Keskustelu

PVOlisko jo aika NATO:lle31.3.2015 18.51
Moro,
olen itse hyvin varautuen puhunut NATO:sta, mutta kun aika on mennyt eteenpäin ja Venäjän kehitys taaksepäin, on mielipiteeni selkeä: äänestän vain puolueita, jotka ajavat liittoa NATO:on.
Tässä yksi esimerkki syistä:
"Suomalaistutkijoilta vakava varoitus Venäjästä: ?Varauduttava pahimp

Uusi Suomi

Luotu: 29.3.2015 10:31.
Suomalaistutkijat varoittavat Vladimir Putinin johtaman Venäjän aikeista. Arkistokuva.
..
Suomi ja Venäjä

Suomen pitää tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa kaikilla tasoilla, mutta tärkeintä on kuitenkin yhteistyö länsimaiden kanssa. Näin sanovat Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith ja Aalto-yliopiston professori, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll mielipidekirjoituksessaan, joka on julkaistu Svenska Dagbladetissa ja Hufvudstadsbladetissa.

Smith ja Limnéll sanovat, että niin sotilaallinen kuin kyberhyökkäyskin Venäjältä ovat täysin mahdollisia.

-Aina voi toivoa parasta, mutta silti on varauduttava pahimpaan, he kirjoittavat.

Smith ja Limnéll korostavat, että kukaan ei juuri nyt pysty ennustamaan Venäjän aikeita.

-Voimme vain arvailla, mitä kunnianhimoja Venäjällä on. Emme edes tiedä, kuinka pitkään Putin aikoo jatkaa presidenttinä. Sen kuitenkin tiedämme, että Venäjän identiteetti suurvaltana on aina vaikuttanut sen turvallisuuspolitiikkaan ja vaikuttaa tulevaisuudessakin, he sanovat.

Smithin ja Limnéllin mukaan viimeinen tarvittava askel Suomen ?täysjäsenyydelle? läntisessä maailmassa olisi liittyminen Natoon.


Henkilöt:
Hanna Smith, Jarno Limnell
.
Muut asiasanat:
Kotimaa, Suomen ja Venäjän suhteet, Nato-keskustelu

Lähettäjä:*Re: Olisko jo aika NATO:lle31.3.2015 20.42
Maantieteelleemme emme mahda mitään, näinhän Paasikivikin aikoinaan totesi. Valitettava tosiasia on se, että ihminen tuppaa toistamaan samoja virheitä vuosisadoista toiseen, eli historiasta ei osata ottaa oppia, ja kun vieläpä tiedämme, että olemme fysiologisesti täysin samanlaisia olentoja kuin esi-isämme olivat saapuessaan tänne jääkauden jälkeiseen pohjolaan niin suursotaa Euroopassa tai jopa maailmansodan uhkaa ei voida poissulkea. Olen lähestulkoon varma siitä, että tämäkään vuosisata ei tule olemaan rauhan vuosisata meille suomalaisille, eli joudumme taistelemaan vapaudestamme ennemmin tai myöhemmin.

Liian moni kansanedustajaehdokas suhtautuu naapuriimme naiivin luottavaisesti. Itselläni ei ole mitään venäläisiä vastaan, mutta emme yksinkertaisesti tiedä mitään siitä, millainen valta Venäjällä on edes viiden vuoden kuluttua. Zhirinovskin puheille naureskeltiin vielä 90-luvulla, mikä oli toisaalta ymmärrettävää, koska naapuri ei rahapulassaan kyennyt pitämään edes Migejään valmiudessa.

Nyt Zhirinovski ei ole enää yksin. Venäjä suhtautuu varauksella läntisiin naapureihinsa eikä Suomi ole mitenkään erityisasemassa.

Kannattaa kiinnittää huomio siihen, miten Suomi sijoittuu venäläiskarttoihin, mihin on kuvattu Venäjä ja sen lähialueet. Niissä Suomi on miltei poikittain strategisesti tärkeän Pietarin ja Kuolan vieressä. Eurooppalaisissa kartoissahan Suomi vastaavasti sijaitsee oikeassa ylänurkassa ei niin tärkeällä alueella (jos nyt Suomea on ylipäätään edes viitsitty sijoittaa Euroopan karttaan). Pohjois-Venäjä on Venäjän merkittävin alue jo historiallisin perustein. Vaikka "hankalahko" sijaintimme nähdään poliitikkojen silmin ennen muuta taloudellisena etuna, on valitettavaa, että aivan liian moni päättäjä ei ymmärrä sitä, että Suomen maantieteellinen sijainti on myös riskialtis.

Vaikka Suomen miehittäminen tuntuukin kaukaa haetulta skenaariolta, on nyt kuitenkin muistettava se, että Venäjä käytti sotilaallista voimaa naapurimaataan Georgiaa vastaan vuonna 2007, ja Venäjä on ilman sodanjulistusta hyökännyt myös toisen naapurinsa eli Ukrainan kimppuun. Kumpikin näistä yrittää nyt päästä NATO:n siipien suojiin ja vaikuttaa siltä, että portti on niiltä suljettu.

Suomelle NATO-portti on edelleen auki. Lisäisikö sotilaallinen liittoutuminen turvaa, vai olisiko Venäjä jopa valmis ennaltaehkäiseviin sotilaallisiin toimenpiteisiin, mikäli kansalaisten enemmistö kääntyisi NATO-myönteisiksi? Tulevaisuus sen sitten näyttää, tekivätkö päättäjämme viisaita ratkaisuja vai eivät.

GRe: Olisko jo aika NATO:lle31.3.2015 22.55
Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Norja Venäjän naapurivaltioina kuuluuvat NATO:on. Ruotsiko puolustaisi Suomea, kuten toisessa maailmansodassa, jossa se jopa kielsi liittoutuneiden avun Suomelle Talvisodan aikana.
Suomi on ainoa todellinen rajanaapuri, joka on Venäjän etupiiriin kuuluva valtio.
Aikaa ei ole liikaa jäljellä, joten on aika ratkaisujen.

alan kolmas miesRe: Olisko jo aika NATO:lle3.4.2015 20.33
Liittoutumattomalla Suomella on taas 6-10 miljardin euron puolustusongelma, kun erinomaiset Hornetit tulevat väkisin elinkaarensa loppuun.

Jos keput ja Tuomiojan taipaiset punaiset demut pääsee puolustusministeriksi, niin luulenpa vaan, että hankinnan kärkikahinoihin nousee joko vanhojen Fouga Magister-koneiden hankinta jostain Ranskan armeijan ylijäämävarastosta tai sitten Putinin testaama ja jopa häivehävittäjäksikin jo mainittu Sukhoi T-50 (PAK FA).

Sinänsähän valinta on erittäin helppo, koska konetyypin pitää olla yhteensopiva NATO:n koneiden kanssa.

Silloin ensimmäisenä putoaa listoilta tietysti pois venäläinen Sukhoi T-50 (PAK FA), joka muutoinkin on vasta kokeiluasteella ja hinta on suunnilleen 100 milj. euroa per kokeilukone. Testikoneita on tehty ilmeisesti vain 10-20 kpl. Kenelläkään ei voi siten olla varmuutta pysyykö tuo testikone edes ilmassa, kun kaikki kokeet on tietysti tehty salassa.

Hornet hävittäjiähän meillä on kaikkiaan 64 kpl, joten ei Suomi voi olla Venäjän Sukhoi-testikoneiden suurin ostaja. Hornetit on tehnyt sentään luotettava amerikkalainen Boeing (ent. McDonnell Douglas) ja Hornet-koneita on valmistettu myös peräti 1480 kpl.

Tiettävästi venäläisillä on vielä tarjolla köyhän miehen vaihtoehto eli MIG-35, jonka hinta on vain 45 milj. euroa per kone. Konetyyppi tuli markkinoille vuonna 2007 ja se pystyy lentämään jopa pyrstö edellä. Minä pikkusen epäilen, että esim. entinen Suomen hiihtotähti Hannu Manninen ei tällaisen halpakoneen rattiin lähde.

Kone-ehdokkaiden listalta voidaan heti myös poistaa kiinalaisten tarjoama J-31 (Falcon Eagle), josta ei ole kerrottu edes hintaa ja koneella on lennetty tiettävästi vasta vain pari koelentoa. Raporttia ei ole vielä tullut, pysyykö kone edes ilmassa.

Ruotsalaisen Saabin tarjoama JAS Gripen on vielä myös prototyyppi-asteella, joten sellaista ei pidä mennä myöskään ostamaan. Hintahaitari taitaa olla 90-120 Me.

Taannoinhan Ruotsin Gripenitkin jäi vielä kentälle, kun Horneteilla käytiin tarkistamassa noita venäläisten rajaloukkauksia. Vaikka kentälle jäännin syyksi Ruotsissa mainittiin työaikakysymykset, saattoi todellinen syy kuitenkin olla se, että noilla proto-grippeneillä ei ehkä olisi pysynyt noiden venäläisten konehirmujen perässä.

Näin meillä on varteen otettavia vaihtoehtoja ainoastaan seuraavat:
 Eurofighter Typhoon (EU) (hinta n. 100 Me, valmistettu 700 kpl, Saksa, Italia, UK)
 Dassault Rafale (hinta n. 130 Me, valmistettu vain 120 kpl, Ranska)
 F-22 5. polven hävittäjä (hinta ei tiedossa, valmistettu 120 kpl, Lockhead, Boeing, USA, myyntilupaa ei ole ulkomaille)
 F-35 Lightning II (hinta n. 150 Me, valmistettu yli 200 kpl, Lockhead Martin, USA, häivehävittäjä

Hinta ei tällaisessa tärkeässä asiassa saa olla ratkaiseva tekijä, vaan koneen ominaisuudet pitkälle tulevaisuuteen.

Tällöin voidaan todeta, että meillä on käsissämme ainoastaan yksi vaihtoehto eli F-35, joka on testattu häivehävittäjä.

Se on suunniteltu USA:n ja UK:n koneiden suunnittelijoiden toimesta ja esim. USA: armeija ottaa niitä käyttöönsä peräti 1700 kpl, joten mistään kokeilukoneesta ei ole kysymys. Kone on sitten pitkälle tulevaisuuteen täysin yhteensopiva NATO:n parhaan kaluston kanssa. Tällöin koneiden varaosahuoltokin on täysin turvattu.

Se on selvä, että hyvä tavaran hankinta aina maksaa paljon, mutta tässä tapauksessa tavara voidaan rahoittaa vastakaupoilla, jolloin koneet tulee melkein ilmaiseksi. Liittymällä NATO:on meille on jopa noita koneita tarjolla jo nyt erittäin pienellä murto-osalla omasta hankintavaihtoehdosta.

Tästä asiasta ei pidä tehdä mitään poliittista salatiedettä. Suomen itsenäisyyden puolustamisella ei ole hintaa.

PVRe: Olisko jo aika NATO:lle3.4.2015 23.44
Moro,
uusi konetyyppi on F-31 RAPTOR. Sen ominaisuudet vastaavat samalla rynnäkköhelikopteria ja torjuntahävittäjää. Todella mahtikone.

alan miesRe: Olisko jo aika NATO:lle3.4.2015 23.55
Korjataanpa hävittäjien asia niin kuin se on. Useat NATO-maat käyttävät jo F-35 hävittäjiä ja useat ovat tilaamassa sata kpl tai ylikin.

F-35 variantteja on useita. Päämallit ovat A ja B. Malli B on lyhyelle kiitoradalle tai laivastoon pystysuoraan nousuun ja laskuun.

Esimerkiksi Singapore tilannee 100 kpl B-mallia, koska maa on niin pieni, että pitää pystyä nousemaan ja laskeutumaan lähes pystysuoraan. Australia taas tilannee 100 kpl A-mallia.

Kaikki maat, joissa on tilaa tai eivät tilaa laivaston tarpeisiin, tilaavat jonkun muun kuin B-mallin eli yleensä mallin F-35 A, jonka Suomikin ihan varmasti tilaa.

Mallin F-22 Raptor valmistus on lopetettu, koska se oli liian kallis valmistaa ja se on ajat sitten korvattu mallilla F-35.

alan kolmas miesRe: Olisko jo aika NATO:lle4.4.2015 1.47
No niin!

Vaikea hävittäjä asia ratkaistiin näin mukavasti jo pääsiäspyhien aikaan, joten kaikki Niinistö-nimiset päättäjät voivat ihan rauhassa keskittyä vielä tulevina pääsiäispyhinä mämmin syöntiin.

Mämmin syönti tuntuu olevankin suurta huutoa myös kepulaisten joukossa, kun eduskuntaan taas pyrkivä Juha Mietokin kertoi jo lehdistöön, että pääsiäisenä häneltäkin menee peräti 28 kiloa mämmiä.

Onko kepun ehdokkaat ihan terveitä?

Vai onko kepun puoluetoimistossa pastori Laaninen jo löytänyt mämmistä jopa ternimaitoakin tehokkamman vaalibuusterin?

Kyllä se on aina tiedetty, että kepu pettää aina. Siksi hiihtoliiton johtoonkin valitaan aina kepulainen kuten esim. Esko Aho, joka vakuutti Lahden katastrofikisoissa, jossa kaikki käytti hemohessiä, että taatusti suomalaiset hiihtäjät ovat puhtaita, kun ovat saunassa käyneet.

PRe: Olisko jo aika NATO:lle9.4.2015 15.50
Moro,
lukekaa mitä demarit ovat mieltä: "






Suomen Sotilas

21 t ·
.


Erkki Tuomioja Itar-Tass -uutistoimiston haastattelussa:

"Suomen ja Venäjän välinen raja on yksi maailman vakaimmista ja rauhallisimmista, eikä siellä ole mitään ongelmia. Venäjä on samaa mieltä. Eikä Venäjällä ole mitään syytä haluta ongelmia rajalla. Kuitenkin Naton läsnäololla voisi olla tällaisia seurauksia".

Suomen ulkoministeri on siis tutulla Paasikiven-Kekkosen -linjalla, jossa Suomen ulkopolitiikan liikkumavara päätetään Moskovassa.
?Tälläistä sontaa demarit jauhaa., ja on todella vaarallista Suomelle.

eskimoRe: Olisko jo aika NATO:lle9.4.2015 19.44
laskeppa alan mies viisaana,montako minuuttia menee venäläiseltä hävittältä rajalta rissalaan, mikä on lähinnä juankoskea oleva lentue. montako suomen konetta saavat edes luolasta ulos saati sitten ilmaan

Lähettäjä:*Re: Olisko jo aika NATO:lle10.4.2015 11.02
Venäjän ilmavoimien kalusto ei pärjää vertailussa länsimaiden eikä etenkikään Yhdysvaltojen materiaalille. Jos ne ottaisivat toden teolla yhteen saavuttaisivat NATO-maiden ilmavoimat ilmaherruuden jo muutamassa tunnissa. Venäjällä ei olisi helppoa hallita myöskään Suomen ilmatilaa etenkin, jos Ruotsin ilmavoimat olisivat tukenamme.. Tosin on huomioitava se, että Venäjä kykenisi risteily- ja ballistisilla ohjuksillaan lamauttamaan Suomen ilmapuolustuksen ja viestiyhteydet kohtuullisen tehokkaasti, joskaan tätäkään kalustoa Venäjällä ei ole loputtomiin käytettävissä.

alan kolmas miesRe: Olisko jo aika NATO:lle10.4.2015 14.36
Moro Pekka, ihmettelee yllä punaisen pasifisti Tuomiojan typeriä lausuntoja Itar-Tassin haastattelussa.

Tuomiojan lausunnot alkaa vetää vertoja jo Putinin suosikkiagitaattori Johan Bäckmanin lausunnoille. Molemmilla visionääreillä on selvästi rasitteenaan problemaattinen perhetausta.

Molempien isät ovat olleet arvostettuja henkilöitä ja pojatkin ovat siis halunneet jäädä jotenkin historian kirjoihin. Bäckmanin isä oli Hartwallin toimitusjohtaja ja Tuomiojan isä taas politikko ja pankinjohtaja.

Tuomiojan perhetaustassa ristiriitoja aiheutti nuorelle pojalle myös se, että isä oli edistysmielinen ja jopa aikoinaan kokoomuspuolueen presidenttiehdokas, mutta kuoli yllättäen nuorena.

Nuori Erkki jäi siten äitinsä kasvatettavaksi ja äitihän taas oli kommunisti virolaissyntyisen Hella Wuolijoen tytär. YLE:n pääjohtajaksikin valittu Wuolijoki oli paitsi kommunisti, myös Neuvostoliiton vakoilija. Ei ole siis mikään ihme, että nuoreen Erkkiinkin tarttui enemmänkin kuin pelkästään "häivähdys" punaista aatetta tällaisella taustalla.

Molemmat arvostettujen isien pojat ovat tietysti lukeneet itsensä tohtoreiksi asti, mutta esim. sotilasura ei ole kiinnostanut. Bäckman on vain ali- ja Tuomioja vain ylikessu.

Tuomiojan ajatusmaailmaa kun yrittää ymmärtää, niin netistä löytyy mm. seuraavakin tietojyvänen;

"Erkin ikäluokassa ylioppilas yleensä pääsi RUK:hon sen kummempia yrittämättä. Erkin jääminen ryhmänjohtajaksi korpesi sen verran, että hän ryhtyi linnatuomion (hovissa sakoiksi) veroisesti yllyttämään nuoria miehiä kieltäytymään aseista. Tässä touhussa tuli sotilaspassikin poltettua."

Näitä kirkasotsaisia sotilaspassin polttajia oli 1960-luvulla myös mm. Paavo Lipponen ja Ilkka-Christian Björklund. Erkin aktiivinen toiminta myös Ylioppilastalon valtauksessa on hyvin kaikkien tiedossa.

Suuren isän varjossa Erkki Tuomioja on siis päättänyt jäädä tavalla taikka toiselle historiaan.

Taannoinhan Erkki EU:n pakotteistakin päätettäessä toimi omatoimisesti ja kirjasi Suomen yleisestä sanktiokannanotosta poikkeavan lausunnon asiakirjoihin. "Hän halusi jäädä historiaan."

Tietokirjailija Veli-Antti Savolainen on blogissaan yrittänyt selvittää Tuomiojan käyttäytymistä ja todennut mm. seuraavasti:

"Suku vaivaa Tuomiojaa. Hän on kirjoittanut kirjan isästään Sakari Tuomiojasta jo 1986 ja 2006 isoäidistään Hella Wuolijoesta ja isotädistään Salme Duttista. Jälkimmäisen teoksen professori Raimo Väyrynen valitsi Tieto-Finlandian voittajaksi.

Tuomiojan sukututkimukset ovat erinomaista luettavaa ja historian tutkimusta ja samalla avainromaaneja hänen omaan psyykkeeseensä ja piilossa olevaan omaan luoteeseen. Tausta selvittää, miksi Erkki on saanut selittää koko ikänsä. Hänhän on joutunut todistamaan kuin Jean d'Arc miksi uskoo mihin uskoo niin omalle duunariväelle kuin muillekin.

Ainoat nöyrät nyökkäkset Tuomiojalta on nähty Kekkosen Suomessa, niinkuin muiltakin, Moskovan suuntaan. Sillekin löytyy sekä ajan selittämä, että laajempi yhteys."

Tämä laajempi yhteys on tietysti Erkin loputon näytämisen- ja oikeassa olemisen halu. Tätä näyttämisen halua symbolisoi hyvin myös Erkin sinnikäs juoksuharrastus, josta ei tietenkään voi sanoa pahaa sanaa.

Pahaa sanaa ei voi sanoa siitäkään, että Erkki on seurustellut myös Tarja Halosen kanssa. Siinäkin suhteessa vakka oli löytänyt hyvin kantensa. Utopiat, loputon näyttämisen halu ja pyrkyryys on ollut tuonkin parin toiminnan taustalla. Ainakin Erkki pääsi valkoiseen taloon ja Tarjakin meni ojentelemaan Bushin solmiota, joiden tapahtumien jälkeen valkoisen talon ovet on visusti pidetty Suomen politikoilta säpissä.

Suomessa jostain syystä arvostetaan ulkoministeri Tuomiojaa, mutta ei siitä kovin korkeita arvosanoja voi antaa, jos ulkoministeri menee mollamaan koko Suomen maineen peräti valkoisessa talossa. Kyllä se taatusti muistetaan pitkään. Kuubakin yrittää nyt päästä väleihin USA:n kanssa, mutta mierontie on kestänyt jo 50 vuotta.

Tuomiojan lausunto Suomen ja Venäjän rajan rauhallisuudesta on outo. Eikä vastaa nykyistä maailmankuvaa.

Koska Tuomioja on sotilasarvoltaankin vain ylikessu, niin Tuomiojalla ei voi olla mitään käsitystä laajemmasta sotilaspoliittisesta tilanteesta.

Suomen rajojen rauhallisuudesta voi antaa lausuntoja vain korkea-arvoinen sotilashenkilö, jonka tehtävänä on maan rajojen puolustaminen, ei yli-kessu, jolla ei voi olla laajempaa sotilaspoliittista ja strategista näkökulmaa.

Viimeisenä voidaan luottaa rauhallisen rajan lausuntoon Venäjän edustajan taholta, josta pari päivää sitten todettiin, että jopa taktisten ydinaseiden käyttö on heillä harkinnassa, jos heidän tavoitteensa eivät toteudu Ukrainassa tai Baltiassa. Suomea tuossa lausunnossa ei tarvinnut, jostain syystä mainita!

Tuomioja katsoo, kuten kaikki muutkin demarit ja myös kepupasifistit, että toistaiseksi venäläiset tankit eivät ole vielä ylittäneet Suomen rajoja, vaikka äskettäin venäläinen kenraali kävi jopa presidentti Niinistölle näyttämässä Venäjän armeijan laatimia sotilaskarttoja, joissa Venäjän intressialue ulottui pitkälle Ruotsiin asti.

Suomen ja Venäjän välinen maaraja muuttuu heti helkkarin rauhattomaksi, kun vaikka Johan Bäckman antaa Putinille vihjeen, että Suomessa valmistellaan hyökkäystä Venäjää vastaan.

Tiettävästi Putin onkin koonnut jo kymmeniä tuhansia sotilaita aivan Suomen rajan tuntumaan, eikä meillä ole pasifistien ansiosta enää maamiinojakaan. Mannerheim-linjakin menetettiin, mutta jäljellä meillä on vielä sentään pahasti ruohottunut Salpa-linja.

Pasifistien olisikin nyt kiireimmiten ryhdyttävä Salpa-linjan kunnostushankkeisiin. Tällaiseen maarakkennusurakkaan ei tarvita edes problemaattista kansanäänestystä NATO:sta.

Siihenkin työhön jopa pasifistit Antti Rinne ja Juha Sipilä saisivat helposti luotua työtä moneksi vuodeksi 50 000 suomalaiselle. Melko varmasti näin hyvälle hankkeelle järjestyisi vielä EU:n rahoituskin, ettei tarvitse sitäkään veronmaksajien selkänahasta taas repiä.

Asiasta olisi nyt hyvä vihjasta myös komissaari Jyrki Kataiselle, jotta pikku siivu lohkastaan siitä Junckersin 300 miljardin euron investointibudjetista tällä kertaa kotimaahan.

Minun ymmärtääkseni EU on myös rauhan järjestö, joten mikä sen suurempaa rauhantyötä on kuin EU:n pisimmän Venäjän maarajan turvaaminen ja pitäminen kaikin mahdollisin keinoin rauhallisena myös tulevaisuudessa.

Mitä taas tulee noihin ilmarajoihin, niin kaikkihan ovat olleet viime aikoina tietoisia siitä, että venäläiset koneet tuntuvat pitävän Suomen ilmatilaloukkauksiakin lähes jokapäiväisenä huvina. Kaikeksi huipuksi nuo venäläisten koneet vielä kuuluu lentelevän pimeinä.

Kyllä asia on niin, että Erkki ?the Red? eikä kukaan muukaan demu tai kepu sovi nykypäivänä Suomen ulkoministeriksi. Kyllä ulkoministerin pitää ajatella omilla aivoillaan, eikä toistaa sitä propagandaa, jota venäläiset trulli-armeijat tänä päivä kokopäiväisenä työnään harrastaa kaikkia länsimaita vastaan.

PVRe: Olisko jo aika NATO:lle10.4.2015 18.13
Moro,
otetaan uusiksi venäläismielisen Tuomiojan lausunnot Venäjällä:"
huomioon.
..
Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvioi, että Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys voisi luoda uusia jännitteitä Suomen ja Venäjän rajalla.

Venäläiselle Itar-Tassille antamassaan haastattelussa Tuomioja toteaa Suomen ja Venäjän rajan olevan yksi maailman rauhallisimmista. Natoon liittymisen myötä rajalle sijoitettavat Nato-joukot aiheuttaisivat Tuomiojan mukaan mahdollisesti uusia ongelmia.

? Suomen ja Venäjän välinen raja on yksi maailman vakaimmista ja rauhallisimmista, eikä siellä ole mitään ongelmia. Venäjä on samaa mieltä. Eikä Venäjällä ole mitään syytä haluta ongelmia rajalla. Kuitenkin Naton läsnäololla voisi olla tällaisia seurauksia, Tuomioja toteaa Itar Tassille.
? Henkilökohtaisesti en usko, että Nato suunnittelee hyökkäävänsä Venäjälle, mutta sellaisia mielipiteitä esiintyy Venäjällä, ja nämä meidän tulee ottaa huomioon. Me emme halua mitään hankaluuksia.

Tuomioja korostaa Suomen olevan osa läntistä maailmaa ja toimivansa muiden länsimaiden mukaisesti esimerkiksi pakotepolitiikassa. Hänen mukaansa pakotteita ei kuitenkaan ole asetettu siksi, että Venäjää haluttaisiin tarkoituksella horjuttaa, vaan pakottaa maa tulitaukoon Ukrainan kanssa.

Jo Tuomiojan takia Suomen pitäisi liittyä NATO:on. Pohjoismaiden puolustusministerit kertoivat Venäjän oleellisen uhan vaikuttavan lisääntyneeseen tarpeeseen neuvotella puolustuksesta-- NATO mukaan lukien.

PVRe: Olisko jo aika NATO:lle11.4.2015 10.55
Moro,
tässä Suomen puolustusvoimien komentajan YLE:ssä uutisoitu artikkeli osittain:"
Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg. Kuva: Yle

Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin mukaan Suomen toimintaympäristö on muuttunut muun muassa Krimin ja Ukrainan tapahtumien seurauksena.

Venäjä on ollut hänen mukaansa muutaman vuoden ajan erittäin aktiivinen harjoitustoiminnassa ja on järjestänyt suuria sotaharjoituksia. Myös aktiivisuus Suomen ympäristössä on kasvanut, sanoi Lindberg yLE TV1:n Ykkösaamussa.

- Koko toiminnan volyymi Suomen ympäristössä on kasvanut, Lindberg sanoo. Sen seurauksena meidän tulee tarkastella hänen mukaansa omia valmiuksiamme.

Hänen mukaansa Sallan lähelle Alakurtin tukikohtaan on palautettu alle 5 000 sotilasta. Se ei ole isossa kuvassa mikään suuri tekijä. "

alan kolmas miesRe: Olisko jo aika NATO:lle11.4.2015 23.05
Presidentti Niinistön kansanäänestystä NATO:sta ei taideta enää ehtiä järjestää.

Suomi, Ruotsi ja Norja sopivat muutama päivä sitten tiivistävänsä sotilasyhteistyötä. Ja heti tiedon tultua julkisuuteen Venäjältä ilmoitettiin, että vastatoimia tulee ja niiden suunnittelu on käynnissä.

Kaikki Pohjoismaat ovat itsenäisiä valtiota, joten mitä se Venäjälle kuuluu, jos näissä maissa halutaan turvata maiden itsenäisyys Venäjän ilmeisiltä aggressioilta.

Venäjähän on kaiken aikaa harjoittellut maiden rajojen tuntumassa jopa ydinpommeja kuljettavilla lentokoneilla ja keskipitkän matkan ohjuksilla.

Venäjä leikkii selvästi tulella, koska vain pari päivää sitten venäläinen lentokone koukkasi kansainvälisessä ilmatilassa vaarallisesti mm. amerikkalaisen tiedustelukoneen siipien alle.

Tällaista toimintaa ei tietenkään voi pitää rauhanomaisen maan toimintana. Venäjän tavoitteena lieneekin saada aikaan jokinlainen sotilaallinen konflikti USA:n kanssa.

Venäjähän on jo uhkaillut myös vastatoimilla Ukrainassa, kun USA ja Englanti ovat ihimillisistä syistä luvanneet aivan lähiaikoina lähettää sotilasneuvonantajiaan Ukrainan avuksi.

Ei Ukraina koskaan mitään sotilasneuvonantajia olisi tarvinnut, mikäli Putin olisi pitänyt näppinsä erossa itsenäisestä Ukrainan valtiosta.

Kyllä Venäjän sapelien kalistelu aivan aiheellisesti herättää huolta naapurimaissa, koska ydinpommisalkku on yhden täysin arvaamattoman ja vainoharhaisen judokan käsissä.

Juha Sipilä ja myös kepun sotilasarvoltaan korkein vaikuttaja eli majuri Seppo Kääriäinen ovat molemmat suhtautuneet erittäin nihkeästi NATO:on.

Seponkin osalta tällainen täysin epärealistinen asenne on hallinnut ajattelua jo vuosikymmeniä ja näin on saatu NATO-korttikin pelattua vain option tasolle.

Ne jotka ovat harrastaneet osakesäästämistä tietävät, että optioilla voi saada jättilaisvoitot, mutta yhtä hyvin myös jättiläistappiot.

Juankoskellahan Juankosken Nero intoutui optio-kauppoihin biovoimalan kohdalla ja ei mennyt vuottakaan optio-kaupoista, kun optiot olivat muuttuneet arvottomiksi.

Koska kansanäänestystä NATO:sta ei saada Suomessa järjestettyä yhtä nopeasti kuin Krimillä järjestettiin kansanäänestys Krimin liittämisestä Venäjään, niin meidän on toimittava joka tapauksessa nyt ripeästi.

Jos emme pysty Krimin tapaiseen nopeaan kansanäänestyksen NATO:sta, niin ainakin sen palveluksen suomalaisille pääministeriksi tavoitteleva Juha Sipilä voisi vielä tehdä, että tulevissa yhteiskuntasopimusneuvotteluissa Juha tekee aloitteen siitä, että välittömästi käynnistetään ainakin ruohottuneen Salpa-linjan korjaus ja vahvistustyöt.

Minulla on vahva uskomus siihen, että tällaiseen hyvään rakennushankkeeseen saadaan välittömästi myös demujen Antti Rinteen ja Lauri Ihalaisenkin tinkimätön tuki.

Minua vähän ihmetyttää tuo Moro Pekan lainaama Puolustusvoimien komentaja Lindbergin huoleton heitto Alakurtin sotilaista.

Mahtaakohan Lindberg olla selvillä edes siitä, millaiset arsenaalit Venäjällä todellisuudessa on Suomen rajojen lähietäisyydellä?

Voi hyvinkin olla niin, että NATO:n optio-maille ja siis myöskään Lindbergille ei ole NATO:n taholta toimitettu esim. tarkkoja sateliittikuvia Lindbergin sotilastiedisteluyksikköön.

Ei olisi ensimmäinen kerta, kun suomalaiset päätöksentekijät on yllätetty täysin housut kintuissa.

Muistaakseni Urkin aikaan Venäjän Kosyginkin karautti sukellusveneellä suoraan Hangon satamaan, eikä Suomen rannikkovartiomiehet huomanneet mitään liikettä lähialueilla.

Nytkin meillä ihmetellään sitä, miksi koko Suomenlahden rannikko on lähes kilometrin välein miehitettynä venäläisomisteisten kiinteistöjen toimesta, eikä kiinteistöissä näy olevan muuta toimintaa kuin se, että aika moni niistä on Venäjän valtion omistuksessa.

Alkaisi olla korkea raika yhtyä selvittämään, millaista radioliikennettäkin noidenkin kiinteistöjen tutumassa esiintyy.

Venäjä ei tarvinnut Krimin miehityksen kuin muutaman viikon, kun ensimmäset vihreät miehet havaittiin Krimillä.

Noin kahden miljoonan ihmisen Krim valloitettiin vain muutaman tuhannen erikoiskoulutuksen saaneen sotilaan voimin oikeastaan laukaustakaan ampumatta.

Suomessa asukkaita on vain nirkosesti yli 5 miljoonaa.

Tätäkin taustaa vasten Suomen omat puolustuslihakset vaikuttavat aika huterilta.

Jonkin verran nyt on taidettu kuitenkin puolustusvoimissakin herätä, kun aika iso määrä kirjeitä on lähetetty reserviläisille.

Koska minua ei enää rintamalle varmaan kelpuuteta, niin en tiedä mitä noissa kirjeissä on kerrottu. Tästäkin olisi hyvä saada selvyys: joko pian on edessä liikekannallepano vai vain laajempi reserviläisten harjoitusoperaatio.

Täytyy vain toivoa, että Putin ei säikähdä tätä reserviläisten laajaa informointia Suomessa ja innosta panssarijoukkojaan partiointitehtäviin Helsingin keskustaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: