytään.

Kyllä Bio Petterille täytyy nyt joku muu luontainen ja arvostettu eläkevakanssi tietysti löytää.

Koska Bio Petteristä ei voi tulla Kuopion kaupunginjohtajaakaan, eikä hän ikänsä vuoksi voi enää saada enää muutakaan arvostettua kaupunginjohtajan virkaa, niin kyllä loistavalle uralle tulee nolo loppu, jos joutuun vaikka tyytymään Kuopion Energian palveluksessa joihinkin erityistehtäviin.

Harkinnanarvoisia ja kunniakkaita vakansseja voi silti olla esim. Pohjois-Savon Polttoturve- tai paikallisen Tuulivoimayhdistyksen kunniapuheenjohtajuus. Kyllä Petteri on jouttunut urallaan sen verran taistelemaan talouden ja juridiikan tuulimyllyjä vastaan, että vihdoin on aihetta antaa jo siitäkin tunnustusta.

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua7.2.2015 18.03
Kiitos alan kolmannelle kommenteista. Kun olen nyt kovin kiireinen, niin toivoisin, että tarkistaisit tuon sellutehtaan sähköntuotannon. Vetelin ihan muistista tuon luvun, mutta taitaa se ollakin se ulos myytävä energia oman käytön jälkeen. Ja koko ajanhan nuo prosessit kehittyvät, joten luku kasvaa kaiken aikaa.

Muistelen että Asko Eho aikoinaan lausui, ettei Suomessa kannata atomivoimaa rakentaa, kun laitetaan puoli tusinaa sellutehtaita. Oli se aika meedio, kun nyt on mekaanisen massan valmistus romahtanut ja sellun vain kasvaa.

Minäkin taidan nyt paperimiehenä ansaita tittelin sellun pilaaja, koskapa välituote näyttää kannattavan vielä pitkään - meinaan havupuusta tehty.

takaisin 50 luvulleRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua7.2.2015 19.05
Osataanko Suomessa enää muuta kuin tikunkettoa? Jos, niin alan miehet kertokaa mitä!

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua7.2.2015 19.18
Keittoon tarvitaan paljon rahaa ja vahan tyovoimaa. Sopii Suomeen. Sipilan vihreeta hommaa metsissa. Oikea hommaforum.

alan kolmas miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua7.2.2015 22.42
Ensi vaiheen neuvo.

Arvokkaan puun pulttaminen kiellettäköön lailla.

Olkoon pienimuotoinen kotitarvepuun käyttäminen kuitenkin sallittua esim. saunoissa, takoissa ja leivinuuneissä. Tietenkin nuotioissa kuten esimerkiksi rantakalalla olkoon pienpuun poltto myös sallittua.

Säästettäköön muu arvokas biomateriaali teollisuuden käyttöön.

Paluuta ei ole kultaiselle 1950-luvulle!

alan miesRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua20.2.2015 15.17
Kunnan korruptioon ei haluta Juankoskella puuttua. Oiva osoitus on tarkastuslautakunnan helmikuinen kokous. Siinä vasemmisto esitti, että teetettäisiin erityistilintarkastus kaupungin ja Premium Boardin rahaliikenteestä vuosilta 2012 - 2014.

Rissanen puolestaan esitti, että erityistilintarkastusta ei suoriteta. Suoritetussa äänestyksessä äänet menivät tasan 2-2 ja puheenjohtajan ääni ratkaisi, ettei erityistilintarkastusta suoriteta.

Tässä olisi kerrankin ollut tilaisuus saada selkoa asioista, mutta Juankosken osaajat eivät pystyneet edes tähän vaikuttamaan. Asiahan oli omantunnon kysymys ja sen ratkaisi käytännössä osaaja Samuel Niskanen Säyneisistä äänestämällä tyhjää.

kyselijäRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua20.2.2015 17.17
Vasemmistolta aivan oikea ehdotus tarkastuslautakunnassa. Premium Board seikkailu on tullut maksamaan tähän mennessä jo yli 6 milj. euroa suoraan kaupungin kassasta.

Kun kunnan alijäämät ovat nousseet vuonna 2014 jo -12.5 milj. euroon ja kuntalain 65 § 3 momentin mukaan on laadittava yksityiskohtainen tasapainotusohjelma, jossa talous on tasapainossa viimeistään 4:ssä vuodessa. Juankoskella on tässä suhtessa nostettu jo kädet pystyyn.

PB:n laiton avustaminen on keskeinen syy kunnan talousongelmiin. Siksi on aivan oleellista, että vasemmiston esittämä kunnan ja PB:n rahavirtojen erityistilintarkistus suoritetaan. Kaikkien tiedossahan on mm. se, että Juankosken kaupunki on maksanut laittomia oikeudenkäyntikuluja yksityisille asianajotoimistoille jo 2011-2014 ainakin noin 500 000 euroa.

Tuollakin summalla olisi huolehtinut monen vanhuksen asioista vuositulkulla.

Näille maksuille ei ole ollut juridista pohjaa, joten kysymys on aivan ilmeisestä laittomasta rahaliikenteestä.

Herää kysymys, miksi Samuel Niskanen äänesti 16.2.2015 tarkastuslautakunnan kokouksessa tässä tärkeässä asiassa tyhjää?

Nyt olisi ollut saumaa.Re: Kunnan korruptioon voi puuttuua20.2.2015 17.58
Tietysti Samuel on vielä ensikertalainen ja Pekan puoluetoveri valtuustossa, joten ei saanut tietysti Pekalta riittävästi ohjeita. Ehkä oli muiden ohjailtavissa. Mene ja tiedä.

reviisoriRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua20.2.2015 19.15
Näyttää siltä, että tilintarkastuksenkin pitää tulla kunnan ulkopuolelta ja puolueettomalta taholta.
Pentti Rissanen on näyttänyt kaudellaan, miten huonoa tarkastus voi olla, kun se toimii kepumafian alajaostona eikä riippumattomana, ammattitaitoisena tarkastuslautakuntana.
Samuel Niskanen ei puolestaan ollut tehtävänsä tasalla. Pantakoon merkille.

Heikki J.W. SalonenRe: Kunnan korruptioon voi puuttuua21.2.2015 1.42
Olisi hyvä saada väliraporttia selvitysmies Nyyssöseltä, miten Juankosken yrityssaneeraukaset etenee?

Samalla lailla yrityssaneerauksessa olevasta Talvivaarasta kuitenkin silloin tällöin selvitysmies Jaatinen tai käräjäoikeus ilmoittelevat, miten Talvivaaran saneeraus etenee.

Viimeisimpien tietojen mukaan ei kovin hyvin siellä mene, kun edes tilinpäätöstä ei saada aikaiseksi ja firma tuntuu olevan konkurssissa.

Valtio on kuitenkin jo mennyt lupailemaan ympäristöongelmien takia Talvivaaralle muistaakseni ainakin 153 milj. euroa. Pekka "Peloton" Perä on myös haastettu muistaakseni jo toiseen kertaan käräjille ympäristörikoksista, joita ei tietenkään ole tapahtunut.

Nyyssösen ja Kangasperkon valvomissa yrityssaneerauksissa ei savolaiseen tyyliin pidetä kiirettä, koska vaalitkin ovat kohta tulossa.

Kepulle olisi tietenkin erittäin ikävä takapotku, jos paljastuisi Tratta PBF:nkin toimista jotakin yllättäviä asioita, koska Tratta PBF:n teollistamishanke kaikki biovoimalaviritykset yksityiselle yritykselle mukaan lukien on ollut yksi kepuvetoisen teollistamispolitiikan työllistämisen kärkihankkeita ja ehdoton leipähammas Koillis-Savossa.

Tosin sen verran yllättäviä asioita on jo tässä ukrainalaisessa hankkessa paljastunut, että rahaton investori on tässä ollut liikkeellä ja Suomesta huijattiin hyväuskoisilta rahoittajilta 1.5 vuodessa lähes 30 milj. euroa Maltan veroparatiisiin.

Samassa sopassa Kangasperko sai tuhottua veronmaksajille muistoksi myös koko Juankosken pienen kunnan talouden. Suomessa ei taida olla muita näin tehokkaita ja ahkeria kunnanjohtajia vielä toimessa.

Hankkeen varsinainen puuhamies on ollut tietysti kansainvälinen Ukrainasta lähtenyt huippuliikemies, jonka Kangasperko pitkien ja sitkeiden etsiskelyjensä jälkeen onnistui vihdoin löytämään.

Kansainvälinen liikemies ei olisi tähän hankkeeseen lähtenyt, ellei Kangasperko olisi hänelle luvannut 5 milj. euron kaupungin takausta ja 51%:a 10 milj. euron arvoisesta uudesta biovoimalasta.

Kangasperko oli täysin vakuuttunut, että näiden loistavien järjestelyjen kautta nyt lähti Römssy taas käyntiin ja samalla löytyi myös ratkaisu kaupungin ja Savon Voiman rahoittamalle täysin kannattamattomalle biolämmölle

Yrityssaneerauksen pääsyn jälkeen koutterin ensimmäinen koeponnistus oli muistaakseni viime heinäkuussa. Nyt tulee siitäkin koeponnistuksesta kuluneeksi siis jo 7 kuukautta.

Kyllä normaalisti koutterien koeponnistusten tulokset tiedetään jo parissa viikossa.

Jos VisorCotesta kuitenkin lähetettiin koe-erä Austraaliaankin asti, niin eiköhän se ole sinne saapunut joskus syyskuussa viimeistään.

Kun sitten paikallisessa marketissa on myyty kokeeksi muutamia kolmioleipiä, niin viimeistään marraskuussa ne kolmioleivät on jouduttu myymään 30%:n alennuksella (parasta ennen päivät oli tulleet vastaan).

Koemarkkinoinnin tulokset kauppias oli siten saanut valmiiksi viimeistään joulun alla.

Kyllä sähköpostilla nyt jo olisi pitänyt saada Björkqvistille ja Nyyssöselle tieto, miten Australiankin koemarkkinointi onnistui? Potentiaalisen tilauksen suuruushan oli varmaan luokkaa 2 tonnia.

Venäjällehän tätä VisorCotea lähetettiin myös koemarkkinointiin jo viime kesänä, mutta harmillisesti tuo ruplan arvo pääsi viime syksynä romahtamaann, joten eiköhän Pietarissakin ole todettu, että kyllä nämä länsimaiset tuotteet tulee tavalliselle pietarilaiselle aivan liian kalliiksi.

Lieneekö Björkqvist kertonut tämän ikävän uutisen Nyyssöselle vielä?

Toisaalta Pietarissa on saatettu ruveta suhtautumaan ukrainalaisella rahalla pyöritettävään suomalaiseen vihamieliseen markkinavaltaajaan vähän nihkeästi ja epäluuloisesti. Voi olla, että vientilisenssiä ei olekaan myönnetty.

Vielä kesällä 2011 kaupunginjohtaja Kangasperkokin suhtautui NS:n konkurssipesän ostoaikeisiin erittäin nihkeästi.

Kangasperko ja hallintojohtaja Kaisu Matinniemi päättelivät yhdessä jopa siten, että NS on mukana juonessa, jonka avulla vihamielisesti vallataan Juankosken kunnan kynsin hapain vaalima pahvitehdas, joka NS:n vihamielisen valtauksen jälkeen heidän mielestään suljetaan.

Kangasperkon ja Matinniemen mielestä näin ovelasti toimien NS:n ja sen taustavoimien tavoitteena olikin vain Venäjän kartonkimarkkinoiden kontrollointi. Kangasperkon mielestä tällainen vihamielinen kunnallisen pahvitehaan valtaaminen olikin ehdottomasti tyrmättävä heti alkuunsa.

Ihmetystä tässä nyt herättää, miksi Kangasperko ja Björkqvist päättivät nyt itse pysäyttää pahvin tuotannon tykkänään jo vuoden 2012 marraskuussa.

Kangasperko ja hallintojohtaja Matinniemi eivät voi nyt syyttää NS:ä enää mistään vihamielisestä valtausyrityksestä.

Kaupunki on jo maksanut realisoituneet takaukset, joten Kangasperko ei voi siis syttää NS:ä edes siitä, että NS:n perustuslain mukainen kunnallisvalitus olisi millään tavoin haitannut pahvin tekemistä Tratta PBF:n toimesta.

Tratta PBF:n toiminta on vain luonnollisesti loppunut, kun yritykseltä ja myös Juankosken kaupungilta on päässyt rahat loppumaan.

Normaalisti tällainen yritys haetaan ennen pitkää konkurssiin jonkun velkojan toimesta.

Missähän vaiheessa Nyyssönen ilmoittaa, että nyt on nostettu kädet pystyyn?

Tämä ilmoitus tulee ilmesesti siinä vaiheessa, kun Nyyssösen seuraavaan laskuun ei tule määräajassa suoritusta.

Tratta PBF:n heitteille jätettyjen myrkkykonttien osaltahan poliisitutkinta on jo käynnissä, eli melkein tasatahdissa näköjään mennään myös Juankoskella kepun utopistisen Talvivaara-hankkeen kanssa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: