Keskustelu

Kanto kaskessaMissä ne 4 miljoonaa euroa2.4.2015 12.27
Juankoski suureen ääneen ilmoitti, että on saava takausmaksunsa takaisin välimiesoikeuden ratkaistua asia, mutta päätöstä ei voitu julkaista. Nyt siis suora kysymys: missä välimiesoikeudessa päätöksellä takaisin saadut miljoonat, sillä kaupungin kassassa niitä miljoonia ei ole.

Taisi olla pelkkää paskanlotinaa, kuten aina. Kyllähän käräjänoikeuden välimiesoikeuden päätöksestä vahvistava päätös pitäisi jo olla käsillä ja Farocon oy:n yrityskiinnitys realisoitavissa Juankosken kassaan---- vai kusetusta kaikki, kuten aina.

Kouraan ajattelijaRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa2.4.2015 13.25
Huhun mukaan rahaa olisi tullut vain kaksi miljoonaa, mutta tieto voi olla pelkkää huhua. Näin vaalien alla on kaikenlaista panettelua. Sipilänkin olisi ptänyt saada miljoonia, vaan ei ole saanut mitään.

Olisihan tämä 2 miljoonaa parempi kuin ei mitään.

alan kolmas miesRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa2.4.2015 14.50
Huhuista viis. Tratta PBF tilinpäätöksestä per 31.5.2014 näkyy, että Handelsbankenin 2011 kaupungin 5 milj. euron takauksen avulla nostettu alunperin 6.25 milj. euron suuruinen laina on kokonaan maksettu.

Tratta PBF:llä oli vastaavan suuruinen velka alkutilanteessa myös Finnveralta.

31.05.2013 näitä velkoja oli jäljellä seuraavasti:
- pitkäaikaista velkaa n. 3.3 milj. euroa
- lyhytaikaista velkaa (lyhennykset pitkäaikaisista) 140 063 euroa
- yhteensä siis noin 3.4 milj. euroa

Finnveran velka on vakuusvelkojen joukossa, joten sitä ei ole voitu täysimääärisesti leikata.

Näyttää siltä, että Finnveran velkaa on siis jäljellä enää vain noin 3.4 milj. euroa.

Ainakaan Tratta PBF:llä ei ole taseessaan mitään 4.1 milj. suuruisia vastuita, joten ainoa selitys on, että aikavälillä 31.05-203-31.05-2014 Juankosken kaupungin kassasta Kangasperko määräsi kamreeri Kaija Kähkösen maksamaan Tratta PBF:n puolesta erääntyneen 4.1 milj. euron suuruiset Handelsbankenin lainat.

Tratta PBF:n taseessa per 31.05.2014 oli vastaavien puolella kassassa rahoja ja pankkisaamisia vain 12 530.64 euroa, eikä mitään muuta merkittävää omaisuutta kuin tehtaan arvoksi merkitty noin 3.1 milj. euroa ja valmiiden tuotteiden varasto 56 560 euroa.

Näistä luvuista nähdään, että Tratta PBF ei ole voinut maksaa kaupungille killinkiäkään takauksesta.

Tasetietojen mukaan Tratta PBF:lle ei näy myöskään olevan velvollisuutta maksaa kaupungille killinkiäkään. Ainakaan sellaista vastuuta ei ole merkitty taseeseen.

Tuntuu oudolta, jos ovela liikemies Samoriz olisi omista rahoistaan mennyt maksamaan jotain Tratta PBF:n puolesta Juankosken kaupungille.

Samorizilla ei ole tällaista velvollisuutta, koska se maksuvelvollisuus on ainoastaan Tratta PBF:llä. LIsäksi voidaan todeta, että Tratta PBF:n osakkeet lienevät myös olleet Finnveralla ja HB:llä kanissa.

Samoriz ei ole yhtä tyhmä kuin Kangasperko, että menisi maksamaan jotain selvästi konkurssikypsän Tratta PBF:n puolesta, johon hänellä ei ole osakkeiden kanituksen vuoksi määräysvaltaa.

Lopullinen johtopäätös on, että kaupunki ei ole saanut siis takauksesta vielä killinkiäkään. On myös aivan yhdentekevä, millainen takauspäätös välimiesoikeudesta on tullut.

Välimies oikeus voi arvottaa tyhjän varaston arvoksi aivan mitä huvittaa, kuten jo VH:n huippukonsultti Häggblom teki takauksen kassavirtalaskelmissaan, joissa hän Kangasperkon kanssa päätyi 7.5 milj. euron vakuusarvoon.

Tyhjän varstohallin arvo selviää vasta, kun halli on myyty jollekin. Toistaiseksi kukaan ei ole hallia ostanut, eikä tule lähiaikoina ostamaan. Tästä seuraa se, että varstohallin arvo on pyöreä nolla.

Kaupunki on menettänyt kokonaan kassastaan maksamansa 4.1 milj. euroa ja tämän tuhotyön on kaupungille järjestänyt kaupunginjohtaja Petri Kangasperko.

Kaupungin tulee siis lähettää kaupunginjohtajalle aluksi 4.1 milj. euron maksuvaatimus lainan maksusta ja samalla on vaadittava myös kaupunginjohtajan omaisuutta takavarikkoon 8 milj. euron edestä.

Rikoksen tekijä ja suunnittelija on lopulta saatava vastuuseen.

Pekka VRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa2.4.2015 15.08
Moro,
valtuuston varapuheenjohtajana voin kertoa, että euroakaan, eikä senttiäkään, ole saatu takaisin. Huhuu, huhut.

PVRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa2.4.2015 15.11
Moro vielä,
kun välimiesoikeuden päätös on saatu aikaan, on käräjäoikeuden pistettävä tuomio toimeenpantavaksi. Nyt en tiedä onko käräjäoikeuden päätöstä vielä tehty. Luultavimmin ei, koska kaupunginhallitus/valtuusto ei ole käsitellyt asiaa. Silloin on nähtävissä, onko jotain perittävissä takaisin.

kouraan ajattelijaRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa2.4.2015 15.15
Eihän tuo nyt voi olla totta. Sehän tarkottaisi, että kaupunginjohtaja olisi syöttänyt valtuustolle pajunköyttä todistaessaan vakuuden arvoksi yli 7 miljoonaa ja arvio oli tehty varovaisesti.

Todellisuudessa vakuuden arvo oli vähintään kerrottu, mutta todennäköisemmin ehkäpä 10 miljoonaa.

Eikö tuollaisesta harhautuksesta joudu vastuuseen. Ei ainakaan pankinjohtaja selviäisi kuiville, jos olisi saman kaavan mukaan aiheuttanut pankille miljoonatappiot.

Per S. AukinenRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa3.4.2015 0.06
Katsokaa Faroconin nettisivut: ei mitään. Yritys on varaton ja ei edes ole kyennyt maksamaan vapaakauppasatama OY:n vuokria rakennuksen alla olevasta maasta.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa3.4.2015 1.23
Pankaa Herran Jumala Kangasperko vihdoin vastuuseen teoistaan!!!

Hän on omalla järjettömällä toiminnallaan, juonittelullaan ja tosiasioiden salaamiselle tuhonnut Juankosken hienon kaupungin.

Asia koskee yli 5000 ihmistä, satoja nuoria lapsia ja heikossa kunnossa olevia vanhuksia. Kiinteistöjen arvot ovat romahtaneet ja ihmiset ovat menettäneet tulevaisuuden uskonsa.

Tällaisesta toiminnasta, joka on vielä ollut tahallista ja pitkäkestoista ei kukaan voi selvitä vastaamatta teoistaan.

Kaupungin pahvitehtaan uudelleen käynnistäminen on ollut Kangasperkon epätoivoinen henkilökohtainen projekti, jossa kaikki mahdolliset lailliset ja laittomat keinot on otettu käyttöön, jotta kaupunginjohtajan henkilökohtainen utopia toteutuisi.

Hänhän oli aikoinaan myös Stromsdal OyJ:n hallituksessa ja jopa yhtiön yhtenä pienomistajana, joka oli tehnyt mm. kunnan puolesta epäedullisia osakassopimuksia Stromsdal OyJ:n muiden osakkeenomistajien kanssa.

Tämä kytkentä on tullut maksamaan Juankosken kaupungin veronmaksajille ainakin 10 milj. euroa.

Tuo mahtava summa olisi voitu käyttää kylän muuhun kehittämiseen samalla tavalla kuin Kaavi tekee nyt, kun siellä on kuntalaisten eikä omasta rahapussistaan kiinnipitävä kunnon johtaja - kunnanjohtaja.

Milloin kouraan ajattelija on nähnyt Kangasperkon puhuvan valtuustolle tai hallituksellekaan totta?

MOT ohjelmassakin jo 3.12.2012 Kangasperko valehteli myös koko Suomen kansalle, kun hän kertoili haastattelussa, että pahvitehdas seisoo tilapäisesti huoltoseisokissa.

Hänen olisi tullut kertoa rehellisesti, että tehtaalla ei ollut tilauksia ja yritys oli ajautunut jo silloin konkurssitilaan - ei maksanut enää ainuttakaan laskua esim. tehtaalle tavaroita toimittaneille tahoille.

Rehellisesti toimien moni pienyrittäjä ei olisi joutunut vaikeuksiin ja nyt yrityssaneerauksessa vielä rahoittamaan jatkuvasti saneerauksesta huolimatta konkurssitilassa olevaa yritystä tyhjän panttina seisovaa pahvitehdasta ja biovoimalaa.

Kysymyksessä on kaupunginjohtajan järjestämä täystuho. Siitä ei nyt enää valitettavasti voi mitenkään kiemurrella pois.

pääsiäistipuRe: Missä ne 4 miljoonaa euroa3.4.2015 8.39
Onko Juankoskella enää kaupunginvaltuustoa? Ei ole tainnut kokoontua vielä vuonna 2015 kertaakaan, pöytäkirjoja ei ainakaan kaupungin sivuilta löydy. Juuri nythän kaupungin tilanne tarvitsisi sitä, että valtuusto kokoontuisi jopa kuukausittain työskentelemään ja tekemään päätökset. Valta ja päätöksenteko olisi raa´asti siirrettävä holtittomalta kaupunginjohdolta ja munattomalta hallitukselta valtuustolle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: