Keskustelu

alan kolmas miesULKOMINISTERIÖN KORRUPTIOKIERROKSET31.1.2024 2.34
SARI ESSAYAH sen TV-tentissä selkokielellä totesi, mutta meillä VALTAMEDIA ja POLIITTINEN ELIITTI ovat UNILUKKARIN johdolla vuosikymmenet nukkuneet PRINSESSA RUUSUSEN UNTA ja aina vannoneet Suomen allekirjoittamiin ns. kansainvälisiin sopimuksiin ja erehtymättömään OIKEUSVALTIOPERIAATTEESEEN.

SARI totesi myös selkokielelllä, että YK on korruptolitunut organisaatio, mikä tietysti herätti PEKKA HAAVISTOn ja sai pelkästään ihmisoikeuksia ajavat LI ANDERSSONIN ja JUTTA URPILAISEN takajaloilleen.

Otetaanpa aluksi tapetille pintaraapaisu EU:n korruptioista:

"Europarlamentti on altis ulkomaiden vaikuttamiselle - korruptiosta on selvinnyt pikku näpäytyksellä

Euroopan parlamentin korruptiokytköksiä pengotaan nyt tarkkaan. Pitkään muhinut skandaali on seurausta rankaisemattomuuden kulttuurista.

Teksti ANNI LINDGREN

Kuvat FRED MARVAUX/EUROOPAN PARLAMENTTI
JULKAISTU: 8.3.2023

Kreikkalainen Eva Kaili on Qatar-korruptiovyyhdin nimekkäin epäilty.


Kaili erotettiin parlamentin varapuhemiehen paikalta syytteiden vuoksi.

Rikoskumppaneita, juonittelua ja matkalaukku täynnä käteistä.

Kun Belgian poliisi joulukuussa takavarikoi kotietsinnöissä jopa 1,5 miljoonaa euroa sekä puhelimia ja tietokoneita, yksityiskohdat olivat kuin dekkarista.

Tällä kertaa rikoksesta teki erikoislaatuisen epäiltyjen joukko: Euroopan parlamentin varapuhemies Eva Kaili, parlamentissa avustajana työskennellyt Kailin puoliso Francesco Giorgi sekä lobbarit Pier Antonio Panzeri ja Niccolo Figa-Talamanca eivät vastanneet kuvaa talousrikollisista.

Nelikko on syytettynä Euroopan parlamentin historian suurimmasta korruptiotapauksesta.

Pidätettyjen epäillään ottaneen lahjuksia Qatarin hallinnolta vastalahjaksi maan ihmisoikeustilanteen kaunistelemisesta.

Puhemies Kaili muun muassa kutsui Qataria "työntekijöiden oikeuksien edelläkävijäksi" tavattuaan maan työministerin.

Kaiken takana on todennäköisimmin paitsi raha myös luottamus siihen, ettei kiinnijäämisen riskiä ole.

Qatar-skandaali on mittaluokassaan jotain aivan muuta kuin aiemmat korruptiotapaukset parlamentissa, toteaa Transparency International EU:n asiantuntija Shari Hinds.

Epäselviä tapauksia löytyy kuitenkin viime vuosilta useita.

Yksi merkittävimmistä 2010-luvun tapauksista oli niin kutsuttu Cash for Amendments, jossa lobbaajiksi tekeytyneet Sunday Times -lehden toimittajat tarjosivat parlamentin edustajille rahaa toivotun lakialoitteen edistämisestä.

Lehti lähestyi 60 meppiä, joista 14 suostui tapaamiseen keskustellakseen 100 000 euron vuosittaisesta korvauksesta.

Tapauksen seurauksena kolme parlamentin jäsentä tuomittiin.

Romanialainen demari Adrian Severin ja itävaltalainen keskustaoikeistolainen Ernst Strasser saivat neljän vuoden tuomiot. Slovenialainen keskustavasemmistolainen Zoran Thaler sai kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen, joka hänen tosin annettiin suorittaa viikonloppuisin.

Severinin, Strasserin ja Thalerin rangaistukset ovat armottomia verrattuna lepsuihin sanktioihin, joita parlamentti itse langettaa sääntöjä rikkoneille jäsenilleen.

On aika kaivella menneitä.

Järjestelmä katsoo läpi sormien rikkomuksia, jotka voivat olla haitallisia parlamentille.

Europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) astui parlamenttiin ensi kertaa vuonna 1995 ja palvelee nyt viidettä kauttaan Brysselissä.

Hautalan mukaan ulkomainen vaikuttaminen on parlamentissa vakava ja hyvin tiedossa oleva ongelma, josta kuitenkin harvoin seuraa tekijöille mitään oikeasti ikävää.

Kuunnellaan siis esimerkkejä.

Vuonna 2018 parlamentissa käsiteltiin Marokon ja EU:n välistä kauppasopimusta. Aloitteen esittelijänä toimi ranskalainen Alde-ryhmän parlamentaarikko Patricia Lalonde.

Myöhemmin samana syksynä paljastui, että Lalonde oli mukana Marokon perustamassa EuroMedA-järjestössä, joka rakentaa yhteistyötä Välimeren alueen ja EU:n välillä.

Hautalan mukaan EuroMedA pyrki vaikuttamaan EU:n kantoihin erityisesti suhtautumisessa kiisteltyyn Länsi-Saharaan.

Lalonde toimi järjestön hallituksessa. Seuraukset kummastuttavat Hautalaa edelleen.

"Hänet todettiin esteelliseksi tehtävään, ja ryhmän piti korvata hänet esittelijänä. Siitä ei tullut mitään muita seurauksia."

Kerta voi olla vahinko, toistuvat tapaukset jo menettely. Täysin vastaava tilanne nähtiin seuraavana vuonna, kun t?ekkiläinen konservatiivisen ECR-ryhmän parlamentaarikko Jan Zahradil johti Vietnamin ja EU:n välisen kauppasopimuksen neuvotteluja omien intressiensä mukaisesti.

Myös tällöin »rangaistuksena» oli esittelijän vaihto.

Hautala on ollut vuodesta 2019 parlamentin jäsenten toimintaa käsittelevän neuvoa--antavan komitean jäsen.

Nykytilanne on hänen mukaansa kestämätön.

"Järjestelmä katsoo läpi sormien rikkomuksia, jotka voivat olla haitallisia parlamentille."

Parlamentissa vallitsee rankaisemattomuuden kulttuuri, toteaa myös EU:hun kohdistuvaan korruptioon erikoistunut Shari Hinds."

UUNITUORETTA TIETOA EUROPARLAMENTAARIKOISTA:

"ILTALEHTI
Mediat: Europarlamentaarikko paljastui Venäjän vakoojaksi

Latvialaismeppi Tatjana ?danokan epäillään vakoilleen Venäjälle ainakin vuosien 2004-2017 aikana.

Tatjanan ?danoka on toiminut europarlamentaarikkona 20 vuoden ajan.

Meri Naski
Eilen klo 20:47 (päivitetty eilen klo 21:23)

Latvialainen europarlamentaarikko Tatjana ?danoka, 73, on paljastunut Venäjän turvallisuuspalvelun (FSB) agentiksi.

?danoka kuului europarlamentin vihreät/EFA-ryhmään. Hänet erotettiin ryhmästä helmikuussa 2022, koska hän ei suostunut tuomitsemaan Venäjän hyökkäyssotaa.

Asia selviää venäläisen tutkivan journalismin sivuston The Insiderin, ruotsalaislehti Expressenin, latvialaisen Re:Baltican ja virolaisen Delfin yhteistyössä tekemästä selvityksestä.

?danoka epäillään vakoilleen Venäjälle ainakin vuosien 2004-2017 aikana.

Naisen rooli varmistui selvityksen mukaan vuotaneista sähköposteista, joissa poliitikko kävi kirjeenvaihtoa FSB-kontaktiensa kanssa.

Viesteistä käy ilmi, että naisen tehtävänä on ollut käyttää hyväkseen poliittista asemaansa Venäjä-myönteisyyden lietsomiseksi Baltiassa.

?danoka on syntyperäinen venäläinen ja sai Latvian kansalaisuuden vuonna 1996.

20 vuotta meppinä

?danoka on työskennellyt europarlamentaarikkona aina vuodesta 2004 lähtien. Tehtävässä hän on profiloitunut Kremlin näkemysten avoimena kannattajana.

Nainen on muun muassa levittänyt propagandaa Venäjän kansalaisten väitetyistä oikeuksien loukkauksista Baltiassa.

?danokan on myös todennettu tavanneen FSB:n tiedusteluvirkailijoita Moskovassa ja Brysselissä, sekä pyytäneen rahoitusta poliittiseen toimintaansa venäläisiltä lähteiltä.

Vuonna 2014 ?danokan tiedetään matkustaneen Venäjän miehittämälle Krimille, osallistuakseen "kansainvälisenä tarkkailijana" Venäjän järjestämään "kansanäänestykseen" alueen laittomasta liittämisestä Venäjään.

Maaliskuussa 2022 puolestaan ?danoka oli yksi 13 Euroopan parlamentin jäsenestä, jotka äänestivät Venäjän sodan tuomitsevaa päätöslauselmaa vastaan."

YK:n KORRUPTIO ? BABAARISEN HAMASIN TUKIVERKOSTO

PERSUT PUUTTUVAT KORRUPTIORAHOJEN JAKOON

UNRWA:n (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees)
tammikuu 27, 202414:22

Suomi keskeyttää tukensa YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:lle

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri VILLE TAVIO (ps.) ilmoittaa Suomen keskeyttävän tukensa YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:lle.

Syytökset YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:n (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees) 12 työntekijän osallisuudesta Hamasin 7.10. terrori-iskuun Israelia vastaan ovat vakavia.

Ulkoministeriö edellyttää riippumatonta ja perinpohjaista selvitystä asiasta.

UNRWA on YK:n alainen humanitaarinen järjestö, jonka tehtävä on tuottaa palestiinalaispakolaisten peruspalvelut, kuten koulutus, terveydenhoito ja sosiaalipalvelut. UNRWA työllistää noin 28 000 palestiinalaista.

Suomella on UNRWA:n kanssa nelivuotinen humanitaarisen avun sopimus vuosille 2023-2026, suuruudeltaan viisi miljoonaa euroa vuodessa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri VILLE TAVIO on päättänyt, että Suomen maksatukset UNRWA:lle keskeytetään syytösten johdosta.

□ Suomen rahaa ei saa mennä Hamasille eikä muille terroristeille euroakaan. Epäilys tuensaajan työntekijöiden osallisuudesta terrori-iskuun johtaa tuen keskeytykseen. Tapaus täytyy selvittää perusteellisesti, ministeri TAVIO linjaa."

Merkille pantavaa tämänkin UNRWA:n rahoituksen keskeytyspäätöksen osalta on se, että tietysti samassa REFORMIHALLITUKSESSA istuva Eurooppa ? ja Omistajaohjausministeri ANDERS ADLERCREUTZ (rkp) heti tuoreeltaan lähti kyselemään sen perään, miksi TAVIO oli laittanut UNRWA:n Hamas terroristien rahat jäihin.

Tässäkin on nyt jo ainakin 12 maata katsonut, ettei 7.10.2023 Hamasin terroritekoon osallistuneita ja lähes 200 viattoman henkilön raiskaamiseen ja panttivangiksi ottamiseen osallistuneita YK:n Hamasin tukiterroristeja voida pitää sellaisina palestiinalaispakolaisten auttajina, joita pitää vielä rahallisesti tukea.

YK:N KORRUPTIO, ISRAEL JA SUOMEN KAKSINAAMAINEN PELI

25.1.2024 nettiin ilmestyi RISTO HUVILAN juontama ISRAEL STUDION ensimmäinen podcast, jota aletaan viikoittain lähettämään eetteriin. Vieraana tässä studiossa oli tällä kertaa kansanedustaja ATTE KALEVA (kok) sotatieteiden maisteri ja EVP upseeri, jonka muistamme siitä, kun hän ja hänen vaimonsa joutuivat vuonna 2012 jihadistien panttivangiksi Jemenissä, mutta onnistuivat vapautumaan vankeudesta Omanin välitystyön tuloksena.

Toinen vieraileva asiantuntija ISRAEL STUDIOSSA oli MARKKU RUOTSILA, LLC International Universityn Professori ja Dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoista.

Kyseiset asiantuntijat keskustelivat USA:n ja YK:n roolista Israelin ja Gazan tulehtuneen tilanteen johdosta.

Huvilan esittämät statistiikat YK:n päätöksenteon osalta Israelia koskevissa asioissa nostaa kyllä tukan pystyyn ja näyttävät kiistatta sen kaksinaismoraalin, jota YK:n päätöslauselmissa ja toimissa on kaikkina aikoina harrastettu.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, kuinka moni suomalainen on päässyt YK:n toimissa varsin arvostettuun asemaan.

Huvila mainitsi esimerkkeinä HELVI SIPILÄN ja tietysti jopa Nobelin palkinnon saaneen MARTTI AHTISAAREN.

YK:n osalta on kuitenkin hyvä muistaa myös se, ettei MAX JACOBSONIA taas sitten hyväksytty YK:n pääsihteeriksi vuonna 1971 KEKKOSEN hyvästä yrityksestä huolimatta:

Jakobson YK:n pääsihteerikisassa

MAX JAKOBSON oli viipurilaisen suomenjuutalaisen perheen nuorin poika.

Hänen isoisänsä, räätäli LEO JAKOBSON oli syntynyt Mitaussa Latviassa ja asettunut Viipuriin suoritettuaan siellä asepalveluksensa.

Isä JONAS JAKOBSON työskenteli yksityisenä asianajajana ja Helsingin juutalaisen seurakunnan juristina.

Äiti Helmi Virtanen ei ollut juutalaista sukua, mutta omaksui juutalaisen uskon avioliiton myötä.

Max Jakobsonin setä oli aktivisti Santeri Jacobsson, joka toimi Lauritsalan ensimmäisenä kauppalanjohtajana.

Perhe muutti Viipurista Helsinkiin 1930-luvun taitteessa Maxin ollessa seitsemänvuotias.

Max Jakobson valmistui ylioppilaaksi Helsingin normaalilyseosta vuonna 1941.

Kouluvuosinaan Max harrasti jalkapalloa ja oli isoveljensä Leon tavoin koulunsa jalkapallojoukkueen kapteenina.

Sodassa Jakobson oli rintamalla jatkosodassa vuosina 1942?1943 Karjalankannaksella II divisioonan kenttätykistössä, kävi reserviupseerikurssin Niinisalossa vuonna 1944 ja oli sotilasarvoltaan yliluutnantti.

Vuoden 1970 paikkeilla Kekkonen esikuntineen yritti junailla Jakobsonia YK:n pääsihteeriksi.

Tämän hankkeen katsottiin kaatuneen etenkin Neuvostoliiton vastustukseen, mutta myöhemmin avatuista asiakirjoista on tullut ilmi, että myös Yhdysvalloilla oli muita suunnitelmia.

Virallisen selityksen mukaan Neuvostoliitto ei halunnut Jakobsonia pääsihteeriksi sen vuoksi, että hän olisi ollut luonteeltaan liian itsenäinen ja pääsihteerinä häneen olisi ollut vaikea vaikuttaa.

On myös spekuloitu, että hänen juutalaisuutensa olisi ollut syynä siihen, ettei häntä valittu, mutta Jakobson itse piti asiaa korkeintaan osasyynä, ei ainoana selityksenä.

YK:n pääsihteeriksi lopulta valitun itävaltalaisen KURT WALDHEIMIN natsimenneisyys oli jo syksyllä 1971 Jakobsonin valintaa tukeneen ulkoministeriön virkamiesryhmän tiedossa, mutta asiaa ei tuolloin julkistettu.

Suomalaiset uskoivat Waldheimin putoavan kilvasta muutoinkin, koska Yhdysvaltain silloinen ulkoministeri WILLIAM P. ROGERS oli luvannut, että Yhdysvallat estää veto-oikeudellaan Waldheimin valinnan.

Risto Hyvärisen mukaan taustalla oli myös korrektius Waldheimia kohtaan.

Waldheimin natsimenneisyys paljastui maailmalle vasta paljon myöhemmin, kun tämä valittiin Itävallan presidentiksi vuonna 1986.

Pääsihteerivaalissa Jakobsonin kannalta kohtalokkaaksi muodostui se, että Neuvostoliiton ehdotuksesta vaalin äänestys suoritettiin - ensimmäistä kertaa YK:n historiassa - suljetuin lipuin.

Tällöin äänestyskäyttäytymisestä ei joutunut tilille, vaikka perustelut eivät olisi kestäneet päivänvaloa.

Toinen Kekkosen ja Jakobsonin hanke samoihin aikoihin, ETY-kokouksen saaminen Suomeen, onnistui paremmin.

ALPO RUSI kirjoittaa JUKKA PESUN artikkeliin nojaten, että Yhdysvaltojen ulkoasiainhallinto olisi tukenut Jakobsonin valintaa, mutta HENRY KISSINGER tarvitsi Waldheimia tukeneen Neuvostoliiton apua Intian ja Pakistanin sotimisen lopettamiseksi, vaikka hän kyllä arvosti Jakobsonin pätevyyttä.

Jakobson olisi ollut liian vahva pääsihteeri.

JUHANI SUOMEN mukaan Jakobsonilta puuttui edellisten lisäksi Kiinan ja Ranskan tuki.

Neuvostoliiton suurlähetystö harjoitti Jakobsonin voimakasta panettelua.

Rusin mukaan myös jotkut suomalaiset nuoren polven poliitikot panettelivat Jakobsonia, koska he eivät hyväksyneet tämän näkemystä, että Suomen oli oltava puolueeton, ja pitivät suhdetta Neuvostoliittoon tärkeämpänä.

Rusin mukaan Jakobsonia oli suunniteltu tappion jälkeen presidentin neuvonantajaksi valtiosihteerin nimikkeellä presidentin kansliassa.

KALEVI SORSAN aloitteesta kansliaan nimitettiin JAAKKO KALELA, joka oli kuulunut Jakobsonia kritisoineisiin nuoren polven sosiaalidemokraatteihin.

Rusin mukaan Kekkosen Kalelan valintaan suostumisen vastineeksi SDP lupasi tukea Kekkosen valintaa presidentiksi poikkeuslailla."

YK:n YLEISKOKOUKSEN TUOMITSEVAT PÄÄTÖSLAUSELMAT 2015-2023

□ Israel annettu 141 kpl, 69% kaikista päätöslauselmista
□ Venäjä annettu 23 kpl, 11% kaikista
□ Syyria annettu 10 kpl, 5% kaikista
□ USA annettu 9 kpl, 4% kaikista
□ Pohjois-Korea annettu 8 kpl, 4% kaikista
□ Iran annettu 7 kpl, 4% kaikista
□ Myanmar annettu 7 kpl, 3% kaikista

Kysymys on laajasti maailmassa levinneestä antisemitismistä ja asiantuntijat totesivat, että USA:n sisäpoliittisista syistä johtuen Amerikan Presidentti JOE BIDEN joutuu koko ajan enenevästi painostamaan Israelia tulitaukoon ja muihin myönnytyksiin palestiinalaisille.

Asiantuntijat toteavat, että kaikki, mikä liittyy juutalaiskristilliseen elämänkatsomukseen ja sortohierarkiaan, on pahaa.

Kysymys on OIKOFOBIASTA (oman kieltäminen) eli KOGNITIIVISESTA DISSONANSSISTA, jolloin kaksi toisilleen vastakkaista totuutta ovat yhtäaikaisesti totta, vaikka se on tietysti mahdotonta.

Näiden päätöslauselmien tarkoituksena on palvella lähinnä ym. valtioiden sisäpoliittisessa keskustelussa, jossa USA ja Israel saadaan näyttämään kaiken pahan alkuna ja juurena, jolloin ei tarvitse puuttua esim. oman maan ihmisoikeuskysymyksiin.

YK:n kansainvälisesti korkeasti arvostetun IHMISOIKEUSNEUVOSTON tuomitsevat päätöslauselmat aikavälillä 2006-2023 (UN Watch tilasto):

□ Israel annettu 104 kpl, 51% kaikista päätöslauselmista
□ Syyria annettu 43 kpl, 21% kaikista
□ Iran annettu 14 kpl, 7% kaikista
□ Eritrea annettu 13 kpl, 6% kaikista
□ Venäjä annettu 7 kpl, 3% kaikista
□ Sudan annettu 3 kpl, 2% kaikista
□ Venezuela annettu 3 kpl, 2% kaikista

Ihmisoikeusneuvosto on ongelmallinen, kun suurimmassa osassa yllä esitetyissä maissa ei ole lainkaan ihmisoikeuksia, koska esim. Iranissa ihmisoikeus voi merkitä hirttämistä tai kivittämistä, jos kävelee kadulla ilman huntuja.

YK:n alajärjestön WHO:n tuomitsevat päätöslauselmat aikavälillä 2015-2023:

□ Israel annettu 9 kpl, 100% kaikista päätöslauselmista
□ Syyria annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Jordania annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Iran annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Turkki annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Libanon annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Jemen annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Mauretania annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Mali annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Pakistan annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Egypti annettu 0 kpl, 0% kaikista
□ Chad annettu 0 kpl, 0% kaikista

ATTE KALEVA kyseltyä Ulkoministeriöstä Gazassa levitellystä antisemitistisestä painetusta materiaalista, jota on levitelty Gazassa jo aivan pienille lapsille, niin kyselyn jälkeen Ulokministeriöstä todettiin, että tuollaisen painetun materiaalin levittäminen tai rahoittaminen on ilmeisesti syytä lopettaa.

YK:n alajärjestön WHO:n tuomitsevat päätöslauselmat aikavälillä 2015-2023:

□ Israel vastaan äänestetty 108 kpl, 78% kaikista päätöslauselmista
□ Suomi on pidättäytynyt äänestämästä 31 kpl, 22% kaikista
□ Suomi ei ole koskaan puolustanut Israelia

Asiantuntijoiden mukaan tässä näkyy suomettumisen ja jälkisuomettumisen aika.

Näissä päätöslauselmissa heijastuu liturgia kahden valtion mallista, jota kukaan ei ole osannut määritellä, ketä siihen kuuluisi ja missä olisivat tuollaisen toisen valtion rajat.

Ainakaan sitä ei voi perustua HAMASIN terroristijärjestön varaan.

YK:ssa on laajassa mitassa käännytty juutalaiskristillistä elämänkatsomusta vastaan. YK:ssa vallitsee myös eräänlainen rauhan aatteen mukainen liturgia.

RISTO HUVILA mainitsi Kansallisarkistossa järjestetystä Suomen ja Israelin ulkoministeriöiden virkamiesten järjestetystä juhlatilaisuudesta, jossa Huvila oli esittänyt ym. statistiikan osallistujille ja oli kysynyt, miten on mahdollista, että meillä on Israelin kanssa erinomaiset suhteet, mutta miksi kuitenkin Suomi on YK:ssa aina asettunut äänestyksissä Israelia vastaan.

Vastauksia tähän ilmeiseen ristiriitaan ei kukaan osannut antaa!!!

HUVILA otti vielä lopuksi esille 7.10.2023 tapahtuneen HAMASIN terroristi-iskun jälkeen YK:n antaman päätöslauselman, jossa nykyinen Ulkoministeri ELINA VALTONEN ei tuominnut terroristi-iskun jälkeen Israelin suorittamaa kostoiskua Gazaan, kun päätöslauselmassa ei tuomittu koko operaation käynnistämää HAMASIN 7.10.2023 suorittamaa iskua.

Tämän päätöslauselman seurauksena 79 UM:n nuoremman tason virkailijaa lähettivät 10.1.2024 ELINA VALTOSELLE poikkeuksellisen kirjeen, jossa vaadittiin Israelin kostotoimien lopettamista ja tuomitsemista, joka sitten tapahtuikin myöhemmin.

Asiaa kysyttäessä PEKKA HAAVISTOLTA, MTV raportoi asiasta seuraavasti:

"Suomen edellisen ulkoministerin Pekka Haaviston mukaan Suomen ei ollut johdonmukaista jäädä istumaan aidalle, kun YK:ssa äänestettiin lokakuussa välitöntä humanitaarista tulitaukoa Gazaan vaativasta yleiskokouksen päätöslauselmasta.

Parhaillaan presidentiksi pyrkivä Pekka Haavisto nostaa esille sen, kuinka Suomi on toiminut aiemmin esimerkiksi Venäjän hyökkäyssodan tapauksessa.

□ Mehän olemme kritisoineet Ukrainan (tapauksessa) aidalla istujia aiemmin ja vaatineet, että YK:n yleiskokouksessa otetaan kantaa keskeisiin oikeudellisiin kysymyksiin. Ja tässä kohdassa varmasti se siviilien suojelu ja sitä kautta humanitaarisen tulitauon vaatimus oli keskeinen, Haavisto sanoi.

Suomi pidättäytyi ensin äänestämästä

Suomi pidättäytyi lokakuussa äänestämästä, kun YK:n yleiskokous äänesti asiassa.

Myöhemmin joulukuussa Suomi kuitenkin puolsi äänestyksessä yleiskokouksen päätöslauselmaa, jossa vaadittiin välitöntä humanitaarista tulitaukoa Gazaan ja vaadittiin kansainvälisen oikeuden noudattamista, panttivankien vapauttamista välittömästi ja ehdoitta sekä humanitaarisen avun turvaamista Gazaan.

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) vetosi lokakuun äänestyksen jälkeen siihen, että äärijärjestö Hamasin iskua ei erikseen tuomittu tekstissä. Haavisto sanoo, että Suomi olisi voinut äänestää humanitaarisen tulitauon puolesta jo lokakuussa ja antaa äänestysselityksen, jossa olisi tuomittu jyrkästi Hamasin isku.

□ Minusta tämä olisi ollut johdonmukaista meidän aiemmalle politiikallemme, HAAVISTO lisää.

Kun sitten katsotaan, ketkä suomalaiset ovat olleet ULKOMINISTERIN TEHTÄVISSÄ, kun vuodesta 2006 lähtien on näitä ISRAELIN TUOMITSEMIA päätöksiä ja päätöslauselmia YK:ssa ollaan oltu antamassa, niin voidaan todeta, että kyllä tässä ISRAELILAISTEN TUOMIOLAUSELMISSA kaikki Suomen johtavat puolueet ovat hyvin olleet kaksinaismoraalia kannattamassa:

□ Erkki Tuomioja 17.4.2000-19.4.2007
□ Ilkka Kanerva 19.4.2007-4.4.2008
□ Alexander Stubb 4.4.2008-23.6.2011
□ Erkki Tuomioja 24.6.2014-29.5.2015
□ Timo Soini 29.5.2015-6.6.2109
□ Pekka Haavisto 6.6.2019-20.6.2023
□ Elina Valtonen 20.6.2023->

Tästäkin listasta nähdään, ettei Suomella näytä olleen YK:n päätöksenteossa mitään itsenäistä roolia aikavälillä 17.4.2000-20.6.2023, kun päätöksentekoa on ohjannut NEUVOSTOLIITON ja VENÄJÄN pelko aina pitkälle vielä jopa PEKKA HAAVISTONKIN kaudellakin.

Vasta Reformihallituksen 20.6.2023 tapahtuneen nimityksen jälkeen ELINA VALTONEN on osoittanut jo merkkejä itsenäisestä ajattelusta, mutta nopeasti ELINANKIN käyttäytyminen muuttui, kun suomettuneet ja jälkisuomettuneet voimat lähettivät moitekirjeen ELINAN PUUTTEELLISEN ISRAELIN TOIMINNAN TUMITSEMISEN OSALTA.

Suomettumisen ja jälkisuomettumisen merkkejä on ollut nähtävissä myös, kun PETTERI ORPO nimitti alivaltiosihteerinsä JORI ARPOSEN EU-edustuston päälliköksi ja ULKOASIANHALLINNOSSA nousi heti älämöly, ettei ARPONEN osaa hoitaa EU-edustuston päällikön tehtäviä.

Onhan tämäkin ihan ennen kuulumatonta, kun ARPONENHAN sammutti PETTERILLE viime kesänä sen OPPOSITION EDUSKUNNASSA käynnistämän vallankaappausyrityksenkin, jossa PERSUJA alettiin haukkumaan rasisteiksi ja fasisteiksi.

Alla ULKOASIANHALLINNON KIRJELMÄN SANOMA:

ULKOASIAINHALLINNON virkailijayhdistys arvostelee kokoomus­taustaisen Jori Arvosen nimitystä EU-edustuston päälliköksi.

Hallitus päätti nimityksestä viime torstaina.

Yhdistys sanoo tiedotteessaan, että tehtävään esitetty ja nimitetty henkilö ei ole ulkoministeriön virkahenkilö eikä täytä ulkoasiain­hallinto­asetuksessa määriteltyjä kelpoisuusehtoja.

"Ulkoministeriö ei ole säästynyt poliittisilta virkanimityksiltä aiemminkaan, mutta yhteen Suomen suurimmista ja tärkeimmistä edustustoista kohdistuva poliittinen nimitys on erittäin poikkeuksellinen ja räikeä toimi, jota on syytä voimakkaasti paheksua", yhdistys kirjoittaa tiedotteessa.

Arvonen aloittaa Brysselissä toimivan EU-edustuston päällikkönä syyskuussa. Arvonen seuraa tehtävässä Markku Keinästä, joka on toiminut tehtävässä syksystä 2021 alkaen.

Eihän tässäkään asiassa voi olla mitään ongelmaa, kun ainahan voidaan myös tuon EU-edustuston tilat muuttaa sopivan kokoisiksi pikku riikkisen Suomen tarpeita vastaavaksi, jos ARPONEN ei kykene nykyistä mahdollisesti EU:N SUURVALTA SUOMELLE HANKITTUA EDUSTOSTOA HOITAMAAN.

Antti RINNEHÄN kävi pääministeriksi tultuaan EU:n poliitikoille kertomassa BRYSSELISSÄ, että SUOMI on KOKOANSA SUUREMPI, joten Suomella täytyy olla varmaan Brysselissä ainakin Saksan EU:n edustuston kokoiset tilat.

Jostain syystä Suomen EU porukka tuntuu olevan joka asiassa päällimmäisenä päsmärinä noissa EU:nkin asioissa.

Nytkin Petteri Sarpamaa on agitoinut sitä, että Unkarilta viedään ainakin väliaikaisesti äänioieus.

Tämä agitointi voi vielä johtaa siihen, että Suomeltakin häviää jossain vaiheessa myös tuo äänestysoikeus, kun todetaan, ettei meillä enää rahat riitä edes jäsenmaksun maksamiseen, kun on lähdetty SANNA MARININ aikana juoksuaskelin tuolle KREIKAN TIELLE.

Amerikan Prsidentti Donald J. Trumphan siirsi Israelin lähetystökin JERUSALEMIIN ja hankki lähetystön muistaaksen vain parilla sadalla tuhannella dollarille, kun taas aiemmat presidentit olivat sunnitelleet miljardien satsauksia lähetystöön, eikä sopivaa paikkaa ollut löytynyt.

Samalla tavalla TRUMP määräsi myös NATON uuden pääkonttorin hinnalle katon, jossa säästettiin muistaakseni myös ainakin miljardi taalaa.

alan kolmas miesRe: ULKOMINISTERIÖN KORRUPTIOKIERROKSET3.2.2024 6.45
Niinhän tämäkin ULKOPOLIITTINEN SOTKU selvisi.

Nyt tiedetään jo sitten 100%:n varmasti, että YK:n rahoittama Palestiinalaisten pakolaisjärjestö UNWRA on siis jo perustamisestaan 1.5.1950 lähtien ylläpitänyt juutalaisvihaa Israelia vastaan.

RISTO HUVILA juontamassa Israel Studion 2. lähetyksessä 1.2.2024 käsiteltiin kahta keskeistä Israeliin ja Lähi-itään liittyvää asiaa eli

□ YK:n Palestiinalaisten pakolaisjärjestö UNWRA:n kaksinaamaista toimintaa ja

□ YK:n Kansainvälisen tuomioistuimen (ICJ) 26.1.2024 antama tuomio Etelä-Afrikan tekemästä kanteesta Israelin toimista Gazan sotatoimien osalta

Asiantuntijoina Israel-Studiossa kuultavana oli YLE:n pitkäaikainen Jerusalemin toimittaja RONY SMOLAR ja Sana Lehden toimittaja ja Times Of Jerusalem lehden kolumnisti ja kirkkohistorian asiantuntija JUHANI HUTTUNEN.

UNWRA:n osalta kävi selväksi, että YK-rahoitteinen pakolaisjärjestössä oli sitä perustettaessa vain noin 500 000 palestiinalaista, mutta vuonna 2024 UNWRAN rahoittamia "palestiinalaispakolaisia" on jo 5 900 000 kappaletta.

Kyseiset "pakolaiset" elelevät ympäri Lähi-itää kaupunkimaisissa olosuhteissa, eikä heidän kohdallaan voida puhua, mistään tilapäisistä telttakylistä.

UNWRA:lla on avustustyötekijöitä kaikkiaan noin 30 000, joista noin 12 000 toimii Gazassa.

Näiden avustustyöntekijöiden sukulaisista arviolta 50% tiedetään kuuluvan HAMASIN jihadistiseen terroristijärjestöön.

Vuonna 2018 DONALD J. TRUMP keskeytti UNWRA:n rahoituksen, kun järjestön yhteydet HAMASIIN olivat käyneet ilmi.

Voitettuaan Presidentin vaalin JOE BIDEN alkoi kuitenkin jälleen rahoittaa UNWRA:n toimintaa Wall Street Journalin mukaan vuonna 2021 338.4 milj. USD ja vuonna 343.9 milj. USD.

RONY SMOLAR totesi Israel Studiossa, että UNWRA on käytännössä HAMASIN peitejärjestö, joka perustamisestaan lähtien on rahoittanut antisemitististä toimintaa Gazassa ja muissa Lähi-idän kriisipesäkkeissä.

WSJ:n tietojen mukaan monet UNWRA:n pakolaisjärjestön avustustyöntekijät osallistuivat 7.10.2023 tapahtuneeseen terrori-iskuun, jossa ainakin 1 200 israelilaista murhattiin barbaarisella tavalla ja noin 200 otettiin panttivangeiksi.

RONY SMOLAR totesi myös, että Gazassa on WSJ:n mukaan 183 koulua, joissa pienestä pitäen lapsille opetetaan antisemitististä ideologiaa.

Näissä kouluissa on yli 300 000 oppilasta. Tiedetään myös, että näiden koulujen opettajat osallistuivat 7.10.2023 järjestettyyn terrori-iskuun.

TÄLTÄ osin voidaan todeta, että nykyisen Reformihallituksen Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri VILLE TAVIO (persut) on tehnyt ainoa oikean liikkeen, kun on välittömästi keskeyttänyt UNWRA:lle menevän rahoituksen.

Asiassa on hämmästyttävää, että YK:n portugalilainen pääjohtaja entinen Portugalin sosialistisen puolueen pääministeri ANTÓNIO GUTERRES on tietysti heti näidenkin tietojen tultua julkisuuteen, kertonut olleensa asiasta tietämätön, vaikka UNWRA:n toiminnan on tietysti täytynyt olleen GUTERRESIN tiedossa, kun Trump oli jo vuonna 2018 päättänyt lopettaa HAMAS JIHADISTIEN rahoituksen.

AKM:lle oli varsin valaisevaa myös JUHANI HUTTUSEN mainitsemat juurisyyt juutalaisvainojen osalta.

HUTTUNEN oli kirkkohistoriaa opiskellessaan havainnut, että 2. intifadan aikaan papit olivat ottaneet paljon kantaa noihin Isaraelin tapahtumien, jolloin HUTTUNEN kirkkohistorian opiskelijana halusi selvittää syitä tähän.

Selvitystyössään HUTTUNEN oli sitten pannut merkille, että kristillinen kirkko oli itse asiassa 2000 vuoden aikana levittänyt paljon semmoisia näkemyksiä juutalaisista, jotka myöhemmin ovat osoittautuneet samoiksi, joita on toistettu myöhemmissä radikaaleissa juutalaisvastaisissa salaliittoteorioissa.

HUTTUSEN mukaan pohja salaliittopohjaiselle antisemitistiselle näyttääkin nousevan kristittyjen parista ja se on aika musertava juttu.

Toisena asiana Israel Studiossa käsiteltiin sitten em. ICJ:n 26.1.2024 antama tuomiolauselma.

Oleellinen asia tässä tuomiossa oli se, että tuomiossa ei lainkaan käsitelty sitä, että HAMAS oli tehnyt em. barbaarisen iskun Israelin siviili-ihmisiä ja myös ulkomaisia turisteja kohtaan ja iskussa oli raiskattu naisia ja lapsia, tapettu ja kidutettu raakalaismaisesti ihmisiä, joista vielä noin 200 oli sitten vielä otettu panttivangeiksi, joita on sitten mm. Amerikan Presidentti JOE BIDENIN lahjusten avulla pyritty vapauttamaan.

Tuomiolauselma syntyi äänestyksen tuloksena 15-2, jossa todettiin, että Israelin osalta kysymyksessä ei ole tässä vaiheessa kansanmurhasta, jolloin tuomioistuin ei määrännyt Israelia lopettamaan sotatoimia. mutta panttivangit on vapautettava.

Kuukauden sisällä Israelin tulee kuitenkin esittää raportti, miten Israel pyrkii kaikin keinoin estämään sen, ettei tilanne kehity kansanmurhaksi.

SMOLARIN ja HUTTUSEN mukaan ICJ: tuomiossa ei halutakaan paljastaa julkisuuteen kaikkia kyseiseen konfliktiin liittyviä asioista.

HUTTUNEN otti vielä esille, kuinka tämä kansanmurhakäsite on lähtenyt itse asiassa liikkeelle NEUVOSTOLIITOSTA, jossa 1960-luvun alkupuolelle, kun YK:ssa oltiin valmistelemassa rasismiin liittyviä käytäntöjä ja NEUVOSTOLIITOSSA juutalaisten vainoaminen oli tullut ilmi.

Silloin NEUVOSTOLIITOSSA alettiin kehitellä narratiivia, että sionistit on nähtävä uusnatseina ja rasisteina, mutta tavalliset juutalaiset ovat normaaleja NEUVOSTOLIITON kansalaisia.

Vähitellen tällainen kansanmurha narratiivi alkoi sitten levitä ensin radikaalien vasemmistolaisten piireihin, joissa sionismissa nähtiin myös kolonialistisia piirteitä, jotka sitten kytkeytyivät tietysti Israeliin ja myös Etelä-Afrikan Apartheidin vastustukseen.

HUTTUSEN mukaan legitiimiksi kansanmurhakäsite tuli NEUVOSTOLIITOSSA, kun uusnatsi VALERY SKURLATOV kirjoitti 1970-luvun puolivälissä kirjan Sionismista ja Apartheidista, jonka sitten KGB otti juridiseen käyttöön.

Apartheid-sortovalta tavallaan laillistettiin sitten uuteen käyttöön YK:n Durbanin kokouksessa vuonna 2009, jossa monet osaa ottaneet valtiot kuitenkin vielä sanoutuivat irti silloisista julkilausumista, mutta vähitellen nämä rasismin, juutalais- ja kolonialismin vastaiset liikkeet ovat saaneet lisääntyvästi jalansijaa YK:n piirissä ja selvästi myös esim. länsimaiden yliopistopiireissä.

Tietysti Suomikin oli mukana tässä Durbanin kokouksessa, eikä ainakaan mainittavasti liittynyt niiden maiden joukkoon, jotka eivät hyväksyneet kyseisen kokouksen julkilausumia (kts. alla):

?The conference was boycotted by Australia, Canada, Germany, Israel, Italy, the Netherlands, New Zealand, Poland, and the United States. The Czech Republic discontinued its attendance on the first day, and twenty-three other European Union countries sent low-level delegations.

The western countries had expressed concerns that the conference would be used to promote anti-Semitism and laws against blasphemy perceived as contrary to the principles of free speech, and that the conference would not deal with discrimination against homosexuals.

European countries also criticized the meeting for focusing on the West and ignoring problems of racism and intolerance in the developing world.

Controversy surrounded the attendance of Iranian President Mahmoud Ahmadinejad at the conference due to his past statements on Israel and the Holocaust.

On the first day of the conference, Ahmadinejad, the only head of state to attend, made a speech condemning Israel as "totally racist" and accusing the West of using the Holocaust as a "pretext" for aggression against Palestinians.

The distributed English version of the speech referred to the Holocaust as an "ambiguous and dubious question".

When Ahmadinejad began to speak about Israel, all the European Union delegates left the conference room, while a number of the remaining delegates applauded the Iranian President.

UN Secretary-General Ban Ki-moon expressed dismay at both the boycotts and the speech."

Merkille pantavaa siis on, ettei Suomen Presidentinvaalien aikana missään vaiheessa ole asiallisesti käsitelty edes tätä ISRAELIN ja GAZAN kysymystä, jolla kuitenkin aivan ilmeisesti on erittäin suuri ULKOPOLIITTINEN MERKITYS, kun ajatellaan sitä kehitystä, mitkä kansainväliset seuraukset HAMASIN suorittamasta barbaarisesta 7.10.2023 tapahtuneesta Israelia vastaan tehdystä iskusta voi seurata kansainvälisessä politiikassa.

On selväÄ, että tulevan Presidentin tulee olla selvillä ja varautunut tulevassa toimessaan myös Lähi-Idän ruutitynnyrissä tapahtuvaan kehitykseen, jolla on kuitenkin selvät yhteydet Iraniin, Venäjään, muihin BRICS-maihin ja tietysti myös Yhdysvaltoihin ja Englantiin, jotka eivät kuulu EU-maihin.

Muistelen, että Presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella ainoastaan SARI ESSAYAH uskalsi ottaa esille YK:n korruption, kun taas esim. LI ANDERSSON ja JUTTA URPILAINEN vain höpöttelivät ihmisoikeuksista ja kansainvälistä sopimuksista.

SARIN ottaessa esiin YK:n korruption panin merkille, että ainakin YLIOPPOLAS PEKKA ja muistaakseni myös LI ja JUTTA olivat aivan kauhuissaan, ettei tällainen voi olla totta.

Täytyy sanoa, että myös ALEXI ja YLIOPPILAS PEKKA pääasiassa toistaiseksi puhuneet vain UKRAINAN auttamisesta ja NATO:n siunauksellisuudesta, mutta kyseisiltä kärkiehdokkailtakin näytti GLOBAALI ISOJEN POIKIEN PELI olevan vielä pahasti hakusessa.

KYLLÄ JUSSIA OLISI SELVÄSTI KAIVATTU TOISELLE KIERROKSELLE, niin olisi puhutta asiaa, eikä vain kehuttu toisia.

SE on sanottava suoraan, ettei YLIOPPILAASTA ole edes VARAPRESIDENTIKSI, kun hänen kampanja-autokin tuntui ajaneen seinään TAMPEREELLA!!!!

Mikähän hässäkkä siitäkin syntyisi YLIOPPILAAN kohdalla, jos PUTIN lähettäisi ne VIHREÄT MIEHET TURISTIMATKALLE KOLERA-ALTAAN LAITURIIN???

ottoRe: ULKOMINISTERIÖN KORRUPTIOKIERROKSET3.2.2024 9.56
Ylioppilas Haavisto veti esiin ryssäkortin todetessaan, että hän ottaisi vastaan onnittelut Putinilta jos valituksi tulisi.

Harva tämän näin mielsi mutta tätä se tarkoitti.

Missä korruptio siellä Suomen UM.

Sanoisi muuan mökkinsä tuleen tuikannut.

Sanonta ei tosin ole hänen aivoituksiaan
kuten eivät mitkään muutkaan tunnetut lentävät lauseet.

Sitä vastoin pohjaton hinku päästä ulkoministeriksi ja mielenkiinto näitä asioita kohtaan on jokin sisäsyntyinen pakkomielle tässä hemmossa.

Tämä Ylen hömppäkommentaattorilöytö
jälkiviisasteli, jälleen kerran, miten presidentiksi pääseminen edellyttää ulkoministerin salkun hoitoa uran jossain vaiheessa.

Mutta ei enempää siitä.

Jo koulupoikana maailmakuvaani hahmotellessani kovasti ihmettelin sitä asenteellisuutta, jota vasemmistolaiset tunsivat Israelia kohtaan.

Ennen kuuden päivän sotaa nämä suorastaan riemuitsivat miten juutalaiset vihdoin ajetaan Väli-mereen.

Ei ajettu.

Eikä ole ajettu sen jälkeenkään vaikka yrityksiä on kyllä piisannut.

Maan ulkopolitiikka, tietyistä syistä, myötäili juutalaisvastaisuutta vuosikymmenet.

Vielä tänäänkin asia on sokea piste yhdelle jos toiselle politiikan ykkösketjuun kuuluvalle.

Lähes jokaisen huulilla on hokema kahden valtion mallista.

Sellaisellehan tie on avattu ties miten monta kertaa.

Mutta kumpikaan osapuoli ei tätä halua eivätkä ole valmiit tunnustamaan toistensa olemassa oloa.

Rauha Balkanilla saatiin kun tehtiin mahdolliseksi se, että eri ihmiset siellä saivat hakeutua omiensa tykö.

Kommunistihallinnolla koossa pidetty keinotekoinen kyhäelmä hajosi useaksi valtioksi.

Jo käsite palestiinalainen on lähtökohtaisesti kiistan alainen.

Kysymys on joukosta erilaisia beduiinipohjaisia yhteisöjä, jotka ovat maailman sivun eläneet siellä ja täällä ilman selviä valtiollisia rajoja, ilman minkäänlaista valtiollista muodostetta.

Miten näiden varaan voisi rakentua valtio?

Juutalaiset taas ajettiin historian saatossa asuinsijoiltaan ympäri maailmaa.

Kolmas valtakunta kokosi valtaamiltaan alueilta juutalaiset tarkoituksenaan ensin asuttaa heidät takaisin historialliseen maahansa.

Kun suurmuftit, natsien liittolaiset siis, tekivät tämän mahdottomaksi, alettiin hahmotella ns. lopullista ratkaisua.

Se, kuten tunnettua, jäi puolitiehen.

Sen jälkeen länsimaat pyrkivät takamaan henkiin jääneille elinolot omassa historiallisessa maassaan.

Sekin jäi ja on edelleen jäänyt puolitiehen.

Juutalaiset ovat joutuneet taistelemaan olemassaolostaan aina uudelleen ja uudelleen.

Ja ilmeisesti joutuisivat vaikka heidät vietäisiin vaikkapa Alaskaan tai Grönlantiin.

Kyllä ne perästä tulevat.

Sen takaa ainakin UN ja Suomen UM.

alan kolmas miesRe: ULKOMINISTERIÖN KORRUPTIOKIERROKSET3.2.2024 23.42
Mukava kuulla, että OTTO näyttää seuranneen tätä YK:n ja Suomen UM:n kaksinaamaista peliä jo nuoresta pitäen.

Seuratessaan keskustelua TIITISEN LISTASTA tässä on tullut mieleen ajatus, miksi UM:n virkailija ALPO RUSIA SUPO alkoi alun pitäen syyttää STASIN AGENTIKSI.

Totuushan tässä täytyy olla se, että ALPO RUSI on jo nuorena nähnyt millainen korruptiopesäke Suomen Ulkoministeriö ja koko YK-porukka oli ollut jo YK:n perustamisesta lähtien.

Alle laitan pienen lainauksen YK:n kehityksestä muistin virkistämiseksi:

"Sodan voittajavaltiot liittoutuvat
YK:n suunnittelu alkoi toisen maailmansodan ollessa yhä käynnissä.

Termiä Yhdistyneet kansakunnat käytettiin ensimmäistä kertaa tammikuussa 1942.

Silloin akselivaltoja (Saksa, Italia, Japani) vastaan liittoutuneet 26 valtiota kokoontuivat Washingtonissa allekirjoittamaan niin sanotun Yhdistyneiden kansakuntien julistuksen.
Julistuksen allekirjoitti myös 21 muuta valtiota.

25.4.-26.6.1945 YK:n perustajavaltiot Puolaa lukuun ottamatta hyväksyivät YK:n peruskirjan ja kansainvälisen tuomioistuimen perussäännön San Franciscossa.

24.10.1945 YK:n peruskirja astui voimaan, kun viisi suurvaltaa (turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Neuvostoliitto ja Kiina) ja muiden allekirjoittajamaiden enemmistö olivat ratifioineet peruskirjan.

YK:lla katsotaan olevan 51 perustajavaltiota.

Kylmä sota jakaa maat kahteen leiriin.

Aluksi sodan voittajavaltiot tekivät YK:ssa suhteellisen sopuisaa yhteistyötä.

Vuonna 1948 maailmanjärjestö alkoi kuitenkin jakaantua Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain kannattajiin, ja siitä tuli yksi kylmän sodan näyttämöistä.

Yhdysvallat haali itselleen paljon valtaa YK:ssa yleiskokouksen avulla.

Se nousi johtoasemiin myös uusissa taloudellisissa instituutioissa,
Kansainvälisissä valuuttarahastossa ja Maailmanpankissa.

1948 Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus hyväksyttiin.

1955 YK sai 16 uutta jäsentä, muun muassa Suomen.

Kehitysmaat voimistuva1950-luvun lopulla ja 60-luvun alussa YK sai 43 uutta jäsenmaata, joista monet kehitysmaita.

Ne toivat YK:hon lisää näkökulmia.

Kylmän sodan aiheuttamien kiistojen lisäksi ristiriitoja alkoikin syntyä rikkaan pohjoisen pallonpuoliskon ja eteläisen pallonpuoliskon köyhien maiden välille.

Samaan aikaan sosiaaliset kysymykset, kehitysyhteistyö, naisten aseman parantaminen sekä ihmisoikeudet nousivat YK:ssa yhä tärkeämmiksi.

1961 YK:n ensimmäinen kehityksen vuosikymmen alkoi.

1964 YK:n kauppa- ja kehityskonferenssi perustettiin.

Sen ensimmäistä kokousta varten perustettiin kehitysmaaryhmä, G-77, joka ajaa kehitysmaiden taloudellisia etuja.

1965 YK:n kehitysohjelma perustettiin.

Yhdysvallat vastaan kehitysmaat

Kun YK:n jäsenkunnasta tuli yhä monipuolisempi, alueellisista ryhmistä tuli tärkeämpiä.

Kehitysmaat alkoivat osoittaa omaa tahtoaan.

Etenkin Yhdysvallat ajautui niiden kanssa ristiriitoihin, sillä se ei pystynyt enää ajamaan tavoitteitaan yhtä helposti kuin ennen.

1974 Etelä-Afrikka karkotettiin yleiskokouksesta.

1977 YK:n turvallisuusneuvosto asetti Etelä-Afrikan asevientikieltoon maan rotuerottelujärjestelmän vuoksi.

1983 Yhdysvallat joutui äänestämään yksin turvallisuusneuvostoa vastaan.

Päätöslauselma käsitteli Yhdysvaltain miehitystä Grenadassa.

1990 YK:n turvallisuusneuvosto antoi Yhdysvaltojen johtamalle liittoumalle luvan taistella Irakia vastaan Persianlahden sodassa.

Kylmä sodan lopusta 2000-luvun haasteisiin

Kun Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, kylmä sota päättyi.

Samalla globaali taloudellinen ja poliittinen valta hajautui useamman valtion, järjestön ja monikansallisen yhtiön käsiin.

1992 YK:n ympäristö- ja kehityskonferenssi järjestettiin Rio de Janeirossa.

2000 YK järjesti vuosituhathuippukokouksen.
Sen seurauksena luotiin vuosituhatjulistus, jonka päätavoitteena oli puolittaa äärimmäinen köyhyys vuoteen 2015 mennessä. Tavoitteessa onnistuttiin.

Maaliskuussa 2003 kaksi turvallisuusneuvoston pysyvää jäsenmaata, Yhdysvallat ja Iso-Britannia, hyökkäsivät Irakiin ilman kansainvälisen yhteisön tukea.

Syyskuussa 2015 YK:n yleiskokous hyväksyi kestävän kehityksen tavoitteet. Niiden tarkoituksena on poistaa äärimmäinen köyhyys vuoteen 2030 mennessä"

JOHTOPÄÄTÖS SIIS ON, että SUOMI JOUTUI HYPPÄÄMÄÄN 2. MAAILMANSODAN VOITTAJAVALTOJEN JOHTAMAAN "JUNAAN" VUONNA 1955.

Suomi oli siis diplomaatti CARL ENCKELLin toimesta joutunut kommunisti pääministerin MAUNO PEKKALAN ohjauksessa PISTOOLI OHIMOLLAAN laatimaan Pariisin rauhansopimuksen 10.2.1947.

Sotien ajan turvasäilössä ja "maan alla" olleet ja syksyllä 1944 poliittiseen elämään palanneet kotikommunistit suhtautuivat PAASIKIVEEN tilapäisenä liittolaisena, joka voitaisiin tarpeen vaatiessa syrjäyttää ylimenokauden jälkeen.

PAASIKIVI olikin kommunisteille erittäin arvokas heidän julkisuuskuvansa kiillottajana.

Otettuaan kommunistit hallitukseensa PAASIKIVI vakuutti näiden toimivan isänmaallisesti muiden hallitusryhmien tavoin.

Vuosina 1985-1986 julkaistut PAASIKIVEN PÄIVÄKIRJAT hänen pääministeri- ja presidenttikausiltaan osoittivat kuitenkin, että myös PAASIKVI piti kommunisteja ainoastaan tilapäisinä liittolaisina.

Pariisin rauhansopimuksen solmimisen aikaan Suomen Presidenttinähän oli tietysti jo selvästi KIIKKUTUOLIASTEELLA ollut JUHO KUSTI PAASIKIVI, jota varmaan silloin vietiin kuin USA:ssa nykyään SENIILIÄ JOE BIDENIA viedään sodasta sotaan ja kaiken maailman kulttuurimarxilaisiin hullutuksiin ja VIHREISIIN SIIRTYMIIN.

JUHO KUSTIHAN oli syntynyt 27.11.1870, joten JUHO KUSTI oli Pariisin Rauhansopimuksen allekirjoituksen aikaan jo 76 vuotta 103 päivää vanha herrasmies ja mm. vuosien 1940-1941 aikainen NEUVOSTOLIITON entinen lähettiläs.

PAASIKIVIHÄN oli Suomen Presidenttinä 11.3.1946-1.3.1956.

Kun JUHO KUSTI kuitenkin kuoli jo 14.12.1956, niin voidaan kyllä aivan oikeutetusti kysyä, onko JUHO KUSTI enää ollut maailman kartalla esim. siinä vaiheessa, kun Suomen YYA-sopimuskin laadittiin ja allekirjoitettiin seuraavasti:

"YYA-sopimus Suomen ja Neuvostoliiton välillä allekirjoitettiin 6. huhtikuuta 1948.

Allekirjoittajina olivat Suomen presidentti J. K. PAASIKIVEN valtuuttama pääministeri MAUNO PEKKALA (kommunisti) ja Neuvostoliiton korkeimman neuvoston puhemiehistön (käytännössä kommunistipuolueen pääsihteeri ja pääministeri JOSIF STALININ) valtuuttama pääministerin tehtäviä hoitanut varapää- ja ulkoministeri VJAT?ESLAV MOLOTOV."

Suomessahan PAASIKIVI muistetaan erityisesti Suomen idän suhteissa poliittisen realismin painottajana ja Suomen sotien jälkeisen ulkopolitiikan eli niin sanotun Paasikiven linjan viitoittajana. Paasikiven ura Suomen politiikassa kesti yli 50 vuotta.

"YYA-sopimus

Vastavetona Trumanin opille ja Marshall-avulle Stalin halusi lujittaa otettaan laajentuneesta valtapiiristään, mihin liittyi hänen Suomelle tammikuussa 1948 tekemänsä ehdotus ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksesta Unkarin ja Romanian kanssa jo solmittujen sopimusten mallin mukaan.

PAASIKIVI VAIKENI STALININ KIRJEESTÄ VIIKON VERRAN VOIDAKSEEN RAUHASSA MIETTIÄ KREMLIN TODELLISIA AIKEITA.

Hän kääntyi tässä asiassa ulkoministeriensä ENCKELLin ja SVENTOn sekä K. J. STÅHLBERGin ja URHO KEKKOSEN puoleen ennen kuin paljasti asian eduskunnalle.

PAASIKIVI johti ja valvoi henkilökohtaisesti Suomen neuvotteluvalmisteluja sekä valitsi Moskovaan lähtevän valtuuskunnan jäsenet puolueita kuulematta.

Muodollisesti valtuuskuntaa johti pääministeri MAUNO PEKKALA, mutta PAASIKIVEN todellisia luottomiehiä valtuuskunnassa olivat URHO KEKKONEN ja JOHAN OTTO SÖDERHJELM.

YYA-sopimuksen tullessa eduskunnan käsiteltäväksi PAASIKIVI rauhoitteli kansalaisten mieliä radiopuheellaan ja pani koko arvovaltansa peliin saadakseen eduskunnan hyväksymään neuvottelutuloksen.

Sopimus meni läpi äänin 157?11. Äänestyksestä oli poissa peräti 31 kansanedustajaa.

PAASIKIVEN mielestä YYA-sopimuksen vastustus osoitti, kuinka työlästä demokraattisessa maassa on saada aikaan myönnytyksiä.

YYA sopimus allekirjoitettiin Moskovassa 6.4.1948.

Samaan aikaan YYA-sopimuksesta käytyjen neuvottelujen kanssa huhuttiin kommunistien valmistelevan vallankaappausta Suomessa.

Näiden huhujen kantauduttua PAASIKIVEN korviin hän määräsi puolustusvoimain komentajan AARNE SIHVON nostamaan armeijan valmiustason äärimmilleen.

Kauppatorin edustalle Kolera-altaaseen tuotiin tykkivene vartioimaan Presidentinlinnaa ja myös Helsingin poliisi oli tehostetussa hälytysvalmiudessa.

Myöhemmin kommunistit kiistivät vallankaappaushuhut pitäen niitä porvaripuolueiden ja SDP:n provokaationa.

Kaappauskohu näkyi osaltaan heinäkuun 1948 eduskuntavaalien tuloksessa.

Kansandemokraatit kärsivät 13 eduskuntapaikan tappion ja kolmen suurimman puolueen hallitusyhteistyö tuli sillä kerralla tiensä päähän."

Suomen YK- jasenyys

"Suomen jäsenhakemus Yhdistyneissä kansakunnissa oli pantu vireille jo Pariisin rauhansopimuksen solmimisen jälkeen, mutta se oli juuttunut suurvaltojen erimielisyyksiin.

Vuonna 1954 PAASIKIVI SAI ENSIMMÄISEN LÄNSIMAISELLE VALTIONPÄÄMIEHELLE MYÖNNETYN NEUVOSTOLIITON KORKEIMMAN KUNNIANOSOITUKSEN, LENININ KUNNIAMERKIN, MITÄ PIDETTIIN MOSKOVAN ANTEEKSIPYYNTÖNÄ NEUVOSTOLEHDISTÖN HYÖKKÄYKSISTÄ PAASIKIVEÄ VASTAAN VUODEN 1950 PRESIDENTINVAALIN ALLA.

Vuonna 1955 PAASIKIVI teki valtiovierailun Moskovaan ja hänen seurueeseensa kuuluivat muun muassa pääministeri URHO KEKKONEN ja suurlähettiläs VIKTOR LEBEDEV.

Tällöin sovittiin Porkkalan vuokra-alueen palauttamisesta ja YYA-sopimuksen jatkamisesta.

Radiopuheessaan PAASIKIVI totesi palanneensa Moskovasta kotiin ensi kertaa tyytyväisin mielin:

"Kynä on korjannut, mitä miekka on särkenyt."

Suomalaisten silmissä Porkkalan palautus kruunasi vanhan valtiomiehen elämäntyön.

"Paasikivi oli aluksi miltei hyvillään Suomen pysymisestä YK:n ulkopuolella, koska maailmanjärjestössä käsiteltiin monia sellaisia suurvaltaristiriitoja - muiden muassa Korean sota -, joista hän halusi Suomen pysyvän erossa.

Aikaa myöten hän kallistui kuitenkin sille kannalle, että YK:n jäsenyydestä saattaisi sittenkin olla hyötyä Suomelle ja muille pienille valtioille.

Alkuvuonna 1954 PAASIKIVI kirjoitti jo, että Suomelle olisi enemmän etua YK:n jäsenyydestä kuin järjestön ulkopuolella pysymisestä.

Tilanne laukesi "Geneven hengen" ansiosta loppuvuonna 1955, kun YK hyväksyi kaikki jonossa olleet jäsenhakemukset ja otti joukkoonsa Suomen ja 15 muuta valtiota."

ON TODELLA TURHAUTTAVAA, että Suomen POLIITTINEN ELIITTI ja sen KÄSIKASSARA eli YLE ja VALTAMEDIA on koko ajan 6.12.1917 tapahtuneesta SUOMEN "ITSENÄISTYMISESTÄ" LÄHTIEN KANSALAISILLE USKOTELLUT, ETTÄ SUOMI ON ITSENÄINEN MAA.

Ammattiyhdistysjohtaja ANTTI RINTEEN (sos.dem) noustua koomasta ja päästyään SAK:n tuella PÄÄMINISTERIKSI, RINNE meni jopa BRYSSELIIN JULISTAMAAN, että SUOMI ON KOKOAAN SUUREMPI VALTIO, JOKA AJAA ENNEN KAIKKEA VIHERVASEMMISTOLAISTA OIKEUSVALTIOPERIATETTA!!!

Valitettava totuus kuitenkin näyttää olevan, että SUOMI ON SYNKÄN HISTORIANSA VANKI ja IKUINEN AJOPUU liityttyään Euroopan Unioniin 1.1.1995 lähtien, kun Kansanäänestyksessä 16.4.1994 liittyminen hyväksyttiin ja fataaliset päätökset liittymisestä Maastrichtin-sopimuksen (vuodelta 1992) mukaisesti alkoivat kehittyä Suomen Pankissa vuonna 1998 ja lopullinen liittyminen rahaliittoon sinetöitiin sitten, kun EURO otettiin käyttöön tilivaluuttana 1.1.1999.

Suomen Pankin mukaan EURO-liitos takaisi Suomelle vakauden ajan ja näin on todellakin tapahtunut.

SUOMEN BRUTTOKANSANTUOTE EI TODELLAKAAN OLE REAALISESTI KASVANUT KÄYTÄNNÖSSÄ EUROKAAN 17 VUOTEEN, joten YHTEINEN KAKKU ON KOKO AJAN HUVENNUT KUIN PYY MAAILMANLOPUN EDELLÄ.

Yleensä ITSENÄISESSÄ MAASSA HYVINVOINTI KASVAA, mutta miksi SUOMESSA näin ei tunnu tapahtuvan, vaikka TUNNETUSTI SUOMI on ns. KONSENSUSMAA, jossa jääkiekossakin on totuttu pelaamaan sitä JUKKA JALOSEN "MEIDÄN PELIÄ", jolla viime aikoina ei enää ole kummemmin voittoja tullut, kun muut maat ovat jo keksineet keinot, miten konsensuspeli rikotaan ja maalit tehdään luovien ratkaisujen pohjalta.

ottoRe: ULKOMINISTERIÖN KORRUPTIOKIERROKSET4.2.2024 21.21
UM edustaa poliittisessa järjestelmässämme eräänlaista mustaa aukkoa.

Valtiota valtiossa.

Ministeriön painoarvo, kaikeksi onneksi on varsin vähäinen.

Ulkopolitiikan johtohan on tasavallan presidentin ja valtioneuvoston käsissä.

Onneksi niin.

Paljonhan UM on onnistunut asioita sotkemaan, etenkin silloin kun Tuomioja, Halonen ja Haavisto ovat ministeriötä pomottaneet.

Heidän toimestaan sinne on istutettu kulttuurimarxilainen virka-ja henkilökunta, joka onnistuu tyrimään selväkin asiat kuten vaikkapa tsunamin tahi al-holin yhteydessä tavankansakin pääsi näkemään.

Jokunen toisinajattelija on savustettu ja plokattu ulos aina kun soraääniä on kuulunut.

Tuhansia miljoonia on korruptiorahaa junailtu tämän viraston kautta kaiken maailman diktaattoreille estämään maiden omien hallintojen tervehtymistä.

Parasta kehitysapua olisikin ollut pistää hanat kiinni hallituksilta, jotka myötäilevät Kremliä ja sen satelliitteja.

Valtosella onkin loputon tehtävä tuon viraston siivoamisessa.

Aika näyttää...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: