Keskustelu

PNilsiään uusi terveyskeskus21.2.2015 11.20
Moro,
SS uutisoi:"
Hankesuunnitelma: Kalustettuna hinta on 7,2 miljoonaa euroa.

Nilsiä

Marita Tiihonen

Nilsiän ja Kuopion kuntaliitoksesta asti veivattu Nilsiän terveyskeskuksen kohtalo on viimein ratkeamassa.

Ennen liitosta Nilsiä oli jo päätynyt purkamaan huonokuntoisen terveyskeskuksen ja rakentamaan uuden tilalle. Tästä sovittiin myös kuntaliitoksen yhteydessä.

Sittemmin Kuopion kaupungin vuonna 2013 nimeämä hanketyöryhmä esitti viime kesänä, että terveyskeskuksen sijaan rakennettaisiinkin monitoimitila, hyvinvointikeskus.

Kaupungin johtoryhmä palautti kuitenkin asian uudelleen valmisteltavaksi leimalla "on valmisteltava hanke, joka myös kustannuksiltaan on toteuttamiskelpoinen".

Nyt tällainen hankesuunnitelma on valmis. Siinä esitetään perinteisen terveysaseman rakentamista nykyisen terveyskeskuksen tontille. Uudisrakennuksen kustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa. Kalustettuna ja varustettuna hinta nousee 7,2 miljoonaan.

Perusturva- ja terveyslautakunta hyväksyy hankkeen osaltaan ensi viikolla. Mikäli kaupunginhallitus varaa tarvittavan investointimäärärahan, voisivat rakennustyöt alkaa ensi talvena. Tällöin uusi terveysasema olisi valmis syksyllä 2017.

Hankkeen kääntöpuoli on, että röntgenistä luovutaan samoin kuin toimintakeskuksen toiminnoista.

Palveluasuminen, tehostetun valvonnan yksikkö, päiväryhmät, ruokailu ja vainajien tila on tarkoitus toteuttaa osittain terveysaseman rakentamisen yhteydessä, mutta myös palvelukeskuksen tulevan korjauksen yhteydessä. Tämä peruskorjaus on ajankohtainen 5-7 vuoden sisällä.

Nilsiän terveysasema on tärkeä myös Tahkon matkailijoiden kannalta, vaikkakin "

valetarkastajaRe: Nilsiään uusi terveyskeskus21.2.2015 13.12
Miten on mahdollista, että Juankosken tk:n remontti maksoi 6,5 milj. euroa? Kuka tai ketkä rahastivat pahemman kerran, vai oliko kyseessä hankkeen johdon osaamisen puute?
Jokin on Juankoskella mennyt perusteellisesti pieleen.
Miten selitetään Juantehtaan koulun remontin 4 milj. euron kustannus?
Juankoskihan ei saanut kovin suuria tukiakaan hankkeisiinsa, mutta siitä ei paljon puhuttu. Huonoa suunnittelua. Ala-arvoista poliittista valvontaa. (kepu-demari -valvontaa)

niinpäRe: Nilsiään uusi terveyskeskus21.2.2015 17.01
juankosken tk:on tehtiin paljon ylimääräistä remonttia vaikka välttämättä ei olisi tarvinnut. ilmastointi oli pahin ongelma! näin se vaan on.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: