Keskustelu

alan kolmas miesUNILUKKARIN SEURAAJA3.1.2024 1.56
Suomeen ollaan kohta valitsemassa Presidenttiä UNILUKKARIN jälkeen.

Luulisi, että tämä olisi nyt YKKÖSKYSYMYS, suomalaisessa mediassa, mutta ei ole.

VALTAMEDIAN EDUSTAJISTA ILTA-SANOMAT on nyt alkanut arvailemaan, kenestä tulee Amerikan Presidentti marraskuussa 2024!

Kaikkien amerikkalaisten gallupien perustella näyttää siltä, että Donald J. Trump äänestetään suurella enemmistöllä Yhdysvaltojen 47. Presidentiksi korruptoituneen ja SENIILIN LOW IQ BIDENIN jälkeen.

Ilta-Sanomien toimittaja on lähtenyt kyselemään suomalaisilta ns. asiantuntijoilta, millainen Presidentti Trump olisi Suomen kannalta.

Luulisi, että varakkaaseen Sanoma-konserniin kuuluvan Ilta-Sanomat-lehden ja Suomen rikkaimman perheen eli HERLINIEN määräysvallassa oleva aviisi olisi pystynyt ostamaan Ilta-Sanomien toimittajalle lentolipun Amerikkaan ja toimittaja olisi käynyt ihan silmästä silmään haastattelemassa TRUMPIA, mutta ei.

Kyseinen tähtitoimittaja päätti haastatella suomalaisia ns. tuuliviirin tapaan ajatuksiaan muuttavia poliittisia ns. "asiantuntijoita" ja yrittää näin päästä TRUMPIN PÄÄTÖKSENTEON SISISIMPÄÄN.

Tunnetustihan TRUMP KERÄÄ YMPÄRILLEEN IHMISIÄ, JOIHIN VOI LUOTTAA ja SEN JÄLKEEN PORUKALLA PÄÄTETÄÄN, MITEN ASIOITA HOIDETAAN.

Tällainen johtamistapa on vieras poliitikoille, mutta tuttu yritysjohtajille, jotka haluavat menestyä.

TRUMPIN "sielunmaiseman suurimmaksi tuntijaksi" Suomessa on mielellään mediassa nostettu RISTO E.J. PENTTILÄ, jolla on Suomessa ansiokas ura mm. EVA:n ja KESKUSKAUPPAKAMARIN toimitusjohtajana.

Jostain kumman syystä UNILUKKARIA ei ole tästä asiasta konsultoitu, vaikka AKM:kin näki ihan televisiossa, kun UNILUKKARI ISTUSKELI HYMYSSÄ SUIN VALKOISEN TALON SOHVALLA, kun FAKE NEWS YHTIÖIDEN HERHILÄISET KÄVIVÄT TRUMPIN KIMPPUUN.

Kuitenkaan PENTTILÄ ei ole koskaan todennut, että hän olisi päässyt keskustelemaan TRUMPIN tai edes hänen lähipiirinsä kanssa.

Samalla tavalla myös kärkkäästi Trumpista käsityksiään innokkaasti esittelemä demarien kansanedustaja JANI KOKKO on vain TRUMPIN AJATUKSISTA kuulopuheiden tai FAKE NEWS MEDIAN varassa, kuten on myös koko Ulkopoliittisen instituutin porukka, joista ehkä tunnetuin on Suomessa huonolla tuloksella presidentiksi pyrkivä katastrofi MIKA AALTOLA.

Penttilähän kokeili aikoinaan siipiään lyhyen aikaa myös sittemmin lakkautetun Nuorsuomalaisen puolueen kansanedustajanakin vuosina 1995-1998, mutta Nuorsuomalainen puoluekin lakkasi olemasta vuonna jo 1999, jonka jälkeen Penttilä pyrki kokoomuksen edustajana EU:n parlamenttiinkin vuonna 1999 ja sai yli 50 000 ääntä, mutta jäi varasijalle, josta olisi päässyt parlamenttiin vuonna 2012, kun Ville Itälä valittiin EU:n tarkastustuomioistuimen jäseneksi.

Penttilä kuitenkin vetäytyi EU-parlamentaarikon urostaan, kun Keskuskauppakamari ei myöntänyt virkavapautta moisen pili pali viran vuoksi.

Onhan se ollut tiedossakin, että PENTTILÄLLÄ on itsellään ollut haaveita jopa kokoomuksen puheenjohtajaksikin. Pyrkyä on siis ollut kyllä ihan kunnioitettavasti.

Kun Keskuskauppakamari ei siis myöntänyt Penttilälle virkavapautta EU:n parlamenttiuraa varten, niin Penttilän oli kiltisti palattava Keskuskauppakamarin toimitusjohtajaksi vuosiksi 2010-2017, jonka jälkeen Penttilän tie näyttää vienee poliittisen konsulttitoimiston MILTONIN tytäryhtiö NORDIC WEST OFFICEN toimitusjohtajaksi ja samalla kyseisen yhtiön hallituksen puheenjohtaja ESKO OLLILAN työpariksi ja oikeaksi kädeksi.

Miltonin/Nordic West Officen palkkalistoille hankkiutui myös UNILUKKARIN kanslian entinen tiedotuspäällikkö KATRI MANNINEN ja NORDIC WEST OFFICE on perustamisestaan lähtien vuonna 2017 alkanut julkaista poliittisia pamfletteja milloin mistäkin ajankohtaisesta globaalista aiheesta.

Vuonna 2020 Nordic West Officen konsultti ja ilmeisesti toistuvasti YLE:nkin junttausohjelmissa vierailema ANU PARTANENKIN laati esim. raportin "FINLAND AND THE HYDROGEN ECONOMY."

Asiassa oli kyselty VETYTALOUDESTA viideltä suomalaiselta yritykseltä, miten tärkeäksi tämä ennustettu vetytalouskin tulee olemaan Suomen kannalta. ANU PARTASEN raportissa oli kyselty vetyasioista seuraavilta suomalaisilta yhtiöiltä:

□ Fortum
□ Gasum
□ Toyota Auto Finland
□ UPM Energy
□ Wärtsilä

Valitettavasti raportista ei löydy ainuttakaan varsinaisesti Suomenkin talouteen liittyvää taloudellista selvitystä.

Nordic West Officen vetyosaaminen näyttääkin siis ainakin ANU PARTASEN raportin perusteella enemmän kuin heikolta.

SENSUURIN johdosta katkaisen tarinan tähän!!!!

alan kolmas miesRe: UNILUKKARIN SEURAAJA3.1.2024 2.16
PARTANEN oli käynyt raportissaan läpi merkittäviä maita lähtien USA:sta ja Kiinasta, EU:n kautta Japaniin asti, mutta mistään maasta ei löydy merkittävää analyysiä vetytalouden merkityksestä.

Haaveissa kaikissa maissa on tuhansittain projekteja, mutta kuten Suomessakin on jo nähty, niin muutamassa kuukaudessa ainakin 50% näistä utopistisista vetyprojekteista on pois pyyhkäisty, kun nollakorkoiselle rahalle on tullut ihan oikea reaalikorko.

Erityisen kiinnostunut ANU PARTANEN näyttää olevan raportissaan etenkin siitä, kuinka vety avaa mullistavia näkymiä mm. autoteollisuudessa ja tästä PARTANEN raportoi tietysti esimerkkinä Japanin autoteollisuuden.

Japanissahan on nykyään autojakin kaikkiaan 82.45 milj. kappaletta, mutta ANU PARTANEN on vuoden 2020 raportissaan selvittänyt yhdessä Toyotan kanssa vetyautojen potentiaalin seuraavaksi:

"Japan has been building a full-blown hydrogen society for years.

The focus has been especially on hydrogen cars with Japanese car makers such a Toyota leading the way.

Currently Japan is aiming to increase the number of hydrogen vehicles in Japan to 40,000 units by 2020, 200,000 units by 2025 and 800,000 units by 2030. It will also aim to increase the number of hydrogen stations, hydrogen buses, and the number of forklifts. It will promote fuel cell trucks and small ships.

Another vital interest for Japan is using hydrogen to ensure the nation?s energy needs. Currently Japan is dependent on overseas fossil fuels for most of its primary energy supply.

Japan?s energy self-sufficiency rate has stagnated after the shutdown of nuclear reactors post-2011 Great East Japan Earthquake.

Renewable energy power generation accounts for only about 15% of Japan?s total power generation."

Niinpä niin, vetyautojen markkinaosuus näyttää Japanissa olevan vuosina 2025-2030 siis suunnilleen 0.24%-0.97%, joten ei tässä mitään vetymullistusta ole ainakaan Japanissa tapahtumassa ainakaan 10 vuoteen.

Reaalimaailman muuttuessa myös Amerikan Presidenttikuviotkin ovat menneet uusiksi.

Niinpä Ilta-Sanomien tähtitoimittajakin yrittää nyt epätoivoisesti todistaa, että DONALD J. TRUMP on arvaamaton Presidentti ja Amerikassa WOKE MEDIA pitää arvaamatonta Trumpia uhkana "demokratialle".

Kuitenkin TRUMP osoitti jo ensimmäisellä kaudellaan, että hän toisin kuin muut arvaamattomat entiset USA:n presidentit, TOTEUTTI KAIKKI VAALILUPAUKSENSA TINKIMÄTTÖMÄSTI, KUTEN OLI LUVANNUT.

Ilta-Sanomien ja Suomen poliittisten kommentaattoreiden mukaan TRUMP on kuitenkin jotenkin arvaamaton.

Vahvat johtajat ovatkin siinä mielessä arvaamattomia, että heillä on selkeät visiot, miten asioita johdetaan, eikä käsityksiä muuteta pienistä vastoin käynneistä huolimatta.

alan kolmas miesRe: UNILUKKARIN SEURAAJA3.1.2024 2.24
ILTA-SANOMIEN TÄHTITOIMITTAJAN ANALYYSI TRUMPISTA ALLA:

"Arvaamaton liittolainen

Donald Trump haluaa palata Valkoiseen taloon. Yhdysvaltoja tuntevat asiantuntijat kertovat, mitä Trumpin presidenttikausi voisi tarkoittaa Suomelle.
Salla Laurila
1.1. 7:00

□ KUN puhutaan Trumpista, puhutaan täysin arvaamattomasta henkilöstä.
Hänen lähipiirinsä pitää sitä vahvuutena, muut näkevät sen heikkoutena.

Näin kansainvälisen politiikan asiantuntija RISTO E. J. PENTTILÄ kuvailee presidentiksi jälleen pyrkivää liikemiestä DONALD TRUMPIA.

Kansainvälisen politiikan asiantuntija RISTO E. J. PENTTILÄ on Nordic West Officen toimitusjohtaja.

Ensi vuonna käytävien USA:n presidentin­vaalien loppu­tulos on noussut spekulaation aiheeksi Suomessakin, koska sillä pelätään olevan Euroopan turvallisuutta heikentäviä vaikutuksia.

Trump tunnetaan "Amerikka ensin" -politiikastaan ja kriittisistä Nato-kannoistaan. Edellisellä kaudellaan Trump patisti Eurooppaa kasvattamaan puolustus­menojaan.

□ Yleiseen epävarmuuteen varautuminen on tärkeää, sillä se mitä tapahtuu Taiwanissa, Lähi-idässä tai Ukrainassa, vaikuttaa epä­suorasti myös Suomeen.

Näihin kaikkiin liittyy epävarmuuksia Trumpin kohdalla, Penttilä vahvistaa.

On jopa esitetty, voisiko Yhdysvallat vetäytyä Natosta Trumpin kaudella.

"Suomen on kuitenkin hyvä varautua tilanteeseen, jossa Yhdysvallat ei olisi enää sitoutunut Euroopan puolustukseen tai haluaisi muuttaa Natoa radikaalisti."

□ Ei ole selvää, että Trump vetäytyisi Natosta.

Lisäksi kongressi sääti juuri lain, joka tekee siitä entistä vaikeampaa. Ero vaatisi 2/3-enemmistön sekä senaatissa että edustajainhuoneessa.

Suomen on kuitenkin hyvä varautua tilanteeseen, jossa Yhdysvallat ei olisi enää sitoutunut Euroopan puolustukseen tai haluaisi muuttaa Natoa radikaalisti, Penttilä pohtii.

MITEN todennäköistä Trumpin valinta presidentiksi sitten tällä hetkellä on?

Tästä Yhdysvaltoja tuntevat asiantuntijat ovat erimielisiä.

Penttilä pitää Trumpin valintaa "melko todennäköisenä", jos demokraatit eivät vaihda ehdokastaan.

□ Jos Biden ja Trump ovat vastakkain, Trumpin mahdollisuudet ovat erittäin hyvät.

Jyväskylän yliopiston Yhdysvaltain asiantuntija JANI KOKKO myös ensimmäisen kauden kansanedustaja SDP:n riveissä ajattelee, että Trumpin kohtaloksi koitunevat oikeus­käsittelyt, joita on käynnissä useassa osa­valtiossa.

□ Henkilö­kohtaisesti en pidä Trumpin valintaa toden­näköisenä kahdestakaan syystä.

Vaali­matemaattisesti demokraatit ovat johdossa, joten republikaanien tulisi vallata Georgia ja Arizona takaisin, mikä on haastavaa.

Lisäksi rikos­tutkinnat ja liitto­valtion tasolla edellisten vaalien vaali­vilppi­syytökset ovat tällä hetkellä merkittävä kysymysmerkki.

ULKOPOLIITTISEN instituutin johtava tutkija CHARLY SALONIUS-PASTERNAK totesi hiljattain YLE:llä, että Venäjä saattaisi jopa yrittää rikkoa Natoa sotilaallisella operaatiolla, jos Yhdysvallat osoittaa vähentynyttä sitoutumista Eurooppaan.

Mitä Trumpin ajatuksista Euroopan turvallisuudesta tiedetään?

□ Todella vähän. Hänen kampanjasivuillaan kerrotaan ainoastaan, että "jatketaan Naton tehtävän ja mission uudelleenarviointia, joka aloitettiin ensimmäisellä kaudella".

Tämä voi tarkoittaa mitä tahansa, Penttilä sanoo.

EUROOPAN lisäksi myös Venäjä odottaa kiinnostuneena, miten Trumpin käy.

On spekuloitu, että Vladimir Putin yrittäisi pitkittää Ukrainan sotaa vaalien ylitse.

□ Trump on aiemmin sanonut, että sota ratkaistaisiin 24 tunnissa.

Samassa yhteydessä hän on selittänyt, että hänen ratkaisunsa olisi sanoa Zelenskyille ja Putinille, että nyt riittää.

Mikäli Putin ei tätä uskoisi, tuki Ukrainalle olisi suurempaa kuin aiemmin, Penttilä sanoo.

□ Tämä on jäänyt huomaamatta keskustelussa, että ei ole itsestään selvää, mitä Trump tekisi Ukrainan suhteen.

Täytyy lähteä siitä, että Yhdysvaltain tuki ei tule säilymään korkealla tasolla tästä ikuisuuteen.

Penttilä muistuttaa, että Trump alkoi ensimmäisen kautensa aikana aseistaa Ukrainaa.

Yhdysvallat on ollut laajamittaisen sodan aikana ylivoimaisesti merkittävin aseavun antaja Ukrainalle."

alan kolmas miesRe: UNILUKKARIN SEURAAJA3.1.2024 2.32
NIINPÄ NIIN, SELVITTÄMÄTTÖMÄKSI AINAKIN ILTA-SANOMIEN ANALYYSIEN MUKAAN NÄYTTÄÄ VIELÄ JÄÄVÄN, KUKA SUOMEN TULEVISTA PRESIDENTTIEHDOKKAISTA PYSTYISI KÄYMÄÄN VAKAVAA KESKUSTELUA TRUMPIN KANSSA?

□ ALEXANDER STUBB? ehkä!
□ Pekka Haavisto? ei missään tapauksessa!!
□ JUSSI HALLA-AHO? kyllä!
□ OLLI REHN? ehkä!
□ Sari Essayah? ehkä!
□ Jutta Urpilainen? ei missään tapauksessa!
□ Li Andersson? ei missään tapauksessa!
□ Mika Aaltola? ei missään tapauksessa!
□ HJALLIS HARKIMO? ehkä!

Miten mahtaa käydä PAAVON RIKOSILMOITUKSEN???

PAAVOHAN ON SAMOILLA LINJOILLA KUIN JUSSI: MAKE FINLAND GREAT AGAIN!!!

Ainoa oikea johtopäätös on, ettei valitettavasti kovin MONI:



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: