Keskustelu

PVKaru totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta4.4.2015 15.20
Moro,
lukekaa: "

Juhana Vartiainen sanoo, että Suomessa on keskusteltava ?perustavien hyvinvointipalvelujen? karsimisesta. Arkistokuva.
Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen VATT:n ylijohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Juhana Vartiainen (kok.) lataa Puheenvuoron blogissaan täyslaidallisen Suomen talouden tilanteesta.

-Karu tosiasia on, että Suomi on jäämässä rajusti jälkeen muista Pohjoismaista. Kilpailukykymme on päästetty heikkenemään emmekä ole riittävän ajoissa ryhtyneet sopeutumaan väestön ikääntymiseen. Niinpä valtion ja kuntien velka kasvaa nopeasti. Hyvinvointimenot ja sosiaaliturva eivät ole nykyisellään rahoitettavissa. Meillä on kunnianhimoiset hyvinvointitavoitteet, mutta ne eivät toteudu ellei työtä tehdä enemmän, hän kirjoittaa.

Vartiainen nostaa esiin kolme keinoa tilanteen korjaamiseksi: työurien pidentämisen, kannustinloukkujen purkamisen ja työperäisen maahanmuuton helpottamisen.

-Talouden realiteetteja on katsottava rauhallisesti silmiin. Globalisaatiota ei pääse pakoon minnekään, Suomessa toimiva yritys toimii samalla globaalissa taloudessa. Meillä on oltava kilpailukykyisiä yrityksiä. Koulun on valmennettava jokainen nuori globaalin talouden haasteisiin. Sosiaaliturvan on pidettävä huoli niistä, jotka eivät pärjää, hän sanoo.

Vartiainen sanoo myös, että Suomessa on keskusteltava ?perustavien hyvinvointipalvelujen? karsimisesta.

-Osa poliittisesta kentästä on valmis ratkaisemaan ongelmia ottamalla niin paljon velkaa kuin ikinä markkinoilta saadaan ja odottamalla kädet ristissä kasvua. Syytetään euroa ja finanssikriisiä. Mitä ihmettä meidän maallemme on tapahtunut, minne olemme matkalla? Olemmeko kohta enää pohjoismainen hyvinvointivaltio, hän kysyy.

Vartiainen julkisti reilu kuukausi sitten yhdessä Ruotsin entisen valtiovarainministerin Anders Borgin kanssa tekemänsä raportin Suomen taloustilanteesta. Raportin mukaan Suomen selkeä pääongelma on kilpailukyvyn rapautuminen ja korkeat palkkakustannukset verrattuna muihin Euroopan maihin. Lue Uuden Suomen juttu aiheesta täältä."

On aivan käsittämätöntä Juankosken kunnan toiminta, Vasemmistoliiton ja Demareiden paskanjauhanta.

t

prossaRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta5.4.2015 6.59
Kristillisten varapuheenjohtaja tv-tentissä, löytyy netistä

Työttömyysturvasta voi hyvin leikata 20-%, muistakaa äänestäjät tämä ideologia.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta5.4.2015 8.58
Työttömyyshän on rikos:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/valko_venaja_teki_tyottomyydesta_rikoksen-34273

PVRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta5.4.2015 11.33
Moro,
ja prossalle voisin sanoa, että kun ymmärrystä ei löydy, miksi kirjoittaa:
Tässä sitten totuus nimimerkki Prossan- lässytyksestä: "
Kristillisdemokraatit


1. Päivi Räsäsen viimeinen vetovuoro vaaleissa?

Gallupit ennakoivat aiempaa vähemmän edustajapaikkoja kristillisille, ja Päivi Räsäsen aika puheenjohtajana lienee lopuillaan.

"Hallituksessa Räsänen on junaillut puolueelleen vaikutusvaltaa enemmän kuin mihin neljän prosentin kannatus oikeuttaisi. Näin varsinkin sen jälkeen, kun vasemmistoliitto ja vihreät jättivät hallituksen ja pääministeri Stubbille jokaikisen kansanedustajan tuki oli tärkeä", kirjoittaa analyysissään Pirjo Auvinen.

Lue lisää.

2. Sauli Ahvenjärvi, mistä leikataan?

Aamu-tv:n tentissä KD:n varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi sanoi, että puolue lyhentäisi ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoa viidestäsadasta päivästä kolmeensataan.

Ahvenjärvi sai tehtäväkseen pohtia, miten säästäisi 500 miljoonaa euroa, jos kohteet olisivat puolustusmenot ja työttömyysturva. Valinta oli hänelle helppo: ei yhtään puolustuksesta, 500 miljoonaa työttömyysturvasta.

? Olemme epäonnistuneet, jos tätä säästöä ei saada työllisyyden kasvun ja työpaikkojen lisäyksen kautta, Ahvenjärvi sanoi."

Ahvenjärvi totesi myös, että työttömyysturvaan lisätään aluksi huomattavasti tukea ja se päivämäärä lyhennetään 500sta 300aan. Kyse oli myös kummasta voitaisiin leikata puolustusmenoista vai työtömyysturvasta-- vaihtoehto olisi tietenkin se, että liitytään NATO:on.
Vasemmistoliittto ja demut leikkaisivat puolustusmenoista ja lisäisivät lainaa, joten Suomi joutuisi tilanteeseen, missä puolustusta ei ole lainkaan ja kaikilla on asiat perseelleen. Vai mitä, Prossa.

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta5.4.2015 17.57
Demut ja keput ovat aina tavoitelleet kuuta taivaalta ja siksi Suomessa ei tapahdu kehitystä millään alalla.

Suomen mieron tie alkoi vuonna 1956 presidentin vaaleissa. Ensimmäisellä kierroksella maalaisliiton Kekkonen sai vain 102 ääntä, Demujen K.A. Fagerholm 114.

Toisella kierroksella maalaisliitto teki sitten niitä kepulle niin tuttuja "lehmänkauppoja":

Ja siitä se alkoi: Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen......151 kertaa monotonisesti Kekkonen ja Fagerholm jäi kakkoseksi hämärissä olosuhteissa 149 äänellä.

Kuten huomataan Suomessa on vain kaksi puoluetta, joiden tehtävänä on ollut veronmaksajien rahojen holtiton syytäminen kaiken maailman "hyviin ja tasa-arvoisiin hankkeisiin".

Hyvässä muistissa kaikilla suomalaisilla on mm. seuraavat kepu & demu saavutukset:

 Urkin kassakaappisopimus Merimiesunion Niilo Wällärin kanssa laittomista jäämurtajalakoista demujen kanssa jo Urkin pääministerinä ollessaan v. 1955

 Urkin kyseenalainen valinta presidentiksi v. 1956
Kyseenalaisesta vaalista alkoi nähin päiviin saakka jatkuneet ongelmat myös USA:n kanssa, koska ei Kekkonen olisi tullut koskaan valituksi ilman Neuvostoliiton YYA-sopimusta. KGB-kenraali Viktor Vladimirovinkin mukaan Kekkosen voiton takasi Neuvostoliiton lahjonta, puuttuvat äänet ostettiin ja Kekkosen valinta varmistettiin. Yhdysvallat kieltäytyi onnittelemasta Kekkosta. Ulkoministeri John Foster Dulles lausui, että "Kekkosen virkaanastumisen johdosta emme esitä onnitteluita".

SAK julisti yleislakon, joka alkoi uuden presidentin virkaanastujaispäivänä 1. maaliskuuta 1956.

 massiiviset voivuoret jo heti 1960-luvulla
 Noottikriisi 1961
 Poikkeuslaki 1973
 Eduskunnan hajoitus 1975

 Kepun Martti Miettusen katastrofaalinen hätätilahallitus vaikka työttömiä oli vain 60 000 vuonna 1978

 Urkin Suomen johtaminen dementoituneena muumiona aina vuoteen 1981 saakka. Hovilääkärien ja professorien mukaan Urkin kunto oli kuitenkin kuin nuorella pojalla.

 Manun valinta pressaksi 1982

 Manu ja demujen vahvan markan polittiikka, joka päättyi täyteen katastroofiin ja 1990-luvun alussa massiiviseen devalvaatioon. Devalvaation syynä oli eläminen kepu & demu-utopioassa, jossa palkkoja ja elintasoa voitiin nostaa nopeasti vahvan markan avulla. Koska narulla ei voi työntää, niin tämäkin punamulta-ilmapallo sitten puhkesi. Yrittäjiä kaatui satoja tuhansia ja työttömiä tuli yli 320 000 yhdessä yössä. Itsemurhan tehneitä yrittäjiä ei ole vieläkään uskallettu laskea. Yrittäjien omaisuus siirrettiin vastikkeetta pankkien haltuun.

 Manun Tiitisen listan kätkeminen Supon johtajan ja eduskunnan sihteeri Seppo Tiitisen (kepu) toimesta ikiajoiksi kassakaappiin.

 1999 Suomen markan kytkeminen euroon kiinteällä 5.94573 vaihtokurssilla, joka oli demu-kepujen johtaman vahvan markan talouspolitiikan johdosta noin 30% liian vahva. Siitä alkoi Suomen miero EU-tie ja velaksi eläminen. Siirtyminen euroon 2002. Kahvikupin ja WC-maksun hinta kuppiloissa nousi yhdessä yössä kuusinkertaiseksi, eikä meillä tientenkään ollut inflaatiota lainkaan tilastotoimiston mukaan.

 2000-luvulta hyvä esimerkki on mm. kepun Liisä Hyssälän katastrofaalinen lääkelaitoksen siirto Helsingistä Kuopioon, jonka johdosta iso osa kokeneista Suomen terveydenhuollosta vastaavista ihmisistä irtisanoutui, eikä siirtyminen ole toteutunut vieläkään kuin erittäin pieneksi osaksi. Muistaakseni kokoomuksen Paula Risikko on joutunut pidentämmän siirtymisaikaa aina vuoteen 2018 asti. Pulaa tuntuu olevan nyt ammatti-ihmisistä. MItenhän tässä kepulle taas näin kävi?

 2011 jälkeen Tartsan puheet YK:n yleiskokouksessa, jossa SAK:n entinen suulas lakimies meni neuvomaan USA:ta, miten terroristeja vastaan pitää toimia ja kaiken huipuksi vielä moukkamainen Bushin ravatin oikaisu. Ravatti oli varmasti tyylikäämpi kuin Tartsan matkalaukun kokoinen oma käsilaukku ja maatalousnäyttelyissä käyttämä muovilippainen Panu-maalarin lippalakki.

 Nyt kepun Pekka Puskakin pyrkii vielä eduskuntaan, kun Suomessa rokotettiin lapsia holtittomasti narkolepsiaan, eikä korvauksia siitäkään ole vielä tullut uhreille kuin nimeksi. Puskankin johtamalle THL:lle lääketehtaat maksoivat 6 milj. euroa ja erittäin vaarallista narkoleptia rokotetta tilattiin noin 5.3 milj. annosta, jolla olisi saatu vaivutettua koko Suomi narkoleptiaan, ellei sitten olisi ulkomailla havaittu, että roketehan voi olla tappavaa lajia eikä se edes estä tautia kaikissa tapauksissa.

 Kepun toimesta suomalaisia on siis rokotettu narkolepsiaankin tahallisesti jo lähes 10 vuoden ajan, koska asia on poliittisesti tärkeä kepulle.

 Lässähtänyt sote-sopimus: kaikki sote-palvelut julkisiksi. HALOO narkolepsia kepu & demu-akseli, herätkää!!!!

Menneiden kymmenien vuosien aikana tehdyt "hyvät päätökset" ovat sementoineet Suomen poliittisen tilanteen sellaiseksi, että mitään todellista muutosta parempaan ei ole näkyvissä lähimpien kymmenien vuosien aikana.

Kepun ja demujen mielestä mitään rakenteita ei voida muuttaa. Missään tapauksessa työehtosopimusten yleissitovuudesta ei voi Suomessa edes keskustella tai tinkiä, koska Suomi on tasa-arvon ja tasapäisyyden mallimaa.

NATO ja keskiolut ovat myrkkyä kepu-demuille, koska päätäntä ja kähmintävalta voi riistäytyä kepu-demujen käsistä ja ihmiset saattavat ihan oikeasti ruveta ajattelemaan omilla aivoillaan ja elää niin kuin muissakin länsi-demoktatioissa on tapana.

Veroja ei voida meillä alentaa, eikä maataloutuessa ja työttömyysturvassaole myöskään tinkimisen varaa. Ne ovat kaikki saavutettuja etuja. Ihan samalla tavalla, kuin Nalle Wahlsroosin kallis kartano.

Sitä paitsi Suomen 10 vuoden päässä orastavan talouskasvun johdosta meillä selvitään aivan hyvin, kun tehdään selviämisestä kepujen Juha Sipilän johdolla uusi yhteiskuntasopimus.

Pannaan vain yksinkertaisesti Suomi kuntoon ja työllistetään 200 000 työtöntä välittömästi valtion rahalla. Meillähän on vaikka kuinka paljon vielä tekemätöntä työtä. Meiltähän puuttuu vielä mm. moottoritie Helsingistä Rovaniemelle ja tietenkin Guggenheimin museo sekä tunneli Tallinnaan Helsingistä.

Kepujen ja demujen lupauslistassa on myös välitön metropoli-hallinto pääkaupunkiseudulla, jotta pääkaupunkiseudulle ajetut eläkeläiset ja maalaiset voidaan aikanaan asuttaa Pisararadan varteen valtion rahoin rakennettuihin edullisiin ARA-rahoitteisiin kepun ja demujen puoluetoistoissa sopivan kokoisiksi harkittuihin asuntoihin.

Sipilästä tulee hyvä pääministeri ja Paula Lehtomäestä tietysti ulkoministeri, koska hän on niin hyvä venäjän kielessä ja muutoinkin rääväsuinen karaoketähti. Hän tietysti osaa myös mummojen kyykyttämisen huusseissa. Putinkin sanoi taannoin, että hankalat tsetseenit pitää ampua huuseihin.

Kainuun tyttönä Lehtomäki tietysti tuntee kaivosalan selvästi paremmin kuin Outokummun kaivosalan ammattilaiset. Tietysti Lehtomäki on myös syvällisesti perehtynyt moderniin bioliuotustekniikkaan, jossa ei tarvita lainkaan vettä.

Vaikka en oikein tykkää tuosta Valko-Venäjän Lukashenkan touhustakaan, niin nyt hänellä on kyllä raikas ehdotus, että työttömyys pitää julistaa rikolliseksi.

Jos meilläkin oltaisiin vihdoin näin rohkeita ja julistettaisiin taas Kekkosen tapaan hätätilä, niin kyllä silloin demujen harmaan talouden jahtikin saisi aivan uutta vauhtia. Luulisin, että julkisen talouden alijäämäkin tulee heti vaalien jälkeen tasapainoon.

En kuitenkaan usko, että demut on sentään niin hölmöjä, että lähtevät sitä oksaa sahaamaan, jolla ovat saaneet rauhassa istua kepun ja demujen 1950-luvulla tehdystä "kihlauksesta" lähtien.

Minä olen vain ihmetellyt sitä, miksi kepu ja demu eivät vihdoin mene naimisiin. Onhan tuota avoliittoa kestanyt jo riittävän kauan, että kumppanien tavat ovat tulleet perinjuurin testatuksi. Vai onko kepujen ja demujen vielä lähdettävä niin suositulle Aatami ja Eeva-risteilylle Kreikan saristoon, jonka jälkeen avioliitto voidaan vahvistaa?

Kepussahan on paljon näitä demujen kanssa kimppaavia, kuten esimerkiksi televisossakin esiintynyt Kanki-niminen tanssitaituri.

Koska nyt meillä on todellinen hätätila, niin tarvitaan varmaan perustulain muutoksiakin, jotta sote sadaan maaliin vaikka väkisin. Tätä temppua mm. Kepun Juha Rehula on jo vilautellut, kun sotessa ei kepun häitiköimä sote kelvannutkaan järki-ihmisille.

Varmaan presidentin valintakin on taas jätettävä hyväksi havaittujen valitsijamiesten huoleksi, mutta 200 kappaletta valitsijamiehiä on säästösyistä tulevaisuudessa riittävä määrä.

Saammeko siis seuraavissa presidentin vaaleissa taas kuulla, kun jo hieman harmaantunut ja arvostettuun valtiomiessarjaan kepun-demujen nostama Paula Lehtomäki lukee äänestyslippuja monotonisesti: Sipilä, Sipilä, Sipilä... 101 kertaa Sipilä ja Suomi on taas jaloillaan. Silloin Paula voi lopettaa karaokelaulun ja todeta eduskunnassa, että Suomi on nyt pantu kuntoon.

Harmillisesta on, että silloinkaan amerikkalaiset eivät onnittele Sipilää, vaikka on innokas bio-insinööri ja rakentanut itse jopa häköpönttöautonkin.

Noita ihmeitä meillä ennen nähtiin pula-aikana, kun kaikesta oli tiukkaa ja minäkin kortilla leipää ostin pikkupoikana. Se pikkuinen leipäkauppa ei tosin ollut vielä silloin K- kauppa eikä kepujen Prisma.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta5.4.2015 18.49
Puolet Juankosken äänestäjistä on eläkeläisiä. Heidän pitäisi tiedostaa se, miten keskusta ja demarit kohtelevat eläkeläisiä. Eläkeläisen tuloksi on aikoinaan määritelty 60% työajan palkasta. Se näyttää olevan utopiaa.

Kepu ja demarit ovat korottamassa työtulovähennystä. Esimerkiksi keskusta lupaa varat korotukseen noin 450 MEUR. Työtulovähennys ei tietenkään koske eläkeläisiä.

Eläkkeiden indeksitarkistuksen leikkaaminen 0,4 prosenttiin on eläkeläisten kiusaamista. Eläkkeistä suurin osa, noin 90 prosenttia, on työsuhteessa karttuneita työeläkkeitä. Niistä suurimman osan maksavat yksityiset työeläkeyhtiöt. Näihin liittyvät indeksikorotukset maksavat samat eläkeyhtiöt eli leikkaamisella ei ole valtiontalouden kannalta mitään merkitystä

Minua henkilökohtaisesti kismittää valtiolle maksettava eläketulon lisävero, joka on kuusi prosenttia siltä osin kuin eläketulo vähennettynä eläketulovähennyksen määrällä ylittää 45 000 euroa. Tilapäiseksi aiottu raippavero näyttää muodostuvan pysyväksi. Lisäksi valtio suunnittelee, että myös työeläkkeet verotettaisiin aina Suomessa riippumatta siitä, missä maassa asuu.

PRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta5.4.2015 21.06
Moro ja kiitos - alan miehelle- hyvästä kirjoituksesta. Se on juuri näin.

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 1.43
Aina kun kepu tai demu suunsa avaa jossain tilaisuudessa niin alkaa laulu pienituloisten ja maanviljelijöiden korkeista verosta. Ja siitä, että ns. suurituloisten veroprogressiota voidaan vielä huoletta nostaa.

Suurituloisillahan on vara maksaa. Suomessa ei ole kohta ainuttakaan suurituloista, jos tämä kepu & demu hysteria vielä jatkuu esim. 10 vuotta eteenpäin.

Olettaisi, että peräti valtiovarainministeriksi päässeeltä Rinteeltä löytyisi jotain konkreettistakin raportoitavaa Suomen maailman korkeimmalle tasolle nostetusta verotusasteesta, jossa joka ikinen killinki, mikä maasta löytyy on jo laitettu verolle.

Tästä huolimatta Rinnekin vielä haikailee Paavo Arhinmäen tapaan noita harmaan talouden rahoja, joita itse asiassa ei Suomessa ole. Sitä paitsi olemattomien rahojen metsästäminen maksaa enemmän kuin olemattomat harmaat rahat ylipäätään ovat.

Yllä alan mies on ottanut esille erittäin tärkeän verotuksellisen epäkohdan, joka on selvästi perustuslain vastainenkin.

Ei todellakaan ole mitään perusteita sille, että keput & demut ovat taas lupailemassa noita ylimääräisiä työtulovähennyksiä vain työtä tekeville.

Herroille Sipilä ja Rinne on syytä selvästi kertoa, jos eivät ole sattuneet sitä vielä itse tajuamaan, että Suomessa on tietty työeläkejärjestelmä, jossa jokainen elämässään työtä tehnyt on itselleen hankkinut esim. oman työeläkkeensä. Siihen ei ole mitään oikeutta edes kepuilla ja demuilla lähteä sormeilemaan - siis ansaittua ja maksettua työeläkettä sosialisoimaan.

Sitä paitsi Sipilä ja Rinne ovat vielä sen verran nuoria miehiä, joten heille on syytä kertoa sekin, että nyt eläkkeellä olevat polvet ovat Suomen hyvinvoinnin rakentaneet omalla työllään. Selkänahastaan repineet. Sipilällä ja Rinteellä ei ole sitäkään kautta mitään oikeutta lähteä Suomen rakentajia vielä lisää kurittamaan.

Se on aivan selvä, että demujen kehittämä raippavero on tullut eläkeläisten kiusaksi jäädäkseen. Kysymys on aivan samasta asiasta, kun aikoinaan kehitettiin punamultakaudella autojen ikkunoihin jokin veromerkki, jonka piti myös olla autoilijoiden tilapäinen suonenisku. Mutta eipä ollut. Pysyväksi jäi ja taitaa nykyään voida erittäin lihavasti ns. Trafi-maksun nimellä.

Trafi-maksuhan on autoilijoille siitä kiusallinen maksu, että maksun unohtamien helposti johtaa auton rekisterikilpien repimiseen ja autoilijoille varsin hankalaan rumpaan.

Jotta tätäkin maksua voidaan sitten tien päällä tehokkaasti seurata, niin tietysti poliiseilla täytyy olla avaruusajan kalliit tietokoneet, jotta saadan välittömästi kitkettyä liikenteestä pois tällaiset järjestäytyneen yhteiskunnan vapaamatkustajat.

Vähän samanlaisesta asiastahan meillä on kysymys myös tuossa yleisradiotoiminnassa, jossa demujen neropatti Krista Kiuru kehitteli sellaisen verotusautomaatin, että YLE pystyy nyt jo kohta kyykyttämmän kaikki yksityiset suomalaiset mediafirmatkin henkihieveriin.

Nyt Rinne on vielä kehittelemässä ALVin korotuksia lehdistöllekin, jotta saadaan ahtaalla olevat mediayhtiöt entistäkin tiukemmalle. Kohta olemmekin tilanteessa, että vain valtion toimesta painettu Pravda Kepunlandia (ent. Maaseudun Tulevaisuus) ja sen tytärlehti Koillis-Pravda jäävät meille ainoiksi painetun sanan edustajiksi.

Asiassa on kuitenkin se hyvä puoli, että televisiolupien tarkastajien ammattikunta lienee jo kuollut sukupuuttoon.

Sen sijaan alkoholitarkastajat eivät ole kuolemassa sukupuuttoon.

Minä epäilen, että vaalien jälkeen kepun ja demun tulevassa avioliitossa demujen Keppana Huovinen ja Kepun Annika Saarikko iskevät viisaat päänsä yhteen ja kuiskaavat Juha Sipilälle hallitusneuvotteluissa, että kai olet pannut merkille, että meillä on päässyt riistäytymään erittäin pahaksi tuo keppanan juonti.

Jotta etköhän sinä Juha voisi taas kääntää takkisi nurin, kun vaalit on jo onnellisesti ohi?

Laitetaan keppana Alkoon, niin on jo kauan sitten porukalla sovittu. Otetaan käyttöön ennen niin hyväksi havaittu viinakortti, jolla voidaan valvoa sekä keppanan Alkosta kertaostosten määrää ja ostoskertojen lukumäärää per viikko.

Modernisti digiaikana voidaan ottaa sitten kättöön Alkon sirukortti, johon voidaan sitten vielä kehitellä ns. keppanan sanktiomaksu. Jos jonkun janoisen asiakkaan kertaostos tai viikottainen lukumäärä ylittää kepun puoluetoimistossa Pastori Laanisen laatimat maksimiostosrajat, niin keppanan hintaa voidaan progressiivisesti aina korottaa.

Jos vielä lyhyesti palaan tuohon tärkeään eläkekysymykseen, niin sattuipa taas eilen silmään, kun Kevan johto ja henkilöstö on näköjään saamassa nyt massiiviset bonukset.

Vasta valitun uuden toimitusjohtaja Jukka Männistön mukaan Keva teki viime vuonna vuosituhannen parhaan tuloksen ja Kevan henkilöstö saa erinomaisen vuoden aikana tehdystä työstä tulospalkkaa vajaan yhden kuukauden palkan verran.

Männistö ei itse saa tuota bonusta, mutta Männistönkin palkka on peräti 18 500 euroa kuussa.

Kevassakin, kuten muissakin eläkevakuutusyhtiöissä, eläkerahat on rahastoitu ja sijoitettu tiettyjen sääntöjen mukaan. Kevan sijoitukset tuottivat viime vuonna 8.7%:ia, kun edellisvuonna tuotto oli vain 7.5%:ia.

Männistön mukaan Kevan sijoitustuotto oli Suomen eläkeyhtiöiden paras viime vuonna ja tiukemmin säänneltyjen yksityisten työeläkeyhtiöiden tuotot jäivät vain noin 6-7%:iin viime vuonna.

Kunta-alan eläkeyhtiö Kevahan on ollut iät ajat kepun parhaita kähmintä linnakkeita KELA.n ohella. Vuonna 2013 Kevan johtaja Merja Ailuskin jouduttiin erottamaan, kun kävi ilmi kaiken maailman rötöstelyt avo-bemareilla ja asuntoremonteilla sekä lasten etuuksien laittomilla perimisillä.

Eikä Ailuksen edeltäjäkään Kauppinen mikään kovin suuri neropatti ollut, kun joutui eroamaan sävellettyään kosteiden lounaiden ja illasten vieraslistoja jälkikäteen mieleisiksiin, kun käry oli jo rötöstelystä käynyt.

Kaikesta nähdään, että siellä missä kepu ja demu liikkuu, siellä rötöstely on voimissaan ja veronmaksajien loputon piikki on vapaasti käytössä.

Eero kekalainenRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 6.58
alan kolmannelle miehelle

Vaikka en ole kepu enkä demu, enkä tunnusta muitakaan värejä, mut rehellinen mielipiteeni on et Kekkonen oli pressa ja hänen jälkeensä suomella ei oo ollu yhtään kunnon johtajaa. Mitä meillä olis venäjän suhteet ilman Kekkosta joten äläpä morkkaa suotta Kekkosta.

prossaRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 7.05
PV:lle voisin sanoa, että kun ymmärrystä ei löydy yli 57-vuotiaille, miksi kirjoittaa 500pv:n muutosta 300-päivään:

Yli 57-vuotiaaan työttömän työhön pääsy on erittäin vaikeaa, nuorempiakin kun on samaa työtä hakemassa ja eläkeputki on heille se ainoa toivo päästä kunniakkaasti eläkkeelle. Muutoin putoaa Kelan peruspäivärahalle.

Kysypäs yli 57-vuotiailta työttömiltä asiasta, niin ehkä asia selviää myös kristillisille.

Muistakaa yli 57-vuotiaat työttömät äänestäjät tämä kristillisten lähimmäistä halventava talouspolitiikka mikä tässä tapauksessa johtaa työttömän Kelan peruspäivärahalle ja sossun luukulle.

prossaRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 8.17
Tiedätkö PV myös miten yritykset voivat käyttää "eettisesti väärin" eläkeputkea päästäkseen eroon "liian vanhoista" työntekijöistä?

Eli yritys voi irtisanoa "liian vanhoja" (= yli 57-vuotiaita) työntekijöitä tuotannollis-talousellisin syiden perusteella ja he pääsevät sitten eläkeputkeen.

Yrityksellä on puolen vuoden ajan takaisinottovelvollisuus irtisanotuille ?liian vanhoille? työntekijöille. Puolen vuoden jälkeen yritys voi taas palkata uusia nuoria työntekijöitä.
Nuorien työllistyminen on ihan oikea ja hyvä asia, mutta näin menettelevä yritys ?vääristää? menettelyllään näitä eläkeputkitilastoja oikeasti työttömäksi jääneiden kustannuksella eli eläkeputkikustannusten muodossa.

Jos yrityksellä olisi takaisinottovelvollisuus eläkeputkeen laitettujen työntekijöiden kohdalla eläkeikään eli 63-vuoteen asti, niin luvut eläkeputkitilastoissa ja kustannuksissa olisivat todelliset ja huomattavasti pienemmät.

Mediasta voi todeta paikallisen iso yrityksen toiminta irtisanoessaan tuotannollis-taloudellisin perustein ja sitten aikarajan umpeuduttua palkatessaan uusia työntekijöitä.

Kustannusten laskenta on vain matematiikkaa eli pitää verrata kokonaiskustannusten euroja .

Tapaus 1: nuori työtön on ansiosidonnaisella ja ?liian vanha? on töissä eli työttömyyspäiväraha ja vero euroja yhteiskunnalle X-kpl.

Tapaus 2: nuori pääsee työhän ja ?liian vanha? eläkeputkeen? ja TAAS työttömyys ja vero euroja yhteiskunnalle lähes sama SUMMA eli X-kpl.

ELI summasummarum: Pitää olla mahdollisuus ?liian vanhoille? päästä eläkeputkeen ja nuoret töihin heidän tilalle.

Nuoret tarvitsevat työtä rakentaakseen elämänsä ja ?liian vanhoilla? pitää olla mahdollisuus kunnialliseen eläkkeelle pääsyyn.

Kukahan uskoo, että 500-päivää muuttamalla 300-päiväksi ja lisäämällä puolustusmenoja tuo ratkaisun asiaan.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 10.26
Työttömyyskassat hoitavat ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan maksuliikenteen, mutta se rahoitetaan lähinnä verovaroilla sekä kaikilta työnantajilta ja työntekijöiltä kerättävillä pakollisilla työttömyysvakuutusmaksuilla.

Antti Rinne, joka on ay-liikkeen soluttama kätyri hallituksessa, pyrkii estämään edes väliaikaisesti perusturvan ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan välisen kytköksen purkamisen. Tämä on vaikeuttanut kaikkein köyhimpien saaman perusturvan parantamista.

Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan perusosan maksaa valtio. Ansiosidonnaisen osan rahoittavat työnantajat ja työntekijät työttömyysvakuutusrahastoihin maksettavien pakollisten työttömyysvakuutusmaksujen kautta. Työttömyyskassat rahoittavat vain 5,5% ansiopäivärahoista.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan perusteellista muuttamista on ehdotettu. Mallin mukaan ansiosidonnaisuus vähenisi nykyisestä 500 päivästä jopa puoleen. Muutosta perustellaan saavutetuilla säästöillä.

Lisäksi pyritään siihen, että ansiosidonnaista rahoittaisivat valtion lisäksi vain ne palkansaajat, jotka myös tukea saavat. Nykyisin maksajia ovat valtio, työnantajat sekä kaikki palkansaajat riippumatta siitä, ovatko he oikeutettuja saamaan ansiosidonnaista. Ehdotusta kannattavat Suomen Yrittäjät kun taas palkansaajajärjestöt vastustavat sitä.

Muutosten puolestapuhujina ovat esiintyneet mm. Osmo Soininvaara, politiikan professori Heikki Hiilamo sekä Juhana Vartiainen. Ammattiyhdistysliike vastustaa kuitenkin esitystä vahvasti. Ansioihin sidottu työttömyys- ja eläketurva ovat AY-liikkeen keskeisiä asioita, samaan tapaan kuin lakko- ja järjestäytymisvapaus. Ansiosidonnaisen muutokset vähentäisivät syitä miksi liittyä ammattiyhdistyksiin.

Suomessa kyllä riittää näitä yrittäjien ja ulkopuolisten kansalaisten ylimääräisiä maksuja.

Minulla on kaveri, joka käyttää ansiosidonnaista väärin. Hän on vähintään vaadittavat puoli vuotta hyväpalkkaisissa töissä erilaisissa projekteissa ulkomailla tehden paljon ylitöitä. Näissä töissä on aina pulaa työntekijöistä. Tämän jälkeen hän jää erittäin hyvätuloiselle ansiosidonnaiselle 500 päiväksi ja rakentelee omaa taloaan. Sitten palaa taas töihin, joissa hän olisi voinut olla kaiken aikaa. Jossain vaiheessa hän myy viimeistelemänsä talon.

Martti PohjolainenRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 11.01
Helppo yhtyä Eero kekalaisen mielipiteeseen ja toteamukseen Kekkosesta.

PVRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 11.45
Moro,
ja edelleen nimimerkki Prossa, lue nyt kerrankin asia oikein. Siinä kysyttiin kummasta (oli vain 2 vaihtoehtoa) leikataan. Kun puolustusmenoista ei voi leikata, vaan lisätä uusien hankintojen mukaisesti, niin on selvää, että vastaus on esim. 500 päivän turvasta. Ja minäkään en käyttäisi sanaa turva, vaan tuki, jonka maksaa jokainen suomalainen. Samoin kunnallisten 5 vuoden palkkaturva on aivan kästtämätön ja vastoin perustuslain yhdenvertaisuutta.
Prossan kannattaa lukea nimimerkki- Alan mies- kirjoituksen ennen minua. Totta on joka sana.

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 13.40
Kekäläiselle lyhyt kommentti.

Paasikivikin oli pressa ja sanoi:
"Tosiaioiden tunnustaminen on viisauden alku"

Kekkonen oli pressa ja pressana katalin keinoin liian pitkään.

Nämä tosiasiat on historia todistanut jo moneen kertaan.

Todellinen pressa ja Suomen itsenäisyyden varmistaja oli Risto Ryti, joka suoraselkäisenä laitettiin kuitenkin valvontakomitean ja silloisen maalaisliiton oikeusministeri Kekkosen toimesta 10 vuodeksi kuitushuoneeseen.

Putinkin on nyt Venäjän pressa ja manipuloitujen venäläisten silmissä hyvä johtaja. Putinin toimintatavoissa on paljon samaa kuin Kekkosella.

Toinen asia on sitten se, mitä muut hänen toimistaan ajattelevat.

Hyvää yksinvaltiasta pidetään arvossa, mutta huonosta yksinvaltiaasta voi kehittyä hirmuhallitsija. Näistä hallitsijoista löytyy hyviä esimerkkejä joka puolelta Hitleristä ja Stalinista lähtien.

Tarkoitus ei valitettavsti pyhitä keinoja.

Sanotaan myös niinkin, että "rehellisyys maan perii".

Suomessa ei ole vielä läheskään avattu kaikkia punamullan luurankokaappeja. Tässä on se syy, miksi Suomessa ei suksi luista.

Median viimeaikaisesta irvistelystä esim. Alex Stubbille tulee jo elävästi mieleen 1960-luvun Jatkoaika. Silloinhan Hannu Taanila Jatkoajassa irvisteli Harri Holkerille, kunnes pilkattu Holkeri katsoi parhaaksi poistua koko ohjelmasta.

Myöhemmin Johannes Virolainen totesi vielä suutaan mutristellen, että meillä on ns. "yleiset syyt", miksi kokoomus ei pääse hallitukseen.

Ne yleiset syyt ovat meillä aina olleet kateus ja vallanhimo.

Yllä alan mies viittaa ammattiyhdistysliikkeen rajoittamattomaan rooliin Suomen poliitisessa kentässä.

Halonen, Heinäluoma, Rinne, Ihalainen, Filatov, Paananen....nimilista on loputon.
Nytkin demujen agitaattori Krista Kiuru on jo varmistanut täydellisen värisuoran opetushallintoon virkanimityksissään, koska kohtahan on jo vaalit.

On täysin sairasta, että ammattiyhdistysliike hallitsee eduskuntaa ja tarpeellista lainsäädäntötyötä.

Punamulta on Suomessa jo nostettu lähes Raamatun asemaan.

Suomi ei näytä valitettavasti koskaan heräävän Ruususen unestaan. Ei voikaan herätä, koska suomettunut Suomi on kuin tiikeri, joka ei koskaan pääse eroon raidoistaan.

ekRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta6.4.2015 21.03
(57 vuotias), ei reilu 50 vuotiaskaan ole enää kelvollinen töihin kun tutkiskelee työttömien kirjoa niin ei töitä löydy edes tälle ikäryhmälle vaikka kuinka etsisi ja lisäksi keski-ijän ylittäneet on unohde kaikilla puolin työ markkinoilta niin hallityksen kuin muiden taholta

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta7.4.2015 1.40
On törkeätä, että Suomen lainsäädäntö ja työehtosopimukset sallivat eläkeputket ilmeisesti jopa alle 60 vuotiailla.

Meillä tapana on, että yritysjohtajatkin näyttävät huonoa esimerkkiä ja jäävät yleisesti eläkkeellä täytettyään 60 vuotta.

Amerikassa mm. FED:n pääjohtaja Alan Greenspan paiski vielä täyttä häkää töitä, vaikka oli muistaakseni jo yli 80 vuotta.

Jos terveys on kunnossa, niin 60 vuotias voi tehdä töitä täysin surutta ainakin 10 vuotta lisää.

Jos akateemisellakin puolella työura yleensä alkaa lähempänä 30 vuotta kuin 20 vuotta, niin silloin esim. 55 vuotias eläkeputkeen pantu henkilö tulee tehneeksi hyväksyttyä työtä ehkä vain noin 25-30 vuotta joutuessaan eläkeputkeen.

Jos taas hän voisi työskennellä vielä 10 vuotta lisää, niin tällaisen suomalaisen työpanos kasvaisi jopa 33-40%;lla.

Suomi taitaa olla maailman ainoita maita, joissa hyvää työvoimaa käytetään hyväksi näin huonolla hyötysuhteella.

Silloin ei ole mikään ihme, että kansantuotekaan ei meillä kasva.

Tilanne on sama, jos nelipyttyisestä autosta vetästään parin tulpan johdot veks, niin eipä se auto taida enää mihinkään liikkua, kunhan vaan ehkä pikkuisen tupsahtelee.

Työn tekemisen esteet täytyy Suomesta välittömästi poistaa.

Keskeinen este on työehtosopimusten yleisitovuus ja se, että vaatimatonkin lisäansio johtaa välittömästi tarpeellisen sosiaalituen leikkauksiin. Tietenkin korkeammissa tuloluokissa vielä korkea progressio huilehtii siitä, ettei kenkään kannata mitään lisäansioita lähteä enää havittelemaan.

Kyllä demujen ja kepunkin pitäisi nämä yksinkertaiset perusasiat tajuta.

Minua on aina ihmetyttänyt se, miksi suomalaiset koko ajan haluaa ampua itseään jalkaan.

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta7.4.2015 10.26
Mitä tulikaan aamuyöstä sanottua suomalaisesta työnteosta.

Omasta mielestämme me olemme ahkeraa kansaa, mutta tosiasiat, jotka esim. pres. Paasikivenkin mukaan olisi hyvä tunnustaa, kertovat kuitenkin toista.

Aamutelkkarissa UPM:n Jussi Pesonen vahvisti juuri aamuyöstä kertomani totuuden.

Jussi on suorittanut noita työtutkimuksia omassa yhtiössään eri puolilla maailmaa ja sen tietämyksen varassa totesi seuraavaa:
- suomalainen paperimies tekee töitä noin 1600 tuntia vuodessa
- saksalainen paperimies tekee töitä noin 1750 tuntia vuodessa ja
- amerikkalainen paperimies jo noin 2000 tuntia vuodessa

Kun vielä Suomessa eläkeikä on ollut jo pitempään huomattavasti alempi kuin Saksassa ja erityisesti kuin USA:ssa, niin ei voida tulla muuhun tulokseen kuin siihen, että me suomalaiset olemme valitettavasti laiskaa sakkia ja monen elämä on tehty liian helpoksi yleissitovien sopimusten avulla.

Vapaita lounaita tässä globalisoituneessa maailmassa ei valitettavasti enää ole. Tämä tosiasia on suomalaisenkin ammattiyhdistysliikkeen pikku hiljaa hyvä tunnustaa.

Jussi Pesonen onkin sitä mieltä, että palkkoja ei Suomessa tarvitse leikata, jos tehdään enemmän töitä.

Minäkin olen tässä pitkälle samaa mieltä. Tekemätöntä työtähän meillä on isossa maassamme vaikka kuinka paljon, kunhan vaan annetaan ihmisten tehdä vaikka vähän pienemmälläkin palkalla työtä.

Tästä Jussi Pesosen päätelmästä voidaan vetää sekin johtopäätös, että jos työajat ja vuotuinen työnteko eivät meillä kasva, niin jäljellä on vain kaksi vaihtoehtoa: tehtaiden sulkeminen jatkuvana virtana tai palkkojen leikkaaminen.

Pesonen tietää tämän erinomaisen hyvin, kun hän totesi, että esim. paperin kysyntä heikkenee jatkossa 4-5% vauhdilla vuodessa.

Tästä ikävästä asiasta seuraa se, että vain ne tehtaat säilyvät hengissä, jotka ovat globaaleilla markkinoilla kilpailukykyisiä.

Tietysti yritysten palkkakustannukset voidaan leikata sitenkin, että työn verotusta ja palkkaan sidottuja sosiaalietuuksia leikataan meillä reippaasti. Silloin ei tarvitse bruttopalkkoihin koskea.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta7.4.2015 21.51
Kyllä minä ymmärrän, että ansiosidonnainen työttömyysturva on sitä varten, että ehtii hakea uusia työpaikkoja, mutta miksi siihen tarvitaan lähes puolitoista vuotta. Olen sitä mieltä, että alle vuodessa ehtii hyvin hakea töitä ja jopa muuttaa uudelle paikkakunnalle. Eihän avioeron harkinta-aikakaan ole kuin puoli vuotta.

On mielenkiintoista, että puoluekenttä jakaantuu säilyttäjiin ja uudistajiin. Säilyttäjät ovat sitä mieltä, ettei saa puhua liittymisestä NATOon eikä saavutettuihin etuihin saa puuttua. Syöksytään siis taloudessa entistä rataa jyrkännettä alas.

Tänään oli taas puolueilta kysytty ansiosidonnaisesta, jolloin kaikki muut pitäisivät sen ennallaan paitsi uudistajapuolueet kokoomus, RKP ja kristilliset lyhentäisivät sitä.

Rinnekin on oppinut puhumaan vientiteollisuuden kilpailukyvystä, mutta hänellä ei ole mitään konkreettisia ehdotuksia, kuten esimerkiksi Jussi Pesosella.

Miksi ei oteta esiin tulevan hallituksen puoluejohtajien henkilökohtaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi että Sipilän kielitaito on nolla, Rinne ajaa vain ammattiyhdistyksiin kuuluvien asiaa ja Soinin habitus ei ole kovin terveen näköinen.

Ei noiden muidenkaan terveydentila kovin hyvältä näytä. Sipilä on veritulppaan taipuvainen kuten Vanhanenkin, lennä siinä sitten ympäri maailmaa. Rinne on kuin Bull Mentula, mutta paino ei ole lihasta eikä lihasten kohdalla. Syö ruokaa, joka on tarkoitettu ruumiillisen työn tekijöille kun pitäisi syödä älykääpiöiden ruokaa.

On tosi traagista, että Suomelle tulee nyt sitten tällainen hallitus.

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta8.4.2015 1.03
Kekkosen luottomies Ahti Karjalaisella oli tapana todeta, että ennustaminen on vaikeata ja erityisen vaikeata on tulevaisuuden ennustaminen.

Miksi sitten kepun Sipilä on nyt jo lähtenyt ennustamaan, että kun hänestä tulee pääministeri, niin Suomi laitetaan kuntoon ja polkastaan maahan heti töitä 200 000 uudelle työntekijällä.

Koska tulevaisuuden ennustaminen on tunnetusti vaikeata, niin Sipiläkään ei ole kyennyt ennustamaan, mitä nuo 200 000 uutta työtekijää tulevat Suomessa tekemään.

Vai onko niin, että Sipilä ja Rinne yhdessä toteavatkin, että ansiosidonnainen työttömyystuki onkin itse asiassa kansalaispalkkaa hyvin tehdystä työstä?

Näin kätevästi pienellä lakimuutoksella kepun Sipilä ja demujen Rinne luovat yhdessä yössä uuden yhteiskuntasopimuksen avulla 200 000 uutta työntekijää julkiselle sektorille.

Näin voidaankin sitten todeta, että kepu on taas pettänyt ja Sipilän on jo ainakin 10:n kerran kääntänyt takkinsa, eikä ole uskaltanut mennä esille edes Uutisvuotoon.

Uutisvuotoonkin Sipilä lähetti Annika Saarikon, joka koko kansalle kertoi Paavo Väyrysen Venäjän taannoisen matkan aikana saamastaan hatturasiasta, jota piti suurena tunnustuksena Paavon valtiomiestöistä.

Minullekin annettiin aikoinaan Siperissa matkamuistoksi kasa tuohisia astioita ja monta siperialaisen taitelijan taulua.

Näistä minulle rakkaista lahjoista päätellen minäkin tein silloin ison valtiomiesteon. Olin mukana tiimissä, kun Jeltsin käynnisti Venäjän teollisuuden yksityistämisen.

Rinnekin on jo väläytettlyt tätä punamulta-jokerikorttia ja todennut, että työttömät voivat hyvin ruvata vanhusten hoitajiksi.

Rinne ja Sipilä eivät vain taida tajuta sitä, että tuolla uudella työllistämisajatuksella Suomen kansantuote ei nouse mihinkään.

Samalla kansantuote se ei nousisi myöskään siitäkään, että minä leikkaisin jonkun vanhuksen tukan ja hän taas vastapalveluna leikkaisi minun tukkani.

Millä pirun rahalla minä tai se vanhus silloin ostaisimme itsellemme ruokaa ja bensaa autoihimme.

Rinteen puheet vientiteollisuuden kilpailukyvystä on täyttä huuhaata.

Hänhän on näköjään näillä vaalipuheillaan ehdottamassa täysin samaa asiaa, jonka hölmöläiset keksivät, kun lähtivät mattoa jatkamaan ja leikkasivat palan maton toisesta päästä ja liittivät sen tyytyväisinä maton toiseen päähän.

Kun Rinne puhuu vientiteollisuuden kilpailukyvystä ja sen parantamisesta, niin hänen tulisi puhua silloin vientiteollisuutemme epäedullisista kustannusrakenteista.

Tätä yksinkertaista asiaa ei suomalaiset politiikot yleensäkään meillä tajua. Senpä takia täytyy todeta, että verojen ja erilaisten sosiaalikustannusten osuus esim. teollisuuden kokonaiskustannuksista lienee nykyään noin 50%:a.

Meillähän julkiset kustannukset ovat yhteensä pyöreästi 100 miljardia euroa.

Koska maailman markkinoilla vientituotteiden hinnat on kilpailtuja ja siis suomalaisten kannalta annettuja, niin suomalainen tavara käy kansainvälisillä vientimarkkinoilla kaupaksi vain, jos Suomesta pystytään toimittamaan tavaraa tuolla meille annetulla hinnalla.

Nykyisin meillä on vientiteollisuudessa tuota kustannushaittaa hyvinkin 20%:a, joten tällä määrällä Rinteenkin pitäisi lähteä Suomen vientiteollisuuden kustannuksia karsimaan.

Juuri taas uutisissakin kerrottiin, että Suomen vienti se sen kun vain laski tammikuussakin peräti 11%:a edelliseen vuoteen verrattuna.

Ja totta kai kauppatasekin oli jo negatiivien. Tällä menolla kauppatasekin on jo vuonna 2015 ainakin 4 miljardia euroa negatiivien puhumattakkaan mitään vaihtotaseesta.

Jos palkkoihin ei haluta meillä puuttua, niin ainoa mahdollisuus on puuttua Suomen korkeisiin veroihin ja sosiaalietuuksiin (=siis kustannuksiin)

Tämä ainut mahdollinen tie ei vain tunnu sopivan hölmöläisten tapaan mattoa jatkavalle Rinteelle, eikä nähtävästi myöskään Sipilälle.

Kun ruvetaan puhumaan veroista, niin on aivan turha aloittaa demujen ja kepun tapaan yritysten maksamasta tuloverosta, jolla on itse asiassa vain vähäinen merkitys yritysten maksamissa kaikissa veroissa.

Paljon tärkeämpiä veroja ovat esim. sähkövero, polttoainevero, tuulivoiman syöttötariffit, päästöoikeudet, rikkidirektiivit, kiinteistöverot jne. ja tietysti koko suomalaiseen tuotantoketjuun liittyvät kaikki verot ja veronluontoiset maksut.

Kaikkiaan näitä veroluontoisia maksuja meillä siis on noin 100 miljardia euroa ja niistähän meidän pitäisi siis niistää nykylaskelmien mukaan noin 10 miljardia. euroa, jotta emme joudu Kreikan tielle.

Vaikka tulevaisuuden ennustaminen on vaikeata, niin minäkin ennustan nyt Sipilän tapaan hieman tulevaisuutta.

Ensimmäinen ennustukseni on, että mikään ei muutu suomalaisten politikkojen ajatusmalleissa.

Suu kyllä kaikilla käy, mutta kukaan ei tajua sitä, mitä suusta milloinkin ulos päästetään.

Toinen ennustukseni on, että hölmö Suomen kansa valitsee hölmöläiset kansantalouden maton jatkajiksi ja näiden jatkajien joukossa näyttää häärivän ainakin Sipilä ja Rinne, koska ammattiyhdistysliikkeen on saatava päättää Sipilän uudenkin yhteiskuntasopimuksen mukaan Suomen lainsäädännöstä.

Kolmas ennustukseni on, että Putin käynnistää rajaselkkauksen tulevalla vaalikaudella ja joudutaan tiukkoihin rajaneuvotteluihin Putinin kanssa.

Putin on sen verran kovakuntoinen ukko, että noissa neuvotteluissa jo parin kehkotuplan kokeneen Sipilän kunto voi osoittautua heikoksi.

alan mies on myös päätellyt Rinteen ja Soininkin habituksesta, että kumpikaan heistä ei kestä sellaisia 17 tunnin yhteen soittoon ilman taukoja pidettyjä neuvotteluja, joilla Putin uuvutti täysin heikkokuntoiset Merkelin ja Hollanden helmikuussa Ukrainan Minskin neuvotteluissa.

Näiden kolmen ennustukseni perusteella voinkin sitten tehdä ennustuksistani synteesin ja todeta, että tällä kertaa tuleva punamultahallitus tulee olemaan harvinaisen lyhytikäinen.

Tullaankin vielä tarvitsemaan vereksemmät vetojuhdat Suomen johtoon (vähemmistön hätätilahallitus).

Jos Suomen johtohenkilöt eivät osaa muuta kuin tankero-englantia, niin miten nuo Suomen tulevat päättäjät pystyisivät sitten neuvottelemaan esim. kohta tarvittavista hävittäjäkaupoista.

Sipilän kehittelemästä pula-ajan häkäpönttöautosta voi jo päätellä, ettei Sipilä tajua tuon taivaallista nykyajan lentokoneistakaan, kun ilmoittaa olevansa viimeisen päälle kova bio-insinöörikin.

Käsittääkseni Sipilä oli myös laskenut teoreettisesti, että julkinen talous on tasapainossa, kun digitekniikalla säästetään julkisessa hallinnossa muistaakseni 7 minuttia viikossa.

Tänä aamuna UPM:n Jussi Pesonen totesi viileästi tosiasioihin nojaten, että esim. paperipuolella työaikaero amerikkalaisiiin verrokkeihin on 400 tuntia vuodessa.

Jos Sipilän 7 minuttia kerrotaan 52 viikolla, niin virkailijaa päälle saadaan säästötarpeeksi julkisella puolella vain 7 X 52 = 6 h 36 min vuodessa.

Tästäkin yksinkertaisesta esimerkistä nähdään millainen utopisti ja taivaanrannan maalari kepun johtaja Juha Sipilä valitettavasti on.

Kaiken huippu on se, että jo lähes koko hölmö Suomen kansakin on tällaista pajunköyttä vielä uskonut.

PVRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta8.4.2015 12.59
Moro,
jokainen lisätyöpaikka julkisella sektorilla lisää verotuspainetta ja todellisuudessa vähentää sisämarkkinoiden ostovoimaa. Kyse on siitä, että ihmisillä kevenee käyttövarat ja ostohalukkuus häviää; yritysten verotulot valtiolle vähenevät ja investoinnit samalla tavoin. Tämä lisää työttömyyttä ja koska emme voi rahamarkkinoilla muuttaa asioita, olisi ainoa keino lisätä yksityistä sektoria, mutta se tie on jo tukittu.
Jos meillä olisi käytössä rahamarkkinat ja niiden säätely, olisi mahdollista sovitella tätä keinoa, mutta joulupukkia ei ole olemassa, eikä tädillä ole sitä itseään.
Toiseksi on todella surkeaa vasemmistoliiton ja demareiden tavoin kuvitella, että ottamalla lisää velkaa, saisimme ostovoimaa lisää , mutta fakta on se, että jo nyt nousevat lainakorot pakottavat lisäverotukseen ja yritysten heikentyvää asemaan ja siten lisäverotusten takia ja että Suomi joutuu keventämään toimeentuloturvaa, koska valtio joutuu maksamaan lisäkorkoja ja velkoja, on ostovoima todellakin oleellisesti vähenevä ja se heikentää suomalaisten yritysten investointeja ja lisää työttömyyttä. Joten Arhinmäki ja muut punikit, olisi hyvä jos edes pientä koulutusta joutuisi harrastamaan, ennen kuin selittää kansalle pelkkää sontaa.

Pena T.Re: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta8.4.2015 13.16
Tuntuu hölmöltä kuunnella punavihreän blokin iänikuisia keinoja syöstä Suomi samaan tilaan, kuin Kreikassa ollaan.
Itse kansantaloustiedettäkin opiskelleena olen monesti hämmästellyt, miten vasemmiston huuhaa-jutut voivat upota osaan Suomen kansasta Ylen propaganda-koneiston tukemana, jo vuodesta 1966.
Juankoskellakin kepumafian johto valehtelee ihan mitä tahansa kunnan taloudesta, mutta korjaamiseen heiltä ei löydy taitoa, yhteistyökykyä eikä halua. Todellisilta osaajilta ei neuvoja pyydetä; vain konsulteilta maksettuja, kalliita oman kannan tukipaketteja.
Penan nro vaaleissa on muuten 103. Itsenäinen ja rohkea, joka jaksaa kulkea vastatuuleenkin.

alan kolmas miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta8.4.2015 23.44
Kepun utopisti Juha Sipilä ja demujen Antti Rinne ovat hehkuttaneet, että tehdään uusittu yhteiskuntasopimus. YYA-hengessä Suomi pannaan kuntoon ja Suomeen luodaan 200 000 uutta työpaikkaa valtion rahoilla julkiselle sektorille.

Kokoomuksen Alexi on taas puolestaan todennut, että vain työllä Suomen yhteiskunta saadaan jollain aikavälillä taas nousuun.

Alexi on todennut, että Suomessa tarvitaan veroremontti. Sipilä ja Rinne sekä tietysti myös Paavo Arhinmäki ovat jo heti kuorossa laulaneet, että verotukseen ei voida puuttua.

Rinne on todennut, että Suomi pelastuu, kun vain vientiteollisuuden kilpailukykyä parannetaan, mutta kilpailukyvyn keskeiseen ongelmaan eli Suomen käsistä täysin karanneisiin työvoimakustannuksiin ei voida puuttua.

alan mies totesi äskettäin, että meillä näyttää puoluekenttä jakautuneen ns. säilyttäjiin ja uudistusmielisiin puolueisiin.

Nyt media on jo valinnut Suomen tien, joka näyttää uhkaavasti olevan vanhan hapatuksen säilyttäjien tie.

alan mies totesi ansiosidonnaista päivärahaa koskevaa keskustelua seurattuaan, että uutistusmielisiä puolueita näyttäisi olevan vain kokoomus, RKP ja Kristilliset.

Kun Sipilä ja Rinne etunenässä ovat todenneet, että verotuksen epäkohtiin ei ole tarvetta puuttua, niin herrat paljastavat samalla täydellisen tietämättömyytensä siitä, mistä Suomen heikko ja koko ajan heikkenevä kilpailukyky johtuu.

Syy on Suomen vanhentunut ja epäonnistunut verotusjärjestelmä ja työehtosopimusten yleissitovuus.

Näiden epäkohtien uudistaminen olisi pitänyt aloittaa jo ainakin 20 vuotta sitten. Säilyttäjät eivät ole siihen kuitenkaan olleet valmiita.

Verotuksen avulla on tarkoitus hoitaa monia yhteiskunnan kannalta tärkeitä tehtäviä, mutta verotus ei voi olla sellaista, että yhteiskunnan ja veronmaksajien rahoja käytetään holtittomasti.

Punamulta-aikoina meille on kuitenkin syntynyt verotusautomaatteja (tarpeettomia virkoja ja tehtäviä), jotka ovat nyt lopulta katkaisseet suomalaisen kamelin selän.

Ilman isoa veroremonttia ja työelämän uudistamista emme enää suosta nouse.

On hyvä tarkastella asioita lukujen valossa eikä höpöttää ja lupailla telkkarissa mitään uusia työpaikkoja tai parannusta vientiteollisuuden kilpailukykyyn, ellei ym. uudistuksia tule.

Alla muutama verofaktatieto:

Valtion verot, menot & lainanotto (2000 ja 2015 miljardia euroa 2000 luku ensin):

 valtion menot 37.8 49.1, muutos 11.3 eli 29.9%
 tulovero 13.8 11.3, muutos -2.5 eli -18.1%
 ALV 9.6 16.9, muutos 7.4 eli 77.9%
 Muut verot 7.3 11.6, muutos 4.3 eli 58.9%
 lainanotto 0 5.2, muutos ääretön %:eina

Kuntien menot, verot ja valtionosuudet
 menot 25.3 46.1, muutos 20.8 eli 82.2%
 verotulot 12.9 21.6, muutos 8.7 eli 67.4%
 valtionosuudet 3.4 8.0, muutos 4.6 eli 135.3%

Kun Sipilä ja Rinnekin alkaisi tuijotella näitä lukuja, niin ehkä Suomen karmea todellisuus alkasi heillekin vähitellen selvitä.

On täysin käsittämätöntä, että kuntien menoja on lisätty 15 vuoden aikana peräti 20.8 miljardilla eurolla eli 82.2%:lla ja kuitenkin kuntienkin lukumäärä on vain vähentynyt.

Urpilaiseltakin meni monta vuotta, ennen kuin havahtui, että Suomen BKT ei olekaan noussut 6 vuodessa mihinkään. Nyt kohta tulee täyteen 10 vuotta ja BKT sen kun laskee. Kyllä ministerin täytyy tietää heti, miten kansantalous toimii ja vetääkö vienti.

Joka tapauksessa ym. luvuista näkee, mikä on Suomen keskeinen ongelma.

Sanottakoon se siis selvästi: täysin kaaokseen ajettu kuntatalous.

Valtion menot ovat kasvaneet nekin lähes 30%:lla 15 vuoden aikana, mutta kuntien menokehitys on kuitenkin ollut aivan omaa luokkaansa.

Vaikka kunnat ovat nostaneet veroprosenttejaan reippaasti ja kuntien verotulot ovat nouseet 67.4%:lla, niin sekään ei ole läheskään riittänyt.

On jouduttu menemään valtion kukkarolle ja koko ajan on lisätty valtion apuja erilaisiin hyviin hankkeisiin.

Valtion avuissakin kasvua on ollut 4.6 miljardia 15 vuoden aikana eli lisäystä peräti 135.3%.

Tällainen veropajatso täytyy sulkea, koska Suomesta ei kohta enää löydy sellaista porukkaa, joka tähän kepu & demu punamulta pajatsoon enää tulee syytämään lisää rahaa.

Jos sitten tarkastellaan, kuka tämän kepu & demu jakovaran onkaan maksanut, niin siihenkin löytyy tietoja erilaisista tilastoista.

Tietenkään populistit Sipilä & Rinne eivät halua sellaisia tutkia, koska silloin tasa-arvo- ja samapalkka keskustelu voi joutua varsin ikävään valoon.

Rinteen onkin parempi puhua eläkeläisten kalakorteista, niin demujenkin tärkeä ilosanoma menee paremmin perille.

Joka tapauksessa tällä saralla luvut ovat taas lahjomattomia. Tilastoista selvitettiin viimeksi ainakin vuonna 2006, että Suomessa oli tulonsaajia yhteensä noin 4.5 milj.

Selvityksessä tulonsaajat oli jaettu tulojen mukaan tulonsaajaryhmiin 5000 euron ryhmävälein. Tilastosta selvisi, että 16.6% tulonsaajista tienasi 42.8% kaikista ansiotuloista.

Tuloluokassa yli 35 000 euro/vuosi (mitä ei voi pitää edes kovin korkeana) olleet eli 740 000 tulonsaajaa maksoivat 42.8% kaikista valtion tuloveroista.

Koska nykyään demut ovat hoitaneet tässäkin tuloluokassa oleville eläkeläisille vielä ylimääräisen raippaveron, niin tänä päivänä tämäkin osuus on varmasti noussut ainakin 45%:iin.

Jos sitten tarkastellaan kunnallisveroa samoissa tuloluokissa, niin jälleen nähdään, että tämä armoitettu kansalaisten vähemmistö, mutta Suomessa veronmaksajien erityisryhmäksi valittu kansankerros maksaa kunnallisveroistakin tämä päivänä jo ainakin 43%:ia.

Verotilastoista näkee senkin ihmeen, että kunnallisvero ei suinkaan ole tasavero, vaan sekin rokottaa suhteellisesti enemmän parempituloisia.

Tällä kommentillani en tarkoita sitä, että huonossa taloudellisessa asemassa olevien veroja pitäisi kiristää, vaan sitä, että kiristyksen varaa ei enää myöskään ole korkeammissa tuloluokissa.

Nykyinen mieletön veroprogressio johtaa vääjäämättä siihen, että kansakunnan koulutetuin ja kehityskykyisin osa työvoimasta muuttaa muille maille.

Tänä päivänä tämä erikoisasemaan nostettu veronmaksajien ryhmä maksaakin valtion ja kuntien veroja seuraavasti:

 valtion tuloveroja noin 8.5 miljardia euroa
 kunnan veroja noin 9.3 miljardia euroa
 molemmat yhteensä noin 17.8 miljardia euroa

Veikkaukseni on, että näissä korkeampien palkkaluokkien porukoissa voi olla enemmistö sellaisia, joiden ääni ei tulevissa vaaleissakaan mene kepu & demu jakovara-akselille.

Alkaa siis olla viimeinen hetki näidenkin ihmisten ruveta ottamaan kantaa siihen, miten heidän rahojaan kepu&demu punamulta on holtittomasti joka suuntaan syytänyt ja puheista päätellen ilmeisesti aikovat jatkaa syytämistään.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta8.4.2015 23.51
Antti Rinne puhuu puuta heinää. Ratkaisu hänen mielestään on se, että vienti pitää saada vetämään ja työttömiä täytyy tuupata töihin.

Rinteen mielestä esimerkiksi teatterit voisivat palkata pitkäaikaistyöttömiä. Samoin vanhustenhuollosta uupuu ihmisiä, jotka veisivät vanhuksia ulkoilemaan tai kävisivät heidän puolestaan ostoksilla. Urheiluseuroista voisi myös löytyä työtä valmentajana tai ohjaajana.

Näilläkö se vienti saadaan vetämään. Siinä on kyllä niin tyhmä mies, että jo alakoululaiset ymmärtävät enemmän.

Antille pitäisi opettaa, että kaikessa taloudellisessa toiminnassa ratkaisee tuotoksen ja panoksen suhde. Antti kyllä laittaa noita panoksia, mutta ei ymmärrä, mikä on tuotos.

Antti sanoo, että pitkäaikaistyöttömiä voisi palkata ? ja ehdottomasti TÄYDELLÄ PALKALLA ? töihin, joita nyt ei kukaan tee. Siis tärkeintä on tuo täysi palkka, mutta tuotos ei edistä vientiä tippaakaan.

Otanpa esimerkin Paperiliiton työehtosopimuksesta kohdasta vuoro- ja saunalisät 6.10.2014 alkaen

? Iltavuorolisä 127 senttiä
? Yövuorolisä 228 senttiä
? Saunalisä 411 senttiä

Jos tämän esittäisi saksalaiselle, niin kyllä olisi ihmeissään.

Oikein professorit perustelevat Antille, ettei työajan lisääminen auta mitään, koska työntekijä ei jaksa tehdä esimerkiksi 8 tuntia töitä päivässä eli se puoli tuntia lisää ei tuota mitään.

Minä kun olen ollut paperitehtaissa töissä jo 1960-luvun alusta lähtien, voin kertoa, että pidentämällä hiukan työaikaa, voitaisiin paperitehdas pitää jatkuvasti käynnissä neljällä tai viidellä vuorolla viiden tai kuuden sijasta. Vatsa ja peräpukamat voisivat tosin paperimiehillä kasvaa, mutta koulutuksella ne saataisiin ehkä seisomaan ja liikkumaan työaikanakin.

Kun menee Aasiaan, niin siellä on järjestään 3-4 vuoromiehistöä eli yksi tai jopa kaksi vähemmän kuin meillä. Siellä voidaan jopa kilpailuttaa työvoiman vuokrausfirmoja ja jos jollakin on parempi tarjous kuin nykyisellä porukalla, niin nykyinen miehistö irtisanotaan ja otetaan uusi tilalle.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta9.4.2015 0.32
Antti loihe lausumaan näin: Tulevaisuudessa, ehkä 10-15 vuoden kuluttua meillä on tilanne, että tarvitsemme lisää ihmisiä töihin ja tarvitsemme kasvua. Sen vuoksi uskon, että tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa tulevaisuudessa, hän muotoilee. Toteaisin, että onpa siinä kökkö virke ja Antti aivan tietämätön nykyajasta.

Minä ihmettelen tätä Antin politiikkaa. Kun olen kaupunkilaisena luopunut autosta ja käytän taksia, niin nykyisin 90% kuskeista on maahanmuuttajia. Eivät tiedä osoitteista mitään ja kommunikoivat niin huonosti, ettei vaimoni suostu puhumaan niiden kanssa mitään.

Taitavat Antin junailevat turvaverkot olla niin hyviä, että verkottuneet ammattiliittolaiset keinuvat verkkokeinuissaan ja nauttivat ansiosidonnaista.

Kun asun 1980-luvulla rakennetulla alueella, jossa tehdään remonttia vähän väliä naapuritaloissa, niin rakentajat näyttävät olevan virolaisia.

Lähin kapakka on pizzeria, jota pitävät maahanmuuttajat. Alepan kassatkin alkavat olla jo somaleja. Olisi Antinkin syytä jalkautua, että tietäisi asiat oikein eikä vain duunareiden kertomina.

alan miesRe: Karu totuus Suomesta ja samalla kunnan taloudesta9.4.2015 0.42
Antti Rinne ei tiedä, mitä Suomessa pitäisi tehdä. Kilpailijamaissa ruvetaan tosi toimiin, joihin nähden Antin esitykset ovat ihan kärpäsen surinaa.

Olisi hyvä, että vaaleissa saisi antaa kaksi kyllä ääntä ja yhden ei-äänen. Sen ei-äänen antaisin Antin puolueelle.

Katsokaapa Ranskan elvytyslistaa, kuinka järeä se on:

http://yle.fi/uutiset/ranskan_hallitus_toimiin_investointien_houkuttelemiseksi/7916702?origin=rss



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: