Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääni Juankosken päivä tänään19.8.2023 10.46
Yleisurheilun MM-kisoissa 7-ottelun aloittaa ensi kertaa aikuisten arvokisoissa oleva kaksinkertainen nuorten maailmanmestari Saga Vanninen jonka isä ja isovanhemmat olivat juankoskelaisia. Frisbeen Euroopan mestaruuskisoissa on tänään päätöspäivä
Kolmen päivän jälkeen kolmantena ja parhaana suomalaisena on Jesse Nieminen.
Näihin kahteen kohdistuvat suurimmat mitalitoiveet tänään.
Akm:kin voi jännittää meidän mukana. Toivottavasti hän voi illalla olla ylpeä läheisestä suhteestaan paikkakuntaan, joka on oikeasti kokoaan suurempi.
Juankosken asukasluku on 0,07 prosenttia Suomen asukasluvusta.

ottoRe: Juankosken päivä tänään19.8.2023 15.13
Peukkua vaan molemmille!

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Juankosken päivä tänään19.8.2023 19.08
Jesse Nieminen nousi tänään viimeisenä päivänä hopealle. Sagalla on vielä tänään kuula ja 200 metriä. Kuula on hänen paras lajinsa, joten on mahdollista, että hän lähtee huomisen jopa viiden joukossa.

alan kolmas miesRe: Juankosken päivä tänään20.8.2023 1.15
VÄ voi olla vakuuttunut, että AKM pitää täysin rinnoin peukkuja Juankosken hienoille urheilijoille.

Saga Vanniseen AKM kiinnitti huomiota jo nuorten EM kisoissa, mutta olipa iloinen asia kuulla, että Saga on lähes "kotikylän" tyttöjä.

Näkee heti, että hänessä on ainesta suuriinkin saappaisiin.

Frisbee on AKM.lle tuntemattomampi laji, joten Jesse Nieminenkin on tuntemattomampi tähti. Onnea hänellekin hopeisesta mitalista.

Kyllä näistä nuorista nähdään, että yksilölajeissa voi päästä vaikka maailman mestariksi silloinkin, kun kylän asukasluku on vain 0.07% Suomen väkiluvusta.

Tästä ei kuitenkaan voi vetää sellaisia johtopäätöksiä, että Suomi voisi pelastaa koko maailman ilmastonmuutoksen johdosta ehkä 200 tai 20 000 vuoden kuluttua ennustetusta maailman lopusta.

Onhan se ihan hirvittävä asia, että maapallon lämpötila ehkä 200 tai 20 000 vuoden kuluttua on kesällä Kelvinin asteikolla keskimäärin 293.5 astetta, kun se normaalisti on ollut 292.0 astetta.

Kolera-altaallakin vesi voi etelätuulella nousta jopa kauppatorille asti, ellei sitten rakenneta patoa Kustaanmiekkaan tai vähän laajemminkin pääkaupungin ympärille, kuten Hollannissa on jo kauan sitten ennen Amerikassa keksittyä ilmastonmuutosta jouduttu tekemään

Urheilusta puhuttaessa AKM on vakuuttunut, että Saga tulee vielä rikkomaan Satu Ruotsalaisen ennätykset vielä mennen tullen.

Nyt alkaisi olla jo korkea aika ryhtyä kaavoittamaan tonttia Sagalle toivottavasti tulevaa hirsistä taloa varten ja suunnittelemaan, miten Sagan esimerkkiä voidaan käyttää Juankosken menetetyn maineen palauttamisessa - tietysti Sagan ehdoilla.

Sagasta saataisiin uljas patsaskin keskustorille, kun JUICENKIN muistomerkki on jäänyt niin vaatimattomaksi ja kylän SUURI POIKA on siten suureksi osaksi jo lähes unohdettu.

AKM tuntee hyvin myös nämä patsaskuviotkin, kun aikoinaan Pyhäsalmelle Heikkilän Eero junaili patsaan Takalon Hellulle Osulan viereiselle torille.

Patsas tilattiin Italiasta asti.

Pyhäsalmellakin patsas herätti joissakin kapeakatseisissa kylän asukkaissa pahennusta, kun kuvanveistäjä oli päätynyt alastomana hiihtävään Helluun.

Eihän talvella yleensä ole totuttu hiihtämään alasti.

Muistaakseni viime talvena mediassa esiteltiin kuitenkin Suomessakin jo enemmänkin vähissä pukeissa hiihteleviä naisia, eikä siinä mitään, mutta sitä AKM on hieman vierastanut, että perinteisessä KALAKUKKO KAUPUNGISSA muistaakseni joku englantilainen "luontokuvaaja" hihhuli oli järjestänyt noin kuukausi sitten joukko nakukuvaukset KUOPION KESKUSTORILLE ja oliko siellä taivasteltu VÄINÖLÄNNIEMELLÄKIN nakuina.

Saattoi siinä VELMIESTÄKIN hävettää tuo wokistinen touhu, joka Suomeenkin on nyt levinnyt, kun Amerikan korruptoitunein Seniili Presidentti eli "AVERAGE JOE" järjesti noin kuukausi sitten Valkoisen talon edustallakin TRANSU PIPPALOT, joissa rohkeimmilla ja julkeimmilla ei ollut kuteita päällä lainkaan.

Olisi hyvä, että keskustan virallinen ääni pitäisi huolen siitä mahdollisesti OTUKANKIN kanssa, ettei WOKISMI pääse liian voimallisesti leviämään Juankosken hienon ja ennen niin vauraan kaupungin ja sen kyläyhteisöjen raiteille.

Parhaiten säälliset perinteiset ja urheilulliset arvot Juankoskella voidaankin turvata, kun yhdessä pyöräytetään taas SAKSAN SEISOJAKSI herennyt Römssy taas tulille.

Kunhan Römssy aikanaan saadaan taas tulille, niin se on ainakin varmaa, että Sagalle järjestyy uudelleen käynnistetystä Römssystä sponsorisopimus.

Varmasti Sagan menestyksekkään urheilu-uran jälkeen löytyy varmasti haastavia tehtäviä, kun uudelleen käynnistetystä Römssystä aikanaan toimitetaan uuden toimintasuunnitelman mukaisia tuotteita ympäri maailmaa.

ottoRe: Juankosken päivä tänään20.8.2023 8.51
Onnea Jesse!

Todella kova saavutus.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: