Keskustelu

PVPelastustoimen uuden toimintasopimuksen hyväksyminen5.3.2015 21.38
Moro,
huuli pyöreänä kuuntelin Anna partasen mietteitä pelastuslautakunnan Juankosken kaupungin jäsenenä esittämiä asioita. Juankoski joutuisi maksamaan enemmän n. 40000 euroa ja samalla vähennettäisiin pelastustoimen henkilövahvuutta siten, että ensiyksikkö ei pystyisi tekemään mitään esim. palopaikalle tullessaan. Anna Partasen mukaan kunnan jäsenten on vain tyydyttävä palvelujen heikentämisiin ja pelastustason heioleellisiin heikentämisiin.

Onneksi Perussuomalaiset Mika Walliuksen johdolla oli valmistautuneet asian käsittelyyn ja ponsi sai uuden ilmeen. Nyt pystytään heti pelastustoimiin oikealla vahvuudella.
Asian käsittelystä seuraava ote: "

Kaupunginhallitus esittää, että hyväksyessään uuden yhteistoimintasopimuksen kaupunginvaltuusto hyväksyisi myös ponnen, jossa se edellyttää, että maksuosuusperusteiden määrittämiseen sisällytettäisiin jatkossa asukasluvun ja riskiruutujen (50% maksuosuudesta) muutoksia seuraavat resurssit. Muutokset resursseissa tulisi suunnitella riittävän pitkälle aikavälille ja niiden seurannasta vastaisi pelastustoimen operatiivinen johto. Lähtökohtana olisi edelleen pelastustoimen palvelutasopäätös, jossa määritellään turvallisuuspalvelut ja niiden taso, tavoitteet sekä voimavarat maakunnallisesti.

Päätös

Mika Wallius esitti esittelijän kaupunginvaltuustolle esitettävään ponteen lisäyksen, että resursseissa voidaan taata yleisimpien pelastustehtävien aloittaminen välittömästi.



Eeva Konttinen kannatti Mika Walliuksen tekemää lisäystä.



Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty esittelijän esityksestä poikkeava kannatettu esitys asiasta suoritetaan nimenhuutoäänestys siten, että ne jotka kannattavat esittelijän esitystä äänestävät "jaa" ja ne, jotka kannattavat Mika Walliuksen esitystä äänestävät "ei". Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin neljä "jaa" ääntä ja viisi "ei" ääntä.

Äänestyslista on liitteenä nro 16.



Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallituksen esitykseksi kaupunginvaltuustolle tuli esittelijä esitys lisättynä Mika Walliuksen tekemällä ponsilisäyksellä. "

Keskustapuolue vastusti Walliuksen esitystä ja he olisivat vain tyytyneet heikentyvään palveluun ja kansalaisten pelastustoimien heikentämiseen onnettomuuksien sattuessa. Nyt koalitio toimi ja kiitos siitä Mikalle, Eevalle (PS), Karo Hartikaiselle (Vas) ja Demareiden Leena Partaselle ja puheenjohtaja Tirkkoselle. Kaikki Kepulit äänestivät vastaan lisättyä pontta.

kentiapuliRe: Pelastustoimen uuden toimintasopimuksen hyväksyminen6.3.2015 10.05
Vaikka kuinka hyvä esitys tulisi kepun ulkopuolelta, heillä on pysyväispäätös, ettei sellaista kannateta. Se on nähty lukemattomia kertoja.
Eduskuntavaaleissa voimme pysäyttää kepumafian valtapyrkimykset. Se on isänmaallinen tehtävämme.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: