Keskustelu

eeroRaja kiinni16.11.2023 15:48
Viimepäivien suuressa hengenhädässä pakenevien irakilaisten ja somalilaisten nuorten miesten tulva itärajallamme polkupyörämarssi herätti jopa hallituksen.

Kun suomi teki päätöksen 09.11.2023 suomen rajaa ei voi ylittää polkupyörällä, miksi tämä päätös ei toiminutkaan kaakkois-suomen rajalla ???

Eikö rajaviranomaisten täydy noudattaa hallituksen päätöksiä ??

Nyt tännään hallitus teki sen ainoan oikea päätöksen.
Raja kiinni, kaikilta.

Vartius, Salla ja Raja-Jooseppi vielä jää auki.
Seurataan mielenkiinnolla, kuinka paljon päivettyneitä miehiä marras-joulukuussa pyöräilee kuhmon korkeuksille.

Onneksi Vartius jäi auki.
Voimme edelleen rakkaan vaimoni kanssa vierailla lähisukulaisissamme kostamuksessa.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni16.11.2023 23:59
AKM on kantanut huolta Eeronkin puolesta, kun meillä poliitikot ovat nyt niin innokkaasti lyömässä kaikki ovet kylmästi kiinni venäläisten kanssa.

Kyllä huomaa, miten sairas yhteisö koko EU loppujen lopuksi on.

Meidät on sidottu EUROON ja pieni mutta ANTTI RINTEEN MIELESTÄ KOKOANSA SUUREMPI SUOMI NEITO on laitettu Saksan juoksupojaksi milloin mihinkin ja mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin ja nyt tulos on taas tämä.

Sakemannien Angela Merkel sotki nämäkin asiat perin pohjin, kun lähti mukaan tähän vihreään hössötykseen, jonka alkujuuri on tukevasti Amerikassa, kun demokraattien Al Gore hävisi presidentinvaalit ja alkoi vouhottaa ilmaston muutoksesta.

Merkelinkin piti olla muka ydinvoima insinööri, niin eikös korruptoitunut nainen ja entinen Itä-Saksan kommunisti kuitenkin ideoinut, että Saksan hyvät ydinvoimalat on syytä purkaa ja tilalle rakentaa Venäjän kaasuun ja Suomenkin epävarmaan tuulivoimaan perustuvaa ns. vihreätä energiaa.

Tarjoutuihan tässäkin poliittisessa hässäkässä sitten tietysti kaikille suomalaisille sossu- ja kepu-poliitikoille hyvät saumat päästä Putinin kanssa tuottoisille konsulttimarkkinoille.

MOOSEKSELTAKIN olisi jäänyt elämäkerta kirjoittamatta, ellei Nord Stream rahat olisi kassaan vuositolkulla kiliseet.

Eikä KANNUKSEN KENNEDY tietenkään ole jäänyt mitenkään MOOSEKSEN varjoon, kun VALE KENNEDY valittiin Venäjällä maan suurimman pankin eli Sperbankin hallitukseen, jota VALE KENNEDY puolusteli mm. Iltalehdessä seuraavasti:

"JULKAISTU 20.02.2019 06:46
Suomen entinen pääministeri Esko Aho on toiminut Venäjän suurimman pankin hallituksessa vuodesta 2016.

Reilu viikko sitten kerrottiin, että Aho on nimitetty myös yhdysvaltalaispankki JP Morganin neuvonantajaksi.

Venäläispankki Sberbank joutui EU:n ja Yhdysvaltojen pakotelistalle vuonna 2014, kun sen katsottiin avustaneen Venäjän aggressiota Krimin miehityksessä.

Aho sanoo nähneensä asiaan liittyviä faktoja, jotka ovat riittäviä perusteluksi sille on, että hän on käytettävissä venäläispankissa.

□ Huhujen perusteella ei voi toimia, täytyy toimia niiden tietojen perusteella, jotka ovat käytettävissä, Aho kommentoi asiaa Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

Ahon mukaan pakoteasia ei ole myöskään mustavalkoinen.

□ Sanotaan, että se (Sberbank) on pakotteiden alla. Se on vain sektoripakotteiden alla, eli sen varainhankinta on rajoitettu. Ei muu toiminta ole vaarantunut.

Ahon mukaan kaikkea kanssakäymistä ei pidä lopettaa Venäjän kanssa siitä syystä, että sitä kohtaan on suunnattu pakotteita.

□ Koko Suomen toiminnan idea on se, että näissäkin olosuhteissa pidetään huoli pakotteista ja noudatetaan niitä.

Mutta siellä missä pakotteet eivät vaikuta, niin siellä toimitaan niin normaalisti kuin mahdollista."

Nyt kuuluu saksalaiset hamuavan taas Suomesta vihreätä vetyä, kun näyttää siltä, että Valmet Automotiven tilannekin on synkentynyt jälleen kerran.

Tässäkin kohtaa on hyvä pitää mielessä, että viime keväänähän vasta saatiin päätökseen Valmet Automotive lähes 1000 henkilöä koskevat muutosneuvottelut, joiden seurauksena n. 300 henkilöä irtisanottiin.

Nyt Valmet Automotive aikoo jatkaa henkilökuntansa irtisanomisia ja Uudenkaupungin noin 500 toimihenkilöstä 165 tullaan irtisanomaan.

Pörssihaaveetkin ovat Valmet Automotiven osalta menneet jo vuonna 2022, kuten alta selviää:

"Yritystä ei aiota lohkoa pörssiin

Viestintäpäällikkö Mikael Mäen mukaan esiin ei ole myöskään noussut, että vain yksi yhtiön kolmesta liiketoimintalinjasta, eli autonvalmistuksesta, akkutuotannosta ja avoautojen kattojärjestelmävalmistuksesta listattaisiin pörssiin.

□ Valmet Automotive on yhtenäinen, kolmella liiketoimintalinjalla toimiva yritys.

Liiketoimintalinjat tukevat strategisesti toisiaan, suunnitelmia vain jonkin liiketoimintalinjan listaamiseksi ei ole tehty, Mäki toteaa sähköpostitse.

Nopeasti kasvaneen akkujen valmistuksen on uumoiltu olevan erityisen paljon pörssiä kiinnostava osa yritystä.


Viime vuonna akkutuotanto, eli tytäryhtiö Valmet Automotive EV Power Oy kasvatti liikevaihtoaan 111 miljoonasta eurosta 190 miljoonaan.
Samalla tilikauden tulos kääntyi yli 700 000 euron tappiolta 644 000 euron positiiviseen tulokseen.

Autonvalmistuksen takaiskut eivät vaikuttaneet listautumiseen

Pian keskeytyneen listautumisprojektin jälkeen uutisiin nousivat kahden Valmet Automotiven sähköautoasiakkaan, Sono Motorsin ja Lightyearin taloudelliset ongelmat. Yrityksistä odotettiin Valmet Automotivelle isoja asiakkaita.

Mikael Mäen mukaan projektien keskeytyminen ei vaikuttanut listautumissuunnitelman tilanteeseen.

Hän pitää sähköautohankkeiden kariutumista oireena samasta rahoitusmarkkinoiden epävarmuudesta, joka vaikutti osaltaan myös siihen, että listautuminen peruttiin.

□ Epävarmuus ei liity vain autoteollisuuteen, vaan on luonteeltaan paljon laaja-alaisempaa, ja on vaikuttanut myös rahoittajien toimintaan, Mäki sanoo."

Niinpä niin. Isossa kuvassa vaikeuksia näyttää siis oleva sähköautomarkkinoilla, joten eiköhän kohta kerrota siitäkin, että noilla akkumarkkinoillakin tuntuu olevan tungosta, kun vielä samaan aikaan Terrafamen suuret sähköauto- ja akkuvisionäärit ovat näköjään joutuneet tunnustamaan, että ylämäki akkumarkkinoillakin se tuntuu koko ajan vain jyrkkenevän (kts. alla etenkin miinusmerkkinen vapaa kassavirta):

?Heinä−syyskuu 2023 lyhyesti:

 Akkukemikaaliliiketoiminnan liikevaihto laski 28,0 (39,1) miljoonaan euroon, mikä oli noin 20 prosenttia koko yhtiön liikevaihdosta. Liikevaihtoa laski nikkelisulfaatin markkinahinnan lasku. Akkukemikaalitehtaalla elokuun alkuun jatkunut seisokki vähensi tuotantomäärää ja liikevaihtoa.

 Metallipuolituoteliiketoiminnan liikevaihto oli 114,0 (100,4) miljoonaa euroa. Liikevaihtoa nosti kasvanut tuotantomäärä; nikkelin ja sinkin markkinahinnan laskulla oli negatiivinen vaikutus liikevaihtoon.

 Liikevaihto yhteensä oli 142,0 (139,5) miljoonaa euroa, mikä oli 1,8 prosenttia vertailukautta enemmän.

 Käyttökate nousi 38,7 (32,5) miljoonaan euroon, mikä oli 27,3 (23,3) prosenttia liikevaihdosta.

 Liiketulos oli 23,5 (18,0) miljoonaa euroa.

 Liiketoiminnan vapaa kassavirta oli -25,5 (0,4) miljoonaa euroa.?

Terrafamekin kertoo heti alussa, että kysymys on FAS-perustaisista tuloksista, jolloin voidaan heti todeta, että Terrafamen kohdalla on sovellettu perinteistä suomalaista kirjanpitotapaa (Finnish Accounting Standards), kun pörssiyhtiöilltä edellytettään jo kansainvälisen IFSR-järjestelmän mukaista tilinpäätöskäytäntöä.

Terrafamen laskelmat esittämät laskelmat ovat siis hyvin lähellä niitä laskelmia, joita taannoin Suomessa uittoporukat laittoi TYÖMIES ASKIN TAKAKANTEEN.

"IFRS-tilinpäätös on rakenteeltaan pääosin samankaltainen kuin suomalaisen hyvän kirjanpitotavan mukainen.

Huomioitavaa kuitenkin on, että IFRS sisältää yksityiskohtaisempia ja poikkeavia määräyksiä tilinpäätökseen sisällytettävien erien arvostamisesta, jaksottamisesta ja esittämisestä.

IFRS-tilinpäätöksessä seurataan enemmän liiketapahtuman tosiasiallista luonnetta kuin kotimaisessa tilinpäätöksessä.

Olennaisia eroavaisuuksia sisältyy tyypillisesti mm. yrityshankintoihin, vuokrasopimusjärjestelyihin, henkilöstökuluihin, poistoihin, biologisiin hyödykkeisiin ja sijoituskiinteistöihin, vaikka kirjanpitolainsäädäntö nykyisin salliikin monin paikoin (joskaan ei kaikilta osin) myös IFRS:n mukaisen käsittelyn.

Yrityshankintojen yhteydessä mm. liikearvon määrittely, hankkeeseen liittyvien transaktiokulujen, ehdollisten kauppahintojen ja vähemmistöosuuden käsittely poikkeavat toisistaan.

Vuokrasopimusjärjestelyissä IFRS:n mukaan käsitellään tiettyjä vuokrasopimuksia, kuten hyödykkeet olisi itse hankittuja.

Kyseinen menettelytapa oli aiemmin kielletty FAS-tilinpäätöksessä ja vuokrasopimuksia käsiteltiin oikeudelliseen muotoon perustuen.

Vuonna 2016 voimaan tulleen kirjanpitolain uudistuksen myötä on mahdollista käsitellä sekä sijoituskiinteistöjä että vuokrasopimuksia IFRS-standardien säännöksiä noudattaen.

Sijoituskiinteistöt voidaan merkitä käypään arvoon ja tiettyjä vuokrasopimuksia voidaan käsitellä, kuten hyödykkeet olisi itse hankittuja.

Henkilöstökuluihin liittyen voidaan todeta olennaisimpien erojen liittyvän tiettyihin eläkejärjestelyihin sekä osakkeina maksettaviin järjestelyihin.

IFRS-tilinpäätöksen edellyttämät liitetiedot ovat myös huomattavasti laajemmat kuin FAS-tilinpäätöksen edellyttämät liitetiedot.

Myös päälaskelmiin sisältyy tiettyjä eroja: IFRS-tilinpäätöksen tuloksen muodostus esitetään ns. laajan tuloslaskelman muodossa joka sisältää normaalin toiminnan tuloksen lisäksi eräistä liiketapahtumista suoraan omaan pääomaan kirjatut erät. Lisäksi IFRS-tilinpäätös sisältää laskelman oman pääoman muutoksista."

Mitenhän tässäkin pääsi taas näin käymään!!!!

ottoRe: Raja kiinni17.11.2023 8:43
Niinpä niin akm.

MIten kaikki olikaan paremmin silloin YYA-aikaan.

Ladoja riitti kaikille ja halpaa bensaa.

Vodkaturismi kukoisti ja olihan ne keihäsmatkatkin...

ottoRe: Raja kiinni18.11.2023 19:17
Raja kiinni koko pituudeltaan!

Voiko joku väittää, että Venäjä olisi näille jemeniläisille, somaleille, syyrialaisille jne.
ei-turvallinen maa?

Heillähän on jo turvapaikka!

Pikainen stoppi tälle pelleilylle ja suomalaisten veronmaksajien rahojen haaskaamiselle.

ottoRe: Raja kiinni21.11.2023 12:23
Jokohan tänään?

Jopa ehdokas Haavisto on huolissaan.

Samainen Haavisto, jonka edustama puolue vastusti niitä rajalain tiukennuksia, joiden perusteella raja vihdoin mennee kiinni koko pituudeltaan.

Samainen Haavisto olisi antamassa rajan sulkemisen puolustusvoimille.

Näinkö huonosti presidenttiehdokas Haavisto tuntee valmiuslain ja puolustustilalain?

EIpä tunnu kovin uskottavilta tuon miehusen puheet, ei.

Halla-aho, ehdokas hänkin, suhtautuu tilanteeseen realistisemmin. "Kuka takaa, etteivät tulijat ole esim, Wagner-sotilaita?

Tunnettuahan on, että edesmennyt Putinin kokki haali joukkoihinsa väkeä juuri noista maista, joista tulijat rajoillamme nyt ovat.

Raja kiinni!

Näiltä.

ottoRe: Raja kiinni21.11.2023 15:32
Huonolta näyttää.

Juridinen jeesustelu ohittanee kansakunnan turvallisuuden ja viimekädessä olemassa olon.

Samanaikaisesti mm. Lappeenrantaan on masinoitu "rajat auki"- mielenosoituksia.

Tukea näihin tullee idästä.

Samaan malliin kuin marraskuussa 1939.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni21.11.2023 21:50
OTTO on ottanut esille hienon sanan "JURIDINEN JEESUSTELU".

Tämä on se JUURISYY, miksi Suomessa SUKSI EI LUISTA.

Suomi on aina ollut ja etenkin KOOMASTA ESPANJAN LOMAMATKANSA JÄLKEEN peräti PÄÄMINISTERIKSI nouseen ammattiyhdistyspomo ANTTI RINTEEN Brysselissäkin ensi töikseen julistaman vakuutusen jälkeen ns. "OIKEUSVALTIO".

Kuitenkin, kun katsoo YK:nkin nykyistä toimintaa ja päätöksentekoa esim. turvallisuusneuvostossa tai yleiskokouksissa, niin mitkään KANSAINVÄLISEN IHMISOIKEUSSOPIMUKSEN SÄÄNNÖKSET EIVÄT VALITETTAVASTI NÄTÄ TOTEUTUVAN.

Kohta on edessä taas G20 maiden huippukokouskin ja tiettävästi "massamurhaajaksi" määritelty PUTINKIN osallistuu kokoukseen ETÄNÄ.

Ei ole epäilystäkään, että ns. kansainvälinen ihmisoikeussopimus on vain arvoton nippu A4:ia, joiden alle on sitten laitettu bukstaavit.

Mutta kysymys on siinäkin sama kuin vakuutusyhtiöiden terveysvakuutuksissa: maksa kuuliaisesti terveyshaitoista, mutta älä odota, että korvauksia tulee, kun vakuutuslääkäri tutkii potilasta näkemättä asian. Tämäkin tapahtuu siis modernisti ETÄNÄ.

AINOA ASIA, MIKÄ YK:takin ON NYT JO AINAKIN 20 VUOTTA AIDOSTI HUOLETTANUT, ON ILMASTONMUUTOS eli "etana, etana näytä sarves, onko huomenna pouta"!!!!

Suomi on kuitenkin OIKEUSVALTION IRVIKUVA, jossa selvien rikostapaustenkin käsittely on oikeudessa lähinnä arpapeliä.

Ja tämähän koskee erityisesti hallinto-oikeuksia, mutta kyllä tuoimioiden muutostenhaku on tehty myöskin KKO:een lähes mahdottomaksi.

NÄMÄ SUOMEN kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin aina viitaavat tunnetut kommunistijuristit kuten esim. Martin Schein ovat kyllä innolla PALESTIINALAISTEN ja HAMAS TERRORISTIEN asialla ja nyt näköjään jopa apulaisoikeuskansleri MIKKO PUUMALAINENKIN on todennjt, että Suomen rajat on pidettävä auki Venäjältä tuleville henkilöille silläkin uhalla, että kysymyksessä on mahdollisesti Wagner sotilaat, muille muut desantit ja islamistiterroristit.

Ihan samalla tavalla Putin lähetti VIHREÄT MIEHET KRIMILLE ja sen jälkeen peli oli selvä.

Alle laitan varottavaksi esimerkiksi tautatietonan Martin Scheinin VIA DOLOROSAN hammaslääkärin pojasta kommunistien "rauhanaatteen" vaalijaksi.

"Scheininin isä oli hammaslääketieteen professori Arje Scheinin.

Scheinin opiskeli Turun yliopistossa aluksi biologiaa, mutta mentyään mukaan opiskelijapolitiikkaan hän siirtyi opiskelemaan oikeustiedettä.

Opiskeluaikanaan hän oli aktiivinen Turun akateemisessa sosialistiseurassa ja kuului myöhemminkin 1980-luvulla SKP:hen, jonka keskuskomiteaan hänet valittiin edustajakokouksessa 1981.

Valmistuttuaan vuonna 1982 hän työskenteli eduskunnan apulaiseduskuntasihteerinä sekä SKDL:n eduskuntaryhmän juristina.

Hän toimi myös Demokraattisten lakimiesten puheenjohtajana vuonna 1989.

1980-luvun lopulla Scheinin siirtyi tutkijaksi Helsingin yliopistoon, jossa hän oli mukana Kaarlo Tuorin vetämässä Oikeuden rajat -tutkimushankkeessa.

Hän väitteli oikeustieteen tohtoriksi vuonna 1991 väitöskirjallaan Ihmisoikeudet Suomen oikeudessa.
Vuosina 1993-1997 Scheinin toimi Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden apulaisprofessorina ja sitten professorina.

Vuosina 1998-2008 hän toimi Åbo Akademin valtiosääntöoikeuden ja kansainvälisen oikeuden professorina sekä yliopiston Ihmisoikeusinstituutin johtajana.

Scheinin toimi European University Instituten kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professorina vuosina 2008-2020 ja sittemmin osa-aikaisena professorina.

Vuonna 2019 hänet nimitettiin Lapin yliopiston osa- ja määräaikaiseksi alkuperäiskansaoikeuden professoriksi, ja vuodesta 2020 alkaen hän on toiminut professorina Oxfordin yliopistoon kuuluvassa Bonavero Institute of Human Rights.

Scheinin oli vuosina 1997-2004 kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen toteuttamista valvovan Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuskomitean jäsen.

Vuosina 2005-2011 hän toimi YK:n erityisraportoijana ihmisoikeuksien turvaamisesta terrorisminvastaisessa taistelussa.

Amnesty Internationalin Suomen osasto palkitsi vuonna 2011 Scheininin ihmisoikeuksien hyväksi tehdystä työstä."

ottoRe: Raja kiinni22.11.2023 10:58
Akm lienee havainnut miten paljon uutistilaa alueuutisissa saa saamelaisalueet.

Ylen kautta kerrottaan ainakin kolmet uutiset koskien "Saamen maata"

Jokainen uutislähetys ainakin sivuaa kysymystä itsenäisestä kalottialueesta.

Ei liene sattumaa, jotta akm:n mainitsema määräaikainen alkuperäiskansaoikeuden professori huseeraa näissä hankkeissa taustalla.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni22.11.2023 18:20
AKM on todella ihmetellyt noita YLE:n saamelaisuutisia, joissa monta kertaa päivittäin selostetaan suomalaisille saamelaisten asioita Suomen Lapissa, Ruotsissa ja Norjassa.

Venäläisille on myös jo omat uutislähetykset, mutta somaleilta vielä sellainen puuttuu ja tietysti myös romaaneilta.

AKM muistaa vielä hyvin, kuinka aikoinaan 1940-50-luvuilla, kun asuttiin vielä Helsingissä Kuusitiellä, niin aina varoitettiin ulos lähtiessä NAMUSEDISTÄ, MUSTALAISISTA ja KATULAULAJISTA.

Mutta sitten, kun muutimme Puolangalle, niin allekirjoittanutkin istutettiin kansakoulussa romaanityttö HULDAN viereen.

Opettaja varmaan ajatteli, että AKM on sen verran kansainvälinen suvakki poika, että se pystyy tulemaan toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Opettaja oli kyllä ihan oikeassa, ei HULDA ollut mitenkään tavallisista tytöistä poikkeava. Oli kyllä pitkä tumma letti ja se pisti silmään, että oli paljon poissaoloja.

Mutta niin vain nykyään on, että mustalaisetkin on Suomessa täysin unohdettu vähemmistöryhmä, vaikka AKM:n käsityksen mukaan maan parhaat tangolaulajat ovat nimenomaan tummien heimon edustajia ja tuleehan sitä mieleen myös loitava ANNELI SARIKIN, jonka levyjä nykyään harvemmin kuulee.

Sen sijaan Vantaallakin on maalattu käsittääkseni jonkun S-kaupan seinään kieli pitkällä hilluva KÄÄRIJÄ, joka esitti muka pohjoismaiden parhaan biisin Euroviisuissa, kun oli pukeutunut vihervassarien umpisuolileikkauksen arven paljastavaan BOLEROON.

Ei ole mikään sattuma, että AKM:n mainitsema professori puuhastelee näissä asioisssa, koska Amerikasta meille syötettävä kulttuurimarxilaisen paikallisten demokraattien WOKE porukka ja HOLLYWOODIN TRANSU ja SEKSI PORUKKA ja Disney kaltaiset yhtiöt pyrkivät kaikin mahdollisin viihdemaailamn keinoin luomaan kaaosta ympäri maailman, koska se tietää sitä, että kaaoksen kautta raha sataa miljardeittain globalistien ja demokraatteja tukevien BIG TECH yhtiöiden pääomistajien kuten esim. Metan Mark Zuckerbergin ja Microsoftin Bill Gatesin laareihin.

Tämä globalisten ja kultturimarxilaisten porukkahan järjesti Amerikassakin vilpiliset presidentin vaalitkin, jossa BLM ja COVID höpötyksen avulla saatiin hieno Donald Trump pois vallasta, jonka seurauksena maailman asiat meni sitten täysin sekaisin, kun SENIILI BIDEN otti käyttöönsä RASISMI KORTIN ja määräsi mm. maan rajat avoimiksi ja kuten tunnettua käynnisti katastrofaalisen Afganistanista vetäytymisen seurauksena sitten Ukrainan sodankin, joka nyt on sitten levinnyt jo Lähi-Itään saakka.

Tämän politiikan seurauksena Amerikkaankin on nyt tullut kaiken maailman tuntemattomia paperittomia terroristeja ja ihmiskauppiaita vajaassa kolmessa vuodessa jo ainakin 10 ellei peräti 15 miljoonaa ja kyseiset muukalaiset on sitten lennätetty lähinnä Texasista ja Arizonasta ympäri Amerikkaa mm. New Yorkin ja Los Angelisn kaduille mutta myös hotelleihin.

Tämä sama ilmiö on tietysti levinnyt myös EU:n piiriin ja tietysti vapaamieliseen Suomeen ja kuten tunnettua, näistä laittomista muukalaista on tullut EU:ssakin tuottoisaa kauppatavaraa, kun EU:kin muistakseni teki miljardien kauppasopimuksen Turkin Erdoganin kanssa.

En nyt muista tarkemmin tuon sopimuksen yksityiskohtia, mutta kai se suunnilleen niin meni, että Erdogan saa vuosittain lähettää tietyn määrän noita islamisti terroristeja Sengen maihin, kun vaan ei lähiaikoina vaadi vielä liittymistä EU:hun.

Tuntuu todella omituiselta, että jotkut suomalaiset ihmisoikeusprofessorit on nyt laittamassa meitä suomalasia vastuuseen kaiken maailman vähäosaisten ja teroristien kohtaloista, kun meitähän on vain 5 miljoonaa, josta vielä alle 16 vuotiata on suunnilleen miljoona.

On turha kuvitella, että tällä porukalla voisi taas olla näissä maahantunkeutumisasioissa samanlaisia LEVEITÄ HARTIJOITA, jota TERRA SIPILÄ aikoinaan ajoi tehokkaasti SOTE-MALLIKSI tuhoisin seurauksin.

Tai kuinka Suomi on TERRA SIPILÄn aloittessta lähtenyt myös pelastamaan koko maailmaa ILMASTONMUUTOKSELTA, jossa UNILUKKARIKIN ON INNOLLA RYNNÄNNYT noiden kiihkoilijoiden kärkijoukkoihin kuin paraskin elokapinallinen.

Jos maan rajoja ei jonkun vasemmiston valitseman apulaisoikeuskansleri MIKKO PUUMALAISEN määräykseellä saada pian suljettua, niin kohta PUTIN lähettää meille ensimakuna ainakin 1 000 000 maahan tunkeutuvaa, jotka tietysti ohjataan vähissä kuteissa 20-30 asteen pakkasessa Sallan ja muiden pohjoisten raja-asemien kautta Suomeen.

UNILUKKARIKIN on jo käynyt Puolassa, joten luulisi, että UNILUKKARILLA voisi nyt olla jo jotakin tuorettakin tietoa, miten Puolassa nämä asiat on laitettu järjestykseen, vaikka EU:n OIKEUSLAITOS on jatkuvasti morkannut Puolaakin, muka siitä, ettei siellä oikeus toteudu.

Kyllä Puolassa ja Unkarissa tiedetään, miten asiat ovat historiassa olleet, kun maat ovat olleett miehitettyjä.

Suomessa nämä asiat on taas autuaasti unohdettu, kun aikoinaan tehtiin se YYA-sopimus, jolloin anatuduttiin ehdoitta NEVOSTOLIITON KOMMUNISTISELLE PUOLUEELLE!!!

eeroRe: Raja kiinni22.11.2023 19:12
Johan on AKMmmälläkin vähintään nåppituntuma yhdestä suomen kansanvähemmistöstä, romaneista.

AKM....mujstalainen nimitys on nykysuomenmukaan vähemmistösyrjintää.

Tänäpäivänätarvii puhua romanivähemmistöstä.
Ne ajat, ennenvanhaan hyväänaikaan, kun vielä romaaniväestö kulki talvisin hevoskaravaanissa, etsien maakunnissa kaupankäyntikavereita ja sitämyötä yösijaa, ajat ovat olutta ja menyttä.

Me valtaväestön edustajat emme läheskään ymmärrä, tämän vähemmistön, romaneitten kulttuuriperinnettä.
Monet elämänarvot ovat suuresti poikkeavia ns. valtaväestön elämänarvoista.

Kun tarinoitten myötä tullee julkituotua omaa elämänkertaansa, ennenvanhaanhyväänaikaan, villinä, vapaana, tulin seurusteleelaana romaaninaisen kanssa jokusen vuoden, jolloin pääsin aivan iholla tutustumaan ko. heimon sisimpään ja syvimpään olemukseen.

Elämän arvot ovat todella aivan erilaiset.
Ymmärrän heidän periaatteensa, enkä voi mitenkään aliarvostaa heidänkään kulttuuriin kuuluvaa mentaliteettiä.

Myöskään saamelaisten arvostelu ulkopuolelta, tuntematta kulttuuria, on väheksyttävää.
Jo vuosia olen ilmituonut tenon lohenkalastusmatkailuni.

Kuten myös suuren rakkauteni lapin tytön, saamelaisen, kanssa liikenneonnettomuudessa menettäneenä, voin sydämeni suurella tuskan äänellä osallistua keskusteluun.

Vuosikymmenien saatossa tenojokilaaksossa olen saanut tutustua lukuiseen määrään originaaleihin saamelaisiin.
Näiden vuosien myötä syntyneiden ystävyyssuhteitten myötä minulla on edelleen suora keskusteluyhteys tenojokilaakson saamelaisvähemmistöön./enemmistöön

En tiedä, mikä on Oton tietoyhteys saamelaisvähemmistöön.
Jos ei ole ensikäden tietoa, en suosittele alkamaan kommentoimaan suomen suurimman vähemmistön asioita.

Oton mainitsemaan uutisointiin YLEllä eri maakuntien uutiset tulee jokapäivä juuri samanmoinen lukumäärä, kuin saamenkielisiäkin.
Tietenkin asioita voi katsoa eri silmillä.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni23.11.2023 1:24
Kyllä AKM:llä on ollut kansakouluikääkin vanhempana yhteyksiä romaaniheimon ihmisiin, eikä minulla ole pahaa sanottavana, vaiika yhden Volvo kasipätkän ostinkin reippaasti ylihintaisena luottoromaanilta.

Mutta sellaista se on, kun lähtee kaupantekoon sinisin silmin vaikka selvin päin.

Tein siinä virheen, kun otin lapset mukaan kaupantekoon ja myyjä sanoi, että käykää koeajolla.

No ajettiin muutama minutti ja perä- sekä apukuskin penkiltä kuului: "Isä tämä me ostetaan" ja se oli isän menoa se. Hyvän auton ostin, mutta kovalla ylihinnalla.

Ei tästä mitään katkeruutta jäänyt.

Päin vastoin. Keraankin yksi tuttu romaanipoika tuli entisen Lippulaivan parkkipaikallla luokseni ja totesi, että olisiko minulla antaa 20 euroa, kun on bensa päässyt loppumaan.

Ei siinä mitään velkakirjoja tehty, eikä AKM vaatinut velan maksua, mutta pääsihän pojat autollaan eteenpäin, ettei tarvinnjut kallista hinauspalvelua pytää paikalle.

Aina on pojat moikanneet, kun vastaan ovat tulleet. Kiitollisuuden velka on pahin velka, joka ei vanhene koskaan.

Tuo oli yllätys, että Eerolla on ollut tuota viehtymystä näköjään saamelaisiin ja myös romaaneihin sekä nyttemmin myös venäläiseen rakkaaseen vaimoonsa.

Kyllä se ihmisen mieltä avartaa, kun tutustuu erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin.

On kuitenkin myös hyvä pitää mielessä, että Suomellakin on oma kultturiperintönsä, eikä sitä pidä hävittää esim. Amerikasta meille valtamedian syöttämän kulttuurimarxilaisuuden kautta.

Viimeksi meidän kannattaa lähteä islamistien kelkkaan, kun tiedetään, että islamisteilla tavoitteena on koko maailman valloitus ja ääri-islamisteilla tavoitteena on Sharia laki.

Sharia lakihan on jo tavallaan pesiytynyt jo Amerikkaankin, jossa yksittäinen demokraattisen puolueen rahoittama tuomari voi esim. New Yorkissa tai jossain osavaltion tuomioistuimessa tuomita Donald Trump kymmeniksi vuosiksi vankilaan, vaikka mies ei ole tehnyt mitään rikollista tekoa.

Suomessa Lähes samalla tavalla Tarja Halosen nimittämä apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on myös yrittänyt torpata laillisen hallituksen aikeet sulkea itäraja paperittomien terroritien tunkeutumisesta Suomen maaperälle.

Ei ole epäilystä, että Venäjällä tätä irtolaisainesta riittää, kun maan nykyinen nuppilukukin lienee ainakin 140 miljoonaa. Ja melko varmasti ainakin 20 miljoonalla voi olla puutteelliset paperit.

Jos näistäkin ohjataan kesäkengissä Suomeen esim. 500 000 -1 000 000, niin kyllä täällä isossa kusessa ollaan, vaikka EU lähettäisi meille 60 Frontier tarkkailijaa ja itärajalle viritetetään vielä entisaikojen malliin paimenpoikalangat pitkin rajaa.

Olen pahoillani, jos olen käyttänyt romaaneista termiä mustalainen.

Muistan hyvin, kun aikoinaan viisas isäni 1960-luvun alussa mainitsi, että käräjillä ei enää saa käyttää termiä mustalainen, vaan on puhuttava sivistyneesti romaaneista tai tumma ihoisista.

Tällä tavalla moni asia on Suomessa muuttunut ja varmaan siinä on hyviäkin piirteitä, mutta ennen kaikkea kysymys on kuitenkin eräänlaisesta TEKOPYHYYDESTÄ ja ITSESENSUURISTA, jolloin vähemmistöihin liittyneistä todellisista ongelmista ei vällttämättä haluta puhua niiden oikeilla nimillä.

Kesällähän RASISMIKORTILLA jo yritettiin kaataa koko laillinen REFORMIHALLITUSKIN.

Eduskuntahan on näissä TEKOPYHYYTEEN liittyvissä asioissa ihan kärki paikalla, koska eihän Eduskunnassa saa käyttää edes termiä VALE, vaan puhutaan hienosti MUUNNETUSTA TOTUUDESTA.

Tässä suhteessa Suomen parlamentissa eletään siis selvästi jossain LINTUKODOSSA, jossa todelliset ongelmat on haudattu MUUNNETUN TOTUUDEN VARJON ALLE.

Toisin on esim. Amerikassa ja myös Englannin Parlamentissa, jossa sananvapaus on kirjattu ihan oikein perustuslakiiin ja kyllä sieltä Korkein Oikeus tuomion antaa, jos sananvapautta yritetään jotenkin kahlita, kuten nyt näyttää Amerikassakin käyneen pahemman kerran Seniilin Joe Bidenin aikana.

Kyllä Amerikan kongressissakin nykyään puhutaan ihan avoimesti siitä, kuinka nykyinen Presidentti eli Seniili Biden on rakentanut koko elämänsä pelkkien valheiden varaan ja vuoden alussa käynnistetyissä viraltapano tutkimuksissakin on jo paljastettu kymmeniä tuhansia asiakirjoja, joista käy ilmi, millainen korruptoitunut MAFIA POMO ns. AVERAGE JOE on todellisuudessa ollut koko poliittisen uransa ajan.

Suomen valtamediassahan näistä selvästi rikollisista toimista ei valitettavasti puhuta mitään ja siksi täällä voidaan taas iskeä PÄÄT KARJALAN MÄNTYYN, kun on alettu ihan tietoisesti haastamaan riittaa PUTININKIN kanssa.

Ilahduttavaa kehitystä näyttää nyt vihdoin Amerikassakin olevan meneillään, kun mm. entisen Twitterin ostanut Elon Musk näyttää käynnistäneen massiivisen oikeusprosessin ns. Big Tech yhtiöitä vastaan ja samalla tavalla myös Donald Trumpin perustama portaali Social Truth on myös käynnistänyt oman oikeusprosessinsa, kun molemmissa tapauksissa Big Tech yhtiöt ja liittovaltion keskushallinto on CIA:n ja FBI:n avustuksella pitkään harjoittaneet konservatiivisesti ajattelevien ihmisten ja yritysten viestinnän sensurointia ja estänyt myös mm. mainonnan konservatiivisissa portaaleissa.

Suomen kulttuurista ja kielistä puhuttaessa alla tilanne 2022:
Suomen väestö äidinkielittäin vuonna 2022:

Kieli Väestöosuus
suomi 85,89 %
ruotsi 5,16 %
venäjä 1,68 %
saame 0,04 %
muut 7,23 %

Etnisistä taustoista puhuttaessa alla vähän lisätietoa Wikipediasta:

"Suomessa ei tilastoida etniseen ryhmään kuulumista, mutta väestötilastossa on eräitä etnistä taustaa kuvaavia muuttujia, kuten äidinkieli ja syntymämaa.

Kansainvälisen väestölaskentasuosituksen mukaan etnisyys perustuu etnisen ryhmän omaan käsitykseen historiallisesta ja alueellisesta tai valtiollisesta alkuperästä, ja etnisyystiedon tulisi aina perustua henkilön omaan ilmoitukseen.

Koska Suomessa väestölaskenta tehdään rekistereiden pohjalta, Suomi ei voi tuottaa virallista tilastoa etnisistä ryhmistä.

Suomessa on selvitetty etnistä taustaa viimeksi vuoden 1970 väestönlaskennassa, jolloin laskettiin romanien ja saamelaisten määrä.

Silloin saamelaisena pidettiin henkilöä, jonka ensiksi oppima kieli oli saame.

Tämän lisäksi saamelaisiksi luettiin ne, joiden vanhemmista tai isovanhemmista jollakin "on tai on ollut saamenkieli ensimmäisenä kielenään".

Lisäksi tutkimuksessa hyväksyttiin saamelaisiksi joitakin "yleisen käsityksen mukaan saamelaisia henkilöitä", vaikka yksikään vanhemmista tai isovanhemmista ei ollut saamenkielinen. Näillä perusteilla saamelaisia oli vuonna 1970 kaikkiaan 3 936.

1990-luvun puolivälissä tehtyjen arvioiden mukaan saamelaisia oli noin 5 800, romaneja 6 000-7 000, juutalaisia 1 400 ja tataareja noin 900.

Arvio saamelaisten määrästä poikkeaa selvästi Tilastokeskusken lukemista (yllä), muista ryhmistä ei ole Tilastokeskuksen arvioita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuonna 2015 julkaiseman arvion mukaan romaneja oli 10 000-12 000, saamelaisia noin 6 000-10 000 ja tataareja noin 900."

ONHAN TÄMÄ AIKA HÄVYTÖNTÄ, ettei Suomessa tiedetä edes sitä, ketä täällä oikeasti asustelee.

Nykin, kun yritin taas tarkistaa TILASTOKESKUKSEN sivuilta tilannetta, niin tietysti sivuilla oli joku vika, eikä tarkistusta voinut tehdä.

Oliko siis tässäkin jo kysymyksessä Putinin järjestämä HYBRIDIOPERAATIO.

Tässä herääkin jo kysymys, onko mahdollisesti jo rajan yli tullut sellainen porukka, ettei enää uskalleta koko totuutta kertoa Suomen kansalle.

Ollaanko siis taas menossa kuin perinteinen ajopuu samaan jamaan, kun Krimille alkoi virrata niitä vihreitä miehiä, jotka sitten osoittautuivat kuitenkin hyvin pian Venäjän lähettämisksi desanteiksi, joita seurasi sitten panssarikiilat kohti Kieviä.

ottoRe: Raja kiinni23.11.2023 6:41
No niin. Näinpä akm nosti kissan pöydälle.

Jo kotvan aikaa on ollut selkeitä viitteitä Putinin pelistä koskien kalottialuetta.
Alkuperäiskansojen oikeudet on otettu tässä "erityisoperaatiossa" käsikassaraksi.

Ei liene kaukaa haettua, jotta Putin tavoittelee itsenäistä Saamen maata, jonka kanssa on sitten helppo pistää päälle jonkinlainen yya.

Nato on näin kätevä pelata napapiirin pohjoispuolelta tällä tavoin ulos.

Pelinappulana siis nämä alkuperäiskansojen oikeudet.

Vaikuttaakin siltä, että tämä täky on kitusia myöten jo hotkaistu.

Tai ainakin viittä vaille.

Saamelaisten oikeuksien ympärillä liehuu ties minkälaista porukkaa.

Ja tietysti Ylen Kaisa Aikio päivittäin.

Voi toki olla vilpittömästikin asialla.

Näitä hyödyllisiä idioottejahan Kreml on aina tarvinnut.

Mutta asiaan.

Raja vuotaa edelleen.

Ilmiötä rajoittaa ainoastaan pakkaset ja lumimyräkkä.

Kun ensimmäinen metsään paleltunut tulee esiin, alkaa todellinen jeesustelu.

Suomi maksaa vielä hamaan maailman tappiin korvauksia ties mihin.

Kyllä raja olisi pitänyt sulkea kertaheitolla jotta tämä ilmiö olisi loppunut.

Vellihousuja.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni23.11.2023 23:47
Tauno Matomäen sanoin: "Suomesta on tullut ns. EU- maa ja OIKEUSVALTIO, jossa ei kannata valmistaa hevosta pinempää esinettä."

Nyt vielä joku vasemmistolaisjuristikin tulkitsee Geneven "historiallista ihmisoikeussopimusta", mutta ainakin AKM:lle on jäänyt vielä epäselväksi, mitä sopimuksia tarkalleen ottaen tässä Suomen sopimusviidakossa on nyt muka loukattu, kun ilmeisiltä islamistiterroristeilta ja mahdollisilta Venäjän desanteilta ollaan laittamassa rajat säppiin.

Vastahan joku PUTININ vuokraama kiinalainen konttilaivakin katkaisi ankkurillaan Suomen ja Viron välisen kaasuputken ja ELISAN tietoverkkokaapelinkin.

Ihan hiljaa on Mikko Puumalainen ollut tästäkin kiusanteosta, joka on suoraan kohdistunut kaikkiin Suomen kansalaisiin, joita on yritetty saattaa tälläkin tavoin kansainvälisen terrorismin kohteeksi. Kysymys on ihan selvästi ihmisoikeuksien törkeästä loukkaamisesta ja vielä Suomen rajojen sisällä.

AKM:n näkemyksen mukaan kansainväliset ihmisoikeussopimukset koskevat tietysti näitä PUTININ järjestämiä HYBRIDI-OPERAATIOTA Itärajalla tai Suomenlahden syvänteissäkin, mutta Suomihan on näissä laittomissa operaatioissa se osapuoli, jonka ihmisoikeuksista pitäisi huolehtia eikä Puumalaisen päinvastoin väittämistä PUTININ LÄHETTÄMISTÄ MAAHANTUNKEUTUJISTA kuten jo altakin selviää:

YK:. VOIMASSA OLEVAT IHMISOIKEUSSOPIMUKSET:

□ Kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskeva kansainvälinen yleissopimus (1965)

□ Taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus (1966)

□ Valinnainen pöytäkirja valitusmenettelystä (2008)

□ Kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus (1966)

□ Valinnainen pöytäkirja kansallisesta ja kansainvälisestä valvontajärjestelmästä (2002)

□ Kaikkinaisen naisten syrjinnän poistamista koskeva yleissopimus (1979)

□ Valinnainen pöytäkirja valitusmenettelystä (1999)

□ Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus (1984)

□ Yleissopimus lapsen oikeuksista (1989)

□ Lasten osallistumista aseellisiin selkkauksiin koskeva valinnainen pöytäkirja (2000)

□ Lasten myyntiä, lapsiprostituutiota ja lapsipornografiaa koskeva valinnainen pöytäkirja (2000)

□ Valinnainen pöytäkirja valitusmenettelystä (2011)

□ Yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista (2006)

□ Valinnainen pöytäkirja valitusmenettelystä (2006)

□ Yleissopimus kaikkien henkilöiden suojelemiseksi tahdonvastaiselta katoamiselta

GENEVEN SOPIMUKSET:

Suomi on hyväksynyt Geneven sopimukset (yhdellä varaumalla), ja ne löytyvät valtiosopimustietokannassa (FINLEX):

□ GCI: Genèven sopimus maasotavoimiin kuuluvien haavoittuneiden ja sairaiden aseman parantamisesta 12 päivänä elokuuta 1949 Finlex.

□ GCII: Genèven sopimus merisotavoimiin kuuluvien haavoittuneiden, sairaiden ja haaksirikkoutuneiden aseman parantamisesta 12 päivältä elokuuta 1949 Finlex.

□ GCIII: Genèven sopimus sotavankien kohtelusta 12 päivältä elokuuta 1949. Finlex.

GCIV: Genèven sopimus siviilihenkilöiden suojelemisesta sodan aikana 12 päivältä elokuuta 1949 Finlex.

□ LPI: Geneven yleissopimusten lisäpöytäkirja kansainvälisten aseellisten selkkausten uhrien suojelemisesta (I pöytäkirja) Finlex.

□ LPII: Geneven yleissopimusten lisäpöytäkirja kansainvälistä luonnetta vailla olevien aseellisten selkkausten uhrien suojelemisesta (II pöytäkirja) Finlex.

□ LPIII: Geneven vuoden 1949 yleissopimusten lisäpöytäkirja uuden tunnusmerkin käyttöönotosta Finlex.

MACRONIN PARIISIN ILMASTOSOIPIMUS:

□ 2015 Ilmastosopimus a` la Markku Ollikainen; Brasiliassa Amazonin sademetsät ovat tuhoutuneet ja maailman keuhkot on nyt jo tohjona.

On erittäin hyvä, että maassa on vihdoin toimintakykyinen reformihallitus, jossa nimenomaan PERSUJEN ÄÄNI ONNEKSI NYT KUULUU SELVÄSTI.

Vasemmistolainen juristi Mikko Puumalainen, joka mm. on esittänyt, että SUVI VIRREN VEISUUKIN PITÄISI KOULUISSA KIELTÄÄ, on nyt hypännyt jo PUTININKIN KELKAAN ja alkanut puhua ikivanhoista ns. ihmisoikeussopimuksista.

Mutta AKM:n käsityksen mukaan mikään Suomen yllä mainutista ja allekirjoittamista sopimuksista ei valitettavasti kuitenkaan koske PUTININ LÄHETTÄMIÄ MAAHANTUNKEUTUJIA, jotka selvästi on koottu terroristialueilta kuten Lähi-itä (Irak, Iran, Jemen, Gaza), Afganistan, Somalia ja kaikki muut Afrikan terroristi- ja kommunistiset maat, joissa Wagner-sotilailla on omat lähetyspisteensä.

Eduskunnan tiedotustilaisuudessa jo kerrottiin, että yhden vuoden saldo noiden maahantunkeutujien osalta on 15 000!!!

Vuoden päästä meillä voi siis olla peräti 15 000 pomminheittäjää tai islamistiterroristia tavallisten ihmisten riesana.

Kyllä siinä voi saamelaisillekin heikosti käydä ja sitä paitsi ei islamistit todellakaan mitään romaanien ystäviäkään ole.

Olisi parasta siirtää Puumalainen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen vt. arkistonhoitajaksi ja valita paikalle joku Suomen perustuslakiin perehtynyt vanhempi luotettava juristi tilalle.

Jos ei muu auta, niin LAURI TARASTE voisi tästäkin asiasta antaa pikaisesti lausunnon, niin sadaan varmasti asiat luistamaan nopeasti, vaikka kyllä tässä jo nyt on nähty selvästi se, että meillä on vihdoin ja viimein jämäkät sisä- ja oikeusministerit, tietysti Persujen Mari Rantanen ja Leena Meri. Eikä Petterinkään puntti ole tutissut, kun on jämäkät naiset tukena.

Mari Rantanenkin totesi YLE:n toimittajille, "ettei tässäkkään asiassa tumput suorina seistä"!!!

AKM.:kin sydäntä lämmittää tällainenkin selkokielinen ilmaus.

ottoRe: Raja kiinni24.11.2023 8:38
Eilinen pääministerin ilmoitus ja sitä seurannut keskustelu oli silmiä avaava.

Ainoastaan jokunen vihreä, vassari sekä Eevabiodee tietenkin jeesustelivat noista kansainvälisistä sopimuksista.

Olennaisin niistä on tuo Geneven sopimus vuodelta 1951.

Se on tehty aivan muuta kuin pyöräileviä Putinin desantteja varten.

Ihmettelen edelleen, että laillisuusvalvojaa kuunnellaan asiassa, joka koskee sopimuksia, ei lakeja.

Sopimusrikkomus on eri asia kuin rike lakia vastaan.

Mihin laillisuusvalvojaa tässä tarvitaan?

Kanki oli jämäkkänä.

Voitte olla kepulaiset ylpeä hänestä.

Ainakin tuon hetken.

Samoin pitkä Antti puhui pelkkää asiaa.

Rantanen on luunkova hesalainen, kuten joskus totesin.

Raja pitää saada kiinni, on tässä jo tarpeeksi soudettu ja huovattu.

Ei tämä ilmiö muuten lopu.

TyttiRe: Raja kiinni24.11.2023 19:13
Neekerit ja mannet voitais passittaa siperiaan.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni26.11.2023 4:26
Apulaisoikeuskansleri näyttää pyrkivän päätöksellään selvästi estämään VALTIONEUVOSTON KÄYTTÄMÄSTÄ SILLE KUULUVAA TOIMIVALTAA MAAN TURVALLISUUTTA KOSKEVASSA ASIASSA.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz on BenTV podcastissaan jo todennut, että nykyistä rajalain muutosta käsiteltäessä lakiin otettiin PERSUJEN ja KOKOOMUKSEN tuen saamiseksi toimivaltuudet, jotta raja voidaan sulkea hätätilanteessa.

Persujen Mari Rantanen ja Leena Meri ovat siis asiassa toimineet ja toimimassa täysin voimassa olevan lain puitteissa.

Apulaisoikeuskansleri sen sijaan on oman henkilökohtaisen näkemyksensä mukaan kuitenkin tehnyt vallitsevasta laista omat tulkintansa, jotka ovat siis Beninkin mukaan ristiriidassa perustuslakivaliokunnankin eli siis koko eduskunnan yksimielisen laintulkinnan kanssa.

Näin ollen apulaisoikeuskansleri pyrkii siis omien henkilökohtaisten näkemyksiensä vuoksi estämään valtioneuvoston panemasta täytäntöön voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Tällainen tulkinta voi johtaa siihen, että Suomeen tulee yhden vuoden kuluessa peräti 20 000 paperitonta nuorehkoa miestä - mahdollisesti jopa terroristeja, jotka on toimitettu Suomeen 500 euron retkeilypyörillä ja Suomeen saavuttuaan he pääsevät Suomen ruhtinaallisen sosiaaliturvan piiriin, jolloin kysymyksessä lienee yhden henkilön kohdalla vähintään 1000 euron kuukausittaisesta kokonaistuesta.

20 000 paperitonta nuorehkoa miestä saisi silloin yhden vuoden aikana 20 000 x 12 000 = 240 milj. euroa käytettäväksi omiin ja kaukomailla majailevien sukulaistensa tarpeisiin.

Kun on oletettavaa, että kyseiset nuoret "elintasopakolaiset" eivät työllisty kunnolla kuin vasta ehkä 10 vuoden päästä aikaisintaan, niin tästähän kertyy helposti ainakin 3.5 miljardin euron markkinahintainen kustannus yhteiskunnalle, mikä nykyisen alijäämäisen valtiontalouden johdosta joudutaan kattamaan korkeakorkoisella lainalla.

Jos nuo yllä esitetyt olettamukset pitää paikkansa, niin on hyvinkin mahdollista, että 50 000 elintasopakolaista voi aiheuttavat veronmaksajille jo noin 8.5 miljardin euron laskun.

Tuo 50 000 "elintasopakolaisen" muuttotahti on 135 henkilöä päivässä.
Tämähän merkitsee, että Suomihan on silloin jo bankrotissa.

Tänään jo MTV:n uutisissa kerrottiin, että Raja-Joosepin raja-aseman kautta oli tullut 55 retkipyöräturistia rajan yli.

55 x 364 = 20 020 henkilöä. Ollaan siis jo hyvinkin yllä esitetyssä 20 000 paperittoman vuosivauhdissa.

Kyllähän tässä alkaa olla jo korkea aika selvittää, mitä tuo apulaisoikeuskansleri oikein puuhastelee.

Ensimmäisen tulee mieleen se, onko kysymyksessä rikoslain alainen toiminta, kun apulaisoikeuskansleri on ryhtynyt niskoittelemaan valtioneuvoston päätöksiä vastaan.

Tällöin oikeusoppineet saavat ottaa kantaa, onko apulaisoikeuskanslerin päätöksenteossa kysymyksessä mahdollisesti ideologisista syistä johtuvasta RL Luvun 13 mukaisesta Valtiopetoksesta (kts. alla):

"1 § (21.4.1995/578)
Valtiopetos
Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla tai siihen rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti pakottamalla taikka valtiosääntöä rikkoen

1) kumota Suomen valtiosääntö tai muuttaa sitä taikka

2) muuttaa Suomen valtiojärjestystä
tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava valtiopetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Valtiopetoksesta tuomitaan myös se, joka väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla syrjäyttää tai yrittää syrjäyttää tasavallan presidentin, valtioneuvoston tai eduskunnan taikka kokonaan tai osaksi estää tai yrittää estää niitä käyttämästä toimivaltaansa."

Tässä tulee pohdittavaksi se, mikä on "väkivaltaan rinnastettavaa toimintaa". Kyllähän sellainen käsitekin tunnetaan oikeudellisessa päätöksenteossa kuin HENKINEN VÄKIVALTA.

Tuleepa tässä mieleen vielä tapaus Kittiläkin, jossa kunnan virkamiehet luulivat, että OIKEUSVALTIOSSA VIRKAMIES VOI PERINTEISEEN TYYLIIN TEHDÄ MITÄ VAIN ITSEÄ HUVITTAA, EIKÄ JOUDU SIITÄKÄÄN VASTUUSEEN.

KKO kuitenkin katsoi päätöksessään KKO:2023:17, että löytyy se vastuu virkamiehellekin, kun on tahallisuudesta kysymys ja harkintavaltaa käytetään väärin (kts. tuomiolauselman lopputulos alla):

"64. Pääosa vastaajista on saanut päätösten tekemisen kannalta merkitykselliset tiedot rikosepäilystä vasta juuri ennen kunnanhallituksen kokousta.

Objektiivisesti tarkastellen mitään kiirettä tehdä päätöksiä tuolloin ei ole ollut.

Kukaan vastaajista ei kuitenkaan ole kokenut tarvetta selvittää asiaa enemmälti, vaan lopullisiksi tarkoitetut päätökset on käsitelty ja tehty poikkeuksellisen nopealla aikataululla.

65. Se, että päätökset ovat olleet omiaan suosimaan O:n yksityistä etua, on ollut ilmeistä ja kaikkien havaittavissa.

Vastaajilla ei ole ollut päätöksentekohetkellä mitään perustetta katsoa rikosepäilyä ja hiihtohissiyhtiön hallituksen kokemaa luottamuspulaa perusteettomaksi.

Omista vaikuttimistaan vastaajat eivät ole voineet erehtyä.

66. Edellä mainituilla perusteilla Korkein oikeus katsoo, että vastaajat ovat rikkoneet virkavelvollisuuttaan tahallaan."

Näyttää siis selvältä, että apulaisoikeuskanslerikin on tahallaan estänyt Suomen valtioneuvoston käyttämästä toimivaltaansa.

Näyttää myös siltä, että valtakunnansyyttäjän olisikin syytä tutkia asia ja selvittää, onko apulaisoikeuskanslerin päätöksen johdosta laittomasti ojattu erittäin merkittävällä tavalla yhteiskunnan varoja tahoille, joilla ei ole oikeutta kyseisten varojen saantiin ja samaan aikaan on vielä saatettu Suomen kansalaiset ja mahdollisesti myös infrastrukruuri vakavaan vaaraan.

UNILUKKARIKIN on sanonut, että näistä vanhentuneista kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista olisi keskusteltava, koska ne eivät enää ilmeisesti UNILUKKARINKAAN käsityksen mukaan ole ajan tasalla.

UNILUKKARI on saattanut saada tässäkin asiassa vähän vihiä, kun kävi äskettäin PUOLASSA tutustumssa sikäläiseen siirtolaisuustilanteeseen.

AKM:n käsityksen mukaan UNILUKKARI ei ole ainakaan julkisesti morkannut Puolan asioiden hoitoa.

UNILUKKARIKIN on vain tässäkin asiassa taas ikään kuin jälkijunassa, kuten UNILUKKARI oli myös NATO-OPTIOSSA, jossa UNILUKKARI tahallaan viivyyteli ainakin 15 vuotta, jolloin MAITO ehti kaatua maahan jo monta kertaa ja PUTIN pääsi ikään kuin varkain käynnistämään Ukrainan raakalaismaisen sodan.

Jos UNILUKKARI olisi ollut hereillä NATO-OPTION osalta jo TRUMPIN aikana, niin Afganistanin katastroofia eikä myöskään Ukrainan sotaa olisi koskaan syttynyt!!!

Mutta tulloinhan UNILUKKARI vielä puuhasteli Venäjän mustan hiilen soidutuksen kimpussa, pelasti maapalloa ilmastonmuutokselta ja liputti NORDSTREAM kaasuputken puolesta, jotta MOOSEKSELLE saadaan järjestettyä elämäkertakirjojen kirjoittamiseen tarvittava riittävä budjetti.

Täytyy toivoa, että tammikuussa valittava uusi Presidentti paremmmin seuraa aikkaansa ja käynnistää laajemmankin keskustlun näistä Suomen kansainvälisistä sopimuksista mukaan lukien EU- ja EURO-sopimukset.

ottoRe: Raja kiinni26.11.2023 11:21
Akm on laskelmissaan oikeilla jäljillä.

Varsin monen tänne tällä tapaa tulevan hinta on laskettava ns. elinkaarikustannuksena.

Eikä sekään vielä riitä.

Vaan suomalainen veronmaksaja maksaa vielä heidän hautauskustannuksensa aina haudanhoitoa myöten.

Joten tuo summa on alakantissa.

Ja tämän kaiken aiheuttaa yksi ainoa virkamies.

Ohi laillisesti valitun hallituksen sekä selkeän kansalaisten tahdon.

Hyysäri kai hätäpäissään jo teki mittausta siitä, miten suomalaiset suhtautuvat koko itärajan sulkemiseen.

Muistelen, jotta kolme neljästä sanoi, jotta raja kiinni ja heti.

Todellinen kannatus rajan sulkemiselle lienee tuotakin suurempi.

Tulijoita tätä vauhtia pyöräilee tänne keskimäärin satakunta päivässä.

Vuodessa se tekee 36.500 uutta elätettävää veronmaksajien varoin.

Ei liene vaikea laskea mitä tämä merkitsee julkiselle taloudelle.

Raja kiinni ja heti!

alan kolmas miesRe: Raja kiinni27.11.2023 3:09
JÄLJET JOHTAA SYLTTYTEHTAALLE

Jo aiemmin on käynyt selväksi, että apulaisoikeuskansleri oli ottanut VALTIONEUVOSTOLTA lainvastaisesti vallan omiin käsiinsä raja-asioissa, mutta kysymyksessä onkin paljon laajempi virkamieskunnan niskoittelu maahan valittua laillista hallitusta ja hallituksen laatimaa reformipolitiikkaa kohtaan.

Pitkä vihervasemmistolaiskausi on valitettavasti varmistanut sen, että lähes koko virkamieskunta on poliittisten nimitysten seurauksena sementoitu vihervasemmistolaiseksi ja näille virkamiehille on ollut kauhistus, kun PERSUT pääsivät kaikesta Valtamedian vuosikausia jatkuneesta parjauskampanjoinnista huolimatta hallitukseen.

Vihervasemmistoa ja VALTAMEDIAA on ärsyttänyt erityisesti se, että PERSUT ovat hoitaneet erityisen hyvin valtioneuvostossa pestejään ja perinteinen vihervassarien poliittinen jargoni on kokonaan jäänyt pois, kun selvät sävelet on kuultu jo NÖSSÖISTÄ preidenttiehdokkaistakin.

Onhan sekin ihan selvää, ettei esim. HAAVISTO pysty hoitamaan edes NAKKIKIOSKIA, niin miten HAAVISTO VOI PYKIÄ PRESIDENTIKSI.

Nyt VIHERVASEMMISTO on heittäytynyt neliraajajarrutukseen korruptoituneen VALTAMEDIA avustuksella.

Viime kesänä oli kuukausia kestänyt RASISMI LITSONTA. PETTERI sai tämän tulipalon onneksi sammutettua, mutta demujen KIMMO KILJUNEN vakuutti senkin jälkeen, että hallitus kaadetaan viimeistään tammikuussa.

Sen jälkeen vielä KEPU ilkesi tehdä välikysymyksen OMASTA LEVEÄHARTEISESTA ja TÄYSIN MÖNKÄÄN MENNEESTÄ SOTESTA.

Sitten DEMUT ja VIHERVASSARIT tekivät välikysymyksen NUORISON TULEVAISUUDESTA seuraavasti:

"Oppositiopuolueet SDP, vasemmistoliitto ja vihreät jättävät hallitukselle välikysymyksen nuorten tulevaisuudesta.

Ne ovat huolissaan siitä, että hallituksen leikkaukset kohdistuvat lähinnä nuoriin."

"VIHREIDEN puheenjohtaja Sofia Virta sanoo Demokraatille, ettei ole kyse neliraajajarrutuksesta, vaan lasten ja nuorten puolustamisesta.

□ Toivoisin, että keskusta keskittyy keskustan politiikkaan ja vihreät tekevät vihreätä politiikkaa."

Nuorison tulevaisuutta koskeva välikysymyskin on tehty sen jälkeen, kun VASSARIEN LI ANDERSSON käytännössä tuhosi lopullisesti PERUSKOULUN lanseeraten Suomen kouluihin "modernin" inkluusio-ja transuopetuksen:

"kaikille vähän mutta ei kenellekään tarpeeksi".

Luku-, kirjoitus- ja laskentataito jäi puuttumaan, mutta kaikki henkisen- ja fyysisen väkivallan muodot on opetettu kädestä pitäen.

"Kansainvälisiä ihmisoikeuksia" on kyllä vaalittu viimeistä piirtoa myöten, mutta Peruskouluissa 40 000 oppilasta joutuu viikoittain väkivallan kohteeksi.

"Suomi on sitoutunut kehittämään koulujärjestelmäänsä inklusiiviseen suuntaan.

Mitä inkluusio kansainvälisten sopimusten ja tutkimusten mukaan tarkoittaa?

Inkluusio tarkoittaa jokaisen oikeutta opiskella kaikille yhteisessä koulussa, jossa yhdenvertaiset mahdollisuudet ja osallisuus toteutuvat kaikille oppilaille. Inkluusion tuntomerkkejä ovat ainakin nämä:

□ Opiskeluympäristön muokkaaminen kaikille sopivaksi.

□ Riittävä määrä tukea omassa luokassa ja omassa lähikoulussa.

□ Riittävä määrä erityisopettajia ja erityisluokanopettajia luokan- ja aineenopettajien työpareina.

□ Ryhmäkokojen muokkaaminen tuen tarpeisiin vastaavaksi.

□ Riittävät resurssit kaikkeen opetukseen sekä oppimisen ja koulunkäynnin tukeen.

□ Suvaitsevainen ja kaikki huomioon ottava sosiaalinen ilmapiiri"

SIIS HENKISEN- JA FYYSISEN VÄKIVALLAN SUVAITSEMINEN SEN KAIKISSA MUODOISSAAN, KOSKA JOKAINEN IHMINEN VAPAA!!!

Siis Suomessa vihervasemmistolainen aivopesu aloitetaan jo esikasvatuslaitoksissa ja aivopesua jatketaan sitten inkluusioperiaatteen mukaisesti läpi kouluelämän ja aina yliopistoihin saakka.

Kun NUORISON tulevaisuutta koskevasta välikysymyksestä selvittiin, niin sitten tuli VARSINAINEN PAKOLAISKRIISI, kun apulaisoikeuskansleri ja itsenäinen yhdenvertaisuusvaltuutettu ovat aloittaneet laillisesti valitun valtioneuvoston päätösten NELIRAAJAJARRUTUKSEN.

Meillä on siis luotu hallintojärjestelmiin erilaisia lukkoja, jotka varmistavat sen, että vain vihervasemmistolainen lainsäädäntö voi toteutua.

Tätä varten meillä on siis sitten erilaisia tasa-arvovaltuutettuja, yhdenvertaisuusvaltuutettuja ja apulaisoikeuskanslereita, jotka VALTAMEDIAAN vuodatettujen lausuntojen avulla voivat viime kädessä pysäyttää kaikki uudistushankkeet ja näköjään jopa vielä eduskunnassa säädettyjen lakien jälkeenkin.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, jonka tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta ja puuttua syrjintään.

Kummastuttaa vai, ettei YHDENVERTAISUUSVALTUUTETTU herännyt vielä viime kesänä riehuneen RASISMIVOUHOTUKSEN AIKAAN.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu toimii myös Suomen kansallisena ihmiskaupparaportoijana ja valvoo maasta poistamisen täytäntöönpanoa.

Valtuutetun tehtäviin kuuluu myös ulkomaalaisten aseman ja oikeuksien seuraaminen ja edistäminen.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiala on laaja.

Eri tehtäviä yhdistää perus- ja ihmisoikeuksien valvonta ja edistäminen.

Yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimii Kristina Stenman. Hän aloitti virassa 1.8.2020.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun nimittää valtioneuvosto enintään viideksi vuodeksi kerrallaan.

Valtuutetun tehtävät ja oikeudet on kirjattu yhdenvertaisuuslakiin.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston yhteydessä toimii yhdenvertaisuusasioiden neuvottelukunta, jonka puheenjohtajana yhdenvertaisuusvaltuutettu toimii.

Varsin itsenäinen jarrutusvirka siis.

Kuten tunnettua maastahan ei nykyään saada ketään poistettua, vaikka turvapaikkaa ei ole myönnetty, koska aina voidaan tehdä uusi turvapaikkahakemus ja viime kädessä jopa kirkko varmistaa sen, että varmasti ilman turvapaikkaa jäänyt "elintasopakolainen" pystyy retkipyörällään hoitamaan asioitaan ihan vain muina miehiä, ellei satu jäämään kiinni jostain rikollisesta toiminnasta suoraan rysän päältä.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman
Kristina Stenman toimii yhdenvertaisuusvaltuutettuna. Hän aloitti virassa 1.8.2020.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman.

Kristina Stenman syntyi kaksikieliseen perheeseen Helsingissä 1962.

Stenman on opiskellut oikeustiedettä, sekä englantia ja kulttuuriantropologiaa Helsingin yliopistossa.

Tuolloin hän toimi pari vuotta myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, erityisesti HYYn kansainvälisen toiminnan ja ihmisoikeuskysymysten parissa.

Stenman valmistui oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 1991.

Tuolloin hän oli jo aloittanut työt Pakolaisneuvonta ry:ssä, jossa hän jatkoi lakimiehenä ja sittemmin toiminnanjohtajana vuoteen 2006 asti, muutamalla tauolla kahden vanhempainvapaajakson sekä erityisavustajatehtävän vuoksi.

Tämän jälkeen hän työskenteli tutkijana Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutissa ja avusti professori Martin Scheinin´iä tämän tehtävässä YK:n ihmisoikeustoimikunnan erityisraportoijana.

Vuosina 2007-2010 hän työskenteli Vaasan apulaiskaupunginjohtajana, sekä sisäministeriössä ja työ- ja elinkeinoministeriössä maahanmuuttojohtajana 2011-2016.

Hän oli lisäksi kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja 1996-2003, ja varapuheenjohtajana vuoteen 2007 saakka, ja vuosina 2011-2016 etnisten suhteiden neuvottelukunnan jäsen ja työvaliokunnan puheenjohtaja.

Ennen siirtymistään yhdenvertaisuusvaltuutetuksi Stenman toimi Pietarsaaren kaupunginjohtajana vuosina 2016-2020.

Kristina Stenman on avioliitossa ja hänellä on kaksi aikuista lasta. Hän valmistelee myös oikeushistorian väitöskirjaa Helsingin yliopistossa, aihepiirinä pakolaisoikeuden kehitys Pohjoismaissa.

Hämmästyttää oikein kunnolla, että Kristina Stenmankin näyttää olleen kommunistisen koulutuksen saaneen MARTIN SCHEININ ERITYISRAPORTOIJANA!!!

Ei ole sitten mikään ihme, että persujen nykyinen oikeusministeri Leena Meri ja myös tehokas sisäministeri Mari Rantanen ovatkin joutuneet sekä apulaisoikeuskanslerin ja yhdenvertaisuusvaltuutetun hampaisiin.

ottoRe: Raja kiinni27.11.2023 11:26
Aamun maikkari yhtyi tähän kommunistien valitusvirteen marssittamalla Kimmo Kiljusen ja ties monennenko polven kommunisti Honkasalo jr:n paikalle todistelemaan miten Suomesta tulee hylkyvaltio.

SIkäli kun rajat pannaan kiinni.

Muistelen, jotta Kiljunenkin myötäili pääministerin ilmoitusta seuranneessa keskustelussa puolueensa pj:n linjaa.

Mikä muutti mielen?

Hallituksen kaataminenko oli nyt valjastettu tähän?

"Ruotsin kanssa yhdessä" -Kiljunen on pohjimmiltaan kommunisti puettuna demarikaapuun.

Pitkä Antti saisi pitää väkensä paremmin rivissä näin kohtalokkaissa kysymyksissä.

Kopra kyseenalaistaa oikeuskanslerin kysymällä, jotta pitääkö se yksi rajanylityspaikka sijaita itärajalla sen ns. tosiasiallisen mahdollisuuden hakea turvapaikkaa säilymiseksi.

Juridinen jeesustelu siis jatkuu.

Toivotaan, jotta lomaltaan palaava Pöysti löytäisi itsestään edes siteeksi miestä yhteisen isänmaan ollessa uhattuna.

Vai onko hän pelkkä Kremlin pelle?

Ei tässä ole kysymys siitä, onko Suomi oikeusvaltio vai ei, vaan siitä, että onko maalla raja vai ei ole.

Kyllä sen kommunistikin halutessaan ymmärtää.

Homo HaavistoRe: Raja kiinni27.11.2023 19:10
Juutalaiset jauhoksi ja somalit suohon!

alan kolmas miesRe: Raja kiinni28.11.2023 2:30
ANNA-MAJA HENRIKSSON ASETTUU TAAS VALTAKUNNAN KORKEIMMAKSI LAINVALVOJAKSI, vaikka HENRIKSSONIN PITÄISI HOITAA OMA TONTTINSA JA LAITTAA ENSINNÄ KANSALLISEKSI VÄKIVALLAN KOLUTUSKESKUKSEKSI MUUTTUNUT PERUSKOULU KUNTOON!!!

Tietysti HENRIKSSON oli lentänyt Raja-Joosepin raja-asemalle ja alkoi siellä luennoimaan pakkasessa, miten raja-asioita pitää hoitaa ja kuka maassa määrää kulloinkin voimassa olevasta lainsäädännöstä.

Kyllähän meillä kaikilla on tiedossa, miten HENRIKSSONIN ollessa oikeusministerinä kaikki koronalaitkin pantiin voimaan täysin perustuslain vastaisina ja ANNA-MAJA jopa THL:n valheellisen koronan simulointimallin avulla siirsi vaaleja ja generoi myös ennätykselliset voitot SÄHKÖYHTIÖILLE, kun HENRIKSSON ei tajunnut millaista sähkömarkkinalainsäädäntöä hänkin oli yhdessä ENERGIAVIRASTON PUUPÄIDEN kanssa säätämässä.

Tästäkin puoskaroinnista lankesi sähkön käyttäjille 5 miljardin euron ylimääräinen lasku.

ILTALEHTI raportoi ANNA-MAJAN LAPIN RETKESTÄ nyt seuraavasti:

"RKP:n puheenjohtaja ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi maanantaina Helsingin Sanomille, että hallituspuolue RKP ei olisi ollut mukana itärajaa koskevien päätösten valmistelussa.

Henriksson tarkentaa nyt Iltalehdelle, että RKP ei ollut nähnyt hallituksen viime viikolla tekemää esitystä itärajan sulkemisesta, jota apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ei lopulta hyväksynyt.

□ Meillä ei ollut silloin tietoa, että valmistelussa on sellainen esitys ja että se oli esitetty oikeuskanslerille. Saimme siitä tietoa vasta median kautta.

□ Olen nyt keskustellut tästä hallituksen sisällä. Kun kyse on vaikeista päätöksistä, on todella tärkeää pitää koko hallitus mukana, Henriksson kommentoi.

Henriksson korostaa kuitenkin olevansa tyytyväinen hallituksen tekemiin päätöksiin itärajasta. Tällä hetkellä itäraja on suljettuna Raja-Joosepin raja-asemaa lukuun ottamatta.

□ Hallituksen ratkaisuista pitää kuitenkin keskustella yhdessä. Varsinkin korona-aikana opittiin, että kaikki täytyy pitää mukana, koska se on kaikkien etu, Henriksson muistuttaa.
Rakoilevatko hallituksen rivit sisäisen viestinnän takia?

□ Välit eivät rakoile, mutta meidän pitää löytää oikea taajuus yhteydenpidolle. Keskustelua ei pitäisi käydä lehdistön välityksellä.

□ Olen kokenut tämän näin, että meillä on parantamisen varaa. Luulen, että tästä eteenpäin tieto kulkee paremmin, Henriksson sanoo.

Oikeuskansleria kunnioitettava

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa lain noudattamista hallituksen päätöksissä.

Henriksson muistuttaa myös, että hallituksen on kunnioitettava lainsäädäntöä ja oikeuskansleria, joka valvoo hallituksen päätösten laillisuutta.

Opetusministeri otti kantaa valtiovarainministeri Riikka Purran sunnuntaina julkaisemaan blogikirjoitukseen, jossa Purra haukkui muun muassa "ääliöliberaalia lainsäädäntöä".

□ Jos Purra kirjoittaa blogissaan, että hän on valmis vaikka menemään oikeuskanslerin näkemyksen ylitse, niin sellaiseen meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia.

□ Emme myöskään halua missään nimessä lähteä heikentämään meidän oikeusvaltioperiaatettamme.

Ministerien pitää kunnioittaa ylimmän laillisuusvalvojan näkemystä, ja sen pitää olla ministerin dna:ssa, Henriksson kommentoi.
Vierailu rajalla

RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds ja puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vierailivat Raja-Joosepissa maanantaina.

Heidän Ivalon-matkansa varsinainen tarkoitus on saamelaiskäräjien 50-vuotisjuhliin osallistuminen.

Matkan takia Henriksson ei pystynyt osallistumaan maanantaina tp-utvaan, jossa käsiteltiin itärajan tilannetta.

□ Aamupäivällä sanoin Helsingissä avustajalle, että jos on mahdollista, niin käyn mielelläni katsomassa tilannetta rajalla ennen tapaamisia Saamelaiskäräjillä.

Henriksson kertoi paikan päällä, että Venäjän toiminta itärajalla on ilmeisen masinoitua.

□ Suomi ei hyväksy tällaista toimintaa ja sitä, että ihmisiä käytetään tällä tavalla aseena. Tälle on saatava loppu, ja sen takia hallitus on tehnyt päätöksiä, Henriksson kommentoi.

Henriksson ei lähtenyt spekuloimaan itärajan kokonaisella sulkemisella, mikä käytännössä tarkoittaisi Raja-Joosepin raja-aseman sulkemista.

□ Hallitus seuraa tilannetta joka päivä, ja on pidettävä mielessä, että emme horju, kun joku yrittää vaikuttaa meihin tällä tavalla.

□ Samalla noudatamme oikeusvaltioperiaatetta. Kuuntelen herkällä korvalla rajaviranomaisiamme ja muita turvallisuusviranomaisia.

Pitää myös kuunnella ylimpiä laillisuusvalvojia, sillä se on normaalia ja välttämätöntä toimintaa oikeusvaltiossa, Henriksson kertoi."

AKM ei lainkaan ihmettele sitä, että ILTALEHDEN TYHJÄNTOIMITTAJAT ovat kutsuneet ANNA-MAJAN RAJA-JOOSEPIN RAJA-ASEMALLE HAASTATTELUUN, kun tunnetusti ILTALEHTI on jo pitempään ollut ehkä Suomen innokkainen amerikkakalaista kulttuurimarxilaisuutta ja globalismia sekä yltiöliberalismia vaaliva AVIISI.

AKM ei lainkaan ihmettele myöskään sitä, että ANNA-MAJA on suunnistanut Raja-Joosepin raja-asemalle pakkaseen kertomaan mielipiteistään rajavalvonnan suhteen, kun tiedetään, että ANNA-MAJALLA on perinteisesti läheiset suhteet Pietarsaareen kaupungin sisäänlämpiävään yhteisöön, jossa päätäntävalta on perinteisesti ollut täysin RKP:n käsissä.

ANNA-MAJAN on nyt kuitenkin turha pyristellä tutkainta vastaan, koska nyt SUOMEN TURVALLISUUTEEN LIITTYVISSÄ ASIOISSA ON KYSYMYS PALJON TÄRKEÄMMISTÄ ASIOISTA KUIN PIKKUKAUPUNKI PIETARSAARESSA POLIITTISISSA KÄHMINNÖISSÄ.

NYT ON KUITENKIN KYSYMYS KOKO SUOMEN TURVALLISUUDESTA, EIKÄ EU:N ja/tai AMERIKKALAISEN KULTTUURIMARXILAISUUDEN LEVITTÄMISESTÄ VELKARAHAN AVULLA SUOMEEN.

TÄLLÖIN ANNA-MAJANKIN ON VAIN KILTISTI ASETUTTAVA OMAAN ROOLIINSA TAI PYYTÄÄ EROA VALTIONEUVOSTON JÄSENYYDESTÄ.

SYYNÄ: UUPUMINEN TOIVOTTOMASSA TYÖSSÄ MALLIA JARI LINDSTRÖM ja SOTE REHULA.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni28.11.2023 3:15
JARI LINDSTRÖMIN ja SOTE-REHULAN uupumisten taustalla oli siis TERRA SIPILÄN IDEOIMA ns. LEVEÄHARTEINEN SOTE, josta SOTE REHULA kirjoitti yli 1000 sivuisen lakikirjankin, joka kuitenkin pantiin suoraan Ö-mappiin, mutta vaalien jälkeen uusiokäytettiin HYVINVOINTIALUEIDEN SOTESSA, jota nyt 90% SOTE ALAN AMMATTILAISISTA pitää kaikkien aikojen SOTEKAAOKSEN ÄITINÄ!!!

alan kolmas miesRe: Raja kiinni28.11.2023 3:24
Onneksi selvisin sensuurilta, kun olin yllä kertonut, miten SOTEKAAOKSEN ÄITIIN TULTIIN, kun tietysti oikeusministeriössä oli laadittu yhdessä sosiaaliministeriön kanssa lainsäädäntöä, jota ei voitu perustuslaillisten syiden vuoksi panna täytäntöön.

Siis aika lailla joutui taas voimisteleman tuon sensuurin kanssa, mutta jatketaan sitkeästi ANNA-MAJA HENRIKSSONIN päätöksenteon taustojen selvittelyä alla:

Valtuustokaudella 2021-2025 Pietarsaaren valtuuston paikkajako on seuraava:

□ RKP 20 kpl
□ SDP 8 kpl
□ Vasemmistoliitto 3 kpl
□ Kokoomus 1 kpl
□ KEPU+ SIT. 1 kpl
□ Vihreät 2 kpl
□ KD 4 kpl
□ PRO-Pietarsaari 2 kpl
□ Persut 2 kpl
□ Yhteensä 43 kpl
□ RKP + VIHERVASSARIT 34 kpl
□ KOK + PERSUT + SKP ja MUUT OIKEISTOLAISET 9 kpl

Hallitus 2022:
□ RKP 6 kpl
□ SDP 2 kpl
□ Vas 1 kpl
□ KD 1 kpl
□ PRO 1 kpl
□ Yhteensä 11 kpl

Kuten Pietarsaaren hallintomallista nähdään, niin paikallisesti on totuttu kyseisessä sisäänlämpiävässä pikku kaupungissa, että asiat hoidetaan, kuten RKP on tottunut aina tekemään.

Tämä sama päätäntämoodi näyttää jääneen myös ANNA-MAJA HENRIKSSONILLA päälle, kun hänet on valittu eduskuntaan ja eduskunnassa vielä pitkäaikaiseksi oikeusministeriksi.

Henriksson on ollut Pietarsaaren kaupunginvaltuutettu vuodesta 1997 lähtien.

Hän on toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2001-2008 ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2009.

Henrikssonista tuli Suomen pitkäaikaisin oikeusministeri 4. kesäkuuta 2023, jolloin hän ohitti oikeusministerinä 2 898 vuorokautta vuosina 1979-1987 toimineen Christoffer Taxellin (RKP).

20. kesäkuuta 2023 Henriksson nimitettiin Suomen opetusministeriksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esitti maaliskuussa 2021 Henrikssonille epäluottamuslausetta.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Henriksson ei ollut ryhtynyt tarvittaviin toimiin kuntavaalien järjestämiseksi turvallisesti ja ajallaan.

Henriksson sai eduskunnan luottamuksen äänin 103-66.

Tosiasiassa esim. Sanna Marinin hallituksen aikana ANNA-MAJA HENRIKSSONIN käsissä ollut lainsäädäntötyökin ajautui täydelliseen kaaokseen, jossa oikeuskansleri TUOMAS PÖYSTI joutui jopa ANNA-MAJALLE, SANNALLE ja KUU KIURUSTA KESÄLLE tiiviissä yhteistyössä laatimaan itse lainsäädäntöä, joka kuitenkin meni sitten lopulta täysin pieleen, kun mitään vaikutusarvioita ei miljardien menolaskuistakaan osattu tai haluttu tehdä, kun PIETARSAAREN SEUDUN OP:n Lakimiehenäkin tehtäviä vuosina 1987-2007 eli siis myös suuren laman aikaan myös vuonna 1994 hoitanut ANNA-MAJA ei ole oikeusministerinä tajunnut edes sitä, että EKP:n nollakorkoinen aika oli tulossa päätökseen koronakriisin aikaan.

Ja nyt tuo holtiton "elintasopakolaistenkin" hyysääminen, Koronan hoito, EU:n Elvyttämispaketti, Maapallon Ilmaston pelastaminen ja Fortumin toilailujen aiheuttama lasku on tullut kaikessa karmeudessaan pienen Suomen veronmaksajien käsiin, kun koroissa on tehty EKP:n päätöksellä äkkihyppy NOLLASTA kaikkine pankkimarginaaleineen jopa selvästi yli 5%:n tason.

JOS TULEVISSA VAALEISSA KEPUKIN saataisiin palaamaan vielä alkiolaisille juurilleen, niin silloin ANNA-MAJAN kaltaiset KORRUPTOITUNEEN OIKEUSVALTIOPERIAATTEEN KANNATTAJAT VOIDAAN KORVATA HENKILÖILLÄ, jotka ASETTAVAT ISÄNMAAN EDUN GLOBALISTIEN AJAMIEN KULTTUURIMARXILAISTEN ARVOJEN EDELLE.

"MAKE FINLAND GREAT AGAIN!!!"

ottoRe: Raja kiinni28.11.2023 9:48
Jospa nyt arvoisa akm annetaan Suur-Suomen nyt olla ja pitäydytään nykyisissä rajoissa.

On niissäkin turvaamista aivan kuten olemme männä syksynä nähneet.

Aamun Yle oli marssittanut jostain Turun puolesta proffan jatkamaan laillisuusjeesustelua.

Onneksi vastassa oli kova ukko, Jukka Savolainen, joka pysyi asian ytimessä koko ajan.

Proffa ei pysynyt vetäen mukaan EU:n alueella majailevat 0,3 miljoonaa viimeisen vuoden aikana tullutta "pakolaista".

Nyt on kysymys kuitenkin Suomen rajasta ja Suomen turvallisuudesta.

Ja viimekädessä siitä, onko Suomella itärajaa vai ei.

Raja näyttää nyt loppuvan Raja-Jooseppiin.

Savolaiselta(kin) näyttää unohtuvan se, että nyt ei ole kysymys mistään laillisuudesta vaan siitä, että noudatetaanko joitain ikivanhoja kv-sopimuksia vai ei.

Jos ei, niin silloin rikotaan sopimusta, ei lakia.

Laillisuusvalvonta on siis tässä yhteydessä tarpeeton.

YYA-sopimuskin katsottiin aikoinaan rauenneeksi kun olosuhteet ratkaisevalla tavalla muuttuivat.

Olosuhteet vuoden 1951 Geneven sopimuksen osalta ovat myös muuttuneet.

Riittää aivan mainiosti, että maan hallitus toteaa tapahtuneen ja pistää rajan kiinni.

Ja toisaalta, onhan sekin hyvä muistaa, ettei Suomi ole noita sopimuksia ennenkään noudattanut.

Kun YYA-aikaan joku tarjoutui itärajan yli, hänet palautettiin vähin äänin takaisin sikäli kun kiinni saatiin.

Ilman, että kukaan olisi jeesustellut tapahtuneesta sanaakaan.

Nyt on kyse kansan turvallisuudesta.

Enemmänkin, Natossakin on havahduttu jo siihen, että onko liittoumalla itärajaa vai ei ole.

Kysymys on siis koko lännen rajaturvallisuudesta ja liittouman uskottavuudesta.

Venäjähän katsoo olevansa sodassa koko länttä vastaan lännen tukiessa Ukrainaa sen ponnistellessa olemassa olonsa puolesta.

Rajoillemme tapahtunut pyöräily on osa tätä sotaa.

Venäjä toimillaan on ikävä kyllä onnistunut kaivamaan esiin sen porukan, joka maassamme vastusti Natoon liittymistä.

Eikä siinä vielä kaikki.

Onnistunut laajentamaan tätä porukkaa kuten arvoisan opetusministerin ja kommunistimepin vierailu vuotavaan rajankohtaan osoitti.

Kysymys näkyy olevan myös sisäpolitiikasta ja laillisilla vaaleilla valitun hallituksen kaatamisesta.

Taidamme saada mustan Joulun...

ottoRe: Raja kiinni28.11.2023 16:37
Raja on nyt kiinni pari viikkoa.

Kiitos valtioneuvostolle ja viranomaisille ripeästä toiminnasta.

Töihin palanneelle oikeuskanslerille erityiskiitos.

Asiat ovat nyt järjestyksessä.

Tiedotustilaisuudessa paikalla olleiden toimittajien kysymykset viittasivat siihen, että tämä ei jää tähän.

Mylläkkä hallituksen ja vastuuministerien ympärillä mahdollisesti jatkuu.

Kysyttiinhän epäsuorasti jotta mahtoiko Anna-Maja olla paikalla päättämässä.

Seurattavaa siis piisaa.

alan kolmas miesRe: Raja kiinni29.11.2023 3:04
Ei ollut Anna-Maja paikalla päättämässä.

Petterin ja Marin tiedotustilaisuudessa kiinnitti huomiota, että HUSIKSEN TYHJÄNTOIMITTAJA KYSYI VIELÄ ERIKSEEN, onko ANNA-MAJA ollut mukana päättämässä, kun TYHJÄNTOIMITTAJA tiesi, että ANNA-MAJA lomaili LAPISSA.

Oli kai Saamelaiskäräjillä hämmentämässä ja luomassa eripuraa nyt lappalaisten keskuuteen.

Herää vain kysymys, missä vaiheessa saamelaiskäräjillä otetaan esille PORONLIHAN SYÖNTI.

Eihän se voi mitenkään olla hyväksyttävää, että POROT ensinnä tuhoaa luonnosta jäkälät ja sitten ELIITTI VIELÄ HELSINGIN PINTAMESTOISSA syö maukasta PORONKÄRISTYSTÄ!!!

Ja täytyyhän se koboltin louhinta Lapissa nopsasti käyntiin, kun TERRAFAMEKIN näyttää tuottavan tappiota koko ajan.

Ehkä TERRAFAMEKIN muuttuu kannattavaksi, kun muutetaan koko entinen Lapin lääni suureksi kobolttikaivokseksi.

Petteri ja Mari totesivat nyt kylmästi, että kyllä ANNA-MAJAKIN on nyt sulkupäätöksen takana ja OIKEUSKANLERI PÖYSTIKIN on lyönyt leiman päätökseen ja siten apulaisoikeuskansleri pantiin nyt ruotuun, kun Suomi yrittää nyt taas näytellä OIKEUSVALTIOTA.

ETÄNÄ oli siis saatu tieto, että ANNA-MAJAKIN on nyt HYVÄKSYNYT sen, että jo humaaniset syyt puoltaa sitä, ettei polkupyörillä kannata lumihankien läpi Suomeen yrittää.

Kun hanget sulaa, niin tämä asia otetaan taas VIHERVASARIEN toimesta uudelleen käsittelyyn ja mahdollisesti jo viimeistään tulevien presidentinvaalien aikaaan, kun ISIS HAAVISTON kannatus selvästi näyttää hiipuvan omaan mahdottomuuteensa.

Onhan se täysin käsittämätöntä, että tästäkin venäläisten masinoimasta episodista Suomen VALTAMEDIA, VIHERVASSARIT sekä ideologisesti omavaltaisesti voimassa olevaa lakia tulkinnut APULAISOIKEUSKANSLERI voi vielä nykyaikana pysäyttää käytännössä koko suomalaisen yhteiskunnan toiminnan.

Koko kansainvälinen ihmisoikeussopimushan on täysin vanhentunut asiapaperi, jolla ei ole enää mitään tekemistä nykymaailman rajojen tai muidenkaan periaatteiden kanssa, mutta tietysti SUOMEN OIKEUSVALTIOSSA tämä onkin nyt yllättäen kaikkein keskeisin asiakirja.

Asiakirja, jonka avulla Suomen perustuslaki saa valitettavasti VESSAPAPERIN ARVON, kun Suomen kansalaisten PERUSOIKEUDET ja VELVOLLISUUDET eivät todellakaan toteudu.

Itse asiassa käytännöksi on muodostunut se, että PERUSTUSLAIN PYKÄLIÄ sovelletaan Suomen kansalaisten oikeuksia vastaan, minkä onkin Amerikasta meille levinneen kulttuurimarxilaisuuden perusmuoto: GO WOKE, GO BROKE!!!

Aikoinaan Suomi oli allekirjoittanut myös sen kuuluisan YYA-sioimuksenkin, mutta sekin lakkasi olevasta voimassa, kun NEUVOSTOLIITTOA ei enää ollut.

Samalla tavalla nyt on myös katsottava läpi kaikki nämä Suomen aikojen saatossa hyväksyvät kansainväliset sopimukset.

Yksi keskeisiä näistä sopimuksista on tietysti Pariisin rauhansopimus 10.2.1947, kun sekin tehtiin pistooli ohimolla kommunistien kanssa puolin ja toisin.

Pariisiin 13. elokuuta 1946 saapunut pääministeri Mauno Pekkalan (kommunisti) johtama Suomen valtuuskunta sai esittää näkökohtansa viimeisenä.

Valtuuskunta oli ennen Helsingistä lähtöään valmistellut yhdessä presidentti J. K. Paasikiven (ent. Moskovan suurlähettilas) johdolla Suomen puheenvuoron.

Paasikiven periaatteiden mukaan Suomen oli "historian edessä" esitettävä oma näkökantansa, joka vastaisi kansan mielialoja ja mahdollistaisi myöhemmin mm. rajakysymysten ottamisen esille Neuvostoliiton kanssa.

Suomen puheenvuoron käytti 15. elokuuta ulkoministeri Carl Enckell Pekkalan nimissä ranskan kielellä.

Enckell lausui maailmansodan tapahtumien johtaneen siihen, että demokraattinen Suomi seisoi hävinneenä ja suuria menetyksiä kokeneena entisenä vihollismaana voittaneiden demokraattisten maiden edessä.

Hän palautti mieliin, että Suomi on ollut uranuurtaja valtiollisessa demokratiassa, joka on ollut ja on natsismin jyrkkä vastakohta.

Enckellin mukaan Suomi toivoi lievennyksiä rauhanehtoihin alueluovutusten ja sotakorvausten osalta, jotta maa voisi varmemmin suoriutua sitoumuksistaan.

Neuvostoliiton ulkoministeri Vjat?eslav Molotov katsoi tiukkasävyisessä vastauksessaan Enckellin puheeseen sisältyneen ehtoja, joita Suomi ei ollut aikaisemmin esittänyt, ja torjui rauhanehtojen lievennykset.

Varaulkoministeri Andrei Vy?inski varoitti kiivaaseen äänensävyyn Suomea vehkeilemästä länsivaltojen avulla Neuvostoliittoa vastaan.

Britannian edustajien esiintyminen Suomen rauhansopimusluonnoksen käsittelyssä oli enimmäkseen hyvin passiivista.

Max Jakobsonin mukaan oli hämmästyttävää, että britit eivät kommentoineet lainkaan ihmisoikeuksia käsittelevää 6. artiklaa.

Kun Max Jacobsonin juutalainen tausta oli selvinnyt tietysti myös venäläisille, niin tietysti Max Jacobsonin tie YK:n pääsihteeriksi katkesi vuonna 1971, kun Amerikkaan Saksasta paennut Henry Kissingerkin halusi YK:n pääsihteeriksi entisen itävaltalaisen NATSIRIKOLLISEN KURT WALDHEIMIN.

Jakobson oli ehdolla Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeriksi vuonna 1971.

Max Jakobson oli viipurilaisen suomenjuutalaisen perheen nuorin poika. Hänen isoisänsä, räätäli Leo Jakobson oli syntynyt Mitaussa Latviassa ja asettunut Viipuriin suoritettuaan siellä asepalveluksensa.

Isä Jonas Jakobson työskenteli yksityisenä asianajajana ja Helsingin juutalaisen seurakunnan juristina

Sodassa Jakobson oli rintamalla jatkosodassa vuosina 1942-1943 Karjalankannaksella II divisioonan kenttätykistössä, kävi reserviupseerikurssin Niinisalossa vuonna 1944 ja oli sotilasarvoltaan yliluutnantti.

Suorastaan irvokasta oli siis, että ym. rauhansopimuksen artiklan sisällyttämistä rauhansopimukseen vaativat nimenomaan Neuvostoliiton edustajat.

Kyseinen artikla sisältyi täsmälleen samansisältöisenä kaikkiin sopimusluonnoksiin, ja sen tarkoituksena oli ojentaa niitä entisiä vihollismaita, joissa oli ollut voimassa fasistinen yhteiskuntajärjestelmä.

Samaan aikaan Britannia vaati voimakkaasti Suomen puolustusvoimien vahvuutta ja aseistusta koskevien rajoitusten kiristämistä.

Taustalla oli ajatus, että Suomen puolustusvoimat joutuisivat tulevaisuudessa Neuvostoliiton käyttöön, joten Britannian edun mukaista oli pitää ne mahdollisimman pieninä.

Brittien asenne Suomea kohtaan oli tuoreeltaan pettymys suomalaisille, mutta Jakobsonin mukaan se oli sopusoinnussa Suomen hallituksen toiveiden kanssa, sillä Suomen neuvotteluvaltuuskunta ei pelännyt mitään niin paljon kuin läntisten liittoutuneiden voimakasta myötätuntoa Suomelle.

Tätä neuvostoliittolaiset olisivat orastavan kylmän sodan ilmapiirissä voineet käyttää todisteena länsimaiden juonittelusta Neuvostoliittoa vastaan.

Rauhansopimuksen ehdot

Rauhansopimusten mukaan Italian siirtomaavalta purettiin; Italian sekä Albanian, Jugoslavian, Kreikan ja Ranskan; Romanian sekä Neuvostoliiton ja Bulgarian kuin myös Unkarin sekä T?ekkoslovakian ja Romanian välisiä rajoja muutettiin, samalla Suomen ja Neuvostoliiton rajamuutos pohjoisessa vahvistettiin.

Sopimuksiin liittyivät myös häviäjävaltioiden velvollisuus taata kaikille kansalaisilleen ihmisoikeudet riippumatta rodusta, sukupuolesta, kielestä tai uskonnosta sekä sanan-, paino-, julkaisu-, uskonnon-. poliittisten mielipiteiden ja kokoontumisvapaus.

Oli myös suoritettava sotakorvaukset.

Häviäjävaltiot eivät saaneet rangaista kansalaisiaan, jotka olivat toimineet tai osoittaneet myötätuntoaan liittoutuneille, eivätkä myöskään rodullisen syntyperän takia.

Syrjivä lainsäädäntö ja sen aiheuttamat rajoitukset oli kumottava.

Oli myös sitouduttava ehkäisemään demokraattiset oikeudet kieltävien yhdistysten olemassaolo ja toiminta.

Pariisin rauhansopimus raukesi lopullisesti Suomen liityttyä vuonna 1995 samaan taloudellispoliittiseen yhteenliittymään, Euroopan unioniin, jossa mukana oli sopimuksen toisen osapuolen allekirjoittajamaista Britannia (v:een 2020).

Sotilaallisesti raukeamisen voidaan katsoa täysin sinetöityneen, kun Suomi liittyi Pohjois-Atlantin sopimusjärjestöön (Nato) vuonna 2023.

PARIISIN RAUHANSOPIMUKSEN RAUKEAMINEN EI SIIS MUKA VAIKUTA VOIMASSA OLEVIIN RAJASOPIMUKSIIN!!!

Omat VASEMMISTOKOIRAT olivat siis Pariisin rauhanneuvotteluissakin mukana ja pelasivat MOLOTOVIN PUSSIIN SEN, KUN KERKESIVÄT.

Näyttää jopa siltä, että koko Kekkosen-Passikiven linjakin joudutaan vielä ottamaan tarkempaan tarkasteluun samassa yhteydessä, kun TIITISEN LISTAKIN on nyt vihdoin otettava esille SUPON KASSAKAAPISTA ja avattava julkiseen tarkasteluun.

"Kun kauan odotettu 21 valtion rauhankonferenssi käynnistyi vihdoin Pariisissa heinäkuun lopulla 1946, sen tavoitteena oli tarkastaa ulkoministerien laatimia luonnoksia solmittaviksi rauhansopimuksiksi.

Suomessa eläteltiin konferenssin alkupuolelle asti uskoa siihen, että Moskovan välirauhan ankariin ehtoihin oli vielä mahdollista saada lievennyksiä.

Suomen valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin kiistelyjen jälkeen pääministeri Mauno Pekkala (Metsähallituksen pääjohtaja ja SKDL puheenjohtaja, siis kommunisti), varapuheenjohtajaksi ulkoministeri Carl Enckell sekä varsinaisiksi jäseniksi Yrjö Leino (sisäministeri, kommunisti, SKDL), Väinö Voionmaa (SDP vasemman laidan ja Väinö Tannerin kampittaja), Lennart Heljas (Maalaisliiton pappi) ja John Österholm (Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston (Helsingfors svenska arbetarinstitut) johtajana vuosina 1923-1950).

Presidentti J.K. Paasikivi määräsi Pariisiin lähteneen valtuuskunnan esittämään kaikki Suomen haluamat muutosesitykset siitä huolimatta, vaikka Stalin oli ne jo keväällä 1946 hylännyt.

Presidentti halusi tällä tavoin todistaa kansalaisilleen, että hän teki kaikkensa rauhanehtojen lieventämiseksi.

Kuitenkin Paasikivi oli jo entisenä Moskovan suurlähettiläänä joutunut arvostelun kohteeksi seuraavasti:

"Saksan kärsittyä tappion Stalingradin taistelussa helmikuussa 1943 Suomen ulkopoliittinen johto päätti aloittaa pyrkimykset Suomen irrottamiseksi sodasta.

Alkuvuodesta 1944 Yhdysvaltain ulkoministeri Cordell Hull kehotti Suomea ryhtymään rauhanneuvotteluihin Neuvostoliiton kanssa, ja helmikuussa 1944 Linkomiehen hallitus lähetti Paasikiven salaiselle matkalle Neuvostoliiton Tukholman-lähettilään Aleksandra Kollontain luo ottamaan selvää ehdoista.

Maaliskuun lopulla 1944 Paasikivi ja ulkoministerinä edellisen kerran 1920-luvulla toiminut Carl Enckell matkustivat Moskovaan, jossa ulkoministeri Vjat?eslav Molotov ilmoitti jyrkät ehdot:

suhteiden välitön katkaiseminen Saksaan, saksalaisten karkottaminen maasta kuukauden kuluessa, vuoden 1940 Moskovan rauhan mukaiset rajat, Petsamon luovuttaminen Neuvostoliitolle ja 600 miljoonan Yhdysvaltain dollarin sotakorvaukset.

Paasikivi puolsi voimakkaasti ehtoihin suostumista, mutta eduskunta piti niiden täyttämistä mahdottomana ja hylkäsi ne.

Hylkäämispäätöksen taustalla vaikutti myös pelko siitä, että Neuvostoliitto saattaisi myöhemmin käyttää mitä tahansa rauhansopimuksen täyttämiseen liittyvää epäonnistumista tai puutetta perusteena Suomen miehittämiseen.

Paasikivi ei koskaan antanut anteeksi sitä, että hallitus ja eduskunta hylkäsivät hänen Moskovasta keväällä 1944 välittämänsä rauhanehdot.

Keskustelu kevään 1944 rauhanehtojen hyväksyttävyydestä ja niiden suhteellisesta paremmuudesta tai huonommuudesta verrattuna syyskuussa solmittuun Moskovan välirauhaan alkoi jo syksyllä 1945 Paasikiven ja keväällä 1944 pääministerinä toimineen Edwin Linkomiehen väittelyllä Uuden Suomen sivuilla.

Historiantutkija Jukka Seppisen mukaan Paasikivi paljasti kevään 1944 neuvotteluissa sotilassalaisuuksia neuvosto-osapuolelle.

Seppinen katsoo, että Paasikivi tulisi tämän vuoksi jälkikäteen tuomita.

Pääministeri Paasikivi

Paasikivi toimi pääministerinä kolme kertaa, Paasikiven I hallituksessa 27.5.-27.11.1918, Paasikiven II hallituksessa 17.11.1944-17.4.1945 ja Paasikiven III hallituksessa 17.4.1945-26.3.1946.

Moskovan välirauha, jonka toisena osapuolena olivat Neuvostoliitto ja Yhdistynyt kuningaskunta ja toisena Suomi, aloitti Suomessa ajanjakson, jota on kutsuttu vaaran vuosiksi.

Suomalaiset tunsivat elävänsä eräänlaisessa ehdonalaisessa vapaudessa.

Helsinkiin saapui liittoutuneiden asettama ja Neuvostoliiton johtama valvontakomissio tarkkailemaan välirauhan ehtojen toteutumista.

Komission neuvostoliittolaiset jäsenet uhkasivat Suomea toistuvasti Neuvostoliiton miehityksellä, mikäli jokin heidän sanelemistaan ehdoista jäisi täyttämättä.

Presidentti perusteli aktiivista kantaansa myös sillä, että ehdoista vaikeneminen olisi merkinnyt Karjalan luovutuksen hyväksymistä, jolloin Suomi olisi menettänyt pysyvästi puhevallan omia rajojaan koskevissa keskusteluissa.

Toisaalta hän opasti valtuuskuntaa niin, että sen tuli asettaa sanansa varovasti ja välttää antamasta käsitystä, että suomalaiset juonittelisivat länsivaltojen avulla Neuvostoliittoa vastaan.

Aluekysymys Suomen puheenvuoron pääongelmana

Suomelle annettiin tilaisuus esittää oma mielipiteensä rauhansopimuksesta 15.8.1946.

Pääministeri Pekkala (kommunisti) esitteli kuitenkin oma-aloitteisesti puheen sisällön etukäteen Neuvostoliiton ulkoministeri Molotoville, jolloin tämä lausui Suomen esittävän aivan uusia vaatimuksia.

Tämän epälojaaliksi todetun välistävedon takia Suomen sovittua tekstiä jouduttiin muuttamaan, koska alkuperäinen jyrkempi esitys olisi voitu tulkita protestiksi Neuvostoliittoa vastaan.

Lisäksi Suomen puheenvuoro päätettiin antaa pääministeri Pekkalan sijasta ulkoministeri Enckellille.

Enckellin puheen asiasisältöä katsottiin aiheelliseksi lyhentää niin, että siitä jätettiin pois maininnat talvisodasta sekä Karjalan historiallisesta ja kansallisesta kuulumisesta Suomeen.

Niiden sijasta luonnehdittiin vain aluemenetysten - erityisesti Viipurin - aiheuttamia taloudellisia vaikeuksia sekä viitattiin siihen Suomessa eläneeseen toivoon, että lopullisessa rauhansopimuksessa saataisiin alueellisissa suhteissa lievennyksiä.

Sotakorvauksia ehdotettiin vähennettäväksi 100 miljoonalla dollarilla, jotta Suomi voisi varmemmin suoriutua sitoumuksistaan.

Molotovin virallinen lausunto osoitti Neuvostoliiton pysyneen entisellä kannallaan, sillä ulkoministeri toisti Suomen jälleen esittäneen uusia ehdotuksia.

Siksi Molotov ehdotti rauhansopimuksen pohjaksi Moskovan välirauhanehtoja, jotka olivat Neuvostoliiton lisäksi allekirjoittaneet sekä Iso-Britannia että Suomi itse.

Neuvostoliiton valtuuskuntaan kuulunut eestiläinen professori Hans Kruus korosti vielä varmuuden vuoksi yksityisesti tuttavalleen Voionmaalle, että Enckellin "vesitettykin" puhe oli tehnyt ikävän vaikutuksen.

Englannin ulkoministeriö taas totesi Molotovin esiintymisellään sulkeneen ovet kaikilta myönnytyksiltä Suomeen nähden.

Suomen valtuuskunta arvioi itsekin Helsinkiin lähettämässään kirjeessä, että aluekysymys oli ilmeisesti saanut lopullisen ratkaisunsa.

Aluekysymyksen muodollisestakin esille ottamisesta Suomi sai maksaa kovan hinnan.

Varaulkoministeri Anrei Vy?inski syytti Suomea epävirallisesti siitä, että se yritti tavoitella viidentoista länsivallan tukea Neuvostoliittoa vastaan.

Hän uhkasi jopa uudella sodalla, jos Suomi vielä yrittäisi esittää rajan siirtoa.

Vy?inskin raju esiintyminen aikaansai sen, että Suomessa pidettiin Paasikiven johdolla ulkoasiainvaliokunnan istunto.

Hertta Kuusinen (SKDL, kommunisti) arvosteli voimakkaasti Suomen valtuuskunnan tahdittomuutta, mutta presidentti jyrisi häntä vastaan.

Lisäksi SKP käynnisti kampanjan Enckellin puheen "taantumuksellisuutta" vastaan ja synnytti ns. rauhankriisin, jolloin koko asia jäi Suomessa ratkaisematta.

Siksi valtuuskunta sai valtuudet lopulta itse päättää, ettei aluekysymystä enää otettu esille."

"Helmikuussa 1945 Paasikiven hallitus saattoi puolueiden tietoon nimilistan henkilöistä, jotka eivät saaneet asettua ehdokkaiksi tulevissa eduskuntavaaleissa.

Listalla olivat kaikki IKL:n kansanedustajat sekä kymmenen nimeltä mainittua SDP:n, Maalaisliiton ja Kokoomuksen kansanedustajaa.

Paasikivi sanoi asian johdosta luonaan käyneelle Maalaisliiton eduskuntaryhmän lähetystölle, joka vetosi siihen, etteivät ulkopuoliset saaneet puuttua Suomen vaalivapauteen:

"Meillä ei ole itsenäisyyttä, olemme voitettu maa ja valvontakomission puheenjohtaja ?danov on nyt täällä korkein käskijä.?"

Nimilistan julkistamisen yksi seuraus oli, että listalla mukana ollut SDP:n Väinö Tanner, joka oli puolueen Helsingin piirin ehdokasäänestyksessä saanut suurimman äänimäärän, erosi mielenosoituksellisesti eduskunnasta kuukautta ennen istuntokauden päättymistä.

Henkilökohtaisesti hankalin asia Paasikivelle oli sotasyyllisyyslaki, jonka hän joutui oikeusministeri Urho Kekkosen kanssa ja valvontakomission puheenjohtajan Andrei ?danovin painostamana ajamaan hänelle erittäin vastenmieliseen lopputulokseen, kahdeksan sodanaikaisen johtavan poliitikon tuomitsemiseen pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Pääministerin sihteeri Toivo Heikkilä kertoi muistelmissaan, että heti sen jälkeen, kun sotasyyllisiksi osoitetut henkilöt oli pidätetty marraskuussa 1945, hän vastaanotti Paasikivelle osoitetun kirjeen, jossa ei ollut lähettäjän nimeä.

Kirjeen pituus oli yksi sana: "JUUDAS."

Paasikivi itse ei kirjettä koskaan saanut, sillä Heikkilä kertoi heittäneensä sen paperikoriin.
Pääministerinä ollessaan Paasikivi käytti laajaa poliittista valtaa ja suurelta osin sellaisia valtaoikeuksia, jotka valtiosäännön mukaan kuuluivat tasavallan presidentille.

Suomen ulkopolitiikan hoito oli vuosina 1944-1948 käytännössä täysin kolmen miehen, Paasikiven, ulkoministeri Carl Enckellin ja toisen ulkoministerin Reinhold Sventon käsissä, jolloin ulkoministeriön rooli rajoittui kauppapolitiikkaan.

Enckellin ja Sventon asemaa Paasikiven lähimpinä avustajina ja neuvonantajina korosti kummankin täydellinen venäjän taito ja se, että molemmat olivat aikoinaan työskennelleet valtiosihteerinvirastossa Pietarissa.

Molemmat hallitsivat moitteettomasti myös ruotsin, kun sen sijaan suomen kieli tuotti sekä Enckellille että Sventolle vaikeuksia."

Sventokin oli siis selvästi tunnettu vasemmistolainen ja jopa SKDL:n edustaja, kuten alta selviää:

"Reinhold Konstantin Svento (vuoteen 1938 Sventorzetski; 24. heinäkuuta 1881 Pietari, Venäjän keisarikunta -30. maaliskuuta 1973 Lappeenranta) oli suomalainen poliitikko, joka toimi 1922-1945 Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen (SDP) ja 1945-1948 Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) kansanedustajana, 1944-1948 toisena ulkoasiainministerinä kolmessa hallituksessa sekä 1948-1951 Suomen lähettiläänä Bernissä.

Svento kuului myös Helsingin kaupunginvaltuustoon ja toimi viidesti presidentin valitsijamiehenä."

SIIS: MYYRÄ, MIKÄ MYYRÄ!!!

ETTÄ TÄLLEEN SUOMEA ON JOHDETTU ja SUOMEN ITSENÄISYYDEN PELASTANUT SUOMEN SUURIN PRESIDENTTI RISTO RYTIKIN HEITETTIIN KYLMÄSTI TYRMÄÄN!!!

LÄHELLÄ VARMASTI OLI, ETTEI RYTIÄ TUOMITTU KUOLEMAAN!!!!

AMERIKASSA ON MENOSSA PARHAILLAAN VASTAAVA NOITAVAINO 45. USA:N PRESIDENTTI DONALD J. TRUMPIA VASTAAN, kun DEEP STATE TEKEE KAIKKENSA TRUMPIN TUHOAMISEKSI.

VOI OLLA, ETTÄ AMERIKASSA NÄHDÄÄN VIELÄ TRUMPIN SALAMURHA, JONKA JÄRJESTÄÄ CIA & FBI SENIILIN JOE BIDENIN OHJAUKSESSA.

Hyvä, että Suomessa on nyt kuitenkin selvästi oikeistolainen reformihallitus, jossa erityiskiitokset kuuluu nyt RIIKKA PURRALLE, MARI RANTASELLE ja LEENA MERELLE sekä koko muulle reformiporukalle.

Petterikin on osoittautunut yllättävän hyväksi johtajaksi!!!

MAKE FINLAND GREAT AGAIN!!!
MAKE USA GREAT AGAIN!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: