Keskustelu

Ylläpito ja Pekka VVaroitus ylläpidosta18.2.2015 12.42
Nyt on paljonkin kirjoitettu erään yksityishenkilön selkeällä ja selvästi harkiten häiritäkseen ja mustamaalaakseen tämän henkilön yksityisasioita ja ns. kotirauhaa.

Ylläpito tulee seuraavan kerran ilmoittamaan asiasta poliisille ja annamme kaikki tiedot tästä samasta eri IP-osoitteilla kirjoittelevasta häiriköstä.
Otin jo yhteyttä poliisiin ja he neuvoivat meitä tähän menettelyyn.
Olemme jo ylläpidossa kyllästyneet asiaan ja nyt tulemme toimimaan asiassa. Jos asianomistaja antaa luvan, me rteemme rikosilmoituksen.

YPRe: Varoitus ylläpidosta18.2.2015 14.11
Oletko törmännyt verkkokeskusteluissa tai sosiaalisessa mediassa outoihin venäjämielisiin kommentteihin, joiden alkuperä jää hämärän peittoon?
Olet ehkä törmännyt niin sanottuun trolliin eli verkkohäirikköön.

Heidän tarkoituksenaan on provosoida ja ärsyttää muita. Ehkä myös samalla luoda kuvaa siitä, että heidän kanssaan samaa mieltä on suurempikin joukko ihmisiä.

Yle Kioski selvitti, että Venäjän some-propagandistille maksetaan noin 400?660 euroa tehtävästä riippuen. Yle myös tapasi venäläisen sanomalehden Novaja Gazetan toimittajan Aleksandra Garmazapovan, joka soluttautui töihin Pietarissa sijaitsevaan propagandakeskukseen vuonna 2013. Garmazapova työskenteli toimittajana.

KUVA: Google Street View
Propagandatehdas sijaitsee Sobaka.ru-sivuston mukaan osoitteessa Savushkina 55.
Propagandatehdas sijaitsee Sobaka.ru-sivuston mukaan osoitteessa Savushkina 55.

? Viranomaisia kiinnosti tuolloin oppositiopoliitikko Navalnyi. USA:sta kirjoitettiin kaikenlaista törkyä, mutta se oli tarkoitettu venäläisten hämäämiseen. Kirjoitettiin, että Amerikassa on ahdasta, koska siellä on niin paljon pilvenpiirtäjiä. Tai että ihmiset käyttävät siellä pyjamia, koska taloja ei lämmitetä, hän kertoi Yle Kioskille.

Putinin kehuminen käy tylsäksi
Helsingin Sanomat kertoi Venäjän trolliarmeijasta painetussa lehdessään 17.11.2014. HS tarkkaili Pietarin pohjoisosassa sijaitsevaa nelikerroksista toimistorakennusta, joka tietojen mukaan on Kremlin sylttytehdas. Keskuksella on omat osastonsa sosiaaliselle medialle, tiedotusvälineiden seurannalle, hakukoneille, blogeille ja keskustelupalstoille.

? Ystäväni oli pari kuukautta töissä kommentoijana. Hän kyllä tukee Putinia, mutta Putinin kehuminen 12 tunnin ajan käy tylsäksi, kertoi HS:n haastattelema entinen Putin-nuori Aleksei Kuznetsov.

Ilta-Sanomat kertoi tammikuussa venäläislehti Sobaka.ru:n artikkelista, jossa entinen bloggari-propagandisti kertoi työstään Venäjän trolliarmeijassa.

KUVA: Google
Nevan pohjoisrannalla sijaitsevasta trollitehtaasta pyöritetään kirjoittajan mukaan kahtatoista nettisivustoa, jotka liittyvät politiikkaan ja Ukrainaan.
Nevan pohjoisrannalla sijaitsevasta trollitehtaasta pyöritetään kirjoittajan mukaan kahtatoista nettisivustoa, jotka liittyvät politiikkaan ja Ukrainaan.

Propagandakeskuksen päätyönä on kirjoittaa uutiskanavien tuottamaa sisältöä uudelleen, mutta hieman muunnellen. Jokaisen sivuston pääaiheina ovat yleensä Venäjän presidentti Vladimir Putin, Krim ja kapinallisten tavoittelema venäjänkielinen osa Ukrainasta.

? Kaikille kerrotaan yksinkertaisesti, että Putinista ei saa kirjoittaa pahaa, Itä-Ukrainan taistelijat eivät ole terroristeja, ?kyllähän sinä ymmärrät??, kertoi Sobaka.ru:n nimettömänä pysyttelevä lähde.

Työn ongelma oli psykologinen
Samassa rakennuksessa Sobaka.ru:n lähteen mukaan on myös ?trolliosasto?, jonka työntekijät kirjoittavat mielipiteitä ja kommentteja erilaisille sosiaalisen median sivustoille.

Lopulta propagandakeskuksessa työskennellyt lähde päätti erota tehtävistään. Palkka oli venäläisessä mittasuhteessa hyvä, mutta syyt olivat muualla.

? Ongelma sen sijaan oli psykologinen: työ kävi niin hermoille, että joulukuuhin mennessä silmät alkoivat nykiä ja öisin unet olivat pelkkää uutisten kirjoitusta Putinista ja Ukrainasta, hän kertoi.

YPRe: Varoitus ylläpidosta21.2.2015 11.01
Moro,
Timo Soini antoi juuri eilen haastattelun, jossa kertoi erittäin suuresta määrästä nettihäiriköintiä ja uhkailua ja väärillä nimillä esiintymistä.
Vaalien lähestyessä häiriköinti lisääntyy.
Me tiedämme häirikön ja olemme lähettäneet ilmoituksen asiasta. Tällä : tor-exit- serverillä lähetetyt häirintäviestit kyllä löytyy ja Me saamme tietoon nimen ja sitten julkaisemme häirikön oikean nimen ja osoitteen. Ja sehän vasta hauskaa onkin, sillä olemme varmoja, mistä osoitteesta, missä sylttytehdas, sijaitsee.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: