Keskustelu

Kouraan ajattelijaTalousarvion toteutumisen seuraaminen2.2.2015 18.51
Tammikuu meni ja ennen seuraavaa kokousta menee helmikuukin. Pöytäkirjan mukaan talousarvion seuraaminen on unohtunut. Asiaan ei ole kajottu edes keskustelupykälässä.

Näin se meillä menee vuodesta toiseen. Valituksia on kyllä päätetty tehdä.

Tokkopa tuossa isoa vahinkoa on tullut.

reviisoriRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen2.2.2015 23.05
Pitäisi ensin tehdä hyvä ja sopivan tavoitteellinen talousarvio, jossa on määritelty, miten tavoitteet saavutetaan. Siinä pitäisi olla vielä pelivaraa pieniä negatiivisia yllätyksiä varten, kuten Tuusniemellä on aina ollut aikaisemmin.
Oikeaa ja kuntalain mukaista talousarviota olisi mielekästä seuratakin, mutta ei sellaista hurlumhei-paperia, jonka kannessa lukee "Talousarvio 2015, Juankoski".
Jos meillä olisi hyvä tarkastus, siihen puututtaisiin jo valmisteluvaiheessa.
Ai niin... Juankoskellahan talousarvio on salainen ennen hallitukseen tuomista. Ainoana kuntana Suomessa.

alan kolmas miesRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen2.2.2015 23.56
Erikan valtakausi päättyi komeasti 1.69 milj. euron alijäämään.

Vuoden 2009 tilinpäätösessä todettiin, että on laadittava talouden tasapainotusohjelma. Tasapainotus on toiminut kuten nähdään tuloksista alla (1000 euroa), mutta vielä ei ole tietoa siitä, mitä on tasapainotettu.

- alijjäämä 2008: - 1 690
- alijäämä 2009: - 825
- alijäämä 2010: - 791
- alijäämä 2011: - 814
- alijäämä 2012: - 38
- alijäämä 2013: - 5 042
- alijäämä 2014: - 3 313
- alijäämät yhteensä -12 513

Kuten huomataan. Täysin virheetön suoritus. Joka vuosi alijäämä on lisääntynyt ja viime vuosina se onkin jo täysin riistäytynyt käsistä.

Kuntalaki 65.3 § kuitenkin edellyttää uskottavaa ohjelmaa tasapainottamiselle. Tasapainotusaikaa oli vuoden 2008 lopussa neljä vuotta.Nyt on jo mennyt jo 6 vuotta ja alijjämä on saatu nostettua jo 12.5 miljoonaan euroon eli siis 7.4 kertaiseksi.

Kuten huomataan, seuranta auttaa.

Kouraan ajattelijaRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen4.2.2015 17.26
Voisiko olla niin, että talousarvion toteutumisesta ei ole raportoitu hallitukselle siitä yksinkertaisesta syystä, että salaiseksi päätetty välimiesoikeuden ratkaisu takausten maksusta olisi näin tullut julkisuuteen.
Kunnan tilille on saattanut napsahtaa useampi miljoona ja sitä ei nyt haluta jostakin syystä kertoa veronmaksajille. Uutisesta saattaisi syntyä levottomuutta, kun yhtäkkiä alettaisiin vaatia makkaratarjoilua ja kahvituksia.
Iloinen yllätys paljastuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Sanokaa minun sanonneen.

Valtuuston jäsenRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen4.2.2015 17.34
Juuri näin.

PVRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen4.2.2015 18.41
Moro,
ennen kuin välimiesoikeuden päätös tulee julki, on sen käytävä tuomioistuimessa täytäntöönpanopäätöstä varten. Samalla hallintokeinot astuvat voimaan, siis hallintopakkomenetelmät.
Kun vastavakuutena oli Farocon Oy:n yrityskiinnitys, niin vasta ensisijaisten kiinnitysten jälkeen Juankoski voi hakea omiaan. On muistettava, että Farocon ei ole arvoltaan minkään arvoinen ja se omistaa vain velkoja. Esimerkiksi varastohallin alla oleva vuokramaa on Hangon vapaasataman, joka on jo hakenut tuomioistuimelta velkatuomiota Faroconilta. Vuokria ei ole maksettu. Nekin tulevat kiinnityksen mukana.
Jos katsotte esim. talousuutisten Faroconin arviota, niin siitä voi huomata, että yrityksen kautta hävisi vuonna 2012 n. 7,5 miljoonaa euroa maailmalle. Nyt sen tilinpäätöksen mukaan tappiota on ja erittäin ikävästi. Yritys on konkurssitilassa/maksukyvytön.
Kun kyse oli yrityskiinnityksestä, on vain todettava, että tyhjästä on paha nyhjästä. Ja kun PB on selvitystilassa, mistä sen tyhjänkään nyhjäisi.

alan miesRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen4.2.2015 18.46
Täytyy myöntää, että PV on täsmälleen oikeassa. Minäkin olen luntannut noi faktat.

alan kolmas miesRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen4.2.2015 20.03
Nämä faktat on kerrottu lukemattomia kertoja julkisuuteen, mutta eipä ole tiedonjyvät kantautuneet Veijon ja Heimon tietoon.

Tai sitten ovat, mutta ovat niin rumaa luettavaa, ettei niitä uskalla katsoa edes taskulampun valossa peiton alla.

Näinhän entinen Kepun puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoo Seppo Kääriäisen ajatelleen kepun taannoisista toilauksista Korhosen paljastuskirjassa Väyrysen valtakunta.

Näyttää siltä, että Veijo ja Heimo ovat ajaneet itsensä pahaan vänkärakoon, kun ovat peesanneet Kangasperkon kyseenalaisia liiketoimia.

Kepu pettää aina!

Vallu-setäRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen4.2.2015 20.29
Juankoskelta kun löytyy näkyvä saksanseisoja sieltä biovoimalan pihalta ja viereiseltä tontilta toinen seisoja niin ajattelin että tälle maineikkaalle yritysryppäälle voitaisiin kehitellä joku nimi. Ehdotan nimeksi "Peten piippu ja pahvi"

Ikkunapöydän raatiRe: Talousarvion toteutumisen seuraaminen5.2.2015 11.39
Aiheeseen liittyvä valtuustoseminaari olisi nytkin perusteltu. Tuntuu koko valtuusto juuttuneen lähtökuoppiin tämän vuoden taloudenpidossa. Kepumafialta taas puuttuu uskallusta ja halua. Heimo ja Veijo ovat niin korruptoituneita, etteivät uskalla seminaaria esittää, koska Pete ei ole käskenyt heidän esittää mitään. Listalla on ehkä liikaa asioita (syntejä).



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: