Keskustelu

ottoJohan tuli ukkoon puhtia7.2.2024 16.13
Viimeinen puhe valtiopäivien avajaisista tullaan muistamaan.

Ja sitä muistellaan.

Kuusitoista vuotta on maattu paikallaan.

Ja syöty.

Velaksi.

On viimeinen hetki pistää hihat heilumaan.

Terveisiä meni vähän joka suuntaan.
Toinen asia on, ymmärrettiinkö ne.

Onko peräti niin, että lähes jokaiseen pulmaan, isompaan tahi pienempään tarvitaan valtakunnan ykkönen pistämään vauhtia jalkineeseen?

Selväksi tuli niin työmarkkinoilla oleva sirkus, itäraja tahi koulukkaiden kehno tila.

Hyvä puhe, joka olisi pitänyt pitää paljon, paljon aikaisemmin.

alan kolmas miesRe: Johan tuli ukkoon puhtia7.2.2024 18.02
SANOPA OTTO MUUTA!!!

Herää kysymys, miksi UKKO ON MAANNUT PAIKALLAAN 16 PITKÄÄ VUOTTA???

UKKO on vouhottanut VIHREÄSTÄ SIIRTYMÄSTÄ, MUSTAN HIILEN SOIHDUTUKSESTA ja NATO OPTIOSTA ja KORONANYRKISTÄ ITSEKIN 12 vuotta PUTKEEN.

UNILUKKARI halusi vuonna 2020 päästä myös Amerikan vilpillisten vaalien jälkeen ns. "AIKUISTEN PÄÄTTÄJIEN PÖYTIIN" eli SENIILIN JOE BIDENIN kanssa samoihin neuvottelupöytiin.

Nyt näitä "AIKUISTEN PÄÄTTÄJIEN NEUVOTTELUJA" on ympäri maailmaa käyty kohta neljä vuotta putkeen ja käytännässä koko maailma on sekasorron vallassa.

Suomessakin "AIKUISTEN PÄÄTTÄJIEN NEUVOTTELUJA" on käyty UNILUKKARIN johdolla jo 12 pitkää vuotta ja näiden jatkuvien "AIKUISTEN NEUVOTTELUJEN" seurauksena SAK on tiiviisti liittoutunut EDUSKUNNASSA VIHERVASEMMISTON kanssa kaatamaan 3.4.2023 EDUSKUNTA VAALISSA valittu ja 20.6.2023 nimitetty laillinen REFORMIHALLITUS.

Täytyy muistaa, että se oli nimenomaan UNILUKKARI, joka Vilnan kokouksessa 10.7.2023 avasi RASISMIN PANDORAN LIPPAAN, jossa lähes koko Suomen kansa saatiin RASISMIHYÖKKÄYKSEEN nimenomaan kaikkia PERUSSUOMALAISIA vastaan, jotka kuitenkin kynsin hampain ovat joutuneet taistelemaan ITSENÄISEN SUOMEN PUOLESTA.

Jos UNILUKKARI olisi ollut ITSE HEREILLÄ, niin tällaista kaaosta Suomeen ei olisi koskaan tullut.

UNILUKKARIN AIKANA SUOMI on valitettavasti ollut ISÄNNÄTÖN TALO ja kun KISSAA ei ole talossa ollut, niin SANNA MARININ kaltaiset HIIRET OVAT PÄÄSSEET HYPPIMÄÄN PÖYDÄLLÄ ja VALTAMEDIA on ollut HURMOKSESSA tai HUUMEHÖYRYISSÄ!!!!

HALLA-AHON JUSSINKIN KIUSAAMINEN EDUSKUNNASSA PUHEMIEHEN VAALISSA kertoo siitä, miten alas MORAALIKÄSITYKSET tässä maassa on valitettavasti viety.

alan kolmas miesRe: Johan tuli ukkoon puhtia10.2.2024 3.18
TOSIASIOIDEN POHJALTA ALEXANDER STUBBISTA TULEE SELVIN NUMEROIN SUOMEN SEURAAVA PRESIDENTTI VAALISSA 11.2.2024!!!

Asia varmistui, kun PERSUJEN VARAPUHEENJOHTAJA SEBASTIAN TYNKKYNEN julkaisi podcastissaan perusteellisen analyysin, miksi hän äänestää ALEXIA PRESIDENTIKSI 11.2.2024.

YLE:n julkaisema viimeinen puolueiden gallup osoitti myös, että PERSUJEN KANNATUS oli taas noussut 2.4%-yksiköllä ja saavutti 20%:n tason, kun samaan aikaan häirikköpuolue SDP:n kannatus oli 20.4% ja laski -0.6%-yksikköä, ollen enää vain niukasti PERSUJEN edellä.

SDP:n käynnistämä HALLA-AHON JUSSIN NATSI-KUNNIANLOUKKAUS etenee myös SYYTEHARKINTAAN ja SISÄMINITERI MARI RANTASEN TOIMIEN KAUTTA ITÄRAJA PYSYY KIINNI TOISTAISEKSI TURVALLISUUSSYISTÄ.

SUOMEN KANSANTALOUDEN SYÖKSYKIERRE SINETÖITIIN VUODEN 2019 EDUNTAKUNTAVAALISSA 14.4.2019, kun KOOMASTA NOUSSEEN ANTTI RINTEEN JOHTAMA SDP VOITTI TIUKAN VAALIN ja HALLITUKSEN MUODOSTAJAN PAIKAN PERSUJEN JUSSI HALLA-AHON EDESTÄ VAIN 7 666 ÄÄNEN EROLLA SEURAAVASTI:

□ SDP ääniä 546 471 kpl, paikkoja 40 kpl, muutos +6 paikkaa
□ PERSUT ääniä 538 805 kpl, paikkoja 39, muutos +1 paikka
□ KOKOOMUS ääniä 523 957 kpl, paikkoja 38, muutos +1 paikka
□ KEPU ääniä 423 920 kpl, paikkoja 31 kpl, muutos -18 paikkaa

KOOMASTA NOUSSEEN RINTEEN toimesta muodostettiin 6.6.2023 "OSAAVA JA OSALLISTUVA" HALLITUS seuraavien puolueiden ja keskeisten pelurien kesken:

□ SDP 7 ministeriä, Pääministeri Antti Rinne, Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin

□ KEPU 5 ministeriä, Valtiovarainministeri Mika Lintilä, Tiede- ja Kulttuuriministeri Annika Saarikko, Katri Kulmuni elinkeinoministeri ja Valtiovarainministeri Annika Saarikon äitiysloman aikana

□ VIHREÄT 3 ministeriä, Sisäministeri Maria Ohisalo, Ulkoministeri Pekka Haavisto

□ VASSSARIT 2 ministeriä, Opetusministeri Li Andersson

□ RKP 2 ministeriä, Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

Koomasta noussut ANTTI RINNE teki siis voitettuaan vaalin Eduskunnasta välittömästi SAK:n sivukonttorin ja pääministerinä alkoi selvitellä POSTIN työsuhde- ja palkkausasioita, jotka eivät tietenkään pääministerille kuulu.

Kun KEPU sitten kuitenkin hermostui KOOMA ANTIN törttöilyyn ja SANNA MARIN nousi 10.12.2023 yllättäen pääministeriksi, niin Suomeen syntyi ns. PUNATULKKUJEN VASEMMISTOLAINEN HALLITUS, jolloin KEPU:llekin varmistui raskaasta vaalitappiosta huolimatta ns. PELIN PAIKKA, jonka avulla vihdoin KEPUN pitkäaikainen YLILEVEÄHARTEINEN SOTEKIN saatiin vietyä maaliin asti seurauksista huolimatta.

Suomeen syntyi SANNA MARININ johdolla aikavälille 10.12.2019-20.6.2023 siis kaikkien aikojen punaisin ultrafeministien hallitus.

Tunnetustihan Suomen väkiluku oli SANNA MARININ hallituksen aloittaessa noin 5.54 milj. henkeä, joten Suomi oli siis EU:n 10. pienin valtio, jonka väkiluku edustaa nykyäänkin vain 1.24% koko EU:n väkiluvusta.

Kuitenkin meille syntynyt ÄÄRIFEMINISTINEN hallitus ajatteli, että SUOMELLE on historian kirjoissa säädetty koko MAAPALLON PELASTAJAN ROOLI.

Tämä SUOMEN KOKO MAAPALLON PELASTAJAN rooli nojautui siihen, että Suomessahan oli NOKIAN aikaan keksitty KÄNNYKKÄ, joten Suomi on tietysti maailman innovatiivisin maa, joka viisaudessaan pystyy tietysti ratkaisemaan kaikki MAAPALLON ILMASTON MUUTOKSEEN, VIHREÄÄN SIIRTYMÄÄN ja LUONTOKATOON ja tietysti MAAHANMUUTTOONKIN LIITTYVÄT ONGELMAT, koska SUOMI oli ja 1990-luvun laman aikaan laittanut myös oman PANKKIJÄRJESTELMÄNSÄ kuntoon, jolloin meihin tietysti luotettiin ja SUOMI sai siksi kansainvälisiltä markkinoilta nolla- tai miinuskorkoista lainaa vaikka kuinka paljon tahansa.

SUOMIHAN oli jo toisen maailman sodan sotakorvauksien aikaankin tullut tunnetuksi siitä, että suomalainen maksaa velkansa takaisin, vaikka meille määrätyt maksut olisi miten tahansa laittomasti meille määrätty.

Kun sitten suomalaisille alkoi valjeta, että SANNA MARIN ei ollutkaan SUOMEN SATEENTEKIJÄ, vaan olikin vain tavallinen Tampereen Osuuskaupan kassa, joka oli alkanut poustamaan selfietä NETTIIN VÄHISSÄ VAATTEISSA, niin suomalainen VALTAMEDIA meni täysin sekaisin ja VAJOSI MARIN HURMOKSEEN, jonka alle peittyi sitten karmeat ja kymmeniä miljardeja euroja maksaneet virheet FORTUMIN ja UNIPERIN kohdalla, eikä kukaan tajunnut sitäkään, millaisen kalliin YLILEVEÄN HYVINVOINTISOTEN sosialistiporukka SANNA MARININ johdolla maahan järjesti käyttäen hyväksi KORONAPANDEMIAN avulla synnytettyä TERVEYSKIIMAA.

Samaan aikaan vielä SUOMEN PERUSKOLUJÄRJESTELMÄKIN TUHOTTIIN kulttuurimarxilaisilla maahanmuuttoonkin liittyvillä inkluusio- ja trans-aatteilla.

VIHERVASEMMISTOLAISEN SANNA KULTIN LASKU tuli sitten jokaisen suomalisen veronmaksajan piikkiin maksettavaksi nopeasti kasvanee julkisen talouden velan muodossa, kuten alta koko julkisen talouden, valtion, paikallishallinnon ja sosiaalirahastojen osalta vuosineljänneksittäin selviää RINTEEN/MARININ hallituksen aikana (miljardia euroa):

□ Q2/2019
Julkinen velka yht.: 157.79
Valtion velka: 128.81
Paikallishallinnon velka: 28.20
Sosiaalirahastojen velka: 2.32

□ Q2/2020
Julkinen velka yht.: 176.59
Valtion velka: 142.65
Paikallishallinnon velka: 31.80
Sosiaalirahastojen velka: 3.58

□ Q2/2021
Julkinen velka yht.: 180.78
Valtion velka: 148.35
Paikallishallinnon velka: 31.57
Sosiaalirahastojen velka: 2.51

□ Q2/2022
Julkinen velka yht.: 188.97
Valtion velka: 154.66
Paikallishallinnon velka: 32.91
Sosiaalirahastojen velka: 3.11

□ Q2/2023
Julkinen velka yht.: 205.74
Valtion velka: 170.59
Paikallishallinnon velka: 35.04
Sosiaalirahastojen velka: 2.71

□ Velkojen muutos Q2/2019-02/2023
Julkinen velka yht.: +47.95
Valtion velka: +41.79
Paikallishallinnon velka: +6.84
Sosiaalirahastojen velka: +0.39

Julkinen sektori joutui siis ottamaan lisävelkaa yhteensä 47.95 miljardia euroa, valtio 41.79 miljardia euroa, paikallishallinto (kunnat) 6.84 miljardia euroa ja vielä sosiaalirahastotkin 0.39 miljardia euroa.

SANNA MARININ HALLITUS JÄTTI SIIS TULEVALLE REFORMIHALLITUKSELLE HOIDETTAVAKSI LÄHES KONKURSSIPESÄN, kun EKP:kin on joutunut nostamaan VIHREÄN SIIRTYMÄN SEURAUKSENA ohjauskorotkin pilviin.

Kun Suomessa väestö ULKOMAISTA VELKAA NOSTETTAESSA ikääntyi ja havaittiin, että myös velkaantunutta teollisuutta alettiin ajamaan kilpailukyvyn puutteessa alas, kun kotimaista työvoimaa ei enää ollutkaan tarjolla, niin VIHERVASEMMISTOLAISSA piireissä havaittiin, että Suomen 1800-luvun tasolle romahtanut syntyvyys voitiin kätevästi paikata sillä, että aletaan maahan houkuttelemaan ulkomaisia nuoria ihmisiä kaikista maailman kriisipesäkkeistä, koska meillä on siis ollut jatkuvasti huutava pula työntekijöistä kaikilla sektoreilla.

SANNA MARININ ja VASEMMISTOLAISEN AMMATTYHDISTYSLIIKKEEN ajaminen rahanjako-ohjelmien jälkeen koitti sitten tietysti katkera arki, kun OSAAVA ja OSALLISTUVA MARININ, KEPUN sekä VIHERVASEMMISTON syöttämä PAJUNKÖYSI HYVINVOINTISUOMESTA todettiin 2.4.2023 Eduskuntavaalissa täydeksi HUU HAAKSI ja valtaan nousikin yllättäen 20.6.2023 nimitetty OIKEISTOLAINEN VAHVA ja VÄLITTÄVÄ REFORMIHALLITUS.

Kuitenkin ILTALEHDEN "TÄHTITOIMITTAJA" MARKO-OSKARI LEHTONEN alkoi jo 20.6.2023 klo 15:18 eli siis vain ehkä noin tunti REFORMIHALLITUKSEN nimityksen jälkeen levittää ILTALEHDESSÄ UUSNATSEIHIN VIITTAAVIA KUVIA juuri Presidentin nimittämästä PERSUJEN elinkeinoministeri VILHELM JUNNILASTA ja asiaa alettiin käsitellä sitten laajasti sekä VALTAMEDIASSA että myös SOMEssa.

Tietenkin YLE alkoi levittää näitä perättömiä JUNNILAA koskevia väitteitä välittömästi läpi yön ja ympäri maailmaa.

SANNA MARIN oli jo ennen 2.4.2023 pidettyjä vaaleja todennut sekä YLE:n että MTV:n ohjelmissa, että Kokoomuksen ja Perussuomalaisten mahdollisesti voittaessa vaalit ja muodostaessa yhdessä hallituksen, Suomeen syntyisi ÄÄRIOIKEISTOLAINEN "PUNAMUSTA" hallitus, jossa MARIN selvästi viittasi taannoisiin Saksan ja Italian fasistien toimintaan.

MTV:n haastattelussa MARIN vielä 29.3.2023 viittasi PERUSSUOMALAISTEN FASISTISIIN mielipiteisiin, jotka "olisivat kylmää kyytiä mm. pienituloisille ja ilmastolle."

Niinpä PRESIDENTTI NIINISTÖ oli siis 20.6.2023 nimittänyt SUOMEEN "RASISTISEN NATSIHALLITUKSEN".

Kohta eläkkeelle siis siirtyvä Presidentti NIINISTÖ vielä VILNAN KOKOUKSESSA 11.7.223 vielä vahvisti entisen PÄÄMINISTERI SANNA MARIN arvion Suomen nykyisestä REFORMIHALLITUKSESTA, kun hän vastatessaan suomalaisen VALTAMEDIAN toimittajan tarkoin harkittuihin kysymyksiin vahvisti VALTAMEDIAN käsityksen REFORMIHALLITUKSEN LUONTEESTA seuraavasti:

□ "MINUN MIELESTÄNI SUOMEN HALLITUKSEN OLISI VIISASTA OTTAA SELKEÄ NOLLATOLERANSSIN KANTA RASISMIIN. SE OLISI HYVÄ SIGNAALI MAAILMALLE"

□ "Täytyy myös muistaa, että rasismi ja ongelmat maahanmuuton suhteen ovat kaksi täysin eri asiaa."

NIINISTÖ avasi siis harkitsemattomalla tai harkitulla lausunnollaan RASISMIN PANDORAN LIPPAAN, jonka jälkeen PERSUSUOMALAISIA alettiin lyömään VALTAMEDIASSA ja SOMESSA kuin vierasta sikaa ja RIIKKA PURRAA sekä JUSSI HALLA-AHOLTA alettiin vaatia ANTEEKSIPYYNTÖJÄ ja KATUMUSHARTAUKSIA.

Useat SDP:n, VASEMMISTOLIITON ja VIHREIDEN ja jopa RKP:n edustajat alkoivat esittää vaatimuksia REFORMIHALLITUKSEN KAATAMISESTA ja kesäloman aikaan ja tavoitteena on ollut kaataa hallitus viimeistään vuoden 2024 alussa.

PETTERI ORPON hallitus laati 30.8.2023 RASISMIA KOSKEVAN TIEDONANNOON EDUSKUNNALLE, jolla RASISMIKESKUSTELU saatiin siirrettyä toistaiseksi taka-alalle, mutta eihän tilanne siihen päättynyt, vaan VALTAMEDIA ja SOME on jatkanut etenkin PERSUJEN HIILLOSTUSTA.

Keskeiseksi tavoitteeksi VALTAMEDIALLE tuli sen estäminen, ettei Presidenttikisan PARAS EHDOKAS eli VALTAKUNNAN 2. TÄRKEIMPÄÄN VIRKAAN JO NOUSSUT JUSSI HALLA-AHO pääse Presidentin vaalissa toiselle kierroksella, jolloin olisi ollut "vaarana", että JUSSISTA olisi todennäköisesti tulla maahan OIKEISTOLAINEN ja PERINTEISIÄ ARVOJA KANNATTAVA PRESIDENTTI, joka olisi aina asettanut ISÄNMAAN EDUN EU:n KORRUPTOITUNEIDEN BYROKRAATTIEN ASETTAMIEN GLOBALISTIEN ETUJEN YLÄPUOLELLE!!!

Maassa on pian jo YDINVOIMALATKIN pahimman pakkasjakson aikanakin lakossa ja voidaan odottaa PÖRSSISÄHKÖNHINNANKIN nousevan kohta pilviin, niin eipä YLE:n VIHERVASEMMISTON TOIMITTAJAPORUKKA ole korvaansa lotkauttanut, vaikka RIIKKA PURRA on joutunut jo ilmoittamaan JULKISEN TALOUDEN kasvavasta alijäämästä, joka tulee vaatimaan lisätoimenpiteitä ja mahdollisesti jopa veronjenkin korotuksia.

ILTALEHTI EI OLE MYÖSKÄÄN JÄTTÄNYT JUSSIA RAUHAAN, vaan on jatkanut herkeämättä JUSSIN MOLLAAMISTA myös äänestettäessä EDUSKUNNAN PUHEMIEHEN PAIKASTA SEURAAVASTI:

"Halla-aholta yllätysulostulo: Ohjaili äänestämään Stubbia toisella kierroksella
JUSSI HALLA-AHON mielestä tiistain tapahtumat eduskunnassa vaikuttavat siihen, miten äänestäjät käyttäytyvät presidentinvaalissa.

Näin HALLA-AHO kommentoi puhemiesvaalia ja myös sen mahdollista vaikutusta presidentinvaaliin.

Elli Harju
Hannamari Ahonen
Eilen klo 14:12 (päivitetty eilen klo 15:25)

Eduskunnan puhemies JUSSI HALLA-AHO (ps) otti puhemiesten tiedotustilaisuudessa yllättäen kantaa presidentinvaaleihin: HALLA-AHO sanoi, että eduskuntasalissa nähty ?näytelmä? selvensi varmaan monien suomalaisten osalta, miten toimivat toisella kierroksella presidentinvaaleissa.

Tästä voi päätellä, että HALLA-AHO ohjaili äänestämään ALEXANDER STUBBIA (kok).

PEKKA HAAVISTO on valitsijayhdistyksen ehdokas, mutta on vihreä poliitikko ja vihreän puolueen tukema ehdokas. Vihreistä on esitetty kielteisiä arvioita HALLA-AHOSTA puhemiesvaaliin liittyen.

Eduskunta äänesti tiistaina puhemiehestä istuntokauden aluksi. HALLA-AHO valittiin jälleen puhemieheksi, mutta poikkeuksellisen vähällä äänimäärällä. Hän sai 91 ääntä. Eduskunnassa on 200 kansanedustajaa.

Vihreiltä arvostelua

Äänestys oli suljettu, eli tiedossa ei ole, kuka ei antanut tukea Halla-aholle. Kuitenkin ainakin oppositiopuolue vihreistä ja demareista on kommentoitu, että niiden eduskuntaryhmissä oli noteerattu HALLA-AHON aiemmat lausunnot.

SDP:n TYTTI TUPPURAINEN esimerkiksi sanoi, että HALLA-AHO ei ole noussut puhemieheltä odotetulle tasolle ja puoluepolitiikan yläpuolelle.

Vihreiden ATTE HARJANNE mainitsi, että vihreissä on nähty käsittämättömänä esimerkiksi HALLA-AHON arvostelu Yleisradiolle.

STUBB on sen sijaan hallituspuolue kokoomuksen presidenttiehdokas. Myös perussuomalaiset on hallituspuolue.

Eduskunnan puhemiehistö piti tiedotustilaisuuden Eduskuntatalon Valtiosalissa iltapäivällä. HALLA-AHO sanoi myös medialle, että pitää puhemiesvaalin äänestyskäyttäytymistä karkeasti sanottuna "keskisormen näyttönä niille kansalaisille, jotka äänestivät minua presidentinvaaleissa".

HALLA-AHON ulostuloa voi pitää siksikin yllättävänä, että eduskunnan puhemies johtaa puhetta eduskunnassa, ja perinteisesti on ajateltu, että puhemies pysyttelee myös päivänpolitiikan yläpuolella.

HALLA-AHO oli PS:n presidentinvaaliehdokas vaalin ensimmäisellä kierroksella tammikuussa.

"Osa puheenvuoroista aika ala-arvoisia"

Näin Halla-aho kommentoi, onko hän mielestään ollut puhemiehenä objektiivinen, vaikka SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja arvosteli HALLA-AHOA siitä, että hän ei pysty asettumaan päivänpolitiikan yläpuolelle.

□ Edustaja TUPPURAISELLE ja monelle hänen ryhmästään tuli viime kesänä paha mieli, kun en suostunut kutsumaan eduskuntaa koolle kesken istuntokauden.

Toisenlainen päätös olisi ollut historiallisesti täysin ainutlaatuinen. Pidän edelleen päätöstä täysin oikeana.

□ Pidän myös ikävänä sitä, että joillakin edustajilla on ollut erittäin aggressiivinen ja militantti asenne puhemiestä kohtaan viime syksyn aikana. Osa puheenvuoroista on ollut aika ala-arvoisia, HALLA-AHO jatkoi.

HALLA-AHO oli PS:n presidentinvaaliehdokas vaalin ensimmäisellä kierroksella tammikuussa.

Tyytymättömyyttä jo kesällä

HALLA-AHON mukaan kirjoittamattomista säännöistä ja vakiintuneista käytännöistä kiinni pitäminen on viisasta, koska ne suojaavat kaikkia kansanedustajia erilaisissa tilanteissa.

□ Kirjoittamattomiin sääntöihin vetoaminen muuttuu hieman ongelmalliseksi, jos itse ei ole valmis niitä kunnioittamaan.

Vastaavaa tyytymättömyyttä ilmeni jo viime kesänä, kun minut valittiin ensimmäisen kerran tähän tehtävään. Luulen, että sunnilleen samalta ilmansuunnalta näitä protestiääniä tuli tälläkin kertaa.

HALLA-AHON mukaan viime syksynä SDP:n ryhmästä tietyt edustajat osoittivat kroonisesti mieltä julkisuudessa ja talon sisällä.

Taloustilanne vaikuttaa

HALLA-AHO mainitsi kevään tärkeistä eduskunnalle tulevista päätöksistä rajamenettelylain ja Suomen ja Yhdysvaltain puolustusyhteistyösopimuksen eli DCA-sopimuksen. Sisäministeriöstä on tulossa eduskuntaan maahanmuuttoon ja kansalaisuuteen liittyviä esityksiä.

□ On selvää, että ennusteiden mukaan entisestään heikentyvä taloustilanne saattaa aiheuttaa tarkennuksia esityksiin ja niiden tärkeysjärjestykseen.

Eduskunnalle annetaan kevätkaudella myös kehitysyhteistyön selonteko ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko.

ILTALEHDEN SELONTEKO HALLA-AHON EDUSKUNNAN PUHEENJOHTAJAÄÄNESTYKSEN JÄLKEEN.

6.2. 14:31
Tilaisuus on päättynyt.

6.2. 14:30
HALLA-AHO sanoo myös, että häneen oli tyytymättömyyttä jo silloin, kun hänet valittiin viimeksi puhemieheksi, ja suunnilleen samalta ilmansuunnalta protestiääniä tuli tälläkin kertaa, hän arvioi.

6.2. 14:28
Varapuhemies PAULA RISIKKO sanoo, ettei hänellä ole asiaan kommentoitavaa. Varapuhemies TARJA FILATOV sanoo, että kyseessä ei ole aivan tavaton äänestystulos, ja nostaa NIINISTÖN puhemiesvaalin aikoinaan, jonka tulos jäi vielä heikommaksi kuin HALLA-AHON.

6.2. 14:26
Oletko pystynyt olemaan objektiivinen puhemiehenä? Kritiikkiä on tullut esim. SDP:n TUPPURAISELTA. HALLA-AHO sanoo, että SDP:ssä tuli paha mieli, kun en suostunut keskeyttämään kesällä istuntotaukoa, ja pidän edelleen päätöstä oikeana.

6.2. 14:23
Seuraavaksi kysymyksiä toimittajilta. Saitte vain 91 ääntä puhemiesvaalissa, mitä ajattelet?

□ Oma subjektiivinen mielipiteeni on se, että kirjoittamattomista säännöistä ja vakiintuneista säännöistä kiinnipitämien on viisasta, koska ne suojaavat kaikkia kansanedustajia erilaisissa tilanteissa.

Ehkä voidaan ajatella, että kirjoittamattomiin sääntöihin vetoaminen muuttuu hiukan ongelmalliseksi, jos ei ole itse valmis niitä kunnioittamaan, HALLA-AHO sanoo.

□ Äänestyspäätökset ovat kunkin edustajan omassa harkinnassa.
HALLA-AHO sanoo, että pitää äänestyskäyttäytymistä karkeasti sanottuna "keskisormen näyttönä niille kansalaisille, jotka äänestivät minua presidentinvaaleissa".

Lisätty: HALLA-AHO sanoi myös, että moni Suomessa miettii, ketä äänestää presidentinvaalin toisella kierroksella, ja "tämä näytelmä" selvensi varmaan monien osalta, miten toimivat toisella kierroksella presidentinvaaleissa.

VALTIOPÄIVIEN AVAUSPÄIVÄNÄ 7.2.2024 TARVITTIIN SITTEN UNILUKKARI, joka 12 vuotisen PRESIDENTTIKAUTENSA LOPPUMETREILLÄ VIHDOIN USKALSI AVATA SUUNSA ja totesi, että HÄNEN KAUTENSA AIKANA HALLITUKSET OVAT VAIN MAANNEET TUMPUT SUORINA, PITÄNEET JUHLAPUHEITA HYVINVOINTIVALTIOSTA, JOTA EI ENÄÄ OLE.

ON TULLUT AIKA LAITTAA ASIAT KUNTOON. KUN ENTISET KEINOT EIVÄT OLE AUTTANEET, NIIN POIKKEUSOLOISSA TARVITAAN POIKKEUKSELLISIA TOIMIA, JOILLA HYVINVOINTVALTIO VOIDAAN PELASTAA.

UNILUKKARILLA on kyllä ollut aikaa jo SANNA MARININ KAAOSHALLITUKSENKIN AIKAAN MONTA KERTAA MAHDOLLISTA AVATA SANAINEN ARKKUNSA, MUTTA KUITENKIN UNILUKKARI SEURASI VAIN KATSEELLA VIERESTÄ, KUN BILE SANNA PYÖRITTI SHOWTAAN ja SYSTEMAATTISESTI KEVÄÄLLÄKIN 2023 JOHTI SAK:n TUELLA VALLANKAAPPAUSTA, JOKA KUITENKIN PÄÄTTYI ONNEKSI SANNA KULTIN MAHALASKUUN 3.4.2023, MUTTA JÄTTI VALLANKUMOUSHANKEEN EDELLEEN ITÄMÄÄN.

VIIMEISESSÄ STUBBIN & HAAVISTON VÄITTELYSSÄ YLE:n VIHERVASEMMISTOLAINEN TOIMITTAJAKUNTA vielä viimeisen kerran tämän presidenttikampanjan aikana valjasti koko KULTTUURIMARXILAISEN ARSENAALIN, kun ennen viimeistä vaaliväittelyä YLE:n 20:30 alkaneissa pääuutisissa uutistenlukija esitti noin 2 min 30 sekuntia pitkän tietoiskun Euroopassa johtopaikoille nousseista JULKIHOMOISTAKIN seuraavasti:

□ Latvian homo Presidentti Edgars Rinkevics vuonna 2023
□ Serbian Lesbo Pääministeri Ana Brnabic, vuodesta 2017 lähtien
□ Ranskan Opetusministeri Gabriel Attal ja hänen kumppaninsa ulkoministeri, Stephane Sejourne, jotka Emmanuel Macron äskettäin nimitti virkoihinsa
□ Sitten näytettiin vielä kuvaa Irlannista, jossa julkihomo Leo Varadkar on toiminut pääministerin vuodesta 2017 lähtien ja valittiin viimeksi uudelleen vuonna 2022.
□ Näiden lisäksi YLE on myös selvittänyt, että Luxemburgissa on ollut pääministerinä julkihomo Xavier Bettel 2019-2023

Tietysti sitten viimeisimmässä tentissä YLE antoi KALLION MUMMONKIN (Tarja Halosen), kysyä ehdokkailta, miten he toimisivat, jos öljyvahinko tapahtuu Itämerellä.

Myös Haaviston tukiyhdistyksen HANNELE POKAN huoli Itä-Suomen ja Lapin köyhien osalta pani STUBBIN esittämään VIHREÄÄ SIIRTYMÄÄ näiden kehitysalueiden tulevaisuuden turvaksi.

UNILUKKARI oli nyt tässä yhteydessä onneksi osoittanut valtiomiesmäistä viisautta ja oli kieltäytynyt antamasta YLE:n toimittajien kautta neuvojaan STUBBILLE tai HAAVISTOLLE!!!

Huomiota herätti myös YLE:n ulkomaan kirjeenvaihtajien omituiset selostukset ja kysymykset ehdokkaille Amerikasta, Venäjältä, Kiinasta, Saksasta ja Ukrainasta.

Silmiin pistävästi kävi ilmi, etteivät kyseiset kirjeenvaihtajat pystyneet toimittamaan kysymyksissä ehdokkaille minkäänlaista realistista kuvaa edes sijaintimaidensa poliittisesta tilanteesta.

Esim. YLE:n USA:n toimittaja IIDA TIKKA piti Yhdysvaltain suurimpana nykyisenä ongelmana Gazan kriisiä, joka kirvoitti sitten sekä STUBBIN ja HAAVISTON kehumaan nykyistä Seniilin Bidenin täysin epäonnistunutta Israelin politiikkaa, joka on saattanut koko LÄHI-IDÄN täyteen kaaokseen lähinnä SENIILIN BIDENIN Iranin politiikan seurauksena.

Moskovan kirjeenvaihtaja HEIKKI HEISKANEN totesi STUBBIN transatlanttiseksi NATO HAUKAKSI ja HAAVISTO ulkoministeriksi, joka neuvotteli NATO sopimuksen.

Kumpaankaan ei Venäjällä luoteta.

HAAVISTO yritti heti hyökkäystä STUBBIN kimppuun ROSAROMIN voimalahankkeesta, mutta hyökkäys jäi piippuun, kun HAAVISTO varmaan huomasi itsekin, että VIHREÄT ovat vastustaneet ydinvoimaa jo pelkästään ideologisistakin syistä.

Toiseksi HAAVISTO muisti mainita, että hän vastaisi puhelimeen, jos PUTIN soittaisi.

STUBB taas katsoi, ettei puhelimeen pidä vastata, koska se antaisi PUTINILLE mahdollisuuden käyttää puhelua poliittiseen propagandaan, joka olisi haitaksi koko Euroopalle.

HEISKASELLA ei ollut kuitenkaan hajuakaan siitä, miten Suomi-kuvaa voitaisiin Venäjällä parantaa.

Kiinan kirjeenvaihtaja MIKA HENTUNEN taas muistutti, että STUBBIN oltua ulkoministeri STUBB oli vahvasti puhunut Kiinan mahdollisuuksien puolesta.

HAAVISTOLLE tuli taas tilaisuus hyökätä STUBBIN kimppuun, mutta STUBBILLA ei ollut vaikeuksia kertoa, kuinka hän on aina ollut Kiinan suhteen varovainen arvopohjainen realisti ja oli kolumneissaan ehdottanut, että Suomessa pitäisi olla USA:n tapainen CFIUS-organisaatio, joka tarkastelee Suomen ja Kiinan välisiä kauppakysymyksiin liittyviä riskitekijöitä.

STUBB totesi, kuinka XI:n politiikka oli muuttunut radikaalisti koronakriisin jälkeen.

STUBB ei halunnut luokitella Kiinaa roistovaltioksi. Huomiota herätti, että HENTUNEN väitti BIDENIN määritelleen KIINAN USA:n vihollisvaltioksi, mikä on täysin virheellinen tieto, kun SENIILI BIDEN on nimenomaan korostanut, että KIINA on USA:n kilpailija, mutta ei vihollisvaltio.

Saksan kirjeenvaihtaja ANNA KARISMO otti taas esille Saksassa tapahtuneen AFT-puolueen voimakkaan nousun, jonka KARSIMO katsoi vaarantavan koko EU:n tulevaisuuden, kun pitkään jatkunut VIHERVASEMMISTOLAINEN POLIITTINEN SUUNTAUS on ajanut SAKSANKIN jo kaaokseen.

EU:ssahan on kesäkuun 2024 vaalissa tiedossa Saksaakin laajempi oikeistolaitumissuuntaus, mikä on nähtävissä jo selvästi mm. Ranskassa, Italiassa, Hollannissa jne.

Menneellä kaudella lähinnä VIHERVASEMMISTOLAISIA AATTEITA on viety eteenpäin, mutta osa keinoista on ollut varsin epäonnistuneita.

Komissio on tuottanut sadoittain uusia ehdotuksia, joissa on myös päällekkäisyyksiä, ristikkäisyyksiä ja liikaa hallinnollista taakkaa.

Siksi vastaliikettä on odotettavissa.

Viimeksi komissiossa on jo ilmoitettu 90% kasvihuonepäästöjenkin leikkaamisesta vuoteen 2050 mennessä, mikä tietenkin johtaa vain EU:n talouskasvun voimakkaaseen heikkenemiseen, johon lisääntynyt siirtolaisuus tulee vielä aiheuttamaan kasvavia kustannuksia, mikä kaikesta päättäen johtaa lisääntyvään protestointiin ja levottomuuksiin ympäri Eurooppaa.

EU:ssa taistelu ilmastonmuutosta vastaan ei teemana ole mihinkään hävinnyt,

Kuitenkin Eurooppaa haastaa nyt Venäjän hyökkäys Ukrainaan, kansainvälisten jännitteiden kasvu ja geotalouden nousu.

Kilpailu raaka-aineista ja teknologioista kiristyy, energiakriisi ja inflaatio näkyvät ihmisten arjessa. Kesäkuun EU-vaalien teemat tulevatkin keskittymään selkeästi talouteen ja turvallisuuteen.

Verkkouutiset kertovat EU:n tulevista vaaleista seuraavasti:

"Tähän suuntaan viittaavat myös puolueiden kannatuskyselyt eri maissa. Vaaliennusteiden mukaan EU-parlamentti tulee oikeistolaistumaan ja myös kansallismielisyys kasvaa.

Vihreät ja liberaalit menettävät paikkojaan, oikeistonationalistit ja konservatiivit puolestaan saavat lisää jalansijaa, ennustaa Politico-lehden kokoama kuukausittainen vaaliennuste Poll of Polls.

Jos EU-vaalit pidettäisiin nyt, Politicon ennusteen mukaan säilyisi kokoomuksen edustama keskustaoikeiston EPP edelleen selvästi suurimpana puolueena (178) pitäen suunnilleen nykyisen paikkamääränsä.

Samoin sosialistit pystyisivät tukevasti kakkosena (145).

Kolmospaikalle olisi sen sijaan nousemassa kannatustaan reippaasti nostava nationalistiryhmä ID (96) ja sen kantaan konservatiiviryhmä ECR (89), joka kamppailisi nelospaikasta paikkojaan rajusti menettävän liberaaliryhmä Renew Europen (86) kanssa.

Tähän vaikuttaa erityisesti vaaliasetelma Ranskassa, jossa viime EU-vaaleissa uutena EU-parlamenttiin sisään pyyhältänyt EMMANUEL MACRONIN puolue on menettämässä asemansa samalla kun maan oikeistonationalistit nousevat.

Tulevan EU-parlamentin 720 edustajasta 81 valitaan Ranskasta. Rajua tappiota enteillään myös vihreille, jotka ennusteen mukaan menettäisivät yli kolmanneksen paikoistaan (43) ja olisivat taas vasemmiston (33) kanssa samaa kokoluokkaa."

ottoRe: Johan tuli ukkoon puhtia14.2.2024 10.52
Puhtia tarvitaan edelleen.

Niinistöllä on vielä parisen viikkoa aikaa toimia mikäli hän ei halua seuraajansa aloittavan samoissa merkeissä kuin Kekkonen aloitti vuonna 1956.

Asiahan ei suoranaisesti hänelle kuulu mutta tämän ajan hokemalle arvojohtajuudesta olisi nyt käyttöä.

Käyttöä enemmän kuin koskaan noiden pian täyttyvän kahdentoista vuoden aikana.

Vaaleilla valitun laillisen hallituksen tahdon murtaminen yleislakolla on äärimmäisen vakava poliittinen manooveri, joka murtaa samalla poliittisen järjestelmän perustan.

Mitä väliä on tämän jälkeen vaaleilla, jos muutama "punaniska" sanelee sen, mitä lakeja laaditaan ja mikä on niiden sisältö?

Etenkin, kun kysymyksessä ovat toimenpiteet, jotka joka tapauksessa on tehtävä kuten presidentti valtiopäivien avajaisissa toi selkeästi esille.

Puhtia tarvitaan.

Vielä.

alan kolmas miesRe: Johan tuli ukkoon puhtia14.2.2024 23.42
Lakkosuma on VIHERVASEMMISTON käyttämä ULKOPARLAMENTAARINEN MANOVERI, jolla yritetään vain jälkijättöisesti estää demokratiassa kansan tahto.

Suomen kansahan totesi 2.4.2023 Eduskuntavaalissa, että KUKKULAN KUNINKAAKSI EU:n VELKARAHALLA nostettu KULTTIJOHTAJA SANNA MARININ aika Suomessa loppui kuin KANAN LENTO.

KULTTIJOHTAJA SANNA sai hankettaan tukemaan läpeensä korruptoituneen VALTAMEDIAN ja koko Suomen poliittisen ELIITIN.

Hämmästyttävästi KORONAN AIKAAN, jopa monet perinteisesti konservatiiviset poliittiset päättäjätkin menivät mukaan tähän Suomen kansalle joka ikinen päivä VALTAMEDIASSA syötettyyn VIHREÄN SIIRTYMÄN PAJUNKÖYTEEN.

Vastaavalla tavalla myös Suomen NATO päätös syötettiin suomalaisille vain parin VALTAMEDIASSA julkaistun mielipide gallupin avulla.

Niin eikös joka ikinen suomalainen löytänyt itsestään välittömästi NATO kansalaisen jopa nyt 11.2.2024 valittua uutta Presidenttiä myöten.

Kun tällainen NATO gallup tehtiin, niin jo lähes seuraavana päivänä alkoi myös ULKOMINISTERIÖSSÄ ja UNILUKKARIN KANSLIASSAKIN NATON hakupaperien täyttö.

UNILUKKARILLAHAN ei tällä hetkellä tunnu olevan muita kiireitä kuin PIPO LÄTKÄN PELUU jossain nuorisoporukassa, niin voisi olettaa, että UNILUKKARI nyt ehtisi vaikka PRESIDENTIN KANSLIAN BUDJETISTA rahoittamaan kunnollisen LAKKO GALLUPIN, jolloin tulos olisi varmasti sellainen, että poliittisille lakoille kansa vaatisi vähintään samaa kuin viime kesänä RASISMILLE eli siis NOLLA TOLERANSSIA.

Samassa yhteydessä voitaisiin myös kysäistä, onko oikein, että demarit, vassarit ja vihreät käyttävät ULKOPARLAMENTAARISTA lakkoasetta ja ammattiyhdistysliikettä laillisen valtiosäännön kumoamiseen.

UNILUKKARILLAHAN on jo keksittynä hyvä ilmauskin, jota UNILUKKARI käytti RASISMISTA jo Vilnan kokouksessa 11.7.2023.

Siihen kryptiseen ilmaukseenkaan ei tarvitse nyt tehdä muuta innovatiivista kehitelmää tai muutosta kuin vain korvata epämääärinen RASISMI ilmauksella POLIITTINEN LAKKOILU seuraavasti:

□ "Minun mielestäni SUOMEN HALLITUKSEN olisi viisasta ottaa selkeä NOLLATOLERANSSIN KANTA POLIITTISEEN LAKKOILUUN. Se olisi hyvä signaali maailmalle", Niinistö sanoi.

□ "Täytyy muistaa, että POLIITTINEN LAKKOILU ja ongelmat maahanmuuton suhteen ovat kaksi täysin eri asiaa", Presidentti Niinistö jatkoi.

Tällä yksinkertaiselle tavalla saataisiin heti varmistettua, että ALEXILLE taattaisiin työrauha ja aivan ilmeisesti jo heti 80% kansan suosio.

Nythän näyttää siltä, että VALTAMEDIA vielä vaalienkin jälkeen pitää yllä NARRATIIVIA, että YLIOPPILAS HAAVISTO on lähes yhtä suosittu kuin ALEX.

Totuushan tällä hetkellä on kuitenkin se, että ALEXIN suosio on nyt 95% ja HOMON VIHERVASEMMISTOLAISEN kansanedustajan suosio on korkeintaan 5%.n tasolla.

Lisäksi tiedetään sekin, että kyllä hävinneet ajetaan marginaaliin parissa kuukaudessa, vaikka YLIOPPILAS HAAVISTO pitäisi minkä tahansa AL-HOLIN tai HAMASIN puolustuspuheen eduskunnassa vaatiessaan tiukempia konkreettisia otteita VIHREÄN SIIRTYMÄN OSALTA, jossa ote tuntuu nyt pahasti lipsuvan.

Viimeisenä oljenkortenaan YLIOPPILAS HAAVISTO saattaa vielä käyttää hyväkseen UMK:takin, kun kilpailun voitti Windows95manin ja Henri Piispasen kappale "No Rules" ja nyt on käynyt ilmi, että Windows95manilla on noussut sisu kaulaan muka israelilaisten vuoksi.

Totuushan on, että jopa POPEDAN tai EPPUJEN musiikki kuulostaa SINFONIAMUSIIKILTA, kun sitä vertaa Window95manin LAVATYÖSKENTELYYN RISOISSA HOUSUISSA!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: