Keskustelu

PKuntien on puututtava rakenteelliseen korruptioom26.1.2024 19.52
Avoin julkaisu tapaus Kittilästä: Kuntien on kyettävä itse ratkaisemaan kriisit lakien puitteissa ? kunnille on säädettävä velvollisuus torjua rakenteellista korruptiota
Avoin julkaisu tapaus Kittilästä: Kuntien on kyettävä itse ratkaisemaan kriisit lakien puitteissa ? kunnille on säädettävä velvollisuus torjua rakenteellista korruptiota
Tapaus Kittilä opettaa, että kuntien päätöksenteon kriiseihin on kyettävä puuttumaan tehokkaasti. Ensisijaisesti kunnan toimielinten olisi itse ratkaistava kriisinsä, katsovat professori emeritus Pekka Viljanen ja toimittaja Eeva-Liisa Hynynen kirjoittamassaan teoksessa ?Kittilän opetukset ? Kirja oikeusvaltiosta ja virkavastuusta.?

? Kuntien luottamushenkilöt on saatava ymmärtämään, että valtaa saa käyttää vain lain mukaan hyväksyttäviin tarkoituksiin. Myös laissa säädetyt kuulemis- ja perustelemisvelvollisuudet on otettava tosissaan, Pekka Viljanen painottaa.

? Tarvitaan myös muutoksia lainsäädäntöön. Tilintarkastukselle tulisi säätää tarkastuspäivien alaraja ja vastuulliselle tarkastajalle velvollisuus ilmoittaa rikosepäilyistä poliisille. Kunnille tulisi myös säätää velvollisuus torjua rakenteellista korruptiota, Viljanen täsmentää.

Käänne Kittilän oikeusprosesseissa tapahtui, kun korkein oikeus antoi maaliskuussa 2023 ennakkopäätöksensä KKO 2023:17 niin sanotusta Kittilän laki -syytteestä. Kahdeksan teonaikaista kunnanhallituksen jäsentä ja varajäsentä tuomittiin rangaistuksiin virka-aseman väärinkäyttämisestä.

KKO on nyt ensimmäistä kertaa tuominnut rangaistuksia hallinnon yleisten oikeusperiaatteiden, tässä tapauksessa tarkoitussidonnaisuuden periaatteen ja objektiviteettiperiaatteen loukkaamisesta. ? KKO:n tuomio ulottuu kaikkeen virkavastuulla tapahtuvaan toimintaan ja on siten historiallisen tärkeä, Viljanen toteaa.


Lue koko uutinen ja tutustu kirjaan (kaks.fi 22.1.2024)
Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

alan kolmas miesRe: Kuntien on puututtava rakenteelliseen korruptioom26.1.2024 20.59
New Stroms Oy ajoi tätä muutosta Juankoskella ja on voittanut kaikki ajamansa tapaukset KHO:ssa sekä takauspetoksen että biolämmön rötösten kohdalla.

Kuten tunnettua tässäkin tapauksessa esim. törkeän takauspetoksen valmistelun ja toteutuksen kohdalla Suomen johtavat asianajotoimistot ja myös Juankosken tilintarkastusyhteisö Kuntaliiton Audiator ovat olleet mukana toteuttamassa näitäkin ja kaikkiaan ainakin 20 muuta laitonta oikeustointa.

Vasta jäävuoren huippu on tullut esiin Val Samorizin ja Sven Moosbergin sekä pankkiiri Lehdon toimien osalta.

Laiton kunnallinen päätöksenteko on vielä valitettavasti jäänyt kokonaan tutkimatta, vaikka asia on maannut Valtakunnan syyttäjän virastossa tutkittavana jo useiden vuosien ajan.

Valtakunnan syyttäjien toimistossa onkin ollut paljon tärkeämpää tehtävää, kun siellä on valjastettu koko toimiston syyttjäarsenaali pohtimaan sitä, ketä mahdollisesti PÄIVI RÄSÄNEN on loukannut, kun PÄIVI on jossain yhteyksissä siteerannut RAAMATTUA, jota AKM:n tietojen mukaan kaikki ainakin luterilaiset papit, piispat ja arkkipiispat siteeraavat joka ikinen päivä kirkoissa, kastetilaisuuksissa, avioliittoon vihittäessä ja myös hautajaisissa.

Pitäisiköhän Valtakunnan syyttäjienkin alkaa tuon KKO 2023:17 ennakkopäätöksen jälkeen tutkimaan näitä ihan oikeitakin rikosasioita, jotka kunnallisellakin tasolla liittyvät törkeään rakenteelliseen korruptioon, lahojontaan ja virkamiesten toimavallan ylityksiin yms vakaviin rikoksiin.

On aivan turha kuvitella, että nämä vastaavat MAAN TAPAAN liittyvät toimet ovat täysin tuntemattomia hankintalakien osalta esim. LEVEÄHARTEISESSA SOTESSA ja muussakin valtion toimesta järjestetyssä toiminnassa.

Täytyis varmaan KELAKIN ja ELÄKEVAKUUTUSLAITOKSETKIN laittaa tarkempaan syyniin, kun minkään valtakunnan verorahat eivät enää Suomessa tunnu riittävän mihinkään, vaikka BKT:stakin jo 43% menee kaikenlaisiin veroihin!!!!

EU:n piirissähän Suomen nykyinen veroaste on jo 5. korkein, joten eihän tässä lajissakaan maailman podiumin korkein porras ole enää kuin kivenheiton päässä suomalaisilta.

Kun tähän VEROHELVETTIIN vielä kytketään Suomen käsittämättömän korkeat ESKIMOMAAN asumis- ja elantokustannukset, niin ei ole mikään ihme, ettei suomalaisille jää kuukauden lopussa latin latia minkäänlaisten investointien tekemiseen.

Onhan se aivan selvää, ettei esim. sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkoilla monen vuoden opiskelujen jälkeen jää käyttövaroja edes polkupyörän ostoon, jolla voi maaseudulla käydä potilaita hoitamassa.

Voidaan siis todeta, että Suomen mieletön verotusjärjestelmä on varmin tae sille, että VIHREÄ SIIRTYMÄ toteutuu kyllä ihan etuajassa maailman ennätysvauhtia.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kuntien on puututtava rakenteelliseen korruptioom26.1.2024 23.15
Korruptio liitetään yleensä oman hyödyn tavoitteluun. On totta, että saimme kokouspalkkioita ja kahveja. Monesti myös Helsingin matkoja ja ilmaisia ruokia hoitaessamme luottamustoimiamme. Vastavuoroisesti saimme halventavia puheita ja ivallisia kirjoituksia lehdissä. Rahaa tai mitään todellista aineellista hyötyä ei tyhmistä päätöksistä kenellekään luottamusmiehelle koitunut.
Tottakai tappioita tuli kunnalle, mutta syy oli äänestäjien, kun uskoivat valtaa taitamattomille päättäjille.
Ketkä touhuistamme hyötyivät? Konsultit, oikeudelliset neuvonantajat, jotkut viranhaltijat, muutamat ravitsemusliikkeet, valtion rautatiet ja tietysti epärehelliset tehtailijat ulkomailla. Kovin kyseenalaista on näiden hyötyjien hyötykin lopulta. Mitään eivät tule koskaan saamaan omaisuudellaan.
Kukaan ei ole kiinnostunut aiheuttamaan enää kustannuksia lisää. Kenen piikkiin akm uskoo oikeutta käyvänsä?

alan kolmas miesRe: Kuntien on puututtava rakenteelliseen korruptioom27.1.2024 15.54
Virallinen ääni tässä yhä vain katsoo, että mitään ei ole tapahtunut, kun on vain saatu muutama kupillinen kahvia ja joku Helsingin matka.

Ei nämä pikkuhilut AKM:ää kiinnosta.

Oleellinen asia on, että AKM on menettänyt ison tukun miljoonia viranomaisten laittoman toiminnan vuoksi.

Näille menetyksille on saatava piikki auki.

Erikoisen raskaasti otti päähän, kun KHO totesi, että kaupungin takaus oli laiton ja takauspäätös täytyy perua.

KHO totesi, että osallisina oli Juankosken kaupunki ja New Stroms.

OIkeidenkäyntikulu oli 250 EURO, joka velotettiin New Stromsiltä ja Kaupunki luisteli tästäkin kuin koira veräjästä.

Suomi on OIKEUSVALTIO, jossa syytön saa maksaa oikeudenkäyntikulut ja syylliset vapautetaan jatkamaan rikollisia toimiaan!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Kuntien on puututtava rakenteelliseen korruptioom27.1.2024 16.09
Meiltä kunnan päättäjiltä loppui niin rikolliset kuin laillisetkin toimet. Näin kannoimme poliittisen vastuun asiassa. Tällä tavalla ovat ajatelleet myös oikeuden jakajat.
Eikö yhtään auta, että tulen hieman vastaan näissä sähköasioissa ja sähköautoasioissa. Lupaan myötäillä akm:n näkemyksiä tai en ainakaan teilaa niitä, vaikka ne olisivat virheellisiäkin.
Oikeastaan en tämän enempää voi auttaa Juankosken kunnan rakenteellisen korruption kitkennässä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: