Keskustelu

yläkoulun tytötEnnätys väestökadossa1.2.2015 22.30
Viime vuonna Juankoskelta väheni 111 henkeä. Jäljelle jäi 4884. Kepumafia on suorastaan ajanut ihmisiä pois koulujen tappamisella ja yrityksiä syrjimällä. Kunnan taloutta ei ole korjattu, vaikka osaajat ovat antaneet hyviä neuvoja. Totuutta piilotellaan ja tapahtuneita salataan. Ihmiset ovat kyllästyneitä maksamaan ylisuuren virkakunnan ylisuuria palkkoja. Tehottomuus rehottaa.
Korruptio ei sekään houkuttele ihmisiä tänne. Osuuskauppa PS on myös pannut parastaan lopettamalla toimintoja.
Yrittäjät ja heidän asiakkaansa vetävät johtopäätöksiä jatkuvasti.
Lukiovalinnat kertovat nekin jotain. Taas lähtee perheitä kuten amiskan lopettamisen jälkeenkin.

kouraan ajattelijaRe: Ennätys väestökadossa2.2.2015 0.29
Oho, se on yli 2% tappio vuodessa. Nyt on kuntafestareiden aika. Väki vähenee ja pidot paranee vai miten se meni?
Tällainen väkimäärän lasku edellyttäisi 7 työntekijän vähentämistä kunnan palkkalistoilta, jos menot suhteutettaisiin tuloihin.
Joulukuisen valtuustopäätöksen mukaan hallitus tarkastelee talousarvion toteutumista kuukausittain. Katsotaanpa ryhtyykö hallitus toimiin?

kansa tietääRe: Ennätys väestökadossa2.2.2015 8.25
Hallitus päätti jo 2009 tarkastella taloutta kuukausittain. Veli Leinonen oli silloin huolestunut.
Nyt taloutta on seurattu katseelle useita vuosia, ja lainaa on otettu lisää lähes 20 milj. euroa. Osaajien neuvoista ei ole otettu vaarin.
Sitä niittää, mitä kylvää. Eivät uskalla Heimo ja Veijo edustajinamme laittaa Kangasperkoa kuriin.
"Kyllä kansa tietää."
On naurettavaa haukkua sivullisia kepumafian tyhmyyksistä ja laittomuuksista....
Juankosken päättäjiäkään ei enää näy keskustan kaupoissa tai kahviloissa tai kioskeissa. Mihin lie häipyneet? Ovatko katselemassa asuntoja Turun lähistöltä?

yrittäjäRe: Ennätys väestökadossa2.2.2015 10.11
Oho tuo 2% väkimäärän menetys on tosi huikeaa. Vaikea on enää pysäyttää kehitystä, se pyörii kuin lumipallo rinteessä ja varsinainen vyöry on vasta edessä päin. On aivan mahdollista, että ensivuona ei ole enää kuin hiukan yli 4700 asukasta. Kaikki karkaa ken vaan voi. Ei ihme, että yritykset karkaa kun ei ole asiakaita. On vaan pelkkiä kellon kysyjiä liikkeessä tai tupakaan tulen pyytäjiä päivittäin ei se enää kannata, siitä ei tule kuin hiekanjyviä lattialle,, joten yritykset sulkevat oviaan yhä kiihtyvällä tahdilla. Kaikki vain siksi, että oli ensikertalaisia päättäjiä jotka tekivät pikapäätöksiä, jotka olivat huikean kalliitta kunnalle ja käytännössä ajoivat pikapäätöksillään kunnan vararikkoon.

vielä täällä ihmettelemässäRe: Ennätys väestökadossa2.2.2015 11.35
Meidän vielä jäljellä olevien etu on, että kunnan toiminta pannaan kuntoon. Tuli, mitä tuli jatkossa. Sitä Kuopiokin haluaa.
Nykyinen hallinnon ja taloudenpidon sirkus on saatava loppumaan. Kangasperkon puolustajat ovat aivan säälittäviä pelkureita.
Valitettavasti Juankoskelta ei löydy oikeita miehiä luottamushenkilöjohdosta.

PVRe: Ennätys väestökadossa2.2.2015 11.44
Moro,
valtuustoryhmämme merkitsi epäluottamuslauseen kaupunginjohtajaa kohtaan viime valtuustonkokouksessa. Miksi muut ryhmät eivät suostu keskustelemaan uusista ja nopeista talouden ja hallinnon uudistamisista. Kyse on erittäin paljon henkilöjohtamisen pakollisista muutoksista. Tälää johdolla Juankosken väki on pakenemassa muualle.
Nyt ei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan on haettava nopeita muutoksia ja uutta henkeä. Meidän on itse kehitettävä jälkeenjäänyttä Juankoskea.

JokeRe: Ennätys väestökadossa2.2.2015 17.22
Yli sadan henkilön poistuma merkitsee talousarvioon n. 1,5 miljoonan euron vähennystä. Miten toimitaan, kun tiedossa on taas alijäämää. Missä on virkojen yhdistely ja muutokset hallinnossa.

kentiapuliRe: Ennätys väestökadossa3.2.2015 10.05
Kuntalaiset äänestävät jaloillaan, ja kepumafia tulkitsee sen kannatukseksi ja kehumiseksi.
Näin meillä...

adam antRe: Ennätys väestökadossa3.2.2015 14.47
huomaa että juankoskella väki vähenee,hevoshaan kerrostaloilla varsinkin. siellä kun käy niin on tullut paljon tyhjiä asuntoja.

yläkoulun tytötRe: Ennätys väestökadossa3.2.2015 18.30
Huomioittemme mukaan katastrofaalinen väestökato ei ole vuosikausiin herättänyt kaupunginhallituksessa keskustelua virran kääntämisestä meille päin. Miksi? Mitä elinkeino- ja markkinointihenkilöt ovat tehneet? Kertokaa.
Onko kepumafia puristanut Juankosken tyhjäksi kuin sitruunan?
Juankosken kiinteistöjen omistajat eivät iloitse Kuopion kiinteistöjen arvonnoususta. Vaaleissa on tulossa konkreettista kiitosta kepuloisille ja demareille. Trust us...

alan miesRe: Ennätys väestökadossa3.2.2015 18.27
Onhan elinkeinohenkilöt saaneet aikaiseksi paljon kehutun ja palkitun lattialla lotusasennossa istuttavan kuituhampusta valmistetun tuolin.

Varmaan jo valmistettu useampia. Sopisi hyvin kaupungintalon aulaan, kun Juankosken asukkaiden enemmistö on kankeita vanhuksia, jotka eivät taivu lotus-asentoon eivätkä sitten ainakaan pääse ylös tuolistaan.

Pena T.Re: Ennätys väestökadossa4.2.2015 6.57
Väestökato vaatisi toimenpiteitä kuten Juankosken talous.
Sopisiko työryhmä tekemään korjausehdotuksia?
Osaajilla on paljon ideoita, mutta kuten on nähty, ne eivät kiinnosta kepumafiaa. He haluavat tehdä bisneksiä "ulkomaalaisten suurliikemiesten kanssa". Samorizin Pehami B.V.:ssäkin on yksi työntekijä... Samoriz itse. Missä ovat tilinpäätökset, Kangasperko?
Tällaisia ovat Peten, Joken, Ranen, Veijon ja Heimon kaverit, ja tulokset sen mukaisia.
Väestökato on itse aiheutettua, joten ei tarvitse pyydellä apuja valtiolta.

alan miesRe: Ennätys väestökadossa4.2.2015 8.11
Sulle-mulle -politiikka on hiipumassa loppuun. Takiaispuolueita ei enää kuunnella. Otetaan huomioon vain neljä suurinta.

Pienet kunnat ovat aina kepuloisten hallussa tai ruotsalaisten muutamissa rannikkokunnissa. Ainoa vaikuttamiskeino on olla kepuloinen ja vaikuttaa puolueen sisältä. Kääntäkää takkinne hyvät osaajat.

Muuten olen sitä mieltä, että New Stromsissa on vain yksi työntekijä - Heikki itse...So What.

alan miesRe: Ennätys väestökadossa4.2.2015 9.28
Seuraavista linkeistä löytyy parasta, mihin Juankosken elinkeinoihmiset ovat pystyneet. Esitykset ovat tietenkin vaalean vihreitä väreiltään:

http://www.juankoski.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/juankoski/embeds/Hanke-esittely_204012.pdf

http://www.juankoski.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/juankoski/embeds/Kuituhampputiivistelma_17_11_2013_lyhyt.pdf

alan kolmas miesRe: Ennätys väestökadossa4.2.2015 12.33
Liisa Jokelan design-tuoteajattelu ja kuituhampun monipuoliset käyttökohteet häkellyttää.

Miksi EU-rahoittaa tällaisia huuhaa-juttuja?

Hanke sopii kuitenkin kuin nenä päähän Juankosken tapaisessa hölmöläisten kaupungissa.

Hampun lupaavista lopputuotteista kiinnitti erityisesti huomiotani mottorisahan voiteluöljy.

Kauniissa maisemakuvissa Premiun Board Finland Oy:n seisovan tehtaan seinässä näyttää vielä olevan konkkaan menneen Römssyn logo.

PB:lle ei ole näköjään raha riittänyt edes tehtaan nimikyltin muuttamiseen, mutta PB-haalareita on runsaasti ylimääräisiä, kun PB vahvuudeksi on ilmoitettu 144. OIkea luku lienee nyt korkeintaan 10.

kuoleman konsulttiRe: Ennätys väestökadossa4.2.2015 12.37
Keskustelu Juankosken talouden korjaamisesta on vaimeata. Kunnan poliittinen ja virkamiesjohto välttelevät aihetta, joka kuitenkin on se elämän ja kuoleman kysymys paikkakunnalla. Asia ei riipu kuntaliitoksista, mutta kuntaliitoksen ajajat ovat varmuudeksi romuttaneet taloutemme ja tehneet Juankosken epämieluisaksi muuttokohteeksi. Siitä kärsitään koko ajan.
Oltiinpa Kuopiota tai ei, esim. Säyneisen elinvoimaisuus on tärkeää.
Pahimmillaan käy niin, että terveyskeskus ja lukio loppuvat.
Nå, jäähän meille kepumafia.

Pena T.Re: Ennätys väestökadossa6.2.2015 16.49
Aloitteen kunnan talouden korjaamiseen voi hyvin tehdä valtuuston puheenjohtaja, ja hallitus valmistele asian.
Ensin pari valtuustoseminaaria hyvin valmisteltuna. Väliin myös avoin kuntalaisseminaari. Sitten hallituksen valmistelu saadun aineiston perusteella.
Tämäntapainen avoin käsittely kiinnittää positiivista huomiota ja saa kuntalaiset aktivoitumaan. Salailu passivoi kuntalaisia ja edistää poismuuttoa.

päättelijäRe: Ennätys väestökadossa6.2.2015 18.46
Pena T:n hyvä aloite. Ties monennenko kerran?

Mutta pari asiaan liittyvää kysymystä ja havaintoa:

1) Epäilen vahvasti, että Heimossa ei ole johtaja-ainesta.

Kenraali Adolf Ehrnrooth totesi aikoinaan, että "joukkoja johdetaan edestä".

Koska Heimon vaimo oli mukana NS:n häpeällisessä poliisijahdissa ja kaupungin laittoman takauksen täytäntöön laitossa, Heimo on "johtanut" joukkuja vaimonsa hameen helmojen suojasta. Se ei ole oikea tapa johtaa joukkoja.

2) Juankoskella Lösö on pitänyt jo keväällä 2011 Kohti Nousua Seminaarin. Seminaarissa Lösö kertoi, että lääkkeet nousuun on nyt löydetty.

Lösö kertoi myös ne syyt, miksi Juankosken kaupunki valitsi kansainvälisesti ansioituneen Samoritzin sekä pahvitehtaan että kaupungin talouden ja elinkeinotoiminnan pelastajaksi.

Lösö aivan rehellisesti ja avoimesti totesi taannoisessa seminaarissa, että tilanteeseen jouduttiin, koska mikään rahoituslaitos ei olisi ilman kaupungin takausta myöntänyt Tratta PBF:n huu-haa hankkeelle killinkiäkään lainaa.

Kaupunki siis päätti lahjoittaa ukrainalaiselle huijariliikemiehelle 5 milj. euroa käteistä ja hyvän voimalan päälle.

Kaikki on nyttemmin mänt ja 160 pitkäaikaistyötöntä saatiin kylään elätiksi.

3) Nyt tarvitaan todella kunnan avoin talousseminaari, jossa kissa nostetaan pöydälle.

4) Ei Juankoski voi odottaa kahta vuotta ja jättää noin 4 900:n ihmisen asiat sen vuoksi heitteille, että muutama keskeinen päättäjä on sotkeutunut erittäin epämääräisiin Tratta PBF- sotkuihin ukrainalaisen huijariyrittäjän kanssa.

5) Tarvittavien talousseminaarien vetäjäksi on syytä etsiä ns. veres vetojuhta.

Juankoski Nousuun-seminaarista allikkoon suistunut Juankoski voi lähteä nousuun vain vereksen vetojuhdan avulla.

Ikkunapöydän raatiRe: Ennätys väestökadossa7.2.2015 15.44
Väestökatoa voi torjua mm. estämällä lainvastaiset päätökset, mutta Juankosken johto on niin tuottelias sekundapäätösten teossa, ettei normaalisti työtä tekevä ihminen ehdi korjaamaan virheitä, kun sitten vastassa on sadoilla tuhansilla euroilla palkatut konsultit ja asianajajat.
Minäkin maksan n. 10.000,- kuntaveroa / v. Ja mihin se raha käytetään? Korruption peittelyyn ja puolusteluun.
Asianajajille ja konsulteille on maksettu paljon yli 0,5 milj. euroa vuosina 2011-2014. Säyneisen koulu suljetaan muutaman kymppitonnin teoreettisten säästöjen perusteella. Kuka ihmettelee, jos Säyneisestä lähtevät kaikki lapsiperheet ja yrittäjät. Jopa kepulaiset ovat kouluasiassa "ampuneet omaan jalkaansa".

aktiivinen ikämiesRe: Ennätys väestökadossa9.2.2015 10.35
Oliko viime kaupunginhallituksessa esillä väestökadon lopettaminen ja talouden korjaaminen? Päätettiinkö alkaa puhua totta kuntalaisille?
EI ja EI. Pahalta näyttää. Kuka hyötyy? Koululaiset ja vanhuksetko?

JRe: Ennätys väestökadossa9.2.2015 12.34
Juankosken tekninen lautakunta tulee käsittelemään asiaa omasta kantistaan seuraavassa kokouksessaan. Ote esityslistasta:
-"

Juankosken kaupungin asuntotoimen kohteiden käyttöasteet ovat väkiluvun vähenemisen kautta vuosittain alentuneet. Käyttöasteet kaupungin suoraan omistamissa aravavuokrataloissa ovat viime vuosina olleet seuraavat:



-vuosi 2014

79,1 %

-vuosi 2013

82,5 %

-vuosi 2012

90,1 %


-vuosi 2011

85,8 %

-vuosi 2010

86,9 %



Asuntojen vuokraustoiminnan kannattavuuden säilyttämiseksi käyttöasteen olisi oltava vähintään noin 90 %. Viiden vuoden toteutuman ja käytettävissä olevien väestöä koskevien arvioiden perusteella voidaan todeta, että kaupungin on syytä ryhtyä toimiin jonkin vuokratalokohteen omistuksesta luopumiseksi."
Hyvä, että edes jollain suunnalla ryhdytään toimiin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: