Keskustelu

PVKepu keskiajalle9.2.2015 17.29
Moro,
oli pakko lainata YLE uutista:
"
Kotimaa 9.2.2015 klo 15:53 | päivitetty 9.2.2015 klo 15:57

Olvi keskustan olutlinjauksesta: "Eihän tässä ole järjen häivääkään"

Panimoyhtiö Olvilla pidetään keskustan linjausta keskioluen siirtämisestä Alkoihin perusteettomana. Olvin markkinointijohtajan mukaan muutos veisi vastoin keskustan tavoitteita alkoholikulttuuria huonompaan suuntaan ja heikentäisi viljantuottajien asemaa.

Pullolinjasto

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Panimoyhtiö Olvi on pöyristynyt keskustan vaaliohjelmaan kirjatusta linjauksesta, jonka mukaan keskiolutta ei enää pitäisi myydä kaupoissa tai kioskeissa. Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä tyrmää ajatuksen täysin.

? Eihän tässä ole järjen häivääkään, Heikkilä taivastelee.

Keskusta on kertonut tavoittelevansa linjauksellaan alkoholihaittojen vähentämistä. Olvin Heikkilän mielestä perustelulle ei ole mitään pohjaa.

? Alkoholin kulutus on ollut laskussa seitsemän vuotta. Suomessa ei ole koskaan oltu kovia juomaan, ollaan korkeimmillaan oltu Euroopan keskitasoa. Mitään kansanterveydellistä perustetta tässä ei ole.

Heikkilän mukaan suomalaisten alkoholinkulutuksen jyrkkä nousu takavuosina johtuu lähinnä siitä, ettei köyhällä kansalla vielä sata vuotta sitten ollut mahdollisuuksia käyttää juuri ollenkaan alkoholia.

? Kulutus kasvoi, kunnes saavutti eurooppalaisen keskitason ja kääntyi sen jälkeen laskuun.

Panimoteollisuus sen sijaan puhuu mietojen juomien kohtuukäytön puolesta.

Oluesta elantoa maaseudulle

Ruotsissa keskiolut myydään Alkoa vastaavista Systembolageteista, mutta Olvin Heikkilä sanoo mallin toimivan huonosti. Systembolagetista ostetaan samalla käynnillä myös väkeviä ja erityisesti viiniä, ja olutta taas haetaan Tanskasta. Sama voisi toistua Suomessa.

? Tässähän varsinkin saataisiin ongelmia aikaan. Kun ihmiset menisivät Alkoon, eiväthän ne tulisi sieltä ulos pelkkä keskiolutpullo kainalossa, markkinointijohtaja ounastelee.

Heikkilä myös ihmettelee, miten juuri keskusta voi kannattaa keskioluen siirtämistä Alkoon, koska monen viljelijänkin elanto on kiinni panimoteollisuudessa.

? 20 prosenttia ohrapelloista tekee mallasohraa ja kaikista viljellyistä pelloista mallasohran tuotannossa on joka kymmenes. Jos ajatellaan sitä ohran määrää, jonka Olvi käyttää tuotannossaan vuosittain, pelkästään meidän "peltomme" ulottuisi Iisalmesta Helsinkiin asti 200 metriä leveänä, hän havainnollistaa.​"

Olvi on savolainen yritys, jota kepu tukee ajamalla keskaria takaisin Alkoon. Sipilä mukamas yritysmies. Ei tunnu siltä.

PRe: Kepu keskiajalle9.2.2015 19.02
Tarkoitin sitä, että eikö Sipilän pitäisi olla kiinnostunut talouspolitiikasta ja vapaasta kaupankäynnistä.

JussiRe: Kepu keskiajalle9.2.2015 21.03
Sipilä voisi mennä keskikaljalle eikä keskiajalle

poliittinen tarkkailijaRe: Kepu keskiajalle10.2.2015 14.56
Kepun "Suomi kuntoon" risteily Tallinaan paljasti kaikessa karmeudessaan sen Pimeän Keskiajan, jonne kepu on Suomea johtamassa.

Jo ennestään oli tiedossa, että mummoja paskahuussiasetuksellaan 2 miljardilla kyykyttänyt Paula Lehtomäki on taas ylimpämä kansankiihottajana rääkymässä kurkku suorana karaokelattialla "Suomi Kuntoon, Suomi Kuntoon" kiskohittiään.

Teki todella pahaa katsella innokkaan Lehtomäen kurkku suorana rääkymistä. Hyvä ettei peräaukkoon asti suu avautunut. Vastaavaa näkee jossain lähiön räkälä karaoke-juottolassa. Tuollainen rääkyminen ei kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan, jossa arvot ovat kunniassa.

Nyt Lehtomäki ja teologiksi opiskeleva Laaninen olivat keksineet jopa laittaa keppanan takaisin Alkoon ja käynnistävät keskustelua, miten tuhannet ja taas tuhannet pienet kaupat, kioskit, huoltoasemat ja innovatiiviset pienpanimot saadaan lakkautettua.

Oikein YLE:n uutisiin oli saatu TVL:n alkoholitutkija pitämään pitkiä luentoja alkoholin vaaroista pääuutislähetykseenkin. Demujen keppana Huovinenhan yritti tätä samaa vaalitäkyä jo aikaisemmin, mutta joutui sittemmin laittamaan sordiinon päälle.

Keppanan myynnin siirto Alkoon ei anna vastausta siihen, "miksi Jeppe juo".

Koska Lehtomäen ja Laanisen kaltaiset alkoholitarkastajat eivät ole löytäneet viisasten kiveä alkoholin kulutukseen, niin minä voin sen tässä selkokielisesti todeta.

Jeppe juo siksi, että Jepellä on paha olla kepulandiassa, joka on tehty täyteen besserwisserien toimesta erilaisia normeja ja säännöksiä, joilla Jeppeä joka nurkalla kiusataan päivähoidoissa, kouluissa, työpaikoilla ja eläkkeelle asti.

Sen verran keppanakiivailijat ja tuhannet alhoholitarkastajat saivat taas vietyä vyörytystään eteenpäin, että saatiin vuoden alusta Sinebrykoffin vanhat ja legendaariset oluthevosetkin pois Helsingin katukuvaa pilaamasta.

Tällaista ikiaikaisen kultuurin systemaattista hävitystyötä ei voi tapahtua missään muussa maailman kolkassa kuin besserwissereitä täynnä olevassa kepulandiassa.

En ihmettele, että meille nauretaan päin naamaa kansainvälisillä foorumeilla ja suomettumispuheet ovat nostaneet taas päätään. Kukas muu se valitutti itsensä Suomi-Venäjä seurankin johtoon kuin kepun rääväsuu karaoketähti Paula Lehtomäki.

Eiko Suomessa kukaan muu pysty hoitamaan asiallisesti Suomi-Venäjä suhteita kuin joku maalaisliittolainen tai innokas kepulainen karaoketähti? Kyllä venäjää Suomessa muutkin osaa puhua ja kirjoittaa kuin Paula Lehtomäki.

Ei ole vaikeata kuvitella, mitä karaoketähti Lehtomäen päässäkin oikein liikkuu. Kainuun korvessa varmasti muistetaan Karaoke Lehtomäen ja Siltarumpu Mauri Pekkarisen Talvivaara-hankkeita lämmöllä vielä pitkään.

Eilen laitettiin jo 150 milj. euron lisäbudjettikin Talvivaaran ympäristöhankkeisiin noin alkusyötiksi. Vaalien jälkeen insinööri Juha Sipilä varmaan ehdottaakin siihen jatkona sitten teollistamis- ja työllistämisrahaa 850 milj. euroa. Siinä on Sipilän 200 000 uutta työpaikkaa!!!!

Siltarumpu Maurikaan ei nyt näköjään enää Tallinnan risteilyllä viitsinyt yhtyä Lehtomäen johtamaan mielettömään kepu hoilotukseen.

UnskiRe: Kepu keskiajalle11.2.2015 20.07
Onko luottamustaherättävää, että Sipilä piti heti kohun jälkeen lehdistötilaisuuden, ionka aloitti sanomalla, että anteeksi, ettei ole keskaria tarjottavana.
Kuitennkin puolueen linjauksessa keskikalja pois kaupoista on ollut heille yksi keskeisimpiä teemoja. Nyt se tietenkin kiellettiin pikkuvitsailun myötä.
Hävetkää keput ja älkää ihmetelkö jos ennenaikaiset kannatusluvut tippuvat normaaleiksi.

poliittinen tarkkailijaRe: Kepu keskiajalle11.2.2015 23.04
Kepun karaoketähti Paula Lehtomäki hoilaa kurkku suorana kostealla Tallinnan risteilyllä kiskohittiään ?Suomi kuntoon....Suomi kuntoon? ja Suomen tulevaksi pääministeriksi kepun huutama Sipilä taputtaa vieressä innoissaan käsiään, kun kepu luo uusia työpaikkoja karaokekuppiloihin.

Kepun noustua valtaan Suomen karaokekuppiloille koittaakin kultaiset ajat, kun kepulit hallitusneuvotteluissa siirtävät keppanan myyntioikeudet kylmästi Alkoon (kepuhan pettää aina!).

Alkossahan keppanan hinta ei jousta, joten edullinen keppana joudutaan juomaan karaokekuppiloissa.

Kepulien keppanan vihalinja ei ole tuulesta temmattu, vaan kepun pitkäaikainen alkoholipoliittiinen linjaus, jota Juha Sipilän ohjauksessa on vuosia vetänyt idean äiti eli Annikka Saarikko.

Savua ei ole ilman tulta. Kepulit ovat taas lähteneet ohjailemaan suomalaisia aivan kuin kukaan muu ei tajuaisi elämästä yhtään mitään.

Kepulit puhuu vaaliohjelmassaan turhan byrokratian purkamisesta ja kuitenkin käynnistetyssä keppanasodassa ollaan nähtävästi luomassa jo taas ainakin 1500 kappaletta uusia alkoholitarkastajia.

Se on selvä, että jokaissa kunnassa täytyy olla ainakin yksi alkoholitarkastaja ja hänellä myös varamies, joka hoitaa tarkastustehtävät silloinkin, kun varsinainen alkoholitarkastaja on esim. kesälomilla tai vaikka saunomassa keppanaa siemaillen.

Alkoholitarkastajilla täytyy olla ehdottomasti korkeamman asteen sosiaalipsykologian ja -politiikan tutkinto, jotta oikeat johtopäätökset osataan tehdä, jos pieni kyläkauppias on erehtynyt myymään yhden mäyräkoiran Olvi-keppanaa janoiselle kesämökkiläiselle lauantai-iltana klo 18:00 jälkeen.

Tulevassa kepulandiassa alkoholitarkastajat eivät saa enää liikkua tuntemattomina, vaan heillä täytyy olla alkoholitarkastajan virkapuku samaan tapaan kuin parkkipirkoilla.

Tällöin alkoholitarkastukselle saadaan tietysti myös tehokas pelotteluefekti, jonka vaikutus on Juha Sipilänkin mukaan 10% luokkaa alkoholin kulutuksessa.

On selvää, että alkoholitarkastajien täytyy tietysti liikkua kunnan virka-autoilla, että ehtii päivittäin tarkistamaan kaikki mahdolliset keppanan myyntipisteet.

Jo lähes vuoden kepu on hehkuttanut, että tuleva pääministeri insinööri Juha Sipilä joutui kehittämään vihdoin ja viimein lostavan sote-ratkaisunkin, kun muut eivät siihen pystyneet.

Sipilä onkin hehkuttanut kepun strategisessa vaaliohjelmassaan, että Suomessa tarvitaan johtajuutta ja siksi Sipilä on ilmoittanut laittavansa Suomen asiat kuntoon yritysjohtajan otteilla.

Keppanan kieltolinjan ohessa Sipilän kärkiajatus on tietysti sote-sopimus, joka on itse asiassa kepujen kuningasajatus.

Sotessa tavoitteeksi oli alunperin asetettu se, että perusterveydenhuollon ongelmat rakaistaan, tuttavuutta parannetaan ja kustannuksia lasketaan.

Tällaisen ongelmaan kepun yritysjohtajan taidoilla kehuskeleva Sipilä tarjoaa lääkkeeksi uuden ylimääräisen hallintohimmelin rakenteulua ja palvelujen monopolisointia vain julkiselle puolelle.

Jopa keputaustainen KELAn johtaja Liisä Hyssäläkin totesi äskettäin aamu-TV:ssä, että tällä järjestelyllä saadaan kyllä kaikki terveyspalvelut tukkoon ueammaksi vuodeksi eteenpäin.

Hyssäläkin ihmetteli, miksi sote-sektorilla ei saisi olla yksityistä yritystoimintaa. Eikä kukaan edes tiedä, miten hirveäksi lasku vielä nousee, kun julkiset palvelut eivät voi vuosiin vastata niihin palveluihin, joita vaatimaton yksityissektori jo tänään tarjoaa.

Liisä Hyssälä sanoi myös, että hän ei halua koskea soteen pitkällä kepilläkään. Tämäkin osoittaa vain sen, että koko Sipilän ideoima hanke on täysin epäonnistunut.

Kaiken huipuksi kehitteillä oleva Sipilän keksimä sote-malli on vielä perustuslain vastainenkin. Tyypillistä kepujen toimintaa ja tahtopolitiikkaa.

Keravan kaupunginjohtaja Petri Härkönen ja Mäntsälän kaupunginjohtaja Esko Kairesalo kirjoittivat valaisevasti Sipilän ideoimasta sote-suunnitelmasta Hesarin pääkirjoitukessa 4.2.2015. Alla lyhyt lainaus "alan miesten" konkreettisista havainnoista.

"Lakiesityksen mukaan kunnat maksavat sote-uudistuksen laskun. Tämä tarkoittaa mittavia säästöjä niistä tehtävistä, jotka jäävät kuntiin uudistuksen jälkeen.

Pääosa lisämenoista joudutaan rahoittamaan leikkaamalla menoja perusopetuksesta ja varhaiskasvatuksesta.

Esimerkiksi noin 35 000 asukkaan Keravalla sote-uudistuksen lisälasku on noin 10,3 miljoonaa euroa vuodessa. Summa vastaa 16,9 prosenttia kaupungin sivistystoimen kokonaismenoista.

Käytännössä sote-uudistus on mahdollista maksaa vain, jos sekä koulu- ja päiväkotiverkkoa karsitaan että verotusta kiristetään.

Samaan aikaan kun sote-uudistus tuo kunnille lisäkustannuksia, valtio leikkaa kuntien tulorahoitusta peruspalveluiden valtionosuusleikkauksilla ja -uudistuksella.

Esimerkiksi hieman alle 40 000 asukkaan Kirkkonummella valtionosuuksien määrä pienenee 14,3 miljoonaa euroa vuodessa. Suoraan kunnallisverotukseen siirrettynä se tarkoittaa 1,75 prosenttiyksikön korotusta.

Kun peruspalveluiden valtionosuusleikkausten, valtionosuusuudistuksen ja sote-uudistuksen vaikutukset lasketaan yhteen, kuntiin kohdistuu raju veronkorotuspaine.

Jos tulonmenetykset korvataan nostamalla kunnan veroprosenttia, esimerkiksi Keski-Uudenmaan kahdeksassa kunnassa nousu tulee olemaan keskimäärin 2,2 veroprosenttiyksikköä.

Vastedes jokainen kuntalainen maksaisi vuodessa keskimäärin 400 euroa enemmän veroa kuin nyt.?

Paitsi, että kepun Messias insinööri Sipilä ajaa koko sote-kentän kriisiin ja palvelut tukkoon, hän näyttää sote-operaatioillaan ajavan myös Suomen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksenkin alas.

Kuten nähdään, jopa vauraissa Etelä-Suomen kunnissa sivistystoimet joutuvat ankaralle säästökuurille.Mitä tästä voidaan päätellä sitten pienempien maaseutukuntien ja kyläkoulujenkin kohdalla?

Kepua ei voi pitää sivistysmyönteisenä puolueena.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: