Keskustelu

Toivo elääPremium Board tekee taas koeajoja19.2.2015 7.17
Tuotannon saaminen vauhtiin etenee hitaasti juankoskelaistehtaalla. Talven aikana on tehty koeajoja.

Yle uutisoi

Juankoskelaisen kartonkivalmistaja Premium Boardin käynnistyminen antaa yhä odotuttaa itseään.

Yhtiön varatoimitusjohtajan Krister Björkqvistin mukaan tehtaalla tehdään toistaiseksi vain muutaman päivän kestäviä koeajoja, joista seuraavat ovat jo parin viikon kuluessa.

Yhtiö kutsuu testiajoja varten töihin parikymmentä työntekijää, jotka tällä hetkellä ovat lomautettuna.

Yhtiö toivoo, että Juankosken kartonkitehdas voitaisiin käynnistää toden teolla vielä tämän kevään aikana.

Pena T.Re: Premium Board tekee taas koeajoja19.2.2015 12.37
On vain yksi kysymys ilmassa: Milloin työntekijöiden, saneerausmiehen, käräjäoikeuden ja veronmaksajien kusetus loppuu?
Mikä on Juankosken kaupunginhallituksen osuus pelleilyn jatkumisessa? Onko ulkomaisten huijareiden ja kotimaisten puuhamiesten suojelu niin tärkeää?

alan kolmas miesRe: Premium Board tekee taas koeajoja19.2.2015 13.51
Mistä johtuu Björkqvistin hitaus Tratta PBF:n saneerausohjelman toteutuksessa?

Björkqvist ilmoitti saneerausohjelma-anomuksessa selvitysmies Nyyssöselle, että 2.4 milj. euroa on tulossa rahaa, jolla tehdas käynnistetään, jos saneerausohjelma hyväksytään.

Tehtaan "koeajot" aloitettiin viime heinäkuussa muutaman tunnin revityksellä, kun saneerausohjelma oli hyväksytty.

Yhtiön lainojahan piti leikata 90%:lla, jotta yrityksestä tulisi ns. pitkällä aikavälillä elinkelpoinen yritys.

Koerevityksen jälkeen ei ole tullut tietoja, onko yhtään tonnia tehtaalta myyty.

Yle Savon julkaisemassa kuvassa ainakin Tratta PBF:n rullapakkauslinja muistuttaa enemmän tyhjää huopatossutehdasta kuin toimivaa pahvitehdasta.

Hämmästyttää se, miksi Björkqvist tekee koeajoja uudella VisorCote pahvilla ja on kokonaan nyt hylännyt vielä vuonna 2013 niin lupaavan hiilijalanjäljettömän TECTA-tuotelinjan.

Björkqvist on raakannut Tratta PBF:n tuotepaletista myös kaikki entiset tähtituotteet kuten StromPack, StromCard ja GraphiArt, joita tehdas kuitenkin oli myynyt vuosikymmeniä ympäri maailmaa.

Björqvistin olisi varmaan kannattanut puuttua Römssyn kannattavuusongelmiin, eikä lähteä olemattomin rahavaroin kehittelemään uusia tuotteita, joilla ei ole vielä markkinoita.

Jokainen alan mies tietää, että tällainen uuden tuotelinjan kunnollinen lanseeraus kestää isommaltakin ja luotettavalta yritykseltä ainakin viisi vuotta.

Rahattomalta ja luottamuksensa moneen menettäneeltä Tratta PBF:ltä tällainen lanseeraus kestää ainakin 20 vuotta ellei enemmän.

TECTA:akin oli kehitelty jo Römssyn aikana lupaavana tuotteena noin 10 vuotta.

Tratta PBF:n saneerausohjelman alkaessa TECTA:n piti myös olla patentoitu ja Björkqvist keräsi jo 10 milj. euroa TECTA OyJ:n pesämunaksi yhdessä kaupunginjohtaja Kangasperkon kanssa.

Tuota patenttia kaikki maailman pakkauskartongin valmistajat olivat kuulema vesikielellä himoinneet, mutta itsepäinen Björkqvist ei vain ole lähtenyt mullistavaa patenttia myymään tai edes tuotekonseptia lisenssoimaan.

Björkqvist aikoo taas tehdä parin tunnin koeajon parin viikon päästä ja kutsua muutaman lomautetun työntekijän koeajoihin.

Björkqvist toivoo, että kesään mennessä päästään käynnistämään taas kartonkitehdas.

Tratta PBF:n kova kilpailija taivekartongissa eli MetsäBoard ei toivo mitään, mutta yhtiö tuotaa korkealuokkaisia taivekartonkeja kvarttaalista toisen tasaisesti nousevaan tahtiin kuten alta selviää (1000 t):

- Q1/2013: 189
- Q2/2013: 192
- Q3/2013: 197
- Q4/2013: 185
- Q1/2014: 191
- Q2/2014: 197
- Q3/2014: 210
- Q4/2014: 203

MetsäBoard on ilmoittanut tiedotteissaan, että Euroopassa taivekartongin hinta on ollut lievässä laskussa vuosina 2013-2014 verrattuna vuoteen 2012.

Kaikesta huolimatta MetsäBoardin kannattavuus on ollut kovassa kasvussa ja kansainvälinen luottoluokittaja S&P on jälleen korottanut MetsäBoardin luottoluokistusta ja kohta varmaan MetsäBoard nousee jo parhaaseen A-luokkaan.

"Standard & Poor?s Ratings Services upgraded Metsä Board's credit rating by two notches
Metsä Board Corporation Stock Exchange Release 19 February 2015 at 9.00 am EET
Standard & Poor?s Ratings Services has upgraded Metsä Board Corporation's rating by two notches from B+ to BB. The outlook of the rating is stable.
Upgrade does not have an impact on Metsä Board?s current annual financing costs.

METSÄ BOARD CORPORATION
Further information:
Markus Holm, CFO, tel. +358 10 465 4913
Juha Laine, VP, Investor Relations and Communications, tel. +358 10 465 4335"

MetsäBoard ei aio mitään, vaan tekee sitä mitä osaa ja markkinat tarvitsee. Tämä ote on puuttunut Römssystä ja Tratta PBF:stä jo yli 10 vuotta.

Tästä syystä Tratta PBF:n saneerausohjelma ei etene, eikä pahvitehdas näytä käynnistyvän kesään 2015 mennessä.

HerraXRe: Premium Board tekee taas koeajoja19.2.2015 15.16
Pahvilla olis menekkiä Euroopassa ja vielä kohtuu hinnalla mut jostakin syystä koko tehtaan käynnistykseen ei vaan ole rahaa! Muut pahvitehtaat työntää arkitettua tavaraa maailmalle eikä kaikkea pystytä edes toimittamaan tiukan tilauskannan vuoksi. Meillä koneet seisoo ja uskoo ja toivoo että jokin elintarvike pahvi tulis markkinoille mutta tehtaan omistajan nimi euroopassa on se miksi tilaajat ei usko koko tuotannon toimitus varmuuteen! Tyhjää koko koe ajot mut jotenkin täytyy vaan näyttää että yritetään. Jos joku tilaaja tai jotkut olis kiinnostunut Juankosken toiminnasta niin tilauksia olisi jo tullut mutta ei vaan.

Ikkunapöydän raatiRe: Premium Board tekee taas koeajoja19.2.2015 21.46
Tarina on ollut lopussa keväästä 2012 lähtien. Keisarin uusia vaatteita se Björkqvist aina jaksaa ihastella, mutta meitä et hämää, etkä ole hämännyt maaliskuun 2011 jälkeen.
Kyllä se Keskusrikospoliisi vielä lähettää porukkaa Juankoskelle ja asumaan hotelli Teekissä.

oikaisuRe: Premium Board tekee taas koeajoja20.2.2015 9.59
Eiköhän ne majoitu kuitenkin Ruukin Kievariin.

valtuutettuRe: Premium Board tekee taas koeajoja20.2.2015 11.29
Niin, mutta kun ne lähiaikoina kuulemma rupeavat tutkimaan Vapaa Juankosken ylilöynteja myös, niin silloin Teekki olisi vaihtoehtona. Keskusrikospoliisi taitaa pitää majansa jossain pääkaupunkiseudulla, ja sen takia eivät tarvii hotellimajoitusta kun he alottavat ns NSn sekä alan kolmannen miehen herjausviestien tutkintaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: